Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Καμπάνια για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπλάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας και η ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» διοργανώνουν ενημερωτική καμπάνια για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών, με κεντρικό μήνυμα «Ταξιδεύεις Αεροπορικώς; Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα».

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση των επιβατών αεροπορικών μεταφορών για τα δικαιώματά τους, καθώς και για τη δυνατότητα της φιλικής, εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών τους, είτε εγχώριων, είτε διασυνοριακών.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος (Air Passenger Rights Days), στις 7 Ιουλίου. Στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και του «Συνηγόρου του Καταναλωτή» θα βρίσκονται στο χώρο των αναχωρήσεων (Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου-Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης) και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για τα δικαιώματά τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα διεκδικούν.

Επίσης, διοργανώνεται διαγωνισμός στη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας στο Facebook. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου 2016. Σκοπός είναι να δώσει κίνητρο στους καταναλωτές να μάθουν τα δικαιώματα τους, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της καμπάνιας, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και της ανεξάρτητης Αρχής (Λεωφ. Αλεξάνδρας 144, Αθήνα), οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από το επιστημονικό προσωπικό σχετικά με την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων τους όταν ταξιδεύουν, καθώς και με τη δυνατότητα επίλυσης εγχώριων καταναλωτικών διαφορών ή διαφορών με προμηθευτές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας και της Νορβηγίας, με απλές διαδικασίες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.