Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ακολούθησε συμβουλή στο Facebook και… έβαλε φωτιά στο σπίτι της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσοχή συστήνει εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Φωτιά ξέσπασε στην κουζίνα μας γυναίκας από το Μάντσεστερ ενώ εκείνη επιχειρούσε να ψήσει τυρί και ψωμί στη φρυγανιέρα της, ακολουθώντας μια συμβουλή που είχε διαβάσει στο Facebook.

Η Suzanne Dale ακολούθησε αυτό που κάποιος είχε γράψει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτείνοντας να γυρίσει τη φρυγανιέρα στο πλάι για να φτιάξει το σνακ της: να ψήσει τυρί πάνω σε ψωμί.
JSADAFA1

Μόλις όμως έβαλε τις φέτες ψωμί και τυρί πάνω στη φρυγανιέρα, αυτή άρχισε να βγάζει καπνούς και μετά πήρε φωτιά.

Η 66χρονη προειδοποίησε άλλους να μην κάνουν το ίδιο λάθος. «Σκέφτηκα, άντε, ας το δοκιμάσω, δεν ξέρω γιατί. Σκέφτηκα πως είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ψήσω ψωμί και τυρί.

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σπίτι της γυναίκας στο Μάντσεστερ και χρειάστηκε είκοσι λεπτά για να σβήσει τη φωτιά.

Λίγα λεπτά μετά η γυναίκα έβγαλε φωτογραφία τη φλεγόμενη φρυγανιέρα της και την ανέβασε στο Facebook με το μήνυμα «μην το δοκιμάσετε στο σπίτι».

«Ευτυχώς μένω σε σπίτι με κήπο, αν το δοκίμαζε κάποιος που ζει σε διαμέρισμα ή κάποιος λιγότερο γρήγορος από εμένα, θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο», λέει στη Daily Mail.

«Συστήνουμε στους πολίτες να προσέχουν πολύ σε όλα όταν μαγειρεύουν και να χρησιμοποιούν τις οικιακές συσκευές μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες τους», τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μάντσεστερ. «Το να προσπαθεί κανείς να ψήσει ψωμί και τυρί σε φρυγανιέρα είναι μια πολύ κακή ιδέα και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φωτιά στην κουζίνα. Όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές να διασφαλίζετε πως είναι μακριά από ντουλάπια και άλλες συσκευές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.