Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δεινοί κολυμβητές από 6 μηνών!


Κολύμβηση σε βρέφη και νήπια, ο λόγος για το baby swimming.

- Τι είναι το baby swimming;

To baby swimming είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια, με τη μορφή παιχνιδιού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους [από 6 μηνών έως 3,5 ετών], υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή και σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με ζεστό νερό και με χαμηλό ύψος νερού.

- Το πρόγραμμα baby swimming σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθήσει τα βρέφη να εξοικειωθούν με το νερό και ν΄ αναπτύξουν εμπιστοσύνη σ’ αυτό, μέσω της συμμετοχής τους σε ασφαλείς και ευχάριστες δραστηριότητες στην πισίνα.

- Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν στην εκμάθηση βασικών κινήσεων κολύμβησης και δεξιοτήτων που βοηθούν την ασφάλειά τους στο νερό, μέσω του παιχνιδιού, της εξερεύνησης και ενθάρρυνσης.

Γιατί ένα μωρό να ξεκινήσει baby swimming και όχι κάποια άλλη δραστηριότητα;

- Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το baby swimming βοηθάει επιδρώντας θετικά στην κινητική, μυϊκή και νευροψυχική ανάπτυξη των βρεφών, που έως τότε δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, μέσω της κατάλληλης φυσικής και πνευματικής εξάσκησης, ενώ υποστηρίζει την γενικότερη ανάπτυξή τους.

- Με την κολύμβηση, τα παιδιά αποκτούν προσαρμοστικότητα στα ερεθίσματα,θάρρος και υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους αλλά και ανεξαρτησία. Παράλληλα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, ενώ ο ύπνος τους γίνεται πιο ευχάριστος και ήρεμος, αφού το νερό ρυθμίζει τον μυϊκό τους τόνο και τους δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης.

- Η συμμετοχή των γονιών ενδυναμώνει τη σχέση μεταξύ τους, ενώ μέσω της επαφής με άλλα βρέφη αναπτύσσεται η προσωπικότητα του παιδιού, η κοινωνικότητά του και η ευφυΐα του. Άλλωστε υπάρχουν και λόγοι αναψυχής: τα βρέφη και τα νήπια ευχαριστιούνται τις δραστηριότητες και το παιχνίδι στην πισίνα.

- Ταυτόχρονα το νερό παρέχει στα βρέφη πολύ καλή ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν ότι είναι ικανά να διαχειριστούν τις κινήσεις τους, επιβοηθούμενα από τα θετικά χαρακτηριστικά του. Αυτό οδηγεί στην εκμάθηση βασικών κολυμβητικών κινήσεων και δεξιοτήτων, δημιουργώντας παράλληλα από πολύ νωρίς σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης με το νερό και την κολύμβηση.

Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλα τα μωρά;

Η κολύμβηση συνιστάται από τους παιδίατρους σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε άτομα με ιατρικά προβλήματα όπως άσθμα, κινητικά προβλήματα κ.α. Άλλωστε ένα από τα σημαντικά οφέλη του baby swimming είναι η ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ίσως μόνο σε μωρά με ιδιαίτερα δερματικά προβλήματα, όπως αλλεργίες, δεν συνιστάται η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα από τον παιδίατρο.

Είναι ασφαλές; Ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου;

- To baby swimming είναι απόλυτα ασφαλές όταν η πισίνα τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και η εκμάθηση γίνεται με τη συμμετοχή των γονιών. Συγχρόνως με την εκμάθηση κολύμβησης γίνεται και εκμάθηση ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων στα παιδιά και στους γονείς, για την πρόληψη ατυχημάτων.

- Δεν υπάρχουν καιρικές συνθήκες που να είναι απαγορευτικές για το μάθημα. Όλες τις εποχές του χρόνου τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα, σε ειδικά διαμορφωμένες κλειστές πισίνες. Ο εξωτερικός χώρος και η πισίνα είναι σε ζεστό περιβάλλον, με κατάλληλη θερμοκρασία για τα παιδιά.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα βρέφος την κολύμβηση;

Η απάντηση είναι: « όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα »!

Πράγματι, τα βρέφη στην ηλικία των 6 μηνών εκτελούν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις και αντανακλαστικό κράτημα της αναπνοής όταν βρίσκονται κάτω από το νερό, κι αυτό γιατί όταν βυθιστούν στο νερό, λόγω της αντανακλαστικής κίνησης της επιγλωττίδας, μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους χωρίς να γίνει κατάποση. Στα νήπια αυτό πρέπει να διδαχθεί από την αρχή, γιατί αυτή η αντανακλαστική κίνηση χάνεται καθώς μεγαλώνουν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εκμάθηση κολύμβησης πρέπει να ξεκινάει από 6 μηνών, ώστε να καλλιεργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά και να μετατραπούν σε εκούσια δεξιότητα. Πολλοί ερευνητές και επιστήμονες συμφωνούν ότι αντανακλαστική κολύμβηση είναι η πρωτογενής κινητική συμπεριφορά που έχουν τα νεογνά στο νερό αμέσως μετά τη γέννα, φυλογενετική ανάμνηση από τη ζωή τους πριν γεννηθούν. Αν αυτές οι αντανακλαστικές κινήσεις καλλιεργηθούν σωστά, μπορούν να γίνουν εκούσιες κολυμβητικές κινήσεις από τον 11ο μήνα και μέσω των κατάλληλων ερεθισμάτων και της σωστής καθοδήγησης, να οδηγήσουν στην εκμάθηση αυτόνομης κολύμβησης από την ηλικία των 16 μηνών.

Τα βρέφη που αρχίζουν την παρακολούθηση του προγράμματος από 6 μηνών, τις περισσότερες φορές πρώτα κολυμπούν και μετά μαθαίνουν να περπατούν.

Επίσης τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα κολύμβησης απ’ αυτή την ηλικία, λόγω της θετικής επίδρασης της άσκησης στη μυϊκή, κινητική αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξή τους, περπατούν νωρίτερα από παιδιά που δεν έχουν παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα.

