Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο αρουραίος που κατάφερε να βγάλει... selfie


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με έναν αρουραίο να βγάζει... selfie. Όλα συνέβησαν σε σταθμό μετρό της Νέα Υόρκη όταν ο αρουραίος ανέβηκε πάνω σε έναν άντρα ο οποίος κοιμόταν στην αποβάθρα και με ένα μαγικό τρόπο κατάφερε να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του. Λίγα δευτερόλεπτα ο άντρας αντιλήφθηκε πως το τεράστιο ποντίκι έκανε βόλτες πάνω του, τινάχθηκε έντρομος και άρχισε να τρέχει.

Το βίντεο που έχει γίνει viral τράβηξε ένας τουρίστας που έτυχε να είναι μπροστά στο περιστατικό.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γκαζάκια σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στο Ηράκλειο


Έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση.

Γκαζάκια, που δεν εξερράγησαν, τοποθέτησαν άγνωστοι σε σπίτι στην περιοχή των Καμινίων του Ηρακλείου που φέρεται να χρησιμοποιείται περιστασιακά ως χώρος προσευχής μουσουλμάνων.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο καθώς και κροτίδες, που όμως ευτυχώς κανένα από αυτά δεν εξερράγη, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλάξτε την υγεία σας από 3 τοξικά σημεία του σπιτιού


Διαβάστε ποια είναι τα σημεία του σπιτιού σας που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία σας και προφυλαχθείτε από αυτά.

Δυστυχώς συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Εστίες μόλυνσης και τοξικότητας παρουσιάζονται ακόμη κι εκεί που καθαρίζετε καθημερινά. Σας παρουσιάζουμε 3 σημεία υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθούν τοξικά για την υγεία σας.

Ντουλάπα Κι όμως μέσα της μπορεί να βρείτε τοξικά στοιχεία. Ο αέρας που έχει -κατά κάποιον τρόπο- εγκλωβιστεί εκεί, μπορεί να έχει «εμπλουτιστεί» με χημικές ενώσεις που έχουν δραπετεύσει από τα εντομοαπωθητικά ή τα ρούχα που έχουν επιστρέψει από το καθαριστήριο. Επιπλέον, η ναφθαλίνη όταν απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια, ενώ αν έρθει σε επαφή με το δέρμα ενδέχεται να προκαλέσει δερματίτιδες.

Νεροχύτης Είναι το σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά τους. Αν, μάλιστα, σε αυτό συνηθίζετε να αποθηκεύετε τα εντομοαπωθητικά σας, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά τοξική περιοχή. Γιατί; Τα εντομοαπωθητικά οφείλουν την αποτελεσματικότητά τους στις ενεργές ενώσεις που εμπεριέχουν. Ωστόσο, αν κατά λάθος τις εισπνεύσετε, αυτές οι ενώσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Άμμος της γάτας Το συννεφάκι της σκόνης που σηκώνεται κάθε φορά που αδειάζετε την άμμο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους πνεύμονές σας κι έντονο, στιγμιαίο βήχα. Καλύτερα να το αδειάζετε πάντα σε ανοιχτό χώρο για να μην επιβαρύνετε το αναπνευστικό σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καταστροφές στη Λευκάδα από ένα Drone


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις καταστροφές που έγιναν στη Λευκάδα από τον πρόσφατο σεισμό όπως τραβήχτηκαν με μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (Drone).

Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τη διαδρομή που ακολούθησε ο αποκολληθείς βράχος που κόστισε τη ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας (16:00) και ιδιαίτερα από τις κατολισθήσεις στην παραλία των Εγκρεμνών (24:00).

Το βίντεο μας έστειλε ο αναγνώστης του enikos.gr, Δημήτρης Ζέκκος (youtube/ GeoengineerWebsite).

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «αναγκαίο κακό»


Πώς η παροιμιώδης φράση συνδέεται... με το γάμο και τη γυναίκα.

Όταν κάτι πρέπει να γίνει, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει, μιλάμε για το «αναγκαίο κακό».

Τη φράση αυτή τη βρίσκουμε για πρώτη φορά σ’ ένα στίχο του Μενάνδρου (342-291 π.Χ.), που μιλάει για το γάμο. Ο ποιητής γράφει ότι ο γάμος «...εάν τις την αλήθειαν σκοπή, κακόν μεν εστιν, αλλ’ αναγκαίον κακόν».

