Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου από το διάστημα


Ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με τη μόνη διαφορά ότι βρισκόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Βρετανός αστροναύτης έτρεξε τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου σε έναν ειδικό διάδρομο που είχε στηθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Τιμ Πικ κατάφερε να τρέξει ολόκληρη την απόσταση του Μαραθωνίου σε 3 ώρες 35 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές ψηφίσματος για πιο ζουμερό κρέας


Χρήσιμα tips.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ψήσετε το κρέας και να μείνει μαλακό και ζουμερό;
  • Δεν αλατίζουμε ποτέ το κρέας πριν από το ψήσιμο, καθώς το αλάτι μαζεύει τους χυμούς και στεγνώνει το ψητό.
  • Ρίξε αλάτι λίγα λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος.
  • Ομοίως με τα μυρωδικά και μπαχαρικά, πασπάλισε το κρέας λίγο πριν από το τέλος του ψησίματος.
  • Ομοίως με τα μυρωδικά και μπαχαρικά, πασπάλισε το κρέας λίγο πριν το βγάλεις από τη σχάρα για να μην πικρίζει.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτρεξε έναν μαραθώνιο για να κάνει... πρόταση γάμου


Ένας άνδρας που συμμετείχε στον μαραθώνιο στο Λονδίνο επιφύλασσε μια γλυκιά έκπληξη στην κοπέλα του.

Ο Τζορτζ Κολέιρο, έλαβε μέρος στον μαραθώνιο ,που διεξήχθη την Κυριακή, στο Λονδίνο. Και μπορεί ο νεαρός να μην κατάφερε να τερματίσει πρώτος, 400 μέτρα όμως πριν φτάσει στο σημείο τερματισμού, έπεσε στα γόνατα, έβγαλε το δαχτυλίδι και έκανε πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του.





«Έτρεξα όλα αυτά τα χιλιόμετρα μόνο και μόνο για να σου κάνω μια ερώτηση: "Θα με παντρευτείς;"».

Ευτυχώς, η σωματική κούραση του Τζορτζ δεν πήγε χαμένη, καθώς η κοπέλα είπε τελικά το πολυπόθητο «ναι».

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απροσδόκητη χάρη της γαλάζιας φάλαινας


Ένας τυχερός δύτης είχε τη σπάνια εμπειρία να κολυμπήσει δίπλα του - Δείτε φωτογραφίες.

Κόβουν την ανάσα οι παρακάτω φωτογραφίες με μια μεγαλοπρεπή γαλάζια φάλαινα που βουτά στα βάθη του ωκεανού. Με απροσδόκητη- λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους της- χάρη, η φάλαινα κολυμπά προς το βυθό κι ένας δύτης ήταν τυχερός καθώς βρέθηκε δίπλα της.

Ο Ελβετός φωτογράφος Franco Banfi βρισκόταν σε εκδρομή για παρατήρηση φάλαινας στη Σρι Λάνκα και όταν είδε τη γαλάζια φάλαινα δεν έχασε την ευκαιρία για μια εμπειρία ζωής.

«Βγήκα στα ανοιχτά, περίπου 1- με 15 μίλια από την ακτή. Είχα ακούσει πως μπορεί να δει κανείς πολλά είδη φαλαινών αλλά εμένα με ενδιέφεραν συγκεκριμένα οι γαλάζιες. Αποφάσισα να βουτήξω στο νερό για να τη δω μέσα από το νερό», περιγράφει ο 57χρονος στη Daily Mail, «το κολύμπι με γαλάζιες φάλαινες είναι μοναδική εμπειρία. Είναι μια συνάντηση που θα κουβαλάω όλη μου τη ζωή».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησία "φάντασμα" στην Ιταλία


Ένα μοναδικό έργο, μια εκκλησία φάντασμα, στα ερείπια μιας κατεστραμμένης βασιλικής στην Πούλια της Ιταλίας, δημιούργησε ο καλλιτέχνης Εντοάρντο Τρεσόλντι. Η εγκατάσταση – κατασκευασμένη από διαφανή μεταλλική καλωδίωση – ξαναφέρνει… στη ζωή την εκκλησία μέσα από αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο.





