Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύνταξη πριν από τα 67 προλαβαίνουν να κλειδώσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ-τράπεζες και Δημόσιο.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" δημοσιεύει έναν αποκαλυπτικό οδηγό για τους ασφαλισμένους που προλαβαίνουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν ώστε να κλειδώσουν κυρίως την πλήρη σύνταξη, χωρίς να παγιδευτούν στο 67ο έτος.

Υπάρχουν 4+1 κατηγορίες που μπορούν να αποφύγουν τα 67:

1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, οι μεταβατικές διατάξεις που ισχύουν στα όρια ηλικίας επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να ανοίξουν νωρίτερα την πόρτα της εξόδου και να αποφύγουν τα νέα μέτρα που φέρνει το ασφαλιστικό ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων αλλά και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που είναι επί θύρας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρά τις εκπτώσεις που... διαφημίζει η κυβέρνηση με το σχέδιο Κατρούγκαλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.