Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στο "αέρα" η ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια λόγω της αποχής των δικηγόρων - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων, λόγω της αποχής των δικηγόρων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Θηβαίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων που δεν έχουν εισπραχτεί, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων

"Αυτός ο σχεδιασμός δεν μπόρεσε να προχωρήσει γιατί προέκυψε η αποχή των δικηγόρων. Το θέμα μας απασχολεί, θα δώσουμε λύση. Η λύση που εξετάζουμε είναι σίγουρα να παρατείνουμε τις προθεσμίες για αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να λυθεί η αποχή των δικηγόρων. Αν δούμε ότι αυτό δεν λειτουργήσει θα δούμε το πώς θα μπορέσουν να δηλώσουν τα ανείσπρακτα χωρίς να φορολογηθούν για αυτά" τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

"Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει και θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο απόφαση που θα πάνε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη φορολογία εισοδήματος στο τέλος του Ιουνίου. Άρα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέχρι τότε τη δήλωσή τους και θα το αντιμετωπίσουμε είτε με παράταση σε αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές μετά τη λήξη της αποχής είτε θα αντιμετωπιστεί το πρόβημα με κάποιον άλλο τρόιπο"¨ πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.