Δηλαδή: Εάν θέλουμε να το εξετάσουμε στο φως της αλήθειας, ο γάμος είναι μεν ένα κακό, αλλά «αναγκαίον κακόν».

Σ’ ένα άλλο απόσπασμα του Μενάνδρου διαβάζουμε -ίσως για παρηγοριά για τα παραπάνω- την εξής περικοπή: «Πάντων ιατρός των αναγκαίων κακών, χρόνος εστίν».

Επίσης: «Αθάνατόν εστί κακόν αναγκαίον γυνή». Δηλαδή, η γυναίκα είναι το αιώνιο αναγκαίο κακό. (Φιλήμονος αδήλων, απόσπ. 103 (Meineke).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γάτες του Twitter, οι γατοκροκέτες και η βελγική αστυνομία


Το ευχαριστήριο μήνυμα προς τους χρήστες του δικτύου.

Με ένα μπολ με γατοκροκέτες που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter, η βελγική αστυνομία ευχαρίστησε τις γάτες που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα του #BrusselsLockdown.

«Για τις γάτες που μας βοήθησαν χθες το βράδυ... σερβιριστείτε! #BrusselsLockdown», είναι το μήνυμα της βελγικής αστυνομίας στο Twitter.



Την ώρα που οι πολλαπλές και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και στο υπόλοιπο Βέλγιο χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλυσαν το δίκτυο με φωτογραφίες και βίντεο με γάτες που πρωταγωνιστούσαν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ή τις σχολίαζαν για να διασφαλίσουν ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες και λεπτομέρειες εμφανίζονταν θα πνίγονταν μέσα στον γατοκατακλυσμό.

Αμέσως μετά την έναρξη των επιχειρήσεων, η βελγική αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς τα μέσα ενημέρωσης και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μη δημοσιοποιούν καμία πληροφορία για να μην απειληθεί η εξέλιξή τους.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο βρώμικα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου


Οι... εστίες μικροβίων με τους χιλιάδες επισκέπτες.

Εδώ και χρόνια τα επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο για να τα θαυμάσουν. Είναι διάσημα αξιοθέατα τα οποία όμως κρύβουν μεγάλες εστίες μικροβίων είτε φανερά είτε κρυφά... Ωστόσο δεν σταματούν να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο.
Δείτε τα πιο βρώμικα από αυτά:


1. Το Blarney Stone, Ιρλανδία



Σύμφωνα με τον μύθο, φιλώντας την πέτρα στο Blarney Stone έρχεται τύχη σε αυτόν που τον φιλάει και είναι πολύ γούρικο. Πάνω από 400.000 άνθρωποι κάθε χρόνο βοηθιούνται να φιλήσουν... ανάποδα την πέτρα. Chuck Gerba,καθηγητής μικροβιολογίας επισκέφτηκε πρόσφατα το σημείο και φυσικά αρνήθηκε να φιλήσει την πέτρα που όπως είπε είναι εστία μόλυνσης.

2. Πλατεία του Αγίου Μάρκου, Βενετία



Τα περιστέρια υποτίθεται ότι είναι τα πιο βρώμικα πουλιά και η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι το σπίτι για τα χιλιάδες πεινασμένα πουλιά τα οποία προσγειώνονται στο σημείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία των εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως και πλέον απαγορεύεται να πωλείται στο σημείο φαγητό για να ταΐσει κάποιος τα πουλιά.

3. Μπάνιο με κόκκινο κρασί, Ιαπωνία



Το διάσημο λουτρό με κόκκινο κρασί στην Ιαπωνία είναι εντυπωσιακό αλλά γεμάτο μικρόβια λένε ειδικοί. Και αυτό γιατί λίγοι αντιστέκονται να πιουν μια γουλιά από το κρασί στο οποίο κάποιος άλλος κάνει μπάνιο... Και είναι εκατοντάδες αυτοί που κάνουν.

4. Τάφος του Όσκαρ Ουάιλντ, Παρίσι



Δεδομένου ότι ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας τάφηκε στο Παρίσι ήταν ένας λόγος για εκατοντάδες τουρίστες που έφταναν στην πόλη να δίνουν ένα φιλί στον τάφο καθιστώντας το ένα από τα πιο βρώμικα αξιοθέατα του κόσμου. Ο τάφος με τα χιλιάδες φιλιά απαγορεύεται πλέον να τιμάται με αυτόν τον τρόπο αλλά είναι άγνωστο πόσοι το τηρούν.

