Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Στις ΗΠΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης για την Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία και την Ανάπτυξη στον ΟΗΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.09.2013

Αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αναπηρίας (International Disability Alliance - IDA), ώστε να συμμετάσχει στη σπουδαιότερη διοργάνωση για την Αναπηρία της δεκαετίας: στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία και την Ανάπτυξη (High-Level Meeting on Disability and Development) που διοργανώνει ο ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι ομιλητής στην εναρκτήρια τελετή.

Ο κ. Βαρδακαστάνης εκτός της Συνάντησης θα πραγματοποιήσει επαφές και θα λάβει μέρος σε πολλές συναντήσεις. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου είναι ομιλητής στην «Οι προοπτικές των ΤΠΕ για ένα αναπτυξιακό πλαίσιο που θα ενσωματώνει τη διάσταση της Αναπηρίας», που διοργανώνεται από τον Εσωτερικό Μηχανισμό Υποστήριξης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ του ΟΗΕ (IASG), την IDA, την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union), την Ευρυζωνική Επιτροπή για την Ψηφιακή Ανάπτυξη (Broadband Commission for Digital Development), την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για προσβάσιμες ΤΠΕ (G3ICT), την Microsoft, το ΊδρυμαTelecentre.org Foundation και την UNESCO.

Στην εναρκτήρια τελετή για τη Συνάντηση για την Αναπηρία και την Ανάπτυξη την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι ομιλητής από κοινού με τον πρόεδρο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ John W. Ashe, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, και τον Πρέσβη Ειρήνης του ΟΗΕ Steve Wonder.

Την ίδια ημέρα θα μιλήσει στην εκδήλωση της UNICEF και των Αντιπροσωπειών Μεξικού και Αυστραλίας για τα παιδιά με αναπηρία (Disability in the Life Cycle - Investing in Children), και στην εκδήλωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας των Φιλιππίνων και του ΠΟΥ για την Υποστηρικτική Τεχνολογία : «Assistive Technology Opens Doors». Παράλληλα, στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί στον ΟΗΕ με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Τέλος, την ίδια ημέρα θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών «High Level Event on Supporting Civil Society».

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα συναντηθεί με την υπουργό για την Οικογένεια και την Κοινωνική Πολιτική της Τουρκίας Fatma Şahin και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μιλήσει στην εκδήλωση «Towards an Inclusive Society for All» (Προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς) που διοργανώνουν από κοινού η IDA και η UNICEF.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει στην εκδήλωση «Συμπεριλαμβάνοντας τα άτομα με αναπηρία στην αναπτυξιακή ατζέντα», από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Νορβηγίας, το IDDC (International Disability and Development Consortium) και την IDA.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.