Χτισμένη μέσα σε τρεις μόλις μήνες, η κατασκευή αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αναπαριστά σε φυσικό μέγεθος την παλαιοχριστιανική βασιλική που κάποτε βρισκόταν στο χώρο. Ο Τρεσόλντι, περιέγραψε την εγκατάσταση του ως «η επιστροφή του μοναδικού αυτού κτιρίου σαν να ήταν μέρος της ιστορικής μνήμης του τόπου».














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

BBC: Η 82χρονη γιαγιά της Ειδομένης που βοηθά τους Σύρους πρόσφυγες


Λέγεται Παναγιώτα Βασιλειάδου, είναι 82 ετών, ζει στην Ειδομένη και έχει ανοίξει το σπίτι της για πέντε Σύρους πρόσφυγες με το BBC να φιλοξενεί θέμα για την «Ελληνίδα γιαγιά της Ειδομένης».

Μία γυναίκα που οι Σύροι πρόσφυγες την «φωνάζουν» μαμά και με τα λιγοστά εφόδια της προσπαθεί να τους βοηθήσει καλώντας την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα, λέγοντας πως «δεν είναι ζητιανοί αυτοί, είναι όλα νέα παιδιά, που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη για να δουλέψουν».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ινδική αγορά με ηλικία πέντε αιώνων και πωλήτριες αποκλειστικά γυναίκες


Δείτε φωτογραφίες από το μεγαλύτερο παζάρι γένους θηλυκού σε όλη την Ασία.

Φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και υφάσματα είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που συνθέτουν την πολύχρωμη αγορά Imphal στη Manipur της Ινδίας. Μοιάζει ίδια με κάθε άλλη πολύβουη αγορά της Ινδίας αλλά έχει μια ειδοποιό διαφορά: και οι 4000 έμποροι πίσω από τους πάγκους είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail είναι η μεγαλύτερη αποκλειστικά γυναικεία αγορά στην Ασία- και πιθανώς και στον κόσμο όλο.

Παρότι υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την ακριβή «ηλικία» της, ορισμένοι λένε πως χρονολογείται από τον 16ο αιώνα! Δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, στην εποχή «Lallup», όταν οι άνδρες της κοινότητας Meitei κλήθηκαν να υπηρετήσουν τον βασιλιά αφήνοντας στα γυναικεία χέρια τόσο το εμπόριο όσο και τις αγροτικές εργασίες.

Μόνο παντρεμένες γυναίκες επιτρέπεται να βρίσκονται πίσω από τους πάγκους και τα μέλη κάθε οικογένειας «μεταβιβάζουν» την εμπορική τους δραστηριότητα στη επόμενη γενιά διατηρώντας ολοζώντανο το επιχειρηματικό πνεύμα.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νύφη παντρεύτηκε με νυφικό που ζύγιζε όσο και η ίδια!


Ροζ πινελιές και πολλά φουρό - Δείτε φωτογραφίες.

Η εικονιζόμενη νύφη Rebekah Markham παντρεύτηκε με νυφικό αξίας σχεδόν 8000 ευρώ και βάρους… 64 κιλών! Η 39χρονη μητέρα τριών παιδιών παντρεύτηκε με τον 42χρονο Kevin Smith και στην προετοιμασία της για το γάμο χρειάστηκε 20 λεπτά μόνο για να φορέσει το νυφικό της.

Το ζευγάρι από το Κόβεντρι της Βρετανίας ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώπιον συγγενών και φίλων στην εκκλησία των Μεθοδιστών στο Sutton Coldfield.

