Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Είναι παντρεμένη και κοιμάται με αγνώστους


Για να διώξει τη… βαρεμάρα.

«Παγιδευμένη» σε έναν γάμο όπου το σεξ έχει γίνει ρουτίνα, η Robin Rinaldi, είπε να δοκιμάσει τρόπους να βγει από τη βαρεμάρα. Η 50χρονη δημοσιογράφος αποφάσισε με τον σύζυγό της να «ανοίξουν» το γάμο τους και σε τρίτα πρόσωπα και να ζήσει μια ερωτική περιπέτεια με δεκάδες εραστές.

Η τρελή χρονιά, 2008-2009 που έζησε, την ενέπνευσε και ως συγγραφέα, καθώς έγραψε το βιβλίο «Wild Oats Project» το οποίο και παρουσίασε πριν λίγες ημέρες.

Μετά από μια «συνάντηση» με έναν 23χρονο σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, περιγράφει στο βιβλίο της, ότι ο νεαρός θέλησε να της δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του. Η δημοσιογράφος λέει σχετικά: «Το να κάνεις σεξ με άγνωστο, είναι συναρπαστικό, αλλά δεν με ενδιαφέρει η επανάληψη», γράφει και συνεχίζει «αφού έφυγε, πήγα πάλι πίσω στο κρεβάτι και έστειλα μήνυμα στον άντρα μου, τον Scott, με τον οποίο είμαστε παντρεμένοι 18 χρόνια ‘απλά πήρα να σου πω μια καληνύχτα’, έγραψα. ‘Καληνύχτα περιστέρι μου’, μου έγραψε ο Scott».

Η αγγελία της Rinaldi: «Καλό κορίτσι αναζητά εμπειρίες. Είμαι 44 ετών, επαγγελματίας, μορφωμένη, ελκυστική γυναίκα σε ανοιχτό γάμο, αναζητώ ελεύθερους άντρες ηλικίας 35-50 για να εξερευνήσω τη σεξουαλικότητά μου»



«Κολλημένη σε μια αποτελμάτωση – κάναμε σεξ μια φορά την εβδομάδα και η σεξουαλική ζωή μας είχε αγάπη, αλλά έλειπε ο αυθορμητισμός και το πάθος -, λαχταρούσα την αποπλάνηση και τη σεξουαλικής εγκατάλειψη. Είχα την κρίση της μέσης ηλικίας και κυνήγησα αυτή τη βαθιά, βαθιά ριζωμένη εμπειρία του να είσαι θηλυκό», εξομολογείται.

«Πάντα ήμουν το ‘καλό κορίτσι’-λέει. Πριν παντρευτώ, στα 26, είχα κοιμηθεί με τρεις άντρες. Ήμουν συντηρητική. Όταν ανακοίνωσα το νέο στον σύζυγό μου, ότι ήθελα ανοιχτό γάμο, του είπα ‘δε θα πάω στον τάφο χωρίς παιδιά και με μόνο τέσσερις εραστές’. Στην αρχή ήταν αντίθετος, αλλά τελικά υπέκυψε. Σύμφωνα με τη συμφωνία μας, θα νοίκιαζα μια γκαρσονιέρα όπου θα έμενα πέντε ημέρες και θα γύριζα σπίτι μας τα σαββατοκύριακα. Και οι δυο μας θα κοιμόμασταν με όποιον θέλαμε, με τη συμφωνία να φοράμε πάντα προστασία. Ήταν τύπου ‘μη ρωτάς, μη λες τίποτα’».

Το… πρότζεκτ τώρα τελείωσε και η 50χρονη ζει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της με τον οποίο έχουν μια μονογαμική, πλέον, σχέση.




Διαβάστε περισσότερα...

Βελτιωτικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές στο πολυνομοσχέδιο


Προσμέτρηση προϋπηρεσίας και άδειες.

Βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010 και έπειτα, χρονολογία κατά την οποία οι πίνακες έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας.

Μια από τις ρυθμίσεις που θα εμπεριέχονται θα αφορά και τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ως γνωστό λαμβάνουν μόνο 119 ημερολογιακές μέρες άδειας δηλαδή οκτώ εβδομάδες πριν από την πιθανή ημέρα τοκετού και εννέα εβδομάδες μετά, καθώς η εξάμηνη άδεια προστασίας της μητρότητας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 142 του Ν.3655/2008 αφορά σε υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και δεν εφαρμόζεται στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι το παραπάνω ήταν από τα πρώτα θέματα που είχε θέσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη ο οποίος είχε αναγνωρίσει ότι οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας στο πιο πάνω θέμα.

Ενδεχομένως στο πολυνομοσχέδιο να περιλαμβάνεται και η άρση της ποινής του διετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ήταν θετικός στο πιο πάνω αίτημα όπως φάνηκε από τη συνάντηση με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ενώ και η ΔΟΕ αναφέρει ότι υπήρξε θετική διάθεση δίχως βέβαια καμία δέσμευση.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο


Στη διάθεση του ΕΜΠ τα συνεργεία του Δήμου - Δείτε το βίντεο.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες για την αφαίρεση του τεράστιου γκράφιτι από το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.

