Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κατέθεσαν αιτήματα και πάνε σε διάλογο με την κυβέρνηση κάποιοι από τους αγρότες


Κάθε μπλόκο ζητά... ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα


Περιμένουν το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό οι αγροτοσυνδικαλιστές των μπλόκων, αλλά είναι πλέον πολυδιασπασμένοι, ζητώντας χωριστές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει το "Έθνος" το νέο αυτό πρόβλημα που προέκυψε δημιουργεί παράταση στην εκκρεμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η Συντονιστική Επιτροπή των Τεμπών, που έχει αποστείλει το πλαίσιο των αιτημάτων της από την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής συλλέγουν υπογραφές για το κείμενο των θέσεών τους και υποστηρίζουν πως δεν έχουν κοινό πλαίσιο συζήτησης και δεν μπορούν να βρεθούν μαζί με τα Τέμπη.

Η Συντονιστική των Τεμπών θεωρεί ως «μεγάλη επιτυχία» την υιοθέτηση του μητρώου αγροτών από το σύνολο των αγροτοσυνδικαλιστών των μπλόκων -εκτός της ΠΑΣΥ-, το οποίο όμως θεωρεί ως... δική της πρόταση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, που ενσωματώνει στο πλαίσιό της αιτήματα επιπλέον των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοκόμων.

Αλλά και η Πρωτοβουλία Αγροτών υποστηρίζει ότι έχει διαφορετικά αιτήματα, τα οποία μάλιστα έχουν αποστείλει από τον Νοέμβριο και θέλουν να συναντήσουν μόνοι τους τον πρωθυπουργό, ενώ και οι ακραίοι του μπλόκου του Προμαχώνα θέλουν επίσης να είναι μόνοι τους.

Ο Βαγγέλης Μπούτας και οι αγρότες της Νίκαιας επέστρεψαν χθες από το διήμερο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και διαμηνύουν πως δεν επιθυμούν συνάντηση με κανέναν, ενώ θα κάνουν σήμερα νέα σύσκεψη για να δουν πώς θα κινηθούν από δω και πέρα.

Με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός θα απουσιάζει Τετάρτη και Πέμπτη, στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αντίστοιχα, και ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποια πρόσκληση για ραντεβού στην Αθήνα, οι όποιες εξελίξεις προσδιορίζονται είτε για αύριο είτε για την Παρασκευή.

Η πολυδιάσπαση αναδεικνύει το... μπάχαλο που επικρατεί στα μπλόκα, τα οποία άρχισαν ήδη να... φυλλορροούν, καθώς αρκετά τρακτέρ έχουν αποχωρήσει και έχουν επιστρέψει στον κάμπο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κάποιοι οργανώνουν νέο συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, αλλά η πρόταση σκοντάφτει στην απροθυμία των αγροτών να τους ακολουθήσουν.

Στα περισσότερα μπλόκα θα γίνουν σήμερα συσκέψεις και οι αγρότες θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους για την επόμενη μέρα με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό των ατόμων που θα πάρουν μέρος σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ήδη και γι΄αυτό «βγήκαν τα μαχαίρια» και οι διαβουλεύσεις γίνονται περισσότερο στο παρασκήνιο, παρά στο προσκήνιο.

-------

Έσπασε το μέτωπο των αγροτών και κατεβαίνει στο Μαξίμου για διάλογο

«Δίνουμε στο Μαξίμου προθεσμία 48 ωρών για να μας απαντήσει επί των αιτημάτων μας».

Στην Αθήνα κατεβαίνει το πανελλήνιο συντονιστικό των αγροτών για να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση.

Το συντονιστικό δεν εκπροσωπεί όλα τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα, ωστόσο κάνει το πρώτο βήμα και κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραδώσει τα αιτήματά των αγροτών.

Αντιπροσωπεία των αγροτών θα καταθέσει σήμερα στο Μαξίμου αλλά και στα γραφεία των κομμάτων τα βασικά αιτήματα των αγροτών. «Δεν θα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Θα παραδώσουμε τα αιτήματα και θα φύγουμε. Δίνουμε στο Μαξίμου προθεσμία 48 ωρών για να μας απαντήσει επί των αιτημάτων μας. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση μας...», είπε ο Δημήτρης Δημογιάννης, αγρότης από τον Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει τριμελής αντιπροσωπεία από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλαδή των μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην διήμερη κινητοποίηση της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία θα καταθέσει φάκελο με τις προτάσεις της στην γραμματεία του Μαξίμου ώστε να πρωτοκολληθεί.

Στη συνέχεια οι αγρότες θα περιμένουν την επίσημη πρόσκληση από την Κυβέρνηση ώστε να αρχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών.

-------

Η κυβέρνηση περιμένει αιτήματα και από άλλους αγρότες

Αποστόλου: Είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες.

Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, με δήλωση που έκανε στη Βουλή μόλις πληροφορήθηκε ότι υποβλήθηκαν αιτήματα αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες.

Στην Αθήνα κατέβηκε το πανελλήνιο συντονιστικό των αγροτών για να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση.

Το συντονιστικό δεν εκπροσωπεί όλα τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα, ωστόσο κάνει το πρώτο βήμα και κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραδώσει τα αιτήματά των αγροτών.

-------

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα αγροτών


Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέθεσε τις προτάσεις της και τις θέσεις της η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Στη βάση αυτών των προτάσεων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Διαβάστε αναλυτικά τα αιτήματά των αγροτών όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Αυγή":


Για το Ασφαλιστικό οι αγρότες ζητούν:

• Διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης των αγροτών (αριθμός ασφαλισμένων εώς σήμερα 612.778 ενώ οι δηλώσεις ΟΣΔΕ είναι 730.000).
• Κάθετη διοικητική και οικονομική διάκριση του ΟΓΑ σε 2 ταμεία. Α) Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών στο οποίο θα ενταχθούν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα προκύψουν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης ασφάλισης (Ν.2458/1997). Β) Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ.
• Διατήρηση των 7 κατηγοριών ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα για τους «επαγγελματίες αγρότες» με τις τιμές ασφαλιστικής εισφοράς που ισχύουν σήμερα και ενισχύουν το ταμείο με την υπάρχουσα αναπροσαρμογή που προκύπτει από την αλλαγή κατηγορίας.
• Εισροή εσόδων σε ποσοστό 10% από την καταγραφή των περίπου 300.000 οικονομικών μεταναστών με δυνατότητα ασφάλισης τους, στον Ο.Γ.Α. (Εργόσημο). Εκτίμηση εισροών: 100 εκ/έτος
• Απόδοση ισόποσων ασφαλιστικών εισφορών στο Τ.Α.Α. εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων Φορέων Κύριας Ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν γεωργικό εισόδημα είτε απ' ευθείας ως ασφαλιστικές εισφορές Τ.Α.Α., είτε μέσω αυξημένου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας πέραν του 13% που ισχύει για τους «επαγγελματίες αγρότες». Το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 13% ποσοστού αποδίδεται στο Τ.Α.Α.
• Εφαρμογή ως το 2020 (συμβατή με νέα ΚΑΠ 2014-2020) του ως άνω συστήματος και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης μετά το τέλος της τετραετίας για την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείουΤ.Α.Α. καθώς και λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποδειχθεί ότι απαιτούνται.
• Κίνητρα ένταξης νέων ασφαλιζόμενων στο ΟΓΑ

