Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε και οι ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται εξαιτίας της στον χώρο της αγοράς εργασίας αναγκάζει τους ανθρώπους να «στύψουν» το μυαλό τους προκειμένου να βρουν νέες πηγές εισοδήματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πώς η κρίση γεννά ιδέες και ευκαιρίες. Ακόμα κι έτσι όμως η ιδέα του να ξεκινήσει κανείς δική του επιχείρηση και να γίνει αυτοαπασχολούμενος ακούγεται τρομακτική και δαπανηρή. Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι...
Στην πραγματικότητα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και διασκεδαστική ιδέα, ειδικά αν ξέρετε τι να περιμένετε και τι να κάνετε. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.
Προσωπική αξιολόγηση
Ξεκινήστε με έναν απολογισμό του εαυτού σας και της κατάστασής σας. Ποιες δεξιότητες έχετε και ποιος είναι ο τομέας που γνωρίζετε καλύτερα;
Σκεφτείτε επίσης
- Τι ακριβώς θέλετε να πουλήσετε: προϊόν ή υπηρεσία;
- Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε;
- Τι αγαπάτε τόσο πολύ που θα θέλατε να το κάνετε κάθε μέρα;
- Οι απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να επικεντρωθείτε στο είδος της επιχείρησης που θα δημιουργήσετε.
Αναλύστε την επιχείρηση
Μόλις βρείτε την ιδέα για την επιχείρησή που θα ταιριάζει με τους στόχους και τον τρόπο ζωής σας, το επόμενο βήμα είναι να αναλύσετε την ιδέα. Ποιοι θα είναι οι πελάτες; Τι ανταγωνισμός υπάρχει; Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν ή η υπηρεσία;
Κάντε το νόμιμα: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να σχηματιστεί μια επιχείρηση
- Θα μπορούσε να είναι ατομική επιχείρηση
- Θα μπορούσε να είναι μια Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ). Συστήνεται τουλάχιστον από δύο πρόσωπα και το κεφάλαιο ορίζεται από τους εταίρους χωρίς κανένα περιορισμό.
- Θα μπορούσε να είναι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ). Το ελάχιστο ύψος εταιρικού κεφαλαίου που απαιτεί ο νόμος για τη σύστασή είναι ένα ευρώ.
- Ή μια Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε), ασφαλώς μαζί με άλλους μετόχους.
Σε γενικές γραμμές οι πρώτες επιλογές είναι προτιμότερες αν θέλετε να έχετε αποκλειστικά εσείς την ευθύνη ή αν προτιμάτε να τη μοιραστείτε. Θα πρέπει επίσης να πάρετε και την σωστή επιχειρηματική άδεια από την πόλη, τον νόμο και γενικότερα τον τόπο διαμονή σας. Επισκεφτείτε τον λογιστή σας και δείτε τι σας προτείνει. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τι ασφαλιστικές επιλογές έχετε και πέρα από τον λογιστή να βρείτε και έναν καλό δικηγόρο.
Δημιουργήστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο
Αν θα ζητήσετε εξωτερική χρηματοδότηση από φίλους, συγγενείς, επενδυτές ή μια τράπεζα, ένα επιχειρηματικό σχέδιο/πλάνο είναι απαραίτητο. Αλλά ακόμη κι αν το κεφάλαιο θα είναι δικό σας, η σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια που χρειάζεται για να στηθεί μια εταιρία, θα αναζητήσετε, θα συγκεντρώσετε και θα κάνετε κάποιους υπολογισμούς και όσο προχωράτε ίσως καταλήξετε και σε μερικές καινούργιες ιδέες.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.