Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πρόστιμο - ρεκόρ: Έσκιζε τις κλήσεις και χρωστά 1 εκατ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γ.Δ. καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε να χρωστά 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Αθηναίων από οφειλόμενες κλήσεις. Τα "κατάφερε" κάνοντας αυτό που πολλοί συνηθίζουν όταν δουν το σχετικό χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.

Απλώς το τσαλάκωνε και το πετούσε, επιμένοντας να παρκάρει παράνομα στο ίδιο σημείο επί σειρά πολλών ετών κάθε μέρα.

Όπως εξηγεί στην Καθημερινή ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον δημόσιο χώρο στο δήμο Αθηναίων Αντώνης Καφετζόπουλος τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση όσον αφορά την παράνομη στάθμευση έχει εκτραχυνθεί. "Δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε η δημοτική αστυνομία και άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνονται αρκετοί έλεγχοι. Είναι ότι και οι ίδιοι οι πολίτες είχαν την αίσθηση ότι κανείς δεν υπάρχει για να τους ελέγξει και άρα μπορούσαν να παρανομούν ατιμώρητοι". Το αίσθημα της ατιμωρησίας επιτείνει το γεγονός ότι μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια και να μην απαιτήσει ουδείς την πληρωμή του προστίμου από τον παρανομούντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων τo 30% όσων παρκάρουν παράνομα προτιμάει να "σκαρφαλώνει" στα πεζοδρόμια, ενώ το 20% παρκάρει αγνοώντας επιδεικτικά το σήμα της τροχαίας που καθιστά παράνομη την στάση και τη στάθμευση σε συγκεκριμένους δρόμους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.