Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη


Αυτές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις του Παντελή Παντελίδη - Δείτε το έγγραφο

Στη δημοσιότητα έρχεται το επίσημο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων του Παντελή Παντελίδη.

Όπως αποκαλύπτει το STAR, τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του σοκάρουν καθώς σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο αγγίζουν τα 2,72 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.

Επίσης έγιναν έλεγχοι για ναρκωτικές ουσίες, όμως τα δείγματα του Παντελή Παντελίδη ήταν αρνητικά.

Δείτε το βίντεο του STAR



------------

Νέα δεδομένα για τον Παντελίδη - «Σαν να οδηγούσε κούκλα»


Στον ισχυρισμό ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης το μαύρο τζιπ επιμένει η οικογένειά του, λίγο προτού συμπληρωθούν δύο μήνες από το τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στον τραγουδιστή. Το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του (2,72 γραμμάρια ανά λίτρο) το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς απέχει λίγο από την τιμή που προκαλεί κατάρρευση του οργανισμού, ενισχύει τη θέση των συγγενών ότι ο 32χρονος δεν ήταν σε θέση να πιάσει τιμόνι.

Μάλιστα συγκλονιστικές διαπιστώσεις κάνει ο διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αναστάσιος Σπαντιδέας, μιλώντας στην «Espresso».

«Πιστεύω ότι τον βοήθησαν να μπει στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι εγκληματικό» επισημαίνει ο έγκριτος επιστήμονας, συμπληρώνοντας ότι η ποσότητα αλκοόλης των 2,72 γραμμαρίων ανά λίτρο που εντοπίστηκε στο αίμα του αδικοχαμένου τραγουδιστή είναι από τις υψηλότερες που έχουν ανιχνευτεί. «Είναι πάνω από 15 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπτά όρια. Τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που το άτομο ή θα πρέπει να είναι σε ημικωματώδη ή κωματώδη κατάσταση. Δεν μπορεί να έχει τις αισθήσεις του». Όπως σχολιάζει ο κ. Σπαντιδέας: «Είναι σαν να βάζουμε μια κούκλα να οδηγήσει!»

------------

Υπόθεση Παντελίδη: DNA της Φρόσως Κυριακού στη θέση τou οδηγού


Σε μια νέα βάση στηρίζεται η υποστηρικτική γραμμή της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, ύστερα από την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των εξετάσεων DNA, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Ο γνωστός τραγουδιστής, εξαντλημένος από τις πρόβες στο νυχτερινό κέντρο «Teatro» που κράτησαν μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ στα όρια της λιποθυμίας, είναι αμφίβολο -λένε πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον- κατά πόσο ήταν σε θέση να οδηγήσει.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, πάνω στα οποία θα βασιστεί η υποστηρικτική γραμμή της οικογένειας, που όπως έχει δηλώσει ο νέος της εκπρόσωπος, Χαράλαμπος Λυκούδης, έχει «ως αποκλειστικό σκοπό την εύρεση της ουσιαστικής αλήθειας».

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι ο ακαριαίος θάνατος του Παντελίδη επήλθε από λαμαρίνα των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων που έπληξε πάνω τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού. Ο δεξιός πλευρικός αερόσακος άνοιξε και φέρει αίμα από τον τραγουδιστή, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο προανακριτικό υλικό. Πηγές από την Τροχαία που έχουν γνώση της υπόθεσης αναφέρουν, πάντως, ότι ο Παντελίδης, επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, μπορεί να βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού λόγω της ανατροπής του τζιπ μάρκας Mercedes, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού πριν από το μοιραίο δυστύχημα.

Το δεύτερο στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ότι βρέθηκε DNA της 21χρονης Φρόσως Κυριακού στην κολώνα του οδηγού (σημείο του αμαξώματος ανάμεσα στα εμπρός και πίσω παράθυρα). Εκτός από το σενάριο να ήταν εκείνη οδηγός, στο οποίο δεν δίνουν πολλές πιθανότητες οι αξιωματικοί της Τροχαίας, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η κοπέλα να άφησε στο σημείο αυτό DNA κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού της, που έγινε από την πόρτα του οδηγού.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA που βρίσκονται στα χέρια των αξιωματικών της Τροχαίας έδειξαν ότι στη θέση του οδηγού υπήρχε γενετικό υλικό μόνο του Παντελίδη και όχι των δύο συνεπιβατών. Η πλευρά της οικογένειας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ποιος καθόταν πού στο τζιπ. Και αυτό διότι υποστηρίζεται ότι, επειδή ο Παντελίδης οδηγούσε για ημέρες το όχημα, είναι φυσιολογικό να είχε αφήσει γενετικό υλικό σε διάφορα σημεία στη θέση του οδηγού.

------------

Τι είπε η Φρόσω Κυριακού λίγο πριν μπει στο μοιραίο τζιπ του Παντελίδη


Οι τελευταίες πληροφορίες από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την παρέα του Παντελή Παντελίδη στις 18 Φεβρουαρίου, αναφέρουν ότι, πέρα από τον διάλογο που υπήρχε μεταξύ της Μίνας Αρναούτη και της Φρόσως Κυριακού σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο Παντελίδης, υπήρξε παράλληλα διάλογος της Φρόσως Κυριακού με τα γκαρσόνια που υπήρχαν στον χώρο όπου βρισκόταν ο τραγουδιστής με την παρέα του λίγο πριν την τελευταία βόλτα.