5. Κινέζικο Θέατρο του Grauman, Hollywood



Εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο ακουμπούν τα χέρια τους στο αποτύπωμα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο George Clooney και ο Michael Jackson μαζεύοντας ταυτόχρονα χιλιάδες μικρόβια σε αυτά. Για όσους έχουν μικροβιοφοβία ένα θετικό είναι ότι το σημείο καθαρίζεται πολύ συχνά.

6. Berkeley Pit, Butte, Μοντάνα



Αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο στις ΗΠΑ, ένας κρατήρας που περιέχει βαριά όξινο νερό το οποίο εκπέμπει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Εμπειρογνώμονες του τομέα της υγείας έχουν αναφερθεί στο πόσο βλαβερό είναι να εισπνέεις αυτά τα αέρια αλλά οι τουρίστες δεν φαίνονται να πτοούνται και συρρέουν συνεχώς στο σημείο.

7. Karni Mata Temple, India



Ο λόγος που καθιστά τον ναό εστία μόλυνσης; Οι περίπου 20.000 αρουραίοι που ζουν εκεί οι οποίοι δεν φαίνονται να ενοχλούν τους χιλιάδες επισκέπτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο. Από το σύνολο των χιλιάδων αρουραίων στο ναό, υπάρχουν και μερικοί λευκοί οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα ιερά ζώα.

8. Ο τοίχος με τις τσίχλες, Σιάτλ



Μπορεί να καθαρίστηκε πρόσφατα αλλά μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα από τα πιο βρώμικα αξιοθέατα του κόσμου και γι’ αυτό οι Αρχές αποφάσισαν να τον καθαρίσουν. Χιλιάδες τουρίστες πήγαιναν στο σημείο και κολλούσαν μία τσίχλα κάνοντας τον τοίχο μια τεράστια εστία μικροβίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όαση» πολυτέλειας στο καλύτερο ξενοδοχείο του Μπαχρέιν


Χλιδή χτισμένη στην άμμο - Δείτε φωτογραφίες.

Δεν είναι τυχαίο που είναι μεγάλος ο διαγκωνισμός για ένα κομμάτι γης στον «χρυσοφόρο» Περσικό κόλπο, εκεί όπου ξεφυτρώνουν διαρκώς πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, πίστες για αγώνες και εμπορικά κέντρα με έκταση… μικρής χώρας. Όλα ναοί της χλιδής που χτίζεται πάνω στην άμμο.

Εκεί που κάποτε συναντούσε κανείς ως επί το πλείστον τις σκηνές των βεδουίνων και καμήλες υπάρχουν πλέον γερανοί που εργάζονται ακατάπαυστα και φτιάχνουν «φρούρια» με την απαραίτητη εξτραβαγκάνζα, αλλάζοντας για πάντα την όψη των περιοχών αυτών.

Την ώρα που το Ντουμπάι μετατρέπεται στη νέα Ίμπιζα, το Μπαχρέιν έχει πλούσια κληρονομιά που δεν έχουν οι γείτονές του. Οι ταξιδιώτες φτάνουν εδώ με στόχο: εμπόριο ή ψυχαγωγία.

Το ART Rotana είναι βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο της χώρας στα World Travel Awards (WTA).

Το γιατί μπορεί εύκολα κανείς να το διαπιστώσει μόνος του στις παρακάτω φωτογραφίες.
























Διαβάστε περισσότερα...

Η καθημερινή ζωή των καουμπόηδων της Αυστραλίας


Φωτογραφίες από το τραχύ τοπίο της Βόρειας Επικράτειας.

Επί τρεις μήνες ο φωτογράφος Håkan Ludwigson ζούσε καθημερινά με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα κοπάδια στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, παρακολουθώντας τη ζωή και τη δουλειά τους, και το έργο του έχει συγκεντρωθεί και κυκλοφορήσει σε βιβλίο- λεύκωμα με τίτλο «Balls And Bulldust».

Οι καουμπόηδες της Αυστραλίας είναι επί δώδεκα ώρες την ημέρα «καρφωμένοι» στις σέλες τους, καθοδηγούν τα κοπάδια τους και ευνουχίζουν νεαρούς ταύρους. Στη μικρή πόλη Vanersborg ο φωτογράφος τα κατέγραψε όλα.

