Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η Λήμνος μετατοπίστηκε πέντε εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά


Τι έδειξαν οι αναλύσεις σε σταθμούς GPS μετά τον σεισμό της 24ης Μαΐου.

Πέντε ολόκληρα εκατοστά φαίνεται πως μετακίνησε την... Λήμνο ο ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 24 Μαΐου με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης, Ίμβρου και Λήμνου.

Την μετατόπιση εντόπισαν οι επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μετά από έρευνες και αναλύσεις σε σταθμούς GPS.

Ο σεισμολόγος ερευνητής Θανάσης Γκανάς δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία»: ««Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η Λήμνος μετατοπίστηκε πέντε εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς τον Άγιο Ευστράτιο, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής κίνησης, Ο σταθμός στα Δαρδανέλλια μετακινήθηκε τρία εκατοστά προς βορειοδυτικά και ο σταθμός στα Υψαλα του Έβρου κατά 2 εκ. προς βορειοανατολικά αντιστοίχως».

«Αυτές οι μετακινήσεις οφείλονται στον τρόπο διάρρηξης του μεγάλου ρήγματος του Β. Αιγαίου, που είναι κατακόρυφο και έσπασε με διεύθυνση σχεδόν Ανατολή - Δύση. Το μήκος της διάρρηξης υπολογίστηκε σς 45 χιλιόμετρα», πρόσθεσε ο σεισμολόγος.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα «αόρατα» μετά-υλικά κατασκευασμένα με... φως


Ένα βήμα πιο κοντά στην οπτική παραπλάνηση οι επιστήμονες.

Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, που επιτρέπει την κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτός. Τέτοια μετα-υλικά, όπως λέγονται, μπορεί κάποια μέρα να ανοίξουν τον δρόμο για αυτό που σήμερα αποτελεί επιστημονική φαντασία: την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων (π.χ. ενός πολεμικού πλοίου), που όχι μόνο θα είναι αόρατα, αλλά στα μάτια των παρατηρητών θα φαίνονται ως κάτι άλλο, δημιουργώντας έτσι την τέλεια οπτική παραπλάνηση.

Οι ερευνητές του ιστορικού Εργαστηρίου φυσικής Κάβεντις, του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρ. Βεντσισλάβ Βάλεβ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», κατάφεραν να κατασκευάσουν μετα-υλικά χρησιμοποιώντας δομικούς «νανο-λίθους», που ο καθένας δεν είναι μεγαλύτερος από λίγα δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Στη συνέχεια, πέτυχαν να «χειραγωγήσουν» τον τρόπο που το φως διαπερνά αυτά τα υλικά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η αορατότητα βασίζεται στον τρόπο που το φως αλληλεπιδρά με ένα υλικό αντικείμενο. Όταν το φως πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, αυτό είτε απορροφάται, είτε αντανακλάται, οπότε μπορεί κανείς να δει το αντικείμενο.

Αν παραχθούν τα κατάλληλα μετα-υλικά σε νανοκλίμακα (δηλαδή δισεκατομμυριοστού του μέτρου), είναι δυνατό, όπως έδειξαν οι ερευνητές του Κέμπριτζ, να ελεγχθεί το φως, έτσι ώστε να αντανακλάται με «λανθασμένο» (ή παραπλανητικό) τρόπο, με τελικό αποτέλεσμα το αντικείμενο είτε να γίνεται αόρατο, είτε να «μασκαρεύεται» σε κάτι άλλο στα μάτια των παρατηρητών. Είναι προφανείς οι πιθανές πρακτικές στρατιωτικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας.

Προτού καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο σε μεγάλη κλίμακα (ενός τανκ, αεροπλάνου ή πλοίου), πρώτα πρέπει η τεχνική να τελειοποιηθεί σε νανοκλίμακα με τα σωστά υλικά.

Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν μη εστιασμένες δέσμες λέιζερ, σαν δισεκατομμύρια μικροσκοπικές φωτεινές βελόνες-γέφυρες, με τη βοήθεια των οποίων «κόλλησαν» μεταξύ τους νανοσωματίδια χρυσού, δημιουργώντας μακριά «σύρματα». Αυτά τα νανο-σύρματα, στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, σε διαδοχικά στρώματα, όπως τα τουβλάκια τύπου Λέγκο. Προέκυψε, έτσι, ένα «αόρατο» μετα-υλικό κατασκευασμένο με τη βοήθεια του φωτός.



Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδεψε 16.000 χλμ για να δει την αγαπημένη του


Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

O νεαρός βρετανός Jack Harris ήθελα να κάνει μία έκπληξη στην αγαπημένη του. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει 28 ώρες με το αεροπλάνο για να φτάσει στην Αυστραλία όπου ζει εκείνη και να της προσφέρει με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Όλο αυτό γυρίστηκε σε ένα βίντεο λίγων λεπτών, το οποίο κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετατρέψτε το χέρι σας σε… ρολόι


tweets απ' ευθείας από τον καρπό σας.

Σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε την ώρα… επάνω στο χέρι σας με τη βοήθεια του πρώτου ρολογιού-προβολέα στον κόσμο.

Το Ritot, που μοιάζει με βραχιόλι, έχει ενσωματωμένο μέσα του ένα μικρό προβολέα, ο οποίος εμφανίζει την ώρα στο δέρμα του χεριού σας με το πάτημα ενός κουμπιού

Αν το συνδέσετε με το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να διαβάσετε ακόμη γραπτά μηνύματα, tweets, αναρτήσεις στο Facebook και άλλες ειδοποιήσεις.



Η προβολή της ώρας επάνω στο χέρι σας διαρκεί 10 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί και με ένα κούνημα του χεριού.



Πίσω από την ιδέα βρίσκεται ο Ουκρανός σχεδιαστής Michael Medvid, ο οποίος σύμφωνα με τη MailOnline αναζητά πόρους μέσω crowdfunding στο Indiegogo.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Να στηριχθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης»


Τι ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης.

Την πλήρη απαξίωση της Θεσσαλονίκης στο πεδίο της επιβατηγού ναυτιλίας επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Λήμνο, όπως υποστηρίζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης.

«Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνδέεται, πλέον, ακτοπλοϊκά μόνο με ορισμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα. Στην ουσία το επιβατηγό λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι "μαύρη τρύπα" στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας. Στην ουσία δεν υπάρχει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να υποστηριχθούν, ακόμη και με την ανακήρυξή της ως άγονης γραμμής, σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα.


Διαβάστε περισσότερα...

105 κατασχέσεις για ασφαλιστικές εισφορές μόνο τον Ιούνιο


Σε 105 κατασχέσεις ακινήτων προχώρησε τον Ιούνιο, λόγω μη καταβολής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ προχώρησαν, επίσης, σε 35 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 21.828 κατασχέσεις απαιτήσεων εις χείρας τρίτου και σε 2.016 παραγγελίες κατάσχεσης.

Μόνο για το ΙΚΑ εκδόθηκαν τον Ιούνιο 687 εντάλματα κατάσχεσης, ενώ υπήρξαν 40 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και 385 περιπτώσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε κατάσχεση κινητής περιουσίας. Επιπλέον, την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 69 πλειστηριασμοί και 44 πτωχεύσεις.

Τα ποσά των οφειλών για τα οποία λήφθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονται στο ποσό των 669.023.665 ευρώ, ενώ από τις ρυθμίσεις της Νέας Αρχής και της Πάγιας Ρύθμισης εισπράχθηκαν τον Ιούνιο συνολικά 14.667.535 ευρώ.

Το ποσό από οφειλές που υπήχθησαν στη ρύθμιση τον Ιούνιο, ανέρχεται στα 35.560.304,59 ευρώ, έναντι 48.312.393,22 ευρώ του Μαΐου και 88.371.531,56 του Απριλίου.

Από τον περασμένο Ιούλιο, που ξεκίνησε η εφαρμογή της Nέας Ρύθμισης, από τα 8 δισ. ευρώ που φθάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλές ύψους 844.330.425,99 ευρώ.

Συνολικά, από τον Ιούλιο του 2013 έως σήμερα έχουν υποβληθεί 35.528 αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση της Νέας Αρχής, από τις οποίες οι 6.861 αιτήσεις κρίθηκαν εκπρόθεσμες.

Οι δυσκολίες για τους οφειλέτες εντείνονται, αφού οι 48 δόσεις που προέβλεπε η ρύθμιση της Νέας Αρχής μειώνονται κατά μία κάθε μήνα που περνάει.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Πάγια Ρύθμιση των 12 δόσεων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Ιούνιο ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 60.376.303,60 ευρώ, ενώ από πέρυσι τον Ιούλιο το συνολικό ποσό που βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης φτάνει τα 604.764.200,39 ευρώ.

Η εκτίμηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι ότι από τη ρύθμιση της Νέας Αρχής έως το τέλος του έτους μπορούν να εισπραχθούν άλλα 70.035.577,57 ευρώ και από την «Πάγια Ρύθμιση» άλλα 146.418.335,41 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού για 45 λεπτά


Για περισσότερα από δέκα χιλιόμετρα ένας 80χρονος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Η τρελή πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τα διόδια του Ισθμού όταν για άγνωστο λόγο ο 80χρονος έκανε ανάστροφη και ξεκίνησε να πηγαίνει ανάποδα στην αριστερή λωρίδα.

Για 45 ολόκληρα λεπτά ο ηλικιωμένος οδηγός κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, όταν τελικά αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Κορινθίας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν στο ύψος του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα


Τη συμβολική επιστροφή του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα σηματοδοτεί η μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», την Τρίτη 29 Ιουλίου, επέτειο γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού.

Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης, Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. στην πλατεία μπροστά στο μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Τη συναυλία, που προσφέρεται δωρεάν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους καλλιτέχνες, στηρίζουν το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, ο Δήμος Γορτυνίας και τοπικές επιχειρήσεις.




Διαβάστε περισσότερα...

Κλιματική αλλαγή και αυξημένο όζον περιορίζουν τα τρόφιμα


Τι δείχνουν επιστημονικές μελέτες για τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων.

Ο συνδυασμός της ανόδου της θερμοκρασίας λόγω κλιματικής αλλαγής και η ατμοσφαιρική ρύπανση ιδίως λόγω του αυξημένου όζοντος θα συνδυαστούν τα επόμενα χρόνια για να προκαλέσουν μια πιθανή μείωση στα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων, προειδοποιούν δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές μελέτες.

Καθαρός αέρας σημαίνει περισσότερα τρόφιμα, ενώ αντίθετα η αγροτική παραγωγή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο αυξημένο όζον: αυτό είναι το βασικό μήνυμα της πρώτης έρευνας. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει έναν ελαφρώς αυξημένο, αλλά καθόλου αμελητέο, κίνδυνο να «φρεναριστούν» οι αποδόσεις των κυριότερων γεωργικών καλιεργειών διεθνώς λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι επιπτώσεις στη διατροφική ασφάλεια θα διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή, αλλά σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν πρέπει να αποκλείεται μια μείωση κατά 10% στις αποδόσεις των κυριότερων γεωργικών καλλιεργειών διεθνώς έως το 2050. Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης επισημάνει τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μελλοντικά αποθέματα τροφίμων, η μία τουλάχιστον μελέτη πρωτοτυπεί, επειδή εστιάζεται στην αλληλεπίδραση με την ρύπανση του αέρα και κυρίως με το όζον.

Το όζον που βρίσκεται στη στρατόσφαιρα, δηλαδή στο ανώτερο μέρος της ατμόσφαιρας, συνήθως αποκαλείται «καλό όζον», επειδή προστατεύει από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία. Από την άλλη, το όζον που βρίσκεται στην τροπόσφαιρα, δηλαδή στο χαμηλότερο μέρος της ατμόσφαιρας, θεωρείται «κακό», επειδή μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στα φυτά και στα υλικά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κολέτ Χιλντ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Nature Climate Change", μελέτησαν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια παραγωγή τεσσάρων καλλιεργειών, του ρυζιού, του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας, που από κοινού παρέχουν περισσότερες από τις μισές θερμίδες, τις οποίες καταναλώνουν οι άνθρωποι στον πλανήτη.

