Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Αυτόλογη μεσοθεραπεία για πρόσωπο λαμπερό και σφριγηλό



Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής δερματολογίας η οποία αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Στην πράξη ο ιατρός με μία απλή αιμοληψία παίρνει μία μικρή ποσότητα αίματος. Η σύριγγα με το αίμα τοποθετείται στη φυγόκεντρο προκειμένου να διαχωριστεί το πλάσμα από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Στη συνέχεια εμπλουτίζει το πλάσμα με ειδικής επεξεργασίας νουκλεοτίδια. Το μείγμα αυτό κατόπιν εγχέεται με τη βοήθεια λεπτής βελόνας στο πρόσωπο, το λαιμό ή το ντεκολτέ, αφού πρώτα έχει τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην προς θεραπεία περιοχή.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και είναι ασφαλής, διότι χρησιμοποιούμε υλικό από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς. Το δέρμα ξεκινά από μόνο του τη διαδικασία επούλωσής του, για αυτό και συντελείται έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας σε όλο το πρόσωπο και απάλυνση των ρυτίδων, χαρίζοντας λάμψη και νεανική όψη! Η σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και η ενδογενής ενυδάτωση του δέρματος αυξάνεται αφού η συγκεκριμένη θεραπεία ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και κατά συνέπεια του κολλαγόνου.

Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας. Για ολοκληρωμένα αποτελέσματα συνιστώνται 2-4 κύκλοι συνεδριών το χρόνο.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς επηρεάζει η μουσική την κατανάλωση φαγητού



Όσο πιο αργή η μουσική τόσο μικρότερος ο ρυθμός γεύματος.

Μοιάζει δεδομένο ότι η συμπεριφορά μας έναντι του φαγητού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Πέραν αυτών που αφορούν τη φυσιολογία μας (π.χ. ορμόνες, επίπεδα σακχάρου αίματος, γονίδια), εξωγενείς παράγοντες – όπως οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του γεύματος και ο κοινωνικός μας περίγυρος – έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο φαγητό μας. Φαίνεται πως τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα μπορούν να ενισχύσουν το κίνητρο για κατανάλωση φαγητού. Πόσο μάλλον τώρα, που πλησιάζουν οι γιορτές και τα οικογενειακά τραπεζώματα…

Τηλεόραση


Από τους πιο εκτενώς μελετημένους εξωγενείς παράγοντες είναι η θέαση τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια του γεύματος, που έχει συνδεθεί μάλιστα με την εμφάνιση παχυσαρκίας. Ο χρόνος θέασης έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο ποσοστό σωματικού λίπους, μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση και αυξημένη κατανάλωση φαγητού. Πρόκειται, στην ουσία, για μια δραστηριότητα που μας αποσπά την προσοχή, ώστε να αγνοήσουμε το αίσθημα κορεσμού. Παράλληλα, αποδεικνύεται πως η θέαση τηλεόρασης επιταχύνει το ρυθμό που τρώμε το φαγητό μας, με πλήθος (αρνητικών) συνεπειών.

Αλκοόλ


Η επιστημονική βιβλιογραφία υποδεικνύει πως η κατανάλωση φαγητού και ποτού επηρεάζεται από την παρουσία μουσικής στο χώρο. Ανεξάρτητα από τις συνήθειές μας όσον αφορά το ποτό, η αυξανόμενη έκθεση σε μουσική οδηγεί σε αύξηση κατανάλωση αλκοόλ. Μάλιστα, όσο πιο δυνατά ακούγεται η μουσική, τόσο περισσότερο πίνουμε! Μια έρευνα έδειξε επιπλέον ότι αυξάνεται η προδιάθεση για κατανάλωση αλκοόλ υπό συνεχόμενη έκθεση σε rock μουσική (για τους λάτρεις).

Ρυθμός


Υπάρχει άλλωστε η θεωρία ότι ο ρυθμός της μουσικής σχετίζεται με ενισχυμένη κατανάλωση φαγητού και ποτού. Μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της μάσησης, έτσι ώστε να αυξάνεται ο ρυθμός κατάποσης (των μπουκιών) μαζί με την ταχύτητα της μουσικής. Αντίθετα, η πιο αργή μουσική σχετίζεται με μικρότερο ρυθμό γεύματος, αλλά και υψηλότερους λογαριασμούς στα εστιατόρια . Επίσης, το είδος της μουσικής, συγκεκριμένα η κλασσική μουσική και η jazz, φαίνεται πως ευνοούν τους μεγάλους λογαριασμούς, σε σχέση με την pop ή την απουσία μουσικής. Τέλος, η μέτριας πολυπλοκότητας μουσική φαίνεται πως ευνοεί το περιβάλλον της καφετέριας .

Η παρέα στο εστιατόριο…


Η παρουσία άλλων ανθρώπων αυξάνει το ποσό φαγητού που θα φάμε σε ένα γεύμα. Η τοποθεσία του γεύματος αποδεικνύεται ότι μπορεί να επηρεάσει και τη διάρκειά του. Οι Bell and Pliner (2003) αποκάλυψαν ότι το μεγαλύτερο σε διάρκεια γεύμα καταναλώνεται σε εστιατόρια με μέτριες οικονομικά τιμές, σε σχέση τα fast food και τα snack σε καφετέρια.