Όσον αφορά το Φορολογικό, τα αιτήματα είναι:

• Να συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη η εφαρμογή του Ν. 4172/2013 άρθρο 29 παρ. 3 (τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση, φορολογούνται με συντελεστή 13%)
• Να υπάρχει αφορολόγητο ποσό ύψους 12.000 ευρώ για τους "κατά κύριο επάγγελμα αγρότες", για το εισόδημα που προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα (παρ. στ, άρθρο 3 Ν. 3874/2010) καθώς και 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
• Εξάλλου, στην οικογενειακή εκμετάλλευση εργάζεται καθημερινά, ο (η) σύζυγος και πολλές φορές εποχιακά και τα παιδιά αυτών, για να καλύψουν τις φοιτητικές τους δαπάνες και άλλα.
• Επ' αυτού δε μπορεί να εκδοθεί "παραστατικό εξόδου"/
• Επίσης δεν υπάρχουν αποσβέσεις για τον υφιστάμενο μηχανολογικό εξοπλισμό, κτηριακές εγκαταστάσεις, γεωργοκτηνοτροφικές και αλιευτικές υποδομές, καθώς και η κατοχή γης, η οποία μάλιστα καταβάλει και ΕΝΦΙΑ.
• Κατάργηση της τροπολογίας Βαλαβάνη Ν. 4328 αρ. 2 παρ. 1 της 14/5/2015 (όπου φορολογούνται ενιαία, συνδεδεμένη ενίσχυση, γεωργοπεριβαλλοντολογικά προγράμματα, Σχέδια Βελτίωσης)
• Να παραμείνει η προκαταβολή επόμενου έτους στο 27,5% λόγω απαιτήσεων ρευστότητας

Παράλληλα προτείνουν ως ισοδύναμα:

– Με την εφαρμογή του Ν. 4172/2013 για το φορολογικό έτος 2014, ήδη οι αγρότες πληρώνουν επιπλέον 440 εκ. Ευρώ, από τον προηγούμενο φορολογικό Ν. 2238 που εφαρμόστηκε τα τελευταία 25 έτη.

Με το Ν. 4172/2013 καταπολεμάται:

• Η φοροδιαφυγή, με την έκδοση Τιμολογίων που ζητά ο παραγωγός – αγρότης, για την αγροτική του δραστηριότητα (έσοδα- έξοδα).
• Η φοροδιαφυγή, μέσω έκδοσης πλαστών Τιμολογίων από μεγαλέμπορους, επωφελούμενοι τον Φ.Π.Α. εις βάρος του Κράτους.
• Και το πιο σημαντικό απ' όλα, είναι ότι: Ο πρωτογενής τομέας συντηρεί τουλάχιστον 120 επαγγέλματα, καθώς και την εγχώρια βιομηχανία – βιοτεχνία, μέσω αγοράς εφοδίων και μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, με τα εξής θετικά επακόλουθα:

1 .Εισρέουν έσοδα στο Κράτος
2. Δημιουργεί και συντηρεί θέσεις εργασίας
3. Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ο.Γ.Α. και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων
4. Κρατιούνται οι Περιφερειακές πόλεις ζωντανές, αποφεύγεται η ερήμωση της υπαίθρου, με κοινωνικά αλλά και Εθνικά επακόλουθα καθώς και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τελικά, από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι αγρότες πλήρωσαν ήδη προκαταβολικά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 για το φορολογικό έτος 2014, με επιπλέον 680 εκ. Ευρώ (440 από αλλαγή συντελεστή φορολόγησης + 260 από τον Νόμο Βαλαβάνη: 4328/14-5-2015).

Τέλος, τα αιτήματα που αφορούν το Κόστος Παραγωγής είναι:

• Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια για όλους.
• Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος για μειωμένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου στους «επαγγελματίες αγρότες» με χρήση δεικτών κατανάλωσής του, ανά είδος καλλιέργειας και ανά στρέμμα.
• Για την ίδια κατηγορία «επαγγελματιών αγροτών» μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για αγροτική χρήση.
• Αυστηρός έλεγχος εκ μέρους του κράτους στις εναρμονισμένες πρακτικές που αναπτύσσονται σε βάρος των αγροτών στον τομέα των εφοδίων και στον τομέα εμπορίας- διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.
• Ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων – αποζημιώσεων, που θα τηρείται εκ μέρους των Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ. (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ)
• Άμεση προκήρυξη των μέτρων ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων μείωσης του κόστους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
• Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών προσδιορισμού των οριστικών ατομικών δικαιωμάτων καθώς και ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2015.
• Άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρηση παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους.
• Ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκότοπων
• Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα
• Καμία επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος, πλέον των 7 ημερών
• Ακύρωση του μέτρου επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Παράλληλα αιτήματα καταθέτουν και οι αλιείς:

Για το Φορολογικό:

• Η φορολόγηση των συνεκμεταλλεύσεων, κάτω των 10 κοχ, να είναι ισότιμη με αυτή των άλλων αλιέων, που είναι κατά κύριο επάγγελμα αλιείς στο 13% αντί του 26% που είναι σήμερα.
• Οι κατά κύριο επάγγελμα αλιείς να τυγχάνουν και των απαλλαγών φορολογιών και άλλων ( π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο, απαλλακτικό Φ.Π.Α.).
• Οι νεοεισερχόμενοι αλιείς τα πρώτα δυο χρόνια να απαλλάσσονται από φορολογικές υποχρεώσεις , ώστε να μπορούν να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της νέας τους δραστηριότητας.

