Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών κατέθεσε μήνυση για τραύματα από το άγριο σεξ


Ζητά 500.000 δολάρια για «σωματικές βλάβες».

O Josh Duggar είναι αμερικανός σελέμπριτι που χρωστά την διασημότητά του στη ριάλιτι σειρά «19 Kids and Counting», που εστιάζει στη ζωή της πολυμελούς οικογένειάς του.

Ο 27χρονος από το Tontitown του Αρκάνσας, «χτύπησε» ξανά την επικαιρότητα, όταν μια πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών κατέθεσε εις βάρος του μήνυση για σωματικές βλάβες, έπειτα από «άγριο σεξ». Η Danica Dillon αξιώνει το ποσό των 500.000 δολαρίων για «συναισθηματικές και σωματικές βλάβες», όπως δηλώνει σε αμερικανικά μέσα. Η γυναίκα, ισχυρίστηκε στο περιοδικό Touch, ότι προχώρησε σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον νεαρό δυο φορές, όταν τον γνώρισε στο κλαμπ Gold Club στη Φιλαδέλφεια. Εκείνος, της έδωσε το ποσό των 600 δολαρίων, προκειμένου να του χορέψει ιδιωτικά, ενώ όταν πέρασαν τη νύχτα μαζί «εκείνος ήταν αρκετά βίαιος κατά τη σεξουαλική επαφή».

«Βασικά με στριφογύριζε σαν να ήμουν πλαστική κούκλα», είπε η Dillon. «Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία, έχω κάνει άγριο σεξ κατά το παρελθόν, αλλά αυτό ήταν τρομακτικό». Όπως σημείωσε η ίδια, αισθάνεται όπως ένα θύμα βιασμού. Ο 27χρονος, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Ο Josh Duggar με τη σύζυγό του και ένα από τα παιδιά του

Η Danica Dillon
Διαβάστε περισσότερα...

Μασσαλία: Καθηγητής σε εβραϊκό σχολείο μαχαιρώθηκε από 3 άνδρες


Ένας καθηγητής ιστορίας σε εβραϊκό σχολείο της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, υπέστη τραύματα από μαχαίρι απόψε όταν δέχθηκε επίθεση από τρία πρόσωπα που έκαναν σαφές ότι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την αστυνομία και εισαγγελείς.

Η επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού, που είναι και ο ίδιος Εβραίος και η ζωή του δεν απειλείται, διαπράχθηκε περί τις 21:00 (ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο Λοράν Νουνιέζ, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, προσθέτοντας ότι έχει κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, την επίθεση διέπραξαν τρία πρόσωπα που επέβαιναν σε δύο σκούτερ, το ένα από τα οποία φορούσε μια μπλούζα με συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας άλλος από τους δράστες έδειξε στο θύμα μια φωτογραφία στο κινητό του τηλέφωνο που απεικόνιζε τον Μοχαμέντ Μερά, τον τζιχαντιστή ο οποίος είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους σε μια σειρά επιθέσεων στη νότια Γαλλία το 2012.

Οι τρεις δράστες «προσέβαλαν, απείλησαν και κατόπιν μαχαίρωσαν το θύμα τους στο χέρι και στο πόδι. Σταμάτησαν όταν έφθασε ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε ο εισαγγελέας Ρομπέν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μάτζικ Τζόνσον στο πλευρό του Τσάρλι Σιν


Το μήνυμα που έστειλε ο θρυλικός αθλητής του NBA.

Το θρυλικό αστέρι του NBA, Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, έδειξε τη συμπαράστασή του στον Τσάρλι Σιν, στο περιθώριο της δημόσιας ανακοίνωσης του ηθοποιού ότι είναι θετικός στον ιό του HIV. Ο 56χρονος βετεράνος καλαθοσφαιριστής, είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1991 προκαλώντας αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV (αργότερα επέστρεψε για να κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του χρόνια αργότερα).
magoc1

«Εύχομαι στον Τσάρλι Σιν και την οικογένειά του τα καλύτερα. Με την πρόοδο σε θεραπείες και φάρμακα, μπορεί να ζήσει μια μακρά ζωή», έγραψε ο Τζόνσον στο twitter μετά την ανακοίνωση του Σιν. Πρόσθεσε επίσης, ότι ελπίζει ο 50χρονος ηθοποιός να χρησιμοποιήσει την αναγνωσιμότητά του για καλό σκοπό, προκειμένου να «ενημερώσει τον κόσμο» σχετικά με την ασθένεια. «Στον Τσάρλι Σιν που έσπασε τη σιωπή του, εύχομαι να ενώσει δυνάμεις μαζί μου στην ενημέρωση του κόσμου για το HIV/AIDS».




Διαβάστε περισσότερα...

Στατιστικά στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τα κακοποιημένα παιδιά


Καταγγελίες για θύματα που «παρκάρονται» στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τα σχετικά στατιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2015, χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικό κέντρο καταγραφής του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών, με αποτέλεσμα, τα νούμερα που αναφέρονται στην έκθεση να είναι πλασματικά, και αφορούν μόνο όσα περιστατικά δηλώθηκαν.

Τόνισε, επίσης, ότι στην Εισαγγελία δεν υφίσταται η ανάλογη υπηρεσία για την κατάλληλη έρευνα, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τα κακοποιημένα παιδιά να «παρκάρονται» στα νοσοκομεία για εβδομάδες ή και μήνες. «Κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι βρίσκονται 50 παιδιά την ημέρα σε παιδιατρικά νοσοκομεία, ουσιαστικά εγκαταλειμμένα», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Εξαιτίας της έλλειψης δομών, τα περισσότερα παιδιά δεν απομακρύνονται από το κακοποιητικό περιβάλλον, αφού οι μοναδικοί χώροι υποδοχής είναι οργανισμοί, όπως το «Χαμόγελο» και άλλα ιδρύματα, που είναι υπερπλήρεις. Ακολούθως, η ψυχιατρική κάλυψη των παιδιών παραμένει ανύπαρκτη. Το μοναδικό κέντρο που λειτουργεί είναι αυτό του «Χαμόγελου» στην Αττική, στον δήμο Ζωγράφου.

Το πρόβλημα οξύνεται με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς ελλείψει κέντρων υποστήριξης, αυτά συνεχίζουν να κακοποιούνται έμμεσα ή άμεσα.

Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε το «Χαμόγελο»:

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», έλαβε συνολικά 784 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, εκ των οποίων 98% ανώνυμες και μόνο 2 % επώνυμες.