Σύμφωνα πάντα με τον "Ελεύθερο Τύπο", στην κουβέντα που έλαβε χώρα, η 21χρονη Φρόσω φέρεται να δέχεται ερώτηση από έναν «Είναι καλό να καλέσουμε ένα ταξί για τον Παντελή. Δεν τον αφήνετε να τον στείλουμε σπίτι του με έναν δικό μας ταξιτζή;» για να πάρει αμέσως την απάντηση από την Φρόσω: «Μαζί μας ήρθε ο Παντελής και μαζί μας θα φύγει...». Η απόφασή της, αποδείχθηκε δυστυχώς μοιραία.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000


Στις 11 Απριλίου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, θα διεξαχθεί ημερίδα (workshop) με θέμα: «Επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000 και δυνατότητες ανάπτυξης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος LIFE-Stymfalia. Το LIFE-Stymfalia, που συντονίζει η Τράπεζα Πειραιώς σε στενή συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, έχει ως στόχο την αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας και την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τη συνέχιση της προστασίας της, μέσα από την ίδια τη διαχείρισή της.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ότι μία προστατευόμενη περιοχή δεν είναι αναγκαστικά «ανενεργή» και να δοθεί το στίγμα της αναπτυξιακής προοπτικής των περιοχών που ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000, όπως η λίμνη Στυμφαλία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύνδεση των περιοχών αυτών με δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (βιολογική γεωργία), τουρισμού (οικοτουρισμός, ορνιθοπαρατήρηση, μονοπάτια-πεζοπορίες) και που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μια τέτοια ανάπτυξη, όπως επιχειρείται για την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας με το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia, με κριτήριο το σεβασμό στο περιβάλλον και με τη δυναμική συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, θα μπορέσει να αποτελέσει παράδειγμα μακροχρόνιας οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιπολεμική συναυλία στους Αγίους Αναργύρους


Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 7:30 μ.μ.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και οι Δομές Αλληλεγγύης πραγματοποιούν συναυλία ενάντια στον πόλεμο και στις ξένες επεμβάσεις στη Συρία.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες του πολέμου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Συμμετέχουν: Μουσικό σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, Άλκης ΜΑΥΡΟΣ, Νίκος ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ, Μάνος ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ, Θεοδοσία ΣΤΙΓΚΑ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η διαδικασία διορισμού επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε άλλη υπηρεσία ή φορέα


Τι αναφέρει απόφαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Τη διαδικασία, βήμα προς βήμα, διορισμού επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε άλλη υπηρεσία ή φορέα από αυτή όπου αρχικώς προορίζονταν, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Τη δυνατότητα αυτή δίνει ο νόμος 4369/16 (άρθρο 32) και προβλέπεται η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων υπηρεσιών ή φορέων του Δημοσίου αποκλειστικά σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις. Αφορά όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1.1.2009 και μετά, καθώς και όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ και των φορέων, των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν.

Η υπηρεσία ή ο φορέας διορισμού πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο ή όμορο νομό, ενώ εάν ο διοριστέος δεν αποδεχτεί τη νέα θέση, διατηρεί το δικαίωμα διορισμού του στην αρχική. Τα αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων από διοριστέους υποβάλλονται «ειδικώς αιτιολογημένα» στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου συγκεντρώνει τις εκκρεμότητες διορισμού εντός του ίδιου νομού για τον οποίο έχουν υποβληθεί αιτήματα κάλυψης θέσεων και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, συγκεντρώνει τις εκκρεμότητες διορισμού εντός των όμορων αυτού νομών.

Η επιλογή γίνεται από τους διοριστέους των ιδίων κλάδων και ειδικοτήτων με βάση τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού των νέων θέσεων προς κάλυψη και με βάση την παλαιότητα δημοσίευσης του πίνακα διοριστέων σε ΦΕΚ ή της ημερομηνίας που φέρει η απόφαση του Τμήματος του ΑΣΕΠ περί αναπλήρωσης και κατά φθίνουσα σειρά της βαθμολογίας με την οποία έχουν εγγραφεί στους πίνακες διοριστέων του αντίστοιχου κλάδου/ειδικότητας. Αν συμπέσει η παλαιότητα των πινάκων γραπτού διαγωνισμού με άλλους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προηγούνται οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες γραπτού διαγωνισμού. Μεταξύ των ισοβαθμούντων σε ΦΕΚ οριστικών πινάκων διοριστέων της ίδιας διαδικασίας επιλογής (γραπτός διαγωνισμός ή με σειρά προτεραιότητας) και της ίδιας ημερομηνίας έκδοσης προηγείται ο υποψήφιος που είναι μεγαλύτερος στην ηλικία.

Η αλλαγή της υπηρεσίας ή του φορέα διορισμού των διοριστέων διενεργείται, κατόπιν έκδοσης απόφασης κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις νέες προς κάλυψη θέσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πασχαλινά ήρθαν στο eshop της ActionAid


Λαμπάδες χειροποίητες με πολύ μεράκι και αγάπη από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Στο eshop της ActionAid θα βρείτε όμορφες και πρωτότυπες λαμπάδες και υπέροχα δώρα για τα βαφτιστήρια και αυτό το Πάσχα.

Ανακαλύψτε τα στο http://eshop.actionaid.gr/ και στηρίξτε το έργο της ActionAid στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Οι λαμπάδες είναι χειροποίητες με πολύ μεράκι και αγάπη από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που δημιούργησαν σχέδια πρωτότυπα που αρέσουν τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. 18 διαφορετικά σχέδια από λαμπάδες όπου στηρίζεται ένα δωράκι. Έτσι για παράδειγμα, η καμηλοπάρδαλη, το λιονταράκι και τα υπόλοιπα ζωάκια είναι καρφίτσες. Οι αστερίες είναι μενταγιόν, τα παγωτά χωνάκι σκουλαρίκια, ενώ το παγωτό ξυλάκι σελιδοδείκτης. Ορισμένες από τις λαμπάδες είναι φτιαγμένες από αρωματικό κερί που σκορπάει υπέροχο άρωμα καθώς καίγεται.

Και επειδή, Πάσχα χωρίς σοκολατένιες λιχουδιές δεν γίνεται, υπέροχα σοκολατένια κουφέτα μαύρης, λευκής και σοκολάτας γάλακτος, αλλά και σοκολατένιες μπάρες, όλα είδη δίκαιου εμπορίου που εξασφαλίζουν ότι οι παραγωγοί κακάου και ζάχαρης στις φτωχές αναπτυσσόμενες χώρες αμείβονται δίκαια και ότι δεν έχουν παραχθεί από παιδιά ή από εργαζόμενους σε κατάσταση σκλαβιάς, χωρίς καμία αμοιβή.

Διαλέξτε, λοιπόν, λαμπάδες, σοκολάτες, αλλά και άλλα δωράκια για τα βαφτιστήρια σας και άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και για όσους θα ήθελαν να κάνουν ένα μικρό δώρο στον εαυτό τους, οι απίστευτες ανοιξιάτικες προσφορές συνεχίζονται!