Για το Ασφαλιστικό:

• Οι αλιεργάτες να ασφαλίζονται όπως οι εργάτες γης, με εργόσημο, και όχι με το σημερινό καθεστώς στο οποίο ασφαλίζονται με τον μήνα. Διότι ένα αλιευτικό σκάφος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν εργάζεται ολόκληρο τον μήνα.

Για το Κόστος Παραγωγής:

• Άμεσες αποζημιώσεις στους κατά κύριο επάγγελμα αλιείς για καταστροφές από θηλαστικά (δελφίνια, φώκιες κ.α.) στα δύχτια παραγάδια όπως επίσης και από φυσικές καταστροφές.
• Να ενταχθεί στο ΕΠΑλθ 2014-2020 η αντικατάσταση σκάφους στους κατά κύριο επάγγελμα αλιείς, και αποκλειστικά στους παράκτιους αλιείς, για να έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στον αλιευτικό τουρισμό, καθώς σήμερα είναι δύσκολο με τα συγκεκριμένα αλιευτικά να μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν.
• Εντατικότεροι έλεγχοι στις ιχθυαγορές-λιανικό εμπόριο για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλιευμάτων.
• Να δίνονται άμεσα οι επιδοτήσεις στους κατά κύριο επάγγελμα αλιείς για εκσυγχρονισμό κ.α. διότι πραγματοποιούνται με ιδία κεφάλαια. Όπως επίσης να υπάρξει και άμεση πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.
• Να μπορεί ο αλιέας ο οποίος βρίσκεται σε ρύθμιση (ΟΓΑ,εφορία) να ενταχθεί στο ΕΠΑλθ 2014 -2020.
• Να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στην ερασιτεχνική αλιεία και να επιβάλλονται μεγαλύτερες ποινές, ώστε να αποφευχθεί και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο και κατά συνέπεια η μεγάλη φοροδιαφυγή που προκαλείται από αυτό.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αντιδράσεις από ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ για την προκλητική συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι - Απειλές δέχεται η κοπέλα στο βίντεο


Τη συμπεριφορά του υπαλλήλου σεκιούριτι στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, με τον Αφρικανό επιβάτη, σχολιάζει ο ΟΑΣΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι τα δικαιώματα των επιβατών πρέπει να γίνονται από όλους σεβαστά και ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

«Από τις Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοινώνεται ότι τα δικαιώματα όλων των επιβατών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή ιθαγένειας, που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι αναφαίρετα και πρέπει να γίνονται σεβαστά όχι μόνον από το προσωπικό των συγκοινωνιακών εταιρειών του Ομίλου, αλλά και από το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων που με οποιονδήποτε τρόπο συνεργάζονται με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συγκοινωνίες Αθηνών δηλώνουν ότι πρόσφατο συμβάν στον ηλεκτρικό αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και έχουν ζητήσει ήδη από την συνεργαζόμενη εταιρία φύλαξης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού της, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους.

Η προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών διασφαλίζεται αφ΄ενός με τους εσωτερικούς κανονισμούς προσωπικού κάθε εταιρείας των Συγκοινωνιών Αθηνών και αφ΄ετέρου με την Χάρτα Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές –Επιβάτες (Χ.Υ.Κ.), η εφαρμογή των οποίων θέτει τα όρια και τις δικαιοδοσίες του προσωπικού και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών.

Ο ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος για την τήρηση της Χάρτας Υποχρεώσεων προς τους Επιβάτες-Καταναλωτές στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενημερώνει τους πολίτες για τα δικαιώματά τους στην διεύθυνση http://www.oasa.gr/pdf/el/ya_xyk_2015.pdf.

-----------------

Τη συμπεριφορά του υπαλλήλου security στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, προς τον Αφρικανό επιβάτη, καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της”.

-----------------

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι κατά Αφρικανού μετανάστη σε συρμό του Ηλεκτρικού.

Ο υπάλληλος απαίτησε από τον μετανάστη να κατέβει από το βαγόνι επειδή όπως ισχυριζόταν ενοχλούσε η βαλίτσα του. Την ίδια ώρα η επιβάτης που κατέγραψε το περιστατικό αναφέρει πως «από χθες που το βίντεο είναι στο διαδίκτυο, δέχομαι μηνύματα με ύβρεις και απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας».

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα της μείνει αξέχαστη για τους … λάθος λόγους


Θύμα φάρσας που θα θυμάται για ολόκληρη την ζωή της έπεσε από τον σύντροφο της μια νεαρή Αγγλίδα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο «δράστης» είχε σχεδιάσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει γίνει ανάρπαστο. Ο 22χρονος αρχικά γονάτισε μπροστά από την σύντροφο του και άρχισε να της κάνει ερωτική εξομολόγηση. Στη συνεχεία έβγαλε ένα κουτί από την τσέπη του, με την νεαρή κοπέλα να πιστεύει ότι μέσα υπήρχε δακτυλίδι.

Τελικά αντί για μονόπετρο υπήρχε ένα φακελάκι με τσάι. Η νεαρή μόλις κατάλαβε τη φάρσα πέταξε το κουτί και έφυγε από το δωμάτιο ενώ ο σύντροφος της δεν μπορούσε να σταματήσει να γελά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασθενής το έσκασε από την εντατική για να πιει μπύρες


Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν οι πελάτες και οι υπεύθυνοι ενός καταστήματος στην πόλη Σαγιάνογκορσκ στη Ρωσία το βράδυ της Κυριακής. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είδαν μπροστά τους έναν ημίγυμνο άντρα, τυλιγμένο με ένα λευκό σεντόνι. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο άντρας το είχε… σκάσει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στην οποία νοσηλευόταν, για να αγοράσει μια μπύρα. Ο ασθενής, ο οποίος είχε ορούς στα χέρια του, περπάτησε στους -16 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να πιει λίγο αλκοόλ. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελέφαντας με ερωτική απογοήτευση... ισοπέδωσε 19 αυτοκίνητα


Ένας ελέφαντας εξαγριώθηκε όταν το ταίρι του δεν ανταποκρίθηκε στο ερωτικό του κάλεσμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και κατέστρεψε 19 αυτοκίνητα από τα νεύρα του.

Οι κάμερες συνέλαβαν τον ελέφαντα να ισοπεδώνει τα αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο, προκαλώντας τους μάλιστα εκτεταμένες ζημιές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει αύριο το ΟΕΕ για το Ασφαλιστικό


Στόχος ο συντονισμός των δράσεων με τους λογιστές.

