Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Δωρεάν μετακινήσεις μαθητών με τον ΟΑΣΘ από Σεπτέμβρη

Ποια σχολεία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Πιλοτική μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους, με τη χρήση κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, περίπου 600 μαθητές από πέντε γυμνάσια και λύκεια της ανατολικής Θεσσαλονίκης και δέκα της δυτικής, θα λάβουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ και θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν όχι μόνο για τις μετακινήσεις τους στο σχολείο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά τους. Η λίστα των σχολικών μονάδων που θα συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου προέκυψε, αφού πρώτα διαπιστώθηκε η εγγύτητά τους σε κάποια στάση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Τα σχολεία που θα «συμμετέχουν» στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου είναι στην ανατολική Θεσσαλονίκη το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στο τέρμα της Πυλαίας, το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, το ΕΠΑΛ Επανομής και το Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στη δυτική Θεσσαλονίκη το 1ο ΕΠΑΛ Χαλάστρας, το ΓΕΛ Χαλάστρας, το 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων, το 2ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, το 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας, το 1ο ΕΠΑΚ Ελευθερίου Κορδελιού, το Γυμνάσιο Καλλιθέας, το ΓΕΛ Καλλιθέας, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης.

«Για πρώτη φορά συμμετέχει και ο ΟΑΣΘ στη μεταφορά των μαθητών» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο τη σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κόστους για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, διευκρινίζει ότι το 50% θα καλύπτεται από τον κωδικό της μεταφοράς μαθητών και το άλλο 50% από το υπουργείο Παιδείας, καθώς, όπως λέει, δικαιούνται όλοι οι μαθητές να κάνουν χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας. Σημειώνει, παράλληλα, ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου αφορά μόνο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι απαραίτητη η συνοδεία των μαθητών και μαθητριών.

Ο κ. Παπάς αναφέρει, ακόμη, ότι η επιλογή των σχολείων έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΣΑΣΘ και εξαίρει τη συνεργασία με περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Γιώργος Θεοδωρόπουλος, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είχε προτείνει από την περασμένη χρονιά να μπορούν οι μαθητές να μετακινούνται στα σχολεία τους με τη χρήση ειδικών μαθητικών δελτίων που εκδίδονται από τον ΟΑΣΘ. «Πριν από 15 μέρες ανέλαβα την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών από Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής, ώστε να συζητηθεί το θέμα στη Μητροπολιτική Επιτροπή» λέει και γνωστοποιεί ότι ανταποκρίθηκαν θετικά ο Βασίλης Γάκης και ο Παντελής Καζαντζίδης από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την «Οικολογία Αλληλεγγύη».

«Ενδιαμέσως, η Περιφέρεια σε συνεννόηση και με τον ΟΑΣΘ, πρότεινε την πιλοτική εφαρμογή της χρήσης καρτών απεριορίστων διαδρομών με επιπλέον όφελος για τους μαθητές, σε σχέση με το ειδικό μαθητικό δελτίο, αφού οι κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για κάθε χρήση και όχι μόνο για σχολική», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη συνέχιση του μέτρου, ο κ. Παπάς σημειώνει ότι κατά την πιλοτική του εφαρμογή τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητά του «και είναι πολύ πιθανό, του χρόνου, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ να τροποποιηθούν οι στάσεις και τα δρομολόγια των λεωφορείων». Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθούν τρόποι επέκτασης του μέτρου ώστε να απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών.

Την απόφαση για την έγκριση της πιλοτικής μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017, μέσω ΟΑΣΘ, με κάρτες απεριορίστων διαδρομών αναμένεται να λάβει στην αυριανή της συνεδρίαση η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα προχωρήσει στη σύναψη σχετικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΟΑΣΘ.

------------

Χώροι ελεύθερης στάθμευσης τρία οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης.

Οι νέοι χώροι, στους οποίους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης, βρίσκονται στην 4η Δημοτική Κοινότητα, στην οδό Πεστών 80 (18 θέσεων) καθώς και στην 5η Δημοτική Κοινότητα, στις οδούς Καρακάση με Τυπάλδου (15 θέσεων) και Στρωμνίτσης 2 με Καρακάση (18 θέσεων).

Τα συγκεκριμένα δημοτικά οικόπεδα είτε λειτουργούσαν ως αποθηκευτικοί χώροι υπηρεσιών του δήμου, είτε παρέμεναν αδιαμόρφωτα και αναξιοποίητα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης μεριμνά, ώστε η διαμόρφωση των οικοπέδων να παραμένει εύκολα αναστρέψιμη σε περίπτωση αλλαγής χρήσης των χώρων στο μέλλον.

------------

Περιφέρεια Στερεάς: 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές!


Απολογισμός του προγράμματος σίτισης στα σχολεία...

Ολοκληρώθηκε, ταυτόχρονα με την εφετινή σχολική περίοδο, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο «Prolepsis».

Στην περίοδο υλοποίησης συμμετείχαν 47 σχολεία της περιφέρειας και διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε: «Όσο πιο λίγοι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, τόσο πετυχημένη θα είναι η δουλειά που κάνουμε ως Περιφέρεια, ως κεντρικό κράτος και ως κοινωνία. Όσο όμως διαρκεί η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει κάθε στιγμή, κάθε ώρα της θητείας μας να έχει αφετηρία τις ανάγκες εκείνων που δεν έχουν, εκείνων που δεν μπορούν, πόσο μάλλον για τα παιδιά μας».

------------

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας

Μέτρα λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς.

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και όλες τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το δάσος του Πάρνωνα, στον Ανατολικό Ταΰγετο, στο δάσος του Ζάρακα, καθώς και στις αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου.

Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο 4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από την εθνική οδό Αρεόπολης-Καλαμάτας μέχρι την Ιερά Μονή Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

Του μέτρου εξαιρούνται οι κάτοικοι των χωριών εντός των δασικών συμπλεγμάτων, οι κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός του δάσους, καθώς και όσοι διαθέτουν ειδική άδεια του δασαρχείου της περιοχής.

------------

Περίπου 400 κιλά ψάρια κατάσχεσε μετά από ελέγχους στην ιχθυόσκαλα η Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας.


