Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αγώνας δρόμου στο λύκειο Φούρνων για να βγει η ύλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Πιέσεις δέχονται οι αναπληρωτές καθηγητές που προσελήφθησαν τον Ιανουάριο στο γυμνάσιο-λύκειο των Φούρνων να ολοκληρώσουν την ύλη. Η σχολική μονάδα των Φούρνων αντιμετωπίζει προβλήματα για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο φιλόλογος έφθασε στο νησί τον Ιανουάριο και ο χημικός το Φεβρουάριο ενώ δεν υπάρχει οικονομολόγος για να διδάξει το μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας» που εξετάζεται πανελλαδικά και αποτελεί μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου (Οικονομικά).

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι επιβλήθηκε προφορικά η αναμόρφωση του προγράμματος και πολλαπλασιάστηκαν οι ώρες των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ' Λυκείου. Ο πολλαπλασιασμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν περικοπές στα μαθήματα άλλων τάξεων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, αναφέρουν οι βουλευτές, είναι η μεν Γ' Λυκείου να υφίσταται μια απαράδεκτη εντατικοποίηση και να καλούνται οι μαθητές να αφομοιώσουν την εξεταστέα ύλη σε χρόνο υποτριπλάσιο του κανονικού και οι υπόλοιποι μαθητές να διδάσκονται πολλά μαθήματα λιγότερες ώρες ή και καθόλου. Οι πρακτικές αυτές δημιουργούν προβλήματα στην Α' Λυκείου που θα κληθεί να δώσει εξετάσεις με το νέο σύστημα.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εντόπισε το πρόβλημα από τον Οκτώβριο και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία χωρίς όμως να εισακουστεί.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Παιδείας τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει για την υποστελέχωση του σχολείου των Φούρνων καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύλης αλλά και για την προστασία των εκπαιδευτικών που καλούνται να διδάξουν στον 1/3 του χρόνου την ύλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.