Ο καθαρισμός γίνεται από συνεργεία του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΕΜΠ και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την τοποθέτηση σκαλωσιών, ενώ σε ορισμένα σημεία χρειάστηκε να κλαδευτούν δέντρα επί της Στουρνάρη για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τους μαρμάρινους τοίχους οι εργάτες.

Τα μάρμαρα πάντως, σύμφωνα με αρμόδιους που βρίσκονται στο σημείο, δεν έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά και αναμένεται να αποκατασταθούν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρταετός "σκοτώνει" 5χρονο αγοράκι


Το παιχνίδι με τον χαρταετό αποδείχτηκε όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και θανάσιμο για ένα αγοράκι πέντε ετών.

Το παιδί όπως φαίνεται και στο βίντεο έπαιζε με τον χαρταετό, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων τον σήκωσε στον αέρα, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 20 μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο άτυχος Van Minh Dat's από το Βιετνάμ πιάστηκε από τα σχοινιά του χαρταετού με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να σηκωθεί πολλά μέτρα από το έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να σώσουν το παιδί αλλά ήταν αδύνατο.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επείγουσα βοήθεια από τη Unicef στο Βανουάτου


Στα 60.000 τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.
«Ένιωσα σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου» αναφέρει η Alice Clements, μέλος του προσωπικού της Unicef που όταν χτύπησε η καταιγίδα ήταν στην πρωτεύουσα των Βανουάτου, Πορτ-Βίλα.

«Οι άνεμοι ήταν απίστευτα ισχυροί, έπαιρναν στέγες, κατέστρεφαν σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία. Αμέτρητα σπίτια έγιναν συντρίμμια, ολόκληρες κοινότητες έμειναν ερείπια» πρόσθεσε.

Ενώ η Unicef ήδη διανέμει προ-τοποθετημένα εφόδια στους πληγέντες στο Βανουάτου, αποστέλλει επί πλέον προμήθειες από τις κεντρικές της αποθήκες στην περιοχή του Ειρηνικού, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στους τομείς της υγείας, νερού και υγιεινής, παιδικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Οι πρόσθετες προμήθειες της Unicef που συσκευάστηκαν σήμερα με τη βοήθεια εθελοντών που εργάσθηκαν όλη τη νύχτα, θα μεταφερθούν αεροπορικώς αύριο και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πέντε βασικά πακέτα με ιατρικό υλικό, που το κάθε ένα καλύπτει 10.000 ασθενείς, 1.508 σχολικά σακίδια γεμάτα με σχολικό υλικό, 31.300 φακελάκια αλάτων ενυδάτωσης, 69 σετ αναψυχής για τις ανάγκες περίπου 6.210 παιδιών (90 παιδιά ανά σετ), 3.000 σετ νερού & υγιεινής, 3.000 σαπούνια, 5 πτυσσόμενες δεξαμενές νερού 5.000 λίτρων και 5 1.500 λίτρων.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει τα προγράμματα της Unicef για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες στο www.unicef.gr/alert.


Διαβάστε περισσότερα...

«Τεράστιας σημασίας η σύγχρονη διαχείριση των υδάτων»


Ομιλία Τσιρώνη σε ημερίδα του ΕΛΚEΘΕ.

Τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης την αναγκαιότητα μιας σύγχρονης διαχείρισης των νερών μας, «γιατί ο πλούτος της χώρας είναι ο φυσικός της πλούτος, και ιδιαίτερα ο υδάτινος με την ποικιλομορφία ποταμών, λιμνών, υγροτόπων, λιμνοθαλασσών, εκβολικών και παράκτιων οικοσυστημάτων».

Ο κ. Τσιρώνης μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (ΙΘΑΒΙΠΕΥ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚEΘΕ), υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ) του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα «η οδηγία 2000/60 και η Προστασία των Εσωτερικών Υδάτων - Έρευνα και Προοπτικές».

«Η οδηγία αυτή έχει αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα εσωτερικά και παράκτια νερά. Παλαιότερα, η προστασία των νερών εστίαζε στην υδροχημική παρακολούθηση. Σήμερα, η ποιότητα των νερών δεν μετριέται πλέον μόνο με χημικούς δείκτες. Η ΠΟΥ προωθεί την εφαρμογή μιας βαθύτατα οικοσυστημικής προσέγγισης», καθώς «οι βιολογικοί δείκτες είναι αυτοί που κυριαρχούν στην παρακολούθηση της “υγείας” των υδάτων» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνοντας πως «στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση σε επίπεδο λεκάνης απορροής να βασίζεται σ' αυτή την οικοσυστημική προσέγγιση».

Ανέφερε ακόμη ότι «έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της οδηγίας και δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση εφαρμογής της στη χώρα, γεγονός που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων μας».

«Τόσο το επιστημονικό δυναμικό που ασχολείται με το αντικείμενο, όσο και η Πολιτεία έχουν ως στόχο την επανάκτηση του χαμένου χρόνου, προκειμένου τα διαχειριστικά σχέδια να οδηγήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή της Οδηγίας 2000/60», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντική βελτίωση που επετεύχθη σε σχέση με την υποδομή, τη συγκρότηση και την ενασχόληση του ΥΠΕΚΑ και της ΕΓΥ με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν ως επίκεντρο το νερό.

