Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τον ξέχασαν σε κελί και τον... χρύσωσαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας κρατούμενος που εγκαταλείφθηκε χωρίς φαγητό και νερό σε ένα κελί σε μια αμερικανική φυλακή για πέντε διαδοχικά εικοσιτετράωρα, θα λάβει ως αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Την αποζημίωση δικαιούται ο 25χρονος Ντάνιελ Τσονγκ που κατέθεσε ότι για να επιζήσει αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του, αφού οι δεσμοφύλακες τον... ξέχασαν σε ένα στενό κελί χωρίς παράθυρο και καλό εξαερισμό.

Ο φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας είχε συλληφθεί από ομάδα της δίωξης ναρκωτκών (DEA), μαζί με πολλούς συνομήλικούς τους, επειδή κάπνιζαν χασίς σε φιλικό σπίτι πέρυσι τον Απρίλιο.




Μετά τη σύλληψη και τον εγκλεισμό στο στενό κελί του Τσονγκ, επακολούθησε μια σύντομη ανάκρισή του από την DEA, η ενημέρωση ότι "θα αφεθεί ελεύθερος", αλλά και η εγκατάλειψη χωρίς ούτε φαγητό ούτε νερό για 120 ώρες, ενώ αναπάντητες παρέμεναν οι εκκλήσεις του νεαρού φοιτητή: "βοήθεια!", γράφουν οι Τάιμς του Λος Άντζελες.

Σημειωτέον κάποια στιγμή μέσα στις 120 αυτές ώρες ο Τσονγκ κατάφερε να απαλλαγεί από τις χειροπέδες που τού είχαν περάσει οι δεσμοφύλακές του.

Ο Τσονγκ αφηγήθηκε στον συντάκτη της εφημερίδας ότι μετά από αυτό και παντελώς στερημένος από συσσίτιο, "μέσα στην θανατερή απελπισiα που με κατέλαβε έγραψα με κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά όρασής μου, πάνω στον βραχίονά μου: "Μαμά, λυπάμαι"...

"Πρόκειται για ένα σπάνιο, πολύ σπάνιο θα το χαρακτήριζα, τρομερό ατύχημα" πρόσθεσε σε ό,τι αφορά την μεταχείρισή που έτυχε ο νεαρός, που εκμυστυρεύθηκε ότι για να απαλλαγεί από το ψυχολογικό τραύμα που αυτού του βαθμού η απομόνωση και εγκατάλειψη του προξένησε συμβουλεύεται, πλέον, ψυχοθεραπευτή.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του μετά από διαβούλευση με το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης τού εξασφάλισε, εξωδίκως, την ανωτέρω αποζημίωση γι αυτό το... "ατυχές συμβάν" στη φυλακή της Καλιφόρνιας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.