Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στο ΣτΕ το θέμα του εφάπαξ της «Εθνικής Ασφαλιστικής»


Στο επίκεντρο η συνταγματικότητα η αναδρομική περικοπή του εφάπαξ.

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει μπει η αναδρομική περικοπή του εφάπαξ στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού «Η Εθνική». Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή μη της επίμαχης περικοπής μετά από προσφυγή υπαλλήλου της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία όταν συνταξιοδοτήθηκε, το Ιούλιο του 2012, υπολόγιζε να λάβει εφάπαξ 242.126 ευρώ και το ταμείο της έδινε 25.127 ευρώ.

Κατά της συζήτηση της προσφυγής οι δικηγόροι του Ταμείου επικαλέστηκαν την αναδρομική τροποποίηση του καταστατικού του, που έγινε με υπουργική απόφαση υπέρ της οποία έκανε παρέμβαση και το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας «Η Εθνική» (ΑΤ ΑΠΕ).

Η δικηγόροι της υπαλλήλου έκαναν λόγο για αντισυνταγματική απόφαση η οποία είναι αντίθετη στην ΕΣΔΑ υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του εφάπαξ δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, λόγω του ιδιωτικού χαρακτήρα του εν λόγω Ταμείου (ΝΠΔΙΔ αυτοτελές, αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο), το οποίο δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ το ασφαλιστικό του κεφάλαιο έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από εισφορές των μελών του και έχει αμιγώς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο στην Πορτογαλία


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα βίντεο στην Πορτογαλία, στο οποίο αστυνομικοί χτυπούν τον πατέρα και τον παππού ενός μικρού αγοριού, μπροστά στα μάτια του. Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα της Μπενφίκα με τη Γκιμαράες. Δύο άλλοι αστυνομικοί απομάκρυναν το παιδί για να μην βλέπει τα όσα εκτυλίχθηκαν. Το μικρό αγόρι ξέσπασε σε κλάματα. Τα ΜΜΕ της χώρας επικρίνουν τους αστυνομικούς και κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος με την γυναίκα που απειλούσε να πέσει στο κενό


Αίσιο τέλος είχε πριν από λίγο η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας που απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει στην Πάτρα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο σπίτι της και ακινητοποίησαν τη γυναίκα που βρισκόταν σε απόγνωση.

Σύμφωνα με το patratora.gr, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Προσέγγισαν το σημείο από το διπλανό μπαλκόνι, στο διαμέρισμα της 30χρονης γυναίκας που είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις, επιχειρώντας να βουτήξει στο κενό από τον 6ο όροφο.

Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε το τοπικό site την επιχείρηση της Πυροσβεστικής Πατρών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος από το νέο ναρκωτικό… Facebook


Ανησυχία έχει προκαλέσει ένα νέο ναρκωτικό στη Βρετανία που έχει στείλει 15 άτομα στην εντατική του νοσοκομείου και λέγεται… Facebook.

Το νέο αυτό ναρκωτικό έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στη Βρετανία και έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της χώρας, σύμφωνα με την Express.

Είναι συνθετικό ναρκωτικό και έχει τετράγωνο σχήμα, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με το λογότυπο του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας εξέδωσε οδηγία κατά την οποία προειδοποιεί για της, πιθανόν, θανατηφόρες συνέπειες του νέου αυτού ναρκωτικού, τονίζοντας παράλληλα τους φόβους της για την είσοδο του, μέσω διακινητών, στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής, το ναρκωτικό Facebook έχει στείλει στο νοσοκομείο 15 άτομα, με αρκετούς να παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα και κάποιοι νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο ναρκωτικό, μαζί με τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από αυτό.

Το νέο αυτό ναρκωτικό, έχει εμφανιστεί, μέχρι στιγμής, μόνο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας, η χημική σύνθεση του Facebook είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, και για αυτόν τον λόγο «τεχνικά» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα παράνομο.

Προς το παρόν οι Αρχές της Βουδαπέστης, εξετάζουν τα στοιχεία που το συνθέτουν , καθώς και τις δόσεις, σε αυτό το νέο ναρκωτικό.

Παρόλα αυτά, προειδοποιούν τους πιθανούς χρήστες να απευθυνθούν άμεσα σε ιατρούς ή νοσοκομεία ένα κάνουν χρήση του Facebook.

Τα συμπτώματα, όπως τα αναφέρει το Index.hu, από τη χρήση του ναρκωτικού Facebook, είναι αϋπνία, δυσκολία στην κίνηση και ψευδαισθήσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάθεση «φωτιά» συμφοιτητή - Τι συνέβη το βράδυ πριν την αυτοκτονία


Απροστάτευτος φαίνεται ότι ήταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από την σχολή στην οποία φοιτούσε στα Ιωάννινα. Την στιγμή που βίωνε τον απόλυτο εφιάλτη με ορισμένους σπουδαστές οι οποίοι τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν κάνει την ζωή του μαρτύριο, έρχονται στο φως πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής δεν έδωσαν την απαραίτητη σημασία. 


Από κατάθεση σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής προκύπτει ότι ο Βαγγέλης έλειπε από το δωμάτιό του τη νύχτα πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ γύρισε στις έξι με επτά το πρωί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανώτερο στέλεχος της Γαλακτοκομικής Σχολής γνώριζε πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έλειπε, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. 

Ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, μιλώντας στο Real.gr, αναφέρει ότι σε συνομιλίες που είχε το τελευταίο διάστημα με δύο σπουδαστές της Γαλακτοκομικής, του έκαναν γνωστό ότι η πίεση που δεχόταν ο Βαγγέλης, με τα βασανιστήρια στα οποία τον είχαν υποβάλει, τον είχε φτάσει στο σημείο να πει: «Με όλα αυτά που μου κάνανε εδώ μέσα ειδικά πέρυσι, μου ερχόταν να φουντάρω από το παράθυρο». 

Σύμφωνα με τον κ. Βρόσγο, η οικογένεια του Βαγγέλη έμαθε πέρυσι τον Μάρτιο τι συμβαίνει, «από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η μητέρα του με μια υπάλληλο της σχολής. Της είπε ότι αλλάξαμε δωμάτιο στον Βαγγέλη γιατί είχε προβλήματα με τους συμφοιτητές του χωρίς να της εξηγήσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Της παρουσίασαν μια χαλαρή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, αυτή η κίνηση ήταν λάθος: «Θεωρώ πως η διεύθυνση της σχολής κακώς δεν τιμώρησε αυτούς που δημιουργούσαν προβλήματα στον Βαγγέλη και αρκέστηκαν στην αλλαγή του δωματίου. Στην ουσία κατά την δίκη μου άποψη με αυτό τον τρόπο τιμώρησαν τον Βαγγέλη και όχι αυτούς που έπρεπε», αναφέρει.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αγγελία» για δήμιους... έβαλε η Σαουδική Αραβία


Αύξηση στον αριθμό των θανατοποινιτών.

Οκτώ νέους δήμιους σχεδιάζει να προσλάβει η Σαουδική Αραβία προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη.... εκτέλεσης του αυξημένου αριθμού των θανατοποινιτών της.