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Υπάρχουν ακόμη πολύ υποβαθμισμένα ποτάμια, πολλές ρυπασμένες λίμνες και λιμνοθάλασσες που χρειάζονται άμεση προστασία. Υπάρχουν υγρότοποι και νερά εντός προστατευόμενων περιοχών που απαιτούν ειδική διαχείριση. Υπάρχουν έργα που πρέπει να γίνουν για την προστασία και οικολογική αποκατάσταση».



Διαβάστε περισσότερα...

Ανορεκτικά μοντέλα τέλος στη Γαλλία


H γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύσει στα υπερβολικά λιπόσαρκα μοντέλα να εργάζονται στον χώρο της μόδας, ενώ ενδέχεται να επιβάλει πρόστιμα στα πρακτορεία μοντέλων ή τους οίκους μόδας που θα τα προσλαμβάνουν, τιμωρώντας ακόμα και με φυλάκιση τους ατζέντηδες, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ισραήλ, που υιοθέτησαν νόμους στις αρχές του 2013 που αποκλείουν από τις επιδείξεις μόδας και τις διαφημιστικές καμπάνιες τα λιπόσαρκα μοντέλα.

«Είναι σημαντικό για τα μοντέλα της βιομηχανίας της μόδας να πούμε ότι πρέπει να τρώνε σωστά και να προσέχουν την υγεία τους, ειδικά για τις νέες γυναίκες που θεωρούν τα μοντέλα πρότυπο καλαισθησίας» επισήμανε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Την 17η Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίων που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας και η Τουρέν γνωστοποίησε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει 2 τροπολογίες, που θα αφορούν το βάρος των μοντέλων.

Στην περίπτωση που ψηφισθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, θα επιβάλεται στα μοντέλα να ελέγχουν τακτικά το βάρος τους ενώ θα προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως και 75.000 ευρώ για οποιαδήποτε παραβίαση, όπως επίσης ποινές φυλάκισης έως και 6 μήνες για τους υπευθύνους της βιομηχανίας της μόδας, διευκρίνισε στην εφημερίδα Le Parisien ο Ολιβιέ Βεράν, που συνέταξε τις τροπολογίες.

Τα μοντέλα θα πρέπει να επιδεικνύουν μια ιατρική βεβαίωση που θα αποδεικνύει ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους θα είναι τουλάχιστον 18, που ισοδυναμεί με βάρος περίπου 55 κιλών για ένα ύψος 1,75 μέτρων, προτού προσληφθούν σε μια δουλειά και ένα διάστημα λίγων εβδομάδων μετά την πρόσληψη, προσέθεσε ο ίδιος.

Οι τροπολογίες του νομοσχεδίου προτείνουν επίσης την επιβολή προστίμων στην περίπτωση που προβληθεί η δοθεί στη δημοσιότητα υλικό που θα θεωρηθεί ότι ενθαρρύνει το υπερβολικά χαμηλό σωματικό βάρος, ιδίως στους ιστοτόπους που υποστηρίζουν τη νευρική ανορεξία ή όπου υμνούνται ανθυγιεινοί τρόποι ζωής.

Το 2007 η Ιζαμπέλ Καρό, ένα πρώην μοντέλο από τη Γαλλία ηλικίας 28 ετών που έπασχε από νευρική ανορεξία, πέθανε αφού είχε πρωταγωνιστήσει σε μια εκστρατεία με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους Γάλλους για την ασθένεια αυτή.

Περίπου 30.000 έως 40.000 άνθρωποι πάσχουν στη Γαλλία από νευρική ανορεξία, στην πλειονότητά τους έφηβοι, τόνισε ο Βεράν.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε σπάνια χάλκινη αρχαιοελληνική μάσκα


Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαιοελληνική χάλκινη μάσκα 2000 ετών του θεού Πάνα.

Η μάσκα βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο εθνικό πάρκο Susita στο Golan, ανατολικά της θάλασσας της Γαλιλαίας. Η Susita, ήταν γνωστή με το λατινικό όνομα Ίππος και καταστράφηκε από σεισμό το 749 μ. Χ.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τον διαιτητή για μια κόκκινη κάρτα


«Έφαγε» 8 χρόνια για το φόνο.

Τραγικό φινάλε είχε αγώνας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ, καθώς ποδοσφαιριστής αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα χτύπησε τον διαιτητή του αγώνα τόσο δυνατά, με αποτελέσματα να καταλήξει δυο μέρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε την ενοχή του, αποδεχόμενος την οκταετή ποινή φυλάκισης του για φόνο εξ αμελείας, ενώ το δικαστήριο τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα έξοδα για την κηδεία του αδικοχαμένου διαιτητή.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η... απαγωγή νεογέννητου από νοσοκομείο on camera


Πατέρας «πιάστηκε» να μεταφέρει σε πλαστική σακούλα την κόρη του.