Ελέγχους στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας πραγματοποίησε χθες το βράδυ προσωπικό της Λιμενικής Αρχής της περιοχής και συγκεκριμένα στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων.

Αναλυτικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

-Μία (01) διοικητική παράβαση σε ιχθυέμπορο διότι δεν τηρούσε τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας σε έξι (06) ιχθυοκιβώτια με ιχθύες “Mugil Cephalus” (Κέφαλος), σε πέντε (05) ιχθυοκιβώτια με κεφαλόποδα του είδους “Sepian Officinalis” (Σουπιά) και σε έντεκα (11) ιχθυοκιβώτια με ιχθύες του είδους “Gobius Spp” (Γωβιός) τα οποία κατασχέθηκαν.

-Μία (01) διοικητική παράβαση σε εταιρεία εμπορίας αλιευμάτων διότι δεν τηρούσε τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας σε έντεκα (11) ιχθυοκιβώτια του είδους “Sardina Pilchardus” (Σαρδέλα) τα οποία κατασχέθηκαν.

-Μία (01) διοικητική παράβαση σε εταιρεία εμπορίας αλιευμάτων διότι δεν τηρούσε τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας σε δεκαπέντε (15) ιχθυοκιβώτια του είδους “Sardina Pilchardus” (Σαρδέλα) τα οποία κατασχέθηκαν.

-Μία (01) αγορανομική παράβαση σε εταιρεία εμπορίας αλιευμάτων για κατοχή πενήντα έξι (56) κιλών ιχθύων του είδους “Lithognathus Mormyrus” (Μουρμούρα) μεγέθους 16-18 εκ. κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 20εκ.

Από την Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας βεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερις (04) παραβάσεις και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια ογδόντα (380) κιλά αλιεύματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

------------

Στάσεις λεωφορείων μετατρέπονται σε πρωτότυπες βιβλιοθήκες

Ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πάρει το βιβλίο και να το διαβάσει στη διαδρομή.

Σε πρωτότυπους χώρους διαβάσματος θα «μεταμορφωθούν» πέντε στάσεις αστικών λεωφορείων στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία ιδέα της δημοτικής αρχής του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, που στόχο έχει να μετατρέψει τις παλιές, πέτρινες, στάσεις σε σύγχρονες βιβλιοθήκες.

Ήδη στήθηκε η πρώτη βιβλιοθήκη- στάση στο Φίλυρο, τοποθετήθηκαν περισσότερα από 100 βιβλία στα ράφια, ενώ μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στις υπόλοιπες τέσσερις στάσεις στην ίδια περιοχή.



«Είναι μια πρωτότυπη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα. Μετατρέπουμε σε βιβλιοθήκες τις πέτρινες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην περιοχή του Φιλύρου. Έχουμε τοποθετήσει ράφια γεμάτα από βιβλία, υπάρχει παγκάκι αναμονής, ένας χώρος για εφημερίδες και περιοδικά καθώς και πίνακας ανακοινώσεων για τις εκδηλώσεις του δήμου», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.



Στο σχεδιασμό είναι μέσα στο καλοκαίρι να δημιουργηθεί μια ακόμη βιβλιοθήκη σε στάση στο Πανόραμα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες στάσεις του ΟΑΣΘ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.



«Ο επιβάτης του λεωφορείου έχει τη δυνατότητα να πάρει το βιβλίο μαζί του, να το διαβάσει στη διαδρομή, να το κρατήσει όσες μέρες επιθυμεί και στη συνέχεια να το επιστρέψει. Καλό θα ήταν να επιστρέψει και ένα επιπλέον βιβλίο που έχει στη δική του βιβλιοθήκη, το έχει διαβάσει και του άρεσε η υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Καϊτεζίδης.



Η ιδέα υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία με το σύλλογο Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, που «υιοθέτησε» την πρώτη βιβλιοθήκη- στάση, ώστε να παρακολουθείτε ο χώρος καθημερινά, να τροφοδοτείται με βιβλία και εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα να ενημερωθεί ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.lamiareport.gr , http://www.newsbeast.gr , http://thestival.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκη μετά... ξύλου η Σερβία στο Παρίσι!


Η Σερβία νίκησε στο Παρίσι την Γαλλία (79-77) σε φιλικό ματς το οποίο, ωστόσο, είχε επεισοδιακό χαρακτήρα!

Με 3' και 50'' να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου και μετά από καλάθι των φιλοξενουμένων, ο Νίκολα Γιόκιτς αρχικά είχε αψιμαχία με τον Νάντο Ντε Κολό και τον έσπρωξε. Η κίνηση του 21χρονου Σέρβου σέντερ, δεν έμεινε αναπάντητη από τον Αλεξίς Αζινσά, που έσπρωξε με την σειρά τον Γιόκιτς. Απειλήθηκε γενική σύρραξη, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση.

Η ένταση, ωστόσο, ευνόησε τους Σέρβους, που πριν το επεισόδιο ήταν πίσω στο σκορ με 15 πόντους (57-42), αλλά στην συνέχεια κυριάρχησαν το παρκέ και με επιμέρους σκορ 31-13 προηγήθηκαν με 73-68 στο 37'! Οι «πλάβι» άντεξαν στην αντεπίθεση των «τρικολόρ» και κράτησαν την νίκη.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για το Προολυμπιακό της Μανίλα (5-10/7) και η Σερβία για εκείνο του Βελιγραδίου (4-9/7).




Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος κίνδυνος για τη Μεσόγειο το θανατηφόρο λεοντόψαρο


Τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι άκρως δηλητηριώδη για όποιον τρυπηθεί και έχουν προκαλέσει θανάτους.

Μετά τον περιβόητο θανατηφόρο λαγοκέφαλο, η ώρα του δυνητικά θανατηφόρου λεοντόψαρου ήρθε για τη Μεσόγειο.

Νέος κίνδυνος για τη Μεσόγειο το θανατηφόρο λεοντόψαρο

Δύο ακόμα δηλητηριώδη είδη από την Ερυθρά Θάλασσα πέρασαν από τη διώρυγα του Σουέζ και εντοπίστηκαν στην Ρόδο, προειδοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

Πρόκειται για το άκρως επεκτατικό λεοντόψαρο Pterois miles, το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο από ντοκιμαντέρ και ενυδρεία, και για τον δηλητηριώδη αχινό Diadema setosum.