Η νύφη τήρησε την παράδοση της αναμονής του γαμπρού με μια υπερβολή όμως καθώς καθυστέρησε πάνω από μία ώρα και κατέφτασε τελικά με μια ροζ λιμουζίνα.

Το θεαματικό νυφικό της ήταν στολισμένο με κρυστάλλους Swarovski και η Rebekah συνόδευσε τη κάθε άλλο παρά λιτή εμφάνισή της με τιάρα, κολιέ και σκουλαρίκια. Το κιτς σκηνικό συμπλήρωναν οι παράνυμφοι με τα φούξια φορέματά τους.

Το θηριώδες νυφικό το είχε σχεδιάσει η νύφη σε συνεργασία με τον οίκο νυφικών Babes to Brides.

Η εξτραβαγκάνζα συνεχίστηκε και στο γαμήλιο πάρτι όπου είχαν προσκληθεί και… ο Μίκυ και η Μίνι, για να φωτογραφίζονται με τους καλεσμένους.

Το ζευγάρι είχε σχέση ένα χρόνο πριν το γάμο αλλά, όπως εξήγησε η νύφη, «για μας τους τσιγγάνους η δέσμευση είναι το παν. Του είπα αν θέλεις να είσαι με μένα, θέλω δαχτυλίδι, έτσι κάνουν οι τσιγγάνοι. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη για αυτή τη μεγάλη μέρα. Όλη η ζωή μου οδηγούσε σε αυτή τη στιγμή και ήθελα να νιώθω σαν πριγκίπισσα».

Η Rebekah έχει έναν 18χρονο γιο και δύο κόρες, 15 και 10 ετών από προηγούμενη σχέση της ενώ ο Kevin- που δεν είναι τσιγγάνος- έχει δύο κόρες 14 και 12 ετών.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης


Ταξίδι στην Πάτμο.

Ένα από τα πιο επιβλητικά νησιά του Αιγαίου, ένας γαλήνιος τόπος που περιμένει τον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά την «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν.

Αυτό που κάνει το νησί της Πάτμου να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να συνδυάσει τον θρησκευτικό και κατανυκτικό χαρακτήρα της, με τον κοσμοπολίτικο αέρα της δημιουργώντας έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό. Είναι δε αρκετά δημοφιλές νησί για τις διακοπές του Πάσχα, καθώς ο εορτασμός των Άγιων Ημερών της Χριστιανοσύνης γίνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη. Πρόκειται για ένα νησί της Δωδεκανήσου με μεγάλη θρησκευτική παράδοση, εκεί που ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Τις ημέρες του Πάσχα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το κλίμα της κατάνυξης που επικρατεί στο νησί, να επισκεφτεί τα μοναστήρια και να γνωρίσει τα σπουδαία κειμήλια της βυζαντινής τέχνης. Το Πάσχα στο νησί αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη και το αντιλαμβάνεται από την Κυριακή των Βαΐων με τα έθιμα να προετοιμάζουν όσους επιλέγουν την Πάτμο για να περάσουν αυτές τις μέρες. Έτσι συνεχίζεται ολόκληρη η Μεγάλη Εβδομάδα με πιο χαρακτηριστική την Τελετή του Ιερού Νιπτήρα, το έθιμο που λαμβάνει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες παρακολουθούν τη λειτουργία στη Μονή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και αργότερα την Τελετή του Ιερού Νιπτήρα στην πλατεία Ξάνθου. Ιδιαίτερα κατανυκτικό το κλίμα και την Μεγάλη Παρασκευή με τους Επιταφίους να περνούν από τα καλντερίμια ενώ με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η Ανάσταση στην Ιερά Μονή.

