Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Κάνω τη μετάβαση από παρθένα σε πόρνη»


Φοιτήτρια ιατρικής έβγαλε σε διαδικτυακή δημοπρασία την παρθενιά της.

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία μιας γυναίκας είναι κάτι που θα τη συνοδεύει για όλη της τη ζωή. Οι περισσότερες προσπαθούν να επιλέξουν τον «κατάλληλο» άντρα -ανάλογα με τα κριτήριά που έχει η καθεμιά- για να βιώσουν τη μαγεία του έρωτα.

Άλλες πάλι… επιλέγουν την κατάλληλη «τιμή», γράφει η Scarlett Russell στη Daily Mail.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας η 27χρονη Αμερικανίδα Elizabeth Raine, έχει αποφασίσει να βγάλει στο σφυρί την παρθενιά της, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, ελπίζοντας ότι από τη διαδικασία αυτή θα βγάλει τουλάχιστον 400.000 δολάρια.



«Στην ώριμη ηλικία των 27, η παρθενιά μου ταιριάζει σα γάντι» γράφει η φοιτήτρια ιατρικής στο blog της «Musings of a Virgin Whore».

«Είναι απρόσμενο και αντισυμβατικό, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό, ερεθιστικό και σου δίνει δύναμη. Έχοντας πάρει την απόφαση να πουλήσω την παρθενιά μου, δε μπορώ να φανταστώ να τη χάνω με κάποιον άλλο τρόπο. Αυτό το blog είναι η αληθινή και προσωπική μου ιστορία για τη σύγχρονη δημοπρασία της παρθενιάς μου».

Η ίδια έχει αποκαλύψει μέσα στις σελίδες του προσωπικού της ιστολογίου ότι δεν έχει δοκιμάσει ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής πράξης και δεν έχει αφήσει κανέναν άντρα να τη δει γυμνή. Ούτε έχει δει η ίδια ποτέ γυμνό άντρα μπροστά της.



«Δεν πιστεύω ότι το να πουλά κανείς σεξ είναι ηθικά λάθος» λέει ακόμη και συνεχίζει: «Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι ατομική επιλογή και πάνω απ’ όλα μια επιλογή που πρέπει να τυγχάνει σεβασμού».

Υποστηρίζει την απόφαση της αυτή, λέγοντας ακόμη ότι έχει αίσθηση της ελευθερίας και θα κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της, χαρακτηρίζοντας την πώληση της παρθενιάς της ως «έναν αρκετά καινοτόμο ελιγμό».

Η ίδια λέει ότι σπουδάζει ιατρική στις ΗΠΑ, όμως δεν αποκαλύπτει σε ποιο πανεπιστήμιο.



Επειδή η πορνεία είναι παράνομη στις ΗΠΑ, η 27χρονη γυναίκα λέει ότι έχει βρει έναν ατζέντη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου οι νόμοι είναι πιο χαλαροί και «επιτρέπουν αυτήν την ανταλλαγή».

Θα αποφασίσει η ίδια για τη νικητήρια προσφορά και επιμένει ότι η πράξη της είναι 100% νόμιμη. Μάλιστα, λέει ότι θα πληρώσει τους αντίστοιχους φόρους και θα δωρίσει το 35% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στο Elite Daily δήλωσε ότι ελπίζει να βγάλει 400.000 δολάρια, ενώ η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για περίπου ένα μήνα.

«Τα χρήματα είναι το κίνητρό μου, όμως δεν έχω ανάγκη τα χρήματα. Είμαι ασφαλισμένη οικονομικά. Δεν πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία χωρά το αίσθημα της αγάπης, αλλά πρόκειται για καθαρά σεξουαλική και οικονομική πράξη» κατέληξε.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας που έχει 98 παιδιά!


Ξεκίνησε σαν δωρητής σπέρματος ενώ πλέον τεκνοποιεί τις μέλλουσες μητέρες με τον «παραδοσιακό» τρόπο...

Ονομάζεται Ed Houben είναι 44 ετών, κατάγεται από το Μάαστριχτ και ζει στη βορειοδυτική Γερμανία και είναι ο πιο γνωστός δότης σπέρματος της Ευρώπης.

Ο Houben ξεκίνησε να δωρίζει το σπέρμα του το 2002 και σε έξι εβδομάδες θα γίνει πατέρας για... 98η φορά!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, αρχικά απευθυνόταν σε τράπεζες σπέρματος, αλλά πλέον για να τεκνοποιήσει τις γυναίκες χρησιμοποιεί τον «παραδοσιακό» τρόπο, ενώ θυμάται τα ονόματα από όλα τα παιδιά του.



Αν οι μητέρες των παιδιών του συμφωνούν, στέλνει σε καθένα από αυτά ένα δώρο για τα γενέθλιά του,
ενώ δεν παίρνει χρήματα από τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες, παρά μόνο τους ζητάει τα έξοδα της μετακίνησής του.