Η κάμερα ασφαλείας «τσάκωσε» έναν πατέρα στην Αριζόνα την ώρα που... απαγάγει από το νοσοκομείο τη μόλις δύο ημερών κόρη του, την οποία έχει βάλει μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Ο 33χρονος πατέρας κατέληξε στην… απαγωγή όταν συνειδητοποίησε πως το μωρό γεννήθηκε με ίχνη ναρκωτικών στον οργανισμό της και συνεπώς επρόκειτο να το πάρει η πρόνοια.

Οι κάμερες του μαιευτηρίου κατέγραψαν τον Τζέισον Μάθιου Μπρίστολ, να περπατά στο διάδρομο με μία πλαστική τσάντα. Ο 33χρονος συνελήφθη τελικά και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση παιδιού και κατοχή ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως η μικρή γεννήθηκε στο σπίτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως στον οργανισμό της υπήρχαν ίχνη μορφίνης, μαριχουάνας και μεταμφεταμινών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγινε η κηδεία του Βαγγέλη - Πολλά τα ερωτήματα - Αναζητούνται ευθύνες - Τι λένε οι δική αλλά και η "άλλη" πλευρά


Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο Σελλί Ρεθύμνου γράφτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης και οργής ο επίλογος της τραγωδίας του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές του Βαγγέλη, αλλά και χιλιάδες άνθρωποι από το Ρέθυμνο, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:



--------------

Στην "αγκαλιά" της Κρήτης ο Βαγγέλης




Μοιρολόγια, μπαλοθιές και βαθιά οδύνη συνόδεψαν το λευκό φέρετρο με τη σορό του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν εξήλθε από το πατρικό σπίτι του πατέρα του.



Εκτός από φίλους και συγγενείς, στο Σελλί έχουν φτάσει εκατοντάδες κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Βαγγέλη, που βρέθηκε μετά από 1,5 μήνα ερευνών, νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.





Η εξόδιος ακολουθία ψάλθηκε σε εκκλησία στο Σελλί, γενέτειρα του πατέρα του άτυχου Βαγγέλη, και κατόπιν η ταφή έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, στον οικογενειακό τάφο.







Τραγική φιγούρα η μητέρα του Βαγγέλη που λύγισε μόλις αντίκρισε την σορό του πρωτότοκου γιους της. «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε ανάμεσα στα αναφιλητά της η μάνα ενώ ο πατέρας σπάραζε «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου».

Η σορός, στο λευκό φέρετρο, έφτασε στην Κρήτη στις 6:00 το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, και τη συνόδευε μια πομπή 60 αυτοκινήτων καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων της οικογένειας Γιακουμάκη, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας λευκά λουλούδια, μέχρι το πατρικό σπίτι του πατέρα του, στο οποίο έφθασε μετά τις 7:50 το πρωί.





--------------

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους συγγενείς, γνωστοί αλλά και άγνωστοι βρίσκονται στο Σελλί της Κρήτης για να πουν το τελευταίο αντίο στον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στην εκκλησία, στο Σελί Ρεθύμνου, για το ύστατο χαίρε, στον φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, άνθρωποι που δεν τον ήξεραν, τόσο από το χωριό του Βαγγέλη όσο και από όλη την Κρήτη, δεν σταματούν να προσέρχονται στο χώρο της εκκλησίας για την νεκρώσιμο ακολουθία.

Ακόμα, στην Κρήτη μετέβησαν και συμφοιτητές του άτυχου νέου, από τη σχολή του στα Γιάννενα, για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:



--------------

Τα τραγικά λόγια των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην κηδεία




Στην κρητική γη αναπαύεται πια ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, του οποίου η ιστορία και το τραγικό τέλος συγκλόνισαν ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο πατρικό σπίτι του πατέρα του στο Σέλλι Ρεθύμνου, στους πρόποδες του όρους Βρύσινα, στις 07.50 το πρωί. Το σπίτι, από εκείνη την ώρα, πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.



Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες», έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου», φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».



Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν φίλοι και συγγενείς του Βαγγέλη συνόδευσαν τη σορό του εκτός σπιτιού με εκατοντάδες μπαλωθιές, όπως το κρητικό έθιμο επιβάλλει.



Κατάμεστη ήταν και η εκκλησία, όπου εψάλη ίσως η πιο σιωπηρή εξόδιος ακολουθία, μέσα σε βαρύ πένθος για ολόκληρη την Κρήτη.



Δεν ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Γιακουμάκη που συνόδευσαν τον 20χρονο στην τελευταία του κατοικία, αλλά και χιλιάδες άγνωστοι που έκαναν το Βαγγέλη "δικό τους παιδί" και θέλησαν να του πουν το τελευταίο "αντίο", αλλά και να στείλουν με την παρουσία τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.



Ανάμεσα τους, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, καθώς επίσης και συνσπουδαστές του Βαγγέλη από τη σχολή του. Όλα συνέβησαν εκεί, συναπαντήματα, μνημόσυνο και κηδεία μαζί, στον τόπο που ο Βαγγέλης λάτρευε. Το Σελλί ήταν ο τόπος που ήθελε να βρίσκεται περισσότερο, η γενέτειρα του πατέρα του, όπου εργαζόταν εθελοντικά κάθε καλοκαίρι για να στηρίξει τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.



