Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στο νέο ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση του νέου μουσείου Βεργίνας


Θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017.

Την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 - 2020) της ολοκλήρωσης του νέου μουσείου της Βεργίνας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Το έργο που αφορά τη δεύτερη φάση κατασκευής του μουσείου έχει προϋπολογισμό 4.432.935 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του είναι τα τέλη του 2017.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους κλειστούς και υπαίθριους, αίθρια, αμφιθέατρο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης, αρχαιολογικές αποθήκες, χώρους εξυπηρέτησης κοινού, γραφεία διοίκησης και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στις εργασίες που προβλέπονται, περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και η πραγματοποίηση της μόνιμης έκθεσης των γλυπτών και αρχιτεκτονικών μελών στους ημιυπαίθριους χώρους καθώς και η πραγματοποίηση της εναρκτήριας έκθεσης με θέμα «Αιγές, η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, από τον Ηρακλή στον Μεγαλέξανδρο - Αιγών μνήμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα απαγορευμένα σποτ για τους γκέι


Το ΕΣΡ έκοψε δύο βιντεάκια.

Δύο σποτ για τους γκέι έκοψε το ΕΣΡ. Το ένα σποτ ήταν για τη συντροφικότητα και το άλλο για το Athens Pride 2016.

Συγκεκριμένα τo ΕΣΡ έκοψε πριν λίγες μέρες και το σποτ Athens Pride 2016 υποστηρίζοντας ότι το μήνυμά του «δεν ήταν ξεκάθαρο». Κεντρικό σύνθημα του φετινού Gay Pride είναι το «Άντρας δε γεννιέσαι, γίνεσαι/Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι».

Τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του ΕΣΡ να παγώσει την προβολή του σποτ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι οργανώσεις ΟΛΚΕ, «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Οι οργανώσεις Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή» εκφράζουν την έκπληξη και την έντονη αντίθεσή τους προς τους υπεύθυνους της Ανεξάρτητης Αρχής, για την, ανεπίσημη και επί του παρόντος σε προφορικό επίπεδο, απόφαση «παγώματος» της δυνατότητας προβολής ως κοινωνικού μηνύματος από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, του τηλεοπτικού σποτ με θέμα την ομόφυλη συντροφικότητα, που υπεβλήθη προς έγκριση ενώπιον της και υλοποιείται από τις τέσσερις οργανώσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου «Πρόληψη και Παρέμβαση».

Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μετάθεση της λήψης της οριστικής απόφασης, από την Ολομέλεια της Αρχής τον Οκτώβριο του 2016, καθώς όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των επαφών μας με το προσωπικό αυτής προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφαινόμενες ενστάσεις, οι λόγοι της εμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με την «ιδιαίτερη» θεματική του σποτ και πολύ λιγότερο με οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού.

Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη στάση της Επιτροπής του ΕΣΡ, καθώς προ μηνών είχε εγκρίνει την προβολή του τηλεοπτικού σποτ της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» που αποτελεί μέρος του ίδιου προγράμματος, ως κοινωνικού μηνύματος και διατηρούσαμε την ελπίδα ότι πλέον είχε απομακρυνθεί από το ομοφοβικό και τρανσφοβικό παρελθόν της.

Καλούμε τους υπεύθυνους της Αρχής να σταματήσουν να δικαιώνουν έμμεσα με τις αποφάσεις τους όσους ακραίους καταπατούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και να αναλογιστούν τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ως εκ της θέσεώς τους, στο δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων και τον περιορισμό των περιστατικών βίας που υφίστανται οι πολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, ενώνοντας δυνάμεις με την κοινωνία των πολιτών προς αυτό τον σκοπό.

Τέλος, καλούμε την Ειδική Επιτροπή να επισπεύσει τη σύγκλιση της Ολομέλειας της Αρχής και με ευθύνη να αποφασίσει εγγράφως και δημοσίως για την έγκριση ή μη του αιτήματός μας, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί κοινωνικό μήνυμα όσο και κοινωνικό ζητούμενο, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και την εθνική πολιτική στο θέμα.

Το πρώτο απαγορευμένο σποτ






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Instagram έκανε τη μεγάλη αλλαγή


Παρά τις αντιδράσεις των χρηστών αλλάζει η ροή δημοσιεύσεων.

Μπορεί να μην το έχουν παρατηρήσει όλοι οι χρήστες αλλά το Instagram έχει κάνει μια σημαντική αλλαγή στη ροή του. Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook, ενεργοποίησε ένα νέο αλγόριθμο που αναδιατάσσει τη σειρά των δημοσιεύσεων για να σας δείξει το «καλύτερο» περιεχόμενο στην αρχή της ροής σας. Οι δημοσιεύσεις με βάση το νέο αλγόριθμο βασίζονται στις πιθανότητες του περιεχομένου που σας ενδιαφέρει, τη σχέση μας με το πρόσωπο που κάνει τη δημοσίευση και το πόσο επίκαιρη είναι αυτή. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά το Instagram θα επιλέγει τι να σας δείξει.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει μιλήσει γι’ αυτή την αλλαγή εδώ και μήνες και υπήρξαν αντιδράσεις από τους χρήστες οι οποίοι φοβούνται ότι η ροή δημοσιεύσεων μπορεί να μετατραπεί σε ένα καρουζέλ φωτογραφιών που δεν τους ενδιαφέρουν πραγματικά, ενώ εκείνοι θέλουν να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τη χρονολογική σειρά με την οποία «ανέβηκαν». Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν επίσης παραπονεθεί ότι οι δημοσιεύσεις τους θα «πνιγούν» από τις μεγάλες μάρκες που έχουν αυξημένη επιρροή στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Πολλοί είναι οι χρήστες του Instagram που τους τελευταίους μήνες προτρέπουν τους υπόλοιπους να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις για τις δημοσιεύσεις τους ώστε οι ακόλουθοί τους να λαμβάνουν μια ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβάζουν ένα βίντεο ή μια φωτογραφία.

