Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρή από τον ιό του Δ. Νείλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη ζωή της έχασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου στην Χρυσούπολη του δήμου Νέστου Καβάλας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Καβάλας και όπως εξηγεί η διευθύντρια της παθολογικής Καβάλας κα Σταυρούλα Μπουσμπουκίλια, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Βρέθηκε θετική στον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ μέσα σε λίγες ημέρες απεβίωσε. Όπως εξηγεί η εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Αγορίτσα Μπάκα, η ηλικιωμένη συμπεριλαμβάνεται στους πέντε συνολικά θανάτους από τον ιό, πανελλαδικά, καθώς ο ιός του Δυτικό Νείλου ήταν αυτός που έστειλε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο.

Προσφάτως μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που βρέθηκε θετική τον ιό στην Ξάνθη έχασε την ζωή της, γεγονός που σημαίνει πως από τα πέντε άτομα που πανελλαδικά έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, τα δύο εντοπίζονται μόνο στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά 25 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό σε Ξάνθη και Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως παρά το γεγονός ότι η περιοχή καταγράφει για μια ακόμη χρονιά αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των παθόντων από τον ιό, η Περιφέρεια ΑΜΘ –αφού δεν πρόλαβε να ψεκάσει-δεν έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τον ιό αλλά και τα συμπτώματα αυτού.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 1/3 των κρουσμάτων του ιού πανελλαδικώς καταγράφονται στην περιφέρεια ΑΜΘ η οποία αριθμεί 25 επιβεβαιωμένα περιστατικά, 16 εκ των οποίων στην Ξάνθη και 9 στην Καβάλα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.