Στην εξόδιο ακολουθία όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων τόσο από το Ρέθυμνο όσο και των όμορων νομών. Μεταξύ των στεφάνων, υπήρχε και εκείνο του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά. Στέφανα απέστειλαν σύλλογοί και σωματεία Κρητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σύλλογοι φοιτητών, πανεπιστημιακών και όχι μόνο, σχολών της χώρας.



Χιλιάδες νέοι από το νησί κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί έως και αργά το μεσημέρι οπότε ολοκληρώθηκε η μαζική προσέλευση του κόσμου, τόσο την εκκλησία όσο και το κοιμητήρι, κρατώντας στο χέρι ένα λευκό τριαντάφυλλο με λευκές κορδέλες.

«Το άσπρο φέρετρο και τα άσπρα κουφέτα, ας υποδείξουν στους κυβερνώντες ότι εμείς θέλουμε αυτό το χρώμα… Το λευκό, το αλέκιαστο. Γι αυτό θα αγωνιστούμε όλα τα παιδιά που είμαστε σήμερα δίπλα στον Βαγγέλη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρή εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φίλη από παιδιά με τον Βαγγέλη.

Στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη, όλα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στην ημέρα πένθους, που κήρυξε η τοπική κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00 και με απέραντη θλίψη και οδύνη γνωμοδοτεί ομόφωνα η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την τοπική κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».

Την ίδια ώρα, σε αρκετά σχολεία ανά την Κρήτη μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας για την πρόληψη του φαινομένου αποτίοντας τη δική τους τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου. «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να στηθούμε μπροστά στο όποιο κακό βαλθεί να πειράξει τα κοπέλια και της κοπελιές του τόπου μας και όχι μόνο» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια, ο οποίος συμμετείχε στο πένθος της οικογένειας Γιακουμάκη.


--------------

Μαρία Γιακουμάκη: Ήρωας που γράφτηκε στην ιστορία το παιδί μου


Με μπαλωθιές αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και κόσμος απ’ όλη την Κρήτη, τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, τη στιγμή που μεταφερόταν από το πατρικό σπίτι του πατέρα του, στο Σέλλι Ρεθύμνου, στην εκκλησία για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ενώ, κατά την έξοδό της από το σπίτι η μητέρα του Βαγγέλη, υποβασταζόμενη, ξεσπά, «Τα βουνά αντιλαλούν. Ήρωας που γράφτηκε στην ιστορία το παιδί μου. Ήρωας. Είναι παλικάρι το παιδί μου».

Δείτε το βίντεο:



--------------

Δεκάδες νέοι αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Βαγγέλη


«Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς», λένε τα δεκάδες νέα παιδιά που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Ιωάννινα. Το σημείο της αυτοκτονίας του 20χρονου φοιτητή έχει γεμίσει από λουλούδια και κεράκια ενώ όπως τόνισε στην κάμερα του Mega ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Παντελής Κολόκας, το βράδυ ο δήμος διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θύματα της βίας.

Δείτε το βίντεο του Mega:



--------------

Θείος του Γιακουμάκη: Δεν έχει να κλείσει κανένας φάκελος


«Δεν έχει να κλείσει κανένας φάκελος», διεμήνυσε ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιάννης Γιακουμάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχετικά με το τραγικό τέλος του άτυχου φοιτητή.

Όπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις, ο ηθικός αυτουργός προβλέπεται από τον ποινικό νομοθέτη και πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και από το φυσικό αυτουργό.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



--------------

Μιλούσε 2 ώρες με τη μητέρα του ο Βαγγέλης πριν αυτοκτονήσει

Στο πλαίσιο της διαδικασίας της έρευνας που διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έγινε άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι αμέσως πριν την αυτοκτονία είχε δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του.

Στις έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή, λαμβάνονται καταθέσεις σπουδαστών της σχολής, επανεξετάζονται επικοινωνίες του 20χρονου μέσω κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.

Κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος που διαδραμάτισε η οικογένεια του 20χρονου, η οποία φέρεται να τον πίεζε να ολοκληρώσει τις σπουδές και να επιστρέψει στην Κρήτη για να ασχοληθεί με την τυροκομία.

--------------

«Τα παιδιά μας φοβούνται να βγουν από το σπίτι»


Οι γονείς των συμφοιτητών του Γιακουμάκη απαντούν στις κατηγορίες.

Για στοχοποίηση των παιδιών τους έκαναν λόγο σήμερα σε δηλώσεις τους οι γονείς συμφοιτητών του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που φέρεται να εκφόβιζαν τον νεαρό σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο γιος μου δεν φταίει πουθενά, τόνισε ο πατέρας του 18χρονου που φέρεται να συμμετείχε στην παρέα που εκφόβιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, μιλώντας σήμερα στο Star. Με αφορμή τα σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και τις φωτογραφίες των νεαρών, ο ίδιος διευκρίνισε πως κινήθηκε νομικά και έκανε ασφαλιστικά μέτρα προς «όλους όσους ανάρτησαν για το παιδί μου στο διαδίκτυο αυτά τα ψευδή και κατηγορούν τον γιο μου».