Οι καταγγελίες αφορούσαν στο σύνολο τους 1.545 παιδιά, εκ των οποίων τα 728 (47%) αγόρια, τα 663 (43%) κορίτσια, ενώ για 154 (10%) παιδιά δεν ήξεραν το φύλο τους.

Το 40% των παιδιών ήταν ηλικίας από 0 έως 6 ετών, ενώ το 48% του συνόλου των παιδιών υφίσταντο σωματική κακοποίηση. Σε ποσοστό 92% θύτες είναι οι γονείς, και οι δύο ή ένας από τους δύο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε 95 επιτόπιες παρεμβάσεις για 137 παιδιά. Μετά την παρέμβαση και τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι από τα 137 παιδιά τα 112 (82%) είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον, τα 14 (10%) υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και τα 11 (8%) χρειάζονταν άλλη εξειδικευμένη υπηρεσία.

Από το σύνολο των παιδιών που είχαν ανάγκη απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον 7 (5%) παιδιά μένουν σε Σπίτια του Οργανισμού.

Στους 9 μήνες λειτουργίας του, «Το Σπίτι του Παιδιού» στήριξε 189 παιδιά, καθώς και τους γονείς ή φροντιστές τους.

Παραπομπές περιπτώσεων ή αιτήματα για θεραπεία υπήρχαν από κρατικούς και εθελοντικούς φορείς, αλλά και απευθείας από γονείς που αναζητούν βοήθεια για τα παιδιά τους και έμαθαν για το Κέντρο Ημέρας είτε από πηγές ενημέρωσης είτε από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Κακοποίηση των Παιδιών-Διεθνή Στατιστικά Στοιχεία

Τουλάχιστον 1 στα 5 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν την ηλικία των 18, αλλά μόνο 1 στα 3 περιστατικά καταγγέλλεται (ICMEC). Το 1% του ανδρικού πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο αναπτύσσει παιδοφιλικά κίνητρα. Με παγκόσμιο ανδρικό πληθυσμό στα 3,5 δισ. το 1% συνεπάγεται 35 εκατ. άνδρες. Ακόμα και αν αποκλείσουμε τα παιδιά από αυτό τον αριθμό, το νούμερο είναι τρομακτικό. (ICMEC Global Health Coalition). 20,9 εκατομμύρια είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας εκ των οποίων 4,5 εκατ. (22%) καταναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης (Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας). 2 εκατομμύρια παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη σεξουαλική κακοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο (ICMEC).

Χτες ήταν η πρώτη μέρα της εκστρατείας ενημέρωσης και κινητοποίησης ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την υποστήριξη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία θα διαρκέσει συνολικά 19 ημέρες και διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Αγρίνιο, Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Πύργο και Χανιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδαφίστηκαν παράνομες κατασκευές στο Μπάλο


Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και αστυνομικής δύναμης.

Στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών που βρισκόταν στη περιοχή του Μπάλου Κισάμου και είχαν κριθεί παράνομα και κατεδαφιστέα προχώρησαν σήμερα συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ

Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο αντιδράσεων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή , ωστόσο η όλη διαδικασία κύλησε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Τα συνεργεία κατεδάφισης υλοποίησαν απόφαση που είχε ληφθεί τον Μάρτιο του 2015 ενώ είχε προηγηθεί τον Μάιο προσπάθεια να κατεδαφιστούν παράνομα κτίσματα και κατασκευές που δεν προχώρησε τότε λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από επιχειρηματίες της περιοχής και είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τα συνεργεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίτηση αναίρεσης κατά βουλεύματος για τον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς


Ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Διαφθοράς για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης.
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο απαλλάσσονταν ο τέως δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης κι ο πρώην γενικός γραμματέας του ίδιου δήμου Δημήτρης Λέκκας για το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης -ύψους 2,5 εκατ. ευρώ- στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς, άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Η αιτηθείσα αναίρεση θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο κι εφόσον γίνει δεκτή τότε το Συμβούλιο Εφετών θα επανεξετάσει την υπόθεση, με διαφορετική αυτή τη φορά σύνθεση. Η εισαγγελική παρέμβαση συνδέεται μόνο με το σκέλος της μη παραπομπής των δύο παραπάνω πολιτικών προσώπων και δεν αφορά τα υπόλοιπα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία οι Εφέτες, με το ίδιο βούλευμα, παρέπεμψαν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι ο Χρ. Οικονομίδης, εκ της θέσεώς του, θα μπορούσε να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην Επιχείρηση. Κατά τις ίδιες πηγές, ο εισαγγελέας εκτιμάει ότι ο τέως δήμαρχος γνώριζε για την κακοδιαχείριση.

Την παραπομπή των Χρ. Οικονομίδη και Δημ. Λέκκα είχε ζητήσει και η αντεισαγγελέας Εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου στην πρότασή της που προηγουμένως υπέβαλε προς το Δικαστικό Συμβούλιο. «Με πρόθεση παρέλειψαν να προβούν σε έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης εκ μέρους των άλλων προσώπων, ενώ είχαν αντιληφθεί και γνώριζαν ότι εν γνώσει τους, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό προς τούτο δόλο, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ζημιώνουν την περιουσία τής εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, προξενώντας περιουσιακή ζημία» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην εισήγησή της.

Στον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς και τον άλλοτε γενικό γραμματέα είχε αποδοθεί η κατηγορία της συνέργειας στην απιστία, ενώ, κατά πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε καταλογισμούς εις βάρος τους, το ύψος των οποίων, για καθένα εκ των δύο, ξεπερνάει το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και των προσαυξήσεων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη εννέα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία πρόεδροι και αντιπρόεδροι παλιότερων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης, ένας πρώην διευθυντής της, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και μία ιδιώτης. Οι πράξεις που αντιμετωπίζουν είναι -κατά περίπτωση- οι εξής: απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπεξαίρεση και άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη.

Πληρωμές χωρίς παραστατικά σε νεκρομομιστές, ανθοπωλεία, προμηθευτές φέρετρων, τοιχοκολλητές αγγελτηρίων, δωρεές σε συλλόγους, αγορές καυσίμων για ιδιωτικά αυτοκίνητα σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες που χρεώνονταν στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών, έσοδα από στεφάνια που δεν καταχωρήθηκαν ποτέ στα βιβλία, μέχρι και αγορές για κόλλυβα που δεν εμφανίστηκαν πουθενά, περιλαμβάνονται ανάμεσα στα ευρήματα των δύο οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν τον έλεγχο για το διάστημα 2002-06, όπως καταγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Σύμφωνα με τους ελεγκτές, το εντυπωσιακό είναι ότι στη συγκεκριμένη Επιχείρηση δεν καταχωρούνταν ούτε τιμολόγια ούτε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για έξοδα και έσοδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για ελεγκτές «μαϊμού» ανά την Ελλάδα προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ


Ανακαλείται νοθευμένο ελαιόλαδο.

Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της νοθείας στο ελληνικό ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης-Τμήμα Α), που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο, ενώ επισημαίνεται ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ως παρασκευαστής φαίνεται ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντος παραπέμπει σε τοπωνύμιο της Πελοποννήσου, γνωστό για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχει ουδεμία σχέση με αυτό.

Πρόκειται για το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο». με την εμπορική ονομασία «ΕΛΘΕΑ», συσκευασίας των 5 λίτρων και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από την 30-5-2017.

Το προϊόν διακινήθηκε από τις επιχειρήσεις «ΣΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΪΟΣ, ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕΡΡΩΝ», το σούπερ μάρκετ «ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ - ΧΑΡΤΙΚΑ - ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΑΛΔΕΜΗ 17, ΣΕΡΡΕΣ» και την «ΡΑΝΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΟΛΥΜΠΟΥ 17, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Ο ΕΦΕΤ έχει προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες για την απομάκρυνση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Αναφορικά με τα φαινόμενα αντιποίησης αρχής, ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι συνεχίζεται η παραβατική και παράνομη δραστηριότητα αγνώστων ατόμων, τα οποία, επικαλούμενα εργασιακή σχέση με το φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν xρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων και καταστημάτων διάθεσης τροφίμων, ζητώντας συνήθως την κατάθεση χρηματικού ποσού σε συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης, για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Προσποιούνται, επίσης, τους περιφερειακούς ελεγκτές του ΕΦΕΤ, ισχυριζόμενοι ότι μπορούν, έναντι τιμήματος, να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν τους ελέγχους.

Με αφορμή κάποια κρούσματα των τελευταίων ημερών τόσο στη νησιωτική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή των εκπροσώπων των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού αντιποίησης αρχής σε βάρος του φορέα.

Ο ΕΦΕΤ ζητά από τις διεπαγγελματικές οργανώσεις να ενημερώνουν τα μέλη τους ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφενός δεν έχουν καμία συναλλαγή οποιασδήποτε μορφής με τους ελεγχόμενους και αφετέρου, κατά τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου, φέρουν πάντοτε υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου και, σε κάθε άλλη περίπτωση όπου δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ, να προσφεύγουν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ βρίσκεται ήδη από καιρό σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές, βοηθώντας στην εξιχνίαση των εγκληματικών αυτών πράξεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβόλησαν αστυνομικό στο πρόσωπο όταν άνοιξε τη σειρήνα του περιπολικού


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρή εικόνα - Οι δράστες νόμιζαν πως κυνηγούσαν εκείνους.

Η ιστορία που ακολουθεί, προκαλεί αποτροπιασμό και μοιάζει με σενάριο ταινίας. Περιπολικό στο οποίο επέβαιναν δυο αξιωματικοί, κινούνταν σε δρόμο πόλης της Βραζιλίας όταν «έπεσαν» σε κίνηση. Σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος και οι οδηγοί να αφήσουν το όχημα της αστυνομίας να περάσει, άνοιξαν τη σειρήνα ελπίζοντας ότι θα κατάφερναν να ξεφύγουν από το μποτιλιάρισμα. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που ανέμεναν: δέχτηκαν «βροχή» πυροβολισμών ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε στο πρόσωπο ο συνοδηγός. Η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του οχήματος, κατέγραψε το σοκαριστικό συμβάν, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο και το βίντεο ανέβηκε μόλις χθες στο YouTube.

Όπως έγινε γνωστό, οι άγνωστοι δράστες με το άκουσμα της σειρήνας υπέθεσαν ότι η αστυνομία βρισκόταν στο κατόπι τους και θέλησαν με αυτό τον τρόπο να αποτρέψουν τα σχέδιά τους. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, οι δυο άντρες δέχτηκαν καταιγισμό από πυρά, τα οποία τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον άτυχο ένστολο. Σε κάποιο σημείο φαίνεται ότι καταρρέει δίπλα στον συνάδελφό του, αλλά λίγο αργότερα σηκώνεται και κρατάει την πληγή του. Ο αστυνομικός, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και έπεσε σε κώμα, ενώ σήμερα είναι καλά στην υγεία του.
















Πηγή: http://www.dailymail.co.uk
Διαβάστε περισσότερα...

Λόγω υπερβολικής ταχύτητας ο εκτροχιασμός του γαλλικού τρένου


Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σάββατο.

O εκτροχιασμός της γαλλικής αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας (TGV) στο Εκβερσέμ, κοντά στο Στρασβούργο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι το περασμένο Σάββατο, προκλήθηκε από την υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο ενώ περνούσε από μια στροφή στη γραμμή όπου πραγματοποιούσε τις δοκιμές, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εταιρεία Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Το τρένο, που εκτελούσε δοκιμαστικά το δρομολόγιο Παρίσι-Στρασβούργο, εισήλθε στη στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 265 χλμ/ ώρα, αντί των επιτρεπομένων 176 χλμ/ ώρα, και ο οδηγός ξεκίνησε τη διαδικασία πέδησης με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, δήλωσε ο Κριστιάν Κοσέ, ο υπεύθυνος ελέγχου της εταιρείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη ευδιάκριτη αιτία» επισήμανε ο ίδιος.

Επτά άνθρωποι βρίσκονταν στην καμπίνα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας, αντί για 4 που επιτρέπεται, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Πειθαρχικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν» και «θα οδηγήσουν- στο βαθμό που η έρευνα το επιτρέψει- στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων» ανακοίνωσε η SNCF.

Κατά την έρευνα θα επιχειρηθεί να διαλευκανθούν οι λόγοι της «απερίσκεπτης παρουσίας παιδιών στο τρένο και της παρουσίας 7 ανθρώπων στην καμπίνα του μηχανοδηγού, επίσης της χαλαρότητας στην προετοιμασία του καταλόγου των επιβαινόντων και του ελέγχου του. Τελικά, χωρίς καμία αμφιβολία υπάρχουν (…) σφάλματα ανθρώπινης συμπεριφοράς» τόνισαν οι πρόεδροι του SNCF, Γκιγιόμ Πεπί και του δικτύου SNCF Ζακ Ραποπόρ.

Συνολικά 53 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάτη με αγγελίες πώλησης κινητών στο διαδίκτυο


Τέσσερις συλλήψεις για σύσταση συμμορίας.

Δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 24, 24, 25 και 30 ετών, που συνελήφθησαν προχθές, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία από 40χρονο, σύμφωνα με την οποία έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους δράστες, με τη μέθοδο της ανάρτησης αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος εντόπισε σε διαδικτυακό χώρο καταχώρησης αγγελιών ένα κινητό τηλέφωνο, να διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 180 ευρώ. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το φερόμενο ως πωλητή, πείστηκε και απέστειλε μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό, πλην όμως δεν παρέλαβε την τηλεφωνική συσκευή.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα και με την ίδια μέθοδο, είχαν εξαπατηθεί και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές, ενώ παράλληλα, οι δράστες ανέμεναν να παραλάβουν τα χρήματα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες, τη χρονική στιγμή που μετέβησαν στο Ταχυδρομείο της περιοχής, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
• δεκατρείς κάρτες SIM,
• αποδεικτικό παραλαβής χρημάτων και
• χειρόγραφες σημειώσεις.

Στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ταυτοποιήθηκαν, μέχρι σήμερα, 17 αντίστοιχες περιπτώσεις εξαπάτησης. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δράση των συλληφθέντων ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Διεθνές Δικαστήριο ξανά η Ελλάδα για τα λύματα στην Ελευσίνα


Η Κομισιόν προτείνει την επιβολή προστίμων.

Έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την «πλημμελή επεξεργασία λυμάτων» στον κόλπο της Ελευσίνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνοντας την επιβολή προστίμων.

Η Επιτροπή ζητά από το ΔΕΕ να επιβάλει στην Ελλάδα την καταβολή κατ’ αποκοπή ποσού από την ημερομηνία της πρώτης απόφασης έως ότου το κράτος-μέλος παύσει την παράβαση ή, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέχρι την ημερομηνία της δεύτερης απόφασης, με βάση ημερήσιο ποσό που πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των ημερών συνέχισης της παράβασης, πράγμα που οδηγεί, μέχρι σήμερα, στο ποσό των 15.943.620 ευρώ. Εξάλλου, η Επιτροπή προτείνει την επιβολή ημερήσιου προστίμου ύψους 34.974 ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία της απόφασης του Δικαστηρίου και έως ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με το δίκαιο της ΕΕ.

Το ΔΕΕ είχε αποφανθεί το 2004 ότι η Ελλάδα παραβίασε το δίκαιο της ΕΕ λόγω της πλημμελούς συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στον κόλπο της Ελευσίνας. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ως σήμερα δεν υπάρχουν κατάλληλα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, κάτι το οποίο συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου, τα εσωτερικά ύδατα και το θαλάσσιο περιβάλλον. Προσθέτει, επίσης, ότι το ποσοστό συλλογής λυμάτων (μόνο το 28% αποχετεύεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία) δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου από τον Ιούλιο του 2012, όταν τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Λόγω αυτής της συνεχιζόμενης παράβασης, και ελλείψει οποιασδήποτε ένδειξης ως προς το πότε θα λήξει, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο το χαράτσι της ΔΕΗ


Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρο της Βασιλική Θάνου, συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη, της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους υπέρ του Δημοσίου στις Ηλεκτροδοτούμενες Δομημένες Επιφάνειες- Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (γνωστό ως «χαράτσι») που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε η υπόθεση από το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο έχει κρίνει κατά πλειοψηφία (3 υπέρ και 2 κατά) ότι το χαράτσι παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος και του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θάνου, από την θέση του μέλους του Δ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας του επίμαχου τέλους.

Κατά τη σημερινή συζήτηση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και της μη σύγκρουσής του με την ΕΣΔΑ.

Ειδικότερα, η κυρία Κουτζαμάνη επισήμανε ότι το χαράτσι δεν αντίκειται στα άρθρα 4, 17 και 78 του Συντάγματος και αυτό γιατί δεν αποτελεί «νέο» πάγιο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά έκτακτο μέτρο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων αναφορικά με το έλλειμμα του 2011, καθώς και την επίτευξη των αντίστοιχων στόχων κατά το έτος 2012.

Ακόμη, κατά την κυρία Κουτζαμάνη, το χαράτσι «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί δυσανάλογη επέμβαση στην περιουσία ενός εκάστου των φορολογουμένων», αν ληφθεί υπόψη, αφενός μεν το περιορισμένο χρονικό πλαίσιο εφαρμογής του (2011-2012), αφετέρου δε, το ύψος αυτού σε σχέση με την αξία της βαρυνόμενης ακίνητης περιουσίας (έως 8 τοις χιλίοις)».

Στην συνέχεια, ο δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., πολύ περισσότερο όταν για την επιβολή του συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν στο να καλυφθούν δημοσιονομικά κενά. Επίσης, ο συνήγορος του Δημοσίου ανέφερε ότι από το χαράτσι εισπράχθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα το ποσό έχει ανέλθει στα 6,5 δις ευρώ. Σε περίπτωση δε που κριθεί αντισυνταγματικό το χαράτσι, τότε θα υπάρξει κίνδυνος για το δημοσιονομικό, καθώς θα χρειαστεί να επιστραφεί το ποσό αυτό στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αντέδρασαν στον ισχυρισμό του Δημοσίου ότι πρέπει να επιστραφούν τα 6,5 δις ευρώ σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικό το χαράτσι, λέγοντας ότι η επιστροφή των χρημάτων που εισπράχθηκαν, προϋποθέτει ότι όλοι οι πολίτες θα είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, κάτι που δεν συμβαίνει.

Παράλληλα, ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, ατομικά αλλά και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας που έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του επίμαχου ΕΕΤΗΔΕ, τόνισε ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό καθώς επιβάλλεται χωρίς να προηγηθεί διάγνωση εάν οι πολίτες μπορούν να το πληρώσουν.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που έχει κάνει παρέμβαση υπέρ των καταναλωτικών οργανώσεων, ανέφερε ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό και δεν είναι μαχητό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα… σκαριά τρεις νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ για μόνιμους στο Δημόσιο


Τρεις νέοι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για μόνιμους στο Δημόσιο βρίσκονται στα… σκαριά. Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να βγει στον… αέρα η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 200 μόνιμους επιστήμονες Πληροφορικής σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Μία ακόμη προκήρυξη θα ακολουθήσει και αφορά εκείνη του ΕΦΕΤ που θα προσλάβει 37 πτυχιούχους για την κεντρική, αλλά και τις περιφερειακές διευθύνσεις του.

