Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύσεις


Έτοιμο να υποδεχτεί μετανάστες το πρώην αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ

Θα βοηθήσει στην αυξανόμενη έλλειψη θέσεων στις εστίες υποδοχής στο Βερολίνο.

Το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, που είχε ανακαινισθεί από τους ναζί και στη συνέχεια είχε γίνει ένα σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, θα φιλοξενήσει μετανάστες ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη έλλειψη θέσεων στις εστίες υποδοχής στο Βερολίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές.

Οι δομές υποδοχής της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία περιμένει να υποδεχθεί αυτό το σαββατοκύριακο περίπου χίλιους αιτούντες άσυλο, είναι πληρως κορεσμένες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη δημιουργία ενός «καταφυγίου έκτακτης ανάγκης» μέσα στο παλιό αεροδρόμιο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές.

Έτσι το Τέμπελχοφ, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2009, θα φιλοξενήσει σε ένα από τα υπόστεγά του 73 σκηνές τις οποίες έστηναν σήμερα στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κρεβάτια έχουν πλέον ήδη εγκατασταθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως συνολικά χίλιοι άνθρωποι θα καταστεί δυνατό να φιλοξενηθούν εκεί.

«Ετοιμάζουμε το (αεροδρόμιο του) Τέμπελχοφ για περίπτωση ανάγκης. Περιμένουμε ότι θα το χρειασθούμε αυτό το σαββατοκύριακο» αφού, «σύμφωνα με τις προβλέψεις, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πρόκειται να φθάσουν στη Γερμανία από την Αυστρία» αυτό το σαββατοκύριακο και ένα μέρος τους θα κατευθυνθεί προς το Βερολίνο, δήλωσε ο Μάριο Τσάγια, υπεύθυνος του δήμου για της κοινωνικές υποθέσεις, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Berliner Morgenpost.

Το αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ κατασκευάσθηκε το 1923 και ανακαινίσθηκε στην εποχή του 3ου Ράιχ, από το 1936 έως το 1941, στο τυπικό στυλ των γιγάντιων αρχιτεκτονημάτων των ναζί. Ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να το καταστήσει ένα από τα σύμβολα της μελλοντικής Γερμανίας, του νέου Βερολίνου που, στα σχέδια του Φύρερ, επρόκειτο να γίνει η μεγαλειώδης πρωτεύουσα ενός ηγεμονικού 3ου Ράιχ.

Αναγνωρίσιμο από το ημικυκλικό κεντρικό κτίριό του, έγινε στη συνέχεια ένα από τα σύμβολα του Ψυχρού Πολέμου υποδεχόμενο τις περίπου 277.000 πτήσεις της αερογέφυρας που επέτρεψε τον ανεφοδιασμό του Δυτικού Βερολίνου στη διάρκεια του αποκλεισμού που είχαν οργανώσει οι Σοβιετικοί το 1948-49.

Καθώς κρίθηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων αερομεταφορών, έκλεισε οριστικά τον Οκτώβριο του 2008, έπειτα από ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε με λαϊκη πρωτοβουλία. Έναν χρονο αργότερα, το 2010, άνοιξε και πάλι τις πύλες του μεταμορφωμένο σ' ένα πάρκο περίπου 3.800 στρεμμάτων.

Έκτοτε είναι αφιερωμένο στην ψυχαγωγία των Βερολινέζων και το εκτιμούν ιδιαίτερα οι λάτρεις των χαρταετών, του ρόλερ σκέιτ και των πικ-νικ.

-------------

Μουζάλας: Η απάντηση στην πρόταση για καταυλισμό 50.000 προσφύγων στην Αττική θα είναι όχι


"Η απάντησή μας θα είναι όχι" δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν και η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται πως επιδιώκουν τη δημιουργία κέντρου υποδοχής 50.000 προσφύγων σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, είπε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε η ελληνική πλευρά δεν έχει ιδέα για παρόμοια πρόταση και δεν έχει συζητηθεί τέτοιο πράγμα. "Η συμφωνία που υπάρχει είναι αυτή με τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία και τη βοηθειά του να φτιάξουμε δύο χώρους φιλοξενίας προσφύγων χωρητικότητας 8.000-10.000 ο καθένας. Ένας στην Αττική και ένας στην Μακεδονία" είπε, τονίζοντας πως τον ανησυχεί που γράφεται κάτι τέτοιο στο Spiegel

Ερωτηθείς τι θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση, εάν τεθεί η πρόταση στη διάσκεψη για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, είπε: "Η απάντησή μας θα είναι όχι".

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο. Δεν υπάρχουν τέτοιο χώροι, μόνο στην Ιορδανία υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp. Είναι πολιτικό, κοινωνικό πρόβλημα, έχει ζητήματα διαχείρισης. Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στα ρεύματα των προσφύγων", επισήμανε ο κ. Μουζάλας.



-------------

Η Ευρώπη στέλνει συνοριοφύλακες στα Βαλκάνια

Το σχέδιο που θα συζητηθεί στη μίνι Σύνοδο.

H EE είναι έτοιμη να διευρύνει τις κοινές θαλάσσιες επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας και να αναπτύξει εντός μίας εβδομάδας 400 συνοριοφύλακες στα σύνορα με τα Δυτικά Βαλκάνια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης το οποίο αναμένεται να συζητήσουν αργότερα μέσα στην ημέρα ηγέτες χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, στη διάρκεια της μίνι συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση στις Βρυξέλλες, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης, η ΕΕ είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέα επιχείρηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex (σ.σ ο οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της ΕΕ) στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Το σχέδιο δήλωσης, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, επισημαίνει ακόμη ότι η ΕΕ θα προσπαθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία επαναπατρισμού Αφγανών, Ιρακινών και άλλων Ασιατών σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός τους για άσυλο.

-------------

Στο λιμάνι του Πειραιά 1.730 πρόσφυγες


Με επιβάτες 1.730 πρόσφυγες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Τέρα Τζετ». Αργά τη νύχτα ή τις πρωινές ώρες, αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά, το Πλοίο «Νήσος Μύκονος», που, επίσης, θα έχει επιβάτες και πρόσφυγες.

-------------

Σουλτς: Πρέπει να αναπτύξουμε τα "Hot spots" στην Ελλάδα


Την ανάγκη να αναπτυχθούν τα κέντρα καταγραφής των προσφύγων (Hotspots) στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποίησε για τους κινδύνους από το γεγονός ότι μεταξύ χωρών των Βαλκανίων σημειώνονται πλέον πραγματικές εντάσεις με αφορμή την μετακίνηση των προσφύγων.