Σε πόσο χρόνο το βρέφος θα μάθει να επιπλέει;

Εξαρτάται από την προσωπικότητα και την προσαρμοστικότητά του στο υγρό στοιχείο, αλλά και από την ηλικία που ξεκινά τα μαθήματα του baby swimming. Η εξοικείωση με το υγρό περιβάλλον γίνεται στα 4-5 πρώτα μαθήματα, μετά γίνεται η εκμάθηση κάποιων δεξιοτήτων που προσαρμόζονται στις ικανότητες κάθε παιδιού. Υπάρχουν βρέφη που γύρω στην ηλικία των 12 μηνών κολυμπούν για 5 δευτερόλεπτα ανάμεσα από δυο ενήλικες, ενώ κάποια άλλα μπορούν να κολυμπούν αυτόνομα από την ηλικία των 16 μηνών.

Πόσο διαδεδομένη είναι στην Ελλάδα η βρεφική κολύμβηση;

Τα προγράμματα αυτά έχουν ξεκινήσει από την δεκαετία του 1960 στην Αμερική. Στην Αυστραλία και την Αμερική είναι διαδεδομένα και δημοφιλή. Στην Ευρώπη έχουν αναπτυχθεί πολύ στη Γερμανία και στην Φινλανδία. Στην Ελλάδα, το 2000 λειτούργησε στο Ολυμπιακό Στάδιο το πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης.

Στην Αθήνα γίνονται πλέον σε αρκετά κλειστά κολυμβητήρια που διαθέτουν παιδική πισίνα, προγράμματα βρεφικής κολύμβησης. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής μουσικής


Ραντεβού αύριο στο Terra Vibe Park.

Για πρώτη φορά όλοι μαζί: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Λεωνίδας Μπαλάφας, Υπόγεια Ρεύματα & Θάνος Ανεστόπουλος, Ειρήνη Σκυλακάκη και άλλοι δίνουν αύριο ραντεβού στο Terra Vibe Park, στην πρεμιέρα του Rockwave Festival.

Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαμας θα διηγηθεί τις δικές του, παλιές και καινούργιες.Φέτος το καλοκαίρι ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ. Ο Σωκράτης Μάλαμας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και «Μαγγανείες» θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών. Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου
«… και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος …».

Ο Λεωνιδας Μπαλαφας θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Υπηρετώντας το δικο του προσωπικο μουσικο στυλ καταφερνει να παρασυρει το κοινο του σε πρωτογνωρα μουσικα μονοπατια.
Αυτό που δίνει την ξεχωριστή πινελιά στην παρουσία του, είναι η ιδιαίτερη μουσική του και ο ίδιος σαν προσωπικότητα όπου όπως εξομολογείται κι ο ίδιος στους στίχους του «Happy end» είναι τρελός, νευρικός, ενοχικός αλλά και ρομαντικός.

Ο Γιάννης Αγγελάκας, δημιουργικά ανήσυχος και εργατικός, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1983 με τις Τρύπες, και συνεχίζει αδιάκοπα σε μουσικά μονοπάτια που τον οδηγούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής Ελλάδας, συνδυάζοντας τον ηλεκτρισμό της ροκ με παραδοσιακά τραγούδια, με έναν τρόπο ψυχεδελικό. «Φτιάχνουμε τις μουσικές που ονειρευόμαστε», όπως λέει και κυρίως κάνει ο ίδιος. Στα live, τη μία στιγμή εμφανίζεται γαλήνιος, υποψιασμένα χαμογελαστός και την επόμενη μεταμορφώνεται, αρπάζει το μικρόφωνο ξεχύνεται, στροβιλίζεται, ξεσπά... σε παίρνει μαζί του, και εσύ τραγουδάς, χοροπηδάς, φωνάζεις!

O Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, επιστρέφει στο Rockwave Festival για ένα ιδιαίτερο live τις πρώτες πρωινές ώρες, στο κλείσιμο της μεγαλύτερης γιορτής της μουσικής.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, μια μπάντα με μεγάλη ιστορία, και ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία 2 δεκαετιών, με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση, τον ροκ ήχο και τους πειραματισμούς. Η πολύ προσφατη συνεργασία τους, που μετρά μόλις δύο μήνες, έχει μεταμορφώσει και τις δύο πλευρές. «Έχουν κουμπώσει», όπως γράφτηκε πρόσφατα, «τόσο πολύ μεταξύ τους, που όποιος δεν εχει ζήσει ένα τέτοιο live δεν μπορεί να έχει σφαιρική άποψη για την μεγάλη του ελληνικού ροκ σχολή...» Τα Υπόγεια Ρεύματα, επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Ο Θάνος Ανεστόπουλος, λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητά και εξυπνεί τα αυθεντικά συναισθήματα.Μαζί επί σκηνής αλλά και χώρια, παρουσιάζουν φέτος στο RockWave2013 μέρος από την παράσταση «Τσαλακωμένες Μέρες», που κύριο μέλημα της έχει να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο...

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι μία νεαρή τραγουδοποιός γεννημένη το 1990 στην Αθήνα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη νομική κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο 'wrong direction' από την Antart Productions τον Σεπτέμβριο του 2012. Στην πρώτη της δισκογραφική προσπάθεια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική ενώ την παραγωγή και ενορχήστρωση ο Ευριπίδης Ζεμενίδης. Η μπάντα που την πλαισιώνει στον δίσκο και στις ζωντανές τις εμφανίσεις αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς όπως ο Θάνος Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Καλκάνης, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ο Χρήστος Πετεβής, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο Νίκος Πασαλίδης, ο Παρασκευάς Κίτσος και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό δυστύχημα με 8χρονο αγόρι σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου


Ο πατέρας του οδηγούσε το όχημα που τον χτύπησε.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 8χρονο αγόρι στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο φεστιβάλ LibertyFest στο πλαίσιο των εορτασμών για την 4η Ιουλίου, όταν κατά λάθος ο πατέρας του τον χτύπησε με το «άρμα» της παρέλασης.

Το αγόρι επέβαινε στο «άρμα» της ομάδας Tae Kwon Do στο Edmond, βόρεια της Oklahoma City και κάποια στιγμή όπως φαίνεται πήδηξε ή έπεσε από το άρμα, στο τέλος της παρέλασης.

