Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αθλητές φωτογραφίζονται γυμνοί


Το ESPN τους βγάζει από τα ρούχα τους.

Το διάσημο αθλητικό δίκτυο ESPN, ζήτησε από αθλητές να πετάξουν τα ρούχα τους και να φωτογραφηθούν με τρόπο τέτοιο ώστε να αναδείξουν το σώμα τους με τον καλύτερο τρόπο! Στο ESPN Body Issue αθλητές από όλα σχεδόν τα σπορ, αποχωρίζονται τις αθλητικές τους περιβολές χωρίς όμως να αποχωρίζονται το αντικείμενο που καθορίζει το άθλημά του: άλλος με τη μπάλα του μπάσκετ, άλλη με τη σφύρα…

Δείτε μερικά από τα πορτραίτα:
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Χρέος στα 313 δισ. ευρώ παρά τα μνημόνια και τα κουρέματα


Τα στοιχεία για τα επίπεδα χρέους και ΑΕΠ που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά για την αποτυχία των «προγραμμάτων διάσωσης» πέντε χρόνια μετά. Τα στοιχεία ανοίγουν περαιτέρω τη συζήτηση για διαγραφή χρέους.

Το χρέος στα τέλη Μαΐου υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερο από όσο ήταν το 2010, όταν ξεκινούσαν τα μνημόνια και οι «ενέσεις σωτηρίας» των δανειστών που έφτασαν τα 240 δισ. δολ.



Το ελληνικό χρέος διαμορφώθηκε το Μάιο του 2015 στα 313 δισ. ευρώ (κοντά στο 180% του ΑΕΠ), όταν το Μάρτιο του 2010 πριν τη προσφυγή στα μνημόνια είχε διαμορφωθεί σε 310,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους.



Το 2013 το χρέος ήταν στο 175% AEΠ (319,1 δισ ευρώ), από 156,9% το 2012 και 171,3% το 2011.

Πάνω από πέντε χρόνια στην πρέσα το δημόσιο χρέος φουσκώνει αντί να περιορίζεται, παρά τα πολυδιαφημιζόμενα «κουρέματα» (PSI+, «επαναγορά ομολόγων») και τη διαρκή λιτότητα.




Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο άστεγος... πιανίστας


Ένας 51χρονος από τη Φλόριδα έχει γίνει το μουσικό αστέρι στο Internet, το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να ορθοποδήσει ξανά στη ζωή του.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια χρήστες του You Tube έχουν δει το βίντεο με τον άστεγο Donald Gould, να παίζει πιάνο σε κεντρικό δρόμο μιας αμερικανικής πόλης. Ο Gould, άρχισε να παίζει κλαρινέτο στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών και συνέχισε να παίζει και μετά την ένταξη του στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Μετά την αποχώρησή του από τους πεζοναύτες, γράφτηκε στο πανεπιστήμιο στο Μίσιγκαν, για να γίνει καθηγητής μουσικής.



Αναγκάστηκε ωστόσο να εγκαταλείψει τη σχολή, μόλις τρία εξάμηνα πριν από το πτυχίο, γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τα δίδακτρα. Τελικά παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί, όμως το 1998 η σύζυγός του πέθανε αιφνιδίως και ο ίδιος έπεσε σε κατάθλιψη, στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να χάσει την επιμέλεια του τρίχρονου γιου του.

Περιφερόταν στους δρόμους πολλών πόλεων της πολιτείας της Φλόριδα, αναζητώντας στέγη κι ένα κομμάτι ψωμί, μέχρι που η μοίρα τον έφερε στη Sarasota. Κάπως έτσι, κι ενώ περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης, βρήκε ένα παλιό πιάνο. Το έστησε σε ένα κεντρικό δρόμο και ξεκίνησε να παίζει, προσελκύοντας τα βλέμματα των περαστικών. Κι επειδή το πραγματικό ταλέντο δεν πηγαίνει ποτέ χαμένο, ο ιδιοκτήτης του πιάνο μπαρ Surf Shack τον προσέλαβε και πλέον ο 51χρονος θα παίζει εκεί κάθε βράδυ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βοηθήστε με να επισκευάσω τη Ferrari μου»


Ένα απίθανο crowdfunding.
Αν έχετε δώσει αίμα, έχετε βοηθήσει τους άστεγους, τα θύματα των πλημμυρών, έχετε δωρίσει χρήματα σε νοσοκομείο, έχετε ταΐσει άρρωστα κουταβάκια τότε ίσως μπορείτε να βοηθήσετε και με το να ξαναφτιάξει ένας άντρας την στραπατσαρισμένη Ferrari του!

