Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Καθαρή η Αρχαία Ολυμπία από σκουπίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού σε 43 κοινότητες.
Ξεπέρασε το πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες να έχουν απομακρυνθεί, τόσο από την Αρχαία Ολυμπία, όσο και από κοινότητες του δήμου.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι πλέον καθαρή και οι τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά, δεν θα βλέπουν σακούλες με απορρίμματα στους δρόμους» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν ήδη απομακρυνθεί περισσότεροι από 120 τόνοι απορριμμάτων, τόσο από την Αρχαία Ολυμπία, όσο και από κοινότητες του δήμου. «Δώσαμε προτεραιότητα στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας» σημειώνει ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι είναι σε εξέλιξη η αποκομιδή των απορριμμάτων και από όλες τις τοπικές κοινότητες. «Δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι ο δήμος μας έχει 43 τοπικές κοινότητες» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε καθημερινή βάση απομακρύνονται από όλο τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας περίπου 45 τόνοι απορριμμάτων - και αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί στο σύνολό του.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση που σημειώθηκε, τόσο στην αποκομιδή, όσο και στην απομάκρυνση των απορριμμάτων, αυτή οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν για την μεταφορά των ποσοτήτων σε ΧΥΤΑ του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για περίπου τέσσερις μήνες. Μετά την προσωρινή αυτή λύση, υπάρχει πρόταση του ΦΟΣΔΑ για μηχανική διαλογή στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και αξιοποίηση του υπό κατασκευή ΧΥΤΥ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.