Τα παιδιά μου τα έχω μεγαλώσει για να έχουν πάνω απ’ όλα μια υπόληψη στον κόσμο, σημείωσε ο πατέρας του 18χρονου, κατηγορώντας όσους γράφουν αυτά τα πράγματα για ανωριμότητα.

«Ο γιος μου ήταν πολύ καλός φίλος με τον Βαγγέλη», ενώ πρόσθεσε πως, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν έχει καμία σχέση με τα βασανιστήρια.

Έχουμε μιλήσει με την αδερφή του Βαγγέλη, έχουμε άριστες σχέσεις, συμπλήρωσε.

«Αυτό που γίνεται είναι bullying κατά του παιδιού μου. Το παιδί μου τραβάει τα χειρότερα από το διαδίκτυο και τη δημοσιογραφία. Μου λέει: "μπαμπά έλα να με πάρεις"», σημείωσε.

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Τα παιδιά μας φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους», είπε η μητέρα σπουδαστή που ήταν μαζί με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι από την Κρήτη.

«Το παιδί μου έκανε παρέα με την παρέα αυτή και με το Βαγγέλη. Τι είναι αυτά που βγάζουνε στο διαδίκτυο; Τι στοχοποίηση είναι αυτή. Έχουν ξεκινήσει πόλεμο στα παιδιά μας», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η μητέρα ήταν ενήμερη για τις ενοχλήσεις στο Βαγγέλη, η μητέρα τόνισε ότι δεν είχε πει τίποτα. «Το παιδί μου είπε ότι εάν είχα δει κάτι θα το είχα καταγγείλει. Δεν θα το είχα αφήσει έτσι».

--------------

"Mε κατηγορούν για τον Βαγγέλη... φοβάμαι να κυκλοφορήσω"


Την στιγμή που θρηνεί τον καλό του φίλο, Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο νεαρός σπουδαστής της Γαλακτομικής σχολής έχει να αντιμετωπίσει και τις αναρτήσεις στον ίντερνετ που τον παρουσιάζουν ως τον αρχηγό της ομάδας των Κρητικών που βασάνιζε τον 20χρονο.

"Με κατηγορούν άδικα για το χαμό του Βαγγέλη. Φοβάμαι να κυκλοφορήσω" τονίζει ο 18χρονος σπουδαστής και φίλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------

«Λένε πως εμείς τον σκοτώσαμε τον Βαγγέλη»


Συμμαθητές και γονείς σπάνε τη σιωπή τους

Στο «στόχαστρο» έχουν βρεθεί συμφοιτητές του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ βαρύ είναι το κλίμα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Συμφοιτητές και γονείς παιδιών, μίλησαν στην κάμερα του Alpha, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

«Εγώ είμαι κολλητός του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Έχουμε φωτογραφηθεί σε μερικές φωτογραφίες μαζί και με έχουν κατηγορήσει τώρα σαν δολοφόνο ότι του έκανα εγώ, ότι τον έπιασα εγώ με τον ιμάντα από το λαιμό και άλλα διάφορα. Πολλά διάφορα τα οποία δεν ισχύουν», λέει συμφοιτητής του Βαγγέλη.

«Μπροστά μου, δεν έπεσε τίποτα στην αντίληψή μου, δεν ξέρω κανένα συμβάν αν έχει γίνει ή όχι. Δεν ξέρω αν έχει μιλήσει κανένα παιδί για κάποια πλάκα. Αυτό δεν το γνωρίζω», συμπληρώνει.

Μέλος της παρέας που έχει στοχοποιηθεί ότι «τραμπούκιζε» τον 20χρονο, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Έχουν βγει και λένε ότι φταίμε εμείς, κάποια παιδιά που έκαναν παρέα λένε πως εμείς τον σκοτώσαμε. Έχει βγει ο καθένας και γράφει τα δικά του, μας έχουν βάλει φωτογραφίες, βελάκια και καλά ότι είμαστε οι δολοφόνοι», λέει και συμπληρώνει: «Καλό είναι να αφήσουν πρώτα τις αρχές να δείξει το πόρισμα τι έχει γίνει και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει». Παράλληλα, διαψεύδει όσα έχουν ακουστεί για βασανισμούς του άτυχου φοιτητή με ιμάντες.

Από την άλλη, ο πατέρας ενός συμφοιτητή τονίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παιδιά που μπορεί να παρενοχλούσαν τον Γιακουμάκη.

«Έχει μιλήσει στην αστυνομία το παιδί μου. Στις 4 του μήνα, τον πήρε και πήγε και τον κέρασε γιατί είχε τα γενέθλιά του το παιδί μου, τον πρόσεχε. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποια παιδιά που μπορεί να τον πείραξαν», λέει ο πατέρας.