Προφανώς, ο κάτοχος μιας 458 Speciale μάλλον «κατάπιε» την υπερηφάνεια του και τώρα ζητάει από αγνώστους να τον βοηθήσουν να φτιάξει το γρήγορο αυτό αυτοκίνητο. Πώς; Με crowdfunding. Ο ιδιοκτήτης της Ferrari κατάφερε και την κατέστρεψε κάνοντας γύρους στο θρυλικό σιρκουί στο Nurburgring…

Το κόστος της επισκευής, γράφει το carscoops.com υπολογίζεται στα 210.000 ευρώ και απευθύνεται στους απανταχού petrolheads και ως αντάλλαγμα θα δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό από φωτογραφίες όσων βοήθησαν να αποκτήσει ξανά ζωή η «κούκλα» του. Φωτογραφία που θα μπει εντός του οχήματος.

Παράλληλα, υποσχέθηκε πως αν συγκεντρωθεί το ποσό, ένας εξ αυτών που θα προσφέρουν τα ωραία τους ευρώ, θα έχει μέσω κλήρωσης την ευκαιρία να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη 458 Italia για ένα μήνα.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 2,2% ο αποπληθωρισμός στην ελληνική οικονομία


Σε ποια προϊόντα κατέγραψε ανατιμήσεις η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε συνθήκες αποπληθωρισμού παραμένει η ελληνική οικονομία, καθώς τον Ιούνιο εφέτος ο πληθωρισμός μειώθηκε 2,2% από μείωση 2,1% τον Μάιο 2015 και έναντι μείωσης 1,1% τον Ιούνιο 2014.

Σε μηνιαία βάση, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά- αυγά (0,7%), νωπά φρούτα (16,5%), τσιγάρα (0,9%), βενζίνη (0,8%), μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (21,5%) και ξενοδοχεία (3,1%). Επίσης ο τιμάριθμος επιβαρύνθηκε σε σύγκριση με τον Μάιο κατά 0,65 μονάδες από την επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν από το θερινό 10ήμερο εκπτώσεων. Στον αντίποδα, μειώσεις τιμών υπήρξαν σε νωπά λαχανικά (13%), ενοίκια κατοικιών (0,6%), φυσικό αέριο (3,4%), φαρμακευτικά προϊόντα (3,1%) και είδη ατομικής φροντίδας (0,6%).

Σε ετήσια βάση, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε νωπά λαχανικά (6%), νωπά φρούτα (2,9%), ελαιόλαδο (11,5%), αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (11,3%), καφέ (5%), τσιγάρα (3,8%), τιμολόγια ΔΕΗ (2%), συνδυασμένες μεταφορές επιβατών (10,6%), μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (8,9%) και ξενοδοχεία (4,5%). Αντίθετα, οι σημαντικότερες μειώσεις τιμών αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε ψωμί (1,4%), γαλακτοκομικά- αυγά (0,6%), ζάχαρη (10,5%), κρέατα (0,6%), ένδυση- υπόδηση (3,6%), έπιπλα (2,5%), μεγάλες οικιακές συσκευές (4%), φαρμακευτικά προϊόντα (1,6%), βενζίνη (7,5%), εισιτήρια θεάτρων (16,3%) και ασφάλιση οχημάτων (12,4%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιµών καταναλωτή του Ιουνίου 2015 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, προκύπτει µείωση 2,2% έναντι µείωσης 1,1% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Η εξέλιξη αυτή, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες µεταβολές:

1. Από τις µειώσεις των δεικτών:

α) Κατά 3,6% της οµάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω µείωσης των τιµών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

β) Κατά 7,1% της οµάδας «Στέγαση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των ενοικίων κατοικιών, του πετρελαίου θέρµανσης και του φυσικού αερίου. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στον ηλεκτρισµό.