Παρά τις αντιδράσεις, το Instagram φαίνεται πως προχώρησε στην απόφαση να αλλάξει σταδιακά τη ροή των δημοσιεύσεων σε όλους τους χρήστες και θα εμφανίζει πρώρα τις πιο σημαντικές και αυτές που θεωρεί ότι τους ενδιαφέρουν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας οι χρήστες χάνουν το 70% του περιεχομένου των δημοσιεύσεών τους και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να έχουν επαφή με όλες ή έστω με τις περισσότερες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με στρατιωτικό αεροσκάφος διπλή αεροδιακομιδή από Χανιά για Αθήνα


Η επιχείρηση αεροδιακομιδής που ξεκίνησε το πρωί θα γίνει με στρατιωτικό αεροσκάφος

Ένα νεογνό και ένας 41χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων θα διακομισθούν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της Αθήνας από τα Χανιά.

Το νεογνό νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοοσοκομείο και θα μεταφερθεί αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αεροδρόμιο Χανίων από όπου, από εκεί θα παραληφθεί από στρατιωτικό αεροσκάφος για την μεταφορά του την Αθήνα.

Στο ίδιο αεροσκάφος θα επιβιβαστεί και ένα σοβαρό περιστατικό από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων για την διακομιδή του στον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για έναν 41χρονο άντρα, με πιθανή ρήξη ανευρύσματος αορτής.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις της χρονιάς


Ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ηλεκτρονικοί οικονομικοί σύμβουλοι, χειροποίητα σαπούνια και άλλα καλά προϊόντα, εικονικές ξεναγήσεις σε αρχαία μνημεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί με στόχο τη διάδοση του βαλκανικού πολιτισμού, ηλιακές ομπρέλες. Η φαντασία δεν έλειψε στους μαθητές των εκατό σχολείων που συμμετείχαν φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Από αυτήν την άποψη, ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Και χθες επελέγησαν οι δέκα φιναλίστ από τους οποίους θα προκύψει ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ο ελληνικός τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώ ο ευρωπαϊκός θα διεξαχθεί έναν μήνα αργότερα στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι δέκα που τίμησαν το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα με τις καινοτόμες ιδέες τους; Συστήνονται οι ίδιοι:

«Άρωμα Ολύμπου» - Λύκειο Κονταριώτισσας (Πιερία)

Μεταποιήσαμε τα βότανα, το μέλι, το λάδι και άλλα προϊόντα του Ολύμπου, σε μείγματα αφεψημάτων, καλλυντικά χειροποίητα σαπούνια, εξαιρετική μεντοβίνα (κρασί από μέλι) και ποιοτική αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα. Εξοικειωθήκαμε, έτσι, με την μεταποίηση προϊόντων μαθαίνοντας ταυτόχρονα οικονομία, χημεία, βιολογία με βιωματικό τρόπο. Τα προϊόντα μας μεταφέρουν το άρωμα του Ολύμπου και φέρνουν την ανάπτυξη στον τόπο μας.

beLIVE- Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού (Αθήνα)

Το προϊόν μας είναι μία σύμπραξη εφαρμογής και καινοτόμου εξωτερικής συσκευής αποστολής μηνύματος κινδύνου. Μόλις νιώσεις κίνδυνο και φόβο, πάτα το κουμπί της ειδικής συσκευής, 10 άτομα της επιλογής σου λαμβάνουν αμέσως στα κινητά τους α) ένα μήνυμα SOS και β) τις γεωγραφικές σου συντεταγμένες και σπεύδουν να σε βοηθήσουν. Στόχος η επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος: της έκθεσης στον κίνδυνο των ευπαθών ομάδων, τυφλών, κωφαλάλων, αναπήρων αλλά και του καθένα από εμάς.

«BUDGEE» - Λύκειο Pierce-Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Αγ. Παρασκευή Αττικής)

Έχουμε αναπτύξει την εφαρμογή BUDGEE για κινητά με λειτουργικό IOS. Έίναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν που διατίθεται στο App Store. Απευθύνεται σε νέους, με σκοπό να γίνει ο καθημερινός e-κονομικός σύμβουλος στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση του προϋπολογισμού τους. Συμβάλλει στην απόκτηση σωστής καταναλωτικής και αποταμιευτικής συμπεριφοράς!

«ΕPEIKON» - B' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού (Αθήνα)

Η EPEIKON σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο µέσω του APPOLLO. Συναρπαστικός συνδυασµός cardboard VR γυαλιών και εφαρµογής για smartphones. Θα μεταφερθείτε εικονικά στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι. π.Χ., αναγνωρισμένο από την UNESCO. Πολυβραβευμένη καινοτόμος επιχειρηματική πρωτοβουλία ανάδειξης του ελληνικού πολιτισµού, προσέλκυσης τουρισμού και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

«Λαδί… Μεσσηνίων γεύσεις» - Εκπαιδευτήρια Μπουγά (Καλαμάτα)

Στόχος της εταιρίας μας είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και να τους δώσει επιπλέον προστιθέμενη αξία. Στα πρώτα μας βήματα ασχοληθήκαμε με το λαλάγγι. Δημιουργήσαμε, δύο σνακ σε μπουκίτσες, τα «λαλαγγάκια φουρνιστά με σφέλα» για τους εναλλακτικούς και τα «λαλαγγάκια κλασικά» για τους πιστούς της παράδοσης.

«MΑPP» - Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Αθήνα)

Αναπτύξαμε την εφαρμογή ΜAPP (Marathon APPlication) για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τόσο οι δρομείς όσο και οι θεατές θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν μία πληθώρα υποστηρικτικών υπηρεσιών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η πιο σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης δρομέων από θεατές και άλλους δρομείς μέχρι τον τερματισμό τους.

S.P.E.S. & ΣΙΑ Ο.Ε. (Solar Protection Energy System)-Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης

Το «προϊόν» της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «S.P.E.S. & Σια Ο.Ε.» (Solar Protection Energy System) είναι η S.Sp.U.P. UP (Solar Spinning Umbrella Protection Up), μια πρωτοποριακή ομπρέλα της οποίας οι ηλιοσυλλέκτες της επιτρέπουν να περιστρέφεται ανάλογα με τη θέση του ήλιου και να συσσωρεύει και να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

«SMILEYBIN» - Γυμνάσιο Πύδνας-Κολινδρού (Αλώνια Πιερίας)

Η SMILEYBIN ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ανακύκλωση. Κατασκευάζουμε κάδους state of the art με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα. Το προϊόν μας αγκαλιάστηκε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη, το Δήμο Αθηναίων και επιχειρήσεις στην εγχώρια και ξένη αγορά. Σύνθημά μας: Aνακύκλωσε και κέρδισε εσύ και το περιβάλλον!

