Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ακατοίκητα 20 σπίτια μετά το σεισμό στη Λευκάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί.

Ακατοίκητα χαρακτηρίστηκαν 20 σπίτια στη Λευκάδα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ κατά τον έλεγχο που έγινε σε 120 κατοικίες. Από αυτές οι 34 κρίθηκαν κατοικήσιμες και οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα.

Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, ενώ συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε, χθες αργά το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Λευκάδας μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το πρωί στο Πόντι έγινε η κηδεία της άτυχης 69χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της πτώσης μεγάλου βράχου. Στη μία το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, θα γίνει η κηδεία της 82χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από λιθιά, καθώς οι 2 εκκλησιές στο χωριό της το Αθάνι έχουν καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι στα χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό, ανησυχούν για τις περιουσίες τους, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν και εκφράζουν φόβους για νέες ζημιές από τη βροχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.