Ο ίδιος δηλώνει πως είναι αποστολή του να χαροποιεί τον κόσμο και να τους δίνει το δώρο ενός παιδιού που δεν μπορούν να αποκτήσουν με τον σύντροφό τους, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου οι μελλοντικές μητέρες που τον αναζητούν είναι ομοφυλόφιλες και παντρεμένες με άλλες γυναίκες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα μητρικά ένστικτα των γυναικών που τον αναζητούν, όταν ένα φιλικό του ζευγάρι του εκμυστηρεύτηκε πως δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά.

Τα ζευγάρια τα οποία έχει βοηθήσει τον αντιμετωπίζουν σαν «ήρωα» ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν αρνητικά, αφήνοντας αρκετά σχόλια εναντίον του και της μοναδικής του δράσης, στην ιστοσελίδα του.



Διαβάστε περισσότερα...

Η μαμά που… τρέχει


Διανύει καθημερινά 12 χιλιόμετρα με τα παιδιά της στο καρότσι- Δείτε τις φωτογραφίες.

Όπως πολλές μαμάδες, η 30χρονη Marcela Gracova από τη Βρετανία ήθελε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης. Αναζητούσε όμως έναν τρόπο για να το πετύχει και ταυτόχρονα να περνά χρόνο με τα παιδιά της.

Έτσι κατέληξε στο τζόγκινγκ, μαζί όμως με τα δύο μικρότερα παιδιά της, που κάθονται αναπαυτικά στο διπλό καρότσι τους και απολαμβάνουν τη βόλτα.

Η Marcella κατάφερε να ανακτήσει τη σιλουέτα της μετά τη γέννηση της 8χρονης σήμερα Ivanna, της 5χρονης Isabelle και του 2χρονου Peter.

Όταν ο Peter ήταν μόλις 11 ημερών η Marcela, που αγαπούσε το τρέξιμο και πριν γεννήσει, αποφάσισε να ξαναρχίσει το αγαπημένο της άθλημα.

«Ανυπομονούσα να βγω από το σπίτι, είχα περισσότερα κιλά από ποτέ», λέει στη Daily Mail.

«Έτρεχα όταν η Isabella έγινε οκτώ μηνών αλλά ξανείμεινα έγκυος κι έπρεπε πάλι να σταματήσω. Αρχικά έτρωγα πολλά φρούτα αλλά στο τέλος της εγκυμοσύνης είχα καταλήξει με τόνους junk food και ντελίβερι. Άρχισα να τρέχω μόνη μου αλλά ο σύντροφός μου εργάζεται με κυλιόμενο ωράριο και δεν είχα πού να αφήσω τα παιδιά. Έτσι αποφάσισα να τρέχω με το διπλό καρότσι, με την Isabell και τον Peter», εξηγεί.

Πλέον τρέχει 12 χιλιόμετρα τη μέρα, πάντα παρέα με τα δύο μικρότερα παιδιά της, και έχει επιστρέψει στο σώμα που είχε πριν τις εγκυμοσύνες.

Οι γείτονές της και τα παιδιά της την αποκαλούν «Σούπερ Μαμά». Τρέχει για να ψωνίσει φαγητό για την οικογένεια, για να πάει τα παιδιά στην παιδική χαρά και μερικές φορές μόνο και μόνο για να πάρει καθαρό αέρα.

«Το τρέξιμο με συναρπάζει και τα πρόσωπα των παιδιών φωτίζονται μόλις με βλέπουν να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια», τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Εικόνα από το μέλλον της ναυσιπλοΐας


Η γέφυρα του πλοίου θα μετατραπεί σε ένα χώρο επαυξημένης πραγματικότητας - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Τη δική τους άποψη για το μέλλον της ναυσιπλοΐας έρχονται να δώσουν η φιλανδική ερευνητική οργάνωση VTT σε συνεργασία με τη Rolls-Royce.

Συγκεκριμένα, σχεδιαστές έρχονται να δώσουν μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η γέφυρα ενός πλοίου το 2025 με τη χρήση σημερινής τεχνολογίας.

Το project παρουσιάζεται σε ένα 3D animation video και δείχνει ένα κόσμο, όπου οι καπετάνιοι θα χρησιμοποιούν οθόνες και σταθμούς high-tech τα οποία θα μετατρέπουν τη γέφυρα σε ένα χώρο χειρισμού και ελέγχου επαυξημένης πραγματικότητας.

Στο συγκεκριμένο project που ολοκληρώθηκε το 2013, πέρα από τις VTT και Rolls-Royce, τη συνδρομή του έδωσε και το Πανεπιστήμιο Aalto.

Για την ολοκλήρωσή του, αξιοποιήθηκαν έρευνες για το χειρισμό σκαφών, καθώς και δεδομένα που παρείχαν μέλη πληρώματος και καπετάνιοι. Τέλος, τα σχέδια μετατράπηκαν σε 3D animation από την TrollVFX.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πτώση ξύπνησε μέσα της μία… «καλλιτεχνική φλέβα»!