Οι Stroebele and Castro εξέτασαν την πρόσληψη τροφής 78 φοιτητών, μαζί με συναφείς περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως π.χ. τη διάρκεια γεύματος, την παρουσία μουσικής, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας και της έντασης αυτής, το χώρο γεύματος, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν μαζί και την ώρα της ημέρας), όπως αυτή καταγράφηκε σε ένα λεπτομερές ημερολόγιο διατροφής, για 7 συνεχόμενες ημέρες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παρουσία της μουσικής σχετίζεται με υψηλότερη πρόσληψη τροφής. Η μελέτη έδειξε ότι παρουσία μουσικής, αυξήθηκε η κατανάλωση φαγητού και υγρών, όπως και η διάρκεια του γεύματος. Βέβαια, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ταχύτητα ή την ένταση της μουσικής. Επιπλέον, η διάρκεια γεύματος έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με τον αριθμό των ανθρώπων που γευματίζουν μαζί. Η κοινωνική αυτή (αλληλ)επίδραση θα μπορούσε να ερμηνεύσει τη σύνδεση της μουσικής και τη διάρκεια γεύματος.

Παρουσιάστηκε μια τάση μεγαλύτερης κατανάλωσης θερμίδων, ιδίως λίπους, όταν η μουσική παιζόταν στα εστιατόρια. Αν και το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να αποκαλύψει σημαντικές διαφορές, τα αποτελέσματα παρέχουν ενδείξεις ότι η μουσική αλλάζοντας τη διάθεση μας, επηρεάζει σημαντικά τη διάρκεια και το μέγεθος του γεύματος.

Το συναίσθημα και ευκαιρία


Καθημερινά, είμαστε περικυκλωμένοι και επηρεαζόμαστε από ποικίλα ερεθίσματα που επιδρούν στη (διατροφική) συμπεριφορά μας. Ένα ελκυστικό πιάτο σ’ ένα εστιατόριο, ένα party με φίλους, ή ίσως ακόμη και ένα ωραίο τραγούδι, μπορεί να αλλάξει τα συναισθήματα ή τα κίνητρά μας, και να μας οδηγήσει σε αύξηση ή μείωση της πρόσληψης τροφής μας.

Αυτό όμως, μπορούσε να αποτελέσει και ένα τρόπο να εκμεταλλευτούμε την επίδραση της μουσικής, προς όφελός μας. Αν οριοθετήσουμε την ποσότητα του φαγητού που πρέπει να φάμε, η παρουσία μουσικής θα λειτουργήσει θετικά, αυξάνοντας τη διάρκεια του γεύματος, που για πολύ κόσμο είναι από τα κυριότερα ζητούμενα.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Nέοι κανονισμοί για τους χυμούς από την Ε.Ε.



Εντός 18 μηνών η μεταφορά τους στο εθνικό δίκαιο.

Νέους κανόνες σήμανσης, ακριβέστερους και πιο κατανοητούς για τους καταναλωτές, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι νέοι αυτοί κανόνες αποσκοπούν στο να αποφευχθούν τυχόν παραπλανητικές ονομασίες αναφορικά με τους ανάμικτους χυμούς και τη χρήση της σήμανσης «χωρίς πρόσθετα σάκχαρα».

Οι νέοι κανόνες είναι οι εξής:

- Ανάμικτοι Χυμοί


Η ονομασία των προϊόντων που παρασκευάζονται από δύο φρούτα πρέπει να ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο τους. Για παράδειγμα αν το προϊόν αποτελείται από 90% χυμό μήλου και 10% χυμό φράουλας θα πρέπει να ονομαστεί «Χυμός μήλου και φράουλας».

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου στην ονομασία του προϊόντος αναγράφεται μόνο το συστατικό με το χαμηλότερο ποσοστό περιεκτικότητας. Στην περίπτωση που ο χυμός παρασκευάζεται από τρία ή περισσότερα φρούτα η ονομασία του μπορεί να είναι πιο γενική, όπως για παράδειγμα «Ανάμικτος χυμός».

- Σάκχαρα και γλυκαντικές ουσίες


Οι ευρωβουλευτές γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές – ειδικά οι διαβητικοί, οι γονείς και τα άτομα σε δίαιτα – θέλουν να έχουν σαφείς πληροφορίες για τη διαφορά μεταξύ «χυμού» και«νέκταρ», καθώς και για την παρουσία όλων των γλυκαντικών ουσιών.

Στο μέλλον, οι χυμοί φρούτων εξ ορισμού δεν θα περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα ή γλυκαντικές ουσίες. Το «Νέκταρ», το οποίο παρασκευάζεται από τον πολτό φρούτου με την προσθήκη νερού, μπορεί να περιέχει πρόσθετη ζάχαρη ή γλυκαντικά.

Η επισήμανση «χωρίς πρόσθετα σάκχαρα» δεν θα επιτρέπεται σε νέκταρ που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως σακχαρίνη, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή σύγχυση.

- 100% χυμός πορτοκάλι

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να περιέχει έως και 10% χυμό μανταρινιού, ο οποίος συμβάλλει στο χρώμα και τη γεύση. Οι νέοι κανόνες διευκρινίζουν ότι τόσο οι εισαγόμενοι χυμοί πορτοκαλιού όσο και αυτοί που παρασκευάζονται στην ΕΕ θα πρέπει να είναι καθαροί χυμοί πορτοκαλιού για να πωλούνται ως τέτοιοι.