Η μελέτη δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι το σιτάρι είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην έκθεση στο όζον, ενώ το καλαμπόκι είναι περισσότερο ευάλωτο στη ζέστη. Όπως είπε η Χιλντ, αν και ήταν ήδη γνωστό ότι τόσο η αυξημένη θερμοκρασία, όσο και η ρύπανση λόγω αύξησης του όζοντος μπορούν να κάνουν ζημιά στα φυτά και να βλάψουν την αποδοτικότητα των καλλιεργειών, κανείς επιστήμονας έως τώρα δεν είχε αναλύσει τη συνδυασμένη δράση τους.

Μία αιτία γι' αυτό, όπως είπε, είναι ότι σε μεγάλο βαθμό έχει μέχρι σήμερα αγνοηθεί η επίπτωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα φυτά. Μικρή σημασία ιδίως έχει δοθεί στη ρύπανση από όζον, η οποία είναι και δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς η ζημιά που προκαλεί στα φυτά, μοιάζει με άλλες ασθένειες σε αυτά, επιφέροντας κοινά συμπτώματα, όπως στίγματα πάνω στα φύλλα και αποχρωματισμό τους.

Σύμφωνα με την μελέτη, όσο πιο αυστηρή είναι η περιβαλλοντική νομοθεσία σε μία χώρα, τόσο αυτό θα βοηθά, εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας και των οικοσυστημάτων, να βελτιώνεται η αποδοτικότητα των αγροτικών καλλιεργειών. Η ανθρωπότητα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περίπου 50% περισσότερα τρόφιμα έως το 2050, λόγω αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και εμπλουτισμού των διατροφικών συνηθειών του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Η μελέτη τονίζει ότι ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας και το αυξημένο όζον μπορούν να βλάψουν τα φυτά ανεξάρτητα, ακόμη πιο ανησυχητική είναι η συνδυασμένη επίπτωσή τους. Όσο αυξάνει η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο όζον παράγεται στην ατμόσφαιρα, λόγω των χημικών αντιδράσεων στον αέρα ανάμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία και σε διάφορα μόρια (οργανικές πτητικές ενώσεις, οξείδια του αζώτου κ.α.). Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν η μισή ζημιά (46%) στις καλλιέργειες σόγιας, που μέχρι σήμερα αποδιδόταν στην υψηλότερη θερμοκρασία, στην πραγματικότητα οφείλεται στο αυξημένο όζον.

Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο της πρώτης μελέτης αναφορικά με την μελλοντική ρύπανση του αέρα, ο υποσιτισμός της ανθρωπότητας μπορεί να αυξηθεί από 18% έως 27% έως το 2050, ενώ ακόμη και με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο, πάλι αναμένεται αύξηση του υποσιτισμού, αλλά σχεδόν η μισή.

Η δεύτερη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NCAR) των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Λόμπελ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών «Environmental Research Letters», εκτιμά ότι η πιθανότητα η κλιματική αλλαγή να επιφέρει μια μείωση κατά 10% στην προβλεπόμενη παραγωγή του σιταριού και του καλαμποκιού μέσα στην επόμενη εικοσαετία, είναι 10% για το καλαμπόκι και 5% για το σιτάρι.

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 1% έως 2% κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Μια μελλοντική αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό Κελσίου εκτιμάται ότι μπορεί να «φρενάρει» κατά 6% την παραγωγή σιταριού και κατά 7% του καλαμποκιού. Μια λύση θα ήταν το φύτεμα σιταριού και καλαμποκιού σε ψυχρότερα πλέον κλίματα, κάτι όμως που, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, είναι αμφίβολο αν μπορεί να γίνει τόσο γρήγορα, όσο χρειάζεται για να καλύψει την αυξημένη μελλοντική ζήτηση.

Οι αμερικανοί επιστήμονες καταλήγουν πως «δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν όντως θα συμβεί μια σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών και οι πιθανότητες είναι ακόμη σχετικά χαμηλές. Όμως η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει την πιθανότητα αυτό να συμβεί και ο σχετικός κίνδυνος πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους οργανισμούς που εμπλέκονται στη διατροφική ασφάλεια και στην παγκόσμια σταθερότητα».



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφάνιση 5χρονης στην παραλία της Αμμουδάρας σήμανε συναγερμό


Το παιδί βρέθηκε χωρίς να έχει πάθει απολύτως τίποτα.

Ένα κοριτσάκι 5 ετών που χάθηκε στην μεγάλη παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο σήμανε συναγερμό πριν από λίγο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου που έσπευσε να αναζητήσει το χαμένο πιτσιρίκι.

Η αναζήτηση του παιδιού δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση αφού η μεγάλη παραλία του Ηρακλείου είχε σήμερα κυριολεκτικά βουλιάξει από τον κόσμο που αναζητούσε λίγη δροσιά.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του και χάθηκε μέσα στο κόσμο.

Έτσι ενημερώθηκαν η αστυνομία και οι γονείς της μικρής που έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να την αναζητήσουν.

Τελικά το παιδί βρέθηκε χωρίς να έχει πάθει απολύτως τίποτα και η αγωνία έλαβε τέλος.


Πηγή: http://irakliolive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για το νέο σύστημα διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων


Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων με βάση το νέο νόμο (4178/2013).

Το ΣτΕ απέρριψε, ως αβάσιμη, την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην απόφαση τους, ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα ταυτίζεται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Όπως υπογραμμίζουν «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο νομικό ζήτημα, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νόμου 4178/2013 είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία αντισυνταγματικές».

Οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση των κατοίκων καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν επικαλέστηκαν, ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, «ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων, συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανόρθωση βλάβη, αν ευδοκιμήσει η κυρία προσφυγή που έχουν καταθέσει».


Διαβάστε περισσότερα...

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να κάνει ελεύθερη πτώση


Μετά από 2,5 χρόνια που δίνει μάχη με τον καρκίνο, οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πλέον κάτι άλλο. Του είπαν λοιπόν ότι του απομένουν λίγοι μήνες ζωής, ίσως και εβδομάδες. Τότε ο 51χρονος Nagle πήρε την απόφαση να τολμήσει κάτι που καιρό ήθελε να κάνει... Ελεύθερη πτώση!