Μετά τη διάσειση άρχισε να ζωγραφίζει.

Η 49χρονη Pip Taylor ήθελε πάντα να μπορεί να ζωγραφίζει ωραία και απολάμβανε το μάθημα των εικαστικών από τότε που πήγαινε σχολείο. Την είχαν συμβουλεύσει ωστόσο να μη ασχοληθεί με τη ζωγραφική, επειδή δεν τα κατάφερνε ιδιαίτερα.

Η ευκαιρία της όμως ήρθε, έστω και πολλά χρόνια αργότερα, και μάλιστα ύστερα από μία επώδυνη πτώση στις σκάλες, στο σπίτι της στο Τσέστερ της Βρετανίας. Από το πέσιμο τραυματίστηκε και έπαθε σοβαρή διάσειση, όταν όμως συνήλθε είχε την ικανότητα να ζωγραφίζει!

Πλέον, όπως γράφει η Daily Mail, απολαμβάνει τη ζωγραφική καθημερινά ενώ δέχεται και παραγγελίες καθώς τα έργα της αρέσουν πολύ!

«Είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα παράξενο, πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω αλλά δεν τα κατάφερνα», λέει η ίδια.

«Όταν έπεσα από τις σκάλες, ‘μέτρησα’ όλα τα σκαλοπάτια και χτύπησα κυρίως στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού μου. Με μετέφεραν στο νοσοκομείο αναίσθητη, συνήλθα λίγες ώρες μετά», αφηγείται η 49χρονη.

Η αγωνία της είναι πλέον μήπως η δεξιότητά της αυτή χαθεί έτσι ξαφνικά όπως ήρθε.

Δείτε τις φωτογραφίες






Διαβάστε περισσότερα...

«Σε 50 χρόνια θα ζούμε στη Σελήνη»


Την πρόβλεψη ότι σε 50 χρόνια ο άνθρωπος θα έχει κατασκευάσει κατοικήσιμες βάσεις στη Σελήνη διατύπωσε ο αστροφυσικός, Στήβεν Χώκινγκ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του βρετανικού Channel 4.

Παρόμοια πρόβλεψη έκανε και για την προσπάθεια του ανθρώπου να φτάσει στον πλανήτη Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα.



«Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να καταρτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια και πολύ περισσότερο την επόμενη χιλιετία, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χώκινγκ.

Μαζί με τον 72χρονο επιστήμονα στην εκπομπή «Live from Space» εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Χώκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: Θα ενισχύσουμε τη «Διαύγεια»


Στη σημασία του προγράμματος «Διαύγεια» αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευσή του να το ενισχύει, να το διευρύνει και να το καταστήσει πιο λειτουργικό.

Ο κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέιλι Κρους και αντάλλαξαν απόψεις για τις νέες τεχνολογίες και την ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελλάδα στον τομέα αυτόν.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο "κάθονται" πάνω σε ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών και δεδομένων» και πρόσθεσε πως «σε μία εποχή αυξημένης καχυποψίας για τις προθέσεις κάθε κυβέρνησης, είναι προς όφελος όλων να είναι ανοικτά όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, ώστε να ενισχυθεί και η διαφάνεια και η λογοδοσία. Ο ρόλος των κυβερνήσεων είναι κρίσιμος, τόσο ως πηγή των ανοικτών δεδομένων, όσο και ως ρυθμιστή».

Ο υπουργός ανακοίνωσε την αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, επισημαίνοντας ότι «τα κράτη- μέλη της ΕΕ έχουν προθεσμία έως το τέλος του 2015 για να ενσωματώσουν την οδηγία 2013/37 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχετικά με την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα». Τόνισε δε, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο, είπε ότι «στόχος είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμοδίων φορέων για την ανοιχτή διάθεση δημοσίων δεδομένων, θέτοντας σε προτεραιότητα την "ψηφιακή ατζέντα". Κάθε απόφαση της δημόσιας διοίκησης αποκτά ισχύ μόνο μετά την ανάρτησή της στη Διαύγεια, ενισχύοντας έτσι τον έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες».

Τέλος, ανακοίνωσε «τη διεξαγωγή του 1ου ελληνικού "Hackathon" τον Απρίλιο στην Αθήνα, μια διαγωνιστική διαδικασία, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες -επιχειρηματίες, ερευνητές, προγραμματιστές, ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, μαθητές- θα αξιοποιήσουν τα Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα που διαθέτουμε ελεύθερα για να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες».



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η... βιομετρική κάρτα


Το «πράσινο φως» άναψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υλοποίηση πιλοτικού πειραματικού προηγμένου βιομετρικού συστήματος ελέγχου πρόσβασης σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας, με «βιομετρική υπογραφή».