Τμήμα του άρματος- αποτελείτο από ένα αυτοκίνητο που έσπρωχνε μια πλατφόρμα- χτύπησε το παιδί και το έριξε στο έδαφος κάτι που ο τραγικός πατέρας δεν αντιλήφθηκε κι έτσι συνέχισε να οδηγεί πατώντας με το όχημα το ίδιο του το παιδί.

Πολλοί ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες του απίστευτου δυστυχήματος και μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά που γνώριζαν το άτυχο αγόρι.

Ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον πατέρα δεν αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με το Skynews, και η αστυνομία εκτιμά πως δεν υπήρξε ούτε αμέλεια ούτε παραβίαση του νόμου.

«Ήταν απλά ένα φρικτό ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπός της.



Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο


Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο των social media και προκαλεί... ερωτηματικά! Πόσοι άνθρωποι μπορούν να ανέβουν σε ένα μηχανάκι;


Οκτώ είναι η απάντηση! Και δεν το λέμε εμείς, αλλά αυτή η φωτογραφία που σαρώνει.
Το μωρό μέσα στον πλαστικό κουβά, φαίνεται ότι είναι φωτομοντάζ. Κανένας, εκτός από τον καλλιτέχνη, δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Βέβαια, η οικογένεια αυτή έχει παραβεί τους νόμους του ΚΟΚ ούτως ή άλλως.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές για να μην βάλεις κιλά μέσα στο καλοκαίρι


Tο καλοκαίρι, επειδή είναι περίοδος ξεκούρασης και χαλάρωσης, δε σημαίνει πως πρέπει να "αφήνεις" και τη σιλουέτα σου. Υπάρχουν πειρασμοί παντού, υπάρχουν όμως και τρόποι για να απολαύσεις το φαγητό χωρίς να φουσκώσεις την κοιλιά σου.

Αγγούρι

Το τρως σε όλες τις σαλάτες ή απλά το μασουλάς μόνο του ως σνακ. Είναι δροσερό και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Μάνγκο

Το εξωτικό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και έχει ελάχιστες θερμίδες. Βοηθάει επίσης στη μείωση του λίπους του σώματος

Ντομάτα

Τα λίπη της ντομάτας είναι μηδενικά, ενώ βιταμίνες, μέταλλα και πολλές ακόμα ουσίες θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου.

Λαχανικά

Μαρούλι, σπανάκι και ρόκα. Είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες και νάτριο και μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και σε smoothie.

Πιπεριές

Ελάχιστες θερμίδες, νόστιμες, πλούσιες σε καροτινοειδή και το σημαντικότερο είναι ότι χωρούν παντού (από ριζότο μέχρι μακαρονάδα και ομελέτα).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ


Παρά τις δυσκολίες, καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και σημαντικές περικοπές σε χρήματα και προσωπικό, ξεκίνησε από την πρώτη του μήνα το πανελλαδικής κάλυψης (12 κατασκηνωτικοί χώροι σε δήμους όλης της χώρας) Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ (ΚΠ ΑμεΑ). Πρόκειται περί ενός – τηρουμένων των τρεχουσών συνθηκών - μικρού κατορθώματος που πιστώνεται στην πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αλλά και στην ενεργοποίηση των 12 δήμων που εξακολουθητικά τα τελευταία 3 δύσκολα χρόνια της κρίσης στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Με την υπόμνηση ότι η φετινή ζήτηση για ολιγοήμερη κατασκηνωτική ανάσα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (3100 αιτήσεις), ας μας επιτραπεί να εστιάσουμε στους υποστηρικτικούς δήμους αναδημοσιεύοντας το σχετικό με αυτούς απόσπασμα της δημόσιας ανακοίνωσης της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Οχι μόνο για να τους τιμήσουμε (και) δημοσιογραφικά, αλλά κυρίως διότι μέσα από την πεισματική υποστήριξή τους σε χρόνια δύσκολα θέτουν άτυπη υποψηφιότητα για μιά πραγματικά ολοκληρωμένη – στρατηγικά σχεδιασμένη δομή κατασκηνωτικού προγράμματος που μπορεί και πρέπει να διεκδικηθεί τα επόμενα χρόνια. Αναφέρει λοιπόν σχετικά με αυτούς η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην ανακοίνωσή της:

“Υπερπολύτιμοι αρωγοί μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι οι δήμοι στις κατασκηνώσεις των οποίων φιλοξενούνται τα παιδιά μας και τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειές τους και την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε όλους τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Δ.Σ. των κατασκηνώσεων και ιδιαίτερα τους δήμους:

Μαραθώνα (Δήμαρχος Ι.Λουΐζος, Πρ. Δ.Σ. Σ.Τσίρκας), που κάθε χρόνο φιλοξενεί πάνω από 1.300 ΑμεΑ, μέσα σε τρία χρόνια συνεργασίας με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αθόρυβα, υπεύθυνα και νοικοκυρεμένα, κατάφερε όχι μόνο να έχει σε πλήρη λειτουργικότητα πάνω από το 90% των οικίσκων στην Ε’ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, να έχει κάνει έργα ουσιαστικής βελτίωσης στα όρια του δήμου και εντός της κατασκήνωσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οργανισμού της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2013, στον πιο προσβάσιμο για ΑμεΑ τουριστικό δήμο της Ε.Ε.

Αγιάς (Δήμαρχος Α.Γκουντάρας, Πρ. Δ.Σ. Γ.Γιάνναρος), που μετέτρεψε την κατασκήνωση σε μικρό θέρετρο και σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα λειτουργήσει και πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του δήμαρχου, κ. Α.Γκουντάρα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμάς να φιλοξενήσουμε ΑμεΑ και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας στην κατασκήνωση Αγ.Παρασκευής Στομίου, σε συνεργασία με τη ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Σήμερα, μια εποχή βαθιάς οικονομικής ύφεσης κι ανέχειας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίξει κοινωνικές δομές που ελαφρύνουν τον πόνο και δίνουν διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων».

Μεταμόρφωσης (Δήμαρχος Α.Ζωγράφος, Πρ. Δ.Σ. Δ.Ζαγγίλας), που έχει μετατρέψει την κατασκήνωση τα τρία τελευταία χρόνια σε πραγματικό θέρετρο, απόλυτα προσβάσιμο για τα παιδιά μας-ΑμεΑ, με σύγχρονες υποδομές και με αντικατάσταση του 90% των σκηνών με οικίσκους, ενώ κάθε χρόνο αναλαμβάνει και καλύπτει μία επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.

