Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γυμνό ριάλιτι στην Ελλάδα


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ξένο ριάλιτι "Ο Αδάμ ψάχνει την Εύα" (με ξένο τίτλο "Adam Zkt Eva") το οποίο γυρίστηκε στο νησί Γυαλί, ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο, για λογαριασμό φιλανδικού και δανέζικου τηλεοπτικού καναλιού.



Στο ριάλιτι αυτό το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί τους γυμνούς διαγωνιζόμενους χωρίς να καλύπτονται τα επίμαχα σημεία, αν και η κάμερα αποφεύγει τα κοντινά πλάνα στα γεννητικά όργανα.

Η αναμετάδοση του ριάλιτι πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε έγινε και με την πρώτη εκδοχή που προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το ολλανδικό κανάλι RTLS με τίτλο "Adam Zkt Eva".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πάρκο που γίνεται... υποθαλάσσιο σκηνικό


Κάθε άνοιξη «βυθίζεται» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από δύτες.

Το χειμώνα το τοπίο είναι λευκό και ο κόσμος συνηθίζει να πηγαίνει στο Gruener See στη νότια Αυστρία για να απολαύσει τη φύση και το χιόνι, καθότι είναι αγαπημένο μέρος κατασκηνωτών και πεζοπόρων. Την άνοιξη όμως, όλα αλλάζουν. Αν περιμένετε πως το πάρκο ανθίζει και γίνεται ονειρικό τοπίο, γελιέστε.

Εκείνη την εποχή «μετονομάζεται» σε Green Lake στα αγγλικά και το απολαμβάνει κανείς μόνο με… βατραχοπέδιλα. Ο λόγος; Τα χιόνια λιώνουν και «βυθίζουν» το πάρκο. Έτσι, αυτό μετατρέπεται σε ένα… σκηνικό υποθαλάσσιο. Τα παγκάκια στέκονται κάτω από το νερό, τα δέντρα «κολυμπούν», τα ψάρια κάνουν παρέα με τα κλαδιά, αλλά και με ορισμένες αράχνες που γίνονται αμφίβιες, όπως και άλλα μέλη της πανίδας της περιοχής που αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις αλλαγές των συνθηκών κάθε εποχή.

Το τοπίο είναι πραγματικά εκπληκτικό. Δύο φωτογράφοι-δύτες, οι Gerald Kapfer και Harald Hois αποφάσισαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του πάρκου-λίμνη και έβγαλαν ορισμένες ανεπανάληπτες λήψεις, οι οποίες αποτελούν μια ξεχωριστή έκθεση. Η συγκεκριμένη έχει μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών ανθρώπων, με τους περισσότερους να νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο εξωτικό μέρος, όπως οι Μαλδίβες, και όχι για την παγωμένη Αυστρία.

Δείτε τις φωτογραφίες τους, αλλά και το βίντεο:


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεβράστηκε νεκρό δελφίνι στη Βόρεια Εύβοια


Βρέθηκε από κατοίκους.

Ένα νεκρό δελφίνι έβγαλαν τα κύματα της θάλασσας στην παραλία Ψαροπούλι Βασιλικών στη Βόρεια Εύβοια.

Το άτυχο θηλαστικό εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής. Φαίνεται πως το δελφίνι μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων από τα οποία δεν κατάφερε να γλυτώσει, σύμφωνα με το eviazoom.gr. Πάντως, Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται νεκρό δελφίνι στην συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο.




Διαβάστε περισσότερα...

Ότι πρέπει να ξέρεις για τις επικίνδυνες ελιές και μελανώματα


Τι θα πρέπει να μας ανησυχήσει;


Ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία;

1) Ξαφνική εμφάνιση νέων ελιών στο δέρμα : τα μελανώματα εμφανίζονται χωρίς συχνά να προϋπάρχει κάποια ελιά. Είναι λοιπόν σημαντικό η αναγνώριση νέων χρωματικών βλαβών στο δέρμα.