«S.T.Ι.Ι.R» (START TO INVEST IN RESEARCH) - 3ο ΓΕ.Λ. Κηφισιάς

Είμαστε μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς και φέτος δημιουργήσαμε το S.T.I.I.R.net μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους έλληνες ερευνητές με τους επιστημονικούς φορείς και τους επενδυτές. Η καινοτομία μας εστιάζεται στο ότι καλύπτουμε ένα πραγματικό κενό αγοράς, διευκολύνοντας τους ερευνητές να βρίσκουν όλες τις προκηρύξεις εργασίας εγκαίρως, σε έναν μόνο ιστότοπο.

«U.S.B. Radio» Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Γέρακα (Γέρακας, Αττικής)

Ο U.S.B. Radio (United States of Balkans) «The Art of Being a Balkanian» μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του επιδιώκει την ανάδειξη του Βαλκανικού Πολιτισμού. Επικοινωνεί, εκπαιδεύει, ψυχαγωγεί και ενημερώνει το κοινό του για τους καλλιτέχνες και το έργο τους, συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων μορφών τέχνης και κυρίως προωθεί τα arts festivals και cultural events στα Βαλκάνια, ενισχύοντας τον «εορταστικό τουρισμό» (festival tourism).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 16 Ιουνίου μέχρι και 27 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Πατήστε εδώ για να δείτε

Α. Το αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων

Β. Τα εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών

Γ. Τα εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)

Δ. Τα εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στους Βρετανούς από τις ανήλικες που απήγαγαν ένα κοριτσάκι 2 ετών


Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι δύο κορίτσια, ηλικίας 13 και 14 ετών, απήγαγαν ένα κοριτσάκι 2 ετών από κατάστημα στο Νιούκασλ στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι δύο ανήλικες άρπαξαν το κοριτσάκι μέσα από το κατάστημα χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τη μητέρα του.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι βρετανικές Αρχές και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το 2χρονο κοριτσάκι και τις ανήλικες σε ένα πάρκο 4χλμ μακριά από το κατάστημα.

Τα δυο κορίτσια εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και ομολόγησαν την πράξη τους.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή δημοσιεύματα, δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο κορίτσια επιχειρούν να απαγάγουν ένα παιδί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψαλίδι έως και 40% στα μερίσματα του Δημοσίου, τι προβλέπει η εγκύκλιος


Στα τέλη Ιουνίου έρχεται η πρώτη... ψυχρολουσία για τους 280.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που εισπράττουν μέρισμα από το ΜΤΠΥ αφού θα ψαλιδιστεί αναδρομικά έως και 40%.

Οι μερισματούχοι πρέπει να «επιστρέψουν» την διαφορά του παλαιού με το νέο μέρισμα για τους μήνες Ιανουαριο - Μάρτιο του 2016.

Οι κρατήσεις για τα αναδρομικά θα γίνουν σε δόσεις έως το τέλος του χρόνου για να εξαφανιστεί το έλλειμμα που φέτος ήταν 286 εκατομμύρια ευρώ
Στα τέλη Ιουνίου θα πληρωθεί για πρώτη φορά το τριμηνιαίο μέρισμα (Απρίλιος – Ιούνιος) με τις περικοπές και μέρος των αναδρομικών. Οι επόμενες καταβολές θα είναι στις 29 Σεπτεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έφυγαν πριν τις 19/4/2005, λιγότερα χάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 20/4/2005 μέχρι και 31/10/2011 κι ακόμη λιγότερα οι μετά το 2011. Καταργείται το κατώτατο μέρισμα και το δικαίωμα μερίσματος από τον Ιούνιο φέτος στις ενήλικες άγαμες θυγατέρες θανόντων μερισματούχων, εκτός αν είναι ανίκανες για εργασία ή σπουδάζουν και είναι κάτω από 24 ετών. Τίθεται όριο ηλικίας στα 55 για το μέρισμα χηρείας.

Το "σήμα" για την αναδρομική μείωση, από 1/1/2016, των μερισμάτων δίνει εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου ο οποίος επιβάλλει στο Ταμείο ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Οι κρατήσεις για τα αναδρομικά θα γίνουν σε δόσεις έως το τέλος του χρόνου για να εξαφανιστεί το έλλειμμα που φέτος ήταν 286 εκατομμύρια ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο θείος που πέταξε την ανιψιά του από το μπαλκόνι


Γλίτωσε τα ισόβια χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ο 26χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε την τεσσάρων μηνών ανιψιά του από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στον Βύρωνα και στη συνέχεια την ακολούθησε και ο ίδιος στο κενό, τον Μάρτιο του 2015.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "Espresso", τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή.

Ο 26χρονος απόφοιτος των ΤΕΙ Ηλεκτρονικής έφτασε χθες στα δικαστήρια με πατερίτσες, καθώς έχει υποστεί αναπηρία 50% από την πτώση.

Η οικογένεια κατέθεσε υπέρ του, όπως και η καθηγήτρια αγγλικών του, που τον χαρακτήρισε άριστο μαθητή και αποκάλυψε ότι παλιότερα ο 26χρονος είχε προθυμοποιηθεί να δωρίσει μυελό των οστών για να σωθεί ο σύζυγός της.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού αποφασίστηκε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλό… Ιούλιο για χαλάρωση στα capital controls


Με αργό ρυθμό προχωρούν οι διαδικασίες για το πρώτο βήμα χαλάρωσης των capital controls με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σχετική πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δεν έχει ακόμη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι η... καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας χαλάρωσης των capital controls είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις πηγές χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Όταν επανέλθει το waiver και οι τράπεζες αποκτήσουν πρόσβαση στην φθηνή χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος τότε σταδιακά θα υπάρξουν ευνοϊκές αλλαγές στο μέτωπο των capital controls», αναφέρει στο Euro2day.gr στέλεχος τράπεζας.

