Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Οριστικά σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης για υπόθεση που αφορά Κρητικούς φοιτητές οι οποίοι φέρονται να έχουν ανάμειξη στην υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Το πράσινο φως για την παραπομπή του πρώην υπουργού άναψε ο Άρειος Πάγος ο οποίος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημ. Δασούλας κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να είχε παρέμβει, παλαιότερα, στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία της αποβολής Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών και ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Πάντως, ο πρώην υπουργός σε παλαιότερη ανακοίνωση του είχε χαρακτηρίσει τη δίωξη σε βάρος του «απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως "κατάχρησης εξουσίας" είναι επιεικής».

----------

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μαρκογιαννάκης για παρέμβαση στη Γαλακτοκομική Σχολή

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παραπέμπεται σε δίκη για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, της ηθικής αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σχετικά με παρέμβαση του στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Η παραπομπή του βουλευτή ωστόσο, δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος μετά από εξαφάνιση 5 μηνών, είχε βρεθεί νεκρός το 2015.

Συγκεκριμένα, η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Κατά της απόφασης αυτής, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Δασούλα, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο βουλευτής φέρεται ότι έχει παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να μην τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο με προσωρινή αποβολή από την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους τρεις σπουδαστές από την Κρήτη, οι οποίοι επρόκειτο να αποβληθούν προσωρινά για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της Σχολής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε επικαλεστεί το επιχείρημα, ότι ένας εκ των τριών σπουδαστών που επρόκειτο να αποβληθεί, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο εκτός Σχολής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.