Οι καταδικασμένοι σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία συνήθως εκτελούνται δημοσιώς, δια αποκεφαλισμού με σπαθί. Στην προκήρυξη για την πρόσληψη των εκτελεστών διευκρινίζεται ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα για τη θέση του δημίου, βασικός ρόλος του οποίου είναι να εκτελεί «τη θανατική απόφαση» αλλά και ακρωτηριασμούς, σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για λιγότερο σοβαρά αδικήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας το 2014 το ισλαμικό βασίλειο ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελεσθέντων, μετά την Κίνα και το Ιράν και ακολουθούσαν το Ιράκ και οι ΗΠΑ. Ένας άνδρας που αποκεφαλίστηκε την Κυριακή ήταν ο 85ος που εκτελέστηκε φέτος. Πέρσι, όλη τη χρονιά, εκτελέστηκαν συνολικά 88 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όμως η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι εκτελέσεις ήταν τουλάχιστον 90.

Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία, όμως οι 38 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι μισοί ήταν Σαουδάραβες και οι υπόλοιποι κατάγονταν από το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Συρία, την Ιορδανία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ, το Τσαντ, την Ερυθραία, τις Φιλιππίνες και το Σουδάν.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει γιατί ο αριθμός των εκτελέσεων αυξήθηκε τόσο δραματικά φέτος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όμως, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στον διορισμό νέων δικαστών, κάτι που επέτρεψε να επιταχυνθεί η ακρόαση υποθέσεων.

Οι νεοπροσληφθέντες δήμιοι θα έχουν θέση «θρησκευτικού αξιωματούχου» και θα λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζεται στον ιστότοπο όπου αναρτώνται οι θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον αγωγό που θα συνδέει την Αίγινα με την ΕΥΔΑΠ


Τέλος στο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του νησιού.

Υποθαλάσσιος αγωγός, μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων, θα συνδέσει την Αίγινα με εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, θέτοντας τέλος στην ταλαιπωρία που προκαλεί στους κατοίκους του νησιού το πρόβλημα λειψυδρίας. Τη σύμβαση κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 32.520.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υλοποιώντας ένα καθολικό αίτημα των Αιγινητών.

Το έργο θα λύσει το μεγάλο και κοστοβόρο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, καθώς τα τελευταία χρόνια εισέρχονται στο δίκτυό του 2,4-2,5 εκ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως, με κόστος μεταφοράς 4 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του έργου υποδομής το οποίο θα συνδεθεί με τα υφιστάμενα έργα στην Σαλαμίνα και την Αίγινα εντός 16μήνου, θα λύσει το πρόβλημα με επάρκεια, υψηλή ποιότητα και σημαντικά χαμηλότερο κόστος. 
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «Επιτάφιος» διδάσκεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός από την Ελλάδα


Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων.

“Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας”.( Κεφ. 40). Αγαπάμε το ωραίο με λιτότητα και φιλοσοφούμε χωρίς να γινόμαστε μαλθακοί. Η ενασχόληση με τη φιλοσοφία δε μας κάνει θεωρητικούς ανθρώπους και δεν μας απομακρύνει από την πρακτική δράση, λέει ο Θουκυδίδης δια στόματος Περικλή.

Η φράση αυτή και τα νοήματα που τη συνοδεύουν δε θα ακουστεί ξανά στα σχολεία ως παρωχημένη τονίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων σε κείμενο – διαμαρτυρίας του για τον εξοβελισμό των Αρχαίων Γενικής Παιδείας.

Ο «Επιτάφιος» λοιπόν, δε χωρά στο ωρολόγιο πρόγραμμα –ούτε καν ως μονόωρο μάθημα- και εξοβελίζεται χωρίς καμία διαβούλευση και επιστημονική τεκμηρίωση με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη, παρά τις αντιδράσεις τόσο μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΠΑΣΑΦ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις Πανελλήνιες εξετάσεις τίθενται θέματα με άξονα την πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία, την ιστορία και τη Δημοκρατία και ταυτόχρονα αφαιρούνται από το ωρολόγιο πρόγραμμα μία ώρα Ιστορία, μία ώρα Λογοτεχνία και ο “Επιτάφιος”.

Το Υπουργείο Παιδείας εισάγει την παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή ο “Επιτάφιος” να διδάσκεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να μη διδάσκεται στη χώρα που τον γέννησε!

Ο ΠΑ.Σ.Α.Φ διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτήν την απόφαση και θυμίζει στο Υπουργείο πώς φράση του «Επιταφίου» προτάθηκε ως κλείδα του Ευρωπαϊκού Συντάγματος : «Χρώμεθα γὰρ πολιτείᾳ οὐ ζηλούσῃ τοὺς τῶν πέλας νόμους, παράδειγμα δὲ μᾶλλον αὐτοὶ ὄντες τισὶν ἢ μιμούμενοι ἑτέρους. καὶ ὄνομα μὲν διὰ τὸ μὴ ἐς ὀλίγους ἀλλ’ ἐς πλείονας οἰκεῖν δημοκρατία κέκληται•»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων καλεί τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας να επαναφέρουν το μάθημα, καθώς « ο τρώσας και ιάσεται».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση τροφίμων για ενίσχυση των συσσιτίων


Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε το πρωί η συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Παίρνεις ανάσα, δίνεις ζωή», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διανομή τους στα συσσίτια απόρων.

Πάνω από 70 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας μαζεύτηκαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της δράσης, μπροστά από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

«Τη στιγμή που στα συσσίτια των εκκλησιών και των άλλων καθιδρυμάτων σιτίζονται 11.000 άνθρωποι σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και 17.400 άτομα στο σύνολο και των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάθε προσφορά έχει αξία, δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ο καθένας μας μπορεί κάτι να προσφέρει και αυτό μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη δράση μας. Παράλληλα, ο κόσμος γίνεται κοινωνικά πιο ευαίσθητος» αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.

«Οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα ευγενείς καθώς δεν παίρνουν ούτε το λουλουδάκι ή το βιβλίο που προσφέρουμε ως αντίδωρο. Πολλοί μαθαίνουν εκείνη τη στιγμή για την προσπάθειά μας και μέσα σε μισή ώρα επιστρέφουν με σακούλες στα χέρια» προσθέτει.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ενώ θα γίνει συνεννόηση με τους φρουτοπαραγωγούς, τους αγρότες και τους καλλιεργητές των αγροτικών περιοχών ώστε αντί για λουλούδια και βιβλία να προσφέρονται λίγα φρούτα σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τίποτα περίεργο» με τους εκπαιδευτικούς ελληνικών σχολείων εξωτερικού


Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ως προς τον φερόμενο ως «φωτογραφικό… διαγωνισμό» του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, το ΥΠΟΠΑΙΘ σημειώνει τα εξής:

Τίποτα «περίεργο» δεν συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Όπως είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας διατηρεί και φέτος τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών του εξωτερικού και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, που είναι και γονείς παιδιών τα οποία θα φοιτήσουν του χρόνου στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Γ’ Λυκείου, να παρατείνουν την απόσπασή τους.