2) Αλλαγή σε μια προϋπάρχουσα ελιά στο δέρμα : το μελάνωμα μπορεί να εξελιχθεί από ελιές που ήδη υπάρχουν, με γρήγορη αλλαγή στο μέγεθος, στο σχήμα ή στο χρώμα. Οι μέθοδοι ελέγχου που είναι αποδεκτές και χρησιμοποιούνται από τους δερματολόγους είναι:

a) η μέθοδος ABCDE : όπου Α asymmetry=ασυμμετρία, Β borders=όρια, C color=χρώμα, D diameter=διάσταση, E evolution=εξέλιξη και

b) η μέθοδος του ασχημόπαπου : οι ελιές ενός ατόμου είναι αρκετά όμοιες μεταξύ τους, μια νέα όμως χρωματική αλλοίωση στο δέρμα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη εάν έχει διαφορετική εμφάνιση από τις άλλες ελιές, όπως το ασχημόπαπο.

Σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας άμεσα, καθώς μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση.





Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτες σπρώχνουν το αεροπλάνο που έχει κολλήσει στον πάγο


Στο αεροδρόμιο της Σιβηρίας το θερμόμετρο έδειχνε -52 βαθμούς – Δείτε το βίντεο.

Τουλάχιστον 70 επιβάτες στο παγωμένο από τους -52 βαθμούς αεροδρόμιο της Σιβηρίας, σπρώχνουν στον διάδρομο απογείωσης ένα «κατεψυγμένο» Tupolev Tu-134…

Οι ρόδες του αεροσκάφους είχαν κολλήσει στο έδαφος λόγω φυσικά της πολικής θερμοκρασίας έτσι οι ταλαίπωροι επιβάτες αναγκάστηκαν να σπρώξουν, λίγο πριν απογειωθούν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβρασμός στο Φέργκιουσον - Διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις


Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το μέλλον του αστυνομικού Ουίλσον

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το μέλλον του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην προσαχθεί στη δικαιοσύνη για τον φόνο του άοπλου, νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν, δήλωσε ο Τζέιμς Νόουλς δήμαρχος του προαστίου αυτού του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.



Ο Ουίλσον έχει τεθεί σε αργία, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται, από τις 9 Αυγούστου, οπότε σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας, σημείωσε ο Νόουλς.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Φέργκιουσον κατήγγειλε ότι η Εθνοφρουρά δεν αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα στην πόλη, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν χθες το βράδυ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η απόφαση να καθυστερήσει η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ζητάμε από τον κυβερνήτη να θέσει στη διάθεσή μας και να αναπτύξει όλους τους απαραίτητους πόρους για να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή περιουσιών και να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές στο Φέργκιουσον», πρόσθεσε ο Νόουλς.

--------------

Η πρώτη συνέντευξη του Ντάρεν Ουίλσον κι όλα όσα κατέθεσε στους ενόρκους

Ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.




Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.

Ο αστυνομικός υπογράμμισε ότι λυπάται για την απώλεια της ζωής του νεαρού, όμως επεσήμανε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του σχετικά με τις ενέργειές του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο Μπράουν έβαλε το χέρι του μέσα στο περιπολικό και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. Ο Ουίλσον περιέγραψε εξάλλου πως ο Μπράουν έτρεξε εναντίον του και ότι αισθάνθηκε ότι έπρεπε να τον πυροβολήσει.

Ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον θυμήθηκε ότι αισθάνθηκε σαν ένα ανήμπορο παιδί μέσα στο περιπολικό του, την ώρα που η πρώτη γροθιά του μαύρου Μάικλ Μπράουν περνούσε μέσα από το ανοικτό του παράθυρο. Λίγα λεπτά αργότερα ο 28χρονος Ουίλσον πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Μπράουν σε έναν δρόμο του Φέργκιουσον στις 9 Αυγούστου.

Έγγραφα που μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα παρουσιάζουν με λεπτομέρειες την κατάθεσή του ενώπιον του σώματος των ενόρκων, που αρνήθηκε να τον προσαγάγει στη δικαιοσύνη, και αποκαλύπτουν τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, από τη δική του οπτική.