«Πρέπει να αναπτύξουμε τα κέντρα καταγραφής στην Ελλάδα σε σημαντικό αριθμό - 50.000 είναι ο αριθμός που πρέπει να επιδιώξουμε», δήλωσε ο κ. Σουλτς στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και εξέφρασε την ελπίδα να υιοθετηθεί το σχέδιο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ακόμη ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είναι ότι πολλά ανακοινώνονται αλλά μετά δεν υλοποιούνται και τόνισε ότι στην περίπτωση της προώθησης προσφύγων από τη μία χώρα στην άλλη έχει προστεθεί κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θεωρούσε ως τώρα πιθανό, ότι μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων πχ. την Σερβία - Κροατία, Σλοβενία - Κροατία, ΠΓΔΜ «σημειώνονται πραγματικές εντάσεις». Αυτό είναι επικίνδυνο, τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, «για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα εδώ να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα». Αναφερόμενος δε στη στάση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε ότι με την τακτική του «να μην καεί το δικό μου σπίτι και ας καεί το σπίτι του γείτονα», η Ευρώπη δεν θα προχωρήσει. «Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, διότι η πίεση ανεβαίνει. Αν οι κυβερνήσεις δεν δείχνουν στους πολίτες ότι φέρνουν λύσεις, τότε χάνουν την εμπιστοσύνη και αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, αριστερή ή δεξιά», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαπραγματευτεί συμφωνία επανεισδοχής με το Αφγανιστάν, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και χαιρέτισε την δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες ότι «πρέπει να στείλετε πίσω τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν». Νομίζω το είπε διότι οι πρόσφυγες «χρειάζονται ένα μήνυμα - ότι όσοι δεν διώκονται και δεν έχουν καμία πιθανότητα δεν πρέπει να αφεθούν στους εγκληματίες και τους διακινητές», δήλωσε ο κ. Σουλτς.

-------------

Η συγκλονιστική διάσωση βρέφους από Τούρκους ψαράδες


Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός από τη διάσωση ενός βρέφους, από Τούρκους ψαράδες που το εντόπισαν να επιπλέει φορώντας σωσίβιο, μετά τη βύθιση της βάρκας που το μετέφερε.

Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι Τούρκοι ψαράδες για να σώσουν το παιδάκι είναι πραγματικά συγκινητικές. Όπως φαίνεται και στο βίντεο με τρεμάμενη φωνή και εμφανή την αγωνία τους, πρώτα το γύρισαν ανάποδα για να βγει το θαλασσινό νερό που είχε καταπιεί και στη συνέχεια το ξάπλωσαν μπρούμυτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά το μόλις 18 μηνών αγοράκι τα κατάφερε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, ενώ σώα είναι και η μητέρα του αγοριού που ευχαρίστησε τους ψαράδες.

Δείτε το βίντεο από το Mega



-------------

Ρούτε: Oι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες να ανακόψουν την εισροή μεταναστών


Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες οφείλουν στους εταίρους τους να κάνουν περισσότερα για να ανακόψουν την εισροή μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε μια δικαιότερη κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Τα σχόλιά του, τα οποία έκανε έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, απηχούν σχόλια άλλων ηγετών εύπορων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που ανησυχούν ότι η ευρείας κλίμακας μετανάστευση θα ενισχύσει την υποστήριξη της ξενοφοβικής άκρας δεξιάς.

"Δεν μπορεί χώρες σαν τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Γερμανία να δέχονται τη μερίδα του λέοντος των αιτούντων άσυλο", δήλωσε ο Ρούτε στη δημόσια τηλεόραση σήμερα, μια ημέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να συζητηθεί η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

"Η ανατολική Ευρώπη έχει κάνει πολύ λίγα για να αντισταθεί στο ρεύμα των προσφύγων", δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση. "Επενδύσαμε πάρα πολύ σ' αυτούς και τώρα κάνουν πολύ λίγα".

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ολλανδία, η οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της ΕΕ, είναι έτοιμη να παράσχει περισσότερη υποστήριξη σε κράτη μέλη που δυσκολεύονται να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορά τους.

Τα πιο φτωχά ανατολικά μέλη της ΕΕ αντιστέκονται στις εκκλήσεις για την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των 28 χωρών μελών της Ένωσης. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ύψωσε έναν φράκτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του, μεταφέροντας ουσιαστικά το πρόβλημα στις γειτονικές Κροατία και Σλοβενία.

Σχεδόν όλοι οι μετανάστες διαφεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και εισέρχονται στην ΕΕ μέσω των φτωχότερων μελών της στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όμως ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, φάνηκε να παίρνει το μέρος των ανατολικοευρωπαίων συναδέλφων του, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως η υπεράσπιση των ασύνορων της ηπείρου είναι η σημαντικότερη από τις αποστολές που έχει η ΕΕ.

"Καμιά αποστολή δεν είναι σημαντικότερη για το μετριοπαθές κεντρώο πολιτικό στρατόπεδο από το να εδραιωθούν και πάλι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης", δήλωσε ο Τουσκ, ο οποίος βρέθηκε στη Χάγη για ένα συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Ρούτε, που είναι σύμμαχος της Πλατφόρμας Πολιτών του Τουσκ.

"Μόνο τότε θα είμαστε ικανοί να σταματήσουμε την πορεία των ριζοσπαστικών προς την εξουσία", πρόσθεσε σε μια προφανή αναφορά στα ακροδεξιά κόμματα που τάσσονται κατά των μεταναστών και η δημοτικότητά τους αυξάνεται σε δημοσκοπήσεις σ' όλη την Ευρώπη. Στην Ολλανδία, το αντιισλαμικό Κόμμα της Ελευθερίας του λαϊκιστή Χέερτ Βίλντερς βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων με τα υψηλότερα ποσοστά που είχε ποτέ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει πως η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί φέτος 800.000 πρόσφυγες, παρά την αντίθεση μερικών από τους κυβερνητικούς συμμάχους της.

-------------

Τσέραρ : Άμεσες δράσεις για το προσφυγικό αλλιώς η ΕΕ θα αρχίσει να καταρρέει

«Από την μικρή Σλοβενία πέρασαν 60.000 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ προειδοποίησε σήμερα πως ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να καταρρεύσει αν δεν υπάρξουν «άμεσες και συγκεκριμένες δράσεις επί του πεδίου» για να ανακοπεί η ροή των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από τα Βαλκάνια.

«Αν δεν αναλάβουμε άμεσες και συγκεκριμένες δράσεις επί του πεδίου μέσα στις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες, πιστεύω πως η ΕΕ και η Ευρώπη ολόκληρη θα αρχίσουν να καταρρέουν», δήλωσε ο Τσέραρ, από τη μικρή χώρα του οποίου διήλθαν μέσα σε δέκα ημέρες περισσότεροι από 60.000 μετανάστες, κατά την άφιξή του στην έκτακτη μίνι σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

-------------

Δίχως τέλος οι τραγωδίες με πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Τα πτώματα 43 μεταναστών ανακαλύφθηκαν στη λιβυκή ακτή.

Τα πτώματα 43 μεταναστών έχουν ανακαλυφθεί από χθες, Σάββατο, σε λιβυκές παραλίες ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολη και άλλα μπορεί ακόμη να ξεβραστούν μετά το ναυάγιο του πλεούμενου που μετέφερε τους μετανάστες, ανακοίνωσε σήμερα η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος.

«Κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν για την παρουσία πτωμάτων στις παραλίες γύρω από το λιμάνι του Ζλίτεν (160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης). Ανακαλύψαμε εκεί αρχικά 25 πτώματα και μετά άλλα τέσσερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Μοχάμαντ Αλ-Μισράτι.

Ο Αλ-Μισράτι δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη χώρα προέλευσης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των λιβυκών αρχών της Τρίπολης μετέδωσε πως οι μετανάστες αυτοί προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής.

Σαράντα χιλιόμετρα δυτικά, τα πτώματα άλλων 14 μεταναστών ανακαλύφθηκαν κοντά στο λιμάνι της Χομς (120 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης), σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο.

«Το πρωί λάβαμε πληροφορίες για την παρουσία πτωμάτων στην παραλία της Σιλίν», κοντά στη Χομς, δήλωσε ο Φάουζι Αμπντέλ-Άαλ, εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χομς, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για μετανάστες προερχόμενους από αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με τις πηγές της Ερυθράς Ημισελήνου, τα θύματα είχαν επιβιβασθεί σ' ένα πλεούμενο που ναυάγησε κοντά στο Ζλίτεν.

-------------

Σουλτς: Η βία εναντίον των προσφύγων είναι ντροπή για την Ευρώπη


«Η βία εναντίον οποιοδήποτε πρόσφυγα δεν είναι αποδεκτή. Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με βία εναντίον των προσφύγων είναι ντροπή για την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ



-------------

Προκαλεί ο Τσέχος Πρόεδρος με τη δήλωση του για τους πρόσφυγες


Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγόρησε τους οικονομικούς μετανάστες ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως "ανθρώπινες ασπίδες" στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη καθώς η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη μεταναστευτική κρίση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν έχει χρησιμοποιήσει πολύ αυστηρή γλώσσα εναντίον των μεταναστών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε επίσης την Πράγα ότι συστηματικά θέτει υπό κράτηση μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες για να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους μετανάστες.

Στο τελευταίο του αυτό ξέσπασμα, στην ταμπλόιντ εφημερίδα Blesk, ο Ζέμαν κατηγόρησε τους πλούσιους οικονομικούς μετανάστες ότι εκμεταλλεύονται κυνικά τα παιδιά για να φθάσουν στην ΕΕ.

"Χρησιμεύουν (τα παιδιά) ως ανθρώπινες ασπίδες για τύπους με iPhones ώστε να δικαιολογήσουν το κύμα μεταναστών", δήλωσε ο Τσέχος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Blesk.

"Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παιδιά...κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια. Μεταφέρουν τα παιδιά με πλαστικές βάρκες, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν", σχολίασε ο Ζέμαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 κι είναι ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα, ο πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις με στόχο τους πρόσφυγες λέγοντας μάλιστα "κανένας δεν σας κάλεσε εδώ".

Επίσης πρόσφατα δήλωσε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να "τηρούν τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) αντί τους νόμους της Τσεχίας" και ότι "οι άπιστες γυναίκες θα πρέπει να λιθοβολούνται και οι κλέφτες να ακρωτηριάζονται στα χέρια".

Ο Ζέμαν έχει επιτεθεί εναντίον των γυναικών που είναι πιστές μουσουλμάνες σχολιάζοντας ότι "θα στερηθούμε τη γυναικεία ομορφιά επειδή θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτό σίγουρα θα είναι προς όφελος κάποιων γυναικών, αλλά αυτές είναι λίγες".

Την Πέμπτη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν χαρακτήρισε "ισλαμοφοβικά" τα σχόλια του Τσέχου προέδρου.

Επίσης ο Χουσέιν άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της Δημοκρατίας της Τσεχίας--μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ--για τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη δυτική Ευρώπη.

Σήμερα ο Ζέμαν κάλεσε τον Χουσέιν να επισκεφθεί την Τσεχία για να επιθεωρήσει ο ίδιος τα κέντρα φιλοξενίας.

Περισσότεροι από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

-------------

Μέρκελ: Δεν μπορούμε να λύσουμε συνολικά το θέμα των προσφύγων


«Δεν μπορούμε να λύσουμε συνολικά το θέμα των προσφύγων. Θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με την Τουρκία» είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής δουλειάς είναι το θέμα της διαχείρισης των προσφύγων στην Ελλάδα. Το πώς θα γίνει εγκαίρως και όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά η υποστήριξη των προσφύγων» τόνισε και συνέχισε:

«Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ θα μας βοηθήσει επ΄αυτού και θα μιλήσουμε για την ενίσχυση της FRONTEX στην περιοχή και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δομών. Θα συνομιλήσουμε με όλες αυτές τις πλευρές και φυσιολογικά θα απαντήσουμε σε πρακτικές ερωτήσεις».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ



-------------

Τσίπρας: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση


«Ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις σε ένα δύσκολο πρόβλημα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση και άρα είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να βρούμε μία κοινή λύση, μία ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξη του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών για την προσφυγική κρίση.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη, όταν καθημερινά πρόσφυγες χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε λύση καθώς αρκετές χώρες υιοθέτησαν μία στάση ώστε να μην μετατεθεί το πρόβλημα σε εκείνες. Άρα πρέπει να έχουμε κοινή ευθύνη όλες οι ευρωπαικές χώρες και θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες. Να σημειώσω ότι αυτή η συνάντηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Ωστόσο ένας κρίσιμος κρίκος η Τουρκία δεν έχει προσκληθεί. Άρα σήμερα η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο δρόμο των μεταναστευτικών ροών. Αν εμείς δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τη χώρα που βρίσκεται στην είσοδο αυτού του δρόμου, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να βρούμε αυτή τη λύση. Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε οτιδήποτε ώστε να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης των ροών και φυσικά για την επίλυση αυτού του προβλήματος», συμπλήρωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε έτοιμα πέντε hot spots, στα νησιά, αλλά αναρωτιέμαι τι θα συμβεί με τις ευθύνες που έχουν οι άλλες χώρες. Άρα η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ήδη ολοκληρώνουμε τις προσπάθειες μας στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο και ως το τέλος Νοεμβρίου, μέσα Δεκεμβρίου, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμα 4 hot spots, στα υπόλοιπα νησιά», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H ελληνική βιβλιοθήκη γυμνιστών, ηδονιστών και η ανταλλαγή συντρόφων


Τι απαντά μέσω του newsbeast.gr ο ιδρυτής του εγχειρήματος στην κατηγορία πως διαλύει την παραδοσιακή οικογένεια - Τι λέει για το γυμνό και την λογοκρισία.

«Εις την Ελλάδα θα έχωμε σύντομα γυμνιστάς», ανέφερε δημοσίευμα εφημερίδας εποχής στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο δρόμος που είχαν ήδη χαράξει οι Γερμανοί σχεδόν 50 χρόια νωρίτερα -ασπάστηκαν και οργάνωσαν επισήμως το κίνημα των γυμνιστών-, έμοιαζε ότι είχε ανοίξει πλέον και στη χώρα μας.

