Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Ηλεκτρονικό μάτι» αναλαμβάνει τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαυραγάνης: Μειώνουμε τη γραφειοκρατία.

Αυστηρούς και διαρκείς ελέγχους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε η νέα εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την ηλεκτρονική υποβολή, επεξεργασία και έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως το βασικό στοιχείο της ιδέας του πόθεν έσχες είναι ότι δεν μπορεί η συνολική περιουσιακή κατάσταση ενός πολίτη το νέο έτος να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε το προηγούμενο έτος προσθέτοντας τα διάφορα εισοδήματα του και αφαιρώντας το κόστος διαβίωσης.

Όπως τόνισε το νέο σύστημα της ΓΓΠΣ θα ελέγχει ότι η μείωση ή η αύξηση της περιουσιακής κατάστασης ενός πολίτη γίνεται προοδευτικά και δικαιολογείται τόσο από τα εισοδήματα του όσο και από το κόστος διαβίωσης του, ενώ θα λειτουργεί και ως ένα μοναδικό σημείο υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες.

«Μειώνουμε την γραφειοκρατία και τις πολλαπλές υποβολές χειρόγραφων δηλώσεων», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας πως πλέον το υπουργείο θα έχει αυτόματα τον έλεγχο των υπόχρεων.

«Θα ξέρουμε δηλαδή αν κάποιος υπόχρεος δήλωσης πόθεν έσχες υπέβαλε ή όχι. Και φυσικά είναι προφανές ότι θα γίνεται διασταύρωση με τα φορολογικά στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ο υφυπουργός και ζήτησε να υπάρξει νομική πρόβλεψη ώστε να απαλειφθεί η υποβολή στο πόθεν έσχες των φορολογικών στοιχείων που έχουν ήδη υποβληθεί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Τέλος τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.