Το μέτρο –που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φωτογραφική διάταξη και δεν αφορά «αρεστούς», αλλά ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς της αλλοδαπής- κρίθηκε και φέτος απαραίτητο, καθώς για το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει ισχυρότερο αγαθό από το αγαθό της προστασίας των παιδιών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία βρίσκονται. Για πρώτη φορά, ωστόσο, γίνεται σαφές στην εγκύκλιο ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που λαμβάνεται αυτό το μέτρο και ότι εφεξής δεν θα υπάρχει νέα δυνατότητα παράτασης, ώστε οι οικογένειες να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ως προς την διάταξη που εντάσσει στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν δύο χρόνια στο εξωτερικό, σημειώνεται ότι αυτό έγινε με αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των εισακτέων και με δεδομένη την μεγάλη ροή «νεο-μεταναστών» Ελλήνων σε χώρες όπως η Γερμανία, εξαιτίας της μνημονιακής καταιγίδας που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι έχει διαπιστωθεί μεγάλη ανομία στη λειτουργία ορισμένων σχολείων της Γερμανίας και βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Προκοπάκη


Ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου που τον έθεταν εκτός ΝΕΡΙΤ.

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές που είχε καταθέσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης δηλώνοντας αναρμόδιο για να τις κρίνει.

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Προκοπάκη

Ο τέως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνον σύμβουλος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) Γεώργιος Προκοπάκης ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου με τις οποίες παύθηκε από τα καθήκοντα του, προκηρύχθηκε η θέση την οποία κατείχε και διορίστηκε ο Πέτρος Μάης.

Το Δ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ λόγω του διφυούς νομικού χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης, δεν συνιστούν άσκηση δημόσιας εξουσίας και κατά συνέπεια οι δικαστικές διαφορές τους δεν υπάγονται στην δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά των Πολιτικών δικαστηρίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειωμένη η τιμή του φυσικού αερίου το Μάιο


Διαμορφώνεται στα 6,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Κατά 12% είναι μειωμένη το Μάιο έναντι του Απριλίου η τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΑ Αττικής.

Η τιμή του αερίου για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται στα 6,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα και σύμφωνα με την ΕΠΑ, είναι πιθανό η τιμή του φυσικού αερίου να μειωθεί περαιτέρω κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, επηρεάζοντας θετικά και την έναρξη της προσεχούς χειμερινής περιόδου.

Οι μειώσεις τιμών κατά την τελευταία περίοδο οφείλονται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου που ανακλώνται με χρονική υστέρηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Η ΕΠΑ αναφέρει επίσης ότι η ανταγωνιστικότητα και τα οφέλη του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τα κίνητρα σύνδεσης και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης οδήγησαν σήμερα στον διπλασιασμό του αριθμού των νέων συμβολαίων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 212.897 οι αιτήσεις για την ανθρωπιστική κρίση


Οι περισσότερες αφορούν επιδότηση σίτισης.

Στις 212.897 ανήλθαν οι αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης την τέταρτη και τελευταία μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων. Από αυτές οι 91.851 υποβλήθηκαν ιδιωτικά, ενώ σε ΚΕΠ οι 121.046.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442), ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).

Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης τελειώνει τη Τετάρτη 20 Μαΐου 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς στη Φλώρινα


Επιστήμες της Αγωγής: Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση.

Άλλο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς, προσφέρεται αυτή την περίοδο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το Διατμηματικό ΜΠΣ «Επιστήμες της Αγωγής: Επαγγελματική μάθηση και καινοτομίες στην εκπαίδευση» που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των τμημάτων Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα είναι η 31η Μαΐου ενώ δεν αναφέρονται δίδακτρα ούτε στο ΦΕΚ ούτε στη σχετική προκήρυξη.

Ποιοι πτυχιούχοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών ή Δημοτικής Εκπαίδευσης ή άλλων ομοειδών Πανεπιστημιακών Τμημάτων (Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Ειδικής Αγωγής) και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής (Βρεφονηπιοκομίας, Λογοθεραπείας, Προσχολικής Αγωγής) ή ομοταγών τμημάτων της αλλοδαπής. Επίσης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπηρετούντες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει πενταετή προϋπηρεσία. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές και φοιτήτριες, αρκεί να προσκομίσουν τον τίτλο σπουδών σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τις εξετάσεις στην ξένη γλώσσα και στο γνωστικό αντικείμενο.

Τρόπος εισαγωγής

Γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και φάκελος προσόντων είναι οι τρεις παράμετροι που αξιολογούνται ώστε να εισαχθούν οι ενδιαφερόμενοι στο εν λόγω μεταπτυχιακό.

Βαθμολογία ατομικού φακέλου 20%

Γραπτές εξετάσεις 60%

Προφορική συνέντευξη 20%

Κατώτερος βαθμός επιτυχίας για την εισαγωγή στον Α΄ κύκλο σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ. είναι το 60% των προβλεπόμενων μορίων.

Τα μαθήματα

Τα μαθήματα στο ΠΜΣ θα πραγματοποιούνται στη Φλώρινα εργάσιμες ημέρες (απογευματινές ώρες) και απαιτείται φυσική παρουσία των επιτυχόντων.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέχουν στους συνδέσμους: http://www.nured.uowm.gr, (καρτέλα Μεταπτυχιακά) ή να απευθύνονται στη Γραμματεία (ώρες συνεργασίας 11:00-13:00) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Τηλ.: 2385055115, κ. Π. Τερζή).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επεκτείνονται τα δικαιώματα πολιτών στους φορείς του δημόσιου τομέα


Ικανοποίηση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς οι προτάσεις, που είχε διατυπώσει, για την επέκταση δικαιωμάτων πολιτών στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενσωματώθηκαν στον πρόσφατο νόμο 4325/2015 (άρθρο 7), του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως αναφέρει η αρχή, με την ψήφιση του νόμου, υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του Συνηγόρου και οι διατάξεις του σχετικού θεσμικού πλαισίου, που ρυθμίζουν τη διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών, την πρόσβαση σε έγγραφα και την πρωτοκόλληση αιτήσεων, πλέον εφαρμόζονται αναλόγως και από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον, θεσπίζεται, ως υποχρέωση, η παροχή έγγραφης ενημέρωσης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας σε υπαλλήλους, που έχουν υποβάλει αιτήσεις σχετικά με θέματα της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε διαπιστώσει τη διαφοροποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ), όσον αφορά την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του αναφέρεσθαι (άρθρο 10), το οποίο περιλαμβάνει την υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών να απαντούν αιτιολογημένα και σύντομα σε αιτήσεις για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων.

Επίσης, είχε διαπιστώσει ότι, πολύ συχνά παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση ή παράλειψη απάντησης σε αιτήματα που υποβάλλουν δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους, για θέματα σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση. Μέσα από Ετήσιες Εκθέσεις του, αλλά και έγγραφά του προς το υπουργείο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι αυτό συνιστά σοβαρή μορφή κακοδιοίκησης, καθώς το δικαίωμα λήψης απάντησης προκύπτει σαφώς από το Σύνταγμα και τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρισδιάστατος σαρωτής για τα τέλεια… παπούτσια


Για ταιριάζουν απόλυτα στα πόδια σας!