Παγγαίου Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης, Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, Κω Δωδεκανήσου, που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν και καλύπτουν επιπλέον περίοδο για τα παιδιά μας.

Αλεξανδρούπολης, για το μοναδικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης με μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, κοινωνικοποίηση, ευαισθητοποίηση και προσαρμοσμένες δραστηριότητες για κατασκηνωτές με αναπηρίες μαζί με κατασκηνωτές χωρίς αναπηρίες.

Χανίων, Αμφιλοχίας, Κέρκυρας, Καλαμάτας, για την άριστη συνεργασία και τη φιλοξενία των παιδιών μας”.


Διαβάστε περισσότερα...

Ενοχές: 19 σκέψεις που θα σε ανακουφίσουν


Η ενοχή δεν είναι αναγκαστικά ένα κακό συναίσθημα. Μπορεί πραγματικά να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τρόπους για την προσωπική τους εξέλιξη. Η συγχώρεση είναι απαραίτητη για την αυτοεκτίμηση, η οποία είναι το κλειδί για να απολαμβάνουμε τη ζωή και τις σχέσεις μας. Πολλές φορές όμως οι ενοχές μας, μας αποτρέπουν από το να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Τι συμβαίνει τότε;

Γράφει η ψυχοθεραπεύτρια,

DARLENE LANCER

Η ενοχή μπορεί να είναι μια αδυσώπητη πηγή πόνου. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι και να καταδικάζετε τον εαυτό σας όχι μόνο μία φορά, αλλά κατ ‘επανάληψη. Η ενοχή μπορεί επίσης να σιγοβράζει στο ασυνείδητο σας και να υπονομεύει μια ζωή τους στόχους σας.

Η ενοχή προκαλεί οργή και αγανάκτηση, όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και προς τους άλλους. Ο θυμός, η μνησικακία, και η ενοχή υποσκάπτουν την ενέργειά σας, σας αποτρέψει από την επιτυχία, την ευχαρίστηση και την δημιουργία υγιών σχέσεων. Μπορεί να σας κολλήσει στο παρελθόν και να σας αποτρέψει από το να προχωρήσετε μπροστά.

Μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι, όχι μόνο για τις ενέργειές σας, αλλά και για τις σκέψεις σας -σκέψεις που μπορεί να είναι άπληστες, σκέψεις που μπορεί να σχετίζονται με τη λαγνεία…Μπορεί να αισθάνεσθε άσχημα για την έλλειψη των συναισθημάτων, όπως η αγάπη ή η φιλία, ή επειδή δεν θρηνείτε την απώλεια κάποιου κοντινού προσώπου ακόμα και για την απώλεια μιας σχέσης.

Πότε αισθανόμαστε ένοχοι;

Οι άνθρωποι κρίνουν οι ίδιοι συχνά τον εαυτό τους με βάση τις κατηγορίες ή τα ψέμματα που προέρχονται από τους άλλους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα είναι εγωίστρια με τον σύζυγό της. Ο ίδιος το εκλαμβάνει ότι εκείνη είναι έτσι με αυτόν χωρίς να συνειδητοποιεί ότι είναι αυτή που είναι εγωιστική (είναι μέρος του χαρακτήρα της). Αυτή με τη σειρά της θα μπορούσε να θεωρήσει ότι η ανασφάλεια της σε αυτόν ευθύνεται για την εγωιστική της συμπεριφορά, ισχυριζόμενη ότι εκείνος είναι αδιάφορος, ή φλερτάρει με άλλες κλπ. Ένας άνθρωπος μπορεί να ρίξει την ευθύνη των πράξεών του στο θυμό του (συναίσθημα) ή στις λάθος πράξεις του (ενέργεια).

Λόγω της χαμηλής αυτοεκτίμησης κάποιων ανθρώπων, είναι κοινό να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη συμπεριφορά των άλλων. Η σύζυγος μπορεί να δεχτεί την επίπληξη του συζύγου της και να αισθάνεται ένοχη που εκείνος είναι εθισμένος ή πίνει. Θύματα κακοποίησης ή σεξουαλικής κακοποίησης συχνά αισθάνονται ενοχές και ντροπή, παρά το γεγονός ότι ήταν θύματα και ότι ο δράστης είναι ο πραγματικός ένοχος. Όταν πρόκειται για διαζύγιο, αυτός που παίρνει πρώτος την απόφαση συχνά αισθάνεται ένοχος, αν και την ευθύνη για τα οικογενειακά τους πρόβλημα την έχουν και οι δύο.

Το συναίσθημα της ντροπής

Η ενοχή πρέπει να διαφοροποιείται από την ντροπή. Η ντροπή σας κάνει να αισθάνεστε κατώτεροι, ανεπαρκείς ή κακοί για το ποιος είστε σε σχέση με αυτό που κάνατε. Η ντροπή δεν είναι εποικοδομητική. Αντί για την ενίσχυση της εμπάθειας και της αυτοβελτίωσης, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Οδηγεί σε μεγαλύτερη ανησυχία και υπονομεύει τόσο τον εαυτό σας όσο και τις σχέσεις σας.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ενοχές και να ξεπεράσουμε τη ντροπή; Τι πρέπει να κάνουμε;