Μπείτε στο http://eshop.actionaid.gr/ και στηρίξτε το έργο της ActionAid.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μελέτη στο Πεδίον του Άρεος για το σκαθάρι που καταστρέφει φοίνικες


Η συνολική δαπάνη του έργου, που ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Διευθύντρια του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κυριακούλα Μαχαίρα, με αντικείμενο την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για τη «Βελτιστοποίηση του συστήματος ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Rhynchophorus ferrugineus στο Πεδίον του Άρεως». Η συνολική δαπάνη του έργου, που ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η επιστημονική μελέτη, και τα αποτελέσματά της, καθίσταται απαραίτητη για την προστασία των φοινίκων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πεδίου του Άρεως.

Ειδικότερα, το Rhynchophorus ferrugineus είναι ο σοβαρότερος εντομολογικός εχθρός που προσβάλει τα φοινικοειδή και προκαλεί τη θανάτωσή τους εάν δε ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Αποτελεί δε για τη χώρα μας, έντομο καραντίνας.

Η έκταση του Πάρκου και η πολυπλοκότητα των φυτεύσεων σε αυτό, η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των επισκεπτών καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η σχετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οδηγία 2009/128/ΕΚ της 21ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με την κοινή θέση του Συμβουλίου που αφορά στον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων), επιτάσσουν την επέμβαση με βιολογικές μεθόδους φυτοπροστασίας και απαιτούν εξειδικευμένη ερευνητική υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο διαθέτει υψηλό επιστημονικό επίπεδο και έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα, αναμένεται να ολοκληρώσει το ερευνητικό έργο σε διάστημα έξι μηνών.

Οι προκαταρκτικές εργαστηριακές βιοδοκιμές - εργασίες θα διεξαχθούν σε εργαστήρια του Ινστιτούτου, ενώ οι παρατηρήσεις, δειγματοληψίες, πειραματισμοί και εφαρμογές με φυτοπροστατευτικά προϊόντα θα γίνουν στο Πεδίο του Άρεως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νανά Καραγιάννη: Σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου


Η Νανά Καραγιάννη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μίλησε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και την νευρική ανορεξία.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός για την οικογένεια της και τα παιδικά της χρόνια δήλωσε στο περιοδικό "YOU": «Είναι περίεργη ιστορία. Οι γονείς μου από μικρή, ήταν χωρισμένοι. Υπήρξα πολύ μόνη. Είχα πολλά παράπονα, έπρεπε να μιλήσω, όμως με τη μαμά μου. Νόμιζα ότι δεν με αγαπάει, ότι μετάνιωσε που με γέννησε, ότι είμαι ανεπιθύμητη. Στα παιδικά μου χρόνια. Όλη μου η μαυρίλα είναι εκεί».

Νανά Καραγιάννη: Σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου

Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως κάποια στιγμή σκέφτηκε να δώσει τέλος στην ζωή της λέγοντας: «Πάνω στις μεγάλες μου μαυρίλες και ανορεξίες ναι. Βεβαίως. Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά, γιατί εγώ είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι και κάνω. Κι όταν είσαι σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει λογική όλα σου φαίνονται βουνό. Γιατί είσαι αδύναμος, ψυχολογικά, σωματικά, έχουν χαθεί τα πάντα και οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι απέναντι σου. Βασανίζεις όλο τον κόσμο και σκέφτεσαι: «Αν έφευγα από τη μέσα θα ήταν κι εκείνοι καλύτερα!». Ευτυχώς δεν φτάσαμε σε τόσο εξωφρενικά σημεία και γλιτώσαμε».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τις υπηρεσίες μιας στάσης από το υπουργείο Οικονομίας


Το ερωτηματολόγιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε από σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ερωτηματολόγιο, με τίτλο «Έρευνα για τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης».

Σκοπός της έρευνας είναι η μέτρηση της ικανοποίησης των χρηστών (φυσικών ή νομικών προσώπων) που πραγματοποιούν σύσταση επιχείρησης οποιασδήποτε νομικής μορφής, μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ). Στην έρευνα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη και τη βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τη σύσταση εταιρειών (ν. 3853/2010).

Η διαβούλευση θα διαρκέσει, μέχρι την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 και ώρα 14:00.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες αθλητές σάρωσαν τα μετάλλια σε πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου και NO GI


Κατέκτησαν συνολικά 75 μετάλλια.

Ελληνικές ομάδες και αθλητές κατόρθωσαν να σαρώσουν τα μετάλλια στο διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NO GI που διοργανώθηκε στη Ρώμη, υπό την αιγίδα της International Brazilian Jiu – Jitsu Federation.

Οι έλληνες αθλητές και οι ελληνικές ομάδες κατόρθωσαν να κατακτήσουν συνολικά 75 μετάλλια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το bjjnet.gr.

Αναλυτικά οι αθλητές που διακρίθηκαν…

Αγώνες με Gi

Άσπρη Ζώνη

First – Nikolaos Tsalikis – Alliance Jiu-Jtsu Greece – WHITE / Master 2 / Male / Super Heavy
Second – Nikos Stroumpis – Alliance Jiu-Jtsu Greece – WHITE / Adult / Male / Feather
Second – Michalis Constantinou – Mario Sukata International – WHITE / Adult / Male / Medium Heavy
Second – Grigorios Lathyris – Alliance Jiu-Jtsu Greece – WHITE / Master 2 / Male / Heavy
Second – Christos Stergiatos – CheckMat – WHITE / Master 2 / Male / Super Heavy
Second – Violeta Kalaidopoulou – Gracie Barra – WHITE / Adult / Female / Light Feather
Third – Stefanos Skarlatoudis – CheckMat – WHITE / Adult / Male / Middle
Third – Andreas Kokkinis – Rio Grappling Club – WHITE / Adult / Male / Heavy
Third – Stavros Politsis – Alliance Jiu-Jtsu Greece – WHITE / Master 2 / Male / Heavy
Third – Afroditi Kyriakoulea – Rio Grappling Club – WHITE / Adult / Female / Light
Third – Emmeleia Triantafyllou – Gracie Barra – WHITE / Adult / Female / Medium Heavy