Ο Ουίλσον, που είναι περίπου 193 εκατοστά ύψος και ζυγίζει 95 κιλά, δήλωσε ότι πάλεψε με τον Μπράουν που ήταν περίπου στο ύψος του, αλλά 131 κιλά, από το εσωτερικό του περιπολικού.

«Ένιωσα σαν ένα 5χρονο που αντιστέκεται στον Χαλκ Χόγκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια του Μπράουν και οι υποστηρικτές του αναφέρουν μια διαφορετική σειρά γεγονότων. Σύμφωνα με αυτούς, ο άοπλος έφηβος ήταν θύμα του αστυνομικού που τον αντιμετώπισε βίαια και στη συνέχεια τον πυροβόλησε παρόλο που είχε σηκώσει τα χέρια του ψηλά, υποδεικνύοντας ότι παραδίδεται.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στη μέση της 12ωρης βάρδιάς του που ξεκίνησε στις 06:30 το πρωί, είπε ο Ουίλσον στο σώμα των ενόρκων. Τότε σταμάτησε τον Μπράουν και παρατήρησε ότι κρατούσε κάτι πούρα τα οποία φέρονται να είχαν κλαπεί από ένα κοντινό κατάστημα.

Το πρώτο πράγμα που ο αστυνομικός παρατήρησε στον Μπράουν ήταν το πόσο μεγαλόσωμος ήταν, την ώρα που περπατούσε στη μέση του δρόμου με έναν πιο κοντό φίλο του, τον Ντόριαν Τζόνσον.

Ο Ουίλσον, που έχει τεθεί σε αργία μετά το περιστατικό, δεν έμαθε τα ονόματά τους παρά την επομένη, σύμφωνα με την κατάθεσή του.

Αρχικά, ανέφερε, προσπάθησε να μιλήσει στον Μπράουν μέσα από το περιπολικό, αλλά ο νεαρός τον έβρισε και στη συνέχεια κινήθηκε εναντίον του.

Ο Μπράουν έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο του Ουίλσον, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, ενώ πρόσθεσε ότι φοβήθηκε πως η τρίτη γροθιά θα ήταν μοιραία.

Ο αστυνομικός σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένα γκλομπ ή τον φακό του για να αμυνθεί, όμως πρόσθεσε ότι φοβήθηκε πως τίποτε από τα δύο δεν θα ήταν αποτελεσματικό.

Τράβηξε το όπλο του, το οποίο ο Μπράουν άρπαξε και το έστριψε μέχρι που το έχωσε στον γοφό του Ουίλσον.

«Είπα: “κάνε πίσω γιατί θα σε πυροβολήσω”», ανέφερε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του. «Αμέσως άρπαξε το όπλο μου και είπε “Είσαι πολύ χ…ς για να με πυροβολήσεις», πρόσθεσε.

Ο Ουίλσον σημείωσε ότι έριξε έναν πυροβολισμό από το εσωτερικό του περιπολικού, σπάζοντας το παράθυρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πυροβολούσε εναντίον κάποιου εν ώρα υπηρεσίας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο Μπράουν υποχώρησε, αλλά στη συνέχεια του επιτέθηκε και πάλι. Ο Ουίλσον πυροβόλησε και πάλι και τότε ο Μπράουν άρχισε να τρέχει. Ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό και τον κυνήγησε.

Μόλις διέσχισε τον δρόμο ο Μπράουν γύρισε και κοίταξε τον Ουίλσον, που στεκόταν λιγότερα από 3 μέτρα μακριά. Ο αστυνομικός του είπε να πέσει στο έδαφος, ο νεαρός δεν τον υπάκουσε. Υποχωρώντας γρήγορα, ο Ουίλσον πυροβόλησε πολλές φορές.

«Ήξερα όταν αν με έφτανε, θα με σκότωνε», κατέθεσε.

Ο Ουίλσον είπε ότι δεν γνωρίζει πόσες σφαίρες χτύπησαν τον Μπράουν, αλλά πρόσθεσε ότι είδε τουλάχιστον μία. Ο Μπράουν έπεσε στο έδαφος με το πρόσωπο προς τα κάτω και ο αστυνομικός τότε είπε ότι γνώριζε πως σκοτώθηκε.

