Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ταινίες μαθητών θα προβληθούν απόψε στη Μύκονο


Τα δύο φιλμ γυρίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Σινεμά»
.
Ταινίες που δημιουργήθηκαν από μαθητές σχολείων της Μυκόνου θα προβληθούν απόψε στις 20.00, στον κινηματογράφο του νησιού Σινέ Μαντώ, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για τα φιλμ «Πόλεμος για το νερό» που δημιουργήθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο (Χώρας), και «Ο Αόρατος Φίλος» του 2ο Δημοτικού Σχολείου (Πετεινάρου).

Οι ταινίες γυρίστηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε Σινεμά» που υλοποιήθηκε στη Μύκονο από την ΚΔΕΠΠΑΜ, τον Απρίλιο του 2013.




Διαβάστε περισσότερα...

Η Calliope μίλησε για τη διπλή μαστεκτομή


Η συνέντευξη που είχε δώσει δύο ημέρες πριν μπει στο χειρουργείο.

Σε επέμβαση διπλής μαστεκτομής υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα η διάσημη φωτογράφος Calliope, η οποία είχε μιλήσει δύο ημέρες πριν την επέμβαση στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μίλα», συνέντευξη που προβλήθηκε χθες.

Όταν η γιατρός της είπε το πρόβλημά της, η Calliope σάστισε. «Είπα ‘ώχ’, μου ήρθε νταμπλάς. ‘Για μένα μιλάνε ή για κάποια άλλη’, σκέφτηκα», είπε η φωτογράφος στην εκπομπή.

Η γιατρός της είπε σε δύο ημέρες να μπει στο χειρουργείο αλλά ή ίδια δεν ήταν έτοιμη. «Την πήρα τηλέφωνο την προηγούμενη ημέρα και της είπα ‘ακύρωσέ τα όλα, δεν είμαι έτοιμη, δεν μπορώ. Δώστε μου ένα μήνα να συνέλθω, να το χωνέψω».

«Τώρα είμαι πλήρως εξοικειωμένη και πανέτοιμη, μου έπεσε λίγο βαρύ, τώρα είμαι πολύ άνετη», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, το πρωτόκολλο λέει πως το χειρουργείο πρέπει να έχει γίνει μέσα σε 10 μέρες αλλά εκείνη άφησε ένα μήνα να περάσει. «Δεν ήμουν έτοιμη ψυχολογικά και έψαξα τι άλλες πιθανότητες έχω. Όλοι μου έλεγαν κάντο να τελειώνεις, τελικά είχαν δίκιο», τόνισε.




Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε τους όρχεις του με ένα ψαλίδι


Ο άνδρας εισέβαλλε μανιασμένος σε μια εκκλησία.

Η γαμήλια τελετή ενός νεαρού ζευγαριού από το Essex καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς την ώρα των προετοιμασιών στην εκκλησία εισέβαλλε ένας άντρας, ο οποίος είχε... κόψει τους όρχεις του με ένα ψαλίδι!

Στην εκκλησία εκείνη την ώρα βρισκόταν ο αιδεσιμότατος Bob Wallace και ο υπεύθυνος του ανθοπωλείου, που είχε αναλάβει τη διακόσμηση του ναού. Ξαφνικά ένας άντρας γεμάτος αίματα μπήκε μέσα και άρχισε να πετάει τις καρέκλες.

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είπε ο ιερέας στην Huffington Post, ο οποίος κάλεσε το ασθενοφόρο και την αστυνομία.

«Είχαν αρχίσει να έρχονται οι καλεσμένοι, όμως η αστυνομία δεν τούς επέτρεψε να μπουν μέσα» πρόσθεσε.

Ένας από τους καλεσμένους του γάμου είπε στην τοπική εφημερίδα Brentwood Weekly News: «Όλο το πάτωμα της εκκλησίας είχε γεμίσει αίματα. Σαν να είχε γίνει κάποια δολοφονία. Υπήρχαν αίματα παντού. Ο ιερέας γνώριζε τον άντρα και είπε ότι εισέβαλλε μέσα ενώ έκαναν τις προετοιμασίες. Είπε ότι είχε κόψει τους όρχεις του με ένα ψαλίδι και ότι ήταν σε κατάσταση αμόκ, πετώντας καρέκλες. Εκπλήσσομαι που δεν λιποθύμησε. Όταν μπήκα εγώ στην εκκλησία είδα ένα κομμάτι σάρκας στο πάτωμα... ήταν ένας από τους όρχεις του».

«Ένας άντρας με ψυχολογικά προβλήματα βρέθηκε στην εκκλησία σοβαρά τραυματισμένος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από εκεί σε ψυχιατρική κλινική» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Για την ιστορία, ο γάμος ξεκίνησε λίγες ώρες μετά.


Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικός θάνατος βρέφους σε ισπανικό αεροδρόμιο


Έχασε τη ζωή του στον ιμάντα αποσκευών.

Τις συνθήκες θανάτου ενός βρέφους πέντε μηνών σε αεροδρόμιο της πόλης Αλικάντε στην Ισπανία διερευνούν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Αεροδρομίων, παραμένει ασαφές το πώς το μωρό κατέληξε στον ιμάντα για τις μεγάλες αποσκευές.

«Δεν μπορεί να ανέβηκε εκεί μόνο του, κάποιος πρέπει να το έβαλε εκεί. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το μωρό σε εκείνο το σημείο», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το CNN γράφει πως η μητέρα, Αμερικανίδα υπήκοος, έφτασε στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ της Τετάρτης με πτήση από το Λονδίνο, με το 5μηνο μωρό της και άλλο ένα μικρό παιδί. Ο πατέρας, που είναι Καναδός, περίμενε ήδη στο αεροδρόμιο του Αλικάντε την οικογένειά του.

Ο ιμάντας μεγάλων αποσκευών ενεργοποιείται όταν τοποθετηθούν πάνω αποσκευές με μεγάλο μέγεθος, όπως μουσικά όργανα, καροτσάκι μωρού κ. ά.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εάν το μωρό τοποθετήθηκε στον ιμάντα αυτό όταν ήταν σταματημένος ή μόλις άρχισε να κινείται, η εφημερίδα El Pais γράφει πάντως πως μάλλον το βρέφος τοποθετήθηκε εκεί όταν ο ιμάντας ήταν σταματημένος αλλά έπειτα από λίγο η ζώνη μεταφορών άρχισε να κινείται και το μωρό βρήκε τραγικό θάνατο σε συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση.