Η παρουσία τους έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή τους στην περιοχή της Ρόδου ανακοινώθηκε πρόσφατα σε επιστημονικό περιοδικό από τους ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ.

Κρίνουν μάλιστα «απαραίτητη την προειδοποίηση των επαγγελματιών και μη αλιέων, καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα».

Και τα δύο είδη εντοπίστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τις ομάδες δυτών του Yellow Submarine Glass Bottom Boat και του Waterhoppers Diving School.

Τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι άκρως δηλητηριώδη και δυνητικά θανατηφόρα για όποιον τρυπηθεί, ενώ το δηλητήριο του αχινού δεν θεωρείται ισχυρό.

Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του ΕΛΚΕΘΕ παρακαλεί όποιον συλλέγει κάποιο δείγμα του λεοντόψαρου να το διατηρήσει σε ψυγείο ή σε κατάψυξη και να ενημερώσει τον σταθμό, ο οποίος θα προχωρήσει στην άμεση περισυλλογή του, λόγω ανάγκης για περαιτέρω μελέτες.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η οποία εκδίδει την επίσημη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την παρουσία του λεοντόψαρου Pterois miles στην Κύπρο και την Τουρκία, απέναντι από το Καστελλόριζο.

Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη για κολυμβητές και ψαράδες, καθώς τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι άκρως δηλητηριώδη για όποιον τρυπηθεί και έχουν προκαλέσει θανάτους.

Το λεοντόψαρο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα επιθετικό και επεκτατικό ψάρι που έχει επεκταθεί με θεαματικό τρόπο και στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Καραϊβικής.

Το σαρκοφάγο και άκρως επιθετικό ψάρι μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων παίρνοντας τη θέση των ροφών . Μπορεί επίσης να μειώσει τους πληθυσμούς φυτοφάγων ψαριών και να αυξήσει έτσι σε υπερβολικό βαθμό την ανάπτυξη των φυκιών. Μια τέτοια αλλαγή μπορεί με τη σειρά της «να προσελκύσει κι άλλα εισβάλλοντα είδη λόγω εξασθένισης της τοπικής χλωρίδας και πανίδας» προειδοποιεί ο Δρ Κάρλος Χιμένες, θαλάσσιος βιολόγος του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στις ΗΠΑ, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ενθαρρύνει το κυνήγι και την κατανάλωση του λεοντόψαρου ως εδώδιμου εμπορικό είδους, κάτι που θα μπορούσε δυνητικά να φρενάρει την εξάπλωσή του.

Αρκεί βέβαια να έχει καθαριστεί κατάλληλα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το άλογο που συμπάθησε τον δημοσιογράφο και δεν τον άφησε να μεταδώσει το ρεπορτάζ


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένα άλογο να "παρενοχλεί" έναν δημοσιογράφο του Μακεδονία TV.

Ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ με θέμα τις ασκήσεις Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Από πίσω του, στο πλάνο φαίνεται ένα άλογο, ο Φράνκι, που τον πειράζει διαρκώς, είτε τρίβοντας το κεφάλι του πάνω του, είτε γλείφοντάς τον.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο που προσφέρει άφθονο γέλιο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε στο κενό στην προσπάθειά της να δει συναυλία του Μαζωνάκη από ταράτσα


Δύσκολες ώρες περνά μια κοπέλα 20 ετών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στην προσπάθειά της να παρακολουθήσει από ψηλά τη χθεσινή συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη βούτηξε στο κενό από ύψος έξι μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η βασίλισσα της ομορφιάς της Νικαράγουας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 22 ετών


Η χώρα θρηνεί τη Miss World Nicaragua.

Η Νικαράγουα θρηνεί το θάνατο της Yumara Lopez, της νεαρής καλλονής, η όποια «έφυγε» σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η κοπέλα είχε είχε εκπροσωπήσει τη Νικαράγουα στο διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Miss World το 2014 που είχε διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Η Yumara έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μετά από σχεδόν 2 χρόνων μάχη, αφότου οι οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο (αστροκύτωμα).

Από τότε, έδινε σκληρή μάχη κατά της ασθένειας, αλλά δυστυχώς άφησε χθες την τελευταία της πνοή στο Alejandro Davila Bolanos Military Hospital στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανάγουα.

Η νεαρή, είχε στεφθεί Miss World Nicaragua το 2014, όταν η Maria Esther Cortes Molina παραιτήθηκε από το στέμμα της. Παρά την σοβαρή κατάσταση της υγείας της, ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να διαγωνισθεί μαζί με 121 άλλες χώρες.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΣΕΕ: Καμιά νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θα γίνει δεκτή


«Άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων».

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, κατέστη ξεκάθαρο ότι η Συνομοσπονδία «όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνουν πράξη οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση της αμοιβής και περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, αλλά ζητάμε εδώ και τώρα άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων».

Στην ολομέλεια έγινε εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο της συνεδρίασης της επιτροπής που εξετάζει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το lock out αλλά και τον απεργιακό νόμο.

Επίσης, η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και ήδη σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της και εργάζεται για την επιτυχή έκβαση του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί καμία νέα επίθεση στα δικαιώματά του, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα όλα τα χρόνια των μνημονίων» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καμπάνια για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπλάνων


Διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας και η ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» διοργανώνουν ενημερωτική καμπάνια για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών, με κεντρικό μήνυμα «Ταξιδεύεις Αεροπορικώς; Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα».

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση των επιβατών αεροπορικών μεταφορών για τα δικαιώματά τους, καθώς και για τη δυνατότητα της φιλικής, εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών τους, είτε εγχώριων, είτε διασυνοριακών.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος (Air Passenger Rights Days), στις 7 Ιουλίου. Στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και του «Συνηγόρου του Καταναλωτή» θα βρίσκονται στο χώρο των αναχωρήσεων (Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου-Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης) και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα διεκδικούν.