Φανταστείτε σε λίγα χρόνια να μπαίνετε σε κάποιο κατάστημα πώλησης υποδημάτων και αντί να ζητάτε τα παπούτσια που σας ενδιαφέρουν στο νούμερό σας, για να δείτε αν ταιριάζουν επάνω στα πόδια σας… ο υπάλληλος να γνωρίζει ήδη ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς!

Τρισδιάστατος σαρωτής για τα τέλεια… παπούτσια

Κάπως έτσι τουλάχιστον φαντάζεται η σουηδική εταιρεία Volumental το μέλλον στο χώρο της υποδηματοποιίας και για το λόγο αυτό δημιούργησε έναν τριδιάστατο σαρωτή, ο οποίος διασφαλίζει ότι τα παπούτσια θα ταιριάζουν απόλυτα στο πόδι κάθε ενδιαφερόμενου πελάτη.

Η τεχνολογία αυτή θα δοκιμαστεί πρώτα στα υποδήματα, όμως μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως τα κοσμήματα, τα γυαλιά, τα κράνη, ρούχα, ακόμη και ακουστικά για τα αυτιά.




Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία που ανέπτυξε μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αγοραπωλησίες προϊόντων στο μέλλον.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες, όπως την Kinect της Microsoft ή τη RealSense της Intel, για να «χαρτογραφεί» το πόδι ενός ατόμου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι κάμερες συνδέονται με έναν υπολογιστή και περιστρέφονται γύρω από το πόδι, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη εικόνα που αποτυπώνει το ακριβές μέγεθος και σχήμα του ποδιού.

Φέτος το φθινόπωρο, το κατάστημα Scarosso στη Φρανκφούρτη θα είναι το πρώτο που θα δοκιμάσει τη νέα υπηρεσία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι θα είναι οι διορισμοί στην εκπαίδευση


Διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή.

Σε 2.500 με 3.000 θα φθάσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Γνωστοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή ενώ βούληση του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν και η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία. Παράλληλα τονίστηκε ότι κατανομή διορισμών ανά κλάδο δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ στη επιτροπή θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις.

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Σπανού Μαρία, την αντιπρόεδρο Θεοδωράκη Χαρίκλεια και την ταμία Πουλιάνου Ισαβέλα.Στη συνάντηση παρεβρέθηκε επίσης και ο νομικός σύμβουλος του Σ.Α.Ν. κος Τζαμτζής Παναγιώτης.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε εκ μέρους του συλλόγου ήταν αυτό της κάλυψης όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και της δημιουργίας ενός δίκαιου για το σύνολο των εκπαιδευτικών τρόπου διορισμών, εν όψει μάλιστα και της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής για θέματα διορισμών, μετατάξεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Σ.Α.Ν. επανέλαβε πως πέραν του 60-40,που είναι και η επίσημη θέση του κλάδου για τους διορισμούς και λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι διορισμοί με το 24μηνο, 30μηνο και 40% κρίνονται παράνομοι και αντισυνταγματικοί,ενώ παράλληλα θέτει ως μοναδικό κριτήριο διορισμού την επιτυχία ΑΣΕΠ, προτείνει ως εναλλακτική την πρόταση της δημιουργίας ενός πίνακα που θα περιλαμβάνει την καθαρή βαθμολογία του τελευταίου ΑΣΕΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις και τη συνολική προϋπηρεσία, προσμετρούμενη με ενιαίο συντελεστή, ώστε να μην αδικηθούν οι αναπληρωτές με προϋπηρεσία.

Ο κος. Πιλάλης μας απάντησε ότι οι διορισμοί φέτος θα κυμανθούν μεταξύ 2500-3000, θα γίνουν διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή και βούληση του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν και η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία. Μας τόνισε επίσης ότι κατανομή διορισμών ανα κλάδο δεν εχει γίνει ακόμα, ενώ στη επιτροπή θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις.

Στην ερώτησή του Σ.Α.Ν για την κάλυψη των λειτουργικών κενών την επόμενη σχολική χρονιά και τη μείωση του ΕΣΠΑ κατά 40%, ο κ. Πιλάλης απάντησε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στην εκπαιδευτική προτεραιότητα 10.1 υπάρχει ο 4ος εκπαιδευτικός στόχος ‘’Αύξηση της συμμετοχής στην προσχολική εκπαίδευση’’με συνολικό προϋπολογισμό 43,7 εκατομμύρια.Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία θα κυμανθούν στα ίδια αν όχι καλύτερα επίπεδα.Στα πλαίσια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, ο σύλλογος τόνισε την ανάγκη της έγκαιρης κάλυψης των λειτουργικών κενών στα νηπιαγωγεία από την 1η Σεπτεμβρίου και κυρίως των κενών στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία.

Ο Σ.Α.Ν επεσήμανε ότι τάσσεται κατά της ύπαρξης διευρυμένου ωραρίου στα Νηπιαγωγεία, καθώς το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο είναι μια κατάκτηση του κλάδου αδιαπραγμάτευτη, με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και την κοινωνία.

Στο θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας (6μηνη άδεια ΟΑΕΔ) στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, ο κος Πιλάλης απάντησε πως το Υπουργείο Παιδείας μελετά το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ενώ μας τόνισε ότι οι ανισότητες μεταξύ των αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν.Ο σύλλογος υπενθύμισε στον κ. Πιλάλη πως θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς κατά την τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα.

Τέλος, ο κος Πιλάλης δεσμεύθηκε ότι θα κρατά ενήμερο το Δ.Σ. για τις όποιες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του πολυνομοσχεδίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο διπλωμάτης που είχε βγει από κώμα 7 μηνών μετά το Falcon


Είχε επιζήσει από την τραγωδία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το 1999.

Έφυγε από τη ζωή χτες Κυριακή ο πρέσβυς επί τιμή Γρηγόρης Παπαδόπουλος, διακεκριμένος διπλωμάτης που είχε επιζήσει από την τραγωδία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το 1999, «ξυπνώντας» από το κώμα 7 μήνες μετά και επιστρέφοντας στην υπηρεσία το 2006.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τον εκλιπόντα, τονίζει ότι η διπλωματική οικογένεια του ΥΠΕΞ είναι φτωχότερη από χθες.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και υπηρέτησε σε σημαντικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε στη Νέα Υόρκη και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι. Αφυπηρέτησε το 2014, μετά από πολύχρονη υπηρεσία στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ζωή και η τραγική μοίρα του Πρέσβυ ε.τ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ενός ιδιαίτερα διακεκριμένου, καταρτισμένου και αγαπητού διπλωμάτη, ταυτίστηκαν με την υπηρεσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, τον οποίο συνόδευσε στη μοιραία πτήση του κρατικού αεροσκάφους Falcon προς το Βουκουρέστι, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999.

«Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, με αυταπάρνηση, καθημερινό προσωπικό αγώνα και συγκινητική προσπάθεια, αγωνίστηκε με πείσμα και κατάφερε να επιστρέψει στην Υπηρεσία μέχρι να αφυπηρετήσει, συνεχίζοντας την προσφορά του στην πατρίδα και δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους, για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης, ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αξιοπρέπειας, προσωπικής αυταπάρνησης και αίσθησης του καθήκοντος.

Σύσσωμη η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για προσωπικό από τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία


Ασθενής σκότωσε νοσηλευόμενο στο Δαφνί χθες.

Έκκληση κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δαφνί για πρόσληψη προσωπικού μετά τη χθεσινή επίθεση ασθενή σε άλλο νοσηλευόμενο, με αποτέλεσμα το θάνατο του τελευταίου.

Όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «εισάγονται πολύ σοβαρά περιστατικά με εισαγγελική εντολή», που μάλιστα «τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί» και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα περιθάλψει και να εγγυηθεί την ασφαλή νοσηλεία τους.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Δρομοκαΐτειο λέγοντας ότι περίπου πριν από 15 μέρες ένας ασθενής είχε επιτεθεί σε νοσηλευτή, τον οποίο τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που ο εργαζόμενος χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να αναρρώσει.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του ασθενή στο Δαφνί, που δέχθηκε επίθεση από άλλον ασθενή, αναμένεται να γίνουν γνωστά έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση η οποία έχει ήδη διαταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι ο ασθενής- θύτης που κατάφερε να λυθεί, επιτέθηκε με δύναμη στον άλλον ασθενή, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάσεις προσφοράς και αλληλεγγύης


Μάθε τα σημεία που μπορείς να λάβεις άμεσα στήριξη.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αρωγός στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας είναι μόνο μία στάση κοντά σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια και σε όλους όσους με την προσφορά τους επιθυμούν να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Στάσεις προσφοράς, στάσεις αλληλεγγύης για όσους χρειάζονται ή θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Αρωγός στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας είναι και οι Συγκοινωνίες Αθηνών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών για τη στήριξη δράσεων που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό της Αθήνας και προωθούν το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, αξιοποιώντας παράλληλα, τις δυνατότητες των Δημόσιων Μέσων Μετακίνησης.

Όλοι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και του Ηρακλείου θα μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη στήριξη που μπορούν να λάβουν, αλλά και να προσφέρουν μέσα από το κοινωνικό δίκτυο που συντονίζει η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με το πρόγραμμα «ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», κάθε λεωφορείο, κάθε στάση και κάθε σταθμός που εξυπηρετεί το κοινό των συγκεκριμένων περιοχών όχι μόνο θα παρέχει ποιοτικές συγκοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά ταυτόχρονα θα ενημερώνει τους πολίτες για την πρωτοβουλία αυτή, προωθώντας περαιτέρω την κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να ενημερώνεται αναλυτικά για όλα τα σημεία του κοινωνικού δικτύου που συντονίζει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καθώς και για την ευκολότερη πρόσβασή του σε αυτά, αξιοποιώντας τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης. Το κοινωνικό δίκτυο απαρτίζεται από 22 σημεία, τα οποία περιλαμβάνουν Κέντρα Σίτισης, Κέντρα Προσφοράς Τροφίμων, Ρούχων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Οίκους Ευγηρίας και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Δημιουργείται ένας οδηγός κοινωνικής βοήθειας αξιοποιώντας τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης με γνώμονα την παροχή ανακούφισης στην κοινωνία, που θα σηματοδοτεί την καθημερινή πορεία των συνανθρώπων μας, 365 ημέρες το χρόνο, στηρίζοντας κάθε ανάγκη τους.

Και όχι μόνο. Επιπλέον, η Μητρόπολη, οι Ιεροί Ναοί της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολλά σημεία εξυπηρέτησης κοινού, όπως οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τα ΚΕΠ, οι εμπορικές αλυσίδες και τα καταστήματα έρχονται με τη σειρά τους να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Οδικοί χάρτες, καθώς και επικοινωνιακό και ενημερωτικό υλικό θα διανέμονται στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, παρουσιάζοντας τις στάσεις εκείνες που θα τους φέρουν όχι μόνο κοντά στο σπίτι ή την δουλειά τους, αλλά κοντά και στα σημεία απ’ όπου μπορούν να λάβουν άμεσα τη στήριξη που χρειάζονται.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ υπογράμμισε: «Είναι αναγκαίο στην εποχή μας να δημιουργούμε ενέργειες. Ευχαριστούμε τις Συγκοινωνίες Αθηνών και τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αυτό. Όλοι μας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στο συνάνθρωπό μας, να σταθούμε πλάι ο ένας στον άλλο, να κάνουμε πράξη την πίστη μας στο Θεό. Διότι Θεός σημαίνει αγάπη και αγάπη σημαίνει να μπορώ να προσφέρω».



(Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδειραν γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Φλώρινας


Δέχτηκαν επίθεση από συνοδούς ασθενών.

Θύματα ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενών έπεσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φλώρινας έπεσαν, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος, τον οποίο διερευνά η διοίκηση το νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει την επίθεση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο από τις 10:00 το πρωί δίωρη στάση εργασίας, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

«Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε άμεσα η αστυνομία κι εγώ επίσης και είδα 4-5 άτομα να διαπληκτίζονται και να χτυπούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους προκαλούν σωματικές βλάβες. Η αστυνομία έχει πάρει τα στοιχεία των ενόχων και ζητήσαμε αντίγραφο από το δελτίο συμβάντων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θα εκδώσει ψήφισμα που θα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υποβάλλουν μηνύσεις αυτοί που δέχτηκαν την επίθεση», δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου, Παρασκευή Κεσετζή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δεν δημοσιεύει απαντήσεις και οδηγίες βαθμολόγησης


Κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή, είχε πει ο Συμεών Κεδίκογλου.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δεν δημοσιεύει ενδεικτικές απαντήσεις ή άλλες οδηγίες βαθμολόγησης ακολουθώντας την πάγια αρχή της βαθμολόγησης ότι κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή.

Τα παραπάνω αναφέρονταν σε απάντηση που είχε δώσει πριν ένα χρόνο ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιώργου Στύλιου.

Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει αν το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των απαντήσεων των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων όπως συμβαίνει με τα θέματα τα οποία και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Όπως προκύπτει από την απάντηση που είχε δώσει ο τότε υφυπουργός Παιδείας το Υπουργείο δεν προτίθεται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση όχι μόνο των απαντήσεων άλλα και των οδηγιών που στέλνει η Επιτροπή στα Βαθμολογικά Κέντρα.

Στο κείμενο του μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ότι η ΚΕΕ προχωρά στην αποστολή διευκρινίσεων και οδηγιών προς τα Βαθμολογικά Κέντρα για να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλα τα εξεταστικά κέντρα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και με τα Βαθμολογικά Κέντρα κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης, ώστε να επιλύονται άμεσα όλα τα τυχόν προβλήματα ή τυχόν ερωτήματα κατά τη βαθμολόγηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εστιατόριο στη Νιγηρία σέρβιρε… ανθρώπινο κρέας


Βρέθηκαν σακούλες με ανθρώπινα μέλη στην κουζίνα.