Στο σημείο έσπευσε το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου αλλά ήταν για το βρέφος ήδη αργά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η οικογένεια ταξίδευε στο Αλικάντε για διακοπές.



Διαβάστε περισσότερα...

Γεννητούρια μέσα σε ταξί


Ο οδηγός χρέωσε τη μητέρα για τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Μια νεαρή γυναίκα από το Redcar στο North Yorkshire που γέννησε στο μπροστινό κάθισμα ενός ταξί καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, έλαβε δύο ημέρες μετά... το λογαριασμό για τον καθαρισμό του οχήματος!

Η 22χρονη Jenny Larkin κάλεσε ταξί τα ξημερώματα γιατί τήν έπιασαν ξαφνικά οι πόνοι της γέννας. Την ώρα που ο οδηγός έφτανε έξω από τη μαιευτική κλινική, η Jenny άρχισε να γεννά το γιο της και οι μαίες αποφάσισαν ότι δεν προλάβαινε να μεταφερθεί μέσα σε κάποιο δωμάτιο, και πως ο τοκετός έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα στο ταξί.

Η μητέρα τριών ακόμη παιδιών είχε στο πλευρό της τον 29χρονο σύντροφό της.

Ο οδηγός του ταξί τοποθέτησε ένα πλαστικό για να μη λερωθεί το αυτοκίνητό του, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Έτσι αποφάσισε να πει στον πατέρα του νεογέννητου ότι ήταν υποχρεωμένος να αναλάβει το κόστος καθαρισμού.

Η μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι βγήκαν λίγες ώρες μετά από το νοσοκομείο, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους.

Δύο ημέρες μετά ο οδηγός του ταξί τούς επισκέφθηκε στο σπίτι τους, μαζί με... το λογαριασμό των 40 λιρών.
«Ζούμε με επιδόματα και 40 λίρες είναι πολλά λεφτά. Είχαμε πληρώσει ήδη 16 για το δρομολόγιο» είπε η νεαρή μητέρα μιλώντας στη Daily Mail.

Ο ταξιτζής ωστόσο ισχυρίζεται ότι εξαιτίας του περιστατικού αυτού δεν εργάστηκε για δύο ημέρες, περιμένοντας να καθαριστεί το αυτοκίνητό του.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει η άδεια του ταξί ανέφερε ότι ο οδηγός έπραξε σωστά, καθώς είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του οχήματος και ότι αναγκάστηκε να βγάλει λεφτά από την τσέπη του, ενώ επιπλέον δεν εργάστηκε και δύο μέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπικό bazaar ετοιμάζει η Ιωάννα Λίλη


Θα γίνει τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη.

Άπορες οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη θέλει να βοηθήσει η Ιωάννα Λίλη, με τη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη.

Μητέρα δύο παιδιών και η ίδια, η Λίλη θέλει να συμβάλει στη στήριξη οικογενειών που δοκιμάζονται και στην προσπάθειά αυτή θα έχει στο πλευρό της τον καλό της φίλο Χάρη Σιανίδη.

Όπως λέει στο περιοδικό «ΟΚ» άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον του πρώην μοντέλου, η εκδήλωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, θα διαρκέσει ένα μήνα και θα συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο πολλοί τραγουδιστές.




Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας


Απευθύνονται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο σχολείο.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έχουν αποφοιτήσει από το δημοτικό σχολείο ή έχουν εγγραφεί στο γυμνάσιο αλλά δεν το έχουν ολοκληρώσει.

Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια και η ολοκλήρωσή της οδηγεί στην απόκτηση απολυτηρίου γυμνασίου. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας ιδρύθηκε το 2005 και υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων, ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης.


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δε θέλουν επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια


Κατηγορηματικά αντίθετοι εμφανίζονται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας
.
Κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε επιβολή φόρου στα αγροτεμάχιά τους είναι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι τελικά η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών. Προειδοποιούν δε για δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον το φορολογικό νομοσχέδιο περιλάβει σχετική διάταξη.

«Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος, τονίζοντας ότι πεποίθησή του είναι πως πρόκειται για επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης η είδηση αυτή. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «εάν προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο, θα βρουν όλους τους αγρότες της χώρας απέναντί τους». Μεταξύ άλλων συμπλήρωσε ότι «μπορεί να ακούγεται πως ο φόρος θα είναι μέχρι και 2 ευρώ το στρέμμα, ωστόσο εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, θα αντιληφθεί ότι μπορεί να φθάσει μέχρι και 45 ευρώ το στρέμμα».

Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων τάσσονται και οι αγρότες της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας με τον πρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης, Τάσο Χαλκίδη να επισημαίνει: «λένε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να λειτουργήσει ως ατμομηχανή για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και προχωρούν σε μέτρα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στον αφανισμό των αγροτών. Θα μας αναγκάσουν να πουλήσουμε τα χωράφια μας για ένα κομμάτι ψωμί», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι με «1,5 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο, με την επιστροφή του ΦΠΑ να καθυστερεί κάθε χρόνο και περισσότερο, με τον καιρό να μας έχει “ρημάξει” το τελευταίο διάστημα, εάν μας επιβάλουν και φόρο στα χωράφια μας, καταστραφήκαμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τα χωράφια των οποίων παράγουν πλούτο τόσο για τους ίδιους, όσο και για την εθνική οικονομία «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φορολογηθούν». Επεσήμανε δε ότι την Τρίτη θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να συζητηθούν σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια.

Στα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των αγροτών, σε ό,τι αφορά-μεταξύ άλλων- πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, Χρήστος Γκόντιας, σημειώνοντας ότι η οποιαδήποτε επιβολή φόρου αγροτεμαχίων θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο στο δρόμο επ’ αόριστον.