Σε διαφορετική περίπτωση, για παράδειγμα εάν περιέχουν και χυμό μανταρινιού, αυτό θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια στην ονομασία του προϊόντος.

Οι νέοι κανόνες έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του ΕΚ και του Συμβουλίου στα πλαίσια των άτυπων συζητήσεων που προηγήθηκαν. Μετά και τη σημερινή έγκριση του ΕΚ απομένει η επίσημη έγκριση του Συμβουλίου για τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας. Οποιαδήποτε προϊόντα διατεθούν στην αγορά ή επισημανθούν πριν από αυτήν την έγκριση θα μπορούν να πωλούνται ως έχουν έως και 3 χρόνια αργότερα.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει εντός 18 μηνών να μεταφέρουν τους νέους κανόνες στο εθνικό τους δίκαιο.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα η μεταφορά των ΑμεΑ



Με αποκλεισμό στα σπίτια τους απειλούνται χιλιάδες μαθητές με ειδικές ανάγκες καθώς η μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τινάζεται στον αέρα με το νέο έτος. Οι περισσότεροι διαγωνισμοί των Δήμων για τη μεταφορά είτε δεν έχουν γίνει είτε είναι άγονοι, καθώς οι προσφορές δεν είναι ικανοποιητικές και ήδη κάποιοι από τους Δήμους προχωρούν σε «λύσεις» όπως να προσφέρουν επιδόματα προς τους γονείς για να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα της μεταφοράς! Η πρώτη και κύρια ευθύνη βαραίνει τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που διαδοχικά απήλλαξαν το κράτος και από αυτή την αρμοδιότητα, παραδίδοντας τη μεταφορά σε ακατάλληλους και αναρμόδιους φορείς που αποδέχτηκαν στο παρελθόν αυτή την πολιτική. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη για την άμεση διαμόρφωση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος μεταφοράς των μαθητών ΑμεΑ στα σχολεία τους, με ειδικά διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης και εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.


Διαβάστε περισσότερα...

Aναμονή πέντε μηνών για τις αναπηρικές συντάξεις



Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, πολίτες με ειδικές ανάγκες, αναγκάζονται να ζουν -ελέω κρίσης- το τελευταίο διάστημα έναν πραγματικό εφιάλτη. Μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα η οποία παραμένει αποκλεισμένη στην Ελλάδα του 2011 αδυνατούν εδώ και πέντε μήνες να πάρουν τη σύνταξη που δικαιούνται. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Χρήστος Νάστας, δήλωσε στη zougla.gr ότι για την επίλυση του προβλήματος έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας, στον πρωθυπουργό καθώς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενώ έχουν δηλώσει πως βλέπουν το θέμα ζεστά, δεν έχουν ενδιαφερθεί για την επίλυση του.

«Οι άνθρωποι που έχουν αναπηρία, πραγματικά ταλαιπωρούνται. Αυτό γίνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που δυστυχώς έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον κλάδο της υγείας» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι αιτήσεις που έχουν γίνει για το επίδομα είναι πάρα πολλές, αλλά δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός γιατρών για να εξετάσει όλους όσους έχουν κάνει αίτημα για να πάρουν το εν λόγω επίδομα. Στο συγκεκριμένο ευαίσθητο ζήτημα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να κινηθούν όλα τα νήματα για την επίλυση του και γι’ αυτό έχω απευθυνθεί στη πολιτεία από την οποία έχω απαιτήσει την άμεση προσοχή της».


Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο Βόλου



Μείωση των ανταποδοτικών τελών του ενιαίου Δήμου Βόλου στο γενικό τιμολόγιο κατά 2,03% και συνολικά, με το κοινωνικό τιμολόγιο, κατά 3,14%, εισηγείται η Δημοτική Αρχή Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2012.

Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή προωθεί την επιβολή τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, όπως π.χ. στη ΔΕΗ για τους στύλους, στον ΟΤΕ για τα ΚΑΦΑΟ, στις Τράπεζες για τα ΑΤΜ κ.λ.π.

Στην προσπάθειά της η Δημοτική Αρχή να στηρίξει αποφασιστικά τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εισηγείται ένα τολμηρό και προωθημένο κοινωνικό τιμολόγιο, αξιοποιώντας και το νομολογιακό κεκτημένο που έχει δημιουργηθεί σ’ ένα περιορισμένο αριθμό Δήμων. Έτσι, όχι μόνο επεκτείνει σε όλες τις δημοτικές ενότητες το κοινωνικό τιμολόγιο που εφαρμοζόταν σε ορισμένες δημοτικές ενότητες (άποροι, ορισμένες κατηγορίες ΑμεΑ, πολύτεκνοι), αλλά εντάσσει σε κοινωνικό τιμολόγιο και άλλες κατηγορίες (υπόλοιπες κατηγορίες ΑμεΑ, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες).

«Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την κοινωνική της ευαισθησία, η οποία εύκολα διακηρύσσεται αλλά δύσκολα γίνεται πράξη», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «μένει μετέωρη η αφοριστική επιχειρηματολογία ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει πολιτικές δεσμεύσεις να αυξήσει τη φορολογία για να καλύψει τη μείωση των ΚΑΠ, όπως και οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές που ορισμένοι επιδιώκουν να ορθώσουν. Άλλωστε, εμείς πρώτοι αντιδράσαμε στη μείωση των ΚΑΠ 2012, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης».