Μαζί του αποφάσισαν να πηδήξουν και οι δυο του κόρες, αλλά μόλις το διέδωσαν στο facebook δεκάδες φίλοι και συγγενείς εκδήλωσαν την ίδια επιθυμία.

Ο 51χρονος ασθενής δήλωσε "Δεν καταλαβαίνεις πόσοι άνθρωποι είναι εκεί έξω έτοιμοι να σε βοηθήσουν μέχρι που συμβαίνει κάτι τέτοιο".

Πριν πέσει από το αεροπλάνο για να κάνει ελεύθερη πτώση χαμογέλασε πλατιά. Όταν πάτησε στο έδαφος είπε: "Πιστεύω στον παράδεισο, πιστεύω θα πάω σε ένα μέρος καλύτερα από εδώ και θα δω ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή πριν από εμένα".

Δείτε το βίντεο από το USA TODAY


Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο στον κόσμο ηλιακό καταμαράν πέρασε τον Ισθμό


Το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν στον κόσμο, πέρασε τη διώρυγα της Κορίνθου. Η άφιξη του σκάφους στην Ελλάδα, γίνεται στο πλαίσιο της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας.





Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλτα… τρόμου για ζευγάρι στον Καναδά


Κατέρρευσε παγόβουνο δημιουργώντας παλιρροϊκά κύματα – Δείτε το βίντεο.

Είπαν να κάνουν μια ρομαντική βόλτα και τελικά έζησαν μια… περιπέτεια, που τους προκάλεσε τρόμο. Ένα ζευγάρι βρέθηκε με το σκάφος του στα ανοιχτά του Newfoundland στον Καναδά και παραλίγο να καταπλακωθεί από τα κύματα.

Ο λόγος ήταν ένα παγόβουνο. Το συγκεκριμένο προσέλκυσε το ενδιαφέρον τους και στάθηκαν για να το θαυμάσουν, αλλά φαίνεται πως… πέτυχαν την ώρα και τη στιγμή. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το παγόβουνο άρχισε να καταρρέει, ώσπου διαλύθηκε δημιουργώντας παλιρροϊκά κύματα.

Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε και αμέσως άρχισε να ουρλιάζει στον σύζυγό της να ξεκινήσει το σκάφος και να απομακρυνθούν. Την ίδια ώρα ένα κύμα πλησίαζε απειλητικά. Ευτυχώς, το παγόβουνο δεν ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα το κύμα να αποδυναμωθεί σχετικά γρήγορα, μόνο που το ζευγάρι είχε ήδη βάλει πλώρη για ένα πιο ασφαλές μέρος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» από το ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση


Το υπουργείο Υγείας ζητεί την ανάκληση της προσωρινής διαταγής.

Την πρώτη τους νίκη κατέγραψαν οι γιατροί στη διαμάχη τους με το υπουργείο Υγείας για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος, με την έκδοση προσωρινής διαταγής «μπλόκαρε» έστω και προσωρινά την εφαρμογή της σχετικής απόφασης του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη αλλά και του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη, το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι ζητεί την ανάκληση της προσωρινής διαταγής του κ Ρίζου. Όσο για την απόφαση του ΣτΕ επί της αίτησης αναστολής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η υπόθεση θα έχει και συνέχεια αφού σήμερα κατέθεσε προσφυγή για το θέμα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι γιατροί ζητούν, στις προσφυγές τους, να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για «τον καθορισμό ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και καθορισμό ορίου δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων».

Όπως αναφέρουν οι δύο αποφάσεις τίθενται συγκεκριμένα όρια δαπάνης των φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά ασφαλισμένο κάθε μήνα και τα οποία εξαρτώνται από την ειδικότητά του και την περιφερειακή ενότητα της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται.

Οι ιατρικοί φορείς χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις επίμαχες αποφάσεις και υποστηρίζουν ότι επιφέρουν σημαντικούς φραγμούς στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σε όλη την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ, όπως λένε, είναι αντίθετες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Κοντογιάννης


Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε διατελέσει δήμαρχος Γρεβενών.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο του πρώην δημάρχου Γρεβενών, Κωνσταντίνου Κοντογιάννη.

Ο Κωνσταντίνος Κοντογιάννης που έφυγε χτες, Κυριακή, από τη ζωή, ήταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πλούσια πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική δράση.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημειώνει σε μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε περισσότερα...

Φωτόπουλος: Να εφαρμοστεί το διατακτικό της απόφασης


«Ανεπίτρεπτο να διέρχεται σε μία κατάσταση ομηρείας ο ένστολος».

«Ό ,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει το δυνατόν συντομότερο. Εμείς ζητάμε, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο να εφαρμοστεί το διατακτικό της απόφασης, διότι όσο παίρνει βάθος αυτή η κατάσταση δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στους ενστόλους. Είναι ανεπίτρεπτο να διέρχεται σε μία κατάσταση ομηρείας ο ένστολος, από πλευράς των κυβερνώντων γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα τα οποία είναι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα των αναδρομικών των ενστόλων και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μιλώντας στον Real FM, πρόσθεσε πως «από την ημέρα που επιδώσαμε την απόφαση στον κ. Χαρδούβελη, στις 20 Ιουνίου, όφειλε από την επόμενη μισθοδοσία να συμμορφωθεί με το διατακτικό της απόφασης και να μην συνεχίζει να πληρώνει τους ένστολους όπως μέχρι πρότινος. Έπρεπε να ρυθμίσει τις αποδοχές μας, σύμφωνα με την απόφαση. Εφόσον δεν το πράττει το δυνατόν συντομότερο παρανομεί έναντι των ενστόλων ο ίδιος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και δεν αρμόζει σε ένα κράτος οι θεσμοί του να παρανομούν ο ένας έναντι του άλλου».


Διαβάστε περισσότερα...

Ικανοποίηση για την εν πλω διαμαρτυρία στη Μεσόγειο


Ο απολογισμός των μελών της αποστολής.

Ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, δηλώνουν όσοι συμμετείχαν στην εν πλω διαμαρτυρία που οργάνωσε το συντονιστικό όργανο φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Κρήτη.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, μέλη της αποστολής αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του ταξιδιού περιγράφοντας τι συνέβη κατά την παραμονή τους στα σκάφη και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ωστόσο, στο θαλάσσιο σημείο όπου έφτασαν, άφησαν δύο σημαδούρες με την ελληνική σημαία με τις οποίες οριοθέτησαν την παρουσία τους.

Παράλληλα, εξέφρασαν την άποψη ότι το πλοίο που αναζητούσαν «κρυβόταν», ενώ κατά τον πλου τους βρίσκονταν υπό συνεχή παρακολούθηση και επιτήρηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολλάκη, η αποστολή ήταν, «πολύ υψηλού πολιτικού συμβολισμού και κοινωνικού ακτιβισμού». Όπως ο ίδιος υποστήριξε, η διαδικασία της υδρόλυσης γίνεται δυτικά της Κρήτης και εντός της ελληνικής ΑΟΖ προσδιορίζοντας την απόσταση από τα 50- 150 μίλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέγγιση στο πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση δεν επιτεύχθηκε λόγω του καιρού αλλά και της αδυναμίας ανεφοδιασμού των δύο ιστιοφόρων καθώς το τρίτο πλοίο της αποστολής το «Άγιος Νικόλαος» αν και απέπλευσε από την Παλαιόχωρα, λόγω καιρού γύρισε πίσω.

«Σπάσαμε σε ένα βαθμό το τείχος της σιωπής. Στείλαμε το μήνυμα της αντίθεσής μας στην καταστροφή των χημικών της Συρίας μέσα στην ελληνική ΑΟΖ και της συμπαράστασης στον λαό της Συρίας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο καθηγητής Ευάγγελος Πισσίας, χαρακτήρισε επιτυχημένη την όλη επιχείρηση καθώς, όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, «καταφέραμε να μπούμε στη θάλασσα, συγκροτήσαμε ένα στολίσκο πλοίων και βρέθηκαν να ταξιδέψουν μαζί μας άνθρωποι με ψυχή. Σκοπός μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που καταστρέφουν το οικοσύστημα».

Έπειτα από παραμονή 36 ωρών στη θάλασσα τα δύο ιστιοφόρα ανοικτής θάλασσας επέστρεψαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου συνάντησαν και το πλοίο «Άγιος Νικόλαος» και αργά το βράδυ της Κυριακής τα τρία σκάφη έδεσαν στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Οι προμήθειες φαγητού και ποτού που δεν καταναλώθηκαν από τους 36 επιβαίνοντες στα σκάφη θα μοιραστούν, όπως ανακοινώθηκε, στην Κοινωνική Κουζίνα, που στηρίζει εκατοντάδες πολίτες που έχουν ανάγκη, καθώς και στους 140 Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Χανιά χωρίς να έχει μέχρι και σήμερα ληφθεί κάποια απόφαση για την τύχη τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα μέλη της αποστολής υποστήριξαν ότι ο αγώνας κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο θα συνεχιστεί και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τους επόμενους μήνες νέα αποστολή στη θάλασσα.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγέλλουν ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς


Δύο νεαροί κάνουν λόγο για χλευαστικά σχόλια, επιθετική συμπεριφορά, ύβρεις και απειλές.

Θύμα ομοφοβικής επίθεσης από αστυνομικούς έπεσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δύο νεαροί, που έκαναν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επειδή περπατούσαν χέρι χέρι, όπως καταγγέλλουν ο Γιώργος Κουνάνης και ο Χάρης Βασιλάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί προχώρησαν τόσο σε λεκτική όσο και σε σωματική βία. Η ρητορική τους συνοψίζεται στις φράσεις: «τι; ομοφοβία; ομοφυλόφιλη βία; τι είναι ομοφοβία;», «δεν προστατεύονται αυτά από τον νόμο, λες μαλακίες», «έχεις γραφτεί στον δικηγορικό σύλλογο και τα λες αυτά;», «μας λέτε αυτά και μας κάνετε μαγκιές, εμείς ξέρουμε καλύτερα πλέον», «τα έχουμε ισοπεδώσει όλα» και «ε, προκαλέσατε», ενώ λίγο αργότερα ο -καταπώς φαίνεται- επικεφαλής της ομάδας άρπαξε τον έναν νεαρό από το χέρι και τον κόλλησε με δύναμη στον τοίχο, προκειμένου να του «δείξει» τι είναι «πραγματική βία».

Οι νεαροί καταγγέλλουν επίσης πως το «100» αρνήθηκε να παρέμβει, παραπέμποντας στη ΓΑΔΑ. «Από εκείνο το βράδυ βρισκόμαστε σε έναν ψυχολογικό κυκεώνα. Αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Νιώθουμε λες και βιαζόμαστε από αυτούς που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν…», αναφέρουν οι νεαροί.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέγραψε το συμβάν στο πλαίσιο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, ενώ ο εκπρόσωπός του, Παναγιώτης Δημητράς, καταγγέλλει με τη σειρά του την ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαβατήριο για δουλειά… το μέσον και οι γνωριμίες


Πώς βλέπουν οι μαθητές το επαγγελματικό τους μέλλον.

Οι ανώτεροι τίτλοι σπουδών δεν αποτελούν πλέον την «άδεια εισόδου» για την επιθυμητή επαγγελματική θέση, όπως εκτιμούν οι μαθητές που συμμετείχαν σε έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Αντίθετα οι διασυνδέσεις και το πολιτικό μέσο θεωρούνται «διαβατήριο» για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων. Σε δεύτερο στάδιο, οι μαθητές εκτιμούν ότι μόνο οι πτυχιούχοι που μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας έχουν πιθανότητες να τους ανοιχτούν επαγγελματικοί δρόμοι.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο απολυτηριούχο Λυκείου που αναζητεί εργασία; Ποιοι νομίζετε ότι είναι οι παράγοντες για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση; Αυτή είναι η ερώτηση η οποία έγινε σε 1.050 μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ του Λεκανοπεδίου, των Νομών Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας και Ηρακλείου Κρήτης την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014.