Αντίθετοι με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν και οι αγρότες σε Ροδόπη και Έβρο, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Αντώνη Πολυσάκη να δηλώνει: «αναμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι και εμείς να συμπλεύσουμε με τις αποφάσεις των υπολοίπων Βορειοελλαδιτών συναδέλφων μας».


Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το πολυιατρείο του Δήμου Κηφισιάς


Στελεχώνεται από 35 εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς «Διονύσιος Βαρελάς» το οποίο στελεχώνεται από 35 εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα στους δημότες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Νικόλαος Βαρελάς που με χορηγία της οικογένειας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πολυϊατρείου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα», Μαρία Κεφαλά - Σαλματάνη.
Στην τελετή του αγιασμού την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την σημασία της προληπτικής ιατρικής και εξήρε το έργο των εθελοντών ιατρών αλλά και της οικογένειας Βαρελά.

«Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο έχει συμπράξει το κράτος, δίνοντας το κτίριο ενός οργανισμού, ο Δήμος Κηφισιάς και η οικογένεια Βαρελά, ο ιδιώτης που το χρηματοδότησε. Αυτό αποδεικνύει πως αν συνεργαστούμε μπορούμε να πάμε μπροστά και να περάσουμε απέναντι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό για να δοθεί η άδεια στους γιατρούς που προσφέρουν υπηρεσίες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς ώστε να πάρουν κωδικό και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να γράφουν τα φάρμακα των πολιτών.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι σε 10 ημέρες, το Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» θα είναι σε πλήρη εφημερία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην δημιουργία του νέου Πολυϊατρείου, την οικογένεια Διονυσίου Βαρελά, τους εθελοντές γιατρούς, την πρόεδρο Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη και το ΔΣ της «Κοινωνικής Μέριμνας», το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους εθελοντές πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό.

«Είναι καθήκον μας η έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη και το πολυϊατρείο που εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα λιθαράκι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος Κηφισιάς. Στηρίζουμε χωρίς οικονομικές εκπτώσεις τις κοινωνικές δραστηριότητες του Δήμου Κηφισιάς, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κρεοπωλείο, η διανομή γευμάτων, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τα σχολεία και οι υπηρεσίες ευθύνης της αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης. Ο Δήμος αποτελεί το χέρι στήριξης των δημοτών και της συνοχής του κοινωνικού ιστού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό εργατικής κατοικίας με τη σημερινή του μορφή γιατί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε χρησιδάνειο ώστε να χρησιμοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς όλα τα παλιά καταστήματα που υπάρχουν εδώ. Τιμούμε τον δωρητή οικοπέδου για δημιουργία ιατρείου Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο, τους ιδρυτές του Πολυϊατρείου Κηφισιάς το 1988 Δήμαρχο Βασίλειο Γκατσόπουλο και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, τον πρώτο διευθυντή Αντιδήμαρχο Νίκο Γόντικα, όλες και όλους που προσέφεραν ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, εφόδια, εθελοντική εργασία, ιατρούς, δημοτικούς συμβούλους και δημότες για την λειτουργία του Πολυϊατρείου τα 25 προηγούμενα χρόνια αλλά και τους δωρητές. Ευχαριστώ επίσης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς για το τεράστιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης αλλά και τη συνεργασία του με το Δήμο. Και τη συνεργασία αυτή θα τη συνεχίσουμε ώστε να μπορούμε να βοηθάμε όλους τους πολίτες μας» τόνισε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

«Σε ένα μήνα θα δημιουργήσουμε και το κοινωνικό μας φαρμακείο στην περιοχή αυτή μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Κρεοπωλείο, για να έχουν οι πολίτες μας τη δυνατότητα στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να νιώθουν ότι κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται. Τις δύσκολες εποχές την ανθρωπιά μας, τη δείχνουμε με την αγάπη μας» ανέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα» Μαρία Κεφαλά- Σαλματάνη.

Στα εγκαίνια του Δημοτικού Πολυϊατρείου Κηφισιάς παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη, Ευστάθιος Κύρλος, Νίνα - Ασπασία Βλάχου, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι πρώην Δήμαρχοι, Βασίλης Βάρσος και Βασιλική Ταμβάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ευαγγέλος Αυλήτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Ιωάννης Διονυσσιώτης, Ευάγγελος Σιδέρης, Αγγελική Πιτίδη, Φώτης Δημάκης, Λίλα Παπαδημητρίου, Ηλιάνα Στεφανάκου, Περικλής Καραγιαννάκης, Σπύρος Μούρκος Γεώργιος Σκορδίλης, αντιπροσωπεία γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, εργαζόμενοι της «Κοινωνικής Μέριμνας» και του Δήμου Κηφισιάς καθώς επίσης και πρόεδροι Συλλόγων των εργατικών κατοικιών.


















Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν προίκα


Τραγωδία στο Πακιστάν με 4 αδερφές.

Τέσσερις πακιστανές αδελφές αυτοκτόνησαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένα καβγά με τον πατέρα τους, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι πολύ φτωχός για να πληρώσει την προίκα που χρειάζονταν για να παντρευτούν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Αυτή η σαιξπηρική τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάιλσι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ. «Ένας φτωχός αγρότης, ο Μπασίρ Άχμεντ Ρατζπούτ, δεν μπορούσε να παντρέψει τις πέντε κόρες του επειδή δεν είχε χρήματα για την προίκα», δήλωσε ο Μάλικ Νταούντ Χασναΐν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

«Έπειτα από ένα καβγά την Πέμπτη, τα πέντε κορίτσια του (ηλικίας από 31 ως 45 ετών) ήταν απελπισμένα και έπεσαν μαζί σ' ένα κανάλι για να πνιγούν. Σώσαμε τη νεώτερη από τις αδελφές, την Φάτιμα, ανακαλύψαμε τα πτώματα δύο άλλων και συνεχίζουμε τις έρευνες για τις δύο άλλες σωρούς», πρόσθεσε.

Στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο.

Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επαιτεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια εβδομάδα παράταση για το Ε9


Η προθεσμία παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανός συνελήφθη για δύο απόπειρες βιασμού


Θύματά του παραλίγο να πέσουν δύο Αγγλίδες 20 και 21 ετών.

Κατηγορούμενος για δύο απόπειρες βιασμού συνελήφθη στην Κω 22χρονος Αλβανός, κάτοικος του νησιού.