Στα χρόνια που οι λουόμενες στην Ελλάδα έκαναν μπάνιο με νυχτικά, φοβούμενες την κοινωνική κατακραυγή εάν αποτολμούσαν να φορέσουν μαγιό. Το… προκλητικό για την εποχή μπικίνι είχε ανακαλυφθεί μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα από το Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, ο οποίος το σχεδίασε και το παρουσίασε τον Ιούλιο του 1946.

Από τότε ίσως άλλαξαν πολλά. Οι γυναίκες στην Ελλάδα φόρεσαν τελικά μπικίνι, αργότερα αφαίρεσαν το… ενοχλητικό σουτιέν αποδεχόμενες το σώμα τους και γινόμενες αποδεκτές οι ίδιες. Ακολούθησε η αποκάλυψη όλων και περισσότερων σημείων του σώματος έως ότου αφαιρέθηκαν όλα τα περιττά κομμάτια υφάσματος που το κάλυπταν. Κάπως έτσι ο γυμνισμός ήρθε και στην Ελλάδα. Καταρχάς με την… ευλογία των ξένων και την ελάχιστη ανοχή των ντόπιων, που διέκριναν το… πρόσωπο του σατανά πίσω από κάθε γυμνή εμφάνιση.

Αυτό που ίσως δεν άλλαξε ήταν η προκατάληψη που δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε ως προς το γυμνισμό και τη σχέση που είχε με την ερωτική συνεύρεση. Το 1985 ιδρύθηκε στην Ελλάδα η πρώτη βιβλιοθήκη που σκοπό είχε να συγκεντρώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε για τη γέννηση και εξέλιξη του κινήματος κυρίως στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα.



Και το 2009 γεννήθηκε μία νέα βιβλιοθήκη, απευθυνόμενη στους οπαδούς του ηδονισμού, όσων δηλαδή συνέδεαν την αδαμιαία περιβολή με την ερωτική συνδιαλλαγή. Ιδρυτής των δύο αυτών βιβλιοθηκών ο Άγγελος Μιμικόπουλος, υποστηρικτής της ελευθερίας στην σεξουαλική έκφραση, οπαδός του ηδονισμού και ακόλουθος του γυμνισμού.

Η βιβλιοθήκη γυμνισμού φιλοξενεί στη συλλογή της περίπου 40.000 αντικείμενα. Φωτογραφίες, περιοδικά, βιβλία, ταινίες και ψηφιακό υλικό. Χαρακτηριστικό της ποικιλίας υλικού που συγκεντρώνει στη συλλογή της, είναι ότι τα βιβλία που αναφέρονται στο γυμνισμό είναι γραμμένα σε 21 διαφορετικές γλώσσες.


Η βιβλιοθήκη των ηδονιστών, ούσα νεότερη σε ηλικία έχει 500 βιβλία στα ράφια της. Περιλαμβάνει επιλεγμένα βιβλία γραμμένα μόνο στα αγγλικά που χρονολογούνται από το 1948 έως και σήμερα, ενώ μέχρι πρότινος αποτελούσε παράρτημα της βιβλιοθήκης γυμνισμού». Οι επισκέπτες των δύο βιβλιοθηκών είναι κυρίως ξένοι, οι οποίοι συνδυάζουν το ταξίδι τους στην Αθήνα με μία επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη.

«Κατά καιρούς ήρθαν για να συγκεντρώσουν υλικό αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι υποστήριζαν διδακτορικές διατριβές στο Πανεπιστήμιο. Ποτέ όμως δεν έμαθα το αποτέλεσμα. Θυμάμαι επίσης κάποια στιγμή όταν μου είχαν τηλεφωνήσει από το Πανεπιστήμιο Κρήτης , και μου ζητούσαν πληροφορίες παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν τους ζήτησα να κλείσουν ένα ραντεβού δεν εμφανίστηκαν ποτέ», λέει ο Άγγελος Μιμηκόπουλος.

Η λογοκρισία εμπόδιο στην… εισαγωγή γυμνιστικού περιεχομένου


Η προσπάθειά του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες εν τη γενέσει της. Ο ίδιος συνάντησε πολλά εμπόδια από το 1985 και ύστερα, καθώς θυμάται κατασχέσεις εντύπων στο τελωνείο, όταν προσπάθησε να φέρει βιβλία με γυμνιστικό περιεχόμενο από το εξωτερικό.

«Τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα εισαγωγής βιβλίων και περιοδικών δεδομένης της λογοκρισίας που επικρατούσε. Η υπόθεση μάλιστα είχε φτάσει στον εισαγγελέα, ο οποίος γνωμάτευσε ότι δεν εμπίπτει στο νόμο περί ασέμνων. Παρόλα αυτά μου ζήτησαν ένα υπερβολικό ποσό για να τα φέρω στην Ελλάδα και αναγκάστηκα να τα επιστρέψω στη χώρα προέλευσής τους», περιγράφει. «Από το 1995 και μετά, όταν τα πράγματα άλλαξαν νομοθετικά, μπόρεσα να συμπληρώσω σταδιακά τη συλλογή μου».

Εκτός όμως από την λογοκρισία, η οποία έκοβε στη μέση την οποιαδήποτε προσπάθεια για το στήσιμο της βιβλιοθήκης, μιλάει για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που γινόταν στα ταχυδρομεία. «Όλα αυτά συνέβαιναν κατά τη δεκαετία του ’80. Επιστολές και δέματα έφταναν συνήθως παραβιασμένα στα χέρια μου. Έχασα πολλά κομμάτια, πολλά όμως έφτασαν άθικτα».

Τα προβλήματα με τη Google


Η τεχνολογία έφερε το διαδίκτυο στη ζωή μας και οδήγησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της βιβλιοθήκης γυμνισμού τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και σε δεκάδες σελίδες, τις οποίες διαχειρίζεται ο Άγγελος Μιμηκόπουλος.

«Αρκετά συχνά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη Google, η οποία κατεβάζει τις σελίδες μου ως παράνομες. Στη συνέχεια υποβάλω ένσταση και μέσα σε λίγες ημέρες οι σελίδες επανέρχονται. Νόμος ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2003, δεν επιτρέπει τη διαφήμιση πορνογραφικών σελίδων ή υλικού αμφιβόλου ποιότητας. Έτσι, βασιζόμενη στη συγκεκριμένη νομοθεσία, η μηχανή της Google κηρύσσει παράνομο το περιεχόμενο των σελίδων μου».

«Οι νέοι άνθρωποι δεν κάνουν γυμνισμό ή τον συνδυάζουν με το σεξ»


Ο ίδιος μιλάει για την αρτηριοσκληρωτική αντίληψη που επικρατεί στην Ελλάδα τόσο για τους οπαδούς του γυμνισμού, όσο και για τους ακόλουθους του ηδονισμού. «Υπάρχουν πέντε “μαγαζιά” στην Ελλάδα, τα οποία απευθύνονται σε γυμνιστές και λειτούργησαν κανονικά και τη χρονιά που μας πέρασε. Πρόκειται για κέντρα παραθερισμού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Γενικά όμως υπάρχει κατακόρυφη πτώση του ενδιαφέροντος. Οι νέοι άνθρωποι δεν κάνουν γυμνισμό ή τον συνδυάζουν με το σεξ. Παρόλα αυτά ο γυμνισμός ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής -όπως τουλάχιστον τον γνωρίσαμε οι παλιότεροι -δεν υφίσταται πλέον».