Συνεχίζοντας ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «η Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να ορθοποδήσει ο Δήμος με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των δημοτών, γι’ αυτό και οι πολίτες στηρίζουν το έργο της. Στην προσπάθεια να στήσουμε έναν Δήμο χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, που θα αποκαταστήσει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του θεσμού, έχουν θέση όλοι, με απόλυτο σεβασμό στον ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο των μειοψηφιών».

«Είχαμε να λύσουμε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και επεξεργαστήκαμε άπειρα σενάρια», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου. Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Βόλου που κατατίθεται πρόταση για μείωση των τελών. Έπρεπε να πετύχουμε ταυτόχρονα πολλούς στόχους και να λάβουμε υπόψη μας πολλά και αντιφατικά δεδομένα:

1. Να διασφαλίσουμε την κατά το δυνατόν αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητα και κάποιες αναγκαίες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό της, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στο καθήκον της για μια καθαρή πόλη.

2. Να λάβουμε υπόψη μας την παρούσα εκρηκτική και κοινωνική συγκυρία.

3. Όχι μόνο να μη δημιουργήσουμε νέα χρέη στον Δήμο, αλλά σταδιακά να εξοφλούνται και χρέη του παρελθόντος στο τομέα της καθαριότητας.

4. Τη μείωση εσόδων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω αλλαγής-μείωσης των τετραγωνικών μέτρων με αφορμή το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και της δυσκολίας εξόφλησης των λογαριασμών, η οποία εκτιμάται ότι το 2012 θα είναι ακόμη μεγαλύτερη

5. Την ανάγκη σταδιακής σύγκλισης μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου ώστε να αίρονται υφιστάμενες αδικίες. από 45 που είναι σήμερα μειώνονται σε 12 και οι κατηγορίες από 11 σε 7».

«Η πρόταση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών 2012 που επεξεργάστηκε συστηματικά η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ν. Οικονόμου, με τη συνδρομή και της ΑΝΕΒΟ, «αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια σύγκλισης και ενιαιοποίησης του οικιακού τιμολογίου στην πόλη του Βόλου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σημαντική στήριξη των επαγγελματιών και βιοτεχνών του Δήμου σε περίοδο γενικής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συντελεστές από 45 που είναι σήμερα μειώνονται σε 12 και οι κατηγορίες από 11 σε 7», υπογράμμισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Όπως τόνισε η κ. Οικονόμου, «ο καθορισμός των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο νέο Δήμο Βόλου, για το οικονομικό έτος 2012, ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπόψη πολλές και διαφορετικές ως προς το χαρακτήρα τους παράμετροι. Ο προτεινόμενος καθορισμός των ανταποδοτικών τελών, με το δεδομένο της εμπειρίας του 2011 ως προς τις ανάγκες και τη λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις νέες παραμέτρους που προκύπτουν και συνοδεύουν την αναπροσαρμογή των συντελεστών, θα επιτρέψει την παρακολούθηση, με σημαντικό επίπεδο ασφάλειας, της σταδιακής εξέλιξης των σχετικών εσόδων και δαπανών, την επόμενη χρονιά, και την εκτίμηση της απόδοσής τους».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό τιμολόγιο, η κ. Οικονόμου τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών κοινωνικά ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, στις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες».

Αναλυτικότερα, για το οικονομικό έτος 2012, προτείνεται η μείωση των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για ειδικές κατηγορίες πολιτών που είναι κατοικοδημότες του νέου Δήμου Βόλου, ως εξής:

1η κατηγορία: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.


- Άποροι σε κατάσταση πλήρους ένδειας. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των άπορων πολιτών σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

Ειδικά Δικαιολογητικά:


- Βεβαίωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου, που πιστοποιεί την οικονομική τους αδυναμία.

2η κατηγορία: Μείωση, σε ποσοστό 50%, των δημοτικών τελών.


α. Άποροι με βιβλιάριο ανασφαλίστου. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των απόρων με βιβλιάριο ανασφαλίστου, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

Ειδικά Δικαιολογητικά:

- Βεβαίωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου

- Προσκόμιση βιβλιαρίου ανασφαλίστου, από το οποίο αποδεικνύεται η δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

β. Άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 80% και πάνω.

Ειδικά Δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό από την οικεία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους, από το οποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

γ. Πολύτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των πολύτεκνων οικογενειών. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται εφόσον τουλάχιστον τέσσερα παιδιά είναι ανήλικα, εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

Ειδικά δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει την πολυτεκνική τους ιδιότητα.

- Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει.

3η κατηγορία: Μείωση, σε ποσοστό 30%, των δημοτικών τελών.


α. Άτομα με αναπηρία από 67% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 67% και πάνω και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 2.000 € για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.
Ειδικά Δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό από την οικεία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους, από το οποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.

β. Τρίτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των τρίτεκνων οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 24.000 €, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται, εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

Ειδικά Δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει την τριτεκνία.

- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.

- Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει.

γ. Μονογονεϊκές οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 ευρώ με ένα παιδί και των 14.000 ευρώ με δύο παιδιά, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται, εφόσον το παιδί ή το μικρότερο παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

Ειδικά Δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει τη μονογονεϊκότητα.

- Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.

- Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει.

Η μείωση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις προαναφερθείσες κοινωνικά ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες ισχύει, εφόσον:

1. Οι δικαιούχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι και δημότες Βόλου (εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια του Δήμου Βόλου).

2. Η μείωση αφορά στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ένα μόνο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

3. Η κατοικία αποδεικνύεται από αντίγραφο του Ε1 ή του συμβολαίου ιδιοκτησίας του ακινήτου ή της άδειας οικοδομής ή του μισθωτηρίου ή του εγγράφου παραχώρησης χρήσης κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου επισήμου εγγράφου.

4. Ο σχετικός λογαριασμός της ΔΕΗ που θα προσκομίζεται, θα πρέπει να εκδίδεται στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου ή του ατόμου - μέλους της οικογένειάς του για τις περιπτώσεις των οικογενειών που έχουν ως μέλη τους ή φροντίζουν άτομα με αναπηρία.

5. Η κατηγορία των ατόμων με αναπηρία αφορά σε όλες τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί παθαίνουμε κατάθλιψη τις Γιορτές;



Οι ψυχολόγοι δίνουν την εξήγηση.

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή, που ακόμα και αν κάποιος είναι αποφασισμένος ότι δεν τον αφορά, ότι μεγάλωσε πια για αυτά ή ότι δεν θα ενδώσει στον υπερκαταναλωτισμό της, δεν μπορεί παρά να μην αντιλαμβάνεται ότι γύρω του πλανάται η προσδοκία των γιορτών. Γιατί οι γιορτές αυτό δημιουργούν: προσδοκίες. Και ακόμα και η άρνηση του εορτασμού ή και η θλίψη και η μελαγχολία που προκύπτει συχνά από αυτές δεν παύουν να είναι μια αντί-δραση σε αυτό που μας περιβάλλει τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας…

Είτε είμαστε ή δεν είμαστε αντιρρησίες εορταστικής συνείδησης όμως, πολλοί από εμάς κατά τη διάρκεια των γιορτών νοιώθουμε να μας διαπερνά μια μελαγχολία και πολλά από τα συναισθήματα μας να εντείνονται αυτήν την εποχή. Οι λόγοι για τους οποίους συνήθως συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

1. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου


Πολλές φορές οι γιορτές μπορούν να γίνουν δυσβάσταχτες για αυτούς που έχουν χάσει κάποιον αγαπημένο τους άνθρωπο. Η περίοδος των γιορτών που συμπεριλαμβάνει την σύναξη των ανθρώπων και της οικογένειας αναζοπυρώνει τα αισθήματα της απώλειας. Ακόμα και η θέα ανθρώπων που περνούν καλά μπορεί να αποβεί δύσκολη και σκληρή για κάποιον που έχει χάσει κάποιον δικό του.

2. Οι αναμνήσεις

Οι αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ή και απο άλλες περασμένες εποχές μπορεί να επιφέρει θλίψη και μελαγχολία σε κάποιους. Αυτό συμβαίνει είτε οι αναμνήσεις είναι δυσάρεστες είτε ευχάριστες. Μπορεί κάποιος να θυμάται τα Χριστούγεννα που ήταν μικρός και ο πατέρας του ήταν απών, ή Χριστούγεννα που ως παιδί τα περνούσε υπέροχα ενώ τώρα οι συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει και δεν ανταπεξέρχονται στην θαλπωρή των παιδικών χρόνων.

3. Οι οικογενειακές παρεξηγήσεις


Συχνά στις οικογενειακές συγκεντρώσεις μέσα στις γιορτές (ειδικά αυτές που γίνονται καταναγκαστικά και όταν οι άνθρωποι έχουν να βρεθούν καιρό) αναδύονται δυσάρεστα συναισθήματα για άλλα πρόσωπα της οικογένειας και πολλές φορές μέσα απο κουβέντες προκύπτουν παρεξηγήσεις που καταλήγουν και σε τσακωμούς. Επίσης πολλές φορές μέσα στην οικογένεια αποδίδονται ρόλοι σε κάποια μέλη της, απο την μικρή ηλικία κιόλας, που μπορεί να είναι δεσμευτικοί η άδικοι για αυτόν που του έχουν αποδοθεί. Επιπρόσθετη απογοήτευση επιφέρουν και οι υψηλές προσδοκίες από τα πρόσωπα της οικογένειας και από την μέρα της συγκέντρωσης, δυστυχώς όμως σπάνια αυτές οι προσδοκίες πραγματοποιούνται.

4. Οι οικονομικές δυσκολίες


Τα Χριστούγεννα κανείς νοιώθει σχεδόν την υποχρέωση να ξοδέψει. Να πάρει δώρα για τους κοντινούς του ανθρώπους, να ψωνίσει για το γιορτινό γεύμα. Από μικροί έχουμε μπει σε ένα καταναλωτικό 'προγραμματισμό' για την περίοδο των Χριστουγέννων. Όμως πολλές οικογένειες περνούν πολύ δύσκολα οικονομικά, ακόμα κι αυτές που δεν βρίσκονταν ποτε σε οικονομική δυσχέρεια. Πλέον με την κρίση χιλιάδες σπίτια έχουν "περιοριστεί" εξαιρετικά. Η ανάγκη για κατανάλωση όμως και το αίσθημα της υποχρέωσης απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά παραμένει ακόμα, και το στρες μπορεί να είναι μεγάλο όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προσδοκίες. Το στρες αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη, ειδικά τα Χριστούγεννα.