Μετά την τρίμηνη παραμονή του εκεί ο Ludwigson επέστρεψε στη γενέτειρά του τη Σουηδία και η δουλειά του χάθηκε στα αζήτητα. Πέρασαν χρόνια μέχρι να πάρει το δρόμο της δημοσίευσης από τον εκδοτικό οίκο Steidl.

Το βιβλίο δεν είναι ωστόσο άλλη μια ιστορία με καουμπόηδες: περιγράφει τη ζωή των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται σκληρά και μοναχικά σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τραβηγμένες τη δεκαετία του 1980 και αρχικά υποτιμημένες, οι φωτογραφίες του Ludwigson αποτυπώνουν και εκπέμπουν την άγρια ομορφιά της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαιώνονται 20 χρόνια μετά το φονικό σεισμό στο Αίγιο! Αποζημιώνονται τα θύματα


Μπορεί να πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια, όμως κάθε αναφορά στον σεισμό του 1995 ξυπνά μνήμες και ευαισθητοποιεί κάθε Αιγιαλέα. Κι αν ο χρόνος έσβησε σιγά –σιγά κάποια σημάδια, οι μνήμες και οι πληγές για τους ανθρώπους που βίωσαν τη φρίκη στο κτίριο της οδού Δεσποτοπούλων που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, δεν θα σβήσουν ποτέ.

Ιδίως για όσους έχασαν εκεί αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και για όσους κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, η νύχτα της 15ης Ιουνίου μένει χαραγμένη στις ψυχές τους, αφού από τότε… η ζωή τους άλλαξε. Το αυθόρμητο ερώτημα που γεννάται σε κάθε συμπολίτη είναι εάν έστω σήμερα, 20 ολόκληρα χρόνια μετά, η Πολιτεία θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της έναντι των θυμάτων της πολυκατοικίας, αφού περνώντας μέσα από μια χρονοβόρα και παράλληλα ψυχοφθόρα διαδικασία το Διοικητικό Εφετείο Πατρών εξέδωσε απόφαση με την οποία δικαιώνονται οι "13" οικογένειες αλλά και όσοι τραυματίστηκαν βαρύτατα ή έχασαν τις ιδιοκτησίες τους και οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με ικανοποίηση για την απόφαση αλλά φορτισμένος συναισθηματικά ο Αιγιώτης (συνταξιούχος πλέον) δικηγόρος Χάρης Παπαθανασόπουλος μίλησε στον "Ημερήσιο Αχαΐας" για τις ατελείωτες εργατοώρες και τον αγώνα που απαιτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην σημερινή απόφαση.

Ο φονικός σεισμός και ο δικαστικός αγώνας
Από τα 6,1 φονικά ρίχτερ που λάβωσαν ολόκληρη τη πόλη, δύο ήταν τα κτίρια που κατέρρευσαν παίρνοντας μαζί τους… ανθρώπινες ζωές. Το Ξενοδοχείο "Ελίκη" στα Βαλιμίτικα και η μοιραία πολυκατοικία της οδού Δεσποτοπούλων. Τότε ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για παραλείψεις, στην κατασκευή της πολυκατοικίας που οδήγησαν στην πτώση της, τόσο σε εργολάβο όσο και σε μηχανικό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καταδικαστική απόφαση λόγω παραγραφής.

Το 2000 οι συγγενείς των θυμάτων, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και της Νομαρχίας Αχαΐας, ως τότε εποπτεύουσας Αρχής της Πολεοδομίας Αιγίου για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κατά τον έλεγχο των στατικών μελετών, αλλά κυρίως για την παράλειψη των οφειλόμενων νόμιμων ελέγχων κατά το στάδιο κατασκευής της πολυκατοικίας. Τις υποθέσεις των περισσότερων θυμάτων (13 συνολικά), είχε αναλάβει ο Αιγιώτης δικηγόρος Χάρης Παπαθανασόπουλος συντάσσοντας αγωγή για μια σειρά παράνομων πράξεων και παραλείψεων.



Μετά από δικαστικό αγώνα χρόνων, τα θύματα μέσω των Αιγιωτών δικηγόρων στρέφονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας που το 2013 εκδίδει απόφαση με την οποία επέρριπτε ευθύνες στην Πολεοδομία και δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της πολυκατοικίας. Με την απόφασή του το ΣτΕ επιστρέφει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να επανεξεταστεί με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου, όπως και έγινε τον περασμένο Μάρτη.