«Οι αρχαιότεροι-ακραιφνείς γυμνιστές, κάνοντας γυμνισμό δεν είχαν στο μυαλό τους το σεξ. Ωστόσο, επισκεπτόμενοι πρόσφατα την Κροατία με τη σύντροφό μου, διαπιστώσαμε ότι πλέον ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνθρωποι εκεί επιζητούσαν και το “παιχνίδι”. Όχι βέβαια το πρωί, αλλά συνήθως το βράδυ, οπότε ντύνονταν προκλητικά και περιφέρονταν στο κέντρο φιλοξενίας γυμνιστών αναζητώντας συντροφιά».
Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το γυμνό


Οι Έλληνες όπως λέει δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με το γυμνισμό. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλουν, όπως εκτιμά ο Άγγελος Μιμηκόπουλος. «Θέλουμε να βγάλουμε τα ρούχα μας ή να κάνουμε επίδειξη;», αναρωτιέται.

«Επιπλέον δεν έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινή μας ζωή το σεξ. Θεωρούμε ότι είναι κάτι μακρινό και απρόσωπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πηγαίνουμε σε κέντρα ηδονιστών με τη σύντροφό μου και οι θαμώνες δεν βγάζουν καν τα ρούχα τους. Συνήθως προτιμούν να κάνουν σεξ ντυμένοι. Οι χώροι ηδονιστών δεν είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα διασκέδασης , τα οποία προσφέρονται για “παιχνίδι”. Αυτό όμως που παρατηρούμε είναι ότι οι περισσότεροι παρακολουθούν κουμπωμένοι ό,τι συμβαίνει εκεί. Επομένως τα μαγαζιά αυτά απευθύνονται σε πολύ περιορισμένο κοινό. Κέντρα ηδονισμού ανάλογα με αυτά που υπάρχουν στη Γαλλία ή στο Μεξικό δεν συναντάμε στην Ελλάδα».

«Επί της ουσίας τα κέντρα ηδονιστών λειτουργούν όπως και τα κέντρα γυμνιστών με τη διαφορά ότι επιτρέπουν τη συνεύρεση των θαμώνων σε συγκεκριμένα σημεία. Το πρώτο κέντρο ηδονισμού στον κόσμο ιδρύθηκε το 1976 στη Τζαμάικα και υπάρχει έως και σήμερα».

Οι γυμνιστές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ανεπίσημα το 1873


Οι πρώτοι γυμνιστές εμφανίστηκαν παγκοσμίως το 1873, ενώ από το 1903 άρχισαν να κινούνται πιο οργανωμένα στη Γερμανία. Τα πρώτα χρόνια του γυμνιστικού κινήματος συνδυάστηκαν με την απαγόρευση του αλκοόλ, του κρέατος και του καπνίσματος. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όμως, η αντίληψη περί γυμνισμού άλλαξε…

«Επικράτησε η νοοτροπία που επίτασσε ότι “γδύνομαι αλλά απολαμβάνω και τα καλά του πολιτισμού”. O παραδοσιακός γυμνισμός πέθανε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ενώ οι παλιοί δεν παρέλειψαν να μεταδώσουν την ουσία της φιλοσοφίας των γυμνιστών στους νεότερους. Θυμάμαι πως όταν ξεκίνησα να ακολουθώ το γυμνισμό, μας έλεγαν να μην κρατάμε το χέρι της συντρόφου μας ή άλλα τέτοια περίεργα. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε και να πιστεύουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κι αυτό γιατί οι swingers -αυτοί οι οποίοι επιδίδονταν σε ανταλλαγή συντρόφων- είχαν μπει ήδη στα κέντρα γυμνιστών. Ωστόσο διατηρούσαν την παρουσία τους ως επτασφράγιστο μυστικό. Σήμερα ωστόσο, κάποιες κρυφές πτυχές άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ανακαλύψαμε έτσι ότι το σεξ υπήρχε από τότε ως αναπόσπαστο κομμάτι του γυμνισμού. Για λόγους όμως που σχετίζονταν με το συντηρητισμό της εποχής, ένα κέντρο υποδοχής γυμνιστών δύσκολα θα παραδεχόταν ότι φιλοξενεί και ηδονιστές, οι οποίοι αναζητούσαν την ερωτική συνεύρεση», εξηγεί ο κύριος Μιμηκόπουλος.

«Δεν θα διστάσω να συμμετάσχω σε ανταλλαγή συντρόφων»


Ο ίδιος δεν θα διστάσει -εάν προκύψει όπως λέει -να γίνει swinger, κάνοντας ανταλλαγή συντρόφων με κάποιο ή κάποια άλλα ζευγάρια. «Πάντα όμως με άτομα της ηλικίας μας, κάπως… εκλεπτυσμένα. Δεν θέλουμε μία υποβαθμισμένη ανταλλαγή συντρόφων με μόνο ζητούμενο τη σεξουαλική επαφή. Στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε το swinging και ως μορφή κοινοβιακής συνύπαρξης. Ως εκδήλωση κοινωνικής συναναστροφής. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με το άλλο ζευγάρι, αφού όμως πιούμε ένα κρασί μαζί, συζητήσουμε και ανακαλύψουμε κοινά στοιχεία. Το σεξ δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο ίδιος έχει κατά καιρούς βρεθεί στο στόχαστρο για διασπορά… δαιμονίων στην ελληνική κοινωνία. Ως διαφθορέας της ελληνικού τριπτύχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

«Με έχουν κατηγορήσει ότι εισάγω κενά δαιμόνια και διαλύω την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Αυτό που απαντώ είναι ότι η μισή Ελλάδα… πηγαίνει με την υπόλοιπη μισή σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Τι είναι όμως πιο τίμιο; Αυτό που κάνω με τη σύντροφό μου, όταν συνευρισκόμαστε εν γνώσει μας με άλλους και μοιραζόμαστε το πάθος μας ή αυτό που κάνουν όσοι αφήνουν τη γυναίκα τους, τρέχοντας σε άλλες;».

