Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των οφειλών στη νέα ρύθμιση με τις πολλές δόσεις. Χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία δέχθηκε σχεδόν 10.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, κατά τις πρώτες δέκα ημέρες εφαρμογής του μέτρου, υποβλήθηκαν 8.579 αιτήσεις, ρυθμίστηκαν χρέη περίπου 230 εκατ. ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία εισέπραξαν ήδη τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι ένας σημαντικός αριθμός από τους οφειλέτες αδυνατούσε πραγματικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του λόγω της κρίσης και τώρα σπεύδει να αξιοποιήσει την ευνοϊκή ρύθμιση.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερος όγκος των χρεών δημιουργήθηκε πριν από την ύφεση. Το 81% των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είχε χρέη πριν από το 2009. Οι οφειλές, πάντως, συνεχίζουν να αυξάνονται. Τον Οκτώβριο προστέθηκε 1,2 δισεκ. ευρώ οφειλών προς την εφορία, ανεβάζοντας το σύνολο στα 71,5 δισεκ. ευρώ.

Πάντως, η προσέλευση ενισχύει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, η οποία συνεχίζει να ζητάει αλλαγές στη ρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει απώλεια εσόδων έως 1 δισεκ. ευρώ το επόμενο έτος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.