Παρότι το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τη χώρα, ο εισηγητής της σύνθεσης του δικαστηρίου, δούλεψε όλο το καλοκαίρι και πολύ σύντομα για τα δεδομένα, μόλις τον Οκτώβρη είχε εκδοθεί η απόφαση που δικαιώνει τα θύματα του σεισμού του 1995. Από τις 4 αποφάσεις, οι δύο αφορούν υλικές ζημιές, ενώ άλλες δύο ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

Οι αποφάσεις, αναμένεται να θεωρηθούν από το δικαστήριο και να κοινοποιηθούν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας από τους δικηγόρους των εναγόντων και τώρα μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις, αφού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πατρών που απένειμαν δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή τα υπάρχοντά τους και ταλαιπωρούνται ακόμα εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια!


Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μελίνα Κανά: Μιλάει με θάρρος για τον καρκίνο που αντιμετώπισε


Η Μελίνα Κανά αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και βγήκε νικήτρια. Πριν από λίγα χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο, ενώ χρειάστηκε να κάνει μπαλονάκι στην καρδιά και μια πολύ δύσκολη επέμβαση στον αυχένα για να μη μείνει παράλυτη.

Μελίνα Κανά: Μιλάει με θάρρος για τον καρκίνο που αντιμετώπισε [vds]

Σε δηλώσεις της στην κάμερα του Πρωινού του Ant1 μίλησε μεταξύ άλλων και για τα όσα ξεπέρασε αναφορικά με την υγεία της:

«Στην περιπέτεια υγείας που είχα, πήρα δύναμη από πράγματα που δεν πίστευα. Είναι καλό να παίρνουμε κουράγιο από τα δύσκολα που μας συμβαίνουν. Από την εμπειρία μας μακάρι να διδάσκουμε και άλλους. Όταν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο παίρνουμε δύναμη από πράγματα που δεν πιστεύαμε ότι θα πάρουμε. Και έτσι καταλαβαίνουμε πως θέλουμε να ζήσουμε».

Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο:




Πηγή: http://www.tff.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές που βάζουν αγρότες


Ο καπνός ενδέχεται να έχει προκαλέσει ακόμη και θανατηφόρο τροχαίο.

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες, συνδεόμενες με την ανεξέλεγκτη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών από αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε σχετική αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και εξετάζεται εάν τα αίτια πρόκλησής τους συνδέονται με την περιορισμένη ορατότητα στο οδόστρωμα, εξαιτίας των καπνών που σε πολλές περιπτώσεις «πνίγουν» ευρύτερες περιοχές από την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Μάλιστα, υπήρξαν και καταγγελίες οδηγών για τις δυσχερείς συνθήκες οδήγησης που διαμορφώνονται από την παραπάνω πρακτική, ειδικά στο τμήμα της ΠΑΘΕ, από τον κόμβο των Ευζώνων έως τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκαταρκτική εξέταση, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στην αρμόδια Αρχή. Τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είναι αυτά της υποβάθμισης περιβάλλοντος και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Χαρακτηριστικό ήταν τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από 1,5 εβδομάδα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Χαλάστρας, όπου ενεπλάκησαν συνολικά 5 οχήματα, με απολογισμό έναν νεκρό και δύο ελαφρά τραυματίες.

Μαρτυρίες οδηγών ανέφεραν ότι η ορατότητα στο σημείο τη δεδομένη στιγμή ήταν περιορισμένη, ενώ από την Τροχαία εξετάζεται εάν αυτό οφείλεται σε καπνούς που «σκέπασαν» το οδόστρωμα από τις φωτιές που άναψαν αγρότες προκειμένου να καθαρίσουν τα χωράφια τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίωξη σε βάρος προέδρου και μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών


Η υπόθεση αφορά την διαγραφή το 2013 προστίμου του ΣΔΟΕ σε κοσμηματοπώλη.

Αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι μέλος γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο των κοσμημάτων και των πανάκριβων ρολογιών καθώς φέρεται μέσω εικονικών τιμολογίων να μην κατέβαλε ΦΠΑ ζημιώνοντας το δημόσιο περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην υπόθεση της απάτης εμπλέκονται σύμφωνα με τις αρχές και τρία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που φέρονται να έπαιξαν κομβικό ρόλο στην διαγραφή του προστίμου που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ στο γνωστό κοσμηματοπώλη.