Φτάνοντας για το Πάσχα στην Πάτμο, πέρα από το γεγονός ότι θα βιώσετε το θρησκευτικό κλίμα με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο και την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε και τις ομορφιές του νησιού αυτού των Δωδεκανήσων. Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, γραφικοί οικισμοί, δαντελωτές ακτές, αρχοντικά σοκάκια, κοσμοπολίτικη Χώρα και φιλόξενοι κάτοικοι μαγεύουν τον επισκέπτη και οι εμπειρίες μένουν αξέχαστες στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί απ’ όλο τον κόσμο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταινίες που πυροδότησαν ολέθριες συνέπειες εκτός οθόνης


Όταν το κοινό σπεύδει να μιμηθεί όσα βλέπει στον κινηματογράφο.

Λένε ότι μια ταινία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, αν και πιθανότατα εννοούν κάτι τελείως διαφορετικό!

Κι έτσι το δέος και η μαγεία που προκαλεί συνήθως το σινεμά, αλλά και αυτή η σπίθα του πόθου, κάνουν πολλούς να θέλουν να μιμηθούν τα τεκταινόμενα του πανιού στην πραγματική ζωή, ξεχνώντας προφανώς ότι κάποια πράγματα γίνονται μόνο στον κινηματογράφο.

Όπως θα παρακολουθήσουμε ευθύς αμέσως όμως, οι προσπάθειες να φέρεις στη ζωή όσα εκτυλίσσονται στη μεγάλη οθόνη καταλήγουν συνήθως σε πραγματικά περίεργες καταστάσεις, που κυμαίνονται από το αλλόκοτο και το γελοίο μέχρι το σπαραξικάρδιο και το τραγικό…

Οι «Γαμομπελάδες» (2005) ενέπνευσαν πολλούς να δηλητηριάσουν τους φίλους τους



Παρά το χιούμορ του κωμικού σεναρίου, το «Wedding Crashers» πυροδότησε πράγματι αρκετές κακές συμπεριφορές που δεν είχαν να κάνουν απαραίτητα με τη «μαγκιά» του να εμφανίζεσαι ακάλεστος σε γάμους. Ειδικά η σκηνή που ο Όουεν Γουίλσον δηλητηριάζει το ποτό του Μπράντλεϊ Κούπερ με τις οφθαλμικές σταγόνες προκάλεσε τεράστια μανία στις ΗΠΑ. Μόνο που αν η διάρροια είναι αστεία στο σινεμά, δεν είναι καθόλου στον πραγματικό τον κόσμο!

Πολλοί έσπευσαν λοιπόν να μιμηθούν την κινηματογραφική φάρσα με τις ίδιες σταγόνες που εμφανίστηκαν στην ταινία, αν και το φάρμακο Visine δεν προκαλεί απλώς διάρροια, αλλά μπορεί να σε στείλει ακόμα και στο κώμα. Το 2012, για παράδειγμα, μια γυναίκα που υπέφερε για χρόνια από ανεξήγητα συμπτώματα αποδείχτηκε ότι δηλητηριαζόταν όλη αυτή την περίοδο από οφθαλμικές σταγόνες από την ίδια της τη θετή κόρη (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς και αιμορραγία από το ορθό).

Το 2011 άλλη μια κοπέλα (και αριστούχος φοιτήτρια ιατρικής) δηλητηρίασε μια συμφοιτήτριά της και κοκορευόταν κατόπιν για το κατόρθωμά της. Αν και το δικαστήριο δεν το βρήκε εξίσου αστείο, αφαιρώντας της τη δυνατότητα να σπουδάσει ιατρική. Κι αν ο Όουεν Γουίλσον το παίρνει τελικά το κορίτσι δηλητηριάζοντας τον αντίζηλό του, αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες…

Το «Ταξίδι στην άγρια φύση» (2007) έκανε αρκετούς να πάρουν τις ερημιές και να πεθάνουν εκεί



Ο Κρίστοφερ ΜακΚάντλς απορρίπτει τον δυτικό τρόπο ζωής και τη διαφθορά της πόλης παίρνοντας τα βουνά στο «Into the Wild» για να επανασυνδεθεί με τη φύση. Η πραγματική ζωή του ερημίτη που έγινε ταινία ενέπνευσε έναν καλό αριθμό ανθρώπων να μιμηθούν το παράδειγμά του για επιβίωση στις ερημιές, αν και πιθανότατα οι θαυμαστές του έχασαν εκείνο το κομμάτι της ταινίας που πεθαίνει ο πρωταγωνιστής!

