Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Γκέι ισοβίτες παντρεύτηκαν μέσα στη φυλακή


Ο πρώτος γάμος ομόφυλων πίσω από τα κάγκελα στη Βρετανία.

Δυο κρατούμενοι σε φυλακές της Βρετανίας, έγραψαν χθες ιστορία. Ο Mikhail Ivan Gallatinov, 40 ετών και ο σύντροφος και συγκρατούμενός του Marc Goodwin, 31 ετών, παντρεύτηκαν σε χώρο των φυλακών ασφαλείας όπου κρατούνται. Το ζευγάρι σφράγισε την ένωσή του, με ένα φιλί και ένα κομμάτι τούρτας, όπως έγραψαν τα βρετανικά μέσα.

Γκέι ισοβίτες παντρεύτηκαν μέσα στη φυλακή

Οι ισοβίτες, είναι το πρώτο γκέι ζευγάρι που παντρεύεται πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής στη Βρετανία, γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν πριν από περίπου δυο χρόνια. Και οι δυο εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, στις φυλακές Full Sutton, στο Γιορκσάιρ.

Όπως σημειώνει η Mirror, o Gallatinov είναι ένας ψυχωτικός παιδόφιλος, καταδικασμένος για τη δολοφονία ομοφυλόφιλου που είχε γνωρίσει σε ειδική ιστοσελίδα γκέι γνωριμιών το 1997 και ο Goodwin, εκτίει ισόβια ποινή του για «ομοφοβική ανθρωποκτονία» πριν από οκτώ χρόνια.

Ο χώρος τέλεσης του γάμου, στις φυλακές Full Sutton




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά τούνελ οδηγούσαν στην έπαυλη του Playboy


Σχέδια και φωτογραφίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ίδιο το περιοδικό, δείχνουν πως υπήρχαν μυστικά τούνελ που επέτρεπαν στους διάσημους να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στην έπαυλη του Playboy!





Σύμφωνα με τα σχέδια, κρυφά περάσματα συνέδεαν τα σπίτια διασήμων με την έπαυλη του Playboy.



Υπάλληλοι του περιοδικού "ξέθαψαν" σχέδια αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τις εργασίες κατασκευής των τούνελ από τα οποία αρκετοί διάσημοι όπως οι Jack Nicholson, Warren Beatty, Kirk Douglas και James Caan εισχωρούσαν ανενόχλητοι στην έπαυλη, υπογείως.



«Τα τούνελ λέγεται πως σφραγίστηκαν το 1989», αναφέρει εργαζόμενος του περιοδικού, ενώ ο ίδιος ο Χιου Χέφνερ δε θέλησε να σχολιάσει επ' αυτού, όπως και οι εκπρόσωποι των διάσημων ηθοποιών που είχαν πρόσβαση σε αυτά.



Αν και δεν επιβεβαιώνει κάποιος επίσημα αν εν τέλει τα τούνελ όντως χτίστηκαν, ωστόσο, βρέθηκαν φωτογραφίες από την διαδικασία κατασκευής τους.














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι ηθοποιοί πεθαίνουν πιο συχνά


Ταινίες δίχως... happy end.

Όλοι έχουμε θελήσει να σκοτωθεί ένας ηθοποιός ενώ παρακολουθούμε μία ταινία, όμως είναι μερικοί που πεθαίνουν πολύ συχνότερα από άλλους.

Το Business Insider του Bloomberg ανέλυσε τους ρόλους πολλών ηθοποιών σε ταινίες και το πόσες φορές έχουν πεθάνει στις ταινίες τους.

Οι δημοσιογράφοι συνέκριναν στατιστικά στοιχεία με τον αριθμό των ταινιών των ηθοποιών και σε πόσες περιπτώσεις έχουν σκοτωθεί. Το ποσοστό αυτών που έχουν πεθάνει συχνότερα κυμαίνεται από το 15% έως το 30% των ταινιών, στις οποίες έχουν παίξει.

Όπως φαίνεται το τρόπαιο της μετά θάνατον ζωής παίρνει ο μπόξερ Μίκι Ρουρκ, ο οποίος είναι ο ηθοποιός ο οποίος έχει σκοτωθεί στο 29,7% των ταινιών, στις οποίες έχει παίξει κατά τα τελευταία 30 ολόκληρα χρόνια.