Για να το καταφέρετε πρέπει :
Να εξορθολογίζετε τη σκέψη σας και να αναλαμβάνεται την ευθύνη. “Εντάξει, το έκανα.”
Γράψτε μια ιστορία για το τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένου του πώς αισθανθήκατε για τον εαυτό σας και τους άλλους που εμπλέκονται πριν, κατά και μετά.
Αναλύστε ποιες ήταν οι ανάγκες σας εκείνη τη στιγμή γιατί το κάνατε.
Ποια ήταν τα κίνητρά σας;
Ποιοι σας επηρέασαν; Είναι οι γονείς σας; Οι φίλοι σας, ο συζύγος σας; Μήπως λειτουργείτε πάντα με την έγκρισή τους; Μήπως προσπαθείτε να ανταποκριθείτε πάντα στις προσδοκίες τους;
Ποιες είναι οι αξίες σας στην πραγματικότητα; Οι πράξεις σας αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές σας αξίες; Αν όχι, εντοπίστε τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα που οδήγησαν στις ενέργειές σας. Σκεφτείτε τι μπορεί να σας οδήγησε να εγκαταλείψετε τις αξίες σας. Παρατηρήστε ότι θα βλάψετε τον εαυτό σας όταν παραβιάζετε τις αξίες σας. Αυτό προκαλεί στην πραγματικότητα περισσότερο κακό σε σας.
Ποιους έχετε βλάψει; Πόσο βλάψατε τον εαυτό σας;
Σκεφτείτε τρόπους για να επανορθώσετε.
Αποφασίστε με ποιον τρόπο θα διορθώσετε την κατάσταση.
Σκεφτείτε μια εναλλακτική δράσης που θα μπορούσε να σας έχει οδηγήσει σε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Αναλογιστείτε πως κανείς δεν είναι τέλειος.
Τι όφελος έχετε από το να συνεχίσετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ό, τι έχετε κάνει;
Μια τακτική που προτείνουν πολλοί θεραπευτές είναι να γράψτε στον εαυτό σας μια επιστολή κατανόησης, εκτίμησης και συγχώρεσης.
Επαναλάβετε σε καθημερινή βάση λόγια καλοσύνης και συγχώρεσης που καταγράψατε σε αυτή την επιστολή όπως, «είμαι αθώος», «εγώ συγχωρώ τον εαυτό μου,” και “αγαπώ τον εαυτό μου”
Μην μοιράζεστε την άσχημη εμπειρία σας με όσους μπορεί να σας κρίνουν.
Μη διστάζετε όμως να συζητήσετε το θέμα που σας βασανίζει με τους φίλους σας και τους ανθρώπους που πραγματικά εμπιστεύεστε και αγαπάτε. Να θυμάστε :Η μυστικότητα παρατείνει την ενοχή και την ντροπή.
Συνειδητοποιήστε ότι μπορείτε να συγχωρέσετε τον εαυτό σας, όπως ακριβώς μπορείτε να συγχωρήσετε κάποιον άλλο.
Δεχτείτε ότι είστε άνθρωπος και κάνετε λάθη. Ίσως, κάνατε το καλύτερο, δεδομένων των περιστάσεων, και δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς.
Εάν συνεχίσετε να έχετε προβλήματα με την αυτο-συγχώρεση, ίσως είναι χρήσιμο να επισκεφτείτε έναν σύμβουλο και να δεχτείτε επαγγελματική βοήθεια.


Πηγή: http://boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκαν οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας. Στο υπουργείο, όπου γινόταν η συνεδρίαση, έφτασε λίγο πριν τις 11 και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενώ έξω από το υπουργείο ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις των περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Έθαψαν βρέφος ζωντανό σε δασική περιοχή στην Ινδία


Έζησε μια μέρα και την επόμενη υπέκυψε στα τραύματά του.

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε θαμμένο σε δασική περιοχή στην Ινδία. Ήταν μόλις μιας ημέρας και τυλιγμένο σε ένα κομμάτι ύφασμα. Το βρέφος είχε θαφτεί ζωντανό μέσα στο χώμα, στο δάσος Mandleshwar, έξω από την πόλη Indore στο κρατίδιο Madhya Pradesh.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά αιμορραγία από τη μύτη και το στόμα του και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του μια ημέρα μετά.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα τραγικό περιστατικό βρεφοκτονίας, καθώς τα κορίτσια θεωρούνται –από μεγάλο μέρος του πληθυσμού- ανεπιθύμητα.



Ο αξιωματικός B. Yadav, πιστεύει ότι το βρέφος παράτησαν οι ίδιοι του οι γονείς ή κοντινοί συγγενείς. «Ελέγχουμε στοιχεία από νοσοκομεία της περιοχής για πρόσφατες γεννήσεις και διεξάγουμε έρευνα για την υπόθεση, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει στοιχεία» είπε.



Το κοριτσάκι βρήκαν στις 29 Ιουνίου δύο κάτοικοι της περιοχής, που άκουσαν τα κλάματα του μωρού.



Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, από μια έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 2006, από το 1986 μέχρι τότε εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περίπου 10 εκατ. κορίτσια –είτε πριν τη γέννησή τους, είτε αμέσως μετά- από τους ίδιους τους γονείς τους.



Πέρυσι, το ιατρικό έντυπο Lancet, ανέφερε σε έρευνά του ότι κάθε χρόνο «χάνονται» 500.000 κορίτσια μέσω επιλεκτικών αμβλώσεων.






Διαβάστε περισσότερα...

Ελπίδες ότι η μικρή Μαντλίν είναι ζωντανή


Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν. Το κορίτσι, χάθηκε στις 3 Μαϊου το 2007, σε ηλικία τεσσάρων ετών, στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Η Scotland Yard, δεν είχε καταθέσει τα όπλα, αλλά τα στοιχεία των δύο τελευταίων χρόνων της έδωσε πολλά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Μαντλίν είναι ζωντανή.

Ο διευθυντής της Scotland Yard, Άντι Ρέντγουντ, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι " η αναθεώρηση της υπόθεσης μας έδωσε νέες σκέψεις, νέες θεωρίες, νέα στοιχεία και νέους μάρτυρες".

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: "Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να είναι ζωντανή".

Η νέα λίστα με τους υπόπτους περιλαμβάνει 38 άτομα, 12 από τα οποία είναι Βρετανοί. Η Scotland Yard πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι, βρίσκονταν στην Πορτογαλία, την ημέρα και την ώρα που απήχθη η 4χρονη τότε Μαντλίν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη λίστα υπόπτων δεν συμπεριλαμβάνονται οι γονείς της Μαντλίν, Τζέρι και Κέιτ.

Διαβάστε περισσότερα...

Δικαιώθηκαν μετά από 8 χρόνια


Μέτα από οκτώ χρόνια δικαιώθηκε μια οικογένεια στην Αγγλία, αφού έπειτα από εξονυχιστική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός από τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Azelle Rodney, δεν είχε προφανή λόγο να πυροβολήσει.

Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε έξι σφαίρες από τον αστυνομικό, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του είχε σταματήσει τον 24χρονο στο Edgware του Λονδίνου προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο αυτοκίνητό του. Τότε, ο αστυνομικός με το κωδικό όνομα E7, είχε δηλώσει ότι πυροβόλησε τον νεαρό γιατί θεώρησε ότι πήγε να βγάλει όπλο.

Ωστόσο, τώρα, μετά τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, ο αστυνομικός μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη. Μάλιστα, η μητέρα του Rodney, Susan Alexander, απαίτησε από την αστυνομία μία δημόσια συγγνώμη για την δολοφονία του γιου της.


Διαβάστε περισσότερα...

Μητρικό γάλα και για ενήλικες στην Κίνα


Εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες τροφού.

Σε νέο είδος πολυτελείας για τους πλούσιους της Κίνας αναδεικνύεται το μητρικό γάλα, με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες… τροφού και σε ενήλικες, προκαλώντας και την οργή των χρηστών του διαδικτύου.

Η εταιρεία Xinxinyu στην πόλη Σενζέν προσφέρει υπηρεσίες τροφών σε νεογέννητα, ασθενείς και ενήλικες που μπορούν να πληρώσουν για να επωφεληθούν από τα θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κινεζική εφημερίδα.

«Οι ενήλικοι πελάτες μπορούν να το πιουν είτε θηλάζοντας την τροφό είτε μέσω θήλαστρου, αν ντρέπονται», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι τροφοί για ενήλικες πληρώνονται 2.600 δολάρια το μήνα- τέσσερις φορές τον μέσο κινεζικό μισθό- και όσες είναι υγιείς και με καλή εμφάνιση μπορούν να βγάλουν ακόμα περισσότερα.

Η κινεζική παράδοση λέει πως το ανθρώπινο μητρικό γάλα έχει τα καλύτερα και πιο εύπεπτα θρεπτικά συστατικά για ανθρώπους που είναι άρρωστοι.

Ωστόσο το ρεπορτάζ προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και τα κινεζικά social media, με τους περισσότερους χρήστες να χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες αυτές ανήθικες.

«Αυτό προστίθεται στα υπάρχοντα προβλήματα της Κίνας που αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν καταναλωτικά αγαθά και στην ηθική κατάπτωση της χώρας», σχολίασε ένας μπλόγκερ.

Στην εταιρεία έχει δοθεί εντολή να αναστείλει τη λειτουργία της και η άδειά της ανακλήθηκε για πολλούς λόγους, όπως το ότι δεν υποβλήθηκε σε έλεγχο επί τρία χρόνια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι υπηρεσίες μητρικού γάλακτος ωστόσο δεν ήταν μεταξύ των λόγων που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργιών της εταιρείας.

Για το θέμα υπήρξαν περισσότερες από 140.000 αναρτήσεις στο Sina Weibo, κάτι αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Σε online δημοσκόπηση το 90% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι υπηρεσίες αυτές παραβίαζαν της ηθικές αξίας ενώ ποσοστό μικρότερο από 10% το χαρακτήρισε «φυσιολογική παροχή».

«Οι άνθρωποι γίνονται ανώμαλοι όταν είναι πολύ πλούσιοι και βαριούνται με άλλους τρόπους διασκέδασης. Αυτό είναι πορνογραφία μεταμφιεσμένη», έγραψε ένας από τους σχολιαστές.

«Σας παρακαλώ μην κάνετε τη μητρότητα να χάσει τη χάρη της και να γελοιοποιηθεί», έγραψε ένας άλλος.
Άλλοι σχολιαστές ήταν πιο κυνικοί. «Είναι απλά μια δουλειά. Η ευαισθησία για την ηθική υποχωρεί όταν πέσουν λεφτά στο τραπέζι», έγραψε κάποιος.

Το πληθυσμό των μητέρων που θηλάζουν στην Κίνα είναι χαμηλό, στο 28% σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF του 2012. Αυτό αποδίδεται στην περιορισμένη άδεια μητρότητας και την εντατική προώθηση του βρεφικού γάλακτος.


Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων


Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις.

Το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να διατεθεί, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, προκειμένου να προβούν στην αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρας περίφραξης.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά μόνο τις περιοχές που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας και στοχεύει στο να αποφευχθούν οι ζημιές που καταγράφονται από την «εισβολή» των αρκούδων σε χώρους μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων ή κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να τύχουν της εν λόγω ενίσχυσης από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών


Θα γίνουν στην Πάτρα στις 18 και 19 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών του έτους 2013, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός με τη χρήση κατάλληλου εντομοκτόνου κατά τις πρωινές ώρες στις 18 και 19 Ιουλίου, στην Πάτρα.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν στο έλος Αγυιάς, ΧΥΤΑ Ξερόλακκας, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης από το Γλαύκο μέχρι το κάμπινγκ του ΕΟΤ, στις όχθες ποταμών Γλαύκου, Διακονιάρη, Μειλίχου, Χαράδρου, ρέμα Σαμακιάς και Ελικίστρας, στις περιοχές Αρόη, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Δάφνες, Μποζαΐτικα, παραλία Προαστίου, Καστελλόκαμπο και Ριγανόκαμπο, καθώς και σε χώρους των δημοτικών ενοτήτων Ρίου, Βραχνεΐκων, Παραλίας και Μεσσάτιδος όπου έχει διαπιστωθεί υψηλή δυναμική αναπαραγωγής κουνουπιών όπως ρέματα, χείμαρροι, αποστραγγιστικά κανάλια, χώρους απόθεσης απορριμμάτων ή χωματερές, ανοιχτά αποχετευτικά αυλάκια, σχάρες όμβριων υδάτων και άλλες μικροεστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικος καρφώθηκε σε φράχτη


Το σίδερο δε βρήκε την καρδιά του για λίγα μόνο εκατοστά.

Από του Χάρου τα δόντια γλίτωσε ένα αγόρι 12 ετών, όταν καρφώθηκε επάνω σε μεταλλικό φράχτη ενώ έπαιζε κοντά στο σπίτι του στο Essex.

Ο Josh Hassan έχασε την ισορροπία του ενώ προσπαθούσε να πιάσει τη μπάλα του, όπως είπε στη Daily Mail, και βρέθηκε με ένα σίδερο καρφωμένο στην περιοχή του στήθους, μερικά εκατοστά μακριά από την καρδιά του.