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας G4S Telematix, οι οποίοι είναι εταίροι στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο «Βιοταυτότητα», ζήτησαν από την Αρχή άδεια για τη λειτουργία δυο πιλοτικών εφαρμογών πειραματικού βιομετρικού συστήματος ελέγχου πρόσβασης σε εγκαταστάσεις. Η άδεια ζητήθηκε αποκλειστικά για ερευνητικό σκοπό και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.



Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 17/2014 απόφασης της Αρχής, το έργο «Βιοταυτότητα» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας μεθόδου πολυτροπικής βιομετρίας, η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου, καθώς και χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του, όπως είναι μορφασμοί, γκριμάτσες, τρόπος βαδίσματος, ύψος, βάρος, γυαλιά, μουστάκι, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών κ.λπ.

Η «βιομετρική υπογραφή» θα παράγεται από το συνδυασμό όλων αυτών των ατομικών βιομετρικών δεδομένων και θα χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Η μέθοδος αυτή εξετάζεται ως εναλλακτική και συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών μεθόδων που στηρίζονται έως τώρα στη δακτυλοσκόπηση, την ιριδοσκόπηση και τη γεωμετρία του προσώπου.

Η Αρχή επέτρεψε την εφαρμογή του επίμαχου πειραματικού προγράμματος υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δημιουργία σχεδίου για το απόρρητο και την ασφάλεια επεξεργασίας των δεδομένων και δεν θα υπάρξει αλλαγή στο βιομετρικό σύστημα που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Αρχή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση ΣτΠ για διακρίσεις σε βάρος αλλοδαπών μαθητών


Πόρισμα για τη μη προαγωγή μαθητών στην επόμενη τάξη, ελλείψει δικαιολογητικών.

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι αριθμός αλλοδαπών μαθητών, που φοιτούν σε Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης της Αθήνας, δεν προάγεται στην επόμενη τάξη, εξαιτίας ελλείψεων σε δικαιολογητικά εγγραφής και παρόλο που πληροί τις προϋποθέσεις της επαρκούς φοίτησης.

Έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα που πραγματοποίησε, ο Συνήγορος παρενέβη με σειρά εγγράφων προς το υπουργείο Παιδείας, έλαβε μέρος σε σχετική συνάντηση και κατέληξε σε σύνταξη πορίσματος, με στόχο την άρση της διαπιστωθείσας παραβίασης του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση.

Στις παρεμβάσεις της Αρχής τονίστηκε ότι το δικαίωμα του ανηλίκου στην εκπαίδευση αναγνωρίζεται στην ελληνική έννομη τάξη, τόσο συνταγματικά (άρθ. 16, 21), όσο και μέσω της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σύμφωνα με τον ΣτΠ, για τους αλλοδαπούς ισχύει ειδική ρύθμιση που προβλέπει την εγγραφή ανηλίκων προερχόμενων από τρίτες χώρες, ακόμη και χωρίς να προσκομίζονται δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των Ελλήνων μαθητών. Προφανής βάση της παραπάνω εξαιρετικής ρύθμισης για τους αλλοδαπούς είναι η εκτίμηση του νομοθέτη, ότι προέχει η διασφάλιση της πρόσβασης και της άσκησης του θεμελιώδους δικαιώματος στην εκπαίδευση έναντι τυχόν ελλείψεων σε πιστοποιητικά εγγραφής. Επομένως, η μη προαγωγή αυτών των μαθητών πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος, αντίκειται στον νόμο και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κοινωνικού αποκλεισμού παιδιών.

Γι' αυτούς τους λόγους, η Αρχή ζήτησε να επιλυθεί το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο γυμνάσιο της Αθήνας με ενέργειες του υπουργείου, ώστε να προαχθούν κανονικά στην επόμενη τάξη οι μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις από πλευράς επάρκειας φοίτησης.

Επιπλέον, έχοντας διαπιστώσει ότι ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα σχολεία της χώρας, ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την έκδοση εγκυκλίου, στην οποία: α) να διευκρινίζεται ότι η ελλιπής προσκόμιση πιστοποιητικών εγγραφής εκ μέρους των κηδεμόνων δεν πρέπει να αποτελεί λόγο μη προαγωγής του μαθητή στην επόμενη τάξη και β) να παρέχονται σαφείς κατευθύνσεις ως προς τις ενέργειες, στις οποίες οφείλουν να προβαίνουν οι διευθυντές των σχολείων και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δέχονται αιτήσεις εγγραφής με ελλιπή δικαιολογητικά.

Σημειώνεται, ότι όπως ενημερώνει η ανεξάρτητη Αρχή, έως τις 14 Μαρτίου 2014 το υπουργείο Παιδείας δεν είχε ανταποκριθεί στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους


Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολους από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βάσει του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2013.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ως εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους του επιδόματος καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί, εφάπαξ χωρίς κρατήσεις και φόρους, με βάση το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014. Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές μειώνονται κατά 3,9% φέτος, ενώ έχουν ήδη μειωθεί κατά 1,1% πέρσι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ: Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η ισχύς των βιβλιαρίων


Την παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, της ισχύος των βιβλιαρίων των εν ενεργεία ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευομένων μελών τους, που φέρουν τη θεώρηση του έτους 2013, αποφάσισε ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ).