Η απάντηση: Μόνο το 4,5% των μαθητών πιστεύει πλέον ότι το «πτυχίο» γενικώς μπορεί να εξασφαλίσει τους όρους μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας. Επίσης, οι «υψηλές επιδόσεις» και η «ικανότητα» μπορούν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μαθητών, να παίξουν πολύ μικρό ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση (5,5% και 8% αντίστοιχα). Ακόμη και οι σπουδές σε σχολές «κύρους και γοήτρου» (Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο κα) δεν θεωρούνται ότι εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον των υποψηφίων.

Αντίθετα, οι «γνωριμίες και οι διασυνδέσεις» της οικογένειας, το «πολιτικό μέσο» και η «δυνατότητα μετανάστευσης στο εξωτερικό» θεωρείται ότι αποτελούν τη μπαταρία που μπορεί να φορτίσει αποτελεσματικά μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Δηλαδή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μαθητές θεωρούν από τη μία ότι οι εκπαιδευτικοί τίτλοι έχουν χάσει την αποτελεσματικότητα που είχαν στο παρελθόν ως μέσα επαγγελματικής προώθησης, ενώ το «δίκτυο σχέσεων» που έχει στη διάθεσή του κάποιος ή η δυνατότητα μετανάστευσης είναι το πλεονέκτημα, αυτό που κάνει τη διαφορά, για την επαγγελματική αποκατάστασή του.



Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδες περιφρούρησης ενάντια στις κατασχέσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ


Τουλάχιστον 300 άτομα θα μπλοκάρουν τις διαδικασίες ακόμα και σε δικαστικές αίθουσες.

Σε δημιουργία πολυπληθούς ομάδας περιφρούρησης ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ προχώρησαν οι έμποροι και οι βιοτέχνες της Πάτρας.

Σε αυτή συμμετέχουν 300 άτομα τα οποία με ένα τηλεφώνημα θα επεμβαίνουν και θα «παγώνουν» τις πράξεις κατασχέσεων είτε μέσα στους επαγγελματικούς χώρους είτε ακόμα και μέσα σε δικαστικές αίθουσες.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο patrastimes ο πρόεδρος του εμπορικού και εισαγωγικού συλλόγου Γ. Ρώρος , ο οποίος πρόσθεσε πως οι πρώτες κατασχέσεις αναμένονται μέσα στον Αύγουστο.



Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα εξετάσεων για τους Έλληνες του εξωτερικού


Από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα εξέτασης των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου σε εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Η εξέταση θα ξεκινά στις 15:30 και θα διαρκεί τρεις ώρες. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Μάθημα Γενική Παιδείας
Δευτέρα 8/9/2014: Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθήματα Κατεύθυνσης
Τρίτη 9/9/2014: Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής) - Μαθηματικά (Θετικής)
Τετάρτη 10/9/2014: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής) - Βιολογία (Θετικής)
Πέμπτη 11/9/2014: Ιστορία (Θεωρητικής) - Φυσική (Θετικής)
Παρασκευή 12/9/2014: Λατινικά (Θεωρητικής) - Χημεία (Θετικής)

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα οριστεί με νεότερη Υπουργική Απόφαση.

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου.


Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το μωρό-θαύμα της Γάζας


Παραμένει σε μηχανική υποστήριξη – Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη Γάζα και το Σάββατο, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν ζωές στα νοσοκομεία, αλλά να γίνονται και μάρτυρες ενός θαύματος. Έτσι, χαρακτήρισαν το μωρό που γεννήθηκε παρά το γεγονός ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Μια Παλαιστίνια γυναίκα έχασε τη ζωή της από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών, καθώς βρέθηκε νεκρή στα συντρίμμια του σπιτιού της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καν Γιούνις –όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος της- αλλά οι γιατροί έχοντας καταλάβει ότι ήταν έγκυος την έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο για να πάρουν το παιδί με καισαρική, παρότι θα γεννιόταν πρόωρα. Τα κατάφεραν και το γεγονός ότι το κοριτσάκι βγήκε ζωντανό από τη μήτρα της μητέρας του ήταν η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτούς. Αμέσως το διασωλήνωσαν και το τοποθέτησαν σε μηχανική υποστήριξη σε θερμοκοιτίδα, όπου παραμένει και «μάχεται» για τη ζωή του, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας έδωσαν στην μικρή το όνομα της. Το μωρό… βαφτίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες Shayma Shiekh al-Eid. «Είναι ένα θαύμα», είπαν οι γιατροί, με το BBC να σημειώνει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του μωρού είναι μοιρασμένες (50-50%).












Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης για την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ


Θα συζητηθεί στις 31 Ιουλίου.

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την τύχη των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσίων υπαλλήλων κατά της αξιολόγησης.

Συζητήθηκε σήμερα η έφεση που άσκησε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κάτι που οι συνδικαλιστές θεώρησαν ότι εντάσσεται στις μνημονιακές απαγορεύσεις κατά των απεργιακών δικαιωμάτων.

Οι συνήγοροι και των δυο πλευρών θα καταθέσουν τις προτάσεις τους εώς την ερχόμενη Πέμπτη και τις επόμενες μέρες το δικαστήριο θα εκδόσει την απόφαση του. Οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο εφετείο δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Διαβάστε περισσότερα...

«Δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός δημοτικών σταθμών»


Δεν φτάνουν τα 160 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Περίπου 37.000 με 40.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με τον υπεύθυνο κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σιμό Δανιηλίδη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Δανιηλίδης εκτίμησε πως, λόγω της κρίσης, θα υποβληθούν περίπου 100.000 αιτήσεις, τη στιγμή που τα κονδύλια που έχουν συγκεντρωθεί, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, επαρκούν για τις ανάγκες μόλις 62.000 παιδιών.

Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε πως προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τώρα παγωμένα και λιμνάζοντα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εσωτερικών, οι υπολογισμοί αυτοί είναι αυθαίρετοι και τα χρήματα που διατίθενται από το ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητικά.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι και φέτος θα επιδοτηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών.


Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα μεγαλώνει δύο μικρές «Barbie»


Τις πάει για ψεύτικο μαύρισμα, μανικιούρ και τους φοράει extensions.