Τις απεγνωσμένες κραυγές του άκουσε η μητέρα του, η οποία σοκαρισμένη από το θέαμα του παιδιού της που αιμορραγούσε, προσπάθησε μαζί με δύο γείτονές της να συγκρατήσουν το σώμα του παιδιού, για να μην μπει πιο βαθιά το σίδερο στο σώμα του.



«Χρειαστήκαμε τρεις για να τον κρατάμε, όμως εκείνος ήταν πολύ γενναίος. Δεν έκλαψε» είπε η μητέρα του, η οποία δήλωσε ότι οι στιγμές που πέρασαν μέχρι να μεταφερθεί το παιδί της στο νοσοκομείο της φάνηκαν σαν «αιωνιότητα».





Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στον Κυρ. Μητσοτάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.07.2013

Με επιστολές στον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η ΕΣΑμεΑ προωθεί τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με τη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και την αναγκαιότητα του σχεδιασμού και της λήψης ισχυρών προστατευτικών μέτρων για αυτή την ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα. Ζητά δε συνάντηση μαζί του για την συζήτηση και προώθηση των αιτημάτων.

Ιδιαιτέρως σοβαρά είναι τα θέματα του ν.2643/98, του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, τα θέματα ωραρίου εργασίας των ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων/συζύγων, καθώς και η λήψη μέτρων για την ένταξη ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους σε εποχικές εργασίας.

Οι επιστολές επισυνάπτονται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 122 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μετακινήσεις εκπαιδευτικών - Κράτος ανάλγητο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.07.2013

Εκπαιδευτικός με βαριά σπάνια αναπηρία (κοκιωμάτωση vergener) για την οποία του χορηγείται εφόρου ζωής ανοσοκαταστολή, έχει υποβληθεί για ένα έτος σε αιμοκάθαρση με ποσοστό αναπηρίας 80%, και με 22 έτη υπηρεσίας κρίθηκε ως υπεράριθμος και θα του ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλο νομό. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέροντας την κατάσταση αναπηρίας του. Η Διεύθυνση του ανέφερε ότι δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για αυτόν, λόγω του ότι η αναπηρία του δεν εντάσσεται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 «Ειδικές Κατηγορίες».

Η Πολιτεία κωφεύει συστηματικά στις πραγματικές ανάγκες, που προκύπτουν από την αναπηρία/χρόνια πάθηση ώστε να λάβει ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για το σύνολο των εκπαιδευτικών με αναπηρία είτε πρόκειται για το σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων είτε για το σύστημα μετακινήσεων λόγω υπεραριθμίας.

Επειγόντως ζητείται να εξαιρούνται από οποιαδήποτε διαδικασία υποχρεωτικής μετάθεσης λόγω υπεραριθμίας οι εκπαιδευτικοί που το ποσοστό αναπηρίας τους προσδιορίζεται στο 50% και άνω σύμφωνα με Γνωμάτευση Αναπηρίας από δημόσια αρχή και γονείς που έχουν αποδεδειγμένα στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με χρόνιες παθήσεις που το ποσοστό αναπηρία τους προσδιορίζεται στο 50%. Αυτοί οι χρόνια πάσχοντες υπόκεινται σε χρόνια φαρμακευτική αγωγή και τακτική ιατρική παρακολούθηση, επομένως οποιαδήποτε μετάθεσή τους σε άλλη περιοχή, ενδεχομένως να έχει συνέπειες στην θεραπευτική τους αγωγή και στην υγεία τους.

Επίσης το Π.Δ 50/96 αναφέρει παθήσεις, που σύμφωνα και με τους γιατρούς των ΚΕΠΑ, ο όρος τους είναι αδόκιμος. Π.χ. ο όρος σπαστικά είναι όρος της δεκαετίας του ΄50!!! Επίσης, σύμφωνα με νέα ιατρικά δεδομένα, εκτός από τη σκλήρυνση έχουν διαγνωστεί και άλλες νευρολογικές παθήσεις, οι οποίες προκαλούν τετραπληγία. Επίσης, με την εξέλιξη της γενετικής υπάρχουν και άλλες μεταλλάξεις εκτός του Συνδρόμου DOWN (π.χ. Rett, CDKL-5, Angellman, Rubinstein-Taubi, Prader-Willi, οζώδη σκλήρυνση, φαρμακοανθεκτικές επιληψίες κ.α.)που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες, βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες και δεν προστατεύονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Δώστε λύση!

Η επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 133 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δημοσιεύθηκε το νέο κανονιστικό πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ


Ανακοίνωση 04.07.13

Δημοσιεύθηκε το νέο κανονιστικό πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ από τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας. Δείτε το επισυναπτόμενο.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ
ΤΜΗΜΑ Α

Ταχ.Δ/νση : Πειραιώς 40
Ταχ.Κώδικας: 101 82
Πληροφορίες: Λαμπράκου Ε.
Τηλέφωνα : 210 5281119

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 1-7-2013
Αρ. Πρωτ.: Δ29α/Φ.32/ Γ.Π. οικ. 21540/879

ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Νέο κανονιστικό πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης

Σχετ: 1) Το αρ.46 του Ν.4025/2011, 2) η υπ. αριθμ. Π3α/Φ.32/ Γ.Π.οικ.141770/22.12.2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 3) το υπ. αριθμ. Φ.80000/οικ.30002/1896/14.12.2011 της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε το νέο κανονιστικό πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ το οποίο αφορά σε:

• Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης Βαριάς Αναπηρίας

• Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με Βαριά Νοητική Υστέρηση

• Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με α) μεσογειακή αναιμία, θαλασσαιμία, αιμοσφαιρινοπάθεια, δρεπανοκκυταρική αναιμία – ομόζυγο δρεπανοκυτταρική αναιμία -, μικροδρεπανοκκυταρική αναιμία β) αιμορροφιλία Α, αιμορροφιλία Β, συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις γ) Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS)

• Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων

• Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας

Προς διευκόλυνσή σας ενσωματώνεται ο παρακάτω πίνακας ο οποίος παρουσιάζει μια σύνοψη του νέου κανονιστικού πλαισίου προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: α) ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα που λόγοι σοβαρής σωματικής, νοητικής ή ψυχικής ασθένειας ή αναπηρίας έχουν ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και β) άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου τα οποία είναι ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα και έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, ανεξαρτήτως του διατροφικού επιδόματος, γ) άτομα με διαβήτη τύπου 1 ινσουλινοεξαρτώμενα τα οποία είναι ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα και έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω
ΦΕΚ: 1189/Β΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: α) άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, β) άτομα με σύνδρομο Down με συνοδό βαριά νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, γ) άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός), με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω
ΦΕΚ: 967/Β΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ – AIDS
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: α) άτομα με μεσογειακή αναιμία, θαλασσαιμία, αιμοσφαιρινοπάθεια, δρεπανοκκυταρική αναιμία – ομόζυγο δρεπανοκυτταρική αναιμία -, μικροδρεπανοκκυταρική αναιμία. Για όλες τις παραπάνω παθήσεις απαιτείται ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω», β) άτομα με αιμορροφιλία Α, αιμορροφιλία Β, συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις. Για όλες τις παραπάνω παθήσεις απαιτείται ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω, γ) Άτομα με Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS) με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω
ΦΕΚ: 1271/Β’

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: ΚΩΦΩΣΗ – ΒΑΡΗΚΟΪΑ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: α) άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, ηλικίας μέχρι και 18 ετών, καθώς και οι μεγαλύτεροι των 65 ετών, β) άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, ηλικίας 19 -65 ετών που πάσχουν ταυτόχρονα με την κώφωση – βαρηκοΐα και από άλλη χρόνια σωματική, πνευματική ή ψυχική πάθηση ή βλάβη, γ) άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, από 19 έως 25 ετών, που φοιτούν σε σχολεία, κατώτερες, μέσες ή ανώτερες τεχνικές ή επαγγελματικές σχολές η σε σχολές
του ΟΑΕΔ ή σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σε μονάδες επαγγελματικής καταρτίσεως κ.λπ.
ΦΕΚ: 967/Β΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ: ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: Άτομα των οποίων πιστοποιείται η τυφλότητα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω
ΦΕΚ 1189/Β
Πέραν των παραπάνω ρυθμίσεων, σύμφωνα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο:

α) Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δικαιούχοι του επιδόματος βρίσκονται εν ζωή θα πρέπει μία φορά το χρόνο κατόπιν σχετικής ειδοποίησης της αρμόδιας υπηρεσίας χορήγησης του επιδόματος να προσέρχονται με την ταυτότητά τους ή άλλο σχετικό έγγραφο στην ως άνω υπηρεσία. Σε περίπτωση αδυναμίας μετακίνησης η άλλου κωλύματος στην αρμόδια υπηρεσία θα προσέρχεται ο νόμιμος εκπρόσωπος ή εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του δικαιούχου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να πραγματοποιείται επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού.

β) Απουσία στο εξωτερικό για διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου επιφέρει διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης.

γ) Οι αποφάσεις του νέου κανονιστικού πλαισίου ΑμεΑ έχουν αναδρομική ισχύ για τη δυνατότητα αναδρομικής χορήγησης των επιδομάτων, σε όσους σήμερα δεν λαμβάνουν το επίδομα, ενώ έχουν κάνει σχετική αίτηση στις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες και το επίδομά τους βρίσκεται σε αναστολή. Όσοι λαμβάνουν ήδη επίδομα των οποίων οι γνωματεύσεις των υγειονομικών επιτροπών ή οι ιατρικές γνωμάτευσης βρίσκονται σε ισχύ, εξακολουθούν να λαμβάνουν το επίδομα έως της λήξης αυτών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας

Η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης
Παρασκευή Μανθοπούλου



Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακά με καταληκτική ημερομηνία από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο


Αναλυτικός πίνακας με 114 μεταπτυχιακά των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το μεταπτυχιακό δεν αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι όμως αναμφισβήτητα ένα προσόν που μπορεί να εκτιμηθεί από τους εργοδότες.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα 114 μεταπτυχιακά των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ με καταληκτική ημερομηνία από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο.


Τίτλος μεταπτυχιακού προγράμματος
Φορέας υλοποίησης
Καταληκτική ημερομηνία
30/7/2013
5/7/2013
13/9/2013
5/7/2013
22/7/2013
20/7/2013
30/9/2013
30/9/2013
19/7/2013
9/7/2013
30/9/2013
30/9/2013
2/9/2013
2/9/2013
30/9/2013
30/8/2013
11/9/2013
9/10/2013
10/7/2013
16/9/2013
18/10/2013
30/9/2013
13/9/2013
8/7/2013
13/9/2013
6/9/2013
30/7/2013
17/9/2013
20/9/2013

30/9/2013
20/9/2013
20/9/2013
20/9/2013
20/9/2013
20/9/2013
30/9/2013
30/9/2013
20/9/2013
20/9/2013
20/1/2014
20/9/2013
5/7/2013
25/9/2013
12/7/2013
12/7//2013
6/9/2013
6/9/2013
6/9/2013
6/9/2013
6/9/2013
10/9/2013
10/9/2013
30/8/2013
6/9/2013
11/9/2013
13/9/2013
26/7/2013
13/9/2013
22/7/2013
6/9/2013
31/8/2013
2/9/2013
20/9/2013
23/8/2013
10/9/2013
15/7/2013
15/7/2013
23/8/2013
19/7/2013
13/9/2013
31/7/2013
10/7/2013
23/8/2013
13/12/2013
15/7/2013
23/8/2013
23/8/2013
30/8/2013
6/9/2013
12/7/2013
16/9/2013
12/7/2013
23/8/2013
6/9/2013
6/9/2013
26/9/2013
6/9/2013
16/9/2013
27/9/2013
15/9/2013
2/8/2013
9/9/2013
6/9/2013
9/9/2013
30/9/2013
5/7/2013
12/7/2013
31/7/2013
31/7/2013
26/7/2013
1/9/2013
10/7/2013
12/7/2013
12/7/2013
10/7/2013
12/7/2013
5/7/2013
10/7/2013
12/7/2013
31/7/2013
1/9/2013
12/7/2013
9/9/2013


Διαβάστε περισσότερα...