Ο σκωτσέζος ηθοποιός, Τόμι Φλάναγκαν του «Μονομάχου» καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Οι σκηνοθέτες τον έχουν δολοφονήσει στο 26,1% των ταινιών που έχει παίξει.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ένας μεγάλος αστέρας του Χόλιγουντ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, με τις πιθανότητές του να μείνει ζωντανός να μην ξεπερνούν τη μία στις τέσσερις. Ο χολιγουντιανός σταρ έχει παίξει συνολικά σε 36 ταινίες και έχει βγει ζωντανός μόνο στις 27 εξ αυτών.

Όλως περιέργως, στη λίστα με τους πρώτους 20 ηθοποιούς που έχουν πεθάνει πιο συχνά υπάρχει μόνο μία γυναίκα, η Έβα Γκριν, η ηθοποιός που έπαιζε τη Βέσπερ Λιντ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Casino Royale». Έχει δολοφονηθεί στις 3 από τις 15 ταινίες που έχει παίξει.

Δεύτερη γυναίκα στη λίστα είναι η Σαρλίζ Θερόν, που έχει πεθάνει σε 25 ταινίες, όμως έχει πολύ μεγαλύτερη καριέρα από την Έβα Γκριν, καθώς έχει παίξει σε 165 ταινίες συνολικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται όταν η λάβα συναντάει τον πάγο


Δείτε το βίντεο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί εάν κάποιος ρίξει κάτι πολύ ζεστό, όπως η λάβα σε κάτι πολύ κρύο, όπως ο πάγος; Οι περισσότεροι θα φανταστούν πως η λάβα θα λιώσει τον πάγο. Το βίντεο όμως που ακολουθεί, δίνει μία διαφορετική απάντηση.

Το συγκεκριμένο βίντεο πρωτοδημοσιεύτηκε το 2012 και μέχρι σήμερα το έχουν δει περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όπως φαίνεται και σε αυτό, όταν η λάβα πέσει πάνω στον πάγο αρχίζει να κινείται πάνω σε αυτόν δημιουργώντας φυσαλίδες.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιοντάρι πήδηξε σε αυτοκίνητο και δάγκωσε τον οδηγό


Του κατάφερε μια... χορταστική δαγκωματιά στο πόδι.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας Αυστραλός τουρίστας, όταν γλίτωσε στο παρά τρίχα να γίνει το γεύμα ενός λιονταριού. Η άγρια… γάτα, πήδηξε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια σαφάρι, και τον δάγκωσε στα πόδια.

Ο Brendan Smith από το Περθ, επέλεξε να γνωρίσει την άγρια φύση σε σαφάρι στο Γιοχάνεσμπουργκ όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον βασιλιά της ζούγκλας. Το άγριο ζώο, όπως δηλώνει ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, τον έστειλε στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Νότια Αφρική.

«Βρισκόμουν μόλις 36 ώρες στη γη της Ν. Αφρικής, και βρέθηκα στο νοσοκομείο όταν ένα λιοντάρι πήδηξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου και με δάγκωσε στο πόδι», έγραψε στο Facebook. O Smith μάλιστα ανέβασε και σχετική φωτογραφία από την πληγή του στο διαδίκτυο. Η εικόνα δείχνει την δαγκωματιά που κατάφερε το ζώο στον τουρίστα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιο αεροδρόμιο δεν έχει χάσει ούτε μια αποσκευή


Ο επιβάτης σε αυτό είναι... ξέγνοιαστος.

Ένας αερολιμένας υπερηφανεύεται ότι δεν έχει χάσει ούτε μια φορά κανένα αντικείμενο επιβατών, ούτε μια αποσκευή από τότε που άνοιξε τις πύλες του.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία εγκωμιάστηκε κατά τη διάρκεια των World Airport Awards 2015 ως το καλύτερο εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ότι θα πάρουν τις αποσκευές τους μετά από μια πτήση - ποτέ δεν έχει χαθεί βαλίτσα από το 1994, οπότε και το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε.