Αργότερα, όταν έφτασαν ενισχύσεις στο σημείο του συμβάντος, ένας ανώτερός του ρώτησε τον Ουίλσον τι συνέβη. «Είπα, έπρεπε να τον σκοτώσω», δήλωσε ο αστυνομικός.


--------------

Ομπάμα: Ζήτησε από τους πολίτες να αντιδρούν “εποικοδομητικά”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη Φέργκιουσον του Μισούρι μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου στο προάστιο του Σεντ Λούις.



Ο Ομπάμα, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Σικάγο, καθυστέρησε για το ταξίδι του καθώς ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στο Φέργκιουσον από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

«Αισθανόμαστε όλοι βαθύτατη ανησυχία και απογοήτευση – ανησυχία για τη βία, κάθε είδους βίας και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος μίλησε εχθές το βράδυ σχετικά με το θέμα», δήλωσε ο Σουλτς ο οποίος συνόδευε τον Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του στο Σικάγο.

«Θα πρέπει να υπενθυμίσω ξανά ότι οι περισσότερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μισούρι και σε άλλες περιοχές της χώρας ήταν ειρηνικές», δήλωσε ο Σούλτς. Ο ίδιος είπε ότι ο Ομπάμα πρόκειται να κάνει αργότερα δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στο Φέργκιουσον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τους πολίτες να αντιδρούν «εποικοδομητικά» συμμετέχοντας στις συζητήσεις σχετικά με τις φυλετικές εντάσεις και την επιβολή του νόμου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου της πολιτείας Μισούρι να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα, στις 9 Αυγούστου, τον 18χρονο άοπλο μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν.

Ο Ομπάμα δήλωσε σχετικά με τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στο προάστιο Σεντ Λιούς μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι διαδηλωτές που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις θα πρέπει να διώκονται.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τη συμμετοχή και άλλων πολιτειών των ΗΠΑ. Στο Φέργκιουσον του Μισούρι, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε καταστήματα και πυρπόλησαν πολλά οχήματα, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισαν άδικη.

«Το να πυρπολούνται κτίρια, αυτοκίνητα, να καταστρέφονται περιουσίες και να θέτονται οι ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο, είναι κάτι το καταστροφικό και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Πρόκειται για εγκληματικές πράξεις. Και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις πρέπει να διώκονται», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σικάγο.

«Η απογοήτευση που έχουμε βιώσει δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό. Έχει βαθιές ρίζες σε πολλές κοινότητες έγχρωμων οι οποίες έχουν την αίσθηση ότι οι νόμοι μας δεν εφαρμόζονται πάντα με έναν αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο Ομπάμα.

Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως τη Νέα Υόρκη, όπου πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να μην προσαχθεί σε δίκη ο αστυνομικός. Στο Φέργκιουσον, όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις. Οι διαδηλωτές απέρριψαν την απόφαση του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των φυλετικών διακρίσεων από όργανα της επιβολής του νόμου, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα και σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την αποφυγή επεισοδίων. Μέχρι στιγμής οι πορείες αυτές είναι ειρηνικές.

--------------

Πορείες διαμαρτυρίας σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ

Ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας Μπράουν, ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα έναν άοπλο μαύρο νεαρό είναι «εντελώς άδικη» και ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης «έχει τεράστια κενά».

«Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί», δήλωσε ο Κράμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.



Σπάζοντας τη σιωπή του, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι λυπάται για το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν αλλά η συνείδησή του είναι καθαρή. Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Ουίλσον δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως η ζωή του απειλούταν κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον Μπράουν.

Ο 18χρονος είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα παντοπωλείο, λίγα λεπτά προτού τον σταματήσει ο Ουίλσον. Ο Μπράουν πλησίασε το ανοικτό παράθυρο του περιπολικού του αστυνομικού και το όπλο του Ουίλσον εκπυρσοκρότησε δύο φορές ενώ αυτός βρισκόταν ακόμα μέσα στο όχημα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Σεντ Λούις, Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ. Ίχνη από το αίμα του Μπράουν βρέθηκαν στο εσωτερικό του περιπολικού.