Συνεδριάζουν αύριο στις 13:00 το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κόλλια, με τους επικεφαλής των ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Στόχος της συνεδρίασης ο συντονισμός των δράσεων και των επόμενων κινητοποιήσεων σχετικά με το θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό και στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών προς τα ταμεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ύποπτος για την επίθεση στον Αργύρη Λίβα και ο πόλεμος συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Ο φάκελος της ΕΛ.ΑΣ. με την επίθεση στον Αργύρη Λίβα, ο ύποπτος και ο «πόλεμος των συμφερόντων» με φόντο το ποδόσφαιρο.

ναν νεαρό, κατηγορούμενο για ληστείες τραπεζών αλλά και για σχέδιο επίθεσης εναντίον ενός δικαστικού, θεωρεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ. έναν από τους βασικούς υπόπτους για την εγκληματική επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του 48χρονου δικηγόρου κ. Αργύρη Λίβα τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, που ασχολείται με ποδοσφαιρικά κυρίως θέματα, προερχόταν από την «καρδιά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα» και ότι πιθανόν σχετίζεται με «πόλεμο συμφερόντων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο οποίος μπορεί να έχει και συνέχεια - μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δικηγόρος προσπαθεί να συνέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του. Μεταφέρει στους φίλους του ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιος ήταν ο λόγος της ενέργειας σε βάρος μου», ότι «θέλω να αφήσω πίσω αυτή την τραγική εμπειρία» και πως κύριος φόβος του είναι τυχόν νέα επίθεση εναντίον του.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών προσπαθούν να αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από δύο συνολικά καταθέσεις που έχει δώσει - η μία προ μερικών ημερών - κυρίως σχετικά με τις κινήσεις του πριν από την αιματηρή επίθεση αλλά και τα πιθανά κίνητρα των δραστών. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως το τελευταίο διάστημα φέρεται ότι διαθέτουν κρίσιμες πληροφορίες για τους φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης και επιχειρούν να αντλήσουν αποδεικτικά στοιχεία από τις σαρώσεις των κινητών αλλά και από κάμερες γειτονικού στον τόπο της επίθεσης σουπερμάρκετ, ακόμη και από άλλα σημεία της Αθήνας.

«Ευαίσθητος φάκελος»

«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει σειρά στοιχείων για την επίθεση εναντίον του κ. Λίβα, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και «ευαίσθητους» φακέλους που χειρίζεται τις τελευταίες εβδομάδες η Ασφάλεια Αττικής. Η εγκληματική ενέργεια σημειώθηκε περίπου στις 18.00 της 21ης Δεκεμβρίου σε ένα αδιέξοδο στην οδό Οδυσσέως 19 στο Νέο Φάληρο, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η κατοικία του δικηγόρου. Εκείνη την ώρα ο κ. Λίβας επέστρεφε με τη μοτοσικλέτα του από εργασία στα γραφεία της ΕΠΟ στου Γουδή.

Οταν πλησίασε προς το στενό αδιέξοδο, δύο κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα (περιγράφονται ως εύσωμοι και ένας εξ αυτών «αρκετά ψηλός») έφραξαν την είσοδο. Ο συνεπιβάτης έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές τον αιφνιδιασμένο κ. Λίβα ψηλά στο αριστερό πόδι. Υστερα περνώντας με χαρακτηριστική ψυχραιμία από την άλλη πλευρά σήκωσε ξανά το πιστόλι για να πυροβολήσει από κοντά και στον δεξιό μηρό.

Οπως έχει αναφέρει ο κ. Λίβας, βρήκε το κουράγιο να πει: «Δύο σφαίρες δεν είναι αρκετές;». Σύμφωνα ωστόσο με μαρτυρίες γειτόνων, όχι πλήρως επιβεβαιωμένες, εκείνη την ώρα το άλλο άτομο που επέβαινε στη μοτοσικλέτα ακούστηκε να του φωνάζει «τρεις, τρεις» παρακινώντας τον συνεργό του να πυροβολήσει ξανά. Ετσι και εγινε. Χωρίς να πει τίποτε ο ένοπλος πυροβόλησε από απόσταση λίγων εκατοστών άλλη μία φορά.

Οι αξιωματικοί επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν το επαγγελματικό προφίλ και να προσδιορίσουν τις «τυχόν» εκκρεμότητες του δικηγόρου.

Οι υποθέσεις του δικηγόρου

Ο κ. Λίβας, με καταγωγή από το Διακοπτό, έχει χειρισθεί από το 1995 δεκάδες δικαστικές υποθέσεις στον αθλητικό χώρο και είχε συνεργασθεί με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Βέροια και πολλές άλλες, έχοντας ως πελάτες δεκάδες αθλητικούς παράγοντες αλλά και ποδοσφαιριστές. Προ αρκετών ετών το όνομά του είχε μνημονευθεί σε συνομιλίες για την υπόθεση της επονομαζόμενης «παράγκας» (σύστημα επιρροής διαιτησίας) που δεν είχε δικαστική συνέχεια.

Το τελευταίο διάστημα ήταν νομικός εκπρόσωπος της Βέροιας στον ελεγχόμενο ως «χειραγωγημένο» ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0) τον Ιανουάριο του 2013, δηλώνοντας ότι «δεν υπήρξε παράνομη συνεννόηση». Μια υπόθεση ωστόσο που, σύμφωνα με αστυνομικούς και δικαστικούς, έχει «πολλές άγνωστες παραμέτρους». Ο κ. Λίβας τελευταία χειριζόταν υποθέσεις με οικονομικές απαιτήσεις ποδοσφαιριστών από την ΠΑΕ Πανιώνιος την οποία εκπροσωπούσε. Επιπλέον διατηρούσε επαφές με αθλητικό παράγοντα που έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» που εκδικάζεται αυτές τις ημέρες.

Όπως αναφέρει ο κ. Λίβας σε συνεργάτες του, «καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν ήταν τέτοιας φύσης και έντασης ώστε να προκαλέσει τέτοιο, υποτίθεται, "ανταποδοτικό" εκδικητικό χτύπημα ούτε είχε ασχοληθεί ποτέ με το στοίχημα». Οσο για τη φημολογία ότι χτυπήθηκε λόγω του «Noor 1», αυτό είναι εντελώς αστήρικτο και χωρίς κίνητρο. Και αυτό διότι εκείνος «μιλούσε απλώς με έναν κατηγορούμενο που ήταν παλιός φίλος του και δεν είχε καμία ανάμειξη στην ουσία της υπόθεσης».

