Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις συλλήψεις για τη «δολοφονία τιμής» νεαρού ζευγαριού στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παντρεύτηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τη δολοφονία ενός νεαρού ζευγαριού επειδή παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της κοπέλας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Ο 22χρονος άνδρας ξυλοκοπήθηκε και αποκεφαλίστηκε, ενώ οι δράστες χτύπησαν μέχρι θανάτου την 20χρονη γυναίκα. Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Χαριάνα χθες Τετάρτη, όπως μετέδωσε το ινδικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NDTV.

Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς και τον θείο της κοπέλας για την «δολοφονία τιμής», όπως την αποκάλεσαν, ενώ ο αδερφός της, ο οποίος επίσης εμπλέκεται στο έγκλημα, διαφεύγει.

Το νεαρό ζευγάρι είχε πάει στο Νέο Δελχί την Τρίτη, όμως οι γονείς της κοπέλας τους έπεισαν να επιστρέψουν, σύμφωνα με το NDTV.

Χθες τους υπέβαλαν επί ώρες σε βασανιστήρια στο πατρικό της νεαρής γυναίκας. Στη συνέχεια την χτύπησαν μέχρι θανάτου δημοσίως, όπως αναφέρουν τα μέσα.

Ο άνδρας επίσης ξυλοκοπήθηκε, ενώ βρέθηκε με σπασμένα τα χέρια και τα πόδια του. Εξάλλου οι δράστες φέρεται να πέταξαν το αποκεφαλισμένο πτώμα του στην πλατεία του χωριού.

Οι γάμοι μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων, θρησκειών ή καταγωγής απαγορεύονται βάσει της παράδοσης των καστών στην Ινδία.

Σύμφωνα με ακτιβιστές πολλές γυναίκες και άνδρες εξοστρακίζονται από τις κοινότητές τους ή δολοφονούνται κάθε χρόνο επειδή αψηφούν την παράδοση αυτή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει προτείνει να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε όσους καταδικάζονται για αυτές τις αποκαλούμενες «δολοφονίες τιμής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.