Στο επίκεντρο

Άμεση προτεραιότητα τόσο για τις τράπεζες, όσο και για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί η απελευθέρωση των περιορισμών στο μέτωπο των επιχειρήσεων, εισαγωγικού και εξαγωγικού χαρακτήρα. Οι τράπεζες, λοιπόν, ζητούν να ανοίξει το πλαίσιο έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν, χωρίς περιορισμούς, να συναλλάσσονται με τους πελάτες/προμηθευτές και να μην υπόκεινται στη γραφειοκρατία των εγκρίσεων από την Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Η αγορά πρέπει να δουλέψει και να κινηθεί πιο άνετα η ρευστότητα των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο στην παρούσα φάση», τονίζεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Η χαλάρωση των περιορισμών για τα φυσικά πρόσωπα θα είναι μικρότερης έντασης σε σχέση με τις επιχειρήσεις».

Το δεύτερο κρίσιμης σημασίας αίτημα των τραπεζών είναι η απελευθέρωση – από τους περιορισμούς των capital controls – του νέου χρήματος. Επιμένουν λοιπόν να δοθεί η δυνατότητα σε όσους -φυσικά πρόσωπα και εν δυνάμει επενδυτές- αποφασίσουν να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, αυτά να μην υπόκεινται στα capital controls.

Οι πληροφορίες του Εuro2day.gr αναφέρουν ότι η ικανοποίηση του αιτήματος συναντά, επί του παρόντος, δυσκολίες ωστόσο το επιχείρημα των τραπεζών είναι ισχυρό καθώς μόνο έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης από την πλευρά των καταθετών.

Φυσικά πρόσωπα

«Χλιαρές», χαρακτηρίζουν τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη τις αλλαγές που εκτιμάται ότι θα γίνουν στην χαλάρωση των capital controls στις αναλήψεις των φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με τις προτάσεις των τραπεζών προτείνεται το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να αυξηθεί στα 500 ευρώ από 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Ως εναλλακτική εξετάζεται το ενδεχόμενο της αθροιστικής ανάληψης, δηλαδή να αρθεί η προθεσμία λήξης της ανάληψης του εβδομαδιαίου ορίου, η οποία σήμερα είναι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εφορίες αποστέλλουν καθημερινά 12.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια στις τράπεζες


Το «όπλο» των κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων επιστρατεύει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών που βλέπει τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα 88,5 δισ. ευρώ, τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν «τρύπα», ενώ εκφράζονται ήδη φόβοι για νέα έκρηξη των απλήρωτων φόρων τους επόμενους μήνες όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα εκκαθαριστικά των δηλώσεων, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Σε καθημερινή βάση τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνουν στις τράπεζες τουλάχιστον 1.200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.

Οι τράπεζες με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο και στη συνέχεια «σηκώνουν» καταθέσεις που μπορεί να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις.

Το εντυπωσιακό, μάλιστα σύμφωνα με την Ημερησία, είναι ότι ο ίδιος ο οφειλέτης βρίσκεται προ εκπλήξεως καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαδικασία, αφού η εφορία δεν του κοινοποιεί την απόφαση της κατάσχεσης.

Απλώς το μαθαίνει όταν πάει στην τράπεζα. Η κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων θεωρείται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το πιο πρόσφορο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, καθώς μπορεί να επιβληθεί με πιο γρήγορη διαδικασία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο, όπως η κατάσχεση κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.

Μάλιστα είναι το πιο αποδοτικό καθώς μπορεί να εφαρμοστεί με διαδικασία η οποία δεν γνωστοποιείται άμεσα στον οφειλέτη, με συνέπεια ο τελευταίος να μην έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει για να την αποτρέψει.

Η διαδικασία της κατάσχεσης γίνεται ως εξής: από τη στιγμή που η εφορία διαπιστώσει ότι ένας φορολογούμενος δεν πληρώνει τη δόση του για πάνω από τρεις μήνες η ρύθμιση στην οποία έχει υπαχθεί ακυρώνεται και ξεκινάει η διαδικασία δέσμευσης λογαριασμών.

Τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ αποστέλλουν ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε όλες τις τράπεζες με την εντολή να δεσμευτούν τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του οφειλόμενου ποσού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στον λογαριασμό υπάρχουν καταθέσεις. Η κάθε τράπεζα είναι υποχρεωμένη αυτομάτως να ελέγξει τα αρχεία της και να δεσμεύσει οτιδήποτε έχει στην κατοχή του ο πολίτης το αργότερο μέσα σε δυο ημέρες. Η κατάσχεση ολοκληρώνεται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου.

Καταθέσεις
Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η εφορία έχει δικαίωμα να «σηκώσει» ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα ποσά:

• Μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ.

• Ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ. Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά ενόσω βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων».

• Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ σε για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.


Κατάσχεση ακινήτου
Η εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ. Έτσι αν ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 600 ή των 1.000 ευρώ) και δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή, τότε υπάρχει πιθανότητα να εκδοθεί εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου. Ο νόμος προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.

Κατάσχεση αυτοκίνητου, σκάφους
Η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου, εφόσον ο φορολογούμενος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ. Για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να κατάσχουν οποιαδήποτε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Μισθοί, εφάπαξ, ενοίκια
Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η εφορία έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:

• Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.

• Το 1/2 οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

• Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.

• Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.

• Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.

• Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)

• Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).

Οι κατασχέσεις των παραπάνω ποσών επιτρέπεται να γίνονται πριν την καταβολή τους στους δικαιούχους-οφειλέτες του Δημοσίου, δηλαδή ενώ τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη στα χέρια εκείνων που πρόκειται να τα καταβάλουν (στα χέρια τρίτων, δηλαδή στα χέρια των εργοδοτών αν πρόκειται για μισθούς ή των ασφαλιστικών ταμείων αν πρόκειται για συντάξεις ή άλλες παροχές ή στα χέρια των ενοικιαστών αν πρόκειται για ενοίκια ή στα χέρια των αγοραστών αν πρόκειται για ποσά από πωλήσεις κ.λπ.).