Οι ίδιοι αξιωματικοί μιλούν για «σοβαρό ενδεχόμενο ο δικηγόρος να έπεσε θύμα πολέμου χαρακωμάτων από αθλητικούς παράγοντες και η επίθεση να ήταν "μήνυμα" και με το δεδομένο ότι δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας». Μάλιστα στις 31 Δεκεμβρίου, λόγω αυτής της υπόνοιας ή και του πολέμου εντυπώσεων, η πειραϊκή ΠΑΕ επικήρυξε τους δράστες της επίθεσης με 300.000 ευρώ.

Υποψίες

Ο νεαρός «μπράβος» και οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις
Στις δύο καταθέσεις του στους αστυνομικούς ο δικηγόρος κ. Αργύρης Λίβας περιέγραψε τις επαγγελματικές «εκκρεμότητές» του. Οι αστυνομικοί δεν φέρεται να απέκτησαν σαφή προσανατολισμό. Στοιχεία επιχειρήθηκαν να αντληθούν και από πρόσωπα που γνωρίζουν τα αθλητικά παρασκήνια.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους, εκτός των άλλων, και σε νεαρό «μπράβο» και ληστή τραπεζών - εντός και εκτός Αθηνών. Το όνομά του έχει μνημονευθεί σε δικογραφία προ μερικών ετών για σχέδιο δολοφονίας δικαστή που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ο ίδιος είχε και παλαιότερες καταδίκες για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ θεωρείται ότι είχε επαφή με γνωστούς ανθρώπους της νύχτας και βαρυποινίτες.

Οι αξιωματικοί ερευνούν αν η επίθεση στον κ. Λίβα έχει οποιαδήποτε σχέση - όσον αφορά τους φυσικούς αυτουργούς - με εκείνη που σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014 στον Κολωνό με θύμα τον πρώην διεθνή διαιτητή κ. Χριστόφορο Ζωγράφο. Τότε είχε δεχθεί επίθεση ροπαλοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για νέο κύκλο εγκληματικών ενεργειών στο όνομα του ποδοσφαίρου και μιλούν για την εξαιρετική δυσκολία να εξιχνιασθούν τέτοιου είδους επιθέσεις. Υπενθύμιζαν τις εκκρεμείς περιπτώσεις της βομβιστικής επίθεσης το ξημέρωμα της 23ης Φεβρουαρίου 2012 στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα (κύρια αφορμή της έρευνας του εισαγγελέα κ. Αριστείδη Κορέα για την ποδοσφαιρική διαφθορά), εκείνη εναντίον του πρώην διεθνούς διαιτητή κ. Γιώργου Δαλούκα στις 4 Δεκεμβρίου 2011, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο ΙΧ του στον Βόλο, όπως και μια παλιότερη με τον άγριο ξυλοδαρμό του διαιτητή Φίλιππου Μπάκα στο Καλαμάκι την 1η Μαΐου 1995. Η μόνη υπόθεση που φέρεται να έχει διαλευκανθεί - παρότι διατυπώνονται ερωτήματα - είναι ο ξυλοδαρμός του πρώην αρχιδιαιτητή κ. Κύρου Βασσάρα στις 30 Οκτωβρίου 2010 με κατηγορουμένους ποινικούς που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κακοποιήσεις ζώων στις κινητοποιήσεις αγροτών καταγγέλλει η Ιγγλέζη


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή.

Θέμα κακοποίησης των ζώων από διάφορες επαγγελματικές ομάδες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους θέτει στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνη Ιγγλέζη, με αναφορές της προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η κ. Ιγγλέζη, καταθέτει σχετικές επιστολές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης αναφορικά με την κακοποίηση ζώων στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.

Επισυνάπτει μάλιστα προς τους συναρμόδιους υπουργούς επιστολή με τα σχετικώς αναφερόμενα και τους καλεί να απαντήσουν, να προβούν στις δέουσες ενέργειες και να ενημερώσουν γι’ αυτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητρόπουλος: Πάμε σε μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις


«Η κυβέρνηση πρέπει να πει με εντιμότητα και καθαρότητα την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι έχει συμφωνήσει σε μειώσεις με τους δανειστές», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, στο Star και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι πάμε σε μεγάλες μειώσεις και στις κύριες συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «οι ποσοτικοί στόχοι είναι μεγάλοι και πολλοί».

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρέβεζα: Ιταλός κυνηγός πυροβόλησε κατά λάθος ομοεθνή του


Άσχημη τροπή πήρε το κυνήγι Ιταλών κυνηγών στον Λούρο της Πρέβεζας, το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ένας 61χρονος Ιταλός κατά τη διάρκεια του κυνηγιού πυροβόλησε κατά λάθος τον 23χρονο ομοεθνή του, επίσης κυνηγό, στο κεφάλι και την πλάτη.

Όπως αναφέρει το pamepreveza.gr, ο 61χρονος άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης και ελαιοκομικών φορέων


Με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (2nd Cretan Olive Oil Competition) από 19 – 20 Μαρτίου 2016 στο Ρέθυμνο με την συνεργασία των:

 Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔHΚ)
 Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ),
 Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ)
 Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
 Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων
 Μεσογειακό Αγορανομικό Ινστιτούτο Χανίων
 Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ»

Η επιτυχής διεξαγωγή και η μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό, το 2015, καθώς και οι πολλές διακρίσεις από το εξωτερικό, που ακολούθησαν για τα βραβευμένα Κρητικά ελαιόλαδα, αποτέλεσαν κίνητρα αναζήτησης για βελτίωση της ποιότητας των τυποποιημένων Κρητικών ελαιολάδων, που μπορούν να αναδειχθούν ακόμα καλύτερα, τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν:

Επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου, Συνεταιριστικές Οργανώσεις, και Παραγωγοί ή Ομάδες Παραγωγών που διαθέτουν στην αγορά επώνυμο, τυποποιημένο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συμβατικής ή/και βιολογικής καλλιέργειας.

Η συμμετοχή των ποιοτικών τυποποιημένων Κρητικών ελαιολάδων στο διαγωνισμό θα έχει ως αποτέλεσμα:

• την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιολάδου.
• τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, άρα και την ποιοτική του αναβάθμιση.
• την ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και την προβολή του εντός και εκτός της χώρας μας.

Αξιολόγηση δειγμάτων :

Σε όλα τα δείγματα θα πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση πριν την οργανοληπτική αξιολόγηση. Σε περίπτωση που βρεθούν δείγματα εκτός προδιαγραφών σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ και του IOC, θα αποκλείονται από το διαγωνισμό.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής είναι δυο διακεκριμένοι επιστήμονες με πολυετή εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής και ποιοτικής αξιολόγησης του ελαιολάδου.