Μπλε Ζώνη

First – Nikolaos Kounalakis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Feather
First – Grigorios Nazarov – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Middle
First – Spyridon Giakoumakis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Medium Heavy
First – Emmanouil Blazakis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Ultra Heavy
First – Anna Frentzou – CheckMat – BLUE / Adult / Female / Middle
First – Elena Korotkaya – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Female / Light
Second – Spyridon Margaritopoulos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Open Class
Second – Michail Metzidakis – Gracie Barra – BLUE / Master 2 / Male / Heavy
Second – Elena Korotkaya – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Female / Open Class
Third – Achilleios Stefanidis – Gracie Barra JJ – BLUE / Adult / Male / Medium Heavy
Third – Dimitrios Tsoukalos – CheckMat – BLUE / Master 1 / Male / Middle
Third – Spyridon Margaritopoulos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Medium Heavy
Third – Giagkos Polatidis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Super Heavy

Ζώνη

First – Evangelos Koutras – CheckMat – PURPLE / Master 3 / Male / Open Class
Second – Roussos Bantsis – Gracie Barra – PURPLE / Master 1 / Male / Middle
Second – Pavlos Polentas – Gracie Barra – PURPLE / Master 1 / Male / Ultra Heavy
Second – Constantinos Orphanides – Gracie Barra – PURPLE / Master 2 / Male / Middle
Second – Evangelos Koutras – CheckMat – PURPLE / Master 3 / Male / Ultra Heavy
Third – Panayiotis Petrallis – Renzo Gracie International – PURPLE / Adult / Male / Super Heavy
Third – Roussos Bantsis – Gracie Barra – PURPLE / Master 1 / Male / Open Class
Third – Georgios Akhtar – Mario Sukata International – PURPLE / Master 2 / Male / Heavy
Third – Constantinos Orphanides – Gracie Barra – PURPLE / Master 2 / Male / Open Class
Third – Christos Chatziioannou – Gracie Barra – PURPLE / Master 3 / Male / Medium Heavy

Καφέ Ζώνη

Second – Kokolaras Ioannis – Gracie Barra – BROWN / Master 1 / Male / Light
Second – Kokolaras Ioannis – Gracie Barra – BROWN / Master 1 / Male / Open Class

Αγώνες No-Gi

Μπλε Ζώνη

First – Grigorios Nazarov – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Middle
First – Spyridon Giakoumakis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Medium Heavy
First – Giagkos Polatidis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Super Heavy
First – Meletios Tzempelikos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 4 / Male / Middle
Second – Alexis Savvidis – Gracie Barra JJ – BLUE / Adult / Male / Light
Second – Antonios Arvanitakis – BJJ Globetrotters – BLUE / Master 1 / Male / Middle
Second – Spyridon Margaritopoulos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Medium Heavy
Second – Giagkos Polatidis – Gracie Barra – BLUE / Master 1 / Male / Open Class
Second – Ioannis Kastanas – GF Team International – BLUE / Master 2 / Male / Medium Heavy
Second – Paraskevi Boumpoula – Rio Grappling Club – BLUE / Adult / Female / Feather
Second – Anna Frentzou – CheckMat – BLUE / Adult / Female / Middle
Third – Alexandros Moumtzis – Zentih BJJ – Greece – BLUE / Juvenile / Male / Light
Third – Konstantinos Lampos – Rio Grappling Club – BLUE / Adult / Male / Feather
Third – Alexis Savvidis – Gracie Barra JJ – BLUE / Adult / Male / Open Class
Third – Dimitrios Simitas – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Feather
Third – Angelis Christou – BJJ Globetrotters – BLUE / Master 1 / Male / Heavy
Third – Spyridon Margaritopoulos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 1 / Male / Open Class
Third – Meletios Tzempelikos – Rio Grappling Club – BLUE / Master 4 / Male / Open Class
Third – Stamatia Paganopoulou – Checkmat Bristol – BLUE / Adult / Female / Light Feather
Third – Elena Korotkaya – Gracie Barra – BLUE / Adult / Female / Light

Μωβ Ζώνη

First – Viatseslav Karypidis – Rio Grappling Club – PURPLE / Master 1 / Male / Medium Heavy
First – Viatseslav Karypidis – Rio Grappling Club – PURPLE / Master 1 / Male / Open Class
First – Christos Chatziioannou – Gracie Barra – PURPLE / Master 4 / Male / Medium Heavy
Second – Ζois Κaperonis – Gracie Barra – PURPLE / Adult / Male / Ultra Heavy
Second – Georgios Tzanakis – BJJ Globetrotters – PURPLE / Master 1 / Male / Light
Second – Constantinos Orphanides – Gracie Barra – PURPLE / Master 2 / Male / Middle
Second – Georgios Akhtar – Mario Sukata International – PURPLE / Master 2 / Male / Heavy
Second – Panos Asimakopoulos – Gracie Barra – PURPLE / Master 3 / Male / Medium Heavy
Second – Evangelos Koutras – CheckMat – PURPLE / Master 3 / Male / Ultra Heavy
Third – Marios Loulakis – BJJ Globetrotters – PURPLE / Adult / Male / Middle
Third – Panayiotis Petrallis – Renzo Gracie International – PURPLE / Adult / Male / Super Heavy
Third – Ioannis Giakoumakis – BJJ Globetrotters – PURPLE / Master 1 / Male / Heavy
Third – Pavlos Polentas – Gracie Barra – PURPLE / Master 1 / Male / Ultra Heavy
Third – Constantinos Orphanides – Gracie Barra – PURPLE / Master 2 / Male / Open Class

Καφέ Ζώνη

First – Kokolaras Ioannis – Gracie Barra – BROWN / Master 1 / Male / Light
Second – Kokolaras Ioannis – Gracie Barra – BROWN / Master 1 / Male / Open Class
Third – Dimitris Papakonstantinou – Gracie Barra – BROWN / Adult / Male / Super Heavy

Μαύρη Ζώνη

First – Evangelos Detsis – CheckMat – BLACK / Master 1 / Male / Ultra Heavy
Third – David Dimopoulos Said – Alliance – BLACK / Adult / Male / Feather


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή στο Μεταξουργείο


Θα διατεθούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων.

Τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους ενισχύει ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, σημείο αναφοράς για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Χωρίς ουρές, με προκαθορισμένο ραντεβού, χωρίς ταλαιπωρία, βάσει των μηχανογραφημένων δεδομένων, στηρίζει τους κατοίκους της Αθήνας που έχουν ανάγκη.

