Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πόσοι θα είναι οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή.

Σε 2.500 με 3.000 θα φθάσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Γνωστοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή ενώ βούληση του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν και η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία. Παράλληλα τονίστηκε ότι κατανομή διορισμών ανά κλάδο δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ στη επιτροπή θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις.

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Σπανού Μαρία, την αντιπρόεδρο Θεοδωράκη Χαρίκλεια και την ταμία Πουλιάνου Ισαβέλα.Στη συνάντηση παρεβρέθηκε επίσης και ο νομικός σύμβουλος του Σ.Α.Ν. κος Τζαμτζής Παναγιώτης.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε εκ μέρους του συλλόγου ήταν αυτό της κάλυψης όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και της δημιουργίας ενός δίκαιου για το σύνολο των εκπαιδευτικών τρόπου διορισμών, εν όψει μάλιστα και της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής για θέματα διορισμών, μετατάξεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Σ.Α.Ν. επανέλαβε πως πέραν του 60-40,που είναι και η επίσημη θέση του κλάδου για τους διορισμούς και λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι διορισμοί με το 24μηνο, 30μηνο και 40% κρίνονται παράνομοι και αντισυνταγματικοί,ενώ παράλληλα θέτει ως μοναδικό κριτήριο διορισμού την επιτυχία ΑΣΕΠ, προτείνει ως εναλλακτική την πρόταση της δημιουργίας ενός πίνακα που θα περιλαμβάνει την καθαρή βαθμολογία του τελευταίου ΑΣΕΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις και τη συνολική προϋπηρεσία, προσμετρούμενη με ενιαίο συντελεστή, ώστε να μην αδικηθούν οι αναπληρωτές με προϋπηρεσία.

Ο κος. Πιλάλης μας απάντησε ότι οι διορισμοί φέτος θα κυμανθούν μεταξύ 2500-3000, θα γίνουν διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή και βούληση του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν και η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία. Μας τόνισε επίσης ότι κατανομή διορισμών ανα κλάδο δεν εχει γίνει ακόμα, ενώ στη επιτροπή θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις.

Στην ερώτησή του Σ.Α.Ν για την κάλυψη των λειτουργικών κενών την επόμενη σχολική χρονιά και τη μείωση του ΕΣΠΑ κατά 40%, ο κ. Πιλάλης απάντησε ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στην εκπαιδευτική προτεραιότητα 10.1 υπάρχει ο 4ος εκπαιδευτικός στόχος ‘’Αύξηση της συμμετοχής στην προσχολική εκπαίδευση’’με συνολικό προϋπολογισμό 43,7 εκατομμύρια.Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία θα κυμανθούν στα ίδια αν όχι καλύτερα επίπεδα.Στα πλαίσια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, ο σύλλογος τόνισε την ανάγκη της έγκαιρης κάλυψης των λειτουργικών κενών στα νηπιαγωγεία από την 1η Σεπτεμβρίου και κυρίως των κενών στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία.

Ο Σ.Α.Ν επεσήμανε ότι τάσσεται κατά της ύπαρξης διευρυμένου ωραρίου στα Νηπιαγωγεία, καθώς το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο είναι μια κατάκτηση του κλάδου αδιαπραγμάτευτη, με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και την κοινωνία.

Στο θέμα της ειδικής παροχής μητρότητας (6μηνη άδεια ΟΑΕΔ) στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, ο κος Πιλάλης απάντησε πως το Υπουργείο Παιδείας μελετά το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ενώ μας τόνισε ότι οι ανισότητες μεταξύ των αναπληρωτών και μονίμων πρέπει να αρθούν.Ο σύλλογος υπενθύμισε στον κ. Πιλάλη πως θα πρέπει να υπάρξει μοριοδότηση στους μονογονείς εκπαιδευτικούς κατά την τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνική ομάδα.

Τέλος, ο κος Πιλάλης δεσμεύθηκε ότι θα κρατά ενήμερο το Δ.Σ. για τις όποιες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του πολυνομοσχεδίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.