Τέλος 12 συντονιστές και διοικητικοί υπάλληλοι θα προσληφθούν σύμφωνα με προκήρυξη της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων. Η συγκεκριμένη είχε «παγώσει» εδώ και πέντε μήνες.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΔΝΤ προτείνει μείωση των μισθών για να αυξηθεί η απασχόληση


Τι σημειώνεται σε μελέτη του Ταμείου για τις 5 χώρες της Ευρωζώνης που χτύπησε η κρίση.

Η μελέτη, με τίτλο «Μετριασμός των τιμών σε περιπτώσεις κρίσης», εξετάζει τις επιπτώσεις από μία μείωση του ρυθμού αύξησης των μισθών κατά 2% σε πέντε χώρες της Ευρωζώνης -την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία- και εγκρίθηκε για δημοσιοποίηση από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Μορίς Όμπστφελντ, και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Ταμείου, Πάουλ Τόμσεν.

«Η ονομαστική αύξηση των μισθών περιορίσθηκε απότομα, αλλά οι μισθοί δεν μειώθηκαν σχετικά με τα προ κρίσης επίπεδα στις περισσότερες οικονομίες που επλήγησαν από την κρίση (σ.σ.: έμμεση αναφορά στην Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν πολύ μεγάλες μειώσεις των ονομαστικών μισθών την τελευταία 5ετία)», σημειώνει η μελέτη. Και προσθέτει: «Μεγαλύτερος μετριασμός των μισθών είναι αναγκαίος στις οικονομίες αυτές μεσοπρόθεσμα για να αυξηθεί η απασχόληση και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μεγάλων ελλειμμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Στο μοντέλο που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΔΝΤ λαμβάνουν υπόψη, «για σκοπούς προσομοίωσης έναν συντονισμένο, εξωγενή περιορισμό του ρυθμού αύξησης των μισθών (wage inflation) κατά 2%».

«Ένας τέτοιος μετριασμός, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί σε μία μόνη χώρα, θα οδηγήσει στην έκρηξη της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα στην παραγωγή βραχυπρόθεσμα είναι προς συζήτηση», συμπεραίνουν οι ερευνητές, προσθέτοντας:

«Και αυτό γιατί ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης των μισθών και ο χαμηλότερος πληθωρισμός, ή ενδεχομένως ο αποπληθωρισμός, μπορεί να μειώσουν την εσωτερική ζήτηση και να αυξήσουν το πραγματικό βάρος του χρέους και, άρα, να έχουν αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα υπάρξει στην ανταγωνιστικότητα».

Το τελικό αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η μελέτη, θα εξαρτηθεί από τη νομισματική πολιτική και συγκεκριμένα, αν μπορεί αυτή να γίνει πιο χαλαρή - είτε με μείωση επιτοκίων, είτε με άλλα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης. Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η μελέτη, θα υπάρξει αύξηση της παραγωγής βραχυπρόθεσμα σε όλη την Ευρωζώνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 - 2020


Δελτίο Τύπου 19.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2659

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης Φορέων για την ένταξη Δράσεων με εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 - 2020. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23.11.2015 (ώρα προσέλευσης 9:30) στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Φαρσάλων 148 & Θεοφράστου) στη Λάρισα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»).

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.08 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (622 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον καινούριο στόλο απορριμματοφόρων παρουσίασε ο δήμος Θεσσαλονίκης


Δηλώσεις Μπουτάρη για τους διαγωνισμούς καθαριότητας.

Τον καινούριο στόλο απορριμματοφόρων και οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ 2007 - 2013, παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Πρόκειται για 50 νέα απορριμματοφόρα, οχτώ κοντέινερς, δέκα βυτιοφόρα, δώδεκα μεγάλα οχήματα (εκ των οποίων δύο γερανοί για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων) ενώ από τα δεκαέξι σάρωθρα που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα έχει παραληφθεί μόνο ένα.

'Ολα τα παραπάνω οχήματα, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 12,5 εκατ. ευρώ, έρχονται να προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο που είναι 48 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων εφτά θα αποσυρθούν, δεκαεφτά τράκτορες, δεκαπέντε οχήματα ανακύκλωσης, 31 τρίκυκλα, 58 φορτηγά, 69 μηχανήματα έργων, 28 οχήματα μεταφοράς επιβατών.

Οπως ανέφερε η διοίκηση ο παλιός στόλος μαζί με τον καινούριο, σε συνδυασμό με την υπογειοποίηση 800 κάδων σκουπιδιών αλλά και την αγορά μικρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δικύκλων αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

«Το 2011 που αναλάβαμε είχαμε 70 απορριμματοφόρα στα χαρτιά και λειτουργούσαν το πολύ δέκα. Η πόλη ήταν γεμάτη σκουπίδια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Πυλαίας ο κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε οχήματα ετοιμοπόλεμα να εξυπηρετήσουν την κατάσταση».

Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε για μια ακόμη φορά πως οι κάτοικοι θα πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαριότητας ειδάλλως, όπως είπε, «μόνιμα θα είμαστε στάβλος».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Παππάς από την πλευρά του υποστήριξε πως «πριν από τέσσερα χρόνια παραλάβαμε απορριμματοφόρα νεκροφόρες και οι εργαζόμενοι μας ζητούσαν να βρούμε λύσεις, κι ενώ λεγόταν ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε την καθαριότητα, σήμερα έχουμε μια υγιή Διεύθυνση Καθαριότητας».

Μπουτάρης για διαγωνισμούς καθαριότητας

Στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου στόλου των απορριμματοφόρων ο κ.Μπουτάρης ρωτήθηκε για το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου σχετικά με την υπόθεση των παρατυπιών σε δύο διαγωνισμούς στον τομέα της Καθαριότητας, την οποία κατήγγειλε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης.

Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως έδωσε εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση ζητώντας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης έγκριση για να ξεκινήσει η διαδικασία.