Διαβάστε περισσότερα...

Δώδεκα συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα



Ακολουθήστε τις συμβουλές και δείτε τη διαφορά.

Ένα καλό δέρμα υποδηλώνει και μία καλή υγεία. Και ποια από μας δεν θα ζήλευε ένα αλαβάστρινο δέρμα χωρίς την παραμικρή ατέλεια. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν γεννηθεί με ένα τέτοιο δέρμα, είναι κάτι σαν θείο δώρο, υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που εξαιτίας των κακών συνηθειών που έχουν, αυτές έχουν αντίκτυπο στο δέρμα τους. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις κακές συνήθειες που έχουμε με αποτέλεσμα να βλέπουμε την επιδερμίδα μας να χαλάει όσο περνάει ο καιρός.

Η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι ότι χειρότερο για το δέρμα. Και το άσχημο αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και η εμφάνιση καρκίνου.

Πολλοί από σας δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, δε φοράτε τα γυαλιά ηλίου ούτε και καπέλο, τις ημέρες μεγάλης ηλιοφάνειας. Συνήθειες που επηρεάζουν άμεσα το δέρμα.

Το σολάριουμ επίσης μπορεί να προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα.

Πρόωρη γήρανση προκαλεί και το κάπνισμα. Μία συνήθεια που δύσκολα εγκαταλείπεται. Μόλις όμως σταματήσετε το κάπνισμα θα δείτε αρκετά μεγάλη διαφορά και στο δέρμα σας.

Ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε οι περισσότερες, είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι που δεν προορίζεται για το πρόσωπο ή να μην ταιριάζει με την επιδερμίδα μας. Καλό θα είναι λοιπόν να επισκεφθούμε κάποιον ειδικό ο οποίος θα μας δώσει το κατάλληλο.

Η χρήση σκραμπ, δεν είναι και η καλύτερη για το δέρμα.

Μια επίσης κακή συνήθεια που έχουμε σχεδόν όλες, είναι να πειράζουμε τα σπυράκια μας. Όχι μόνο μπορεί να μείνουν σημάδια, αλλά μπορεί και να προκληθεί μεγάλη μόλυνση.

Το άγχος και η πίεση είναι δύο παράγοντες που κάνουν κακό στην επιδερμίδα.

Παν μέτρο άριστον. Και στην περίπτωση αυτή, δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε κάνοντας πολλές θεραπείες στο δέρμα σας. Κάποτε κουράζει αυτό και μπορεί να προκαλέσει και αρκετά προβλήματα.

Η κακή διατροφή επηρεάζει και το δέρμα για αυτό καλύτερο θα ήταν να μην τρώτε πρόχειρα φαγητά όσο νόστιμα και αν είναι.

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά, θρέφει όμως και το δέρμα. Για αυτό η έλλειψη ύπνου μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας και να σας οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Πολλές φορές, δεν δίνετε σημασία σε ένα σπυράκι ή σε μία ερυθρότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Μόλις δείτε κάτι για πρώτη φορά επισκεφθείτε το δερματολόγο σας.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελπίδες για καρκινοπαθείς που θέλουν να γίνουν μητέρες



Μια νέα και πολλά υποσχόμενη μέθοδος.

Ελπίδες για τις γυναίκες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο, να γίνουν μητέρες μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δίνουν οι επιστήμονες.

Αυτό καθίσταται δυνατό με την κατάψυξη του ωοθηκικού ιστού στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου και την απόψυξή του. Ηδη πέντε γυναίκες που νοσούν από διαφορετικές μορφές καρκίνου έχουν προβεί σε κατάψυξη ωοθηκικού ιστού στην Ελλάδα, πριν υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, έτσι ώστε να διαφυλάξουν τη γονιμότητα τους. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, γίνεται μεταμόσχευση του ιστού στις ωοθήκες τους, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η ορμονική αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κ. Κωνσταντίνο Πάντο, η μέθοδος «έχει αρχίσει δειλά να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχουν γεννηθεί τουλάχιστον 10 μωρά μετά από την κρυοσυντήρηση και την μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού». Οπως διευκρινίζει, η μέθοδος αυτή απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, οι οποίες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, δεδομένου δε ότι η κρυοσυντήρηση ωαρίων (διαδεδομένη μέθοδος που δίνει επίσης παράταση στη μητρότητα) δεν ενδείκνυται για τις μέλλουσες μητέρες εξ’ αιτίας του ιατρικού προφίλ τους.

Η νέα αυτή μέθοδος έρχεται να καλύψει το κενό στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Το κόστος της αφαίρεσης του ωοθηκικού ιστού και της κατάψυξης τους σε υγρό άζωτο, αγγίζει τα 1.500 ευρώ. Ο κ. Πάντος σημειώνει ότι το υλικό μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.


Πηγή: http://www.omorfamystika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σύμμαχος» και στο αδυνάτισμα οι φυτικές ίνες



Χάστε βάρος εύκολα και γρήγορα!
Είναι σε όλους μας γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της πρόσληψης των φυτικών ινών από τον οργανισμό μας. Μια από τις δράσεις των διαιτητικών ινών, που δεν είναι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι ότι οι φυτικές ίνες βοηθάνε το άτομο στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της διατροφικής του συμπεριφοράς.