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι όσοι δικαιούχοι ασφάλισης του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ δεν έχουν πραγματοποιήσει την Απογραφή-Θεώρηση κατά το έτος 2013, οφείλουν να προσέλθουν στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στους 101 οι νεκροί από τη γρίπη


101 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνολικά 275 ασθενείς της γρίπης έχουν νοσηλευθεί έως τώρα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αυτή την περίοδο 48 ασθενείς νοσηλεύονται στις εν λόγω Μονάδες.

Τα θύματα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν είχαν εμβολιαστεί παρ' όλο που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Σημειώνεται ότι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη, με τους ειδικούς να τους εφιστούν την προσοχή.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη η απόφαση για το λιμάνι Αργοστολίου


Την απόφαση με την οποία ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Αργοστολίου του σεισμόπληκτου νησιού της Κεφαλονιάς, υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνονται τα οικονομικά στοιχεία του έργου, καθώς και η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του λιμένα Αργοστολίου που υπέβαλαν, την περασμένη Πέμπτη, οι υπηρεσίες του οικείου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχονται σε ύψος 123.000 ευρώ και θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, στο σύνολό του, εντός του τρέχοντος έτους, ενώ δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα ένταξής του σε άλλο πρόγραμμα, το οποίο να συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος των ζημιών είχε διενεργηθεί από τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου που είχαν μεταβεί αυθημερόν στο νησί, ενώ αυτοψία πραγματοποίησαν την επόμενη ημέρα και εξειδικευμένα κλιμάκια δυτών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, κατόπιν σχετικής Κυβερνητικής απόφασης, η επισκευή του λιμένα Ληξουρίου θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



Διαβάστε περισσότερα...

Παραολυμπιονίκης στο Dancing with the Stars


Στο Dancing with the Stars των ΗΠΑ συμμετέχει με εξαιρετικές επιδόσεις μία παραολυμπιονίκης του σνόουμπορντ.

Στα 19 της χρόνια έχασε τα πόδια της από βαριάς μορφής μηνιγγίτιδα. Όμως αυτό δεν εμπόδισε την Έιμι Πέρντι να συνεχίσει τη ζωή της.

Έγινε παραολυμπιονίκης στο σνόουμπορντ συμμετέχοντας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και πλέον παίρνει μέρος στο Dancing with the Stars της Αμερικής.

Η 33χρονη που ασχολείται και με την υποκριτική έκανε προ ημερών την παρθενική της εμφάνιση στο show κερδίζοντας τις εντυπώσεις με βαθμολογία 24/30.





Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απορρίφθηκε αίτημα συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης


Το δικαστήριο δεν δικαίωσε τους 320 υπαλλήλους καθαριότητας της πόλης.

Το αίτημα 320 συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, η οκτάμηνη σύμβαση των οποίων έληξε, απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Οι υπάλληλοι είχαν αιτηθεί έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, σε ένα περίπου δίμηνο.

Στη δίκη παραβρέθηκαν, εκτός των συμβασιούχων που ανέμεναν την απόφαση, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Οι τοπικοί άρχοντες εστίασαν στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τις λήξεις συμβάσεων και στα κενά που προκύπτουν μέχρι την αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα του δήμου και υπογράμμισαν δεν πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για επίδομα έκαναν 46.556 φοιτητές το 2013


Τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολο των αιτούντων.

Σε 46.556 ανήλθε ο αριθμός των δικαιούχων του φοιτητικού-στεγαστικού επιδόματος για το 2013 σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό του έγγραφο το υπουργείο Παιδείας.

Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων (Υ.Δ.Ε) μεταβιβάσθηκαν πιστώσεις συνολικού ύψους 46.556.000 ευρώ εκ των οποίων πιστώσεις ύψους 2.950.000 ευρώ μεταβιβάσθηκαν στην Υ.Δ.Ε της πρώην Νομαρχίας Αθηνών.

Βέβαια αν και ήδη οι φοιτητές κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για το στεγαστικό επίδομα του 2014, το υπουργείο παραδέχεται ότι δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα στο σύνολο των 46.556 δικαιούχων.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας έχει μεριμνήσει για τη μεταβίβαση του απαιτούμενου ποσού στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014 για τις αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν έως τη λήξη του προηγούμενου οικονομικού έτους από τις αρμόδιες ΥΔΕ.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η αρμοδιότητα για την έκδοση των ΧΡΗΜΑΤΙΚΏΝ ΕΝΤΑΛΜΆΤΩΝ εμπίπτει στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικών Ελέγχων.



Διαβάστε περισσότερα...

Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι για γονείς και παιδιά


Η έκθεση σε περιβαλλοντικούς κινδύνους 1400 παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και διδύμων και επιπλέον, των γονιών τους, θα εξετασθεί επί μία τριετία σε κάθε ένα από δέκα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο προγράμματος προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, η έκθεση των εθελοντών σε περιβαλλοντικούς κινδύνους θα παρακολουθείται με τη χρήση μικροαισθητήρων για ανάλυση της ποιότητας του αέρα στα σπίτια των συμμετεχόντων, αλλά και με τη χρήση αισθητήρων που θα «φοριούνται» από τους εθελοντές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε να καταγραφεί η έκθεσή τους σε διαφορετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες για όλο το 24ωρο.

Σε ό,τι αφορά στην επίδραση στον ανθρώπινο πληθυσμό το πρόγραμμα που ονομάζεται HEALS και εξετάζει τις σχέσεις υγείας και περιβάλλοντος που βασίζονται σε ευρείας κλίμακας πληθυσμιακές έρευνες, θα διερευνήσει τα αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα και τη σύνδεσή τους με τα αιωρούμενα σωματίδια (αιθαλομίχλη) αλλά και τη γύρη ή τη μούχλα, τη νευροτοξικότητα και τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές και τη σύνδεσή τους με έκθεση σε φυτοφάρμακα και ιχνοστοιχεία βαρέων μετάλλων αλλά και νόσους όπως ο διαβήτης τύπου 2 και τη σύνδεσή του με τους ενδοκρινικούς διαταράκτες και την παχυσαρκία.

Τα συμπεράσματα του προγράμματος που υλοποιείται από 29 εταίρους, θα μεταφραστούν σε επιστημονικές συμβουλές για την ανάπτυξη των πρωτοκόλλων και των κατευθυντήριων οδηγιών για τη δημιουργία ενός ευρύτερου Ευρωπαϊκού πλαισίου για τις έρευνες μελετών της αλληλεπίδρασης περιβάλλοντος και υγείας.

«Θα ερευνήσουμε διάφορες ουσίες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή και ενδεχομένως επηρεάζουν την υγεία μας όπως για παράδειγμα ο πλαστικοποιητής στα μπιμπερό ή κατά πόσο εκτίθεται ένας εργαζόμενος σε ταμείο από την έκθεσή του στη χημική ουσία που περιέχεται στο χαρτί της απόδειξης. Παράλληλα θα διερευνήσουμε πώς δύο παιδιά με το ίδιο γενετικό υλικό που είναι τα δίδυμα, αναπτύσσουν για παράδειγμα, διαφορετικές αλλεργίες» εξήγησε ο κ.Σαρηγιάννης.

Η έρευνα στον πληθυσμό αφού προηγουμένως υπογραφούν με τους ενδιαφερόμενους ανάλογα πρωτόκολλα, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κάποιες περιαστικές περιοχές.

Η συνολική προσέγγιση θα τελειοποιηθεί με μια σειρά από μελέτες πληθυσμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τη μελέτη διαφόρων επιπέδων περιβαλλοντικής έκθεσης (μέσα από χρήση ανάλυσης περιβαλλοντικών δειγμάτων και χρήσης υπολογιστικών μοντέλων), τις περιόδους ευαλωσιμότητας κατά τα διάφορα στάδια ζωής, τη γενετική ποικιλομορφία του πληθυσμού αλλά και τις κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους που επηρεάζουν την έκθεση και την ανθρώπινη υγεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός των εισακτέων


Αναλυτικά στοιχεία για τις κατηγορίες 90% και 10%.

Σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» παρουσίασε τον αριθμό των εισακτέων για το 2014. Οι πίνακες που είχε το εν λόγω άρθρο παρουσίαζαν τον αριθμό των θέσεων της γενικής σειράς του 2013 και τον αντίστοιχο αριθμό του 2014, ενώ υπήρχε και μια στήλη η οποία ανέφερε μεσοσταθμική αύξηση 20%.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους πίνακες για τα ΑΕΙ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους πίνακες για τα ΤΕΙ.

Η στήλη αυτή, στην ουσία περιλαμβάνει το συνολικό αριθμό των εισακτέων σε κάθε τμήμα καθώς όπως είναι γνωστό οι ειδικές κατηγορίες, όπως έχει γράψει και το newsbeast.gr, οδεύουν προς κατάργηση και οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν ένα και μοναδικό αριθμό θέσεων για κάθε τμήμα.

Το υπουργείο Παιδείας θα δώσει το δικαίωμα σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων να λαμβάνουν ελεύθερες μετεγγραφές όπως ζητούσε και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων. Στην ουσία το υπουργείο επιστρέφει στο 2010-2011.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τις ελεύθερες μετεγγραφές είναι ότι τα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα επιβαρυνθούν με έναν επιπρόσθετο αριθμό φοιτητών. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι υιοθετεί ως λύση τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλά τμήματα των κεντρικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ο αριθμός των εισακτέων θα αυξηθεί περαιτέρω από όσους πάρουν μετεγγραφή.