Πότε αίρεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων

Σε καθημερινή βάση φεύγουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προειδοποιητικά ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα οποία καλούνται να τακτοποιήσουν να τις τακτοποιήσουν. Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους email έλαβαν 319.840 φορολογούμενοι με συνολικές οφειλές 289,3 εκατ. ευρώ. Πολλοί έσπευσαν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις. Συνολικά από τα 289,3 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν 188,2 εκατ. ευρώ ή το 65,03%.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ από την εφορία: Μεταβίβαση ΙΧ μόνο με την καταβολή ολόκληρου του ποσού των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ αλλά και εμπόρους αυτοκινήτων προσπάθησαν να μεταβιβάσουν το κάποιο αυτοκίνητο έχοντας καταβάλει μέρος των Τελών Κυκλοφορίας και όχι ολόκληρο το αντίτιμο (κατατεθειμένες οι πινακίδες κυκλοφορίας τους) καθώς οι υπάλληλοι της εφορίας απαίτησαν να καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας ασχέτως αν ήταν το όχημα σε ακινησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά καθώς τόσο οι ιδιώτες καταναλωτές όσο και οι έμποροι αυτοκινήτων δεν γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου άρθρου και για να ολοκληρώσουν την μεταβίβαση κάποιου αυτοκινήτου αναγκάζονται να πληρώσουν και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας που το όχημα βρίσκονταν σε «φορολογική ακινησία».

Το θέμα έχει προκύψει από μια διάταξη του 2012 που προβλέπει την μεταβίβαση αυτοκινήτου μόνο με την καταβολή των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας καθώς τότε δεν ίσχυε το μέτρο της καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας.

Δηλαδή αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ ή έμπορος αυτοκινήτων βρει αγοραστή για το όχημά του και πραγματοποιήσει άρση ακινησίας καταβάλλοντας τα 7/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας τα οποία προσαυξάνονται σε 9/12 σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη η εφορία για να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση του οχήματος θα του ζητήσει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ασχέτως αν το όχημα βρίσκονταν για 5 μήνες σε «φορολογική ακινησία».

Το θέμα πάντως έχει φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σχετική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τώρα σε περίπτωση που το οικονομικό επιτελείο αποφασίσει να πραγματοποιείται η μεταβίβαση έστω και με την καταβολή των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας θα πρέπει να προβλεφθεί η επιστροφή των χρημάτων για όσους ιδιοκτήτες ή εμπόρους ΙΧ πραγματοποίησαν μεταβίβαση οχήματος πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γλιτώσετε από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών


Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Προκειμένου να μη χάσουν όλα τα λεφτά τους στις τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν στη δήλωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στο taxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp και για να εισέλθετε χρησιμοποιήστε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο taxisnet. Αναλυτικά, δείτε τι ισχύει για τις κατασχέσεις της εφορίας.

Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προς τις τράπεζες.

Έτσι, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1η-11-2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν ήδη δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως «ακατάσχετοι», στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση αρχικής οφειλής προς το Δημόσιο οποιουδήποτε ύψους άνω των 500 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει τυπικά το δικαίωμα να διατάξει ακόμη και την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη, αφού για το ακίνητο αυτό δεν προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο. Συνήθως όμως το μέτρο αυτό λαμβάνεται για οφειλές ύψους πολύ μεγαλύτερου των 500 ευρώ.

Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν, αναλυτικά, τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:

1) Για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι: α) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ. β) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γ) κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

2) Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η Φορολογική Διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση με την οποία του υπενθυμίζει την υποχρέωση καταβολής της οφειλής και των συσσωρευμένων τόκων υπερημερίας και προστίμων και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής. 3) Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.

4) Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά στα ποσά των καταθέσεών του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα.Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα ΤAXISNET. Εφόσον ο οφειλέτης έχει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται κάθε μήνα ποσά μισθών ή συντάξεων ή άλλων ασφαλιστικών βοηθημάτων οφείλει να γνωστοποιήσει αυτό το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην κατάσχονται από αυτόν υπόλοιπα χαμηλότερα των 1.250 ευρώ.

5) Το ακατάσχετο όριο μηνιαίου μισθού, μηνιαίας σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, η Φορολογική Διοίκηση δεν μπορεί να ζητήσει κατάσχεση μισθού, σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου, εφόσον το ποσό αυτό δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Σε περίπτωση μηνιαίου μισθού ή μηνιαίας σύνταξης ή άλλου μηνιαίου ασφαλιστικού βοηθήματος που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ αλλά δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ αν το ποσό υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.

Αν δηλαδή κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου εισπράττει μισθό 1.600 ευρώ το μήνα, η Εφορία μπορεί να του κατάσχει κάθε μήνα στα χέρια του εργοδότη το 100% του ποσού άνω των 1.500 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ, συν το 50% της διαφοράς μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, ήτοι άλλα 250 ευρώ.

6) Δεν επιτρέπεται η κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, στις περιπτώσεις που τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Στο όριο των 500 ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής ή και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Για όσους οφείλουν μέχρι 500 ευρώ, το μόνο μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να ληφθεί είναι η κατάσχεση οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων (καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και λοιπών εσόδων ή εισοδημάτων).

7) Επιτρέπονται οι κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες, ακόμη και για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από 0,01 έως και 50 ευρώ. Αντιθέτως δεν επιτρέπονται κατασχέσεις καταθέσεων με έντυπα κατασχετήρια ούτε κατασχέσεις οποιωνδήποτε άλλων οικονομικών απαιτήσεων στα χέρια τρίτων σε περιπτώσεις οφειλετών που χρωστούν μέχρι 50 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην κορυφή του κόσμου ο 17χρονος Έλληνας τεννίστας


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και επίσημα στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors. Πριν από λίγο ανανεώθηκε η κατάταξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της ITF, η ελληνική σημαία βρίσκεται στην κορυφαία θέση του κόσμου. Ταυτόχρονα, ο Στέφανος κέρδισε 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και πλησίασε πολύ στο Top 400 της ΑΤΡ!