Από την Ιταλία, ο Αντόνιο Τζουζέπε Λάουρο, γεωπόνος, ειδικός στην καλλιέργεια της ελιάς, επαγγελματίας γευσιγνώστης, κριτής σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς και σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Καλαβρίας, στην Ιταλία. Επίσης είναι καθηγητής σε θέματα ελαιοκαλλιέργειας και σύμβουλος προώθησης (marketing) για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Από την Ελλάδα, η καταξιωμένη στο χώρο Έφη Χριστοπούλου, panel suvervisor και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας σε χημικές και οργανοληπτικές ιδιότητες, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.

Συντονίστρια του διαγωνισμού είναι η έμπειρη γευσιγνώστρια Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου με πολλαπλές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα μέλη της δεκαμελούς κριτικής επιτροπής αποτελείται από εκπαιδευμένους δοκιμαστές (από όλη την Κρήτη), συμμετέχουν σε διαπιστευμένη οργανοληπτική ομάδα, έχουν εμπειρία στην εφαρμογή της οργανοληπτικής μεθόδου και έχουν πάρει μέρος ως κριτές σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός καθώς και όλα τα ελαιόλαδα που θα βραβευτούν, θα προβληθούν σε Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Στάδια του διαγωνισμού:

• 15 Φεβρουαρίου 2016: Έναρξη αποστολής δειγμάτων.
• 11 Μαρτίου 2016: Κλείσιμο των συμμετοχών και αποστολής δειγμάτων.
• 19 Μαρτίου 2016: Αξιολόγηση δειγμάτων στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «EΝΩΣΗ»
• 20 Μαρτίου 2016: Τελετή βράβευσης στο Ξενοδοχείο Pearl Hotel στο Ρέθυμνο.

Συμμετοχή:

Τους όρους συμμετοχής, τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, και τις on line αιτήσεις στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. www.cretanooc.org

Για περισσότερες πληροφορίες:
-Ασπασία Σταυρουλάκη
Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης
Τηλ: 28313 40705 – κιν: 6979552591
Ε mail: agrodiatrofiki.promo@gmail.com
www.cretanooc.org
-Ελευθερία Γερμανάκη
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ “ΕΝΩΣΗ”
Τηλ: 28312 00883, Κιν: 6974939462
E mail: el.germanaki@ooel.gr
www.cretanooc.org


Πηγή: http://agonaskritis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δρόμος "εξαφανίστηκε" μετά από κατολίσθηση


Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο Κεντρικής-Αναβρυτής στην ορεινή Ναυπακτία.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάθεση σοκ: «Τα έκανα όλα με ξύλο και κόκα»


Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση της 34χρονης συζύγου επιχειρηματία, ο οποίος την εξέδιδε σε επώνυμους πελάτες υποβάλλοντάς την σε ομάδικά όργια.

Η αποκάλυψη της είδησης ήρθε όταν η 34χρονη γυναίκα πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον μαστροπό σύζυγό της, προκειμένου να λάβει τέλος ο εφιάλτης της που είχε ξεκινήσει από το 2013.

Σαδομαζοχιστικά όργια, ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις και ναρκωτικά ήταν το σκηνικό που ζούσε η άτυχη γυναίκα, με τις λεπτομέρειες από την κατάθεσή της να σοκάρουν!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών κατέθεσε πως ο σύζυγός της την υποχρέωνε με το ξύλο, την αναγκαστική χρήση κοκαΐνης και υπό την απειλή ότι θα της πάρει την επιμέλεια των παιδιών να εκδίδεται με το όνομα «Μαρία» και να παίρνει μέρος σε όργια!

Ομαδικές συνευρέσεις, ανταλλαγές συντρόφων, λεσβιακό σεξ με γυναίκες επιχειρηματιών και συντροφιά σε πλούσιους Άραβες, μέχρι και πεολειχία ως αντίτιμο την αγορά κοκαΐνης...

Η σοκαριστική κατάθεση με τις βίλες των οργίων

Όλα ξεκίνησαν μετά τον γάμο της με τον 46χρονο επιχειρηματία και όπως καταθέτει: «Δεν άργησα να καταλάβω ότι ήταν πάρτι οργίων, όπου όλοι οι παριστάμενοι φορούσαν μάσκες και μανδύες, τους οποίους έδιναν με φροντίδα των οικοδεσποτών, προ της εισόδου στον χώρο του πάρτι...». Μάλιστα μετά από λίγο καιρό έκανε πράξη τις πιέσεις του συζύγου της για να βρεθούν σε κλαμπ ανταλλαγής ζευγαριών.

«Μου επέβαλλε συνεχώς να συμμετέχω σε ανταλλαγές ζευγαριών στο κλαμπ... όσο και σε διάφορα σπίτια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας! Κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σε έπαυλη φιλικού ζευγαριού του συζύγου μου... άρχισε μια απροκάλυπτη συζήτηση για επί χρήμασι ανταλλαγή ζευγαριών και την έκδοση των γυναικών που παρευρίσκονταν από τους συζύγους τους για οικονομικό όφελος... Δεν μπορούσα να πιστέψω όσα άκουγα από τα χείλη οικονομικά ισχυρών ανθρώπων.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο σύζυγός μου είχε κλείσει ραντεβού με τον άνδρα στου οποίου την έπαυλη είχαμε βρεθεί για το τραπέζι, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση, η οποία και επετεύχθη. Μετά, ήρθε στο δωμάτιο η σύζυγος του άνδρα, η οικοδέσποινα του τραπεζιού, με την οποία συνευρέθηκα διαδοχικά, παρουσία του συζύγου της. Για τη συνεύρεση αυτή έλαβα το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο ήταν συμφωνημένο από τον σύζυγό μου».

Τα όργια σε βίλες συνεχίστηκαν και μάλιστα σε μία στα Μεσόγεια, το πάρτι των οργίων ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά», με την ίδια να ισχυρίζεται πως άνοιξε την βραδιά με αισθησιακό χορό. Ο σύζυγός της άρχισε να την «πουλάει» και μέσω διαδικτύου, ενώ την υποχρέωνε σε σεξουαλικά μαθήματα μαζί του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Νανά Καραγιάννη μιλάει για την μάχη της με την νευρική ανορεξία


Η Νανά Καραγιάννη μίλησε στην εκπομπή "Καλημερούδια" για την μάχη της με την νευρική ανορεξία και αποκαλύπτει ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της όταν βλέπει παλιές φωτογραφίες.