«Εδώ είμαστε να προστατεύουμε και το δημόσιο χρήμα, αν κάνουμε κάποιο λάθος θα το πληρώσουμε, αλλά πάνω από όλα θα το πούμε και δεν θα το κρύψουμε», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε επίσης τον κ.Κυριζίδη ότι ήταν αυτός που διέρρευσε το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στη δημοσιότητα.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε ο κ.Κυριζίδης λέγοντας: «Αφού τα θέλει όλα στη δημοσιότητα ο κ.Μπουτάρης δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που με κατακρίνει. Αν και το πόρισμα δεν δόθηκε από μένα του προτείνω να κάνει ακόμη μια ΕΔΕ για να ανακαλύψουμε ποιος το έδωσε. Αλλά επιτέλους να ασχοληθούμε με το θέμα που είναι το ουσιώδες και όχι με τέτοια επουσιώδη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάσεις... στα αγγλικά για τους συζύγους Βρετανών με ξένη υπηκοότητα


Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι οι ξένης υπηκοότητας σύζυγοι Βρετανών υπηκόων και μόνιμων κατοίκων στη χώρα πρέπει να περάσουν εξέταση για να δείξουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα προτού τους επιτραπεί να ζήσουν στη χώρα, είπε το δικαστήριο σε δήλωσή του χθες.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα μια προσφυγή εναντίον της νομιμότητας μιας τροποποίησης του 2010 στη νομοθεσία για την μετανάστευση από δύο Βρετανούς οι οποίοι είναι παντρεμένοι σε ξένους υπηκόους από το 2009 και το 2010, σύμφωνα με τη δήλωση.

Στην προσφυγή τους, οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η απαίτηση για την αγγλική γλώσσα παραβίαζε το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά το δικαίωμα για ιδιωτική οικογενειακή ζωή, είπε το δικαστήριο.

Σύζυγοι Βρετανών ή μόνιμων κατοίκων στη Βρετανία που έχουν ξένη υπηκοότητα υποβάλλονται στην εξέταση αγγλικής γλώσσας από το 2010.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με αργό ρυθμό η μείωση του χάσματος στις οικονομικές ευκαιρίες των δύο φύλων


Τι δείχνει η έκθεση του World Economic Forum για την Ελλάδα.

Το χάσμα των γυναικών από τους άνδρες, όσον αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες που έχουν, μειώθηκε κατά 3% την τελευταία 10ετία σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με έκθεση του World Economic Forum (Global Gender Gap Report 2015). Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έκθεση, η πρόοδος στην κατεύθυνση της μισθολογικής ισότητας και της ισότιμης συμμετοχής στην αγορά εργασίας ανακόπηκε από το 2009/2010. Ο αργός ρυθμός προόδου στην κάλυψη του οικονομικού χάσματος δείχνει, αν γίνει προβολή του στο μέλλον, ότι θα χρειασθούν 118 χρόνια - έως το 2133 - για να κλείσει αυτό εντελώς, αναφέρει η έκθεση. Το χάσμα των γυναικών από τους άνδρες - αν ληφθούν υπόψη και η πολιτική εκπροσώπηση, η υγεία και η εκπαίδευση - μειώθηκε κατά 4% την τελευταία 10ετία σε παγκόσμια κλίμακα.

Η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα στην 87η θέση από τις 145 χώρες που εξετάζει, με μία συνολική επίδοση 0,685, που σημαίνει μία απόσταση των γυναικών της Ελλάδας 31,5% από την απόλυτη ισότητά τους με τους άνδρες (η πλήρης ισότητα αντιστοιχεί στο 1). Πέρυσι, η Ελλάδα είχε την 91η θέση και η διαφορά των γυναικών από τους άνδρες μειώθηκε κατά 3,1% την τελευταία 10ετία στη χώρα.

Όσον αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες, η Ελλάδα έχει, επίσης, την 87η θέση, με επίδοση 0,644 που είναι υψηλότερη από το μέσο όρο του δείγματος (0,592). Οι αμοιβές των γυναικών σε σχέση με αυτές των ανδρών για παρόμοια εργασία είναι χαμηλότερες, σύμφωνα με την έκθεση, με την επίδοση να διαμορφώνεται στο 0,62. Το μέσο εισόδημα των γυναικών είναι, επίσης, χαμηλότερες των ανδρών, καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώνεται στο 0,55. Ακόμη χαμηλότερη είναι η συμμετοχή των γυναικών - σε σχέση με των ανδρών - σε θέσεις μάνατζερ και υψηλόβαθμων αξιωματούχων (0,39). Απόλυτη ισότητα των γυναικών με τους άνδρες υπάρχει σε επαγγελματικό και τεχνικό προσωπικό, δείκτης στον οποίο η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση σε παγκόσμια κατάταξη. Η απόσταση των γυναικών από τους άνδρες στις οικονομικές ευκαιρίες μειώθηκε 5,8% από το 2006.

Στην εκπαίδευση και την υγεία, η απόσταση των γυναικών από τους άνδρες είναι ελάχιστη, με τις σχετικές επιδόσεις να διαμορφώνονται στο 0,996 και το 0,979, αντίστοιχα. Η ισότητα είναι πλήρης αναφορικά με τη συμμετοχή στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής η θέση των γυναικών είναι καλύτερη, καθώς αυτό εμφανίζεται υψηλότερο κατά 6% από των ανδρών. Δεδομένου, όμως, ότι αντίστοιχα υψηλές είναι οι επιδόσεις αυτές και σε πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 56η θέση στον δείκτη της υγείας, όπως και σε αυτόν της εκπαίδευσης.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των γυναικών εμφανίζεται στον δείκτη της πολιτικής δύναμης, καθώς η συμμετοχή τους στο κοινοβούλιο και σε υπουργικές θέσεις είναι πολύ χαμηλότερη από των ανδρών, με τις σχετικές επιδόσεις να διαμορφώνονται στο 0,30 και το 0,11, αντίστοιχα. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 91η θέση στον δείκτη αυτό. Την τελευταία 10ετία, πάντως, η διαφορά στην εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική από τους άνδρες μειώθηκε κατά 5,9%.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της έκθεσης έρχεται η Ισλανδία, ακολουθούμενη από τις σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία και Σουηδία), καθώς και την Ιρλανδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πολωνικό αεροπλάνο


Προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Ο επιβάτης που διατύπωσε την απειλή για βόμβα σε πτήση της πολωνικής εταιρείας τσάρτερ Small Planet Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από την Βαρσοβία με προορισμό την Αίγυπτο δήλωσε αργότερα στο πλήρωμα ότι «ήταν μόνο ένα αστείο», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το αεροπλάνο της εταιρείας με 161 επιβαίνοντες πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα νωρίς σήμερα το πρωί έπειτα από απειλή για βόμβα.

«Ο επιβάτης ενημέρωσε αργότερα το πλήρωμα ότι ήταν μόνο ένα αστείο. Ωστόσο για το καλό της ασφάλειας όλων των ταξιδιωτών, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την ασφάλεια», προσθέτει η Small Planet Airlines στην ανακοίνωσή της.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο στο οποίο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπουργκάς.

Εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα της Πολωνίας LOT δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν ανήκε στο στόλο του αλλά εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνουν έξωση σε 87χρονη γιατί έχει πολλές… κούκλες


Διαβάστε την ιστορία της και δείτε τις φωτογραφίες.