Στη συνέχεια ο Μπράουν απομακρύνθηκε από το όχημα. Ο Ουίλσον καταδίωξε τον νεαρό Αφροαμερικανό με τα πόδια και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες ο Μπράουν γύρισε και άρχισε να τρέχει προς το μέρος του Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε 10 φορές, είπε ο ΜακΚάλοχ.

«Πυροβόλησα μερικές φορές και μετά σταμάτησα», δήλωσε ο Ουίλσον. «Του φώναξα ‘σταμάτα και πέσε στο έδαφος’, δίνοντάς του την ευκαιρία να σταματήσει, ωστόσο αγνόησε την εντολή μου».

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι τις 3 τελευταίες φορές πυροβόλησε εντός 3 μέτρων από τον Μπράουν, καθώς αυτός συνέχιζε να τον πλησιάζει απειλητικά. Ο ίδιος είπε ότι θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο εάν ο Μπράουν ήταν λευκός.

«Ο λόγος που έχω καθαρή τη συνείδησή μου είναι επειδή ξέρω ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου», δήλωσε ο Ουίλσον.

Ο Κραμπ κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι χειρίστηκε ευνοϊκά την υπόθεση υπέρ της αστυνομίας και είπε ότι θα έπρεπε να είχε διοριστεί ειδικός εισαγγελέας για να αναλάβει την υπόθεση.

«Διαφωνούμε δημόσια και όσο πιο ηχηρά μπορούμε με την απόφαση», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις θα διώκονται από τον νόμο.



Στο Φέργκουσον ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα βίαια επεισόδια με οργισμένους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κτίρια, αυτοκίνητα, ακόμα και σε μία εκκλησία. Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη, όπου διαδηλωτές κατέκλυσαν αυτοκινητόδρομους διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και την άνιση μεταχείριση των πολιτών από τα όργανα της επιβολής του νόμου.



Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Φέργκιουσον καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών συνεχίζει να αυξάνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές σε ιδιοκτησίες.



Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι πιθανόν η κατάσταση στο Φέργκιουσον εξελιχθεί βίαια καθώς οι διαδηλωτές κατακλύζονται από οργή σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.















--------------

Συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ

Ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας Μπράουν, ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα έναν άοπλο μαύρο νεαρό είναι «εντελώς άδικη» και ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης «έχει τεράστια κενά».



«Η διαδικασία θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί», δήλωσε ο Κράμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σπάζοντας τη σιωπή του, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι λυπάται για το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν αλλά η συνείδησή του είναι καθαρή. Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Ουίλσον δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως η ζωή του απειλούταν κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον Μπράουν.

Ο 18χρονος είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα παντοπωλείο, λίγα λεπτά προτού τον σταματήσει ο Ουίλσον. Ο Μπράουν πλησίασε το ανοικτό παράθυρο του περιπολικού του αστυνομικού και το όπλο του Ουίλσον εκπυρσοκρότησε δύο φορές ενώ αυτός βρισκόταν ακόμα μέσα στο όχημα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Σεντ Λούις, Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ. Ίχνη από το αίμα του Μπράουν βρέθηκαν στο εσωτερικό του περιπολικού.

Στη συνέχεια ο Μπράουν απομακρύνθηκε από το όχημα. Ο Ουίλσον καταδίωξε τον νεαρό Αφροαμερικανό με τα πόδια και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες ο Μπράουν γύρισε και άρχισε να τρέχει προς το μέρος του Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε 10 φορές, είπε ο ΜακΚάλοχ.

«Πυροβόλησα μερικές φορές και μετά σταμάτησα», δήλωσε ο Ουίλσον. «Του φώναξα ‘σταμάτα και πέσε στο έδαφος’, δίνοντάς του την ευκαιρία να σταματήσει, ωστόσο αγνόησε την εντολή μου».