«Η αρρώστια αυτή μου στοίχισε πράγματα. Έχανα τις δουλειές και μου το λέγαν ανοιχτά και κλαίγοντας ορισμένα από τα αφεντικά μου, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και «γιατί βρε κοριτσάκι μου, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.» Δεν καταλάβαινα, καμία επαφή, νόμιζα ότι απλά με μισούν, με εκδικούνται, υπερβάλλουν γιατί ήθελαν να με διώξουν» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φεστιβάλ κινηματογράφου θέλει την ταινία σου


Δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες.

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τη διερεύνηση του ανθρωπολογικού κόσμου μέσα από την εικόνα και αναζητά ταινίες από ανθρωπολόγους (ή παρόμοιους χώρους), καθώς και φοιτητικές ταινίες στο πλαίσιο διατριβής ή εργασιών.

Συγκεκριμένα, αναζητά:

- Φοιτητικές ταινίες από ανθρωπολόγους (ή επιστήμονες συναφών ακαδημαϊκών πεδίων), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως διπλωματικές εργασίες ή ως μέρος τους.

- Ταινίες από ανθρωπολόγους (ή επιστήμονες συναφών ακαδημαϊκών πεδίων), οι οποίοι συνεχίζουν την κινηματογραφική αναζήτησή τους μετά από το μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό τους επίπεδο.

- Ταινίες από επαγγελματίες κινηματογραφιστές ή φοιτητές σχολών κινηματογράφου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες κατά τη δημιουργία της ταινίας.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις για ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και την αποστολή σχετικού υλικού, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://www.ethnofest.gr/el/ first-page-tab/472-call-for- films-2016-gr.

Το πρώτο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2010, με τα πρώτα φεστιβαλικά βήματα να έχουν ξεκινήσει το 2008 ως ενότητα προβολών του καταξιωμένου Φεστιβάλ «Πλατφόρμα Βίντεο». Διατηρώντας την εκπαιδευτική δράση του, το Φεστιβάλ συνεχίζει να δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες για να αναδείξουν τη δουλειά τους, αναζητώντας, παράλληλα, τη συνέχεια της πορείας των νέων δημιουργών, αλλά και τις ρίζες του Εθνογραφικού Κινηματογράφου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Αντιδρά στο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Την ακύρωση του εθνικού σχεδίου πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων ζητούν με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος, η «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» και πολίτες μεταξύ των οποίων δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες και ξενοδόχοι.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι το επίμαχο σχέδιο είναι αντίθετο στην Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, όπως και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως αναφέρουν η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νομίμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και μη ασφαλείς για το περιβάλλον. Η περιφέρεια Πελοποννήσου υπογραμμίζουν. μεταξύ άλλων ,πως έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση σύμπραξης 27 ετών μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιωτικής

εταιρείας (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού φορέα κατά το νόμο 3389/2005) για την υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού ύψους 160 εκατ.

ευρώ. Επιπλέον, η περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις , είναι αντίθετο στις περιβαλλοντικές διατάξεις της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο άρθρο 24 του Συντάγματος κλπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσες άδειες θα δημοπρατηθούν και πότε ζητούν να μάθουν οι καναλάρχες


«Να απαντήσει ο υπουργός για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές».

Ερωτήματα σχετικά με το πόσες άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς θα δημοπρατηθούν συνολικά, και σε πόσες χρονικές φάσεις, θέτουν οι καναλάρχες.

Όπως αναφέρεται από την ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας): «Η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, όρισε ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικής στόχευσης.

Παράλληλα, παρουσίασε μια Μελέτη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα ότι θα δοθούν και άδειες θεματικού περιεχομένου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι «δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες».

Κατόπιν των παραπάνω, τίθενται εύλογα ερωτήματα προς τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση, που χρήζουν επίσημης απάντησης:

- Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά;
- Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας - και πότε;
- Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;
- Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;

Σε μια χώρα που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η ανάγκη επενδύσεων και επιχειρηματικών δράσεων, θα έπρεπε να είναι σαφές το πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται μάλιστα από το κράτος, με όρους σαφείς και διαφανείς, προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αποφασίσει τη δυνατότητα συμμετοχής του. Όταν οι όροι είναι ασαφείς και αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κάνει δηλώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, γεννιούνται ερωτηματικά για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για το τηλεοπτικό τοπίο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το τέλος των SMS;


Τα κέρδη δισεκατομμυρίων προερχόμενα από SMS αποτελούν πια παρελθόν.

Το 1995 στάλθηκε το πρώτο γραπτό μήνυμα (SMS) στη Γερμανία. Από τότε και για αρκετά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι έκαναν χρήση της υπηρεσίας σύντομου μηνύματος. Το 2012 η επικοινωνία μέσω SMS έφτασε στο ζενίθ της αφού εκείνη τη χρονιά πληκτρολογήθηκαν 59 δισεκατομμύρια μηνύματα. Από τότε όμως οι αριθμοί αυτοί άρχισαν να μειώνονται δραματικά. Το 2013 ήταν περίπου 38 δισεκατομμύρια και το 2014 μόλις 22,5 δισεκατομμύρια μηνύματα.

Την εποχή που οι περισσότεροι χρήστες έχουν ίντερνετ στο κινητό τους, οι περισσότεροι προτιμούν τις αντίστοιχες διαδικτυακές υπηρεσίες μηνυμάτων, όπως είναι για παράδειγμα το WhatsApp. Οι λεγόμενες υπηρεσίες Instant Messaging έχουν κατακτήσει την αγορά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Την ίδια ώρα το Facebook, το μεγαλύτερο online δίκτυο, προσφέρει με την υπηρεσία Messenger τη δική του εναλλακτική στην αποστολή μηνυμάτων που συνδυάζει μια πληθώρα λειτουργιών, όπως για παράδειγμα η κλήση ταξί. Στις αρχές του χρόνου το Messenger ξεπέρασε τους 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η Apple λάνσαρε το 2011 το iMessage, ενώ έναν χρόνο αργότερα στην Ελβετία εμφανίστηκε η υπηρεσία Threema, η οποία προσπαθεί να ξεχωρίσει υποσχόμενη στους πελάτες της κωδικοποίηση των μηνυμάτων με πρόσβαση μόνο στους συμμετέχοντες στη συνομιλία.

«Αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμη τα SMS είναι κυρίως χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνοι που έχουν συνηθίσει. Νομίζω ότι αυτοί θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συνηθίσουν σε κάτι άλλο» λέει ο Ντάνιελ Μπέργκερ, συντάκτης του περιοδικού υπολογιστών C't.

Πλέον τα SMS δεν αποφέρουν κέρδη στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού οι περισσότεροι πελάτες έχουν συμβόλαια που περιλαμβάνουν πακέτα μηνυμάτων, τα οποία δεν χρεώνονται ξεχωριστά αλλά περιλαμβάνονται στην τιμή. Τα κέρδη δισεκατομμυρίων προερχόμενα από SMS αποτελούν πια παρελθόν.

Επιπλέον οι νέες υπηρεσίες προσφέρουν και άλλες λειτουργίες πέρα από την απλή αποστολή μηνυμάτων. «Το WhatsApp και το Messenger γίνονται όλο και περισσότερο πλατφόρμες με επιπλέον υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα η κράτηση σε ένα εστιατόριο» επισημαίνει ο Ντάνιελ Μπέργκερ. Τέτοιου είδους υπηρεσίες αναμένεται να υπάρξουν ακόμη πολλές και να διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των χρηστών.

Πάντως τα SMS θα συνεχίζουν να λειτουργούν σε κάθε κινητό, χωρίς WIFI ή LTE και χωρίς ο παραλήπτης να πρέπει να έχει την ίδια υπηρεσία εγκατεστημένη στο κινητό του. Αρκεί και μόνο να έχει μια τηλεφωνική σύνδεση.


Πηγή: http://www.dw.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει το κόκκινο λουκέτο σε κάποια μηνύματα του Gmail


Τι πρέπει να προσέχετε...

Εδώ και κάποιες ημέρες, ορισμένοι χρήστες του Gmail αναρωτιούνται και ανησυχούν γιατί σε κάποια μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους υπάρχει ένα κόκκινο ξεκλείδωτο λουκέτο. Δεν υπάρχει ωστόσο κάποιος μεγάλος φόβος γι’ αυτό.

Αν δείτε ένα κόκκινο εικονίδιο ανοιχτού λουκέτου σε κάποιο μήνυμα που έχετε λάβει ή σε κάποιο που πρόκειται να στείλετε, αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την Google ότι το μήνυμα ενδέχεται να μην είναι κρυπτογραφημένο. Όταν συντάξετε εσείς ένα μήνυμα και εμφανιστεί το κόκκινο λουκέτο θα πρέπει να προσέξετε και να μην στείλετε εμπιστευτικό υλικό όπως προσωπικά δεδομένα, φορολογικά έντυπα ή συμβάσεις.

Αν λάβετε ένα μήνυμα με κόκκινο λουκέτο, αυτό δε σημαίνει ότι ο αποστολέας είναι κάποιος σπάμερ με κακόβουλο λογισμικό, απλά το μήνυμα του στάλθηκε χωρίς κρυπτογράφηση και εάν αυτό που σας έστειλαν έχει ευαίσθητο υλικό, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον αποστολέα.



Σύμφωνα με το Mashable, η κρυπτογράφηση εξασφαλίζει ότι το email του αποστολέα παραμένει ιδιωτικό, εμποδίζοντας τρίτους από το να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες ή ακόμη και να το αλλοιώσουν. Ουσιαστικά αν λάβετε ένα e-mail με κόκκινο λουκέτο σημαίνει ότι το μήνυμα του αποστολέα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο ή ότι ο αποστολέας δεν λαμβάνει την ασφάλειά του τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε.

Αυτό βασίζεται στο λεγόμενο σύστημα Transport Layer Security. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Google εάν το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε χρησιμοποιεί υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα μέσω του συστήματος Transport Layer Security (TLS), τότε τα μηνύματά του ενδέχεται να μην είναι ασφαλή, παρόλο που το Gmail θα επιχειρήσει κρυπτογράφηση, όπου βέβαια αυτό είναι δυνατό. Για να λειτουργήσει το TLS κατά την παράδοση ενός μηνύματος, οι υπηρεσίες παράδοσης μηνυμάτων τόσο του αποστολέα όσο και του παραλήπτη θα πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα.

Αν λοιπόν δείτε το κόκκινο λουκέτο, μην πανικοβληθείτε και ενημερώστε τον αποστολέα για να επικοινωνήσει με τον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέλαση 1.500 κωδωνοφόρων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη


Είναι αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν την πόλη στο πόδι.

Χίλιοι πεντακόσιοι κωδωνοφόροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα «ξεχυθούν» την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και με τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών τους είναι αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν την πόλη στο πόδι.

Παρέλαση 1.500 κωδωνοφόρων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση από τον Λευκό Πύργο και μέσω της παραλιακής οδού περίπου 30 ομάδες κωδωνοφόρων θα καταλήξουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, εκεί όπου θα μοιράσουν απλόχερα το κέφι και τη ζωντάνια τους.

«Οι κωδωνοφόροι χαίρονται πάρα πολύ τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Γίνονται ένα με τον κόσμο και σκορπούν κέφι από όποιο σημείο κι αν περνούν. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή», ανέφερε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η διοργανώτρια του 3ου ευρωπαϊκού φεστιβάλ κωδωνοφόρων με τίτλο «Οι δρόμοι του κουδουνιού», Γιάννα Ευαγγελίδου.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος και εφτά ομάδες κωδωνοφόρων από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει μέσα από χορό και μουσική -για περίπου δέκα λεπτά- το έθιμο της σε μικρούς και μεγάλους. Η γιορτή αναμένεται να λήξει στις 4 το απόγευμα.

Με την Κυριακάτικη παρέλαση των κωδωνοφόρων θα πέσει η αυλαία του 3ου ευρωπαϊκού φεστιβάλ κωδωνοφορίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιούνται ένα σωρό καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις που εμπνέονται από το έθιμο της κωδωνοφορίας, εκθέσεις φωτογραφίας και workshops.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συναυλία με τίτλο «Pagan», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο WE, εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική προσαρμόζεται στο σύγχρονο ήχο.

Το Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, την περίοδο του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό φεστιβάλ συνάντησης κωδωνοφόρων «Οι δρόμοι του Κουδουνιού».

Μία γιορτή που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα έθιμα της κωδωνοφορίας μέσα από events και επιστημονικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, επιστημονικές ημερίδες, θέατρο σκιών, συναυλίες.

Τα δύο πρώτα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή όχι μόνο χιλιάδων κωδωνοφόρων αλλά και ένα πλήθος περίπου 10.000 θεατών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...