Υπέρ της μονογαμίας, όχι υπέρ της παραδοσιακής μονογαμίας



Ο Άγγελος Μιμηκόπουλος δηλώνει υπέρ της μονογαμίας όχι όμως υπέρ της παραδοσιακής μονογαμίας. «Μου αρέσει να διατηρώ την αυτοτέλειά μου και να κάνουμε πράγματα μαζί με τη σύντροφό μου. Δεν διατηρώ σχέσεις με άλλες γυναίκες, μου αρέσει όμως ο γάμος να είναι προσαρμοσμένος στη σύγχρονη εποχή. Να μπορεί ο καθένας να αποφασίσει τι θέλει. Εάν κάποιο βράδυ βγω έξω, να μπορώ να το κάνω χωρίς να ακούω γκρίνια για το πού κοιτάζω και το τι κάνω. Έχουμε περάσει άλλωστε από τη φάση της αυστηρής μονογαμίας και θέλουμε πλέον να είμαστε πιο ανοιχτοί».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να εγκαταλείψουν στερεότυπα ετών και να αποδεχτούν ότι ο σύζυγος ή η σύζυγος τους θα βρεθεί ερωτικά με κάποια ή κάποιον τρίτο. Συνήθως όλοι λένε: “ο άντρας ή η γυναίκα μου”, τονίζοντας το “μου”, λειτουργώντας ουσιαστικά σε ένα πλαίσιο απόλυτης κτητικότητας».

Προσεχώς ετοιμάζει μία νέα ιστοσελίδα απευθυνόμενη στους ηδονιστές. Θα βγει στο φως στις 15 Νοεμβρίου. Εκεί θα γίνεται πιστοποίηση των μελών με χρήση κινητού τηλεφώνου και κάμερας για να αποφεύγονται οι αναποφάσιστοι και ενδεχομένως ανεπιθύμητοι. «Το πιστοποιημένο μέλος θα μπορεί να επικοινωνεί με οποιοδήποτε μέρος της χώρας, χρησιμοποιώντας έναν οκταψήφιο κωδικό. Έτσι, ίσως μπορούμε να αποφύγουμε χρήστες με αδιευκρίνιστο προφίλ».

Για την ιστορία ο γυμνισμός φαίνεται να διαγράφει πλέον καμπύλη πορεία. Πρωτοεμφανίστηκε διωκόμενος, προκαλώντας τα… χρηστά ήθη κατοίκων και εκπροσώπων της ιερατικής τάξης. Έφτασε στην κορύφωσή του στη δεκαετία του ’70,παρασυρόμενος από το ρεύμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης, για να καταλήξει σήμερα και πάλι στα σπάργανα. Εγκλωβισμένος αυτή τη φορά σε φοβίες και έλλειψη διάθεσης κοινωνικοποίησης, πνιγμένος ίσως από την αστικοποίηση κατοίκων των μεγαλουπόλεων, οι οποίοι κρούουν πρύμναν στις καταβολές της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεχνώντας ίσως ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε ανένδυτος αντιμέτωπος -τουλάχιστον κατά τας γραφάς- αποκλειστικά με το δημιουργό του.

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την ελληνική βιβλιοθήκη γυμνιστών













Διεύθυνση Βιβλιοθήκης: Φιλομήλας 6, Εκάλη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108131738


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς είναι να δολοφονείς ανθρώπους


Εξομολογήσεις από έγκλειστους των φυλακών San Quentin.

Οι κρατούμενοι σε μια από τις διαβόητες φυλακές των ΗΠΑ, αποκάλυψαν για το πώς αισθάνθηκαν που έγιναν δολοφόνοι. Οι κατάδικοι στις περίφημες φυλακές San Quentin στην Καλιφόρνια, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα εγκλήματά τους, ως μέρος ενός προγράμματος αποκατάστασης που επιτρέπει σε ορισμένους τρόφιμους να επικοινωνούν σε μπλογκ και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter. Αν και δεν έχουν απευθείας πρόσβαση στα social media, οι σκέψεις τους ανέβηκαν από εθελοντές.

Η ερώτηση που κλήθηκαν τρεις έγκλειστοι να απαντήσουν στον ιστότοπο Quora, ήταν «πώς είναι να δολοφονείς κάποιον;».

Ο Tommy Winfrey, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όταν δολοφόνησε έναν 19χρονο ντίλερ ναρκωτικών. «Ένιωσα τεράστια πίεση για να αντιμετωπίσω το φόνο… Συνειδητοποίησα ότι ήμουν σε μια από τις χειρότερες καταστάσεις της ζωής μου. Ένιωσα άχρηστος και πως δε μου άξιζε η αγάπη, έτσι ένιωσα ότι η ζωή μου δεν είχε αξία», είπε και συνέχισε «ένιωσα ότι σήκωνα ένα μεγάλο βάρος όταν τράβηξα τη σκανδάλη».

Όπως εξήγησε, σήμερα έχει συμβιβαστεί με τα προσωπικά του ζητήματα τα οποία τον είχαν ωθήσει στο έγκλημα και πως ένιωσε «απέραντη θλίψη», ενοχές και ντροπή. «Ένιωσα φοβισμένος, μόνος, άχρηστος να αγαπηθώ και ανάξιος σεβασμού… Με το να παραδεχτώ αυτά τα αισθήματα, έπρεπε να συμβιβαστώ με αυτό που έκανα και πώς επηρέασα τον κόσμο… Βρίσκομαι εδώ πάνω από 15 χρόνια».



Ο φίλος του Winfrey, David Monroe είναι επίσης έγκλειστος στο San Quentin, και ιδού τι απάντησε. Έχοντας σκοτώσει ένα 15χρονο μέλος συμμορίας, λέει «η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που δολοφονούν άλλους ανθρώπους, είναι γιατί είναι πληγωμένοι στην ψυχή και παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα αισθήματά τους με ώριμο τρόπο». Όπως ανέφερε, οι γονείς του αντιμετώπιζαν προβλήματα με το αλκοόλ και πως στη συνέχεια ο πατέρας του τους εγκατέλειψε. Ο πατριός του, εξηγεί, ήταν χρήστης ναρκωτικών και κακοποιούσε τον ίδιο και τη μητέρα του, την στιγμή που ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν στη φυλακή για φόνο, και ο νεότερος αδελφός του πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα από μεθυσμένο οδηγό.

Ο ίδιος, είπε ότι η ερώτηση είναι σύνθετη και περιλαμβάνει την «ωμή αλήθεια». «Έκανα ότι και οι περισσότεροι. Έθαψα τα προβλήματά μου πολύ βαθιά. Μέσα από τη βία κατάφερα και ανακούφιζα τον εαυτό μου από τον πόνο με την επιβολή σε άλλους. Η δολοφονία κάποιου ήταν η απόλυτη απελευθέρωση. Αυτή είναι η αλήθεια όταν δολοφονείς κάποιον. Είναι ο απόλυτος τρόπος να ανταποκριθείς στα προβλήματά σου».

Για τον Larry Histon, η ερώτηση ήταν «νεφελώδης».



«Πιστεύω ότι η συναισθηματική αντίδραση, ποικίλει: από την κενότητα στην τεράστια λύπη. Πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια είτε η ερώτηση αυτή απευθύνεται στη σωματική, διανοητική ή συναισθηματική καταστροφή των άλλων ανθρώπων. Για παράδειγμα, αν είσαι κακόβουλος και ζηλεύεις τους άλλους ανθρώπους, μπορείς να δολοφονήσεις ή να κάνεις κακό σε άλλους που θεωρείς αντιπάλους», σημείωσε.