Ερωτώμενος αν του είχε πει τίποτα το παιδί του για πειράγματα εις βάρος του Βαγγέλη, ο γονιος απαντά: «Τίποτα! Αν ήταν κάτι σοβαρό και το είχε αντιληφθεί το παιδί μου, θα μου το έλεγε. Θα το έλεγα στους γονείς του και στην αστυνομία. Θα έλεγα του… πήγαινε αντράκι μου, πες στην αστυνομία αυτό που είδες. Ότι το κλείδωσαν το παιδί στην ντουλάπα, ότι τον έδεσαν με ένα λουρί, δεν ξέρω τι».

«Μπορεί 2-3 παιδιά να φταίνε, δεν το αμφισβητούμε αυτό. Αυτά τα παιδιά τα ξέρει η αστυνομία, τα ξέρουν οι γονείς τους. Αν φταίνε τα παιδιά να πληρώσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους…», καταλήγει.

Τέλος, η μητέρα ενός παιδιού που έχει στοχοποιηθεί, λέει ότι ο γιος της ήταν φίλος με τον Βαγγέλη και περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. « Έχω κινηθεί νομικά, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο», υπογραμμίζει.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.grhttp://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στην πατρίδα των τροχαίων


Αδιαφορία των αρμοδίων με κόστος σε ανθρώπινες ζωές και χρήματα.

Από τις 16 Μαρτίου (έως τις 23/3) διανύουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και κανείς στην «χώρα της αφασίας» δεν το έχει πάρει είδηση.

Στην Ελλάδα, τη χώρα που εκτός από πρωταθλήτρια χρέους των τελευταίων πέντε ετών, είναι πρωταθλήτρια στα τροχαία τον τελευταίο μισό αιώνα, κανείς δεν ασχολείται με την οδική ασφάλεια, εκτός ίσως από κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες αμφιβόλου κινήτρου και αποτελέσματος.

Σε μια πατρίδα μόλις 10 εκ. κατοίκων, που η οικονομική κρίση έλυσε τα τελευταία τρία χρόνια το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τρελαίνοντας τους συγκοινωνιολόγους όλου του κόσμου (δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι με δυο μνημόνια λύνεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα), εξακολουθούν να σκοτώνονται περισσότεροι από 800 άνθρωποι (οι 500 σε ηλικίες 18-55) και να τραυματίζονται σοβαρά τουλάχιστον 1.000 το χρόνο, εξ αιτίας των τροχαίων ατυχημάτων.

Κι όμως. Κανείς επίσημος φορέας δεν ευαισθητοποιείται στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης αυτής της μάστιγας που αποδεκατίζει εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια τον πληθυσμό της χώρας μας, επιβαρύνοντας με αμέτρητα δισ. ευρώ τα ταμεία λόγω των αμέσων και εμμέσων οικονομικών επιπτώσεων των τροχαίων.

Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν κανένα από τα ΜΜΕ ενημέρωσης δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, παρά το ότι σε όποια στατιστική ανάλυση ανατρέξουμε, η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη τριάδα της Ευρώπης των 27, όσον αφορά τους δείκτες των τροχαίων. Με λίγα λόγια σκοτωνόμαστε αργά και σταθερά από μόνοι μας, πριν προλάβουν να μας σκοτώσουν τα μνημόνια που επιβάλλουν οι δανειστές σε συνεργασία με το ντόπιο υπηρετικό προσωπικό τους.

Στη χώρα της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, την πλέον καθαρή ατμόσφαιρα και τις λιγότερες ομίχλες, χάνουν τη ζωή τους ή -ακόμα χειρότερα- μένουν ισοβίως ανάπηροι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι το χρόνο, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Στη χώρα όπου οι ορολογίες «κυκλοφοριακή αγωγή» και «οδηγική παιδεία» είναι παντελώς άγνωστες, παρασύρονται το χρόνο και πεθαίνουν 130 πεζοί, οι περισσότεροι των οποίων είναι μικρά παιδιά και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε μήπως το μάθημα «κυκλοφοριακής αγωγής» πρέπει να γίνει υποχρεωτικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τελευταία «προσπάθεια» επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όταν σε μια μεγαλειώδη βεγγέρα στην Αίγλη του Ζάππειου, η τότε υπουργός Παιδείας η κ. Μαριέτα Γιαννάκου-Κούτσικου μάς είχε… απειλήσει ότι, από το σχολικό έτος 2005-2006 το δοκιμασμένο πανευρωπαϊκά πρόγραμμα «ο δρόμος κι εγώ», θα εφαρμοζόταν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Φυσικά ποτέ δεν έγινε τίποτα.

Με την ίδια κυβέρνηση και στα τέλη του 2006 επέστρεψαν στα ταμεία της ΕΕ, 22 εκ. ευρώ που προορίζονταν στο Γ’ Κ.Π.Σ. για τη δημιουργία 8 Κέντρων Οδικής Ασφάλειας για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και εξέταση υποψηφίων οδηγών. Τα χρήματα αυτά δεν απορροφήθηκαν ποτέ γιατί μαζί με τους υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών (που κατάλαβαν την χρησιμότητά τους και υπέγραψαν τις σχετικές διατάξεις), έπρεπε να υπογράψει και ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, που όμως δεν πείστηκε για την... χωροταξική πλευρά του θέματος και το πουλάκι πέταξε, αφήνοντας τους υποψήφιους οδηγούς να πηγαίνουν στις Σχολές Οδηγών για να «πάρουν δίπλωμα» και όχι να μάθουν να οδηγούν, ή -ακόμα χειρότερα- να το παίρνουν από το σπίτι έναντι σχετικής «αμοιβής».