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας είχε μια τρομερή εβδομάδα στο Μιλάνο, συνέχεια μιας ούτως ή άλλως κορυφαίας περιόδου που διανύει στο 2016.



Ο Στέφανος, όπως αναφέρει το tennisnews.gr, πέτυχε έξι νίκες και κατέκτησε το Trofeo Bonfiglio, τουρνουά της ανώτερης (Grade A) κατηγορίας της ITF και πανηγύρισε τον σημαντικότερο τίτλο του στα juniors.

Μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Ulises Blanch με 6-4, 6-3, ο 17χρονος εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors, στη σημαντικότερη επιτυχία για το ελληνικό τένις σε αυτό το επίπεδο, από την εποχή του Μάρκου Παγδατή.

Η παγκόσμια κατάταξη των juniors



Ο Τσιτσιπάς άφησε πίσω του οκτώ θέσεις για να βρεθεί σε μια κορυφή από την οποία πέρασαν τεράστια ονόματα στο παρελθόν, όπως οι Roger Federer, Gael Monfils και πολλοί πολλοί άλλοι πρωταθλητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι λιγότερο από τρία χρόνια πριν, στο Νο. 1 των juniors ήταν ο Alexander Zverev, το 2014 ο Andrey Rublev και το 2015 ο Taylor Fritz!

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική μεγάλη επιτυχία του Τσιτσιπά για σήμερα. Ο ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας πήρε και τους 18 βαθμούς που κέρδισε στο Futures της Σαρδηνίας το προηγούμενο Σάββατο, όταν πανηγύρισε τον 3ο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του.

Αυτοί οι 18 βαθμοί, τον έφεραν 30 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και συγκεκριμένα στο Νο. 406 της ΑΤΡ! Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα που ο Τσιτσιπάς βελτιώνει το career high του στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ συνολικά κατάφερε να κερδίσει 126 θέσεις μέσα σε αυτές τις πέντε εβδομάδες! Στους τελευταίους 6 μήνες, έχει κερδίσει 357 θέσεις, αφού το Νοέμβριο του 2015 ήταν στο Νο763 της παγκόσμιας κατάταξης!



H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Στέφανος θα αγωνιστεί στο Lecce της Ιταλίας για άλλο ένα Futures 10.000 δολαρίων αυτή την εβδομάδα, στην προσπάθειά του να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί των 11 αγώνων. Μετά θα πάει στο Παρίσι, για να αγωνιστεί στο ταμπλό των αγοριών του Roland Garros, στο μεγαλύτερο ραντεβού της χωμάτινης σεζόν για το νεαρό Έλληνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάσεις εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα στον σιδηρόδρομο


Θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15, 16 και 21 Ιουνίου κατά τις ώρες 05:00 – 08:00 π.μ., 13:00 – 16:00 μ.μ. και 21:00 – 00:00, ενώ εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Λόγω των στάσεων εργασίας αλλά και της απεργίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στις αμαξοστοιχίες του βασικού άξονα και των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακιστέος ο 46χρονος παιδόφιλος με το ποδήλατο


Στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στα περιστατικά.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 46χρονος από την Αλβανία, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προσεγγίσει 27 ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 13 έως 15 ετών, σε σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, κυρίως τις πρωινές ώρες, και με την πρόφαση ότι γνώριζε τους γονείς τους προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

Ο 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια, στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του σε κάποια από τα περιστατικά.

Η σύλληψή του έγινε στη Δραπετσώνα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητών σε αστυνομικά τμήματα, ενώ πολλά από τα θύματά του τον αναγνώρισαν.

------------

Έτσι δρούσε ο "δράκος με το ποδήλατο"


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δράσης του παιδόφιλου με το ποδήλατο που πήγαινε έξω από γυμνάσια και ασελγούσε σε μαθήτριες. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 27 κορίτσια. Ο κατηγορούμενος δρούσε σε πολλές περιοχές του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής αλλά και των βορείων προαστίων.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση προθεσμίας για τις επανεγγραφές σε παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ


Αιτήσεις έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Παράταση έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου δόθηκε από τον ΟΑΕΔ, αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών παιδιών στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού, για τη σχολική περίοδο 2016-2017.

Οι γονείς-κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 έως τις 14:00.

Σημειώνεται, ότι στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια).

Η λειτουργία των σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 6:45 έως τις 16:00 και η φιλοξενία των βρεφών και νηπίων είναι δωρεάν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής για βρέφη από 8 έως 17 μηνών, από 18 έως 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια).

Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν ενστάσεις στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς.

Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποσύρονται 16.000 τόνοι ροδάκινα για χυμοποίηση και μαρμελάδα


Τι αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η τροποποίηση του άρθρου 7 της 3398/91703/24-08-2015 απόφασης (ΦΕΚ 1838 Β΄), για τον προσδιορισμό των προς απόσυρση ποσοτήτων ροδάκινων για χυμοποίηση και παρασκευής μαρμελάδας, υπογράφηκε, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.

Η συνολική αποσυρόμενη ποσότητα ανέρχεται σε 16.000 τόνους, από τους οποίους, οι 11.000 τόνοι προορίζονται για χυμοποίηση και οι 5.000 τόνοι για παρασκευή μαρμελάδας.

Οι ποσότητες που αποσύρονται, προβλέπονται στον Κανονισμό 1369/2015 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αφορά τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτή την απόφαση:

  • αξιοποιούνται στο ακέραιο τα προβλεπόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης
  • ενισχύονται αδύναμοι συμπολίτες μας οικονομικά με βάση κοινωνικά κριτήρια και
  • ικανοποιείται ένα ζωτικό αίτημα των παραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καμπανάκι κρούει η Αρχιτεκτονική για τις μετεγγραφές φοιτητών


«Δεν είμαστε απρόθυμοι να διδάξουμε τα παιδιά όλου του κόσμου. Δεν έχουμε τη δυνατότητα».
Αδυναμία δηλώνει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να δεχθεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ποσοστό μετεγγραφών φοιτητών, που δεν θα είναι σύμφωνο με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η οποία ορίζει ότι «οι όποιες μετεγγραφές λόγω προβλημάτων υγείας ή λόγω ανυπέρβλητης οικονομικής δυσχέρειας δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% του αριθμού των εισακτέων σε κάθε σχολή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής, «κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος εισήχθησαν με εξετάσεις 110 σπουδαστές, οι οποίοι έφτασαν στους 221 με τις διάφορες ειδικές διατάξεις».