Ένα εστιατόριο στην νοτιοανατολική Νιγηρία, έβαλε λουκέτο καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να σέρβιρε ανθρώπινο κρέας!

Όπως γράφει η Telegraph, στις κουζίνα του εστιατορίου, βρέθηκαν σακούλες με ανθρώπινα μέλη! Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα, έπειτα από καταγγελίες πελατών οι οποίοι είχαν αρχίσει να υποπτεύονται ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με το συγκεκριμένο χώρο. Οι αρχές ανακάλυψαν με φρίκη, ότι στην κουζίνα υπήρχαν σακούλες ακόμα και με ανθρώπινα κεφάλια!

Ένας τοπικός ιερέας ο οποίος δείπνησε στο εν λόγω εστιατόριο, στην επαρχιακή πόλη Anambra, εξεπλάγην αρχικά με τις τιμές: για ένα δείπνο, κατέβαλε το ποσό των 700 Naira, περίπου 2,20 λίρες Αγγλίας, τη στιγμή όταν το μεροκάματο για δεκάδες εκατομμύρια Νιγηριανών είναι περίπου 60 πένες.

«Όταν έγινε αντιληπτή η αντίδρασή μου για τις υψηλές τιμές, μου είπαν ότι το μικρό αυτό κομμάτι κρέας που είχα φάει ήταν που έκανε το λογαριασμό να είναι τόσο υψηλός. Δεν ήξερα ότι σέρβιραν ανθρώπινο κρέας...», ανέφερε στο BBC Swahili.

Οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν και ένα απίστευτο οπλοστάσιο, προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις.

*Η φωτογραφία δεν είναι από το εστιατόριο.

Εστιατόριο στη Νιγηρία σέρβιρε… ανθρώπινο κρέας


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τυφλή αθλήτρια του επί κοντώ


Αποτελεί τρανό παράδειγμα τόλμης και πείσματος.

Επί τρία χρόνια η αθλήτρια του επί κοντώ, Charlotte Brown, κυνηγούσε ένα μετάλλιο για τη προσπάθειά της να υπερπηδήσει ένα εμπόδιο το οποίο δε βλέπει. Αλλά η επίμονη επικοντίστρια από το Τέξας των ΗΠΑ, τα κατάφερε κερδίζοντας την τρίτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας με περηφάνεια στο πόντιουμ μαζί με τον ειδικό σκύλο-συνοδό της, τον Vador.

Η Brown αν και τυφλή, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να προσπαθεί να γίνει μια από τις καλύτερες αθλήτριες. «Επιτέλους τα κατάφερα», είπε η νεαρή λέγοντας και κάτι απόλυτα εμπνευσμένο: «Αν θα μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα, δεν θα ήταν για το επί κοντώ ή για τον αθλητισμό. Είναι το να βρίσκεις κάτι που σε κάνει χαρούμενο, παρά τα όποια προβλήματα».

Η αθλήτρια γεννήθηκε με κανονική όραση, αλλά όταν ήταν μόλις 16 εβδομάδων, άρχισε να παρουσιάζει καταρράκτη. Αν και προχώρησε σε επτά επεμβάσεις, η όρασή της χειροτέρεψε.

«Μου πήρε τρία χρόνια να ανέβω στο βάθρο των νικητών, και τελικά τα κατάφερα. Η ιστορία… δεν είναι για εμένα. Είναι για όλους εκείνους που παλεύουν για κάτι», συμπληρώνει.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ελληνικό Σήμα αποκτά ηλεκτρονικό μητρώο


Ποιοι φορείς έχουν πιστοποιηθεί για την απονομή του.

Στο ηλεκτρονικό μητρώο ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα καταχωρούνται τα στοιχεία των επιχειρήσεων στις οποίες έχει απονεμηθεί το δικαίωμα χρήσης του «Ελληνικού Σήματος». Το μητρώο θα είναι προσβάσιμο από όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω διαδικτυακού portal.

Όπως αναφέρει δημοσίευση στο Διαύγεια διενεργείται πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια εφαρμογής Ηλεκτρονικού Μητρώου Ελληνικού Σήματος για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το Ελληνικό Σήμα αποκτά ηλεκτρονικό μητρώο

Θα καταχωρείται στο μητρώο, ανά κατηγορία προϊόντος και υπηρεσίας κάθε απονομή, μεταβίβαση, ανάκληση ή μεταβίβαση προσωρινή ή οριστική του Ελληνικού Σήματος και η καταχώρηση των στοιχείων στο μητρώο θα γίνεται ηλεκτρονικά απευθείας από χρήστες του φορέα απονομής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18.450 ευρώ και οι φάκελοι με τις σφραγισμένες προσφορές πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 22 Μάιου 2015 στις 2 το μεσημέρι στη διεύθυνση προμηθειών του υπουργείου Οικονομίας. Θα αποσφραγιστούν οι προσφορές τη Δευτέρα 25 Μάιου 2015 στις 11 το πρωί, στην έδρα του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να παραδοθεί το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι φορείς που έχουν πιστοποιηθεί για την απονομή σήματος είναι οι εξής:

- για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα

- για τα αλκοολούχα ποτά η Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του κράτους

Η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος είναι υπεύθυνη για την εποπτεία του μητρώου ενώ ο διαδικτυακός τόπος του μητρώου θα είναι δημόσιος και ελεύθερα προσβάσιμος.

Τι είναι το Ελληνικό Σήμα

Το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών.

Βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων που παράγουν στη χώρα μας αλλά και των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο που επιλέγουν την ελληνική γη, τα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό.

Σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση αυτή προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας δρόμου ώστε να αποφευχθεί ευρω-πρόστιμο για τους ΧΑΔΑ


Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και δήμοι προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα σε 15 ημέρες το πρόστιμο από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη χώρα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σπεύδουν να καλύψουν σε 15 ημέρες το χαμένο έδαφος να κλείσουν και να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ΧΑΔΑ και ως εκ τούτου να μειωθεί ανάλογα το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μη αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει επιβληθεί στη χώρα χρηματική ποινή ύψους 14.500.000 ευρώ κάθε εξάμηνο, αρχής γενομένης από τις 2 Δεκεμβρίου του 2014. Σύμφωνα, δε, με τη δικαστική απόφαση υπάρχει δυνατότητα μείωσης του προστίμου κατά 80.000 ευρώ για κάθε ΧΑΔΑ που κλείνει οριστικά και κατά 40.000 ευρώ για τις κλειστές, αλλά μη αποκατεστημένες, χωματερές.

Γι αυτό με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητά από όλους τους δήμους -στη δικαιοδοσία των οποίων λειτουργούν/λειτουργούσαν ΧΑΔΑ- να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση τους και να προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να επιτευχθεί μείωση του προστίμου.