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, ο κατηγορούμενος στις 14 και 19 Σεπτεμβρίου, στην Καρδάμαινα της Κω, ακινητοποίησε δύο Αγγλίδες ηλικίας 21 και 20 ετών και αποπειράθηκε να τις βιάσει. Οι νεαρές Αγγλίδες και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασαν με φωνές με αποτέλεσμα αυτός να τραπεί σε φυγή, χωρίς να πραγματοποιήσει το σκοπό του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και αναγνωρίστηκε από τις παθούσες κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκυμονούσα... αρσιβαρίστρια


Δέχτηκε κριτική για ανώριμη εγωιστική στάση.

Οι περισσότερες γυναίκες που διανύουν τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης τους θέλουν να είναι ήρεμες και ξεκούραστες, μιας και το σώμα τους δεν αντέχει άλλο το βάρος που κουβαλούν, ελπίζοντας ότι το μωρό τους δε θα αργήσει να εμφανιστεί!

Αυτό όμως δεν ισχύει και για την 35χρονη μπόντι μπίλντερ από το Λος Άντζελες Lea-Anne Ellison.

Η νεαρή μητέρα δύο ακόμη παιδιών προκάλεσε κατακραυγή στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που ανέβασε φωτογραφίες της στο Facebook που τή δείχνουν να σηκώνει βάρη δύο εβδομάδες προτού γεννήσει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι φωτογραφίες της δέχτηκαν πάνω από 16.000 σχόλια από τη στιγμή που τις δημοσίευσε στις 15 Σεπτεμβρίου, και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ποικίλες.



Κάποιοι εμφανίζονταν να υποστηρίζουν την απόφασή της, ενώ άλλοι που έλεγαν ότι είναι γιατροί δήλωναν «τρομοκρατημένοι» από τη συμπεριφορά της.

Όσο για την ίδια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αδιαφορεί για τα πικρόχολα –όπως τα χαρακτήρισε σχόλια- γιατί «η ζωή είναι δική της».



«Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Μου άρεσε πολύ να είμαι μαμά, αλλά ήθελα να είμαι μια... σέξι μαμά» είπε ακόμη.

Οι ειδικοί, προσθέτει το άρθρο, συστήνουν 30 λεπτά ήπιας άσκησης καθημερινά για τις εγκυμονούσες γυναίκες, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



«Στις περισσότερες περιπτώσεις η άσκηση είναι ασφαλής τόσο για τη μητέρα, όσο και για το έμβρυο και οι γυναίκες πρέπει να ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν να ασκούνται» αναφέρουν και διευκρινίζουν ότι η άσκηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής ή βλάβης στο έμβρυο όταν μια εγκυμοσύνη πάει καλά.

Αντίθετα, κάνει καλό στην υγεία και την ψυχολογία της μητέρας. Το αίσθημα της κούρασης και του πρηξίματος που αισθάνονται οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη, είναι πιο περιορισμένο σε όσες γυμνάζονται. Ακόμη, όσες ασκούνται τακτικά και σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού τους, καταλήγει το άρθρο, παίρνουν λιγότερο βάρος ενώ μειώνουν τις πιθανότητες της παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.





H Lea-Anne πριν μείνει έγκυος:





Διαβάστε περισσότερα...

Από την Κύπρο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου


«Ποδηλασία Αγάπης» από τρεις φίλους - Θα διανύσουν πάνω από 4.000 χλμ.

Με αφετηρία την Κύπρο τρεις φίλοι ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να διανύσουν πάνω από 4.000 χλμ.

Ένα πραγματικά μοναδικό και αξιέπαινο εγχείρημα ξεκίνησαν πριν από 20 ημέρες, τρεις φίλοι από την Κύπρο, για να συλλέξουν τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, έχοντας ήδη συλλέξει περίπου τρεις τόνους. Πρόκειται για την «Ποδηλασία Αγάπης», που έχει σύνθημα: «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο Ανδρέας Ονησιφόρου, ο Γιώργος Δημητρίου και ο Αντρέας Σκουτέλλας, οι τρεις Κύπριοι βρίσκονται από χθες στην Ηλεία και ένας από τους «σταθμούς» τους, ήταν και ο δήμος Ήλιδας και η πόλη της Αμαλιάδας. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασαν στο δημαρχείο Αμαλιάδας μαζί με άλλους τρεις ποδηλάτες από την Κρήτη, οι οποίοι ενώθηκαν μαζί τους στην Πάτρα για να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Στο δημαρχείο τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, Απόστολος Λιώσης, και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βασίλης Καψής.

Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και φυσικά αυτό το γεγονός θα αυξήσει τις ανάγκες για τρόφιμα, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, τα 2/3 θα παραμείνουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποσταλεί στην Κύπρο.

Η Πανελλαδική ποδηλασία ξεκίνησε από τη Κομοτηνή την 1η Σεπτέμβρη και θα τερματίσει στις 11 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, με τους ποδηλάτες να διανύουν 3,848 χλμ., αν και στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί αυτές τις μέρες επιπλέον περίπου 500 χλμ.!

Στόχος είναι να τροφοδοτηθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία με πάνω από 50-60 τόνους τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκινημένοι που βρέθηκαν στην Ηλεία
Οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες, με τους Κρητικούς ποδηλάτες, που αποτελούν διοικητικά μέλη του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Κρήτης, Σπύρο Καμπαξή, Δημήτρη Φανουργάκη και Γιώργο Παπουτσάκη, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την παρουσία τους στον δήμο Ήλιδας και την Ηλεία γενικότερα, αλλά και για την υποδοχή από τους κ.κ. Λιώση και Καψή, από τους οποίους παρέλαβαν αναμνηστικά, με αναφορές στην ιστορία της περιοχής και την Αρχ. Ήλιδα.

Μάλιστα οι δύο εκ των τριών Κυπρίων είχαν επισκεφθεί το νομό μας ως εθελοντές στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Σήμερα θα επισκεφθούν την Αρτέμιδα, στην ανοικοδόμηση της οποία συνέβαλλε καταλυτικά η Κύπρος.