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορέιο Ειδήσεων η Κοσμήτορας της Σχολής, Ελένη Μαΐστρου, «οι γονείς πρέπει να ξέρουν, τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταφέρουν να κάνουν μετεγγραφή. Δεν είμαστε απρόθυμοι να διδάξουμε τα παιδιά όλου του κόσμου. Δεν έχουμε τη δυνατότητα».

Σε επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που φέρει την υπογραφή της κ.Μαΐστρου, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αν η απόφαση του υπουργείου για μετεγγραφές καταστρατηγεί και πάλι το ποσοστό που όρισε το ΣτΕ, η Σχολή θα προσφύγει εναντίον της σχετικής απόφασης δεδομένου ότι οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ο ανεπαρκής προϋπολογισμός, τα οποία αποτέλεσαν την αιτία προσφυγής της Σχολής το 2015, έχουν επιδεινωθεί δραματικά».

Όπως εξηγεί η κ. Μαΐστρου: «Υπάρχει πλέον τεράστιο πρόβλημα. Δεν έχουν διοριστεί εδώ και τέσσερα χρόνια καθηγητές. Οι καθηγητές που βγαίνουν σε σύνταξη δεν αντικαθίστανται. Υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται. Τα οικονομικά έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν έχουμε τους ανάλογους χώρους και εξοπλισμό».

Και συνεχίζει: «Το μάθημα στη Σχολή της Αρχιτεκτονικής δεν γίνεται στο αμφιθέατρο, γίνεται στα εργαστήρια, όπου κάθε καθηγητής έχει προσωπική επαφή με τον φοιτητή, όταν λοιπόν ένας καθηγητής έχει 40 φοιτητές για να δει 40 προσωπικές εργασίες, δεν προλαβαίνει. Ένα μάθημα τετράωρο γίνεται εξάωρο. Και πάλι, δεν προλαβαίνει ο καθηγητής. Δεν πρόκειται να τους δει. Επιπλέον, δεν χωρούν οι φοιτητές στα εξειδικευμένα εργαστήρια, ζωγραφικής, πλαστικής. Ο αριθμός είναι συγκεκριμένος. Οι χώροι είναι συγκεκριμένοι, ο εξοπλισμός είναι συγκεκριμένος». Η κ. Μαΐστρου σημειώνει ότι τη στιγμή που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχει το πρόβλημα συνωστισμού φοιτητών, σχολές στην περιφέρεια αδειάζουν, για παράδειγμα «στα Γιάννενα δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση μια νέα Σχολή Αρχιτεκτονικής που άρχισε να λειτουργεί φέτος. Μπήκαν 80 παιδιά και τα 40 έφυγαν. Πήγαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Όπως υποστηρίζει είναι πολλοί εκείνοι που με όχημα τις μετεγγραφές «χρησιμοποιούν σαν πάτημα την σχολή της περιφέρειας για να έρθουν στην Αθήνα. Ζητούμε να προσαρμοστεί η πολιτεία στην απόφαση του ΣτΕ και να αναζητήσει άλλους τρόπους να ενισχύσει τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες. Να κάνει διευκολύνσεις στη σίτιση, στη στέγαση, να κάνει φορολογικές απαλλαγές. Η Σχολή είναι στο όριό της. Πέφτει το επίπεδο σπουδών. Κι έχουμε χρέος να διατηρήσουμε υψηλά το επίπεδο του Πολυτεχνείου. Οι διδάσκοντες αισθάνονται τεράστια ευθύνη και εργάζονται μέχρι εξαντλήσεως. Αν είχαμε καθηγητές, εάν τα οικονομικά μας ήταν σε καλή κατάσταση, δεν θα είχαμε πρόβλημα να δεχθούμε τα παιδιά όλου του κόσμου», επιμένει η κ. Μαΐστρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιθέσεις ransomware αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς


Ερευνητές ασφαλείας προειδοποιούν.
Ραγδαία αύξηση στις επιθέσεις ransomware έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα παγκοσμίως, υποστηρίζουν ερευνητές ασφαλείας. Οι επιθέσεις αυτές αυξάνονται με «ανησυχητικούς» ρυθμούς, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 120 διαφορετικές «οικογένειες» ransomware.

Αλλά τι είναι το ransomware; Είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι κυβερνο-εγκληματίες εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό (malware) σε κάποιον υπολογιστή, το οποίο κλειδώνει τα αρχεία που υπάρχουν στο σύστημα με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην έχει πρόσβαση σε αυτά. Στη συνέχεια οι χάκερ ζητούν από το θύμα τους ένα χρηματικό ποσό, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ευρώ μέχρι και χιλιάδες, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τα αρχεία.

«Οι επιθέσεις ransomware και crypto malware αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς και δεν υπάρχουν σημάδια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σταματήσει», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Ρατζ Σαμάνι, ο υπεύθυνος τεχνολογίας της Intel Security για την Ευρώπη. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι επιθέσεις ransomware είχαν σημειώσει αύξηση κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016.

Από την πλευρά του ο ερευνητής ασφαλείας Μπαρτ Πάρις υποστηρίζει ότι αυτός και οι συνεργάτες του έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 124 ξεχωριστές παραλλαγές του κακόβουλου λογισμικού.

«Οι διαφορετικές παραλλαγές συνδέονται με συγκεκριμένα τμήματα της αλυσίδας», δήλωσε ο ίδιος. «Μόλυνση, εκμετάλλευση, λύτρα».