Την ίδια ώρα μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο της νέας διακυβέρνησης, η προσπάθεια θα εστιαστεί στους πυλώνες της Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, της Επαναχρησιμοποίησης, της Ανακύκλωσης και της Ανάκτησης και θα υπάρξει θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τα απόβλητα ως δυνάμει πόρο και θα ελαχιστοποιεί τη διάθεσή τους στο έδαφος.

Στην κατεύθυνση αυτή, άμεσα ολοκληρώνεται ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων με κατεύθυνση τη δραστική μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων και την προώθηση της αρχής ανακύκλωση-κομποστοποίηση- υπόλειμμα. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιρώνης, η αύξηση των ανακυκλώσιμων, η επανάχρηση και η κομποστοποίηση μπορούν να δημιουργήσουν έως το 2020 περίπου 10.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας δάσκαλος από το σκοτάδι του μεσαίωνα


Ένας δάσκαλος στις Ηνωμένες Πολιτείες “πιάστηκε” σε βίντεο την ώρα που ασκούσε βία, εντός της τάξης, στους μαθητές του.

Στο βίντεο φαίνεται να κρατά τη ζώνη του και με αυτή να χτυπά τα παιδιά, τα οποία έχουν πέσει στο έδαφος.

Μία παρέα τεσσάρων αγοριών είχε καυγαδίσει, ο δάσκαλος μπήκε στη μέση να τα χωρίσει και για να τα τιμωρήσει έβγαλε τη ζώνη του κι άρχισε να τα χτυπά.

Το βίντεο με την αποτρόπαια πράξη του δασκάλου έχει κάνει το γύρω του κόσμου.

Δείτε το βίντεο του Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο επικίνδυνα αφηρημένος οδηγός του σχολικού


Ένα κοριτσάκι κινδύνεψε στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών όταν πιάστηκε και σύρθηκε από το σχολικό λεωφορείο, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει.

Η τσάντα του μικρού παιδιού πιάστηκε στην πόρτα του λεωφορείου, χωρίς ωστόσο ο οδηγός να έχει αντιληφθεί πως σέρνει το κοριτσάκι για αρκετά μέτρα.

Ο οδηγός σταμάτησε όταν ένα αυτοκίνητο, που ακολουθούσε, του κόρναρε επίμονα για να καταλάβει ότι έχει συμβεί και να σταματήσει.

Η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τώρα αναρρώνει.

Δείτε το βίντεο του Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αμερικανική αστυνομία, ένας λευκός κι ένας μαύρος με αυτόματο


Ένα κοινωνικό πείραμα, μετά τα απανωτά κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, γυρίστηκε για να δείξει ποια είναι η διάκριση ανάμεσα σε έναν λευκό και σε έναν μαύρο, που κουβαλούν ο καθένας από ένα αυτόματο όπλο...

Δείτε το βίντεο του STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητροπολίτης μοίρασε σε μαθητές… ευλογημένα στυλό


Στόχος να γράψουν καλύτερα στις Πανελλήνιες.

Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας ιερωμένος ο οποίος μοιράζει μέσα από ένα καλάθι, στυλό σε μαθητές κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Όπως γράφει το ierovima.gr, το βράδυ του Σαββάτου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής, ιερουργούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεία Λειτουργία για την πνευματική ενίσχυση των παιδιών που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Απευθυνόμενος στα παιδιά που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, ο σεβασμιότατος τους ζήτησε να προσευχηθούν ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, όποιο και να είναι αυτό. Στο τέλος, ο μητροπολίτης χάρισε από ένα στυλό σε όλους τους μαθητές, στον οποίο είναι χαραγμένη η ευλογία ‘ο Θεός μαζί σου’», γράφει το κείμενο του πόρταλ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης των γιατρών


Η παροχή έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα για την κάλυψη δαπανών.

Αφορολόγητο είναι τελικά το επίδομα βιβλιοθήκης για το 2014 σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας
Εσόδων.

Σύμφωνα με τους γιατρού η συγκεκριμένη οικονομική παροχή έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα για την κάλυψη δαπανών εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού σκοπού και κατ’ επέκταση δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα για τους γιατρούς.

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οι γιατροί θα πρέπει «να ζητούν αντίγραφα των βεβαιώσεων αποδοχών για το φορολογικό έτος 2014 για να μπορέσουν να ελέγξουν αν οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν συμπεριλάβει το επίδομα βιβλιοθήκης στα αφορολόγητα εισοδήματα ή το έχουν εντάξει λανθασμένα στο φορολογητέο εισόδημα. Αν διαπιστωθεί λάθος, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθούν οι αποδοχές τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS για να μπορέσουν να υποβάλλουν σωστά την φορολογική τους δήλωση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώριση τίτλων από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου


Απόφαση της Ολομέλειας του Δ.Σ του ΔΟΑΤΑΠ.

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. που ελήφθη στη συνεδρίασή της 166/24-4-2015 και επικυρώθηκε στην Ολομέλεια του Δ.Σ. στη συνεδρίαση 167/15-5-2015, «από 15/5/2015 με τις αιτήσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών χορηγηθέντων από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου χωρίς την πλήρη φοίτηση σε αυτά λόγω κατοχής- προγενέστερης της εγγραφής στο πανεπιστήμιο- άλλου πτυχίου, θα πρέπει να υποβάλλεται ως, επιπλέον των λοιπών, δικαιολογητικό, η αναγνώριση του τίτλου από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.)»

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απόφαση που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του ΔΟΑΤΑΠ στην ενότητα «Νέα – Ανακοινώσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς επανασύσταση η Δημοτική Αστυνομία


Ποιοι επιστρέφουν στην Υπηρεσία.

Διευκρινίσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας με εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Νίκος Βούτσης.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας προβλέπεται από τον νόμο 4325/2015 «Εκδηµοκρατισµός της ∆ιοίκησης – Καταπολέµηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική ∆ιακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Με το άρθρο 19 του συγκεκριμένου νόμου καταργούνται οι 1.542 θέσεις που συστάθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία όταν καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και αυτοδικαίως επανασυστήνονται οι θέσεις και οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Εξαιρούνται όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταταχθεί οριστικά σε σωφρονιστικά καταστήματα και σε υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι επιστρέφουν στη Δημοτική Αστυνομία:

- Όσοι δεν θα αιτηθούν την παραμονή τους στην Ελληνική Αστυνομία και εφόσον υποβάλλουν αίτηση για επιστροφή στους δήμους στους οποίους ανήκαν οργανικά πριν από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

- Πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και εφόσον υποβάλλουν αίτηση για επιστροφή στους δήμους στους οποίους ανήκαν οργανικά, πριν από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση, εντός 10 ηµερών από τη δημοσίευση του ν. 4325/2015, στη ∆/νση ∆ιοικητικού Προσωπικού του ∆ήµου, στον οποίο ανήκαν οργανικά και όχι στο Δήμο, όπου τυχόν ήταν αποσπασμένος.