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι τις 3 τελευταίες φορές πυροβόλησε εντός 3 μέτρων από τον Μπράουν, καθώς αυτός συνέχιζε να τον πλησιάζει απειλητικά. Ο ίδιος είπε ότι θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο εάν ο Μπράουν ήταν λευκός.

«Ο λόγος που έχω καθαρή τη συνείδησή μου είναι επειδή ξέρω ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου», δήλωσε ο Ουίλσον.

Ο Κραμπ κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι χειρίστηκε ευνοϊκά την υπόθεση υπέρ της αστυνομίας και είπε ότι θα έπρεπε να είχε διοριστεί ειδικός εισαγγελέας για να αναλάβει την υπόθεση.

«Διαφωνούμε δημόσια και όσο πιο ηχηρά μπορούμε με την απόφαση», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι συμμετέχουν σε εγκληματικές πράξεις θα διώκονται από τον νόμο.

Στο Φέργκουσον ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα βίαια επεισόδια με οργισμένους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κτίρια, αυτοκίνητα, ακόμα και σε μία εκκλησία. Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη, όπου διαδηλωτές κατέκλυσαν αυτοκινητόδρομους διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και την άνιση μεταχείριση των πολιτών από τα όργανα της επιβολής του νόμου.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Φέργκιουσον καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών συνεχίζει να αυξάνεται έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο κυβερνήτης της πολιτείας κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές σε ιδιοκτησίες.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι πιθανόν η κατάσταση στο Φέργκιουσον εξελιχθεί βίαια καθώς οι διαδηλωτές κατακλύζονται από οργή σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.


--------------

Οδηγός παρέσυρε διαδηλωτές στη Μινεάπολη

Ένα τραγικό γεγονός κατέγραψε κάμερα κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στην απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε μία γυναίκα διαδηλώτρια.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στη Μινεάπολη της Μινεσότα φαίνεται το αυτοκίνητο να παρασύρει τη γυναίκα και στη συνέχεια να περνάει από πάνω της, πατώντας τη στο πόδι.

Ο οδηγός δεν αναγνωρίστηκε, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα επιτάχυνε προς το συγκεντρωμένο πλήθος στη Μινεάπολη.

Οι παριστάμενοι έσπευσαν σε βοήθεια και ο οδηγός σταμάτησε για λίγο, ενώ αμέσως μετά έφυγε από το σημείο του περιστατικού.

Στη συνέχεια όμως, ο οδηγός συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το σημείο.



--------------

Πυροβόλησαν δύο πράκτορες του FBI στο Σεντ Λούις

Έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Άγνωστοι πυροβόλησαν δύο ομοσπονδιακούς αστυνομικούς του FBI έξω από σπίτι στα βόρεια του Σεντ Λούις, όπως μεταδίδει σε έκτακτο τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, είχαν φτάσει στο σημείο μετά από κλήση για άγνωστο ένοπλο, ο οποίος έχει ταμπουρωθεί μέσα στο σπίτι στο Σεντ Λούις.

Το FBI μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

--------------

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον επιτίθενται σε δημοσιογράφους

Σπάνε κάμερες, εξαπολύουν ύβρεις, πετούν πέτρες και γκαζάκια –Δείτε τα βίντεο

Τη στιγμή που η πόλη του Φέργκιουσον βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι δημοσιογράφοι τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερα τη δουλειά τους, μεταδίδοντας τα όσα διαδραματίζονται στην φλεγόμενη περιοχή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, μερίδα διαδηλωτών δε διστάζει να εξαπολύσει επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε μερικές από τις επιθέσεις και τις ύβρεις που έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής.

Δημοσιογράφος του CNN αιφνιδιάζεται από διαδηλωτή



Διαδηλωτές πετούν αντικείμενα στη ρεπόρτερ του CNN



Δημοσιογράφος του Fox News καταγγέλλει ότι διαδηλωτές έσπασαν την κάμερα



Επίθεση με γκαζάκια καταγγέλλει ότι δέχτηκε δημοσιογράφος



Διαβάστε περισσότερα...

Έγκυος 8 μηνών σηκώνει 100 κιλά!