Επίσης, διοργανώνεται διαγωνισμός στη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας στο Facebook. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου 2016. Σκοπός είναι να δώσει κίνητρο στους καταναλωτές να μάθουν τα δικαιώματα τους, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της καμπάνιας, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και της ανεξάρτητης Αρχής (Λεωφ. Αλεξάνδρας 144, Αθήνα), οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από το επιστημονικό προσωπικό σχετικά με την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων τους όταν ταξιδεύουν, καθώς και με τη δυνατότητα επίλυσης εγχώριων καταναλωτικών διαφορών ή διαφορών με προμηθευτές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας και της Νορβηγίας, με απλές διαδικασίες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες καταστροφές και νεκροί από τις καιρικές συνθήκες σε Ινδία, Κίνα και Ινδονησία


Δεκάδες νεκροί από κεραυνούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 93 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, μετά την έναρξη της περιόδου των μουσώνων.

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κεραυνούς τις τελευταίες 48 ώρες στην Ινδία, όπου ξεκίνησαν οι βροχές που συνοδεύουν τους μουσώνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Οκτώβριος) καταιγίδες πλήττουν συχνά την Ινδία. Από τις αρχές του μήνα έχουν ξεκινήσει οι βροχές στις νότιες περιοχές της χώρας, όμως φέτος ο απολογισμός των θυμάτων είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Στο κρατίδιο του Μπιχάρ αναφέρθηκαν 56 νεκροί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας που εκδηλώθηκε τη νύχτα. Τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν σε αγροτικές περιοχές.

«Ο απολογισμός είναι 56 νεκροί και 28 τραυματίες. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά», σημείωσε ο αξιωματούχος Ανίρουντ Κουμάρ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Άλλοι 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Τζαρκάντ και Μάντια Πραντές.

Κεραυνοί σκοτώνουν χιλιάδες Ινδούς κάθε χρόνο, κυρίως χωρικούς που εργάζονται στο ύπαιθρο.

------------

Φονικές κατολισθήσεις στην Ινδονησία


Τέσσερις νεκροί, ένας αγνοούμενος και εκατοντάδες σπίτια κατεστραμμένα είναι ο τραγικός απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων που έπληξαν την επαρχία Σουλαουέσι, στα κεντρικά της Ινδονησίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την εθνική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων στη χώρα.

------------

Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Κίνα


Tουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σοβαρά την Πέμπτη στην ανατολική Κίνα την οποία σάρωσε ένας ανεμοστρόβιλος.

Εκτός από τον ανεμοστρόβιλο, κατακλυσμιαίες βροχές και χαλάζι έπληξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οχήματα να ανατραπούν και στέγες να ξηλωθούν στην επαρχία Τζιανγκσού.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν συγκεκριμένα την περιοχή κοντά στην πόλη Γιανγκσένγκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Σαγκάη, γνωστοποίησε το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων.

Θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν πολλές πόλεις στην κοινότητα Φουνίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Αντιλήφθηκα τους ανέμους και έτρεξα πάνω για να κλείσω τα παράθυρα» περιγράφει ο κάτοικος του Φουνίνγκ Σιε Λιτιάν ηλικίας 62 ετών, στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Μόλις είχα ανέβει τις σκάλες κι άκουσα έναν εκκωφαντικό κρότο και είδα όλο τον τοίχο μαζί με τα παράθυρα να έχει γκρεμιστεί. Ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου», λέει ο 62χρονος.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ναύαρχος γένους θηλυκού!


Γυναίκα με βαθμό Ναυάρχου; Κι όμως υπάρχει κι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα. Η Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως (Allied Joint Force Command Naples) και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Admiral Michelle Howard USN, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.





Κατά την παραμονή της, η Admiral Michelle Howard USN μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, καθώς και τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David Pearce και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και την 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο τους.

Επίσης, η Admiral Michelle Howard USN είχε διμερείς συνομιλίες με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την παραμονή της, η Admiral Michelle Howard USN μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, καθώς και τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David Pearce και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και την 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο τους.

Επίσης, η Admiral Michelle Howard USN είχε διμερείς συνομιλίες με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός Ρώσος Ολυμπιονίκης κοντά σε ποτάμι στην Τσετσενία


Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του Ρώσου «ασημένιου» Ολυμπιονίκη της Σεούλ (1988) στα 74 κιλά της πάλης, Αντλάν Βαράγιεφ.

Νεκρός Ρώσος Ολυμπιονίκης κοντά σε ποτάμι στην Τσετσενία

Ο Βαράγιεφ είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 3 Μαΐου όταν και είχε εξαφανιστεί μετά από πεζοπορία κοντά σε ποτάμι στην Τσετσενία.

Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν 200 άνδρες της πυροσβεστικής και διασώστες, οι οποίοι τελικά τον εντόπισαν νεκρό κοντά στο ποτάμι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λαμία: Το φίδι έκανε βόλτες σε επιχείρηση και πιάστηκε με σφουγγαρίστρα


Συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στη νότια πλευρά της Λαμίας. Ιδιοκτήτης της επιχείρησης καθόταν στο γραφείο και δούλευε. Ξαφνικά κατάλαβε ότι κάτι κινείται στο χώρο. Όταν σήκωσε το βλέμμα του πάγωσε. Ο απρόσκλητος επισκέπτης είχε τρυπώσει μέσα στο γραφείο χωρίς να τον αντιληφθεί.

Όταν συνήλθε από το πρώτο σοκ, ακινητοποίησε το φίδι με τη σφουγγαρίστρα και στη συνέχεια κάλεσε την Π.Υ. Λαμίας. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ οι οποίοι απομάκρυναν το φίδι και το απελευθέρωσαν στο φυσικό του περιβάλλον.





