Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σήμερα η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Οι τελευταίες βασανιστικές ώρες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφτασε στα Χανιά η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θρήνος στο πλοίο, πλήθος κόσμου στο λιμάνι.

Έφτασε στον προορισμό του στο λιμάνι Χανίων το πλοίο Κρήτη ΙΙ που μετέφερε τη σορό του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, για να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Σέλλι Ρεθύμνου.

Το κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια του μακάβριου ταξιδιού ήταν οδυνηρό, με περισσότερους από είκοσι συγγενείς του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να βρίσκονται στο πλοίο, έχοντας στο πλευρό τους όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Στο λιμάνι των Χανίων πλήθος κόσμου περίμενε τη σορό του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Το μεσημέρι αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος στη μοιραία υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο με την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλλι Ρεθύμνου.


-------

Οι τελευταίες βασανιστικές ώρες του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανοίγει η έρευνα για την αυτοκτονία του 20χρονου.
Συγκλονισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα το δράμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από 38 μέρες με ένα κρητικό σουγιά μέσα στο λασπωμένο χωράφι 800 μέτρα από το κολαστήριο - για τον ίδιο - της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

Η έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν το 20χρονο παλικάρι στην αυτοχειρία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη ξεκινάει από μηδενική βάση, με εντολή του εισαγγελέα που ζητάει να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι αστυνομικοί θα ψάξουν όλους όσοι γνωρίζουν ποιοι οδήγησαν τον άτυχο σπουδαστή στον θάνατο.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, θα κληθεί να δώσει κατάθεση και ο επικεφαλής του κλιμακίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έκανε τη Ένορκη Διοικητική Εξέταση Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι άνθρωποι της γραμματείας της Σχολής απείλησαν ότι «θα χυθεί το δικό του αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχολήθηκαν με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη»!

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα δείξουν αν ο άτυχος Βαγγέλης έφερε εσωτερικά τραύματα από χτυπήματα, καθώς και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών.

Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν αυτούς με τους οποίους συνομίλησε τελευταία, καθώς ο ιατροδικαστής προσδιορίζει με σαφήνεια την ώρα θανάτου του που ταιριάζει απόλυτα με την ημέρα και ώρα εξαφάνισής του από τη Γαλακτοκομική Σχολή, δηλαδή, λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Πήγε στο εστιατόριο της σχολής έφαγε το μεσημεριανό, πήρε τα κλειδιά του και έφυγε...

Περπάτησε πάνω από 1.800 μέτρα για να φτάσει στο σημείο που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της μικρής ζωής του. Σεμια απόσταση 800 μέτρων σε ευθεία γραμμή από τη γαλακτοκομική σχολή έγραψε μόνος του το τέλος.

Έβγαλε τον κρητικό σουγιά από την τσέπη του και έκοψε τις φλέβες του. Πέθανε από την αιμορραγία.

Όπως αποκαλύφθηκε από τη νεκροτομή, δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία πέψης, οπότε ο θάνατος επήλθε λίγη ώρα μετά την τελευταία του έξοδο από τις εγκαταστάσεις.

Είναι άγνωστο τι συνέβη ως εκείνη τη στιγμή που διέλυσε τις αντοχές του νεαρού.


Αυτό θεωρείται δύσκολο είναι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη αυτοί που ουσιαστικά τον ώθησαν σε αυτή την πράξη.


Με δεδομένη την αυτοχειρία, δημιουργείται ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ποινικών ευθυνών για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Όπως προβλέπει η νομοθεσία για να διατυπωθεί κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου πρέπει να αποδειχτεί ότι με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ, εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερη ψυχική του κατάσταση.


Το μεσημέρι στις 12:00 θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Σέλλι Ρεθύμνου.


Το κλίμα καθ' όλη τη διάρκεια του μακάβριου ταξιδιού ήταν οδυνηρό, με περισσότερους από είκοσι συγγενείς του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να βρίσκονται στο πλοίο, έχοντας στο πλευρό τους όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα.


Στο λιμάνι των Χανίων πλήθος κόσμου περίμενε τη σορό του αδικοχαμένου Βαγγέλη.



-------

Μεσίστιες οι σημαίες στα σχολεία των Ιωαννίνων για τον Γιακουμάκη

Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Ήπειρο την Τρίτη, ημέρα της κηδείας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρει το Epirusgate, την πρωτοβουλία έλαβε ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης στην Ήπειρο.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά όμως μέχρι τις 11:30, ώρα που θα κηδευτεί ο άτυχος Βαγγέλης, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα αλλά συζήτηση στο πλαίσιο ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό.

Οι σημαίες σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ από τις 11:30 και μετά θα χτυπήσει το κουδούνι λήξης του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι μαζί με το Βαγγέλη, τα Γιάννενα πενθούν και για τον άδικο χαμό του Γιαννιώτη πρωταθλητή Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι.

-------

Τσούκαλης: Αρχίζουν να ανοίγουν στόματα στα Γιάννενα

«Αρχίζουν να ανοίγουν κάποια στόματα στα Γιάννενα», αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχετικά με την τραγική κατάληξη του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.