Η δίωξη αφορά κατηγορίες για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου ,το οποίο στρέφεται κατά τριών στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων με την ιδιότητα τους ως πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που στρέφεται κατά του εκπροσώπου της επιχείρησης κοσμημάτων.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά πρόστιμο περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον γνωστό κοσμηματοπώλη από το ΣΔΟΕ, για την έκδοση εικονικών τιμολογίων και αποδείξεων πώλησης με στόχο να μην καταβάλλει ΦΠΑ, το οποίο πριν δύο χρόνια διαγράφηκε με απόφαση των τριών κατηγορουμένων.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης ο οποίος διαβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων διαφθοράς μπήκαν όλες οι κινήσεις του επιχειρηματία. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη πωλούσαν ρολόγια σε Έλληνες φορολογούμενους εμφανίζοντας ως αγοραστές κατοίκους εξωτερικού, τρίτων χωρών, ώστε να μην καταβάλουν ΦΠΑ. Στις αποδείξεις πώλησης μάλιστα , σύμφωνα με την δικογραφία, έβαζαν πλαστές σφραγίδες ξένων τελωνειακών αρχών προκειμένου τα ρολόγια να εμφανίζεται πως έχουν εξαχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την υπόθεση του κοσμηματοπώλη διενεργήθηκαν δύο έλεγχοι σε οικονομικές χρήσεις προηγούμενων ετών οι οποίοι κατέληξαν στην επιβολή προστίμων. Έτσι ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών η οποία τον Σεπτέμβριο του 2013 με τις ψήφους των τριών κατηγορουμένων στελεχών , με μειοψηφία ενός μέλους, ακύρωσε τα πρόστιμα, παρότι η εισήγηση ήταν να απορριφθεί η προσφυγή του κοσμηματοπώλη.

Οι Εισαγγελείς καταλογίζουν πως η εν λόγω Επιτροπή ουδέποτε αιτιολόγησε την απόφαση που έλαβε αν και από τον φάκελο του επιχειρηματία με τις εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου του ΣΔΟΕ «προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δύο επιχειρήσεις κοσμημάτων». Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής διαφθοράς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποίηση της Ένωσης γονέων του Δήμου Σαρωνικού για τα κενά στα σχολεία


Προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προχώρησε το πρωί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού, διαμαρτυρόμενη για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, τα οποία επίσης ακυρώνουν και την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Η κατάληψη διεκόπη το μεσημέρι προκειμένου το προεδρείο της Ένωσης να συναντηθεί με τους ειδικούς συμβούλους του υπουργού Παιδείας για θέματα Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργο Πολίτη και Γιώργο Αθανασόπουλο. Αποχώρησαν μετά την διαβεβαίωση ότι έως την Τετάρτη θα προσληφθούν 270 εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουν εγκριθεί πιστώσεις για 1150 συνολικά.

Σε δηλώσεις στου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ένωσης -όπου εκπροσωπούνται 5.500 οικογένειες-, Χάρης Κυνηγαλάκης επισήμανε ότι στη γενική συνέλευση το απόγευμα θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Έχουμε 28 σχολεία με 50 κενά στο δήμο μας. Στην Αν Αττική τα κενά είναι 335 και 3900 συνολικά στην χώρα», σημειώνει. «Την Κυριακή το βράδυ», προσθέτει αφού ενημερώσαμε την αρμόδια διεύθυνση ότι αποφασίσαμε κατάληψη μετά τις επανειλημμένες αιτήσεις μας για επίλυση του προβλήματος, ενημερωθήκαμε ότι θα γίνουν άμεσα 28 προσλήψεις στην περιοχή της Αν Αττικής. Αυτές οι κινήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, υποστηρίζει , πρόβλημα το οποίο επεκτείνεται και στο ολοήμερο σχολείο καθώς η έλλειψη των εκπαιδευτικών και των ειδικοτήτων δημιουργούν μεγάλα κενά στο ωράριο ακυρώνοντας στην ουσία αυτό του ολοήμερου (2-4,15΄ μ.μ.). Έχουμε φθάσει σε απελπιστική κατάσταση, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης αναφερόμενος σε περίπτωση όπου διδάσκαλος καλείται να κάνει και τον γυμναστή εφόσον διάταγμα του ΄27 επιβάλει την γυμναστική ως υποχρεωτικό μάθημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντωνοπούλου: Προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους


Στις συγκεκριμένες δράσεις αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Στα νέα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν σε πρώτη φάση 104.000 ανέργους, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ΕΣΕΕ.

Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι τα νέα αυτά προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με τη κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. «Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, σχολιάζοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, επισήμανε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τεκμηρίωση, χωρίς ιδεοληψίες, στις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Εταίρων και των Ινστιτούτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης


Δελτίο Τύπου 23.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2679

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, διοργανώνει Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης Φορέων για την ένταξη Δράσεων με εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο Π.Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης 2014 - 2020. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 (ώρα προσέλευσης 10.00-10.30), στο Ξενοδοχείο Arcadia (Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»).

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.14 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (203.61 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμα ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο κλαμπ Colectiv στη Ρουμανία


Έφτασαν τους 60 οι νεκροί.

Στους 60 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο "Colectiv" του Βουκουρεστίου, στις 30 Οκτωβρίου.

Ένας 30χρονος που είχε τραυματιστεί στην πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας πέθανε χθες σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Αυστρίας, Βιέννης, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία, μετέδωσε το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, 40 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου και οι 10 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλοι 28 άνθρωποι που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε από πυροτεχνήματα στη διάρκεια μουσικής συναυλίας νοσηλεύονται σε νοσοκομεία άλλων χωρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση καταβολής εισφορών και δηλώσεων για τους πληγέντες σε Νεάπολη και Σκάλα


Επιστολή σε Τσακαλώτο από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Παρέμβαση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη, έκανε με επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ζητώντας την παράταση καταβολής εισφορών και δηλώσεων για τους κάτοικους των πληγεισών περιοχών της Νεάπολης και της Σκάλας, από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο και τον ανεμοστρόβιλο το Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Οι περιοχές αυτές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, εκφράζει την πεποίθηση ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΕ, θα ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών, που έχουν δοκιμαστεί από τη φωτιά και τον ανεμοστρόβιλο. Σημειώνει δε ότι αποτελεί αίτημα και των δημάρχων και των φορέων των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… θαυματουργό «ευχετόν» των 1000 mg στα φαρμακεία της Κοζάνης


«Φάρμακο» κατά της μελαγχολίας λόγω κρίσης και γιορτών.

Ένα φαρμακευτικού τύπου σκεύασμα με κύρια συστατική ουσία τα συναισθήματα και ενεργό δράση στις καρδιές μας, κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου στα φαρμακεία της περιοχής της Κοζάνης. Πρόκειται για το «Ευχετόν» των 1000 mg, που προέκυψε από μια ιδέα του τμήματος Γραφικών Τεχνών που λειτουργεί στο Εικαστικό Εργαστήριο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

«Το "Ευχετόν" που επειδή είμαστε και λίγο Πόντιοι αποφασίσαμε να το τονίσουμε στη λήγουσα, διακινεί συναισθήματα, γιατί η κρίση, οι δυσκολίες και οι γκρίζες καταστάσεις μας έχουν αποξενώσει. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που θα είναι ουσιαστικά ένα καλαίσθητο τριγωνικό κουτί που σχεδιάζουμε και θα περιέχει καραμέλες. Το δώρο αυτό το προτείνουμε σε όλους ενόψει των γιορτών. Αντί να πάρουμε ένα ακόμη γυάλινο βάζο ή να στείλουμε μια κάρτα θα ήταν λίγο καλύτερα να δωρίσουμε ευχές, να κάνουμε κάτι πιο ζεστό και θερμό» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος του τμήματος Γραφικών Τεχνών και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιενάλε Τεχνών Σαντορίνης Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Προς το παρόν οι 14 σπουδαστές του τμήματος βρίσκονται σε επικοινωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να συμφωνήσουν στο κόστος του προϊόντος ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί για κοινωφελείς σκοπούς. Και αν η ιδέα αυτή φέρνει στο μυαλό του αναγνώστη τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» και τη συνεργασία των «Γιατρών χωρίς σύνορα» με τον ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ, ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαιώνει το πνεύμα της ιδέας, διευκρινίζει όμως ότι το προϊόν θα διατεθεί στην τοπική αγορά της Κοζάνης.