Ωστόσο η επίσκεψη στον ιδιοκτήτη θα μείνει αξέχαστη.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι και φέτος έχουν εντοπιστεί αρκετά φίδια μέσα στην πόλη της Λαμίας και μάλιστα σε κεντρικά σημεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη σε δύο γυναίκες για τη στυγερή δολοφονία στην Κόρινθο


Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με συνέργεια, άσκησε η εισαγγελέας Κορίνθου σε μία 22χρονη και μια 17χρονη για τη δολοφονία του 46χρονου στην Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος δολοφονήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από τις δυο κοπέλες.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη δυο άτομα. Μια γυναίκα ηλικίας 42 ετών και ένας 30χρονος, που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των κατηγορούμενων υπερασπίζεται ότι ο 46χρονος απείλησε τις κοπέλες επειδή δεν ενέδιδαν στις ερωτικές του ορέξεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των δυο κοριτσιών:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιζήσασα από την τραγωδία στον ποταμό Λούσιο σπάει τη σιωπή της


Η Έλλη Λαμπίρη είναι μία από τους δέκα εκδρομείς που βγήκαν ζωντανοί μέσα από τα φουσκωμένα νερά του Λούσιου ποταμού στην Αρκαδία τον Μάιο του 2007. Εννέα χρόνια μετά αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά συγκλονισμένη, όπως λέει, από την τραγωδία με τον 9χρονο Βασίλη στον Βουραϊκό.

«Επειδή έγινε και αυτό το συμβάν τώρα με το παιδί στον Βουραϊκό ήθελα να περάσω το μήνυμα ότι η φύση είναι πολύ ωραία, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πατέρας βίαζε επί 2 χρόνια την 11χρονη κόρη του και την έδινε και σε άλλους παιδεραστές


«Είχε πλάκα όσο διήρκεσε» είπε ο άρρωστος άντρας στους αστυνομικούς.

Σοκ προκαλεί στην Αυστραλία και το Περθ η υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν πατέρα ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλική την ανήλικη κόρη του από την ηλικία των 11 ετών, ενώ δεν δίσταζε να δίνει το παιδί για ανάλογη κακοποίηση και σε άλλους παιδεραστές. Όταν ο αρρωστημένος πατέρας έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, τους είπε χωρίς αιδώ: «είχε πλάκα όσο διήρκεσε»...

Ο άντρας, σύμφωνα με την εφημερίδα West Australian, βίαζε, κακοποιούσε και νάρκωνε το κορίτσι επί 2 χρόνια και μάλιστα το έδινε για να ικανοποιούν τις άρρωστες ορέξεις τους και άλλοι άντρες οι οποίοι απαντούσαν σε αγγελίες που ο πατέρας ανέβαζε στο διαδίκτυο. Μάλιστα το κορίτσι εξαναγκαζόταν να ποζάρει σε πορνογραφικές φωτογραφίες και βίντεο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση παιδεραστίας και αιμομιξίας που έλαβε χώρα στη δυτική Αυστραλία, σόκαρε αστυνομία και δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεση καταδικάζοντας την άντρα σε 22 χρόνια κάθειρξης. Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, ανέφερε σχετικά, πως είναι η χειρότερη περίπτωση που έχει ποτέ ζήσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος είχε τη πλάτη γυρισμένη στους δικαστές καθώς άκουγε τα όσα φρικτά είχε διαπράξει.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο πατέρας συχνά έβλεπε την ώρα που άγνωστοι κακοποιούσαν το παιδί του. Ορισμένες φορές μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος, δίνοντας στους άντρες προφυλακτικά και εξαναγκάζοντας το παιδί ότι προέβαλε αντιστάσεις. Σε μια από τις πιο αηδιαστικές περιγραφές, ο άντρας και ένας άλλος άντρας κινηματογραφούσαν το κορίτσι, την ώρα που βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι με το κεφάλι του καλυμμένο και φορώντας ένα κολάρο σκύλου που έγραφε «σκύλα». Το άτυχο κορίτσι, πάλευε να απελευθερωθεί από τους δυο άντρες, φωνάζοντας «σε παρακαλώ μπαμπά, σταμάτα»!

Συνολικά οχτώ άτομα συνελήφθησαν το περασμένο έτος για την υπόθεση αυτή, εις βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για τουλάχιστον 500 αδικήματα. Κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία, ο άντρας είπε ότι το μετάνιωσε, αλλά «για να είμαι ειλικρινής, είχε πλάκα όσο διήρκεσε, αλλά βγήκε εκτός ορίων».

Οι γονείς του κοριτσιού έχουν χωρίσει και ζούσε υπό τη κηδεμονία του πατέρα της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λαοθάλασσα στο Καράτσι για την κηδεία δημοφιλούς τραγουδιστή


O 45χρονος Άμτζαντ Σάμπρι δολοφονήθηκε από αγνώστους - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χιλιάδες Πακιστανοί κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Καράτσι για να παραστούν στην κηδεία ενός διάσημου, ιδιαίτερα αγαπητού τραγουδιστή σούφι ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη από ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Ο Άμτζαντ Σάμπρι, 45 ετών, ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της «καουαλί», της λατρευτικής μουσικής των σούφι που έχει ιστορία 700 ετών. Δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανάκι και τον πυροβολήσαν ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του σε ένα τηλεοπτικό στούντιο για να δώσει μια συναυλία στο πλαίσιο μιας ειδικής εκπομπής, αφιερωμένης στο Ραμαζάνι. Ένας συγγενής του, ο Σαλίμ Σάμπρι, τραυματίστηκε σοβαρά.



Η αστυνομία χαρακτήρισε αμέσως «τρομοκρατική ενέργεια» τη δολοφονία και λίγες ώρες αργότερα ένας άνδρας που δήλωσε ότι ανήκει σε ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.



Σήμερα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, άνδρες και γυναίκες, σουνίτες και σιίτες, συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη λεωφόρο του Καράτσι για να τιμήσουν τον Άμτζαντ Σάμπρι, τη μουσική του, τη γενναιοδωρία του και τη μετριοφροσύνη του. Η λαοθάλασσα περικύκλωσε το ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του, εμποδίζοντας το όχημα να προχωρήσει. Πολλοί κρατούσαν μαύρες σημαίες, σε ένδειξη πένθους ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις στις συνοικίες Λιακαταμπάντ και Ναζιμαμπάντ παρέμειναν κλειστά.



Τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας τη νεκρική πομπή.



