Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Έκανε σεξ με τον σκύλο και έστειλε κατά λάθος βίντεο στην κοπέλα του


Αναγνωρίζοντας το λάθος του, παραδέχτηκε πως αυτό που έκανε ήταν ηλίθιο. Αυτό υποστήριξε ο 34χρονος David Buchanan στο Swindon Magistrates’ Court που ομολόγησε την ενοχή του στις 7 Μαρτίου.

Ήταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Keith Ballinger, στο σπίτι και έβλεπε πορνό όταν αναρωτήθηκε πως θα ήταν να κάνει σεξ με τον σκύλο.

"Η κοπέλα του ήταν στη δουλειά και έλαβε στο κινητό της ένα βίντεο 29 δευτερολέπτων από το tablet. Τον έδειχνε να κάνει σεξ με το 10 μηνών Rhodesian Ridgeback σκυλάκι τους", σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο David Buchanan που έστειλε κατά λάθος το βίντεο στην κοπέλα του αναγκάστηκε να εγγραφεί στη λίστα των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων για τα επόμενα 7 χρόνια, να κάνει θεραπεία 50 ημερών, να πληρώσει πρόστιμα 165 λιρών, ενώ του επιβλήθηκε και φυλάκιση 12 εβδομάδων με αναστολή για 2 χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστας παραπονέθηκε στην αστυνομία για τον… καιρό


Έκανε πολύ ζέστη και δε μπορούσε να απολαύσει τις διακοπές του.

Ταξιδιώτης εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθεί ότι έκανε πάρα πολύ ζέστη! Το παράξενο περιστατικό αναφέρθηκε σε τμήμα του Μάντσεστερ στη Βρετανία, μιας και η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες σπάει κάθε ρεκόρ στη χώρα.

Οι αξιωματικοί του τμήματος, κατάφεραν και συγκράτησαν τη ψυχραιμία τους ενώ το μόνο που είπαν στον τουρίστα που ζεσταινόταν, ήταν ότι κινδύνευε με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον άσκοπο χρόνο που «έφαγαν» μαζί του.

«Ένας άντρας εμφανίστηκε στον αστυνομικό σταθμό χθες, θέλοντας να αναφέρει ότι ενώ βρίσκεται σε διακοπές, έκανε πολύ ζέστη για εκείνον», έγραψαν στη σελίδα του Facebook. Η απάντηση που απλά έλαβε ο «καυτός» τουρίστας, ήταν ότι αυτό δεν ήταν θέμα της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός σχολείου εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή


Η φτώχεια εμπόδιο στη μόρφωση.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Unicef για τα παιδιά στη Μέση Ανατολή που δεν πηγαίνουν σχολείο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά δεν μορφώνονται και στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν το σχολείο εξαιτίας των συρράξεων στη Συρία και το Ιράκ.

Εάν συνυπολογισθούν τα παιδιά εμπόλεμων χωρών ή περιοχών, ο αριθμός φθάνει στα 15 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση της Unicef που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βηρυτό.

Στην έκθεση, που συντάχθηκε από κοινού από τη Unicef και την Unesco, εκφράζεται ικανοποίηση για τους «σημαντικούς πόρους και το πολιτικό κεφάλαιο» που έχουν αφιερωθεί στην εκπαίδευση στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν είχε πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει μειωθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις κατά το ήμισυ. «Ωστόσο, κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ο αριθμός των 12,3 εκατομμυρίων παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο περιλαμβάνει 4,3 εκατομμύρια της πρωτοβάθμιας, 2,9 εκατομμύρια της δευτεροβάθμιας και 5,1 της προσχολικής εκπαίδευσης και αντιστοιχεί στο 15% των παιδιών στη Μέση Ανατολή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εννέα χώρες της Μέσης Ανατολής και ο κύριος λόγος στέρησης της εκπαίδευσης στα παιδιά είναι η φτώχεια. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το αντίτιμο των σχολικών βιβλίων και της στολής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι οικογένειες αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους να εργαστούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «βασιλιάς» των drone είναι... Κινέζος


Η ηγέτιδα εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση 10 δισ. δολαρίων.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η πιο προηγμένη εταιρεία κατασκευής drone, δηλαδή αυτόνομων ρομποτικών σκαφών, δεν εδρεύει στη Σίλικον Βάλει, αλλά στην Κίνα και ακούει στο όνομα «SZ DJI Technology Co.».

Γνωστή και σαν DJI, η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση από επενδυτές ύψους 10 δισ. δολαρίων, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της στο CNN.

Η ανερχόμενη κινεζική εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης drone, προσφέροντας συσκευές επαγγελματικού επιπέδου σε καταναλωτές, προς περίπου 1.000 δολάρια. Εφόσον το χρήμα εισρεύσει, η εταιρεία αξίας 10 δισ. θα βρεθεί μεταξύ της ελίτ των τεχνολογικών startups.

Τα drones της DJI σχεδιάζονται με 4 έλικες και είναι εύκολο να ελεγχθούν από πρωτάρηδες. Ένα από τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας, το Phantom 3, έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα που τραβάει βίντεο 4K ή 1080p και έχει εμβέλεια 2 χιλιομέτρων, σημειώνει σε σχετικό άρθρο το CNN.