Την Κυριακή ο Κόμβος ζητεί τη βοήθεια όλων μας προκειμένου με τη σειρά του να τη διανείμει σε εκείνους που τη ζητούν.

Στις 10 Απριλίου, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, τοματοχυμοί, όσπρια, λάδι, καφές, ρύζι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες κ.λπ.), φάρμακα (κάθε είδους) και προϊόντα προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, χαρτί υγείας, είδη γυναικείας φροντίδας κ.ο.κ.).

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΕΟΣ Α.Ε., τη διαδικτυακή κοινότητα «Στηρίζουμε το ΑΥΡΙΟ μας», το Καφέ-Εστιατόριο «Μυροβόλος», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΚΑΤΗ» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής «ΕΛ.ΙΝ.Α.ΑΣ», διοργανώνουν την προσπάθεια στήριξης του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Το ΚΥΑΔΑ, που εποπτεύει τον Κόμβο, είναι το ίδρυμα του δήμου Αθηναίων που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση. Δραστηριοποιείται ως εξής:

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης στο οποίο παρέχονται καθημερινά, όλο το χρόνο, περίπου 1.400 μερίδες φαγητού, χωρίς καμία διάκριση, σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

Στέγαση – Ξενώνες στους οποίους φιλοξενούνται 180 άτομα.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών (τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 15422) όπου, αποκλειστικά και μόνο χάρη στις δωρεές πολιτών, εταιρειών και άλλων φορέων, προσφέρονται καθημερινά τρόφιμα, είδη καθαριότητας σπιτιού και προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα και άλλα είδη σε περίπου 9.000 οικογένειες (εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές με παιδιά) δηλαδή περίπου 25.000 πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων - Έως τις 18 Απριλίου η αποχή λογιστών και φοροτεχνικών


Παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Έτσι η νέα καταληκτική ημερομηνία για τα φυσικά πρόσωπα είναι πλέον η 30η Ιουνίου 2016.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται:

«1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Τονίζουμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Καλούμε τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα. Τους καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Καλούμε τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.»

----------------

Δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αντιδρώντας στις αλλαγές του Ασφαλιστικού, που τους θίγουν, όπως λένε, βάναυσα.

Λογιστές και φοροτεχνικοί αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 18 Απριλίου, ημέρα που θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στη Γ' ΔΟΥ, όπου πραγματοποίησαν συνέλευση, ενώ μετά από λίγη ώρα απέκλεισαν το χώρο, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει: «Κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS. Παράλληλα, σήμερα προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα. Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά- δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος. Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

----------------

Οι… εκπλήξεις στα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του Taxis

Οι επτά αλλαγές στη φορολογία με το μνημόνιο που θα φανούν τώρα.

Άνοιξε το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και όσοι λογιστές και φορολογούμενοι το επιθυμούν μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να καταθέτουν τις δηλώσεις που υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ φορολογούμενων.

Μέσα στο πρώτο μισάωρο είχαν ήδη υποβληθεί 30 δηλώσεις και 300 ήταν σε εκκρεμότητα.

Οπως προκύπτει από ενημέρωση που έκανε σε λογιστές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό για διάστημα τριών μηνών. Όσοι μπουν στη διαδικασία να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, τον φόρο που θα προκύψει θα πρέπει να τον πληρώσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο οι αλλαγές που πέρασαν στη φορολογία με το τελευταίο μνημόνιο θα φανούν στα ιδιαίτερα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά:

-Καταρχήν δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν και αυξημένη προκαταβολή φόρου. Συγκεκριμένα η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%. Έτσι το εκκαθαριστικό θα είναι επιβαρυμένο...

Εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις από το 2016 η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες αυξάνεται στο 75%, ενώ το 2017 θα πληρώσουν προκαταβολή ίση με 100% του οφειλόμενου ποσού.

-Έκπληξη περιμένει και τους αγρότες. Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν το 2016 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί στο 75% από 55%.

-Διατηρείται ανενεργός ο κωδικός 049 της δήλωσης, στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωναν τη συνολική αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που είχαν συγκεντρώσει. Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις που θα υποβληθούν δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος κωδικός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση που να προκύπτει από τη φορολογική νομοθεσία.

-Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στην στήλη 16 της πρώτης σελίδας, και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα.

Για να δηλωθούν τα ποσά αυτά και να μην φορολογηθούν θα πρέπει έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης, να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων).

-Διευκρινίζεται ότι από το 2016 (δηλαδή για τα εισοδήματα 2015) δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.

-Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέουν φόρους εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Οι συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ έχουν διαμορφωθεί πλέον: Στο 2% από 1,4 για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000. Σε 6% από 2,8% για εισοδήματα από 50.000 έως 100.000, το ίδιο θα ισχύει και για τα εισοδήματα έως 500.000 ευρώ. Στο 8% από 2,8% για εισοδήματα άνω των 500.000.

Με την αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης:

Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 31.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 186 ευρώ ετησίως ή 13 ευρώ τον μήνα. Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 240 ευρώ ετησίως ή 17 ευρώ τον μήνα.

-Τα κέρδη των επιχειρήσεων του 2015 θα φορολογηθούν το επόμενος έτος με νέο υψηλότερο συντελεστή ο οποίος διαμορφώθηκε σε 29% από 26%. Οι ομόρρυθμες και ετερόρυθμες εταιρείες θα πληρώσουν και αυξημένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος αφού ο συντελεστής από 55% ανέβηκε στο 75%.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιερά Σύνοδος για την ταφή των μουσουλμάνων και τα αποτεφρωτήρια


Να συναινέσει στην παραχώρηση 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό των μουσουλμάνων, εντός του χώρου που λειτουργεί το διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα υπό το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως, την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων.»

Σημειώνεται επίσης ότι «η Δ.Ι.Σ. εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

"Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Για πολλοστή φορά ασχολήθηκε με το θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, για το οποίο ακόμη αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, για να τοποθετηθεί υπευθύνως.

Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ηρεμούν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε για τα πορίσματα και τις προτάσεις της πρώτης Πανελλήνιας Σύναξης των Υπευθύνων των Γραφείων Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου ε.έ. στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ανέθεσε την περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίησή τους στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος.

Κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως, την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων.

Η Δ.Ι.Σ. εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης."