Μέσα στο πλήθος, ένας 36χρονος, που έχει μείνει ανάπηρος αφού ασθένησε από πολιομυελίτιδα, είπε ότι περπάτησε 12 χιλιόμετρα με τις πατερίτσες του για να πάει στην κηδεία. «Ο Θεός με έφερε εδώ για την κηδεία αυτού του μεγάλου άνδρα», είπε. Μια 50χρονη γυναίκα, η Σαχίν Ικμπάλ, είπε ότι του είχε ζητήσει ελεημοσύνη λίγες ημέρες νωρίτερα. «Μου έδωσε φαγητό και λίγα χρήματα. Υποσχέθηκε ότι θα μου έβρισκε σπίτι», είπε κλαίγοντας η γυναίκα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στην ομηρία στη Γερμανία, νεκρός ο ένοπλος


Υπάρχουν 20 έως 50 τραυματίες, αναφέρει η Bild.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο συγκρότημα κινηματογράφων στην πόλη Φιρνχάιμ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα που επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης.

Η εφημερίδα Bild, η οποία είχε αρχικά αναφέρει πως «υπάρχουν 20 έως 50 τραυματίες», κάνει τώρα λόγο για "25 τραυματίες από δακρυγόνα", χωρίς να αναφέρει πηγές.

Για μια «διαταραγμένη προσωπικότητα» έκανε λόγο το υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης αναφορικά με τον ένοπλο άνδρα που άρχισε να πυροβολεί εντός ενός συγκροτήματος κινηματογράφων στην πόλη Φιρχάιμ προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε από την πλευρά του ότι δεν φαίνεται ο άνδρας να έχει οποιαδήποτε διασύνδεση με την τρομοκρατία.

Ο άνδρας κρατούσε ομήρους σε ένα από τους κινηματογράφους στην πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, o οποίος πρόσθεσε ότι κανείς άλλος άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.

Τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν πλάνα όπου διακρίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί ενώ πραγματοποιούν έφοδο στο συγκρότημα Kinopolis στο Φιρχάιμ κι ένα ζευγάρι τρέχει μακριά από το κτίριο για να σωθεί.

Λίγο νωρίτερα γερμανικά μμε είχαν μεταδώσει ότι ένας μασκοφόρος άνδρας άνοιξε πυρ στο συγκρότημα στην μικρή πόλη που βρίσκεται κοντά στη Φρανκφούρτη.

Οι αρχές επισήμαναν ότι ο άνδρας σκοτώθηκε αφού οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο συγκρότημα κι ακολούθησε μια «συμπλοκή με την αστυνομία», σύμφωνα με την εφημερίδα Mannheimer Morgen επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης.

Η εφημερίδα Bild σημείωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 25 άνθρωποι εκτέθηκαν σε δακρυγόνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη


Θα δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Οριστικά σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης για υπόθεση που αφορά Κρητικούς φοιτητές οι οποίοι φέρονται να έχουν ανάμειξη στην υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Το πράσινο φως για την παραπομπή του πρώην υπουργού άναψε ο Άρειος Πάγος ο οποίος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημ. Δασούλας κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να είχε παρέμβει, παλαιότερα, στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία της αποβολής Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών και ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Πάντως, ο πρώην υπουργός σε παλαιότερη ανακοίνωση του είχε χαρακτηρίσει τη δίωξη σε βάρος του «απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως "κατάχρησης εξουσίας" είναι επιεικής».

----------

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μαρκογιαννάκης για παρέμβαση στη Γαλακτοκομική Σχολή

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παραπέμπεται σε δίκη για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, της ηθικής αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σχετικά με παρέμβαση του στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Η παραπομπή του βουλευτή ωστόσο, δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος μετά από εξαφάνιση 5 μηνών, είχε βρεθεί νεκρός το 2015.

Συγκεκριμένα, η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Κατά της απόφασης αυτής, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Δασούλα, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο βουλευτής φέρεται ότι έχει παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να μην τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο με προσωρινή αποβολή από την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους τρεις σπουδαστές από την Κρήτη, οι οποίοι επρόκειτο να αποβληθούν προσωρινά για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της Σχολής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε επικαλεστεί το επιχείρημα, ότι ένας εκ των τριών σπουδαστών που επρόκειτο να αποβληθεί, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο εκτός Σχολής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώριση των πτυχίων Νομικής γαλλικού Πανεπιστημίου με φοίτηση στην Αθήνα


IdEF: Το πρώτο κολλέγιο που αναγνώρισαν επαγγελματικά οι δικηγορικοί σύλλογοι στην Ελλάδα.

Ένα τέλος στη φοιτητική μετανάστευση για όσους επιθυμούσαν να γίνουν δικηγόροι και δεν εξασφάλιζαν μία θέση σε ελληνικό Πανεπιστήμιο βάζει η αναγνώριση των πτυχίων Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα οι νομικές σπουδές στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος προκειμένου οι πτυχιούχοι να μπορούν να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους στη χώρα μας, για να δικηγορήσουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η πρώτη ιστορικά επίσημη αναγνώριση πτυχίου Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα ανατρέπει τα δεδομένα αυτού του μοντέλου νομικών σπουδών. Ειδικότερα, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας δέχθηκαν και επισήμως, τους πρώτους πτυχιούχους Νομικής του δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως ασκούμενους. Στις 17 Ιουνίου 2016 η ολοκλήρωση της διαδικασίας που διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας, επέτρεψε στους πρώτους επιτυχόντες την εγγραφή στα βιβλία ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου IdEF συνεχάρη τους πτυχιούχους Νομικής που έλαβαν μέρος στις πρώτες εξετάσεις επάρκειας ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας, για την μέχρι και 100% επιτυχία τους σε μαθήματα όπως το Ποινικό Δίκαιο και η Διοικητική Δικονομία και τους εύχεται καλή επιτυχία στον πανελλήνιο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων του Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι οι παλαιότεροι πτυχιούχοι του Κολλεγίου IdEF, που δικηγορούν ήδη στην Ελλάδα ως δικηγόροι της Ε.Ε. ή/και ως Έλληνες δικηγόροι, απέκτησαν την ιδιότητα του δικηγόρου στην αλλοδαπή όπου τα πτυχία αναγνωρίζονταν ανέκαθεν.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα Νομικών Σπουδών του Κολλεγίου IdEF στην Αθήνα απευθύνεται:


  • στους αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο νομικές σπουδές, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για τις υποτροφίες αριστείας που μπορούν να διεκδικήσουν,
  • στους φοιτητές και πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων, που μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία κατάταξης στο δεύτερο έτος,
  • στους φοιτητές και πτυχιούχους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χάσουν τα χρόνια νομικών σπουδών που έχουν ήδη κατοχυρώσει στην αλλοδαπή,
  • στους πτυχιούχους Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων αλλά και τους ήδη δικηγόρους, οι οποίοι καλούνται να ενημερωθούν και για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο IdEF

Σήμερα, οι κάτοχοι πτυχίου Νομικής του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF που επιθυμούν να δικηγορήσουν στην Ελλάδα, έχουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

Εγγραφή στο μητρώο ασκουμένων - Απόκτηση της δικηγορικής ιδιότητας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.4194/2013 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6(4) του ν.4285/2014, και ισχύει, οι κάτοχοι πτυχίου Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Ελλάδα, εγγράφονται στα βιβλία ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, με την ίδια διαδικασία που ισχύει για όλους τους πτυχιούχους Νομικών Σχολών της Ε.Ε. που έκαναν το σύνολο των σπουδών τους στην αλλοδαπή. Μετά την πρακτική άσκηση διάρκειας 18 μηνών, συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων, ακριβώς όπως και οι πτυχιούχοι των Ελληνικών Νομικών Σχολών. Οι επιτυχόντες στον πανελλήνιο διαγωνισμό, μπορούν να ζητήσουν τον διορισμό τους ως δικηγόροι στο Δικηγορικό Σύλλογο του Πρωτοδικείου που επιθυμούν, με αίτησή τους προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εγγραφή στο μητρώο ασκουμένων - Απόκτηση της δικηγορικής ιδιότητας στη Γαλλία

Οι κάτοχοι πτυχίου Νομικής του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Ελλάδα, εγγράφονται στα βιβλία ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων της Γαλλίας, με την ίδια διαδικασία που ισχύει για όλους τους πτυχιούχους Γαλλικών Νομικών Σχολών δηλαδή, υπό τους ίδιους όρους με τους Γάλλους συναδέλφους τους.

Η έναρξη της άσκησης προϋποθέτει επιτυχή εξέταση στα κατά τόπους Institut d’Etudes Judiciaires (IEJ). Η διάρκεια της άσκησης είναι 18 μήνες. Η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις του CAPA ολοκληρώνει τη διαδικασία και απονέμει τον επαγγελματικό τίτλο του Avocat (Δικηγόρος). Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, επιστρέφουν στην Ελλάδα και εγγράφονται αυτομάτως στους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Δικηγόρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών Νομικής που παρέχει στην Ελλάδα το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε σύμπραξη με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, καθώς και για τα Προγράμματα Υποτροφιών Αριστείας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.idef.gr.

IdEF

Κηφισίας 125-127, 11524 Αθήνα

Σταθμός μετρό Πανόρμου

Τηλ: 210 6980772 - 210 6930474


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν και θανάτωσαν τον αλιγάτορα που είχε αρπάξει και πνίξει 2χρονο στη Φλόριντα


Τραγικό τέλος για τον μικρό Lane Graves.

Οι αρμόδιες Αρχές της Φλόριντα πιστεύουν πως έπιασαν και έκαναν ευθανασία στον αλιγάτορα που τράβηξε στο νερό και έπνιξε τον 2χρονο Lane Graves, πριν από λίγες ημέρες κοντά στη Disney World.

Συνολικά έξι αλιγάτορες απομακρύνθηκαν από την περιοχή τόσο στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του άτυχου αγοριού- η σορός του βρέθηκε ακέραιη σχεδόν 24 ώρες αργότερα- όσο και μετά. Πλέον η επιτροπή Fish and Wildlife Conservation Commission ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις διαδικασίες παγίδευσης για τους αλιγάτορες της περιοχής εκτιμώντας πως ο αλιγάτορας που άρπαξε τον 2χρονο έχει απομακρυνθεί από το σημείο.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή εξηγεί πως βασίζει τα συμπεράσματά της σε αναλύσεις ειδικών και στις παρατηρήσεις του προσωπικού της που είναι εξειδικευμένο και πεπειραμένο στις επιθέσεις από αλιγάτορα.

Σύμφωνα με την επιτροπή η διαδικασία ήταν πιο δύσκολη επειδή στις πληγές του αγοριού δεν βρέθηκε καθόλου DNA αλιγάτορα κι έτσι η ταυτοποίηση δεν ήταν εύκολη.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη βαθιά θλίψη που νιώθουμε για την οικογένεια του Lane Graves», τόνισε ο Nick Wiley από την πλευρά της Επιτροπής, «θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη σκέψη μας κοντά τους καθώς διαχειρίζονται τον πόνο και τη θλίψη που τους προκάλεσε η απώλεια του Lane».

Ο θάνατος του αγοριού αποδόθηκε σε πνιγμό και σοβαρά τραύματα ενώ την Τρίτη οι οικείοι του τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Όταν έγινε η επίθεση υπήρχε στο σημείο πινακίδα που απαγόρευε το κολύμπι αλλά όχι και προειδοποίηση για αλιγάτορες.

Έκτοτε, σύμφωνα με τη Daily Mail, η τοποθετήθηκαν και πινακίδες που να προειδοποιούν για αλιγάτορες και φίδια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος με τους λαγοκέφαλους στις παραλίες


Πώς περιγράφουν την εμπειρία τους όσοι τους συνάντησαν.

Τον τρόμο σκορπούν οι λαγοκέφαλοι στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, καθώς τα κοφτερά δόντια τους είδε με τα μάτια του ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Γρά Λυγιά. Αντιλήφθηκε ενώ πλατσούριζε στο κύμα, 4 μεγάλους λαγοκέφαλους να το πλησιάζουν επικίνδυνα και το έβαλε στα πόδια, ενώ δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του και ένα άλλο κοριτσάκι.

«Είχαμε πάει για μπάνιο με την 8χρονη κόρη μου και ένα άλλο κοριτσάκι και ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην ακρογιαλιά με τα κύματα το ένα παιδί είδε κάποια ψάρια να μας πλησιάζουν και έβαλε τις φωνές. Διαπιστώσαμε ότι ήταν 4 μεγάλοι λαγοκέφαλοι οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί που σκάει το κύμα . Δεν επιτέθηκαν στα παιδιά , δεν δάγκωσαν κανέναν , αλλά μας τρόμαξαν γιατί δεν τα έχουμε ξαναδεί έξω στο γυαλό», μας είπε η κ. Βέρα Φραγκιαδάκη- Στρατάκη.