Μέσα στα αναρίθμητα πραγματικά περιστατικά, ένα από τα τραγικότερα παραδείγματα ήταν του Ντάστιν Σελφ, ο οποίος είδε την ταινία το 2013 και πήρε την απόφαση να απορρίψει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις ατραπούς του. Μόνο που δεν είχε ιδέα για την άγρια φύση και τους κινδύνους της. Ο ήδη χορτοφάγος Ντάστιν βάσισε το δικό του σχέδιο επιβίωσης μόνο σε όσα είχε δει στην ταινία, θεωρώντας πως όλα θα πάνε καλά παρά το γεγονός ότι δεν είχε ίχνος εμπειρίας από τη ζωή στο ύπαιθρο.

Αποφάσισε έτσι πως θα ζει μέσα στο καταχείμωνο τρώγοντας μούρα και εγκατέλειψε κάποια στιγμή το σπιτικό του, μόνο και μόνο όμως για να βρεθεί λίγο αργότερα νεκρός: γυμνός και παγωμένος κάτω από ένα δέντρο. Και σε μια διεστραμμένη εκδοχή της ειρωνείας, δίπλα του βρέθηκε μια συσκευή GPS, παρά το γεγονός ότι ήταν η τεχνολογία αυτή που πρωτίστως προσπαθούσε να τρέξει μακριά της…

Το «Jurassic Park» (1993) πυροδοτεί τον… Κοτοπουλόσαυρο



Το διαβόητο κινηματογραφικό θεματικό πάρκο με τα προϊστορικά πλάσματα μπόλιασε την ανθρώπινη φαντασία με πρωτόγνωρο τρόπο, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές μανίες της σύγχρονης εποχής. Τέτοια μανία μάλιστα από την οποία δεν θα ξέφευγε ούτε η επιστήμη, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, αν και με τον χειρότερο ίσως δυνατό τρόπο!

Κι έτσι 20 περίπου χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας, μια παγκόσμια εκστρατεία ξεκίνησε ώστε να γίνει το Jurassic Park πραγματικότητα, με κινητήριο μοχλό τον ίδιο τον τεχνικό σύμβουλο της ταινίας, τον περιβόητο παλαιοντολόγο Τζακ Χόρνερ. Οι ιδέες που ανταλλάχθηκαν από τα μεγαλύτερα μυαλά των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου έζησαν τις δικές τους περιπέτειες, καθώς κάποια στιγμή συνειδητοποιήθηκε ότι δεν είναι δυνατό -προς το παρόν τουλάχιστον- να επιστρέψουν στη ζωή οι δεινόσαυροι και τότε συνελήφθη το διεστραμμένο σχέδιο της γενετικής τροποποίησης κοτόπουλων για να μοιάζουν με τα γιγαντιαία ερπετά του παρελθόντος!

Σύμφωνα με τη συλλογιστική της ερευνητικής ομάδας, από εξελικτικής σκοπιάς τα σημερινά κοτόπουλα είναι απόγονοι είδους δεινοσαύρου που διέθετε φτερά στην εποχή του, κάπου 71-86 εκατομμύρια χρόνια πριν δηλαδή. Το πλάνο είναι να τροποποιηθούν τα χαρακτηριστικά της κότας ώστε να μοιάζουν με τα λανθάνοντα του δεινοσαύρου, όπως για παράδειγμα τα φτερά, που θα μεταμορφωθούν σε μικροσκοπικά χέρια. Οι πρώτες απόπειρες της ομάδας ήταν μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένες, καθώς οι νεοσσοί που ανέπτυξαν διέθεταν ρύγχος δεινοσαύρου!