Η Κάτια Χαργιάν είναι 8 μηνών έγκυος και σηκώνει με άνεση μία μπάρα βάρους 100 κιλών. Η 39χρονη γυναίκα, αν και διανύει την 38η εβδομάδα κύησης της πρώτης της γέννας, συνεχίζει να γυμνάζεται σηκώνοντας βάρη.



Παρόλο που η πολιτική ασφάλειας και υγείας της εταιρείας στην οποία εργάζεται η Κάτια ορίζει οι έγκυες να μην σηκώνουν ούτε ένα ποτήρι με νερό στο χώρο εργασίας της, η ίδια σηκώνει βάρη στο γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνει, ενώ είναι ήδη 8 μηνών.

Η Κάτια ζει στο Μπράιτον και κάνει CrossFit τα τελευταία τρία χρόνια. Η ίδια αναφέρει ότι: «όταν στην αρχή κατάλαβα ότι είμαι έγκυος, έψαξα στο Διαδίκτυο και βρήκα τα θετικά της γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

«Μίλησα με τη μαία μου στις αρχικές μας συναντήσεις και μου είπε να ακούσω το σώμα μου. Επίσης μου είπε ότι η γυμναστική ενδυνάμωσης είναι καλή και να συνεχίσω. Εμπιστεύομαι την κρίση μου», σχολίασε η έγκυος Κάτια.

Ο 28χρονος αρραβωνιαστικός της Κάτια, Τζέισον, γυμνάζεται και αυτός κάνοντας CrossFit και στηρίζει την τακτική της, αναφέρει η dailymail.




Πηγή: http://www.enikos.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δοκιμαστής τσαγιού που ασφάλισε τη γλώσσα του για 1 εκατ. λίρες


Έχουμε διάβασει για σταρ που έχουν ασφαλίσει τα πόδια τους, τα οπίσθιά τους ακόμα και το χαμόγελό τους. Δεν είχαμε όμως ποτέ ακούσει για κάποιον που έχει ασφαλίσει τους...αισθητήρες της γεύσης.



Κι όμως, αυτό ακριβώς έκανε ένας δοκιμαστής τσαγιού. Ο Sebastian Michaelis, υποστηρίζει ότι μπορεί να αναγνωρίσει μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα ένα τσάι καλής ποιότητας.

Θεωρεί τη δουλειά του τέχνη και αποφάσισε να ασφαλίσει τη.. γλώσσα του για 1 εκατ. λίρες προκειμένου να προστατέψει την καριέρα του.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα ακουστικά που μας βάζουν... για ύπνο


Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ενοχλητικών θορύβων του περιβάλλοντος.

Όταν προσπαθούμε να κοιμηθούμε, οι θόρυβοι από το περιβάλλον μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά ενοχλητικοί και να μας στερήσουν έναν καλό ύπνο. Ένα νέο μοντέλο ακουστικών φιλοδοξεί να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα αυτό, προσφέροντας κάτι παραπάνω από απλή «ηχομόνωση» των αυτιών μας.

Τα ακουστικά Hush είναι σχεδιασμένα όχι μόνο να μπλοκάρουν ενοχλητικούς θορύβους που φτάνουν μέχρι τα 70 dB, αλλά και να τους «καμουφλάρουν» με ευχάριστα και καταπραϋντικά ακούσματα που ο χρήστης θα επιλέξει.

Το κάλυμμα των Hush είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να κόβει τους ήχους του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνετη εφαρμογή στο αυτί.

Τα ασύρματα ακουστικά συνδέονται με κινητό μέσω Bluetooth και μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ακούσουμε το ξυπνητήρι όταν αυτό χτυπήσει ή όταν δεχτούμε κάποια κλήση.

Όσο για την ενσωματωμένη μπαταρία τους, αρκεί για 10 ώρες λειτουργίας των ακουστικών.

Οι δημιουργοί των Hush αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter, με την τιμή για κάθε ζευγάρι ακουστικών να φτάνει τα 115 δολάρια και τις παραδόσεις να ξεκινούν το Μάιο (η τιμή θα διαμορφωθεί τότε στα 149 δολάρια).




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...