Οι διαιτητικές ίνες μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Όταν οι διαλυτές φυτικές ίνες έρχονται σε επαφή με τα υγρά του στομάχου διογκώνονται. Ο μεγάλος τους όγκος είναι υπεύθυνος για το επερχόμενο αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη τροφής και ενέργειας.

Επίσης, η παρουσία διαλυτών φυτικών ινών καθυστερεί την πέψη στο γαστρεντερικό σωλήνα. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη όταν καταναλώνουμε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς οι τροφές αυτές προκαλούν απότομη αύξηση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτή η απότομη αύξηση, συχνά δημιουργεί αίσθημα πείνας και επιθυμία για κατανάλωση τροφής. Όμως, η κατανάλωση διαλυτών φυτικών ινών μειώνει τις μεταγευματικές αποκρίσεις γλυκόζης και ινσουλίνης, μειώνοντας έτσι και την εμφάνιση του αισθήματος της πείνας.

Η κατανάλωση φυτικών ινών διεγείρει επίσης την έκκριση της χολοκυστοκυνίνης, μιας ορμόνης που δρα σαν παράγοντας κορεσμού, ρυθμίζοντας την κένωση του στομάχου και το αίσθημα του κορεσμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γευμάτων πλούσιων σε φυτικές ίνες, σε σύγκριση με γεύματα ίδιας θερμιδικής αξίας αλλά φτωχά σε φυτικές ίνες, δημιουργεί παρατεταμένες αυξήσεις στα επίπεδα της χολοκυστοκυνίνης.

Η μείωση στο βάρος μας όταν ακολουθούμε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες έχει να κάνει και με την αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές είναι πιθανόν να είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά απ’ ότι μια δίαιτα φτωχή σε φυτικές ίνες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυτικές ίνες βρίσκονται κυρίως στα σιτηρά, στα προϊόντα ολικής άλεσης, στα λαχανικά και τα φρούτα, στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους δηλαδή σε τροφές ιδιαίτερα υγιεινές για την τήρηση μιας δίαιτας. Αυξάνοντας την πρόσληψη φυτικών ινών, είναι πολύ πιθανόν να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, κάτι που με τη σειρά του συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση για τις διαιτητικές ίνες αναλογεί σε 25g για τους ενήλικες και σε 15g για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5-10 ετών. Οι περισσότεροι από εμάς χρειάζεται να αυξήσουμε κατά 50% την ποσότητα διαιτητικών ινών που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας ώστε να εκπληρώσουμε το στόχο αυτό. Αυτό ισχύει διότι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι λαμβάνουν μειωμένες ποσότητες φυτικών ινών στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Γι’ αυτό το λόγο κυκλοφορούν στο εμπόριο ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθώντας ανθρώπους που δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά, να λαμβάνουν έτσι τις απαιτούμενες ημερήσιες φυτικές ίνες.

Σαφώς και μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή βοηθάει στην απώλεια του βάρους. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι άκρως απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Η επάρκεια ή η έλλειψή τους μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό με τον οποίο παράγεται ή δαπανάται η ενέργεια. Με λίγα λόγια, μια σωστή διατροφή μας βοηθάει να χάσουμε βάρος ευκολότερα και γρηγορότερα.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άσκηση στο γραφείο;



Θα σας γεμίσει με ενέργεια.

Διέθεσε δέκα λεπτά από τον χρόνο σου κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις και ολοκληρώνοντας κάνε μερικές διατάσεις. Θα βοηθήσουν το σώμα σου να επανέλθει σε σωστή στάση και θα αποφύγεις πόνους στην μέση και τον αυχένα. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός, χρησιμοποίησε το γραφείο και την καρέκλα σου και ξαναγύρισε στην δουλειά σου γεμάτος θετική ενέργεια.

Ίσως είναι η αρχή για μια μικρή αλλαγή στον τρόπο σκέψης σου.

Δοκίμασε!

1. Θώρακας

Τοποθέτησε τα χέρια στην άκρη του γραφείου, παράλληλα, άνοιξέ τα στο ύψος των ώμων ή περισσότερο. Λύγισε τους αγκώνες και κάνε κάμψεις. Γύμνασε τον μείζονα θωρακικό μυ και βελτίωσε την εικόνα του στήθους σου. Αν πλησιάσεις την μια παλάμη κοντά στην άλλη γυμνάζονται κυρίως οι τρικέφαλοι.

2. Πόδια

Τοποθέτησε τα χέρια όπως στην πρώτη άσκηση, στηρίξου πάνω σε αυτά και σήκωσε το κάθε πόδι τεντωμένο και γύμνασε τον δικέφαλο μηριαίο και τους γλουτιαίους.

3. Δικέφαλοι

Πάρε ένα μπουκάλι νερό στο χέρι σου. Φέρε το παράλληλα με το σώμα σου. Προσπάθησε να το σηκώσεις έχοντας τον αγκώνα κοντά στον κορμό σου Λύγισε τους αγκώνες σου και γύμνασε τους δικέφαλους.