Μπορεί οι κόρες της να είναι μόνο 4 και 2 ετών αντίστοιχα, παρόλα αυτά η 22χρονη Sophie-May Dixon συνηθίζει να τις πηγαίνει σε ινστιτούτα αισθητικής για να κάνουν τεχνητό μαύρισμα ή μανικιούρ - πεντικιούρ αντί να για παιδότοπους ή λούνα παρκ.

Η τετράχρονη Princess Bliss και η δίχρονη Precious Bell, φοράνε στα μαλλιά τους ξανθιές τρέσες, ντύνονται με πριγκιπικά φορεματάκια, βάζουν μέικ απ, χρυσά κοσμήματα μέχρι και ψεύτικα νύχια.

Η μαμά τους φροντίζει οι πριγκίπισσές της να μην στερούνται τίποτα αφού όπως λέει μεγαλώνει δύο μικρές... Barbie.



Τα δύο κορίτσια, όπως διαβάζουμε στη Dailymail, έχουν στην ντουλάπα τους πάνω από 40 φορέματα τα οποία έχουν ραφτεί ειδικά γι’ αυτές από την καλύτερη μοδίστρα του Essex. Από την γκαρνταρόμπα τους δεν λείπουν φυσικά και δημιουργίες γνωστών οίκων όπως οι Dolce & Gabbana και Ralph Lauren.

«Θέλω οι κόρες μου να δείχνουν παραδοσιακές. Δεν μου αρέσουν τα μοντέρνα πράγματα. Δεν φορούν ποτέ τζιν παντελόνια και δεν τους αγοράζω ποτέ συνηθισμένα ρούχα από τα γνωστά πολυκαταστήματα», λέει η μητέρα. Αν και ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τις δύο τις κόρες, δεν λέει πώς πληρώνει για όλα αυτά, όμως τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει νοοτροπία.

«Φυσικά και πληρώνω πρώτα τους λογαριασμούς και για τις βασικές μας ανάγκες. Δεν είμαι χαζή. Το τεχνητό μαύρισμα και τα ρούχα έρχονται μετά. Αλλά δεν είμαι σαν τις υπόλοιπες ανύπαντρες μητέρες που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους. Δεν πίνω, δεν καπνίζω και δεν παίρνω ναρκωτικά. Πηγαίνω στο πανεπιστήμιο για να εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μου που είναι η προτεραιότητά μου. Η ανατροφή της Princess και της Precious μπορεί να στοιχίζει ακριβά, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου», λέει η μητέρα. Όνειρό της είναι οι κόρες της να μοιάζουν με τα παιδιά της… Barbie.



«Θέλω να είναι όμορφες, να γυρίζουν κεφάλια για να τις χαζεύουν. Είναι κακό αυτό; Ο κόσμος μπορεί να με επικρίνει αν θέλει, αλλά δεν είναι καθόλου κακό να θες τα παιδιά σου να είναι όμορφα. Δεν μπορείς να κερδίσεις πουθενά. Αν δεν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτά είσαι κακιά μητέρα, αν ενδιαφέρεσαι πολύ είσαι πάλι κακιά μητέρα. Τουλάχιστον εγώ μαθαίνω τις κόρες μου να είναι περήφανες για την εμφάνισή τους», απαντά η Sophie-May Dixon σε όσους την κατακρίνουν.




Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη και για παιδική πορνογραφία


Πριν από λίγες ημέρες είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς με γεωργικό εργαλείο.

Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ένας 60χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας. Η σχετική ποινική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, ο 60χρονος κατείχε στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλιππιάδας, υλικό με πορνογραφία ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφίες και σκίτσα με παιδική πορνογραφία.

Επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα γεωργικό εργαλείο, καθώς και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή και 7 ψηφιακοί δίσκοι (DVD’s), οι οποίοι θα αποσταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, ο 60χρονος είχε συλληφθεί αρχικά το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου 2014, ύστερα από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας και συκοφαντικής δυσφήμησης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο 60χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με γεωργικό εργαλείο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα αναρτηθούν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Από 1ης Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS net των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) που σημαίνει ότι στις 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου. Οριστικές αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων καταβολής του φόρου δεν έχουν ακόμη ληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί σε 5 δόσεις ως και το τέλος του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις Ε9 μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 11 πμ. Το υπουργείο προειδοποιεί ότι μετά την προθεσμία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014. Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων Ε9 θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Λιβερία κλείνει τα σύνορά της λόγω του Έμπολα


Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο του μεγαλύτερου τμήματος των χερσαίων συνόρων της χώρας της - η οποία γειτνιάζει με 3 κράτη: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουϊνέα και την Ακτή Ελεφαντοστού - και την ενίσχυση του δυναμικού υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς επιχειρεί να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

«Όλα τα σύνορα της Λιβερίας θα κλείσουν, με εξαίρεση τα βασικά σημεία εισόδου» στη χώρα, ανέφερε η Σίρλιφ σε μια ανακοίνωση που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου και έχει ημερομηνία Κυριακή 27η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου, τα σημεία εισόδου που δεν επηρεάζονται από το μέτρο του κλεισίματος είναι το διεθνές αεροδρόμιο Ρόμπερτς της Μονρόβιας, το αεροδρόμιο Τζέιμς Σπρινγκς Πέιν και τρεις σημαντικές χερσαίες πύλες εισόδου: η Φόγια και η Γάντα (σύνορα με τη Γουϊνέα) και το Μπο Ουοτερσάιντ (μεθόριος με Σιέρα Λεόνε).

«Σε αυτές τις πύλες εισόδου θα εγκατασταθούν κέντρα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου» και στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής ελέγχου της μετανάστευσης, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα ή εξέρχονται θα υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, διευκρίνισε η πρόεδρος.

Σύμφωνα με την ίδια, σε συνολικά 7 από τις 15 επαρχίες της Λιβερίας έχουν εντοπιστεί κρούσματα της επιδημίας που μαίνεται από τις αρχές του έτους στη δυτική Αφρική. Οι πληγείσες περιοχές είναι οι «Λόφα, Μοντσεράντο, Μπονγκ, Μπόμι, Γκραντ Γκέντε και Μαργκίμπι, Νίμπα».