Η Βρετανική εταιρεία Skytrax, οργάνωσε το βραβείο, πραγματοποίησε μια μελέτη κατά την οποία εξέτασε τα δεδομένα 550 αεροδρομίων από όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τα βραβεία, το Changi Airport, πήρε το βραβείο του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, με το Χίθροου να καταλαμβάνει την 8η θέση. Το Kansai International, κατέλαβε την 12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φάρσα που θα σας τρομάξει


Μια πρωτότυπη φάρσα εμπνεύστηκε ένας άνδρας για να τρομάξει τον αγρότη φίλο του την ώρα που έκανε δουλειές στον αχυρώνα, καθώς είχε «θαφτεί» στο χώμα και ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά του. Το αποτέλεσμα ήταν από τον φόβο του ο αγρότης να σταματήσει αστραπιαία την εργασία του και στην προσπάθεια του να αποχωρήσει από τον χώρο, να σκοντάψει πάνω στη πόρτα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η προσγείωση έμοιαζε ακατόρθωτη


Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκαναν την προσγείωση του Boeing της Emirates δύσκολη υπόθεση. Ο πιλότος, ωστόσο, κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια προς μεγάλη ανακούφιση των επιβατών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσα δεν ξέρετε για τον Πύργο του Άιφελ


Πριν από μερικές ημέρες έγινε 126 χρονών.

Ο περίφημος Πύργος του Άιφελ χτίστηκε στο Παρίσι πριν από 126 χρόνια και για την κατασκευή του χρειάστηκαν 2 χρόνια, 2 μήνες και 5 ημέρες.

Έγινε για να χρησιμεύσει ως Πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 προς τιμήν του ενός αιώνα από τη Γαλλική Επανάσταση, και συγκεκριμένα από την καταστροφή της Βαστίλης.

Ξέρετε ότι...

- Ο Πύργος του Άιφελ δεν ήταν «παιδί» του Γκουστάβ Άιφελ. Οι αρχιμηχανικοί του, Μωρίς Κοσλέν και Εμίλ Νουγιέ, σχεδίασαν το κτίριο. Ο ίδιος ο Γκουστάβ Άιφελ δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το σχέδιο, αλλά έστειλε τους μηχανικούς για να επιβλέπουν το αρχιτεκτονικό τμήμα του Στεφάν Σοβέστρ. Με τη βοήθειά του, ο Άιφελ βρέθηκε πίσω από τα τελικά σχέδια και αγόρασε τα δικαιώματα.

- Ο Πύργος του Άιφελ σε νούμερα: 300 εργάτες, 18.038 κομμάτια σιδήρου, 2,5 εκατομμύρια μεταλλικοί σύνδεσμοι, 10.000 τόνοι και ύψος 299,99 μέτρα.



- Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε ως σύμβολο της μοντέρνας επιστήμης και την εποχή που χτιζόταν ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Και παρέμεινε έως το 1930 όταν χτίστηκε το κτίριο της Chrysler στη Νέα Υόρκη.

- Τα ασανσέρ του Πύργου του Άιφελ αρχικά δε λειτουργούσαν. Στις 6 Μαΐου οι 30.000 επισκέπτες της έκθεσης μπόρεσαν να μπουν στο κτίριο, όμως έπρεπε να ανέβουν 1.710 σκαλιά για να φτάσουν στην κορυφή. Τα ασανσέρ μπήκαν σε λειτουργία στις 26 Μαΐου.



- Οι Παριζιάνοι αρχικά μισούσαν τον Πύργο του Άιφελ. Στις εφημερίδες κατέφθαναν επιστολές που έλεγαν ότι δεν ταιριάζει καθόλου με την εικόνα της πόλης. Μία ιστορία λέει ότι ο συγγραφέας, Γκι ντε Μωπασάν, μιλούσε τον Πύργο του Άιφελ, αλλά έτρωγε κάθε μεσημέρι στο εστιατόριό του. Όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι είναι το μόνο μέρος της πόλης από το οποίο δεν έβλεπε τον Πύργο.

- Επίσης, αλλάζει ύψος ανά σεζόν. Επειδή είναι φτιαγμένος από σίδηρο που διαστέλλεται με τη ζέστη και συστέλλεται με το κρύο, το ύψος του διαφοροποιείται κατά μερικά εκατοστά.



- Σκοπός όταν κατασκευάστηκε ήταν για να μείνει για 20 χρόνια. Όμως αργότερα ο στρατός άρχισε να τον χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες. Όταν έληξε η άδειά του, ο Δήμος αποφάσισε να τον κρατήσει.

- Δεν έχει το ίδιο χρώμα παντού, είναι βαμμένος πιο σκούρος κάτω και ανοιχτότερος πάνω. Βάφεται κάθε 7 χρόνια και χρειάζονται 50 με 60 τόνοι μπογιάς.