Η εξάπλωση των συγκεκριμένων επιθέσεων οφείλεται επίσης και στο γεγονός ότι οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποιούν πλέον εξελιγμένους τρόπους προκειμένου να αποφεύγεται η ανίχνευση των malware από το λογισμικό ασφαλείας, δήλωσε στο BBC ο Τόμερ Γουέινγκαρτεν της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας SentinelOne.

«Τα παραδοσιακά αντι-ιικά προγράμματα δεν είναι πλέον αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του είδους των επιθέσεων», δήλωσε ο ίδιος.

Πολλά ransomware φτάνουν στα θύματά τους μέσω «μολυσμένων» διαφημίσεων, ωστόσο άλλοι χάκερ χρησιμοποιούν πιο εξειδικευμένα «crypters» και «packers» τα οποία μεταμφιέζουν τα αρχεία ώστε να φαίνονται άκακα.

«Το τελευταίο διάστημα επικρατεί πανδαιμόνιο με αυτού του είδους τις επιθέσεις», δήλωσε ο Γουέινγκαρτεν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπόδια στην υιοθεσία των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο


Μπλοκάρει τη διαδικασία η εισαγγελία.

Δεν θα δοθούν τελικά για υιοθεσία τα δύο ροτβάιλερ, που ευθύνονται για τον θάνατο 5χρονου αγοριού ανήμερα του Πάσχα στην περιοχή Λευκάδια Κοζάνης.

Ύστερα από την εκδήλωση ζωηρού ενδιαφέροντος για την υιοθεσία των οκτώ σκυλιών, τα οποία -με εισαγγελική εντολή- είχαν καταλήξει στο καταφύγιο του δήμου Κοζάνης μετά το τραγικό περιστατικό, μία νέα εντολή της εισαγγελίας δεσμεύει τον δήμο να μην προχωρήσει στην υιοθεσία ειδικά των δύο ζώων, που ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι έπειτα από σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο δήμος στην εισαγγελία, έλαβε εντολή να δοθούν για υιοθεσία τα σκυλιά, πλην των δύο, που ευθύνονται για τον θάνατο του αγοριού. Αυτά θα παραμείνουν στο καταφύγιο επ΄ αόριστον.

Υπενθυμίζεται ότι ο 5χρονος Στάθης και η μητέρα του είχαν βρεθεί, για το Πάσχα, στο κτήμα 72χρονου ιδιοκτήτη των οκτώ ροντβάιλερ, όταν το αγόρι δέχθηκε την επίθεση των σκυλιών, από τα οποία τα δύο το τραυμάτισαν σοβαρά στο πρόσωπο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μία ώρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς «χάρισε» η κόρη του Νικολόπουλου


Την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής έχουν πλέον πέντε συνάνθρωποί μας, που κρίθηκαν ως κατάλληλοι για την λήψη οργάνων σώματος μετά τον πρόωρο θάνατο της 16χρονης κόρης του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου.

Η Νίκη έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, και οι γονείς της παρά στον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα της σε συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.

Σε μια εκ των περιπτώσεων, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την 116 πτέρυγα Μάχης στον Άραξο στην 113 πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα στη Θεσσαλονίκη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με το ήπαρ για μεταμόσχευση σε κατάλληλο λήπτη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, σημειώνει ότι «το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας».


Πηγή: http://news.in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για το ΙΚΑ οι μισοί οφειλέτες


Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των οφειλετών που ολοκληρώνει την αποπληρωμή.

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων έχουν «βγει» 53.778 οφειλέτες του ΙΚΑ από τους συνολικά 113.239 που είχαν ενταχθεί για να εξοφλήσουν, σε βάθος χρόνου, χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τη στάση πληρωμών προς το ΙΚΑ ακόμη και από όσους είχαν δει ως «ευκαιρία» τις 100 δόσεις, αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ (Απρίλιος 2016) που δείχνουν ότι ένας στους δύο σταμάτησε οριστικά να πληρώνει, ενώ στη ρύθμιση έχουν παραμείνει μόνο 59.461 οφειλέτες για ποσό 1,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των οφειλετών που ολοκληρώνει την αποπληρωμή των 100 δόσεων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των οφειλετών που ρυθμίζουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις (εντάσσονται στην «πάγια» ρύθμιση), λόγω της απώλειας των 100 δόσεων. «Απώλειες», ωστόσο, καταγράφονται και στις 12 δόσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραίτηση Αποστόλου για τη φέτα ζητούν οι κτηνοτρόφοι


«Δεν πουλιέται, δεν παραχωρείται, ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα».

Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, για το θέμα της φέτας, ζητά με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

«Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται. Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα. Και εάν σε κρατήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αποστόλου «αποφεύγει τον διάλογο, ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση εδώ και εβδομάδες και δυστυχώς αγνοεί το βάθος των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚ χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τη φέτα, ζητώντας ωστόσο «να πιέσει και ο ίδιος για την άσκηση του βέτο».

Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωσή τους επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «καθώς, εκτός από το θέμα της φέτας, θέλουμε να τον ενημερώσουμε και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, αλλά και να του θέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας».

Παράλληλα με την ανακοίνωσή της η ΠΕΚ καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τον κόσμο της κτηνοτροφίας, αλλά και όλους τους Έλληνες προκειμένου «να αντιδράσουν δυναμικά στο θέμα της φέτας. Γιατί η φέτα είναι η ψυχή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής, «επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, τα οποία είναι παρασκευασμένα με τα ίδια υλικά όπως η ελληνική φέτα (70% πρόβειο γάλα, 30% κατσικίσιο), να ονομάζονται Φέτα Ν. Αφρικής».

Υπενθυμίζεται δε ότι μετά συνάντηση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε., Φιλ Χόγκαν, πρόσφατα, ο τελευταίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχτηκε ότι η εμπορική συμφωνία δεν προστατεύει την ελληνικότητα της φέτας, αλλά δεν μπορεί να «ανοίξει» εκ νέου το κείμενο της συμφωνίας.

Η δέσμευση που κατάφερε να αποσπάσει η ελληνική κυβέρνηση από τον επίτροπο Γεωργίας είναι ότι «κατά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας, θα αρχίσει η διαδικασία αναθεώρησης, με σκοπό να επιτύχει για όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, το ίδιο επίπεδο προστασίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...