«Είδα 4 μεγάλα λαγόψαρα πολύ κοντά μου ενώ έπαιζα στο κύμα με τη φίλη μου και φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν με άγγιξαν γιατί έτρεξα και βγήκα αμέσως από τη θάλασσα», μας είπε η 8χρονη Αντωνία.

Οι λαγοκέφαλοι που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στη Μεσόγειο θάλασσα, έχουν ξεπεράσει τα 11-12 κιλά και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κινηθεί με άγριες διαθέσεις, και έχουν καταδιώξει ορισμένους ερασιτέχνες αλιείς, προκειμένου να τους αποσπάσουν όσα ψάρια έχουν ψαρέψει με ψαροντούφεκο, καθώς τους έχει προσελκύσει το αίμα των αλιευμάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καρχαριοειδή.


Τον περικύκλωσαν 25 λαγόψαρα 500μ. από την ακτή

Η τρομακτική εμπειρία ενός ερασιτέχνη ψαρά την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου, καταδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, που ενώ έχει δεχτεί την πρόταση των επαγγελματιών αλιέων της Ιεράπετρας, να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων μέχρι να εξολοθρευτεί ο πληθυσμός τους , η κυβέρνηση απάντηση δεν έχει δώσει, αν και γνωρίζει ότι αυτή τη μέθοδο ακολουθεί με επιτυχία η Κύπρος.

«Θέλω να ενημερώσω όλους εκείνους που ασχολούνται με το ψάρεμα με ψαροντούφεκο, ότι στο εξής πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί αυτό που έζησα εγώ, δε θα ήθελα να το ξαναζήσει κανείς .

Ψάρευα με ψαροντούφεκο 500 μέτρα από την ακτή, κάτω από το Καλαμάκι Νέας Ανατολής , όταν με περικύκλωσαν 25 περίπου λαγόψαρα μέτριου μεγέθους από 3 έως 5 κιλά το καθένα.

Προσπαθούσα να τα διώξω με διάφορους τρόπους, χτυπούσα τα χέρια μου , χτυπούσα τα βατραχοπέδιλα, τα τσιμπούσα με τα ψαροντούφεκο, αλλά εκείνα με πλησίαζαν όλο και περισσότερο», μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια του ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

«Προσπαθούσα να μείνω όσο πιο ήρεμος μπορούσα, να τους δείξω ότι έχω το πάνω χέρι, αλλά η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να με τρομάζει. Αποφάσισα τότε να κολυμπήσω προς την ακτή με όσες δυνάμεις είχα και με όσο πιο πολύ φασαρία μπορούσα , για να τα τρομάξω.Με ακολούθησαν μέχρι που βγήκα στην παραλία, μου πήρανε όλα τα ψάρια από το ''καλαδούρι'' που είχα στη μέση μου και συνέχισαν να με καταδιώκουν ακόμη και όταν είχα μείνει χωρίς ψάρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα τρείς ώρες να συνέλθω. Είχα πιστέψει ότι ήταν έτοιμα να επιτεθούν και σε μένα. Όσο περνά ο καιρός οι λαγοκέφαλοι μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται , ξεθαρρεύουν όλο και πιο πολύ και δεν αφήνουν αλιεύματα ούτε για τους επαγγελματίες ούτε και για τους ερασιτέχνες αλιείς», μας είπε ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.


Να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιστολές με αναφορές και εκθέσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία , ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαγοκέφαλων.

«Η θάλασσα έχει γεμίσει λαγοκέφαλους τα τελευταία 10 χρόνια . Τα αλιεύματα έχουν εξολοθρευτεί από αυτά τα ψάρια που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς αφού κανείς δεν τα ψαρεύει . Οι ζημιές που έχουμε υποστεί στα αλιευτικά μας εργαλεία από τα κοφτερά δόντια των λαγοκέφαλων είναι ανυπολόγιστες. Εγώ τους έχω ονομάσει τα ''πιράνχας'' της Μεσογείου. Μας τρώνε τα ψάρια που έχουμε ψαρέψει πάνω από τα δίχτυα και τα παραγάδια, μας καταστρέφουν τα εργαλεία μας, δεν μας αποζημιώνει κανείς και το κράτος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο αν και έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις.


Τα αλιεύματα παρουσιάζουν μείωση 50%

Τα αλιεύματα παρουσιάζουν μείωση που ξεπερνά το 50%. Οι συνάδελφοι επαγγελματίες ψαράδες δε μπορούν να βγάλουν το μεροκάματο τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ζητούμε να μας επιδοτήσουν με 2 ευρώ το κεφάλι του λαγοκέφαλου, για να ξεκινήσουμε να τα ψαρεύουμε , όπως γίνεται στην Κύπρο. Αν αποφασίσουν να εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο, θα τους εξολοθρέψουμε μέσα σε λίγους μήνες», μας είπε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας κ Λάμπης Τζαράκης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους και οι λουόμενοι στις παραλίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν ακόμα και αν τα δούν να ψάχνουν για τροφή κοντά στις ακτές. Δεν ξέρουμε όμως αν μετά από λίγα χρόνια γίνουν πιο επιθετικά λόγω πείνας, γιατί τα αλιεύματα λιγοστεύουν όσο αυξάνεται ο δικός τους πληθυσμός» , καταλήγει ο κ Λάμπης Τζαράκης.


Πηγή: http://www.neakriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6χρονος σε ρόλο... αστυνομικού


Η ευχή ενός μικρού αγοριού 6 ετών, εκπληρώθηκε σήμερα το πρωί, από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Make-A-Wish».







Ο 6χρονος είχε την ευκαιρία να «μεταμορφωθεί» για μερικές ώρες σε αστυνομικό, να ντυθεί με «στολή», να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στους χώρους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, να μπει σε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και να «συλλάβει» κακοποιούς, κατά τη διάρκεια ενός εικονικού σεναρίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...