- Είναι το μνημείο που επισκέπτονται περισσότερο οι τουρίστες, καθώς προσελκύει περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, το 75% είναι ξένοι.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτη Ανάσταση μετά από 93 χρόνια σε ναό στη Σμύρνη


Την παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες Ορθόδοξοι.

Στην κυριολεξία λαμπροφόρος από κάθε άποψη υπήρξε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία, η πρώτη μετά 93 χρόνια, στο διασωθέντα και ανακαινισθέντα ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη.

Την ακολουθία της Αναστάσεως παρακολούθησαν με κατάνυξη, ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι, μέλη της κατά Σμύρνη Ορθόδοξης Εκκλησίας, που τα τελευταία δύο χρόνια, με την αγάπη και πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και τις άοκνες προσπάθειες του ιερατικώς προϊσταμένου, αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλου Συκή, αναγεννάται. Επίσης , την ακολουθία παρακολούθησαν Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι από άλλες περιοχές γύρω από τη Σμύρνη, επισκέπτες από την Ελλάδα, καθώς και ορισμένοι Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοαυστραλοί.

Στην ακολουθία της Αναστάσεως και στην Θεία Λειτουργία τηρήθηκε η παράδοση , η οποία συνταίριαζε την μεγαλοπρέπεια με την αρχοντική απλότητα. Γύρω στις 10.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος άρχισε την ακολουθία της Παννυχίδος, που ολοκληρώθηκε με το «Δεύτε λάβετε Φως» και το άναμμα των λαμπάδων των πιστών από την λαμπάδα του πατρός Κυρίλλου, η οποία προηγουμένως είχε αναφτεί από την ακοίμητη κανδήλα. Μέσα και έξω στον ναό του Αγίου Βουκόλου είχε δημιουργηθεί αδιαχώρητο.

Σχηματίστηκε πομπή που πορεύτηκε στον περίβολο του ναού. Οι θύρες έκλεισαν και μέσα έμεινε μόνο ο αναγνώστης. Της πομπής προηγούνταν τα Εξαπτέρυγα, η εικόνα και το λάβαρο της Αναστάσεως, οι ψάλτες, και ο π. Κύριλλος, κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και τον Σταυρό της Ευλογίας. Δίπλα του ήταν ο π. Μαξιμιλιανός , προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου των Ρωμαιοκαθολικών της Σμύρνης. Σε ένα υπερυψωμένο χώρο, απέναντι από την δυτική πύλη του ναού , που ήταν αναρτημένη η σημαία με το έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο π. Κύριλλος ανέγνωσε την περικοπή από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο «Διαγενομένου του Σαββάτου». Στη συνέχεια η εκφώνηση «Δόξα τη Αγία και Ομοουσίω Τριάδι» και ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος έψαλλε το μεγαλόπρεπο, θριαμβευτικό αντίφωνο του Πάσχα:

«Χριστὸς ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος». Με το «Χριστός Ανέστη» άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα καμπανάκια , που κρατούσε ο νεωκόρος , και σήμαντρα , που είχαν μαζί τους μερικά παιδιά. Ο κόσμος αντάλλασσε τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη!-Αληθώς Ανέστη!» και ο ένας ασπαζόταν τον άλλο μέσα σε ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

Απευθυνόμενος στον κόσμο ο π. Κύριλλος τόνισε ότι η Ανάσταση του Χριστού είναι ένα γεγονός «άμεσα συνδεδεμένο με την ταυτότητα των Ορθοδόξων και ιδιαίτερα των Ρωμιών». Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι , επεσήμανε, «είμαστε παιδιά του ενός αληθινού Θεού, άρα αδέλφια». Επίσης , έκανε ειδική αναφορά στους Χριστιανούς, αλλά και σε όλους όσοι σε διάφορα μέρη της γης διώκονται, υποφέρουν, σφαγιάζονται και υπέδειξε ότι πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστός ο κάθε άνθρωπος. Συμβολικά ο π. Κύριλλος και ο π. Μαξιμιλιανός άφησαν στον αέρα δύο λευκά περιστέρια για να υπογραμμίσουν την καταλλαγή, την αγάπη και την ειρήνη, που πρέπει να επικρατήσει μεταξύ των Χριστιανών και όλων των ανθρώπων.

Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορική» την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο και θα επιθυμούσε πολύ να ήταν στην Σμύρνη , όπως θέλει, είπε ο Πατριάρχης, να ξανακάνει Πάσχα στην γενέτειρα του, Ίμβρο. Ο π. Κύριλλος ανέφερε ότι στην επικοινωνία του με τον Πατριάρχη τον ευχαρίστησε θερμά και του είπε: « Παναγιώτατε , όσο το Φανάρι και Εσείς είστε αναστημένοι, είμαστε και εμείς, όπου κι΄ αν βρισκόμαστε».

Μετά την ακολουθία της Αναστάσεως, πριν να εισέλθει ο κόσμος στον ναό για τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, έγινε ένα ιδιαίτερο τελετουργικό. Μπροστά από την κλειστή δυτική πύλη, σύμβολο των πυλών του Άδη που καταργήθηκαν με την Ανάσταση του Χριστού, ο π. Κύριλλος, ο οποίος χτύπησε δυνατά την πύλη, είχε με τον αναγνώστη, που έμεινε εντός του ναού, ένα διάλογο από τους ψαλμούς του Δαϋίδ . «Άρατε πύλας, οι άρχοντες υμών και επάρθητε, πύλαι αιώνιοι, και εισελεύσεται ο βασιλεὺς της δόξης» . Η απάντηση μέσα από τον ναό «Τις εστιν ούτος ο βασιλεὺς της δόξης;». Και πάλι ο π. Κύριλλος: « Κύριος των δυνάμεων αυτός εστίν ο βασιλεύς της δόξης. Τότε άνοιξε η πύλη και όλοι εισήλθαν στον ναό. Όσο ψαλλόταν ο Κανόνας της Κυριακής του Πάσχα το εκκλησίασμα ασπαζόταν την εικόνα της Αναστάσεως και έπαιρνε από τον π. Κύριλλο ένα μικρό πουγκί από λεπτό διάφανο ύφασμα, στο οποίο μέσα υπήρχαν ένα κόκκινο αυγό , ένα κουλουράκι σμυρνέϊκο και μικρές εικόνες των Πολιούχων Αγίων της Σμύρνης, Φωτεινής, Βουκόλου και Πολυκάρπου. Προς το τέλος του Κανόνα ο π. Κύριλλος ράντισε όλους με αγιασμό. Επίσης, προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών όλων των εν Σμύρνη ειρηνικώς κοιμηθέντων ή μαρτυρικώς τελειωθέντων.

Στο τέλος της Λειτουργίας ανέγνωσε την ομιλία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου για το Άγιο Πάσχα, η οποία είναι γνωστή ως «Κατηχητικός Λόγος».

Στις 11 σήμερα το πρωί τελέστηκε στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής, που υπάρχει από την δεκαετία του 1950 σε ανάμνηση του πυρπολυθέντος το 1922 μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού ναού της Σμύρνης, ο Εσπερινός της Αγάπης. Οι ύμνοι ψάληκαν Ελληνικά και Ρωσικά. Η ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε στα Ελληνικά και στην Ομηρική γλώσσα από τον π. Κύριλλο, στα Ιταλικά από τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα , π. Μαξιμιλιανό, και στα Ρωσικά , Τουρκικά και Αγγλικά από λαϊκούς. Ο Εσπερινός έληξε με την περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του ναού.

Επιστέγασμα της γιορτής του Πάσχα ήταν το πλούσιο σε εδέσματα τραπέζι, το οποίο προσέφερε η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης σε χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου, που διατέθηκε ευγενώς.

«Τα όσα ζήσαμε φέτος στην διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας και του Πάσχα στην Σμύρνη για μένα ήταν μια αποκάλυψη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής. Η εμπειρία αυτών των ημερών είναι ακόμη μια επιβεβαίωση ότι «στα σχέδια του Θεού υπάρχουν θαυμαστά πράγματα, αρκεί να τον εμπιστευόμαστε και να προσευχόμαστε», κατέληξε ο κ. Κύριλλος.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς άλλαξε ριζικά η ζωή της γυναίκας που έκανε σεξ στο γραφείο


Η πιπεράτη περιπέτειά τους είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η ζωή της νεαρής γυναίκας που έγινε διάσημη άθελά της, όταν πιάστηκε να κάνει σεξ με συνάδελφό της στο γραφείο όπου εργάζονταν, άλλαξε ριζικά. Πρόσφατα, πιπεράτες φωτογραφίες με το παράνομο ζευγάρι, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, να επηρεαστούν οι ζωές των δυο πρωταγωνιστών.