Ο δήμος Ήλιδας είναι αλληλέγγυος σε αυτή την πρωτοβουλία ανέφερε ο κ. Λιώσης, εκφράζοντας την ελπίδα να υποστηριχτούν έμπρακτα από τον κόσμο και τους φορείς. Παράλληλα, τους ανέφερε ιστορικά στοιχεία για την περιοχή, καλώντας τους να έχουν μια συνεργασία τόσο με την ομάδα από την Κύπρο όσο και τους ποδηλάτες από την Κρήτη, οι οποίοι έχουν αναπτύξει πολιτιστική και όχι μόνο δράση.

Στην ποδηλατοδρομία και τον στόχο μέσα από αυτή αναφέρθηκε ο κ. Ονησιφόρου, ευχαριστώντας τους κ.κ. Λιώση και Καψή για την θερμή, όπως την χαρακτήρισε, υποδοχή. Ο κ. Δημητρίου από την πλευρά του, χαρακτήρισε το εγχείρημα ως εμπειρία ζωής, η οποία πλέον μετεξελίσσεται σε εμπειρία αγάπης, αφού τα αισθήματα και η ανταπόκριση που πηγάζει από τον κόσμο είναι πολύτιμα. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Σκουτέλλας, ενώ από την πλευρά των ποδηλατών από την Κρήτη, ο κ. Παπουτσάκης είπε ότι ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου για την πρωτοβουλία των Κυπρίων και θέλησαν να συμμετάσχουν ενεργά και να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου.

Εξέφρασε δε, την συγκίνησή του που βρέθηκε στην περιοχή της Αρχ. Ήλιδας, προτείνοντας του χρόνου να γίνει μεταφορά της φλόγας από την Κνωσό στην Αρχ. Ήλιδα και να συμμετάσχει σε εκδήλωση και χορόδραμα, μια πρόταση που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα υποκριτικής για επίδοξους ηθοποιούς


Προσφέρονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Νέοι με αγάπη για τη δραματική τέχνη και όνειρο ζωής την υποκριτική έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα δραματικής τέχνης διάρκειας 1.200 ωρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους ηλικίας 18-29 ετών και εκπονείται από τις δραματικές σχολές Ίασμος στην Αθήνα και «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο της σχολής πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποκριτικής τέχνης με δωρεάν κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης για άνεργους νέους, εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο ηθοποιός Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Δικαιολογητικά - πληροφορίες

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην ακρόαση για τις 1.200 δωρεάν ώρες φοίτησης στον Ίασμο θα πρέπει να καταθέσουν μια αίτηση από 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου στη γραμματεία της σχολής (Μαιζώνος 48, Μεταξουργείο, πλησίον στάσης Μετρό «Μεταξουργείο»).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

- Φωτοτυπία ταυτότητας
- Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
- Πρωτότυπη κάρτα ανεργίας
- Μία έγχρωμη φωτογραφία

Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://iasmos.net/iasmos.aitisi.doc.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της σχολής, Δευτέρα έως Παρασκευή από 9.00 - 22.00 και Σάββατο από 11.00 - 18.00.

Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις είναι οι ακόλουθες:
Αθήνα: Μαιζώνος 48, Τ.Κ. 10438, ΤΗΛ: 210-5200096
Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 45, Τ.Κ. 54630, ΤΗΛ 2310-530660

Επίσης πολύτιμες πληροφορίες προσφέρονται και από το δικτυακό τόπο της σχολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.iasmos.net/athina/index.php.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ανανεώνονται» και εξοπλίζονται τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά


Συνεργεία προχωρούν στην επιδιόρθωση φθορών.

Τις διορθωτικές παρεμβάσεις και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με υλικοτεχνικά μέσα, σε όλα τα σχολικά κτήρια της περιοχής συνεχίζει ο δήμος Λαγκαδά.

Οι σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαγκαδά με την συνδρομή συνεργείων του δήμου της συμπρωτεύουσας, προχωρούν στην άμεση επιδιόρθωση φθορών σε σχολικά κτήρια, στην συντήρηση και των ελαιοχρωματισμό τους, αλλά και στην ικανοποίηση αιτημάτων που ανακύπτουν καθημερινά, σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας τους.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στην Ηλεία


Η λειτουργία τους θα αρχίσει τον Οκτώβριο.

«Θα πανηγυρίσουμε, μόνον όταν το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης!», επισήμαναν τόσο οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας όσο και οι εκπρόσωποι του δήμου, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία και ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας της κοινωνικής αυτής δομής στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ανέλαβαν την πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, αντιλαμβανόμενοι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στερείται παντελώς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας εξαιτίας της τεράστιας δημοσιονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας αλλά και γιατί οι δημόσιες δομές δεν καλύπτουν όπως θα όφειλαν τις ανάγκες των πολιτών.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεύουν τη λευχαιμία


Ένα βήμα πριν από την οριστική ίαση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς ξεκινούν μια παγκόσμια μελέτη που φιλοδοξεί να ξαναγράψει το βιβλίο της Ιατρικής, με στόχο να απαγκιστρώσει τους ασθενείς από την ανάγκη να παίρνουν καθημερινά το φάρμακό τους διά βίου.

Είναι άραγε έτοιμη η Ιατρική να γράψει τους τίτλους τέλους της πιο συχνής μορφής λευχαιμίας στους ενήλικες; Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι εφικτό και η χώρα μας συμμετέχει δυναμικά στην παγκόσμια μελέτη με 33 Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι πέτυχαν βαθιά μοριακή ύφεση της νόσου χάρη στις στοχευμένες θεραπείες τους και είναι πλέον έτοιμοι να διακόψουν την αγωγή τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη σχολείου από γονείς


Στην κατάληψη του 1ου γυμνασίου Ιεράπετρας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι γονείς των μαθητών του σχολείου μετά από απόφαση του σωματείου τους ενώ παράλληλα μηνύουν τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή του σχολείου και τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου.