Σε πολλά τμήματα παρατηρούμε ότι το άθροισμα των θέσεων των ειδικών κατηγοριών και της γενικής σειράς για το 2013 είναι μικρότερο από τον αριθμό που αναφέρεται στη στήλη της μεσοσταθμικής αύξησης. Υπάρχουν και ορισμένα τμήματα όπου ο αριθμός των υποψηφίων, παρά την αναμενόμενη κατάργηση των θέσεων των ειδικών κατηγοριών δεν αυξάνεται αλλά παρουσιάζει μείωση ή δεν μεταβάλλεται όπως παρουσιάζεται. Βέβαια πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αφού στο σύνολο των τμημάτων οι προσφερόμενες θέσεις αυξάνονται.

Εξαίρεση αποτελούν κάποια τμήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα πιο κάτω παραδείγματα...


Τμήμα
90% ΓΕΛ-ΕΠΑΛΒ
10%
Αγγλικής Γλώσσας ΑΠΘ
139
16
Ειδικές κατηγορίες
28
3
Σύνολο θέσεων
167
19

Στον πιο πάνω πίνακα διαπιστώνει κανείς ότι οι 155 θέσεις της γενικής σειράς για το τμήμα Αγγλικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο κατανεμήθηκαν σε 139 υποψηφίους της γενικής σειρά και 16 της κατηγορίας 10%. Παράλληλα οι συνολικές θέσεις ειδικών κατηγοριών ανέρχονταν για τους περσινούς τελειόφοιτους σε 28 και για την κατηγορία 10% σε 3. Θα περίμεναν οι περισσότεροι ότι οι θέσεις των εισακτέων για το 2014 θα διαμορφωθούν στις 167 για τους φετινούς τελειόφοιτους και σε 19 για τους απόφοιτους του 2013 χωρίς νέα εξέταση.

Όπως διαπιστώνει κανείς στον πιο κάτω πίνακα με τη μεσοσταθμική αύξηση του 20% οι θέσεις στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας διαμορφώνονται στις 150 από τις οποίες το 90% θα δοθεί στους υποψηφίους της γενικής σειράς (135) και το 10% στους υποψηφίους της κατηγορίας 10% (15). Αν κανείς προχωρήσει σε σύγκριση των δυο πινάκων διαπιστώνει ότι το 2013 προσφέρθηκαν μόνο στη γενική σειρά 139 θέσεις και φέτος με την κατάργηση των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να προσφερθούν 135 θέσεις. Αυτό παρατηρείται και σε άλλα τμήματα.

2014 Αγγλική Φιλολογία ΑΠΘ
Θέσεις γενικής σειράς
Μεσοσταθμική αύξηση 20%
90%
10%
135
150
135
15
Στο δημοφιλές τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου το 2013 στη γενική σειρά προσφέρθηκαν 328 θέσεις. Ο ίδιος αριθμός θέσεων αναμένεται να προσφερθεί και το 2014. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και στο αντίστοιχο τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τμήμα
90% ΓΕΛ-ΕΠΑΛΒ
10%
Νομική ΑΠΘ
328
37
Ειδικές κατηγορίες
63
7
Σύνολο θέσεων
391
44
  Νομική Θεσσαλονίκης 2014
Θέσεις γενικής σειράς
Μεσοσταθμική αύξηση 20%
90%
10%
360
365
328
37
Να τονίσουμε ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία. Η επεξεργασία στηρίχτηκε στα στοιχεία που είχε το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» .

Η οριστική εικόνα θα έχουν οι υποψήφιοι με την επίσημη ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων από το υπουργείο Παιδείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετη στο «πλοίο ασφαλείας» η ΠΝΟ


Προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να δεχτεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Αντίθετη στη ρύθμιση για το «πλοίο ασφαλείας», που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», δηλώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αύριο πρόκειται να γίνει μια πρώτη ανάγνωση πριν την ακρόαση των φορέων, στο άρθρο 25 με τίτλο «Ρύθμιση για τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας». Στο τελευταίο αναφέρεται ότι «για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών για λόγους οι οποίο δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΝΟ, οι οποίοι συναντήθηκαν για το θέμα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και στελέχη του υπουργείου, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου και υποστήριξαν ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και οι ναυτεργάτες δεν πρόκειται να υπογράψουν την κατάργησή του.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι απεργοσπαστικός, αλλά να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των νησιωτών που μπορεί να προκληθούν από οποιονδήποτε λόγο, όπως τα φυσικά φαινόμενα, ή διακοπή των δρομολογίων από εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας. Πρόσθεσαν ότι αρμόδιο για την εφαρμογή της σχετικής ρύθμισης θα είναι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στην ακρόαση των φορέων που θα γίνει στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο υπουργός δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε επαναδιατύπωση της συγκεκριμένης διάταξης.