Οι φυλακές San Quentin λειτουργούν από το 1852 και είναι οι παλαιότερες φυλακές στην Καλιφόρνια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 4 καλύτερες κρυψώνες για τα εφεδρικά κλειδιά σας


Αν ο Μίστερ Μπιν ήθελε να κρύψει τα έξτρα κλειδιά του σπιτιού του, το πιθανότερο είναι να τα έχωνε κάτω από το χαλάκι ή κάτω από τη γλάστρα. Αλλά εσείς δεν χρειάζεται να τον μιμηθείτε όσο κι αν τον βρίσκετε αξιολάτρευτο.

Μπορείτε να πάρετε μαθήματα... κρυφτού από τον πιο διάσημο κατάσκοπο όλων των εποχών, τον James Bond, και να βρείτε πιο έξυπνα και υπεράνω κάθε υποψίας σημεία για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα έξτρα κλειδιά σας μη ρισκάροντας να μείνετε κλειδωμένοι έξω από το σπίτι σας.

Ανάμεσα σε δύο τούβλα Ναι, όλοι αναζητούμε την τελειότητα στην κατασκευή του σπιτιού μας, αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ορισμένες μικρές... ατέλειες, όπως είναι για παράδειγμα, μια μικρή σχισμή στον τοίχο σας για να κρύψετε εκεί ένα έξτρα ζευγάρι κλειδιά. Βεβαιωθείτε μόνο ότι το κλειδί χωράει σε αυτήν άνετα ώστε να μπορείτε να το αφαιρέσετε από αυτήν με ευκολία σε περίπτωση ανάγκης και, επίσης, ότι είναι δυσδιάκριτο στο γυμνό μάτι.

Κρύψτε τα μελωδικά Τι μισούν οι διαρρήκτες; Μα φυσικά το θόρυβο! Σας προτείνουμε, λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε αυτή την αδυναμία τους και να κρύψετε τα κλειδιά σας ανάμεσα στους μεταλλικούς σωλήνες ενός μελωδού τον οποίο μπορείτε να κρεμάσετε στην είσοδό σας. Για να βάλετε ακόμα πιο δύσκολα στους υποψήφιους διαρρήκτες του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να κρεμάσετε σε αυτόν κι άλλα κλειδιά τα οποία –προφανώς– δε θα ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού σας.

Στο γείτονα Οι γείτονες δεν είναι μόνο καλοί για να σας δανείζουν ζάχαρη όταν ξεμένετε από αυτή! Αντίθετα, αν διατηρείτε καλές σχέσεις μαζί τους, μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετική «κρυψώνα» για τα εφεδρικά κλειδιά σας-και φυσικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο για εκείνους!

Στο αυτοκίνητο Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες μαγνητικές κλειδοθήκες στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε τα εφεδρικά κλειδιά σας. Επικολλώντας δε την κλειδοθήκη στο αυτοκίνητό σας (δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω), θα είστε σίγουροι ότι κανένας άλλος –πέρα από εσάς- δε θα βρει τα κλειδιά σας!

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια θήκη κλειδιών άμεσης ανάγκης –την οποία έχετε σίγουρα συναντήσει σε διάφορα δημόσια κτίρια δίπλα στην πυροσβεστική φωλιά- παρέα με την οποία διατίθεται και ειδικό σφυράκι για να σπάσετε το τζαμάκι της εφόσον χρειαστεί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την θήκη σε κάποιο σημείο κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας και να κρατάτε (πάντα) μαζί σας το ειδικό σφυράκι!




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο περίεργα υποβρύχια ξενοδοχεία που υπόσχονται μια αξέχαστη διαμονή


Πολυτέλεια, χαλάρωση και μοναδικές στιγμές απόλαυσης - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μαγεία. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια μια διαμονή σε ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο. Αν το να ξυπνάς και να βλέπεις δίπλα σου τα πλάσματα του βυθού φαντάζει όνειρο, μάθε πώς αν θες να το πραγματοποιήσεις μπορείς. Οι επιλογές είναι πολλές, όπως και οι προορισμοί. Τα υποβρύχια καταλύματα χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια, σου δίνουν την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να απολαύσεις στιγμές μοναδικές και σίγουρα αξέχαστες.

Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και τα υποβρύχια ξενοδοχεία αρκετά «αλμυρά» σε τιμές, σας προσφέρουμε μια διαδικτυακή περιήγηση σε μακρινούς παραδείσους!

Poseidon Underwater Resort, Φίτζι



Πριν καν ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το υποθαλάσσιο θέρετρο Poseidon στα νησιά Φίτζι έχει περισσότερους από 150.000 πελάτες που περιμένουν στη λίστα αναμονής για να μείνουν σε ένα από τα πολυτελή δωμάτιά του. Το ξενοδοχείο είχε αρχικά προγραμματιστεί να ανοίξει το 2008, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει βάλει φρένο στην ολοκλήρωσή του.

Στα 13 μέτρα κάτω από τη θάλασσα η πολυτέλεια συναρπάζει και η τιμή «τσούζει», αφού αν κάποιος θέλει να ξυπνήσει περιτριγυρισμένος από τη θαλάσσια ζωή θα πρέπει να καταβάλλει περίπου 1.000 ευρώ τη μέρα.







Η πρόσβαση στις σουίτες γίνεται με ανελκυστήρα και η υποβρύχια θέα από το κάθε δωμάτιο είναι πανοραμική. Ο ένοικος ρυθμίζει όπως επιθυμεί το φωτισμό, ενώ αν θέλει μπορεί να ταΐσει και τα πολύχρωμα ψάρια. Και φυσικά η πρόσβαση σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο γίνεται με ιδιωτικό αεροπλάνο απευθείας από το αεροδρόμιο Nadi του κυρίως νησιού Viti Levu.

The Manta Resort, Ζανζιβάρη



Στο απομακρυσμένο βορειοδυτικό άκρο της νήσου Πέμπτα στη Ζανζιβάρη θα βρείτε το θέρετρο Manta. Εκεί θα έχετε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σας τη δυνατότητα να μείνετε σε ένα υποβρύχιο δωμάτιο, βυθισμένο στα καταγάλανα νερά του ωκεανού.









Στο ξύλινο σπιτάκι, που βρίσκεται στη μέση του πουθενά, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Στο μισό πάνω μέρος του υπάρχει το μπάνιο και το σαλόνι για να ηρεμήσετε με θέα τη θάλασσα. Στο κάτω μέρος υπάρχει η κρεβατοκάμαρα, στην οποία θα κοιμηθείτε παρέα με τα… ψάρια. Είτε επιλέξετε να κάνετε μόνο βουτιές, ή καταδύσεις, ή απλά να μην κάνετε τίποτα, σίγουρα η εμπειρία θα είναι αξέχαστη. Για όλο αυτό βέβαια θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού κάθε παραμονή σας εκεί κοστίζει 1.500 ευρώ.