Οι γονείς δεν δέχονται τη σύμπτυξη των τμημάτων με υπεράριθμους μαθητές αλλά και την λειτουργία του σχολείου με 4 τμήματα στην Α' γυμνασίου που έχει σαν αποτέλεσμα να προωθηθούν μαθητές σε άλλο σχολείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή από τον ιό του Δ. Νείλου


Τη ζωή της έχασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου στην Χρυσούπολη του δήμου Νέστου Καβάλας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Καβάλας και όπως εξηγεί η διευθύντρια της παθολογικής Καβάλας κα Σταυρούλα Μπουσμπουκίλια, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ μέσα σε λίγες ημέρες απεβίωσε. Όπως εξηγεί η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Αγορίτσα Μπάκα, η ηλικιωμένη συμπεριλαμβάνεται στους πέντε συνολικά θανάτους από τον ιό, πανελλαδικά, καθώς ο ιός του Δυτικό Νείλου ήταν αυτός που έστειλε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο.

Προσφάτως μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που βρέθηκε θετική τον ιό στην Ξάνθη έχασε την ζωή της, γεγονός που σημαίνει πως από τα πέντε άτομα που πανελλαδικά έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, τα δύο εντοπίζονται μόνο στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά 25 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό σε Ξάνθη και Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως παρά το γεγονός ότι η περιοχή καταγράφει για μια ακόμη χρονιά αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των παθόντων από τον ιό, η Περιφέρεια ΑΜΘ –αφού δεν πρόλαβε να ψεκάσει-δεν έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τον ιό αλλά και τα συμπτώματα αυτού.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 1/3 των κρουσμάτων του ιού πανελλαδικώς καταγράφονται στην περιφέρεια ΑΜΘ η οποία αριθμεί 25 επιβεβαιωμένα περιστατικά, 16 εκ των οποίων στην Ξάνθη και 9 στην Καβάλα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικο αγόρι έπεσε θύμα βιασμού


Σοκαρίστηκαν ακόμα και οι άνδρες της αστυνομίας της Ηλείας όταν τους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά έναν 45χρονο αλλοδαπό που ασέλγησε πάνω σε ένα ανήλικο αγόρι, σε περιοχή του νομού.

Οι αρχές εξετάζουν διεξοδικά την υπόθεση και με βάση πληροφορίες, το ανήλικο θύμα φέρεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ύστερα από το βιασμό του από τον αλλοδαπό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούν το περιστατικό με ιδιαίτερη διακριτικότητα προκειμένου χωρίς να προκαλέσουν αναταραχή στο στενό περιβάλλον του παιδιού να μπορέσουν να διελευκάνουν την υπόθεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανασφάλιστοι 3 εκ. Έλληνες


Ανασφάλιστοι φαίνονται να είναι 3.068.000 Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, σήμερα ο οργανισμός εξυπηρετεί 6.171.000 με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ είναι καταγεγραμμένοι 3.068.000 ανασφάλιστοι! Αυτό σημαίνει ότι το 50% του πληθυσμού δεν έχει καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ.

«Πρόκειται για ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι είτε είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή τρία Ταμεία, ή ήταν ευκαιριακά ασφαλισμένοι και έχουν φύγει από τη χώρα π.χ. μετανάστες» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός. Μάλιστα ο πρόεδρος εξήγησε το μπάχαλο που υπάρχει με τους ανθρώπους που προέρχονται από τη διαδοχική ασφάλιση, δηλαδή έχουν μητρώα σε διάφορα Ταμεία. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκκαθάριση των μητρώων των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ για να εξακριβωθεί πόσοι τελικά είναι οι ανασφάλιστοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψε για το παιδί του


Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάποιες καθημερινές ιστορίες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια κάθε ευαίσθητου ανθρώπου. Η σύλληψη ενός πρώην μικρομεσαίου επιχειρηματία στον Βόλο για κλοπή από κατάστημα με είδη γραφικής ύλης έφερε στο φως της δημοσιότητας αυτή την τραγική πραγματικότητα.

Πριν από δύο χρόνια ο 46χρονος οικογενειάρχης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του υπό το βάρος χρεών που συσσωρεύτηκαν λόγω της οικονομικής ύφεσης. Έτσι δεν είχε οικονομικούς πόρους. Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην επιχειρηματίας πήγε σε εμπορικό κατάστημα για να πάρει σχολικά προϊόντα για το παιδί του.

Λίγα λεπτά αργότερα κατευθύνθηκε προς την πόρτα του καταστήματος για να φύγει χωρίς να έχει αγοράσει κάτι. Εκείνη τη στιγμή όμως ένας υπάλληλος του καταστήματος του ζήτησε να σταματήσει και να πλησιάσει το ταμείο, καθώς -όπως ανέφερε διακριτικά στον ίδιο- τον είδε να βάζει κάτι στην τσέπη του.

Όπως διαπιστώθηκε ο 46χρονος είχε αφαιρέσει από το ράφι με τα είδη ζωγραφικής ένα κουτί με μαρκαδόρους -αξίας μόλις 18 ευρώ- και το έκρυψε στα ρούχα του προκειμένου να μην πληρώσει, ενώ προσπάθησε να αποχωρήσει από το κατάστημα. Οι υπάλληλοι, όμως, είχαν ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν σύντομα ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελευταίοι στα έσοδα από τον ΦΠΑ


Τις τεράστιες απώλειες εσόδων του ελληνικού κράτους από τον ΦΠΑ επιβεβαιώνει μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία μάλιστα δείχνει ότι, παρά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στη χώρα μας, η υποχώρηση των εσόδων είναι ραγδαία και φυσικά η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη σε ποσοστό του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των κοινοτικών το 2011, η Ελλάδα είχε απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ της τάξης των 9,7 δισ. ευρώ ή 4,7% του ΑΕΠ, ενώ το ίδιο έτος οι συνολικές απώλειες στην Ε.Ε. έφτασαν τα 193 δισ.ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ.

Προκύπτει λοιπόν ότι η χώρα μας χάνει τα τριπλάσια έσοδα σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. ενώ είχε τη χειρότερη επίδοση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Ρουμανία (7,9% του ΑΕΠ).

