Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Χανίων το πρόγραμμα έργων για το 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα περιλαμβάνει.

Στα 7.5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται για το 2016 το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χανίων που εγκρίθηκε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και περιλαμβάνει 38 νέα έργα.

Tα έργα του τεχνικού προγράμματος, περιλαμβάνουν αναπλάσεις, συντηρήσεις υποδομών, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και αφορούν τόσο το κομμάτι της πόλης όσο και των περιαστικών περιοχών. Τα βασικότερα απ' αυτά είναι:

Αναπλάσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και δρόμους της περιοχής Ακρωτηρίου με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, 250.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός για παρεμβάσεις και βελτιώσεις δρόμων και κοινόχρηστων χώρων στα Κεραμειά, 600.000 ευρώ στους πρώην Δήμους Νέας Κυδωνίας και Θερίσου για αναπλάσεις και παρεμβάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Ακόμα προβλέπονται, 1.040.000 ευρώ στον πρώην Δήμο Ελευθερίου . Βενιζέλου για παρεμβάσεις που προβλέπονται από τα σχέδια πόλης και 900.000 ευρώ για παρεμβάσεις στον πρώην Δήμο Σούδας που προβλέπονται από τα σχέδια πόλης, την πλατεία Τσικαλαριών και το Φρούριο Κουλέ.

Για έργα εντός της πόλης των Χανίων ο προϋπολογισμός είναι 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά:

Διαμόρφωση Αθλητικού Κέντρου Αμπεριάς.

Ανάπλαση Ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα

Ανάπλαση - Αποκατάσταση προσβασιμότητας της οδού Κορνάρου

Για παρεμβάσεις και συντηρήσεις σχολικών μονάδων και αυλών σχολείων προβλέπονται 620.000 ευρώ, για παρεμβάσεις και συντηρήσεις αθλητικών χώρων συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, για συντηρήσεις και ανακατασκευές παιδικών χαρών 200.000 ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα έργων έχουν ενταχθεί και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εντός του κέντρου της πόλης των Χανίων και στους Αγίους Αποστόλους.

Εκτός από το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ.

«Προχωράμε σε έργα ουσίας προς όφελος όλων των δημοτών» σχολίασε με αφορμή την έγκριση του προγράμματος ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.