4. Απαγωγοί-Προσαγωγοί

Φέρε το σώμα σου κάθετα σε σχέση με το γραφείο έτσι ώστε ο μηρός σου να ακουμπάει στην ακμή του. Στηρίξου στο ένα χέρι. Σήκωσε το πόδι στο πλάι και γύμνασε τους απαγωγούς. Φέρε το προς τα μέσα, μπροστά από το άλλο πόδι και άσκησε τους προσαγωγούς.

5. Διατάσεις

Σήκωσε το χέρι σου ψηλά, λύγισε ελαφρά τον αγκώνα πίσω από το κεφάλι και με το άλλο σπρώξε τον ελαφρά. Κράτησε το δέκα δευτερόλεπτα. Άλλαξε χέρι. Τέντωσε τα χέρια σου ψηλά πιάσε με το δεξί, το αριστερό από τον καρπό και τράβηξε το ελαφρά στο πλάι. Φέρε το ένα χέρι μπροστά, λύγισε τον αγκώνα και με το άλλο σπρώξε το ελαφρά προς το στήθος. Μετά από δέκα δευτερόλεπτα άλλαξε χέρι. Φέρε απαλά το κεφάλι σου στο πλάι και κράτησε το για λίγα δευτερόλεπτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Απέφευγε τις περιφορές, μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλό σκυλάκι βρήκε το δρόμο για το σπίτι τα Χριστούγεννα!



Ο τυφλός εκ γεννετής Στίβι θα κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του, φέρνοντας ανέλπιστη χαρά στην ιδιοκτήτριά του που τον έσωσε από το δρόμο.
Η Μπελίντα Γκουτιέρες αναφέρει ότι η επιστροφή του είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Είχε σώσει τον Στίβι στις αρχές του 2011, όταν τον βρήκε στο δρόμο να περιφέρεται αβοήθητος. Αμέσως έγινε μέλος της οικογένειας και βρήκε την αγάπη που του έλειπε.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος και όλοι θεώρησαν ότι αυτή τη φορά ο δρόμος θα ήταν μοιραίος για εκείνον. Όμως στις 11 του Δεκέμβρη εμφανίστηκε σε ένα άσυλο για ζώα.

Από εκεί τον πήρε μία δασκάλα, η Μπρουκ, η οποία είδε την αγγελία που έβαλε το άσυλο για υιοθεσία του. Εκείνη ήταν που διάβασε κατά τύχη την αγγελία της Μπελίντα, η οποία δεν σταμάτησε να τον ψάχνει.

Έτσι κάλεσε τον αριθμό και έμαθε για τους ιδιοκτήτες του. Η χαρά του ήταν μεγάλη όταν άκουσε τη φωνή της Μπελίντα και η δική τους επίσης μεγάλη που θα έχουν τον φίλο τους στο σπίτι για τα Χριστούγεννα.


Διαβάστε περισσότερα...

Θρίαμβος της ζωής για νεαρή μητέρα



Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Πριν από έξι χρόνια μία νέα καρδιά της έδωσε ζωή. Και τώρα ήρθε η δική της σειρά να δώσει ζωή! Η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2005, έγινε μητέρα. Η κοπέλα δεν πτοήθηκε από το πρόβλημα της υγείας της και πήρε το ρίσκο να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική και είναι υγιέστατο, ενώ και η μητέρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η 32χρονη είχε ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο 'Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο' από τον καρδιοχειρουργό κ. Πέτρο Αλιβιζάτο.


Διαβάστε περισσότερα...

Προστατεύει από τον καρκίνο του ενδομητρίου ο καφές



Μειώνει κατά 30% τις πιθανότητες των γυναικών να εμφανίσουν αυτή τη μορφή καρκίνου.

Ένα φλιτζάνι καφέ δεν σας χαρίζει μόνο μία απολαυστική γεύση! Νέα έρευνα έδειξε ότι όσες γυναίκες έπιναν ημερησίως 3-4 φλιτζάνια καφέ, είχαν 30% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του ενδομητρίου. Ενώ όσες έπιναν 2- 3 φλιτζάνια ντεκαφεινέ είχαν 22% πιθανότητα.

«Σύμφωνα και με άλλες μελέτες, η μελέτη αυτή αναφέρει ότι οι γυναίκες που πίνουν καφέ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου», επισημαίνει ο καθηγητής μελέτης διατροφής και επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, Edward Giovannucci. «Ωστόσο είναι πρόωρο να συστηθεί στις γυναίκες να πίνουν καφέ για να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο», συμπληρώνει.

67.000 γυναίκες συμμετείχαν στη μελέτη ώστε να εξεταστεί η σχέση μεταξύ του καφέ και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου. Μετά από 26 χρόνια υπήρξαν 672 περιστατικά. Οι ερευνητές επίσης βρήκαν μία ισχυρότερη επίδραση μεταξύ των παχύσαρκων γυναικών, αφού η παχυσαρκία είναι παράγοντας κινδύνου για ενδομήτριο καρκίνο.

«Ο καφές φαίνεται να βελτιώνει την αντίσταση ινσουλίνης, ενώ η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνου», αναφέρει ο καθηγητής. «Τα υψηλά οιστρογόνα και η υψηλή ινσουλίνη έχουν συνδεθεί με τον υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου», συμπληρώνει.

Σύμφωνα βέβαια με τους ερευνητές υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μειωθεί ένας τέτοιος κίνδυνος, όπως για παράδειγμα η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η καλή φυσική κατάσταση.


Διαβάστε περισσότερα...