Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Σύγκρουση ανδρών των ΜΑΤ με τον Τόσκα και μαζική αποχώρηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φεύγουν 306 από τους συνολικά 750 αστυνομικούς των ΥΑΤ.

Τον δρόμο της εξόδου από τις διμοιρίες των ΜΑΤ δείχνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τα μαζικά αιτήματα μετάθεσης από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).

«Οι αιτήσεις θα εξεταστούν και οι άνδρες που θέλουν να μετακινηθούν θα τοποθετηθούν με βάση τις ανάγκες του Σώματος», ήταν η χαρακτηριστική φράση που είπε χθες ο κ. Τόσκας σε στενούς του συνεργάτες στη Λεωφόρο Κατεχάκη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν ότι «η πολιτική ηγεσία δεν έχει πρόβλημα να μετατεθούν όσοι θέλουν να φύγουν, καθώς υπάρχουν αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από άνδρες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αστυνομικών υπηρεσιών στη δυτική Αττική».

Η διαμάχη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και τους άνδρες των ΜΑΤ ξέσπασε όταν 306 από τους συνολικά 750 αστυνομικούς των ΥΑΤ υπέβαλλαν αίτημα μετάθεσης αντιδρώντας σε παλιότερη μετακίνηση τεσσάρων συναδέλφων τους από την υπηρεσία.

Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση από την ΥΑΤ ενός υπαστυνόμου (επικεφαλής διμοιρίας) και τριών αστυφυλάκων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα διατάχθηκε ΕΔΕ από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος όπου γίνονταν επεισόδια. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ. Η απομάκρυνσή τους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό των ΜΑΤ που εκφράστηκε τώρα διότι οι ένστολοι διανύουν την περίοδο των αιτημάτων μεταθέσεων.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πάντως ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι ακόμα κι αν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μετάθεσης, «δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα καθώς το επίδομα που λαμβάνουν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αποτελεί σημαντικό κίνητρο και συνήθως κάνουν ουρά για μια θέση στην ΥΑΤ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.