Η 26χρονη αναγκάστηκε όχι μόνο να αποχωρήσει από την ασφαλιστική εταιρεία, στο Κρίστιαντσερτς της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και από τη χώρα επιστρέφοντας στη γενέτειρά της. Αλλά και ο 50χρονος παρτενέρ της, είναι παντρεμένος με δυο παιδιά, δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία μετά το ντροπιαστικό βίντεο που τράβηξαν θαμώνες του μπαρ Carlton που βρίσκεται απέναντι από την εταιρεία.

Η νεαρή πριν γίνει θέμα στο ίντερνετ, ήταν αρραβωνιασμένη με έναν τύπο ονόματι Τζος και πλέον μετακόμισε για την Βρετανία από όπου κατάγεται. Όπως σημειώνεται, η σχέση της με τον σύντροφό της, βρισκόταν σε «διάλειμμα» την περίοδο του περιστατικού.

«Είναι ένας πανέμορφος άνθρωπος, αλλά είναι μια ανόητη κοπέλα που κάνει ανόητα λάθη με τεράστιο αντίκτυπο», αναφέρει πηγή σε τοπικό μέσο, σύμφωνα με τους New York Post.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανίδα 65 ετών με 13 παιδιά και 7 εγγόνια... είναι ξανά έγκυος


Ενδέχεται να γίνει η γηραιότερη μητέρα τετράδυμων στον κόσμο.

Μια 65χρονη Γερμανίδα, μητέρα 13 παιδιών και γιαγιά 7 εγγονιών, η Ανεγκρέτ Ράουνινγκ, είναι ξανά έγκυος και μάλιστα κυοφορεί τετράδυμα!

Εάν η εγκυμοσύνη εξελιχθεί ομαλά, η ηλικιωμένη δασκάλα ενδέχεται να γίνει η γηραιότερη μητέρα τετράδυμων στον κόσμο, ανέφερε στον ιστότοπό του το τηλεοπτικό κανάλι RTL.

Η απίστευτη ιστορία της Ανεγκρέτ έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στη Γερμανία. Μάλιστα η λαϊκή εφημερίδα Bild είχε το θέμα στο πρωτοσέλιδό της στο σημερινό, κυριακάτικο φύλλο της, ενώ το RTL πρόκειται να προβάλει μια συνέντευξη με την 65χρονη.

Μολονότι ήταν ήδη πολύτεκνη, η γυναίκα από το Βερολίνο δεν δίστασε να κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποιήσης τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να ικανοποιήσει την επιθυμία της μικρότερης κόρης της, που είναι μόλις 9 ετών. Το κοριτσάκι της ζητούσε επίμονα ένα μικρότερο αδελφάκι...

Η τελευταία εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα τέσσερα ωάρια γονιμοποιήθηκαν όλα και, φυσικά, η Ράουνινγκ δεν σκέφθηκε ούτε για μια στιγμή ότι θα κρατούσε μόνο το ένα από τα έμβρυα.

«Φυσικά έπαθα σοκ. Μίλησα με το γυναικολόγο μου. Το σκέφθηκα και κατόπιν πήρα την απόφασή μου, αν και κατά βάθος ήδη τη γνώριζα», είπε η ίδια στην Bild.

Η Ράουνινγκ, που διδάσκει Αγγλικά και Ρωσικά, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί φέτος. Η ίδια δηλώνει ότι δεν την νοιάζει καθόλου ούτε η ηλικία της, ούτε τι θα σκεφθεί ο κόσμος. «Δεν φοβάμαι. Ελπίζω ότι η υγεία μου θα παραμείνει καλή», σχολίασε μόνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ράουνινγκ καταφεύγει στην εξωσωματική για να γίνει μητέρα σε προχωρημένη ηλικία. Το 2005 είχε και πάλι δημιουργήσει θέμα στη Γερμανία όταν, στα 55 της, γέννησε ένα κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πλέον παρακολουθείται από πολλούς γιατρούς και μέχρι στιγμής η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται ομαλά, χωρίς σημαντικές επιπλοκές.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δάση της βροχής καταστρέφονται όμως η Γη πρασινίζει


Ερευνητές αποκαλύπτουν μεγάλη αύξηση στα δέντρα της Γης.
Χιλιάδες τετραγωνικά μίλια δασών της βροχής εξαφανίζονται κάθε χρόνο από τον Αμαζόνιο, για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, με το πρότυπο αυτό καταστροφής να συντελείται σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη αυτή καταστροφή ο πλανήτης μας είναι περισσότερο πράσινος σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, με το συνολικό ποσοστό φυτικής κάλυψης να σημειώνει αύξηση.

