Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον ομαδικό βιασμό 22χρονης φωτορεπόρτερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε άνδρες την πλησίασαν την ώρα που φωτογράφιζε παλιά κτίρια.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα σε πέντε άνδρες για τον ομαδικό βιασμό μιας φωτορεπόρτερ στην Μουμπάι (πρώην Βομβάη), στην νοτιοδυτική Ινδία, ο οποίος προκάλεσε στα τέλη Αυγούστου ένα νέο κύμα αντιδράσεων στην χώρα.

Τέσσερις ενήλικες παρουσιάστηκαν ενώπιον ενός δικαστηρίου της Μουμπάι όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κυρίως για ομαδικό βιασμό και παράνομη κράτηση.

Στον πέμπτο ύποπτο, ο οποίος ήταν ανήλικος στις 22 Αυγούστου που σημειώθηκε το περιστατικό, απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες από δικαστήριο ανηλίκων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μουμπάι, Σατιαναραγιάν Σουντχάρι.

Οι άνδρες αυτοί είναι ύποπτοι ότι βίασαν σε μια σικ συνοικία της Μουμπάι την 22χρονη, η οποία έπαιρνε φωτογραφίες για ένα περιοδικό, μαζί με έναν συνάδελφό της.

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα στην Μουμπάι για πολλαπλά τραύματα.

Ο ομαδικός αυτός βιασμός σε μια πόλη, που έχει τη φήμη ότι είναι πιο ασφαλής από το Νέο Δελχί, πυροδότησε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στο κοινοβούλιο και στον δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος διοργάνωσε μια διαδήλωση.

Άλλωστε λίγο μετά την επίθεση αυτή, ο αρχηγός της αστυνομίας της Μουμπάι, Σατιαπάλ Σινγκ, είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις με το σχόλιό του ότι «η κουλτούρα της ανοχής», που επιτρέπει τους δημόσιους εναγκαλισμούς, ευνοεί τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά των γυναικών.

Πέντε άνδρες πλησίασαν την νεαρή γυναίκα στην συνοικία Σάκτι Μιλς την ώρα που φωτογράφιζε παλιά κτίρια μαζί με τον συνάδελφό της. Οι επιτιθέμενοι ξυλοκόπησαν τον άνδρα, τον έδεσαν και βίασαν την γυναίκα σε ένα απομονωμένο μέρος της συνοικίας αυτής.

Κατά την νοσηλεία της η 22χρονη ζήτησε να επιβληθεί «μια αυστηρή τιμωρία» σε αυτούς που της επιτέθηκαν.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία έγινε θέμα διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σ' ένα εν κινήσει λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί, που οδήγησε χιλιάδες Ινδούς να διαμαρτυρηθούν διαδηλώνοντας στους δρόμους. Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα, σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.