Κατά τα ανακοινωθέντα του Τζακ Χόρνερ, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο Κοτοπουλόσαυρος θα είναι απτή πραγματικότητα. Δεινόσαυρους βέβαια δεν θα έχουμε, παρά μόνο παραμορφωμένα κοτόπουλα που θα μοιάζουν φευγαλέα με μικροσκοπικά και φτερωτά τέρατα…

Η «Επιστροφή στο μέλλον» (1985) ενέπνευσε άντρα να περάσει μέσα από τοίχο



Ήταν πέρυσι που τύπος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ είδε για πρώτη φορά στη ζωή του το κλασικό «Back to The Future» και θέλησε να μιμηθεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ταινίας. Δεν είχε βέβαια κανένα επιστημονικό υπόβαθρο για ταξίδια στον χρόνο, είδε όμως τα χωροχρονικά μαραφέτια του Doc Brown και σκέφτηκε πως θα μπορούσε να τα κάνει να δουλέψουν. Κι έτσι είπε να δοκιμάσει την τύχη του.

Εξόπλισε λοιπόν το Dodge Challenger του με τα απαραίτητα και πήρε τους δρόμους της Φλόριντα, ελπίζοντας πως θα ταξίδευε πίσω στον χρόνο όταν θα έπιανε τα 88 μίλια/ώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πράγμα δούλεψε! Όπως είπε στην αστυνομία, μια χωροχρονική πύλη άνοιξε μπροστά του όταν άγγιξε την ιδανική ταχύτητα, αν και πρόλαβε να κλείσει προτού καταφέρει να την περάσει.

Όταν έκλεισε η πύλη (ή όταν σταμάτησαν οι ψευδαισθήσεις του, το ίδιο κάνει), βρέθηκε μυστηριωδώς να κατευθύνεται πάνω σε τούβλινο τοίχο, τον οποίο και χτύπησε με ταχύτητα (σωστά καταλάβατε) 88 μιλίων/ώρα (140 χλμ/ώρα). Το αμάξι εκσφενδονίστηκε και προσγειώθηκε μέσα σε εμπορικό κέντρο, το οποίο ευτυχώς ήταν κλειστό και κανείς δεν τραυματίστηκε. Αν και ένα ακόμα λαμπρό επιστημονικό πείραμα πήρε απρόοπτο τέλος. Ο άντρας, που βγήκε αλώβητος από το ατύχημα, οδηγήθηκε κατόπιν για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη…

Ο «Ράμπο» (1982) κάνει τον Ράιαν Γκόσλινγκ να ρίχνει μαχαίρια σε παιδάκια



Ο ήρωας δράσης που ξεπήδησε από το «Ράμπο: Το πρώτο αίμα» έμελλε να γίνει ένας από τους πλέον κλασικούς της κινηματογραφίας, κάνοντας κάθε παιδί της δεκαετίας του 1980 να θέλει να του μοιάσει. Αν και κάποια παιδάκια, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ, πήγαν το πράγμα της μίμησης σε άλλα επίπεδα!

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του, λάτρεψε ως πιτσιρικάς τον Τζον Ράμπο τόσο πολύ που πίστεψε ότι η ταινία συνεχιζόταν στην καθημερινότητά του και πως ο ίδιος ήταν τελικά ο βετεράνος πολεμιστής. Κι έτσι πήρε ένα σετ μαχαιριών και έφυγε για το σχολείο για να ζήσει το μεγάλο του όνειρο στην αυλή: στο διάλειμμα, στάθηκε στη μέση του σχολικού παιδότοπου, ονειρεύτηκε πως είχε περικυκλωθεί από εχθρούς και άρχισε να εκτοξεύει τα μαχαίρια στους συμμαθητές του!

Ο Γκόσλινγκ αποβλήθηκε από το σχολείο και οι γονείς του του απαγόρευσαν έκτοτε να βλέπει βίαιες ταινίες…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...