Έκκληση του ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση οι ασθενείς να μεταβαίνουν για νοσηλεία αμέσως μόλις αντιληφθούν τα πρώτα συμπτώματα.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από τον αιμορραγικό πυρετό που προκαλεί ο ιός Έμπολα πρέπει να μεταβαίνουν για νοσηλεία σε φυλασσόμενα κέντρα μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, συμβούλεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Πρέπει να σταματήσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμα κατά το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία. Όσο γρηγορότερα οι ασθενείς πηγαίνουν να νοσηλευτούν σε ασφαλή νοσηλευτικά κέντρα τόσο περισσότερο έχουν ελπίδες να πάρουν εξιτήριο και να μη μεταδώσουν την ασθένεια στους δικούς τους» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ, ο Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική που ακολουθεί ο οργανισμός δεν έχει αλλάξει από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του ιού Έμπολα στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, δύο ημέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας και μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής (20 εκατομμύρια κάτοικοι).
«Η στρατηγική του ΠΟΥ είναι να επιτεθούμε στην ασθένεια στη ρίζα της, να εντοπίσουμε τα πρόσωπα που έχουν ασθενήσει στα χωριά και να τους αναλάβουμε σε φυλασσόμενα κέντρα» υποστήριξε ο ίδιος.

Η στρατηγική που ακολουθείται είναι η ίδια στις αστικές ή τις αγροτικές περιοχές, η διαφορά έγκειται στο ότι είναι πιο εύκολο να παρακολουθεί κανείς τα κρούσματα στα χωριά καθώς μετακινούνται λιγότερο σε σύγκριση με τις πόλεις, συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έως την 20ή Ιουλίου, είχαν αναφερθεί 1.093 καταγεγραμμένα κρούσματα Έμπολα, 660 εκ των οποίων είναι θανατηφόρα.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 454 κρούσματα, 219 εκ των οποίων θανατηφόρα, στη Γουϊνέα 415 κρούσματα, εκ των οποίων 319 θανατηφόρα και στη Λιβερία 224, από τα οποία τα 127 ήταν θανατηφόρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επίγειοι παράδεισοι των δισεκατομμυριούχων


Τι κοινό μπορεί να έχει το αφεντικό της εταιρείας πληροφορικής Oracle και τρίτος πλουσιότερος Αμερικανός, με περιουσία στα 30 δισ. δολάρια, με τον Μελ Γκίμπσον ή τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, επικεφαλής της Virgin;

Εκ πρώτης όψεως ότι είναι διάσημοι, ο καθένας στον τομέα του και φυσικά πάμπλουτοι.

Ωστόσο, έχουν ένα ακόμα κοινό σημείο, ότι όλοι έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα παραδείσιο νησί, άλλοι για να…αράζουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, κυρίως των παπαράτσι κι άλλοι γιατί ακόμα και στον…παράδεισο βλέπουν ευκαιρίες για μπίζνες.

Πάντως, η λίστα των εκατομμυριούχων που αγοράζει ένα νησί όλο και μεγαλώνει, εξάλλου κυκλοφορεί και ως ανέκδοτο μεταξύ των κοσμικών κύκλων ότι δηλαδή δεν είσαι πραγματικά πλούσιος, αν δεν έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα νησί.

Σε ορισμένες, όμως, περιπτώσεις, «φασαρίες» μπορεί να έχει κανείς και στον παράδεισο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Τεντ Τέρνερ, ιδρυτή του CNN.

Το 1979 αγόρασε το νησί Άγιος Φίλιππος στις ακτές της νότιας Καρολίνας, σύντομα όμως βρέθηκε μπλεγμένος με τη δικαιοσύνη, καθώς στις οικογένειες – απόγονοι σκλάβων που απελευθερώθηκαν και που κατοικούσαν στο γειτονικό νησί της Αγίας Έλενας – είχε δοθεί μία περιοχή από το νησί του Τέρνερ ως βοσκοτόπι και κυνηγότοπος.

Τελικά, οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν, καθώς ο Τέρνερ συμφώνησε το 2002 να τους δωρίσει την αμφισβητούμενη περιοχή. Έκτοτε, όμως, επισκέφθηκε το νησί ελάχιστες φορές...

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς


Στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ αναρτώνται σήμερα οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Οι πίνακες έχουν ως εξής:

Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)
Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών -2,5 ετών)
Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία
Πίνακας μη δικαιούχων

Οι παραπάνω πίνακες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Επιτροπών Ενστάσεων και επιλογής βρεφών και νηπίων, οι οποίες συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 60469/14-07-2014 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα ΑΤΜ που βγάζουν...νερό


Τεράστιο πρόβλημα είναι η ακαταλληλότητα του νερού στην Ινδία και έτσι οι αρχές σκέφτηκαν έναν περίεργο μεν τρόπο που όμως αποτελεί μία λύση για τους πολίτες, ώστε να προμηθεύονται πόσιμο νερό.

Στο Νέο Δελχί λοιπόν εγκαταστάθηκαν πιλοτικά ATΜ που βγάζουν νερό.

Δείτε το βίντεο του BBC




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολες ώρες για τον Μόρα


Δύσκολες ώρες περνάει ο αδερφός του Βαγγέλη Μόρα, Δημήτρης ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Στο πλευρό του, ο 32χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Βερόνα, που βρίσκεται στην Αυστραλία για να προβεί σε δωρεά μοσχεύματος, προκειμένου να σώσει τον αδερφό του.



Στη Μελβούρνη έχει μεταβεί εσπευσμένα ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας. Ο 32χρονος παίκτης της Βερόνα θα δωρίσει μυελό των οστών προκειμένου να σώσει τον αδερφό του, Δημήτρη, που πάσχει από λευχαιμία. Η εγχείρηση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Αυγούστου.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο διεθνής ποδοσφαιριστής προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος. Την Κυριακή (27/7) μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter μαζί με τον αδερφό του, από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

Δείτε τη φωτογραφία και τη χιουμοριστική λεζάντα με την οποία τη συνόδευσε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...