Μια ηλικιωμένη από το Northwich της Βρετανίας απειλείται με έξωση λόγω της συλλογής της. Η γυναίκα εδώ και πάρα πολλά χρόνια συλλέγει κούκλες, αυτόγραφα, παιχνίδια, φωτογραφίες και αναμνηστικά τα οποία συγκεντρώνει στο σπίτι που μένει. Η 87χρονη όμως αντιμετωπίζει την απειλή της έξωσης καθώς σύμφωνα με τις Αρχές υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα υπερβολικά πολλά αντικείμενα που έχει στο σπίτι της.





Η γυναίκα ζει με τους τρεις γιους της, τον Brian, 61 ετών, τον Mark, 51 ετών, και τον Paul, 49 ετών, οι οποίοι είναι επίσης συλλέκτες και οι οποίοι δήλωσαν ότι αν η μητέρα τους χάσει τις πολύτιμες αναμνήσεις της αυτό θα τη «σκοτώσει». «Αυτά που έχω είναι 61 ετών αναμνήσεις», λέει η γυναίκα και προσθέτει ότι είναι ευτυχισμένη εδώ και 58 χρόνια με αυτά και ότι έχει πάει ήδη δύο φορές στα δικαστήρια για το ίδιο θέμα.

«Είμαι πληγωμένη που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έξωση. Τα πράγματά μου εδώ είναι όλη η ζωή μου και είναι πολύτιμη για μένα. Καθένας που με ξέρει, ξέρει ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τα πράγματά μου», δηλώνει στη Daily Mail. Όπως λέει, μένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη γειτονιά και την πληγώνει που η Πολιτεία αποφασίζει να της κάνει έξωση μετά από τόσα που έχει ζήσει.





«Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που έμεινε σε αυτό το σπίτι, όταν χτίστηκε και ήμουν χαρούμενη εδώ μαζί με τους θησαυρούς μου. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν απαίσια. Έχω δεχτεί ακόμη και επτά επιστολές για έξωση μέσα σε μία εβδομάδα», λέει η γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πυρκαγιάς από τα αντικείμενά της, αλλά αν τα πετάξει σίγουρα θα αρρωστήσει.





Από όλα τα αντικείμενα που συλλέγει τόσα χρόνια το αγαπημένο της είναι οι εκατοντάδες κούκλες της. Την πρώτη της κούκλα την έχει από την ηλικία των πέντε ετών και τώρα συνεχίζει και συλλέγει καθώς, όπως λέει, αποτελούν πλέον μέρος της οικογένειάς της και δεν μπορεί να τις αποχωριστεί. Έχει επίσης πολλά σπάνια αυτόγραφα ακόμη και από το 1930 από αστέρες του Hollywood. Η ηλικιωμένη γυναίκα λέει χαρακτηριστικά ότι αυτά δεν είναι σκουπίδια αλλά είναι πολύτιμα και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.





«Δεν βρίσκουμε σε αυτό κανένα κακό. Οι κατηγορίες ότι η συλλογή είναι επικίνδυνη είναι αναληθής», αναφέρει, ενώ ο γιος της υποστηρίζει ότι δεν αμφισβητούν ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο σπίτι αλλά είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Ωστόσο φαίνεται πως αν η ηλικιωμένη δεν φύγει από το σπίτι μέχρι τις 24 Νοεμβρίου τότε θα της γίνει έξωση. Η απάντηση των Αρχών είναι ότι πρέπει να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον αλλά γνωρίζουν ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF βράβευσαν τα παιδιά!


«Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά (ζώα και λουλούδια) όλα θα πάνε καλά», έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης. Και ο Ολυμπιακός αποδεικνύει εμπράκτως πως ασπάζεται το παραπάνω.

Το ασπάζεται και μαζί με την UNICEF γίνεται μια τεράστια παγκόσμια αγκαλιά για τα παιδιά που υποφέρουν και έχουν ανάγκη από βοήθεια. Μόλις τρία 24ωρα μετά την ανακοίνωση για την διετή επέκταση της συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της UNICEF και μία μέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, απονεμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, τα Βραβεία της UNICEF.

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF βράβευσαν τα παιδιά!

Στη Στοά του Βιβλίου βρέθηκαν εκπρόσωποι της οικογένειας του Ολυμπιακού, οι επικεφαλής της UNICEF Ελλάδας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Δρίτσας, και φυσικά πολλά λαμπερά παιδικά χαμόγελα απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Ακόμα και Ελληνόπουλα από σχολείο της Αυστρίας έλαβαν μέρος, έστω και στέλνοντας μόνο τηλεοπτικά, τους χαιρετισμούς τους. Τα παιδιά, εξάλλου, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της υπέροχης εκδήλωσης και αποτελούν το επίκεντρο της νέας συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την UNICEF.

Για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην εκδήλωση ήταν ο ΣΤ' Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγραφιώτης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, η Υπεύθυνη Συνεργασίας με την UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή, ο Υπεύθυνος για την Εμπορική Διεύθυνση, την Εταιρική Επικοινωνία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, καθώς και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αλμπέρτο Μποτία.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σ' αυτή την εκδήλωση της UNICEF. Εκπροσωπώ και τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Η ομάδα υποστηρίζει την «100% Campaign» της UNICEF που είναι τεράστια. Δίνει βοήθεια σε πολλά παιδιά στον κόσμο. Είμαστε όλοι ενωμένοι σ' αυτόν τον… αγώνα. Είμαστε χαρούμενοι που ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την UNICEF και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο έργο και στο μέλλον», ήταν τα λόγια του Αλμπέρτο Μποτία στο Olympiacos TV.




«Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για μας να είμαστε και φέτος στα βραβεία της UNICEF και να βραβεύσουμε όλοι μαζί μικρούς μαθητές. Μαθητές οι οποίοι με τις όμορφες ζωγραφιές τους, τα τραγούδια τους, τα ποιήματά τους, τις εκθέσεις τους συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός και η UNICEF έχουν δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση. Από το 2013 που ο Ολυμπιακός έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής στην παγκόσμια καμπάνια εμβολιασμών της UNICEF, την «100% Campaign», καταφέραμε να εμβολιάσουμε πάνω από 1 εκατ. μωρά. Πρόκειται για μωρά που είχαν την ανάγκη μας σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Παράλληλα, εκπαιδεύσαμε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε πολλές διαφορετικές χώρες. Πρόσφατα ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την UNICEF με στόχο να εμβολιάσουμε άλλα 2 εκατ. παιδιά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Με άλλα λόγια παραμένουμε πιστή στην υπόσχεση, την δέσμευση αν θέλετε, του Προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να βοηθάμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη συνεισφορά μας. Είμαστε ιδιαίτερη περήφανοι που στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε στο πλευρό μας την UNICEF», δήλωσε στην κάμερα του Olympiacos TV μετά το πέρας της εκδήλωσης η κα. Βερούσκα Γεωργαντή.