γ) Κατά 2,2% της οµάδας «∆ιαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα έπιπλα και διακοσµητικά είδη, στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, στις µεγάλες οικιακές συσκευές ηλεκτρικές ή µη και στα είδη άµεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.

δ) Κατά 1,3% της οµάδας «Υγεία», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και των φαρµακευτικών προϊόντων.

ε) Κατά 3,1% της οµάδας «Μεταφορές», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των καυσίµων αυτοκινήτου (βενζίνη) και της συντήρησης και επισκευής εξοπλισµού προσωπικής µεταφοράς. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα εισιτήρια συνδυασµένων µεταφορών επιβατών και της µεταφοράς επιβατών µε αεροπλάνο.

στ) Κατά 1,7% της οµάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στον οπτικοακουστικό εξοπλισµό- υπολογιστές και θέατρα.

ζ) Κατά 3,1% της οµάδας «Εκπαίδευση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα δίδακτρα προσχολικής και πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και µεταδευτεροβάθµιας µη τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ).

η) Κατά 0,6% της οµάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα ξενοδοχεία.

θ) Κατά 4,7% της οµάδας «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών των προσωπικών ειδών, των ειδών ατοµικής φροντίδας και της ασφάλισης οχηµάτων.

2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

α) Κατά 1% της οµάδας «∆ιατροφή και µη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στο ελαιόλαδο, νωπά λαχανικά, νωπά φρούτα, καφές, αποξηραµένα φρούτα και ξηροί καρποί. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθµίστηκε από τη µείωση κυρίως των τιµών στο ψωµί, ζάχαρη κοινή, γαλακτοκοµικά και αυγά, κρέατα γενικά.

β) Κατά 2,5% της οµάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα τσιγάρα.

Επίσης, ο γενικός δείκτης τον µήνα Ιούνιο 2015 σε σύγκριση µε τον Μάιο 2015, παρουσίασε αύξηση 0,6% έναντι αύξησης επίσης 0,6% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός μειώθηκε 1,1% τον Ιούνιο από μείωση 1,4% τον Μάιο εφέτος και έναντι µείωσης 1,5% που σηµειώθηκε τον Ιούνιο 2014. Σε μηνιαία βάση, αυξήθηκε 0,9% έναντι αύξησης 0,5% πέρυσι


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σκέφτονται οι Έλληνες για την κρίση; Δείτε τα γκράφιτι…


Ο φακός της Telegraph σκοπεύει στους τοίχους της Αθήνας.

Η μικρή κουκίδα που βρέχεται από τη Μεσόγειο και ονομάζεται Ελλάδα, έχει γίνει κάτι σαν μικρό «φετιχιστικό» μυστικό για όλο, σχεδόν, τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας της ασυγκράτητης δημοσιότητας λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων. Κάθε μέσο ανά την υφήλιο που… σέβεται τον εαυτό του, ασχολείται με τη χώρα μας μέσω από φωτογραφικά ή μη ρεπορτάζ.

Η Telegraph ρωτά τους αναγνώστες της αν θέλουν να μάθουν τι σκέφτονται οι Έλληνες για την κρίση και τους προτρέπει να κοιτάξουν τα παρακάτω γκράφιτι για να μάθουν:


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταλαιπωρία στο Λονδίνο από την απεργία στο μετρό


Ατελείωτες ουρές και ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους Λονδρέζους εξαιτίας της απεργίας στο μετρό, η πρώτη που γίνεται από το 2002. Στις στάσεις των λεωφορείων οι ουρές ήταν πολύ μεγάλες, ενώ ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια είχαν κατακλυστεί από πεζούς.

Τα αυτοκίνητα κινούνται αργά στους μεγάλους οδικούς άξονες της βρετανικής πρωτεύουσας. «Κατευθύνομαι προς το Κάναρι Ουάρφ. Ελπίζω να φτάσω ως τα Χριστούγεννα», έγραψε στο Twitter ένας μποτιλιαρισμένος οδηγός.

Άλλοι επέλεξαν τα πόδια για τη δουλειά. «Περπάτησα ήσυχα τα 4,8 χιλιόμετρα μέχρι το γραφείο. Θα έπρεπε να το κάνω κάθε μέρα! #health», έγραψε μία Λονδρέζα στο Twitter.