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διατηρούσε σχέση με τον μαθητή της για να του βάζει καλύτερους βαθμούς


Μια 36χρονη καθηγήτρια από την Γιούτα των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι διατηρούσε σχέση με έναν από τους μαθητές της, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τον βοηθούσε να παίρνει καλύτερους βαθμούς.



Πρόκειται για την Μπριάννε Αλτίς, στην οποία απαγγέλθηκε ποινή φυλάκισης από δύο έως 30 χρόνια, διότι κρίθηκε ένοχη για σεξουαλική παρενόχληση ενός 16χρονου και ενός 17χρονου αγοριού.

Σε επιστολή της προς το ομοσπονδιακό δικαστήριο, η Αλτίς παραδέχεται ότι διατηρούσε σχέση με έναν από τους μαθητές της, διευκρινίζοντας ότι τα συναισθήματά της ήταν αγνά και δεν έκρυβαν κανένα δόλο.

Επιπλέον, η κατηγορούμενη, επισήμανε ότι δε διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για να προσλάβει δικηγόρο, ωστόσο διευκρινίζει πως καθ’ όλη την πορεία της ως εκπαιδευτικός, η συμπεριφορά της δεν είχε προκαλέσει ουδέποτε αρνητικά σχόλια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται 4.000 προσλήψεις - Δείτε πού


Τις προσλήψεις περίπου 4.000 ατόμων, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την πρόσληψη 103 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και 70 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 3.564 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, σε έργα με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε., του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Εταιρεία Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (υπουργείο Περιβάλλοντος) καθώς και 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (υπουργείο Υποδομών).

Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η κατανομή 54 δοκίμων Ειρηνοδικών Δ' τάξεως, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού της 19 2015 (ΦΕΚ Γ /81/09-2-2016) και οι οποίοι καταλαμβάνουν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ειρηνοδικών των ειρηνοδικείων και πταισματοδικείων της χώρας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για το έτος 2016. Επίσης, η κατανομή 80 δικαστικών λειτουργών, αποφοίτων της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το έτος 2016.

Στο μεταξύ στον καθορισμό της διαδικασίας μεταβολής του φορέα διορισμού των περιλαμβανομένων σε οριστικούς πίνακες διοριστέων προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓΠΣ: Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό παράβολο


Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε) και τους φορείς του Δημοσίου, βελτιώνει και επεκτείνει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής του “e-παράβολο”, με σκοπό την απλούστερη και ταχύτερη έκδοση ηλεκτρονικών παραβόλων.

Από τα τέλη Μαρτίου 2016, οι πολίτες μπορούν με τη χρήση «τετραψήφιου κωδικού» να αναζητούν τον τύπο παραβόλου που επιθυμούν να εκδώσουν.

Οι κωδικοί βρίσκονται στην εφαρμογή του “e-παράβολο” στην ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Οι φορείς του Δημοσίου θα ενημερώνουν τον πολίτη για τον κωδικό του απαιτούμενου κάθε φορά τύπου παραβόλου, ενώ απώτερος στόχος είναι η μείωση του πλήθους των διαφορετικών τύπων παραβόλων.

Στο πλαίσιο της απλοποίησης της όλης διαδικασίας εντάσσεται και η επέκταση της χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) από τους φορείς, προκειμένου να πραγματοποιούν ταχύτερα τη δέσμευση ηλεκτρονικών παραβόλων μέσω των δικών τους πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία θα επικοινωνούν απευθείας με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα, 50 φορείς του Δημοσίου προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν ηλεκτρονικά παράβολα και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές.

Το Β’ εξάμηνο του 2015, εντάχθηκαν στην εφαρμογή νέες κατηγορίες πληρωμών για παράβολα των ΚΤΕΟ (δημόσιων και ιδιωτικών), της Γ.Γ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr, των ΚΕΠ και των Τραπεζών έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια e-παράβολα, ενώ μόνο το 2015, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 147 εκατ. Ευρώ.

Στην ενότητα Δημόσια Δεδομένα/Στατιστικά/e-παράβολο, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία συναλλαγών και πλήθους e-παραβόλων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση Άννυ: "Ενοχοποίησαν τον γιο μου" λέει ο πατέρας του Νικολάι


Τη δική του εκδοχή για την εμπλοκή του γιου του στη φρικτή δολοφονία της τετράχρονης Άννυ έδωσε ο πατέρας του Νικολάι ή Νίκι (Νασίφ Αχμέντοφ), τονίζοντας ότι ο 31χρονος δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί. Ο πατέρας του κατηγορούμενου, που συνελήφθη στη Βουλγαρία πριν από περίπου δύο μήνες με διεθνές ένταλμα, υποστηρίζει ότι ο 27χρονος πατέρας-Χάνιμπαλ παγίδεψε τον γιο του.

«Η γυναίκα μου κι εγώ πιστεύουμε ότι ο Σάββας έβαλε το αίμα του γιου μου στο διαμέρισμα για να τον ενοχοποιήσει» είπε στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Tatiana live» και εξήγησε ότι δεν θα ήταν ανέφικτο, αφού ο Νίκι διέμενε για καιρό στο υπόγειο της Μ. Βόδα και θα μπορούσε ο Σάββας να έχει συλλέξει αίμα έπειτα από κάποιον μικροτραυματισμό του. Μάλιστα, ο πατέρας του 31χρονου επισημαίνει ότι ο Νικολάι είχε σώσει δύο φορές τη ζωή της Αννυ. «Τη μία ο Σάββας πήγε να την πνίξει στην μπανιέρα, γιατί έλεγε ότι ήταν κακό παιδί, και ο Νικολάι τον έσπρωξε, τυλίγοντας την Αννυ σε μια πετσέτα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τη δεύτερη φορά τής γύρισε η γλώσσα.