Για πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση διεξήχθη υπό το «βάρος» της απουσίας του επί σειρά ετών Προέδρου της UNICEF Ελλάδας, Λάμπρου Κανελλόπουλου, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές Σεπτέμβρη. Για να τιμηθεί η μνήμη του εξάλλου θεσπίστηκε και ειδικό βραβείο που φέρει το όνομά του. Το βραβείο δόθηκε στο Λιμενικό Σώμα που καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες σώζοντας στη θάλασσα χιλιάδες ανθρώπους. Μάλιστα την ώρα της βράβευσης του Λιμενικού (σ.σ.: το παρέλαβε ο Α' Υπαρχηγός, Αθανάσιος Χονδρονάσιος) προβλήθηκε και ένα σχετικό βίντεο που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και σφίξιμο στην καρδιά όλων. Αρκεί να αναφερθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 10μηνο μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2015 ο αριθμός εισερχομένων (διά θαλάσσης) προσφύγων/μεταναστών ανήλθε στις 587.098. Σημειώθηκε αύξηση 1.873% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Και σε σύνολο 4.783 περιστατικών/επιχειρήσεων στη θάλασσα του λιμενικού διασώθηκαν 83.000 άνθρωποι εκ των οποίων οι 15.000 ήταν ανήλικοι, παιδιά, φυσικά και πολλά βρέφη.

Δικαίως, πέρα από το Λιμενικό, και ο Ολυμπιακός «εισέπραξε» ένα πολύ θερμό χειροκρότημα απ' όλους τους παρευρισκόμενους καθώς με την «100% Campaign» εμβολιάζονται παιδιά σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα Ολυμπιακός και UNICEF προσέφεραν εμβόλιο σε 1 εκατ. παιδιά και, πλέον, με την διετή ανανέωση της συνεργασίας τους αναμένεται να συμβεί το ίδιο με άλλα 2 εκατ. παιδιά. «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό ο οποίος πέρα από τις αγωνιστικές του πρωτιές αποδεικνύει πως είναι πρώτος και στις κοινωνικές ευαισθησίες και βοηθάει τα παιδιά του κόσμου που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε και τους ανθρώπους του που ήρθαν εδώ σήμερα αλλά και τον Πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη», είπαν από το πάνελ τόσο η Αντιπρόεδρος της UNICEF, κα.Σοφία Τζιτζίκου, όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Ηλίας Λυμπέρης.



Βραβεύτηκαν επίσης η Μαρί Κυριακού, το Ειδικό Σχολείο Θήβας, το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείου Χίου, το 8ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-Νηπιαγωγείο Παραμυθούπολη Αιγίου, το 2ο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών Θεσσαλονίκης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας Ιωαννίνων, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα - Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, η Εθελόντρια της UNICEF και γνωστή ερμηνεύτρια, Φωτεινή Δάρρα και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του STAR, Λόλα Νταϊφά.

Κι αν αναρωτιέται, τέλος, κάποιος πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες στο έργο της UNICEF και πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του Ολυμπιακού, αρκεί να πληροφορηθεί πως το 2014 60 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι μισοί απ' αυτούς ήταν παιδιά. Επίσης, το 2013, παγκοσμίως 232 εκατ. άνθρωποι ζουν πέρα από τα σύνορα του τόπου καταγωγής τους και 35 εκατ. είναι παιδιά που ζουν δίχως τη φροντίδα ενηλίκου.

Η UNICEF εστιάζει στις τέσσερις πιο ευάλωτες κατηγορίες παιδιών. Μωρά και μικρά παιδιά, παιδιά χωρισμένα από τους γονείς ή κηδεμόνες τους, ασυνόδευτα παιδιά και εφήβους, καθώς και σε εκείνους που έμειναν πίσω επειδή δεν έχουν τα μέσα για να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού. Σε επτά κέντρα στα σύνορα των χωρών η UNICEF δημιουργεί ασφαλείς χώρους για να παίξουν τα παιδιά δίνοντας τους την ευκαιρία να είναι… παιδιά. Παρέχει επίσης εγκαταστάσεις και στις μητέρες (όπως και νερό, τροφή κτλ) για να προσφέρουν αυτά που πρέπει στα παιδιά τους. Στη χώρα μας πραγματοποιεί επιτόπιες αξιολογήσεις για τις υπάρχουσες ανάγκες των προσφυγόπουλων και παρέχει υποστήριξη σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο, στην Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Διαβάστε περισσότερα...

Khloe Kardashian: "O Lamar Odom μπορεί να μην ολοκληρώσει ποτέ τη θεραπεία του"


H Khloe Kardashian μίλησε ανοιχτά σχετικά με τη μακροπρόθεσμη θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί ο εν διαστάσει σύζυγός της, Lamar Odom, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, τον περασμένο μήνα.

Η 31χρονη σταρ αποκάλυψε πως προσπαθεί να κάνει θετικές σκέψεις, παρόλο που οι γιατροί δεν διαβεβαιώνουν αν ο 36χρονος αθλητής θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θεραπεία του.

Η Khloe δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην Today: 'Πιστεύουν ότι περίπου σε ένα έτος ή ενάμιση με δυο, διανοητικά θα μπορούσε να ανακάμψει εντελώς, αλλά δεν είναι σίγουροι.

Η reality star είπε ότι νιώθει ευγνώμων που ο αθλητής δεν βασίζεται πλέον στα μηχανήματα τεχνικής υποστήριξης , ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.



'Μαθαίνει τόσο πώς να προχωράει ξανά και υποβάλλεται σε γνωστική θεραπεία και λογοθεραπεία.

Η Khloe αναφέρθηκε επίσης στη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό της και έμαθε ότι ο Lamar ήταν σε κώμα και είχε μόνο πέντε ώρες ζωής.

‘Ήταν ένα απαίσιο τηλεφώνημα'. Το να πηγαίνεις στο νοσοκομείο και να ξέρεις ότι αυτός ήταν σε κώμα και ότι πρέπει να τρέξεις όλες αυτές τις διαδικασίες και να πάρεις όλες αυτές τις ιατρικές αποφάσεις, ήταν τρομοκρατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...