Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σεξουαλική βία σε νηπιαγωγείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βροχή οι καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας στην Κύπρο.

Ανησυχίες προκαλούν περιστατικά παρενόχλησης μαθητριών από μαθητές, σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο της Λευκωσίας και ήδη το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διερεύνηση καταγγελίας ότι έγινε προσπάθεια τα περιστατικά να συγκαληφθούν.

Αγοράκια, ηλικίας πέντε και έξι χρόνων που φοιτούν στην προδημοτική τάξη, φέρονται να προέβησαν σε μη αποδεκτές σεξουαλικές συμπεριφορές κατά κοριτσιών της ίδιας ηλικίας, στις τουαλέτες της τάξης.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι δεν θα πρέπει το περιστατικό να χαρακτηρίζεται σεξουαλική παρενόχληση καθώς έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρά παιδιά.

Το πρώτο περιστατικό, είπε, σημειώθηκε πριν δύο μήνες. Η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας είπε έγινε από τους γονείς των παιδιών που παρενοχλήθηκαν. Την ίδια ημέρα στάλθηκε στο σχολείο ψυχολόγος και κλήθηκαν και οι γονείς του παιδιού που καταγγέλθηκε ως το παιδί που παρενοχλούσε και ενημερώθηκαν.

Οι γονείς ζήτησαν μεταγραφή του παιδιού σε άλλο νηπιαγωγείο το οποίο και έγινε αλλά ταυτόχρονα τους συστάθηκε το παιδί να τύχει ψυχολογικής στήριξης.

Στη συνέχεια το υπουργείο έδωσε οδηγίες στη διεύθυνση του σχολείου όπως να μην αφήνονται να παιδιά μόνα τους στην τουαλέτα αλλά να επιβλέπονται.

Ωστόσο πριν από δύο εβδομάδες έφθασε στο υπουργείου παρόμοια καταγγελία. Τότε, συνέχισε, έγινε η ίδια διαδικασία δηλαδή να κληθεί ψυχολόγος και να ενημερωθούν οι γονείς αλλά ταυτόχρονα ενισχύθηκε και το νηπιαγωγείο με ακόμα μια νηπιαγωγό.

Ο κύριος Νεοκλέους ανέφερε ότι για το θέμα έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός για να καταγράψει τα γεγονότα να καταλήξει σε πόρισμα ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Μιλώντας στο ΡΙΚ η εκπαιδευτική παιδοψυχολόγος Χριστίνα Ιωάννου είπε πως όλα τα παιδιά αυτής της ηλικία έχουν σεξουαλική συμπεριφορά αλλά όταν αυτή εκδηλώνεται με μη αποδεκτό τρόπο πρέπει να ερευνάται διότι σίγουρα πίσω της κάτι κρύβει.Πιθανόν είπε τα παιδιά που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο έχουν βιώσει τα ίδια ψυχολογική, συναισθηματική ή και σεξουαλικής κακοποίησης. Πρέπει να γίνει έρευνα της οικογένειας, τόνισε, και να της προσφερθεί βοήθεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.