Οι επαναπροσληφθέντες θεωρούνται μέλη του προσωπικού του Δήμου αναδρομικά από τις 11-5-2015 ημέρα δημοσίευσης του ανωτέρω νόμου µε τον ίδιο βαθµό και µμισθολογικό κλιµάκιο που κατείχε κατά τη θέση του σε διαθεσιμότητα.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην επανασυσταθεί Δημοτική Αστυνομία, όσοι κατείχαν θέσεις δηµοτικών αστυνομικών κατατάσσονται σε συνιστώµενες προσωποπαγείς θέσεις άλλων υπηρεσιών των οικείων Δήµων, µε βάση τα τυπικά τους προσόντα.

Αφού αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας, ο νόμος προβλέπει και τη στελέχωση φορέων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νοµικά πρόσωπα, Αποκεντρωμένες ∆ιοικήσεις, Περιφερειακές Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής και Γραφεία Ασύλου κ.λπ.) και ακολούθως σε κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τις θέσεις αυτές θα στελεχώσουν:

- όσοι δεν επιθυµούν να επιστρέψουν σε ανασυσταθείσες θέσεις της ∆ηµοτικής Αστυνομίας στους οικείους ∆ήµους

- όσοι, από όσους εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον να καταλάβουν θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία, δεν επιλεγούν βάσει των προκαθορισθέντων κριτηρίων για την κατάληψη µίας εκ των 350 θέσεων στην περίπτωση που το πλήθος των σχετικών αιτήσεων υπερβαίνει τον ανωτέρω προβλεπόµενο αριθµό και

- οι πρώην δηµοτικοί αστυνομικοί που είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη /μεταφορά είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 17 του νόµου και εµπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14, και δεν επιλέγουν να καταλάβουν την αρχική οργανική τους θέση που ανασυστήθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter «έσωσε» επιβάτη που κλειδώθηκε στην τουαλέτα τρένου


Το παν είναι να έχεις μαζί σου το κινητό σου - Δείτε τις φωτογραφίες.

Την Κυριακή το πρωί ο Steven Staples ταξίδευε με τρένο από το Λονδίνο προς το Κεντ, όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί την τουαλέτα. Επιχειρώντας να επιστρέψει στη θέση του ο 38χρονος ανακάλυψε πως είχε κλειδωθεί μέσα καθώς του ήταν αδύνατο να ανοίξει την πόρτα της τουαλέτας.

Ψύχραιμος και έτοιμος να αξιοποιήσει κάθε πτυχή της εποχής των social media, ο άνδρας επικοινώνησε με την εταιρεία στην οποία ανήκει το τρένο μέσω Twitter γράφοντας:

"@Se_Railway I'm stuck in a toilet - just pulling to Elephant and Castle, please help. Going to Orpington."

Οι εργαζόμενοι στη εταιρεία πρόσεξαν το tweet του και τον ενημέρωσαν πως ψάχνουν κάποιον να τον βοηθήσει.

Ανακουφισμένος ο Staples απάντησε χωρίς να χάσει το χιούμορ του: «Ευχαριστώ, προσπαθήστε να είστε γρήγοροι, δεν είναι και πολύ ωραία η μυρωδιά!!».

Η εταιρεία επικοινώνησε με υπαλλήλους της στον σταθμό West Dulwich, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον μηχανοδηγό, ο οποίος έσπευσε να βγάλει τον εγκλωβισμένο άνδρα από την τουαλέτα όταν το τραίνο σταμάτησε στο σταθμό.

Την ώρα που ο οδηγός έφτανε στην τουαλέτα για να απεγκλωβίσει τον 38χρονο στην τουαλέτα έσπευδε και ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο έτσι απλά άνοιξε την πόρτα απ’ έξω και όλα έληξαν αισίως.

Τα tweets δεν σταμάτησαν ωστόσο. Ο 38χρονος ενημέρωσε την εταιρεία πως… απελευθερώθηκε και εκείνοι απάντησαν με τη σειρά τους με μία φωτογραφία του Mel Gibson από το Braveheart με την ευχή «καλή υπόλοιπη ημέρα!»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλημμύρισε βοθρολύματα ο Παγασητικός κόλπος


Οι κολυμβητές καλούνται να αποφεύγουν τις παραλίες.

Τη διεξαγωγή ελέγχων «προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει επιβάρυνση της ποιότητας νερών των ακτών κολύμβησης» ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μετά και τη βλάβη στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, που είχε ως αποτέλεσμα, κυβικά λυμάτων να καταλήξουν στον Παγασητικό κόλπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ελευθερία της Λάρισας, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας, μέχρις ότου ληφθούν από το διαπιστευμένο εργαστήριο τα αποτελέσματα «προκειμένου να προασπιστεί η δημόσια υγεία, συστήνει στους κολυμβητές να αποφεύγουν τις κοντινές παραλίες» όπως τα Πευκάκια, οι Αλυκές, η Άναυρος και οι Πλάκες.

Πλημμύρισε βοθρολύματα ο Παγασητικός κόλπος

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων ενημερώθηκαν στις 11-05-2015 για τεχνική βλάβη στις εγκαταστάσεις «Επεξεργασία Λυμάτων», με αποτέλεσμα μικρό μέρος της παροχής επεξεργασμένου λύματος και για ορισμένες μόνο ώρες της ημέρας, να διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης του αντλιοστασίου στον χείμαρρο Ξηριά. Αμέσως μετά την ενημέρωση, δόθηκε εντολή από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σοράδων, σε διαπιστευμένο εργαστήριο για διαδοχικές λήψεις δειγμάτων από την περιοχή της υπερχείλισης των επεξεργασμένων, σύμφωνα με το έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ, λυμάτων, καθώς και από τις κοντινότερες παραλίες. Αυθημερόν επίσης, ήτοι στις 11-05-2015, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με έγγραφό της προς τη ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε να γνωστοποιηθεί εγγράφως το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης. Με έγγραφό της η ΔΕΥΑΜΒ, στις 13-05-2015, γνωστοποίησε ότι ο χρόνος περάτωσης όλων των εργασιών θα ήταν περίπου 30 ημέρες. Δεν εκδόθηκε δελτίο Τύπου τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί ρητά στο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ αναφερόταν ότι πρόκειται για μικρές ποσότητες επεξεργασμένου λύματος.Στις 15-05-2015 με νέο έγγραφό της η ΔΕΥΑΜΒ γνωστοποιεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Π.Ε. διακοπή ηλεκτροδότησης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (μιας περίπου ώρας) η οποία δημιούργησε προβλήματα στην επεξεργασία που επιβάρυνε την ποιότητα εκροής του μικρού μέρους της παροχής που διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης του αντλιοστασίου στον Ξηριά. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της επεξεργασίας, η ποιότητα της εκροής επανήλθε στα προ της διακοπής επίπεδα. Μετά και από το παραπάνω έγγραφο δόθηκε νέα εντολή αυθημερόν, από τη Δ/νση Υγείας στο διαπιστευμένο εργαστήριο για νέες δειγματοληψίες στις πλησιέστερες παραλίες (Πευκάκια, Αλυκές, Άναυρος, Πλάκες) προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει επιβάρυνση της ποιότητας των νερών των ακτών κολύμβησης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...