Η πορεία των εσόδων ΦΠΑ έχει φθίνουσα πορεία στην Ελλάδα, όπου το 2008 οι απώλειες ήταν ίσες με το 3% του ΑΕΠ, το 2009 με το 3,5% το 2010 έφτασαν το 3,3% και το 2011 έφτασαν στο 4,7%. Το 2011 τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν 24,8 δισ.ευρώ από τον ΦΠΑ και τελικά εισπράχθηκαν 15 δισ.ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Συνωστισμός" για τα αυθαίρετα


Πάνω από 18.600 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για ένταξη στο νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης 4178/13, «νόμος Καλαφάτη» που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 2 τρέχοντος Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις αυτές αντιστοιχούν σε πρόστιμα συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις.

Ο μεγάλος αυτός όγκος αιτήσεων έχει να κάνει αφενός μεν με τις προθεσμίες για περισσότερες δόσεις των προστίμων που έχουν τεθεί (102 δόσεις με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων μέχρι και τις 10/2/2014), αφετέρου δε με το γεγονός ότι το σύστημα ήταν «κλειστό» για τρεις μήνες, λόγω της κήρυξης της προηγούμενης ρύθμισης «νόμος Παπακωνσταντίνου» ως αντισυνταγματικής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε χθες ότι ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου κι από εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι το 85% ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα τόνισε ότι όσο νωρίτερα ενταχθούν οι πολίτες στις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουν, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα οκτώμισι χρόνια για την αποπληρωμή του προστίμου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά κατάπιαν ποντικοφάρμακο


Μικρά παιδιά ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια προχθές το μεσημέρι, όταν κατάπιαν ποντικοφάρμακα στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου φιλοξενούνταν! Τρία από τα ανήλικα παιδιά υποβλήθηκαν σε συνεχείς πλύσεις στομάχου, ενώ ένα νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Παίδων χωρίς να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Το συμβάν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυλίχθηκε στον κήπο του Δημοτικού Βραφονηπιακού Σταθμού της Παλαιάς Φωκαίας, ο οποίος βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ενιαίου Δήμου Σαρωνικού. Κατά άλλες πληροφορίες, στον εσωτερικό χώρο του. Τέσσερα έως οκτώ παιδάκια είτε άνοιξαν ένα συρτάρι και βρήκαν τις γνωστές μπάλες-ποντικοπαγίδες, είτε τις βρήκαν στον κήπο και τις θεώρησαν παιχνίδι.

Το παιχνίδι όμως, έγινε επικίνδυνο όταν τα ανήλικα παιδιά άρχισαν να περιεργάζονται με τα χεράκια τους το ποντικοφάρμακο. Κάποια από αυτά έβαλαν μετά τα χέρια τους στο στόμα τους και το κατάπιαν. Όταν το συμβάν έγινε αντιληπτό, σήμανε συναγερμός στο σταθμό. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς, οι οποίοι μετάφεραν τα παιδιά αμέσως στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του «Αγία Σοφία» Μανώλη Παπασάββα «τέσσερα παιδιά ήρθαν σε εμάς και υπεβλήθησαν σε συνεχείς πλύσεις στομάχου. Ένα παιδάκι πήρε άνθρακα που δίνεται σε περίπτωση κατάποσης ποντικοφαρμάκου. Οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι είχαν καταπιεί τοξικά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτική αστυνομία... τέλος


«Κατεβάζει ρολά» σήμερα η δημοτική αστυνομία στο Ηράκλειο, καθώς είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα για τους 75 υπαλλήλους οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα βγαίνουν στη διαθεσιμότητα.

Χθες οι δημοτικοί αστυνομικοί μάζεψαν και τα τελευταία προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία τους και υπέγραψαν τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής των γραφείων μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, την οποία τροφοδοτούσε η τραγική απώλεια του συναδέλφου τους που δεν άντεξε την πίεση της διαθεσιμότητας, αλλά και η αβεβαιότητα του αύριο, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για το πού, ποιοι και πώς θα μετακινηθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τριπλάσιοι με Αλτσχάιμερ το 2050


Οι εξαρτημένοι ηλικιωμένοι που θα έχουν ανάγκη φροντίδας, οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας, σχεδόν θα τριπλασιαστούν διεθνώς μέχρι τα μέσα του αιώνα μας, από 101 εκατομμύρια σήμερα σε 277 εκατ. το 2050, σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έκθεση Αλτσχάιμερ 2013» που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το 80% των ηλικιωμένων στα γηροκομεία εκτιμάται ότι έχουν Αλτσχάιμερ και άνοια.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Πρινς του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Κολλεγίου King's του Λονδίνου για λογαριασμό της οργάνωσης ‘Διεθνής της Νόσου Αλτσχάιμερ', σύμφωνα με το BBC, προειδοποιεί ότι η νευροεκφυλιστική ασθένεια τείνει να εξελιχθεί σε «παγκόσμια επιδημία», ιδίως καθώς αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πληγούν πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή και πιο σοβαρή αιτία άνοιας, προκαλώντας συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης, αλλαγές στην ψυχική διάθεση, προβλήματα επικοινωνίας και αυτοεξυπηρέτησης.

Τουλάχιστον πάνω από ένας στους δέκα ανθρώπους άνω των 60 ετών (ποσοστό 13%) χρειάζεται μακροπρόθεσμη φροντίδα και υποστήριξη από άλλους για τις καθημερινές ανάγκες του (πλύσιμο, φαγητό, ντύσιμο κ.α.), σύμφωνα με την έκθεση. Το γεγονός αυτό ασκεί μεγάλη πίεση στις οικογένειες των ηλικιωμένων, με συνέπεια ορισμένοι στενοί συγγενείς να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν ακόμα και τη δουλειά τους, προκειμένου να φροντίζουν τον ασθενή.