Μάλιστα –όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline- η αύξηση είναι τόσο αξιοσημείωτη, που τα δέντρα και τα φυτά που υπάρχουν στον κόσμο να αποθηκεύουν σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια περισσότερους τόνους διοξειδίου του άνθρακα, απ’ ό,τι συνέβαινε το 2003.

Αυτό οφείλεται στις δεντροφυτεύσεις που γίνονται στην Κίνα, στην ανάπτυξη ξανά των δασών σε πρώην σοβιετικά κράτη λόγω των εγκαταλελειμμένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στις πλούσιες σαβάνες λόγω των υψηλών ποσοστών βροχοπτώσεων.

Ερευνητές ανέλυσαν δορυφορικά δεδομένα 20 ετών και διαπίστωσαν μια αύξηση στον άνθρακα, παρά τη συνεχιζόμενη και μεγάλης κλίμακα αποψίλωση των δασών σε Βραζιλία και Ινδονησία, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Nature Climate Change. Οι ροές του άνθρακα (κύκλος του άνθρακα) «ρέουν» στους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τα εδάφη του κόσμου.

Στην ατμόσφαιρα υπάρχει κυρίως με τη μορφή του διοξειδίου του άνθρακα –το κύριο αέριο του φαινομένου του θερμοκηπίου- και αποθηκεύεται στα φυτά ως άνθρακας. Μέσα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε ενέργεια που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξή τους, «κλειδώνοντας» τον άνθρακα μέσα τους και απελευθερώνοντας οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

Παρότι η αύξηση της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων τόνων στη συγκράτηση του διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντική, είναι πολύ μικρή συγκριτικά με τα 60 δισεκατομμύρια τόνους που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από την καύση ορυκτών καυσίμων και την παραγωγή τσιμέντου, ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, Yi Liu.

«Η μελέτη μας δείχνει, ότι τα φυτά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, όμως υπάρχει ακόμη πολύ στην ατμόσφαιρα. Αν θέλουμε να σταθεροποιήσουμε τα τρέχοντα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και να αποφύγουμε τις επακόλουθες επιπτώσεις, απαιτείται να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων από την καύση ορυκτών καυσίμων».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η μείωση στη βλάστηση των τροπικών δασών είναι δραματική στον Αμαζόνιο και σε περιοχές της Ινδονησίας. Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι από τις εκκαθαρίσεις που συντελούνται στις περιοχές αυτές, επειδή τα δάση είναι πιο πλούσια και σε αυτά ζουν πιο ποικίλα οικοσυστήματα, τα οποία απορροφούν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα ανά εκτάριο, σε σχέση με τις σαβάνες και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Παρότι η συνολική φυτοκάλυψη έχει αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία, είναι αναμφισβήτητα χαμηλότερης ποιότητας από αυτή που υπάρχει στα τροπικά δάση, τα οποία υποστηρίζουν ακόμη δίκτυα σπάνιων αλληλοεξαρτώμενων ειδών.

Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, μόνο το ήμισυ της απώλειας των τροπικών δασών έχει αντισταθμιστεί από την αύξηση σε άλλους τύπους βλάστησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίας κατασπάραξε 13χρονο στον Ινδικό Ωκεανό


Τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία έχασε ένας 13χρονος σέρφερ στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού.

Ο έφηβος έκανε σερφ εκτός του οριοθετημένου χώρου όταν δέχθηκε την επίθεση το πρωί της Κυριακής. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν ειδικά σκάφη σε μια προσπάθεια εντοπίσουν τον καρχαρία.



Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο αμέσως, όμως παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον 13χρονο στη ζωή.

Σημειώνεται ότι από το 2007 έχουν καταγραφεί 16 παρόμοια περιστατικά, με επτά ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από μια θανατηφόρα επίθεση καρχαρία, απαγορεύτηκαν τα θαλάσσια σπορ εκτός των οριοθετημένων χώρων που επιβλέπονται από ναυαγοσώστες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άλλοι δύο σοβαροί τραυματισμοί στον σαϊτοπόλεμο στη Μεσσηνία


Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά πριν από λίγο στη Μεσσήνη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου.