Στελέχη της διοίκησης της ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πολιτεία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις επείγουσες ανάγκες των νησιωτών με άλλους τρόπους, όπως πλοία του στρατού ή και αεροπλάνα, αλλά όχι να δρομολογεί πλοίο στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών.

Η ΠΝΟ έχει αποστείλει εξώδικα προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, τον Σύνδεσμο των ακτοπλόων και τους άλλους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών της κυβέρνησης εναντίον του κλάδου των ναυτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εξώδικα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της μη πληρωμής δεδουλευμένων των πληρωμάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για την όξυνση της ανεργίας των ναυτικών που έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτικών και στη μείωση των συντάξεων.

Προειδοποιεί επίσης με κινητοποιήσεις των ναυτικών σε χρονική περίοδο που θα κρίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Προθεσμία για την εξόφληση των δεδουλευμένων

Για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων, η ΠΝΟ έχει δώσει προθεσμία σε έξι εταιρείες, έως αύριο, για εξόφληση των οφειλομένων χρημάτων στα πληρώματα, που φθάνουν έως και τρεις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες εταιρείες ήδη ανταποκρίθηκαν, καταβάλλοντας ένα ποσοστό των οφειλομένων και ζητώντας μια μικρή πίστωση χρόνου από την ΠΝΟ.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να εξετάσει τη στάση των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τα δεδουλευμένα στα πληρώματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας δρόμου στο λύκειο Φούρνων για να βγει η ύλη


Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Πιέσεις δέχονται οι αναπληρωτές καθηγητές που προσελήφθησαν τον Ιανουάριο στο γυμνάσιο-λύκειο των Φούρνων να ολοκληρώσουν την ύλη. Η σχολική μονάδα των Φούρνων αντιμετωπίζει προβλήματα για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο φιλόλογος έφθασε στο νησί τον Ιανουάριο και ο χημικός το Φεβρουάριο ενώ δεν υπάρχει οικονομολόγος για να διδάξει το μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας» που εξετάζεται πανελλαδικά και αποτελεί μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου (Οικονομικά).

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι επιβλήθηκε προφορικά η αναμόρφωση του προγράμματος και πολλαπλασιάστηκαν οι ώρες των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ' Λυκείου. Ο πολλαπλασιασμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν περικοπές στα μαθήματα άλλων τάξεων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, αναφέρουν οι βουλευτές, είναι η μεν Γ' Λυκείου να υφίσταται μια απαράδεκτη εντατικοποίηση και να καλούνται οι μαθητές να αφομοιώσουν την εξεταστέα ύλη σε χρόνο υποτριπλάσιο του κανονικού και οι υπόλοιποι μαθητές να διδάσκονται πολλά μαθήματα λιγότερες ώρες ή και καθόλου. Οι πρακτικές αυτές δημιουργούν προβλήματα στην Α' Λυκείου που θα κληθεί να δώσει εξετάσεις με το νέο σύστημα.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εντόπισε το πρόβλημα από τον Οκτώβριο και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία χωρίς όμως να εισακουστεί.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Παιδείας τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει για την υποστελέχωση του σχολείου των Φούρνων καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύλης αλλά και για την προστασία των εκπαιδευτικών που καλούνται να διδάξουν στον 1/3 του χρόνου την ύλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο συνεδρίου


Διοργανώνεται την Παρασκευή στο δημαρχείο Κηφισιάς.

Συνέδριο με θέμα την ανεργία των νέων διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το δήμο Κηφισιάς.

Το συνέδριο «Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Μαρτίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος», Διονύσου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ενώ κεντρικές ομιλίες θα εκφωνήσουν ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου με ένα κλικ εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Έσπασε ελληνορωμαϊκό άγαλμα για να βγάλει μια selfie


Η νέα μόδα καταστρέφει την τέχνη.

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες για όσους επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ο πρώτος είναι να μην αγγίζουν τα εκθέματα και ο δεύτερος να τα φωτογραφίζουν!

Σε ένα μουσείο στο Μιλάνο, όμως, ένας μαθητής αποφάσισε να παραβεί και τους δύο κανόνες και να ανέβει πάνω σε ένα ελληνορωμαϊκό άγαλμα για να τραβήξει μια selfie, με αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό πόδι του αγάλματος.

Το αποτέλεσμα της πράξης του μαθητή ανακάλυψε σήμερα το πρωί το προσωπικό της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Brera που είναι ένα από τα πιο φημισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό «TIME», που δημοσιεύει και την φωτογραφία, το γλυπτό είναι ο «Μεθυσμένος Σάτυρος», ενώ το ευτυχές γεγονός είναι δεν πρόκειται για το πρωτότυπο. Το πρωτότυπο βρίσκεται στο Μονακό. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλούσαμε για ανυπολόγιστη ζημιά, καθώς το άγαλμα χρονολογείται στο 220 π.Χ.












Διαβάστε περισσότερα...