Για το ίδιο το τμήμα Γραφικών Τεχνών, επισημαίνει ότι προέκυψε από την προσωπική του διαπίστωση ότι οι επιγραφές και οι πινακίδες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης θα μπορούσαν να βελτιωθούν αισθητικά δημιουργώντας περιθώρια απασχόλησης σε τομείς όπως οι αφίσες, η γραφιστική, οι επενδύσεις τοίχων, η δημιουργία βιτρίνας και πολλά άλλα. Ακολούθησε η θετική ανταπόκριση του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου ενώ στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ανταποκρίθηκαν θετικά άτομα ηλικίας από 27 μέχρι 54 ετών που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους το καθένα: από τη γραφιστική και τη μουσική μέχρι τις δημόσιες σχέσεις και διάφορα τμήματα των εταιρειών τροφίμων. Το τμήμα εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κατανοήσουν πώς περνά ένα μήνυμα από τη γραφιστική στην κοινωνία και θα ολοκληρώσει τον κύκλο των μαθημάτων του τον Μάιο του 2016. Στο πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός αντικειμένων, μακετών και αφισών προς προώθηση στην αγορά ενώ θα διατυπωθεί πρόταση προς τον κεντρικό δήμο για τη δημιουργία ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών προκειμένου να δημιουργηθεί μια αισθητική τάση και να ομορφύνει η πόλη.

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση του σλόγκαν του στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ της Κοζάνης «δημιουργική πόλη γεμάτη ενέργεια» ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι η πόλη αυτή επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο σλόγκαν καθώς «διαθέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο πολιτιστικό δυναμικό, με υπέροχους μουσικούς, αρκετούς ζωγράφους, πολλές δράσεις για τον πολιτισμό και πολυάριθμα εικαστικά δρώμενα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και στην Κοζάνη κάτι αντίστοιχο με την Μπιενάλε Τεχνών Σαντορίνης, απαντά: «δεν ξέρω αν θα υπάρξει μια τέτοια καλλιτεχνική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς ανά διετία στην Κοζάνη. Ενδεχομένως επειδή το στοιχείο του πολιτισμού είναι πολύ έντονο στην Κοζάνη να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που θα αγκαλιάζει πολλές τέχνες. Αυτό θεωρώ ότι είναι εφικτό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάληψη το κτίριο του ΟΑΕΔ στη Κέρκυρα


Λουκέτο στην πόρτα από τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών.

Στην κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας. Οι δικαιούχοι έβαλαν λουκέτο στην πόρτα του ΟΑΕΔ και παρεμπόδισαν τους υπαλλήλους και τον διευθυντή να εισέλθουν στα γραφεία τους, αντιδρώντας, όπως κατήγγελλαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «στην αναλγησία», του Οργανισμού να διεκπεραιώσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών να μπούνε στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,η εκπρόσωπος των δικαιούχων εργατικών κατοικιών , Α. Κοσκινά, οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, έπρεπε να παραδοθούν στους δικαιούχους τον Νοέμβριο του 2011. Κληρώθηκαν ,όπως επεξηγεί ,το 2010 , ενώ οι εργασίες κατασκευής τους είχαν ξεκινήσει από το 2008.

«Οι 176 οικογένειες που κληρώθηκαν τότε, είναι έρμαια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν έχουν μπει ακόμη στα σπίτια τους που σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε κουφάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσκινά ενώ επεσήμανε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος ο εργολάβος του έργου να χαρακτηριστεί έκπτωτος και τότε η παράδοση των εργατικών κατοικιών θα θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός»

Την ίδια ώρα μία εκ των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, η κ. Σ. Μεγαλογένη, αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πολλοί εκ των δικαιούχων έχουν αποβιώσει, ενώ οι περισσότεροι ζουν σε άθλιες συνθήκες , είτε νοικιάζοντας σπίτια, είτε μένοντας ως φιλοξενούμενοι σε άλλες οικογένειες».

«Μέχρι αυτήν την ώρα στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικές υποδομές, όπως το αποχετευτικό, οι παροχές ύδρευσης και ρεύματος , ενώ ο ΟΑΕΔ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση των 1.997.000 ευρώ για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στο εν λόγω συγκρότημα, όμως η υπουργική απόφαση παραμένει ανυπόγραφη εδώ και χρόνια και η εκταμίευση του ποσού εστί αδύνατη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσκινά.

«Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας» λένε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών που ανήρτησαν σήμερα και πανό έξω από τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του μέχρι να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...