Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Έθαψαν βρέφος ζωντανό σε δασική περιοχή στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έζησε μια μέρα και την επόμενη υπέκυψε στα τραύματά του.

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε θαμμένο σε δασική περιοχή στην Ινδία. Ήταν μόλις μιας ημέρας και τυλιγμένο σε ένα κομμάτι ύφασμα. Το βρέφος είχε θαφτεί ζωντανό μέσα στο χώμα, στο δάσος Mandleshwar, έξω από την πόλη Indore στο κρατίδιο Madhya Pradesh.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά αιμορραγία από τη μύτη και το στόμα του και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του μια ημέρα μετά.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για άλλο ένα τραγικό περιστατικό βρεφοκτονίας, καθώς τα κορίτσια θεωρούνται –από μεγάλο μέρος του πληθυσμού- ανεπιθύμητα.



Ο αξιωματικός B. Yadav, πιστεύει ότι το βρέφος παράτησαν οι ίδιοι του οι γονείς ή κοντινοί συγγενείς. «Ελέγχουμε στοιχεία από νοσοκομεία της περιοχής για πρόσφατες γεννήσεις και διεξάγουμε έρευνα για την υπόθεση, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει στοιχεία» είπε.



Το κοριτσάκι βρήκαν στις 29 Ιουνίου δύο κάτοικοι της περιοχής, που άκουσαν τα κλάματα του μωρού.



Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, από μια έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 2006, από το 1986 μέχρι τότε εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περίπου 10 εκατ. κορίτσια –είτε πριν τη γέννησή τους, είτε αμέσως μετά- από τους ίδιους τους γονείς τους.



Πέρυσι, το ιατρικό έντυπο Lancet, ανέφερε σε έρευνά του ότι κάθε χρόνο «χάνονται» 500.000 κορίτσια μέσω επιλεκτικών αμβλώσεων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.