Σύμφωνα με το best-tv.gr, πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 61 και 65 χρονών που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο πρώτος έχασε το αριστερό και ο δεύτερος το δεξί του χέρι.

Δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό. Δύο ακόμα 25χρονοιτραυματίστηκαν από κροτίδα την ώρα της ανάστασης στην Καλαμάτα στην περιοχή του ανατολικού κέντρου, πλησίον του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη.

Ο ένας εξ' αυτών στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ακρωτηριάστηκε και στα δύο του χέρια από το ύψος του αγκώνα και τυφλώθηκε.

Ο άλλος 25χρονος που βρισκόταν πλησίον του πρώτου τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα μιας γυναίκας από την Γκάμπια στον Μαραθώνιο


Με τον αριθμό της συμμετοχής της καρφιτσωμένο στην παραδοσιακή ενδυμασία της και με ένα μπιτόνι με νερό στο κεφάλι, μια γυναίκα από την Γκάμπια στήθηκε στη γραμμή της αφετηρίας του Μαραθωνίου του Παρισιού, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα δεκάδες χιλιόμετρα που περπατούν καθημερινά οι άνθρωποι στην Αφρική, σε αναζήτηση πόσιμου νερού.

Η Σιαμπατού Σάνεχ, που φόρεσε τα σανδάλια της για να περπατήσει τα 42.195 μέτρα μέχρι τον τερματισμό, είχε γράψει το μήνυμά της σε πλακάτ: «Στην Αφρική, οι γυναίκες καλύπτουν καθημερινά αυτήν την απόσταση για να βρουν νερό» και «Βοηθήστε μας να μειώσουμε αυτήν την απόσταση».



Η ψηλόλιγνη, 40χρονη Αφρικανή δέχτηκε να φύγει για πρώτη φορά από τη χώρα της και να "τρέξει" μαζί με άλλους 54.000 μαραθωνοδρόμους απ' όλον τον κόσμο "για να βοηθήσει τον εαυτό της, την οικογένειά της και το χωριό της" όπως είπε, μέσω διερμηνέα, στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Να τους βοηθήσω να έχουν νερό. Οι Αφρικανοί κουράστηκαν. Καθημερινά πηγαίνουμε να φέρουμε νερό και η απόσταση είναι πολύ μεγάλη", εξήγησε η Σιαμπατού.



Η συμβολική συμμετοχή της στον Μαραθώνιο, την ίδια ημέρα που ξεκινά στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας το 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, οργανώθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση "Νερό για την Αφρική" η οποία προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να τοποθετήσει αντλίες στο Μπουλενγκάτ -το χωριό της Σιαμπατού Σάνεχ- και σε άλλες κοινότητες της Γκάμπιας. Στόχος της είναι επίσης "να καταδείξουμε τις αντιθέσεις μεταξύ την πολυτέλεια, την ομορφιά του Παρισιού και τη φτώχεια της Αφρικής", είπε η ιδρύτρια της οργάνωσης, Σέριλ Γκρίντρι. Μια αντλία νερού στοιχίζει 4.900 ευρώ και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, διαβεβαίωσε η Γκρίντρι, η οργάνωση της οποίας έχει ήδη χρηματοδοτήσει 120 παρόμοια έργα στην Γκάμπια.

Η Σιαμπατού Σάνεχ φεύγει από το χωριό της τρεις φορές την ημέρα προς αναζήτηση νερού, συνοδευόμενη από τις δύο κόρες της, ηλικίας 10 και 4 ετών. Όλες τους είναι φορτωμένες με βαριά μπιτόνια για να μεταφέρουν το πολύτιμο υγρό που είναι αναγκαίο "για να πιούμε, για να μαγειρέψουμε, για να πλύνουμε", εξήγησε.

"Από την ημέρα που γεννήθηκα έβλεπα τους γονείς μου να το κάνουν, τώρα το κάνω εγώ και το δείχνω στα παιδιά μου. Όμως καμιά φορά, ιδίως την εποχή των βροχών, το νερό δεν είναι καλό και τα παιδιά αρρωσταίνουν, παθαίνουν διάρροιες εξαιτίας του νερού", αφηγήθηκε η γυναίκα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...