Lovers Deep, Καραϊβική


Μπορεί το Lovers Deep να μην ανήκει στην κατηγορία των υποβρύχιων ξενοδοχείων, αλλά ανήκει κυριολεκτικά στην κατηγορία των υποβρυχίων, που έχουν διαμορφωθεί σε διαμερίσματα, ώστε να μεταφέρουν τον έρωτα στα βάθη της θάλασσας. Πάρτε λοιπόν το ταίρι σας και πηγαίνετε μια βόλτα στα… 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας της Καραϊβικής.





Για τους περισσότερους η διαμονή στο υποβρύχιο είναι ένα άπιαστο όνειρο καθώς κάθε βράδυ στοιχίζει 215.000 ευρώ. Αλλά επειδή τα όνειρα είναι τσάμπα ίσως μπορείτε για μερικά λεπτά να φανταστείτε τον εαυτό σας στο πολυτελές εσωτερικό του υποβρυχίου, με τα ψάρια στην παρέα σας. Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει να μεταφερθεί με το υποβρύχιο όπου θέλει, είτε σε κάποιον ύφαλο της Καραϊβικής, είτε ακόμα σε κάποιο βυθισμένο σκάφος της Ερυθράς Θάλασσας. Μπορεί επίσης να επιλέξει το τι θα φάει με τις προτάσεις να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, στρείδια και σαμπάνια.

Utter Inn, Σουηδία



Δεν χρειάζεται πάντα η πολυτέλεια και η ακρίβεια για να κάνει έναν προορισμό ιδανικό. Από μόνη της η διαμονή κάτω από τη θάλασσα είναι μοναδική και αυτό αποτυπώνεται στο Utter Inn της Σουηδίας.

Με μόλις 65 ευρώ το βράδυ οι επισκέπτες θα μείνουν στα πλωτά δωμάτια, που είναι κατασκευασμένα από τον Mikael Genberg και βρίσκονται αγκυροβολημένα στη λίμνη Malaren. Με μία σκάλα κατεβαίνεις στο δωμάτιο-ενυδρείο και χαλαρώνεις παρατηρώντας το βυθό.



Μπορείς όμως να κάτσεις και στη μικρή βεράντα στο πάνω μέρος του δωματίου, απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου ή κάνοντας ηλιοθεραπεία. Ό,τι και αν επιλέξεις η εμπειρία θα είναι και εδώ μοναδική.

Equarius Hotel, Resorts World Sentosa, Σιγκαπούρη


Έντεκα υποβρύχιες σουίτες διαθέτει το θέρετρο αυτό που είναι ένα από τα διαμαντάκια σε όρους διαμονής στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι σουίτες έχουν δύο επίπεδα, ένα πάνω από το νερό και ένα κάτω με θέα όλα τα εξωτικά είδη του βυθού. Αντί λοιπόν για προβατάκια μπορείτε να ξαπλώσετε στο τεράστιο κρεβάτι και να μετρήσετε ψάρια! Και φυσικά η πολυτέλεια συνοδεύεται από τζακούζι και προσωπικό μπάτλερ για ό,τι επιθυμήσετε.




Atlantis, The Palm, Ντουμπάι



Ένα ταξίδι στο Ντουμπάι και συγκεκριμένα στο πεντάστερο Atlantis είναι αρκετό για να καυχηθείτε σε όλους τους φίλους σας ότι κοιμηθήκατε... στο βυθό. Στις δύο σουίτες του πολυτελούς θερέτρου, ονόματι «Poseidon» και «Neptum», θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στο βυθό, αφού κάθε χώρος του βλέπει σε ένα μεγάλο ενυδρείο, με 65.οοο είδη ψαριών.

Το κόστος διαμονής είναι πολύ υψηλό. Αν διαθέτετε λοιπόν 7.200 ευρώ για την κάθε βραδιά πολυτέλειας θα νιώσετε σίγουρα πραγματικός άρχοντας, πίνοντας σαμπάνια και ζητώντας από τον μπάτλερ να σας φέρει ό,τι σκεφτεί ο νους σας.





Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 1.500 δωμάτια και πολύ συχνά το επιλέγουν διάσημοι σταρ για να περάσουν βραδιές χλιδής. Είναι κτισμένο πάνω στο τεχνητό νησί Palm Jumeirah και οι κατασκευαστές του όταν το δημιούργησαν είχαν κατά νου τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.

Huvanef Fushi, Μαλδίβες



Στις εξωτικές Μαλδίβες το υγρό στοιχείο κυριαρχεί. Και στο θέρετρο Huvanef Fushi, που φτιάχτηκε πάνω σε μια ατόλη (κοραλλιογενή νησιά) θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία διαμονής.

Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει υποβρύχιες σουίτες, όπως τα προηγούμενα που παρουσιάσαμε, αλλά διαθέτει υποβρύχιο σπα. Εκεί θα μπορείτε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για θεραπείες αναζωογόνησης και χαλάρωσης, ενώ τα ψάρια και τα διάφορα είδη του βυθού θα περνούν μπροστά σας.







Οι βίλες είναι φτιαγμένες πάνω στο νερό και εσείς μπορείτε να απολαύσετε βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, περιτριγυρισμένος από φοίνικες. Και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε εξωτικά πιάτα, αν και για τους πιο συντηρητικούς υπάρχει πάντα και η ευρωπαϊκή κουζίνα.

Water Discus, Ντουμπάι



Ξανά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί που η λέξη χλιδή κάποιες φορές δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της πολυτέλειας. Το Water Discuss έρχεται να μαγέψει τον επισκέπτη. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται όταν αντικρίζεις το ξενοδοχείο είναι ότι βλέπεις μπροστά σου ένα UFO!







Το σύγχρονο ξενοδοχείο συγκρότημα αναδύεται κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα και αποτελείται από δύο επίπεδα, ένα πάνω από τη θάλασσα και ένα υποβρύχιο, στα 12 μέτρα, με συνολικά 21 σουίτες. Ειδική τεχνολογία φωτισμού επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τη χλωρίδα και την πανίδα του νερού από τα μεγάλα παράθυρα των υποβρύχιων δωματίων τους.

Jules’ Undersea Lodge, Φλόριντα


Στο βυθό μιας λιμνοθάλασσας στο Key Largo της Φλόριντα συναντάς το Jules’ Undersea Lodge, που πήρε το όνομά του από τον Ιούλιο Βερν, το συγγραφέα του μυθιστορήματος «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα».

Μόνο πρόσεξε! Για να φτάσεις στο δωμάτιο που θα έχεις κάνει κράτηση, στα έξι μέτρα κάτω από τη θάλασσα, καθώς και σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, πρέπει να ξέρεις scuba diving. Το παλιότερο υποβρύχιο ξενοδοχείο είναι ένα πρώην ερευνητικό θαλάσσιο εργαστήριο και αν δεν είσαι πιστοποιημένος δύτης δεν μπορείς να μείνεις, εκτός αν πάρεις την πιστοποίηση που δίνει το ξενοδοχείο μετά τα απαραίτητα μαθήματα scuba diving.





Και αν πεινάσεις και έχεις λαχτάρα για πίτσα ο δύτης θα στη φέρει αμέσως!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...