Η απεργία , που ξεκίνησε χθες το απόγευμα θα τερματισθεί απόψε, αλλά η εταιρεία Transport of London προειδοποίησε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός.

Η εταιρεία επιστράτευσε 200 λεωφορεία επιπλέον, κάλεσε το κοινό να κυκλοφορήσει με ποδήλατα και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση των συγκοινωνιακού δικτύου.













Τα βρετανική συνδικάτα που οργάνωσαν την απεργιακή κινητοποίηση διεκδικούν αύξηση μισθών εξαιτίας της προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο έναρξης νυκτερινής υπηρεσίας στο μετρό. Παρά την προσφορά από το London Underground αύξησης κατά 2%, οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν χωρίς συμφωνία.

Ο διευθυντής του London Underground Μάικ Μπράουν απηύθυνε μήνυμα προς τους επιβάτες λέγοντας ότι η εταιρεία κατέβαλε «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να παρουσιάσει μία «σημαντικά δίκαιη» προσφορά.

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα κατηγόρησαν την LU ότι δεν έλαβε σοβαρά υπ΄όψιν τις συνέπειες της καθιέρωσης νυκτερινής υπηρεσίας στους ρυθμούς εργασίας, που απειλεί «να καταστρέψει την ισορροπία ζωής/εργασίας των εργαζομένων».



Διαβάστε περισσότερα...

Παραγωγή και αναπαραγωγή της ανισότητας στην Ελλάδα


To πλουσιότερο 20% του πληθυσμού στην Ελλάδα ξοδεύει για αγορές 5,7 φορές περισσότερα από ό,τι δαπανά το φτωχότερο 20%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Την ίδια ώρα κατά 48,87 ευρώ ή 3,2% μειώθηκε περαιτέρω το 2014 σε σύγκριση με το 2013, η μέση μηνιαία δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών και ανήλθε σε 1.460,52 ευρώ. Αποπληθωρισμένα, η δαπάνη αυτή μειώθηκε κατά 9,63 ευρώ ή 0,7%, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα το 2014, ο κίνδυνος φτώχειας απειλούσε το 20,6% του πληθυσμού, όταν λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη με τρόπο κτήσεως την αγορά και το 14% όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες (π.χ. ιδιοκατοίκηση, παρεχόμενα αγαθά από κράτος, ΜΚΟ ή εργοδότη, κ.λπ.).

Σύμφωνα, εξάλλου, με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών αφορούσε σε είδη διατροφής (20,5%), στέγαση (13,4%) και μεταφορές (12,7%) και το μικρότερο (3,5%) σε υπηρεσίες εκπαίδευσης. Μεταξύ 2014 και 2013, στα είδη διατροφής μειώθηκαν οι μηνιαίες ποσότητες για τσιγάρα (9%), τυρί (5,7%), ζυμαρικά (1,8%), ελαιόλαδο (1,5), ψωμί και προϊόντα αρτοποιίας (1,1%) και κρέας (0,2%). Αντίθετα, αυξήθηκαν οι μηνιαίες ποσότητες σε γιαούρτι (3,8%), γάλα (1,1%), φρέσκα και συντηρημένα λαχανικά (0,8%), ψάρια (0,8%), φρέσκα και συντηρημένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (0,3%), οινοπνευματώδη ποτά (0,3%) και ρύζι (0,1%).

Για τη θέρμανση, μεταξύ 2014 και 2013, μειώθηκε η μέση μηναία ποσότητα φυσικού αερίου, υγρών καυσίμων, υγραερίου και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 21,3%, 19,7%, 3,9% και 1,3% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, αυξήθηκε σε καυσόξυλα, πελλέτες, πυρήνα, κ.λπ. κατά 15,4%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρατηρούνται τα εξής:

*Σε Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία, το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών αφορά στα είδη διατροφής.

*Σε Δανία, Ισπανία και Νορβηγία, οι υψηλότερες δαπάνες αφορούν στη στέγαση και στη Βρετανία στις μεταφορές.

*Οι δαπάνες για εκπαίδευση, κυμαίνονται από 0,2% στη Νορβηγία έως 3,4% στην Ελλάδα.

*Η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν τη μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την υγεία, κατά 7,2% και 6,3% αντίστοιχα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...