Αντικρούοντας του ισχυρισμούς του Σάββα ότι ο φίλος του τον εκβίαζε για να μην αποκαλύψει στις Αρχές τι είχε συμβεί, ο πατέρας του Νίκι ισχυρίζεται ότι ο πατέρας και η μητέρα της Αννυ τού πρόσφεραν 5.000 ευρώ για να μη μιλήσει στην Αστυνομία: «Ήμουν μπροστά την ώρα που τον πήραν τηλέφωνο και, όταν ο γιος μου δεν υπέκυψε, ο Σάββας τού είπε: "Σου είπα ψέματα, δεν σκότωσα εγώ την Αννυ"». Αναφερόμενος στη νύχτα που το άτυχο αγγελούδι έχασε τη ζωή του, ο πατέρας του Νίκι υποστήριξε ότι ο γιος του βρισκόταν σε ξενοδοχείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο "αέρα" η ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια λόγω της αποχής των δικηγόρων - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση


Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων, λόγω της αποχής των δικηγόρων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων που δεν έχουν εισπραχτεί, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων

"Αυτός ο σχεδιασμός δεν μπόρεσε να προχωρήσει γιατί προέκυψε η αποχή των δικηγόρων. Το θέμα μας απασχολεί, θα δώσουμε λύση. Η λύση που εξετάζουμε είναι σίγουρα να παρατείνουμε τις προθεσμίες για αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να λυθεί η αποχή των δικηγόρων. Αν δούμε ότι αυτό δεν λειτουργήσει θα δούμε το πώς θα μπορέσουν να δηλώσουν τα ανείσπρακτα χωρίς να φορολογηθούν για αυτά" τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

"Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει και θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο απόφαση που θα πάνε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη φορολογία εισοδήματος στο τέλος του Ιουνίου. Άρα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέχρι τότε τη δήλωσή τους και θα το αντιμετωπίσουμε είτε με παράταση σε αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές μετά τη λήξη της αποχής είτε θα αντιμετωπιστεί το πρόβημα με κάποιον άλλο τρόιπο"¨ πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέες εισφορές αγροτών και επαγγελματιών


«Κλείδωσαν» οι εκπτώσεις που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τις νέες εισφορές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών με τις αλλαγές να τρέχουν από το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους η δέσμη προτάσεων που προβλέπει ελάφρυνση των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες, δυνατότητα μόνιμης εισφοράς στο 16% για τους αγρότες και εκπτώσεις μέχρι και 50% για την τριετία 2017-2019 για τους αυτοαπασχολούμενους πήρε τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να κλείσουμε» σχολίασαν στο Έθνος κυβερνητικές πηγές για το συνολικό πακέτο του ασφαλιστικού μετά και τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Εκτός από τις εκπτώσεις στις εισφορές έχει «κλειδώσει» και το σχέδιο για την εθνική σύνταξη.

Επίσης το μέτωπο των επικουρικών μένει ανοικτό με την ελληνική πλευρά να προτείνει αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα (0,5% για εργοδότες και 0,5% για εργαζομένους).

Η αύξηση αυτή θα «κουμπώσει» με περικοπές επικουρικών μέχρι 40% σε όσους εισπράττουν κύρια και επικουρική άνω των 1.400 ευρώ.

Αντίθετα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «κλείδωσαν» οι εκπτώσεις για τις εισφορές αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικότερα:

- Οι εισφορές των νέων επιστημόνων θα υπολογίζονται για την πρώτη πενταετία με βάση το 80% του μικτού ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 468 ευρώ, αντί 586 της αρχικής πρότασης. Για τα 2 πρώτα χρόνια θα πληρώνουν 14% του εισοδήματός τους (768 ευρώ ετησίως στην κατώτατη κλάση) και 17% για τα επόμενα τρία χρόνια (954 ευρώ στην κατώτατη κλάση).

- Οι εισφορές των υπόλοιπων αυτοαπασχολούμενων (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών) θα τύχουν έκπτωσης για τρία χρόνια (2017-2019) από 50% για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 55.000 ευρώ.

Η έκπτωση αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ ώστε να είναι π.χ. 40% για όσους έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ, 30% για 30.000 ευρώ, κ.ο.κ.

- Δυνατότητα μόνιμης εισφοράς στο 16% του εισοδήματος αντί για 20% για τους αγρότες με τριετή μεταβατική περίοδο (14% το 2017, 15% το 2018 και 16% το 2019).

Αντίστοιχη κλιμάκωση θα ισχύσει και για όσους επιλέξουν τελική εισφορά στο 20% μόνο που η χρονική περίοδος θα αγγίζει την 5ετία ώστε να φτάνει μέχρι το 2021.

Όσοι επιλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 16% θα λάβουν τα 16/20 της εθνικής σύνταξης συν το αναλογικό τμήμα που θα αντιστοιχεί στις εισφορές τους.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιταλικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Μη δεσμευτική προσφορά φέρεται να έχει υποβάλει η ιταλική Trenitalia στον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εκφράζει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού παρόχου σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η ιταλική κρατική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Gruppo Ferrovie Stato Italiane,υπέβαλε την εκδήλωση ενδιαφέροντος λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι την επόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές έως τις 31 Μαΐου.

Το ενδιαφέρον της Trenitalia για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδίδεται στην πρόθεσή της να καταστεί άμεσα νόμιμος διεκδικητής με απώτερο στόχο των Ιταλών να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στις πληροφορίες που αφορούν την ιδιωτικοποίηση, όσο και στην ίδια την εταιρεία.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, η εν λόγω προσφορά παραμένει μη δεσμευτική και δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε δεσμευτική προσφορά μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία τη 31ης Μαΐου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ψίχουλα» για τους νέους συνταξιούχους


Σε αύξηση της φτώχειας των συνταξιούχων οδηγεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Εφεξής όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας. Κι αυτό όταν το 52% των λαϊκών νοικοκυριών της χώρας μας λόγω της υψηλής ανεργίας και φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Θα πρέπει να τονιστεί, αναφέρουν Τα Νέα ότι εκτός από τις περικοπές έως 30% στις συντάξεις με το νέο νομοσχέδιο, περαιτέρω ελάττωση των συντάξεων θα φέρουν η δραματική μείωση των μισθών, η έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και η υψηλή και παρατεταμένη ανεργία.

Τον κίνδυνο παραγωγής φτωχών συνταξιούχων στο μέλλον αν εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό επισήμανε ο καθηγητής του Παντίου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης αποκαλύπτοντας ότι οι νέες συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή.

Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη η επεξεργασία στοιχείων δείχνει ότι:

- Ο μέος όρος αναπλήρωσης για ολόκληρο τον εργασιακό βίο δεν υπερβαίνει το 1,156.