Ήδη η θεραπεία και η φροντίδα των ανθρώπων με άνοια κοστίζει διεθνώς πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ή περίπου το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Όσο η γονιμότητα μειώνεται διεθνώς και γεννιούνται λιγότερα παιδιά, ενώ αντίθετα ο αριθμός των ηλικιωμένων αναλογικά αυξάνει, τόσο θα επιτείνεται το πρόβλημα, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία καλεί τις κυβερνήσεις να θεωρήσουν προτεραιότητα την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ και να αυξήσουν σημαντικά τα διαθέσιμα κονδύλια για έρευνα, θεραπεία και υποστήριξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

42 χρόνια χωρίς Σεφέρη


Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Σεφεριάδης. Γεννήθηκε στη Σμύρνη στις 13 Μαρτίου του 1900 και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Στέλιου και της Δέσπως (το γένος Γ. Τενεκίδη) Σεφεριάδη. Το 1906 αρχίζει η μαθητική του εκπαίδευση στο Λύκειο Χ. Αρώνη. Το 1914, εποχή κατά την οποία άρχισε να γράφει τους πρώτους στίχους του, με το ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου κατά τη θερινή περίοδο του έτους, η οικογένεια μετανάστευσε στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Σεφέρης ενεγράφη στο Πρότυπο Κλασσικό Γυμνάσιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1917. Στις 14 Ιουλίου του ίδιου έτους, η μητέρα του μαζί με τους δύο γιους και την κόρη της Ιωάννα (μετέπειτα σύζυγο Κ. Τσάτσου) μετέβη στο Παρίσι, όπου ο πατέρας τους Στέλιος εργαζόταν ως δικηγόρος. Ο Γιώργος Σεφέρης έμεινε εκεί μέχρι το καλοκαίρι του 1924, ακολουθώντας σπουδές λογοτεχνίας και αποκτώντας το πτυχίο της Νομικής, οπότε μετέβη στοΛονδίνο για την τελειοποίηση των αγγλικών του εν όψει των εξετάσεων στο Υπoυργείο Εξωτερικών.

Το 1925 επιστρέφει στην Αθήνα και το 1927 διορίζεται στη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ως ακόλουθος πρεσβείας. Κατά το ίδιο έτος πεθαίνει η μητέρα του, Δέσπω. Τον Ιούλιο του 1928 δημοσιεύει στη Νέα Εστία, επώνυμα ως Γ. Σεφεριάδης, το "Μια βραδιά με τον Κύριο Τεστ", μετάφραση έργου του Βαλερί. Το 1929 συνοδεύει τον Εδουάρδο Εριό σε ταξίδι του στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 1931 εκδίδεται με το ψευδώνυμο Γ. Σεφέρης η "Στροφή" και τον ίδιο χρόνο διορίζεται υποπρόξενος και έπειτα διευθύνων του ελληνικού Γενικού Προξενείου του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει μέχρι και το 1934. Τον Μάιο του 1932 δημοσιεύεται το έργο του Μια νύχτα στην ακρογιαλιά και τον Οκτώβριο η Στέρνα, αφιερωμένη στον Γιώργο Αποστολίδη. Το 1933 ο πατέρας του, Στέλιος, εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και εγγράφεται ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 1934 ο Γ. Σεφέρης επιστρέφει στην Αθήνα και τον Ιανουάριο του 1935 αρχίζει η συνεργασία του με τις εκδόσεις Νέα Γράμματα, αναδημοσιεύοντας τη Στέρνα. Το 1936 διορίζεται πρόξενος στη Κορυτσά, όπου θα παραμείνει μέχρι το 1938. Στις 13 Φεβρουαρίου του 1937 δημοσιεύει στα Νέα Γράμματα επιστολή του περί της δημοτικής γλώσσας. Το 1938 μετατίθεται στην Αθήνα ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξωτερικού Τύπου του Υφυπουργείου Τύπου και Πληροφοριών.

Το 1941 ο Γιώργος Σεφέρης νυμφεύεται τη Μαρία Ζάννου και στις 22 Απριλίου το ζεύγος ακολουθεί την ελληνική κυβέρνηση, που μέσω Κρήτης στις 16 Μαΐου καταφθάνει στην Αίγυπτο και παραμένει στην Αλεξάνδρεια. Τον Αύγουστο ο Γιώργος Σεφέρης συνοδεύει την Πριγκίπισσα Διαδόχου Φρειδερίκη και τα δύο της παιδιά, Σοφία και Κωνσταντίνο, στο Γιοχάνεσμπουργκ και από εκεί στην Πραιτόρια υπηρετώντας στην εκεί Ελληνική Πρεσβεία μέχρι το 1942. Λόγω της διπλωματικής ιδιότητάς του, η ζωή του Γιώργου Σεφέρη χαρακτηριζόταν από συνεχείς μετακινήσεις. Έτσι, ως ακόλουθος κι αργότερα ως πρέσβης, υπηρέτησε σε πολλές ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού, γεγονός το οποίο καθόρισε σημαντικά το έργο του.

Αν και η παιδεία και εκπαίδευσή του του ήταν περισσότερο ευρωπαϊκή παρά ελληνική, εκείνος όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την ελληνική λογοτεχνία, αλλά την καλλιέργησε σε βάθος με σκοπό να την ανανεώσει. Η ποίησή του επηρεάστηκε από τον Έλιοτ (T.S Elliot), τον Κλωντέλ, το Βαλερί και τον Πάουντ (Ezra Pound). Το γεγονός όμως που χάραξε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στη συνείδηση του ποιητή ήταν η εθνική καταστροφή του 1922 κι ο ξεριζωμός του μικρασιατικού ελληνισμού.

Το 1963 η φήμη του Σεφέρη ξεφεύγει από τα εθνικά όρια και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Καρπός της η βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. Είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το παγκοσμίως ανώτερο βραβείο πνευματικής προσφοράς. Έως σήμερα ακολούθησε μόνο ο Οδυσσέας Ελύτης, το 1979. Το 1967 η δικτατορία των Συνταγματαρχών κατέλυσε το Σύνταγμα στην Ελλάδα αναστέλλοντας τις ατομικές ελευθερίες. Ο Σεφέρης εκδηλώθηκε έντονα εναντίον της τόσο γραπτά όσο και με δημόσιες ρητές δηλώσεις του. Στις 28 Μαρτίου 1969 ο Σεφέρης μίλησε για πρώτη φορά δημόσια εναντίον τηςΧούντας και γι' αυτό το λόγο του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971, ο Γιώργος Σεφέρης πέθανε και η κηδεία του εξελίχθηκε σε σιωπηρή πορεία κατά της δικτατορίας. Μετά τον θάνατό του εκδόθηκε το προσωπικό του ημερολόγιο με τίτλο «Μέρες…» καθώς και το «Πολιτικό» του ημερολόγιο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...