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το μόνο στην Ελλάδα που θυμίζει την παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας, είναι οι δραστηριότητες ιδιωτικού φορέα που λίγα χρόνια πριν αφέθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, να τοποθετήσει πινακίδες επικινδυνότητας σημείων στο εθνικό (Κορίνθου-Πατρών) και μη δίκτυο της χώρας.

Θα αναρωτηθείτε ίσως, που είναι το επιλήψιμο του θέματος; Μα είναι απλό.

Η προσπάθεια ομοιογενοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο της κυκλοφοριακής σήμανσης είναι ακρογωνιαίος λίθος της οδικής ασφάλειας. Πόσο μάλλον που οι πινακίδες αυτές είναι τεράστιες, τραβούν την προσοχή των οδηγών που προσπαθούν να διαβάσουν τι είναι αυτό που ξαφνικά «ξεφύτρωσε» μπροστά τους αποσπώντας την προσοχή τους από το δρόμο, και είναι γραμμένες μόνο στα Ελληνικά, σε μια χώρα που υποδέχεται ετησίως 17 εκ. τουρίστες…

Αυτά τα λίγα σαν ψήγματα της ασυμβατότητας του ελληνικού κράτους σε σχέση με την ευρωπαϊκή κοινότητα (στην οποία μάλιστα θέλουμε πάση θυσία να ανήκουμε…) και στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Έναν τομέα που κοστίζει στα ταμεία του κράτους πολλά δισ. ετησίως και οδηγεί σταθερά -σε συνδυασμό με το έντονο δημογραφικό μας πρόβλημα- στον αφανισμό του ντόπιου πληθυσμού στα χρόνια που έρχονται.

Με λίγα λόγια: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργούν τα μνημόνια οδηγώντας στον αφανισμό του έθνους. Αυτόν τον έχουν αναλάβει δεκαετίες τώρα, τα τροχαία ατυχήματα που δεν απασχολούν κανένα μας, ειδικά δε τους αρμόδιους με την όποιας προέλευσης κυβέρνηση της χώρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές


Το πρόγραμμα των πανελλαδικών του 2015.

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για το 2015 όπως και ο γενικότερος προγραμματισμός. Οι πανελλαδικές ξεκινούν στις 18 Μαΐου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και στις 19 Μαϊου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ομάδα Α.

Ακολουθούν τα όσα αναφέρονται από το Υπουργείο Παιδείας:

Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2014-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
δ) Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Συνημμένα ανακοινώνεται το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 και αναλυτικά :
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2015 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄)


Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Ακολουθεί σε 4 συνημμένους πίνακες το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015.


1. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.



ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
18-5-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
20-5-2015
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22-5-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ
25-5-2015
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ
27-5-2015
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29-5-2015
-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΡΙΤΗ
2-6-2015
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

2 . Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) εξετάζονται μόνο στα μαθήματα γενικής παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι. Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ-Β΄ εξετάζονται πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΓΕΛ και σε 2 μαθήματα ειδικότητας σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΕΠΑΛ-Α΄.

ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ
19-5-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΠΕΜΠΤΗ
21-5-2015
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι
ΤΕΤΑΡΤΗ
3-6-2015
-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ
-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ
-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ
ΠΕΜΠΤΗ
4-6-2015
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ
-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5-6-2015
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
6-6-2015
-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ
-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
8-6-2015
-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ
9-6-2015
-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ
-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ
-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ

3. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν. Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Τέλος, αν υπάρξει υποψήφιος που θα έχει παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε μάθημα που εξετάζεται τη Δευτέρα 15-6-2015 ή την Τρίτη 16-6-2015, και παράλληλα θα εξεταστεί και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών την Τετάρτη 17-6-2015, τότε αυτός ο υποψήφιος δύναται να εξεταστεί στα Αγγλικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΡΙΤΗ
9-6-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
10-6-2015
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ
11-6-2015
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12-6-2015
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΣΑΒΒΑΤΟ
13-6-2015
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ
15-6-2015

-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΡΙΤΗ
16-6-2015
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

4. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
μέχρι τις 09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και
μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.


ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
17-6-2015
ΑΓΓΛΙΚΑ
10.00 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ
18-6-2015
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19-6-2015
ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ
20-6-2015
ΓΑΛΛΙΚΑ
08.30 π.μ.
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
16.00 μ.μ
ΔΕΥΤΕΡΑ
22-6-2015
ΑΡΜΟΝΙΑ
08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ
23-6-2015
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
08.30 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ
24-6-2015
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
08.30 π.μ 
ΙΤΑΛΙΚΑ
16.00 μ.μ
5. Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2015-16 ορίζουμε το διάστημα από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. 


Διαβάστε περισσότερα...