- Δεν παρατηρούνται διαφορές σε παλιές και νέες συντάξεις για ασφαλιστικό χρόνο έως τα 25 έτη. Για παράδειγμα ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 700 ευρώ και 25ετία θα πάρει σύνταξη 655 ευρώ.

- Από τα 25 έως τα 35 έτη ασφάλισης το ύψος της σύνταξης δεν βελτιώνεται αισθητά γεγονός που θα οδηγήσει σε διόγκωση της μαύρης εργασίας.

- Μετά τα 35 και έως τα 40-42 έτη σημειώνεται αύξηση των συντάξεων. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως ότι κάποιος έχει δουλειά για 40 χρόνια με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι ο Πλανήτης 9 που απειλεί να καταστρέψει τη Γη


Είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τον πλανήτη μας.

Το 2014 ερευνητές ανέφεραν για πρώτη φορά ότι ίσως υπάρχει ένας 9ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Τον Ιανουάριο του 2014 η υπόθεση επιβεβαιώθηκε από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech).

Τι είναι ο Πλανήτης 9 που απειλεί να καταστρέψει τη Γη

Ο Πλανήτης 9 (γνωστός και ως Χ) είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και μια πλήρης περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, έχει διάρκεια από 10.000 ως 20.000 χρόνια.

Ο Πλανήτης 9 κινείται σε τροχιά πέρα από τον Ποσειδώνα και εκτιμάται πως έχει περίπου 5.000 φορές τη μάζα του Πλούτωνα (ο οποίος υποβιβάστηκε σε νάνο και φέρει την ταπεινή ονομασία «αστεροειδής 134340»). Επίσης,, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Τώρα, αυτός ο μακρινός πλανήτης απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση. Σύμφωνα με τον Daniel Whitmire, διαπρεπή ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα και νυν καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Άρκανσας, ο 9 πλησιάζει προς τη Γη και δεν αποκλείεται να τη χτυπήσει μέσα στον Απρίλιο!

Μάλιστα, εξαιτίας της κίνησης του Ήλιου, ήδη έχει προκληθεί βροχή από κομήτες που βρίσκονται σε τροχιά προς τον πλανήτη μας. Αυτοί, όπως δήλωσε στην MailOnLine, θα σπάσουν σε κομμάτια και θα χτυπήσουν τη Γη, καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής, όπως έγινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια με τους δεινόσαυρους.

Ο συνταξιούχος σήμερα καθηγητής αστροφυσικής Dr Whitmire είχε δημοσιεύσει την πρώτη του έρευνα για τη σχέση μεταξύ του Planet X και μαζικών καταστροφών στο περιοδικό Nature το 1985, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η θεραπεύτρια που έχει αγγίξει ορδές διάσημων με τα… δόντια της


Κάνει μασάζ από τον Μικ Τζάγκερ, μέχρι τη Μαράια Κάρεϊ.

Η Dorothy Stein δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά μια σειρά από διασημότητες πρώτης γραμμής, όχι μόνο έχουν το τηλέφωνό της αλλά την έχουν αφήσει να τους αγγίξει. Η ίδια είναι θεραπεύτρια, κάνει μασάζ και το σήμα κατατεθέν της είναι το δάγκωμα αλλά και τράβηγμα μαλλιών. «Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith, μου έλεγε ''δάγκωσέ με, φτύσε με, τράβα μου τα μαλλιά''», λέει η ίδια για τον εκκεντρικό ρόκερ ο οποίος θέλει μασάζ και στα χείλη – μια τεχνική που προτιμά και ο Μικ Τζάγκερ. «Τον βοηθά στο τραγούδι», εξηγεί. «Του χαλαρώνει την ευρύτερη περιοχή».

Η 48χρονη Stein, που ζει στο Hoboken στο Νιου Τζέρσεϊ μαζί με τον τρίχρονο γιο της (έχει και μια 26χρονη κόρη από προηγούμενο γάμο της), προωθεί μια σειρά από λάδια μασάζ και ένα βιβλίο με την αυτοβιογραφία της, το «Before I Forget».



Η ίδια εξηγεί πώς ανέπτυξε την ιδιαίτερη αυτή μέθοδο. «Η μητέρα μου πάντα μου ζητούσε να της κάνω μασάζ και επειδή τα χέρια μου ήταν αναποτελεσματικά, άρχισα να χρησιμοποιώ το στόμα μου», θυμάται. «Το σαγόνι έχει μερικούς από τους πιο δυνατούς μυς, οπότε χρησιμοποιώ τα δόντια μου για να ''λύσω'' τους κόμπους από το σώμα». Επιπλέον, η νεαρή τότε Dorothy, τραβούσε τα μαλλιά της μητέρας της – μια κίνηση που απελευθερώνει την ένταση από το κρανίο.

Πάντως, αν και εκατοντάδες γυναίκες θα ήθελαν να βρεθούν αρκετά κοντά με έναν ροκ σταρ, εκείνη το έχει ήδη κάνει. «Αντί να είμαι γκρούπι, αποφάσισα να τους παρέχω μια αληθινή υπηρεσία αντί για σεξ. Τους έλεγα ότι θα ερχόμουν στη περιοδεία, και θα έκανα μασάζ σε όλους δωρεάν. Επίσης τους έστελνα και μια φωτογραφία μου- και ήμουν μια καυτή γυναίκα», αναφέρει.

Στα 17 έπιασε το «τζακ ποτ» που ακούει στο όνομα Rolling Stones. Την κάλεσε ο μάνατζερ του γκρουπ στη περιοδεία του 1985. «Έμεινα εκεί για τέσσερις ημέρες. Έτρωγα πρωινό με τον Jimmy Page και γνώρισα τους Jack Nicholson, Bob Dylan, Cher και Jeff Bridges».

Η Stein έγινε επαγγελματίας μασέρ στα 28 και έχει στο πελατολόγιό της ονόματα όπως Bruce Springsteen, Sting, Simon Cowell and Kanye West.

Πάντως, όπως λέει, δεν θέλουν όλοι οι πελάτες της να τους αγγίζει με τα χείλη της. «Ο Μικ Τζάγκερ μου λέει ότι δε θέλει να τον αγγίξουν τα χείλη μου γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του», λέει η ίδια στη New York Post.

Άλλοι πελάτες της είναι η Mariah Carey, Courtney Love ενώ όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, χρεώνει από 150 έως τα 400 δολάρια την ώρα.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...