Αξιοσημείωτη είναι η πορεία εξέλιξης της εταιρείας: Το 2006, η εταιρεία με έδρα τη Σεντζέν είχε μόλις ένα μικρό γραφείο. Σήμερα, λίγα χρόνια μετά, απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζόμενους και διαθέτει γραφεία σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία και αλλού. Είναι με διαφορά ο βασικός κατασκευαστής drone.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδικά δάκρυα για τον χαμένο πατέρα του… Simba


Το κοριτσάκι δεν αντέχει τον θάνατο του Mufasa - Δείτε το βίντεο.

Όποιος έχει δει την ταινία «The Lion King», τη μεγάλη επιτυχία της Disney του 1994, θυμάται τη συγκινητική σκηνή που ο πατέρας του Simba, Mufasa, πεθαίνει.

Η μικρή Viktoria από τη Βαλτιμόρη δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της βλέποντας για πρώτη φορά τη σκηνή αυτή, εξωτερικεύοντας τη θλίψη που ένιωσαν οι περισσότεροι βλέποντας την ταινία.

Ο πατέρας της Barles Charkley κατέγραψε την αντίδραση του κοριτσιού σε βίντεο και το ανέβασε στο διαδίκτυο, εικόνες που είδαν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Λυπάσαι που πέθανε ο Mufasa;», ακούγεται να ρωτά ο μπαμπάς της και η μικρή Viktoria κουνά καταφατικά το κεφάλι της με τα μάτια της γεμάτα δάκρυα.

«Θέλεις μια αγκαλιά;» συνεχίζει εκείνος και η μικρούλα αμέσως σηκώνεται και πηγαίνει κοντά του.

Η ταινία είχε κερδίσει δύο Όσκαρ ενώ η σκηνή θανάτου του Mufasa θεωρείται από τις πιο «δύσκολες» της Disney.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν το αθώο μπλε πουλί των social media γίνεται όρνεο


Βίντεο κλιπ του Stromae για την άβυσσο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στον γαλλόφωνο κόσμο και όχι μόνο. Ο Βέλγος τραγουδιστής Stromae έχει κυριαρχήσει στο διαδίκτυο με τα βίντεό του να έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια views.

Στην τελευταία δουλειά του με τίτλο «Carmen», ο Stromae ασχολείται με τον εθισμό στα social media χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Twitter. Πίσω από το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο βρίσκεται ο βραβευμένος κινηματογραφιστής Sylvain Chomet, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους animators στον κόσμο- εξαιρετικά δείγματα γραφής είχε δώσει και στο «Τρίο της Μπελβίλ»

Η βύθιση του πρωταγωνιστή στην άβυσσο των social media που θα καταλήξει στην Tweet-ο–αποκάλυψη αρχίζει αθώα, με μία αξιολάτρευτη selfie. Η δίψα για followers γιγαντώνεται και το χαριτωμένο μπλε πουλάκι του Twitter απαιτεί ολοένα και περισσότερη προσοχή.

«Το 1875 ο Ζωρζ Μπιζέ παρομοίασε την αγάπη με ένα πουλί που αντιστέκεται», δήλωσε ο Stromae στο BuzzFeed Music, «140 χρόνια αργότερα – και σε μηνύματα 140 χαρακτήρων- η αγάπη είναι ένα μπλε πουλί».

Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα καθώς πλήθος γιγάντιων μπλε πουλιών οδηγεί τον Stromae και τους άλλους εθισμένους του Twitter στη σφαγή.

Καλώντας τους θεατές σε μια επανεξέταση της online ύπαρξής τους ο Stormae και ο Chomet στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για τα social media.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται οι θέσεις επιβατών στα Airbus A380


Φημολογείται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ναύλου.

Μια επιπλέον θέση σε κάθε σειρά ετοιμάζεται να προσθέσει η Airbus στο μοντέλο A380, στριμώχνοντας ακόμη περισσότερους επιβάτες σε κάθε πτήση με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, από το 2017 θα υπάρχουν 11 θέσεις αντί για 10 σε κάθε σειρά, ενώ η αλλαγή αυτή αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας, τέταρτης κατηγορίας ναύλου.

Η προσθήκη μιας επιπλέον θέσης στην κεντρική στήλη θα σημαίνει ότι αντί για 3-4-3 θέσεις εντός του αεροσκάφους θα υπάρχουν 3-5-3 θέσεις σε κάθε σειρά.

Προς το παρόν η εταιρεία διαθέτει τρεις κατηγορίες επιβατών: First, Business και Economy. Ωστόσο, σύντομα αναμένεται η δημιουργία μιας τέταρτης κατηγορίας budget economy ναύλου, που θα ονομάζεται «Choice Economy».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απαρχές της ζωής εντοπίστηκαν σε νέο αστρικό σύστημα


Οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία της ζωής δεν είναι μοναδικοί.

Τις βασικές απαρχές της ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες για πρώτη φορά αλλού στο Σύμπαν, σε ένα νέο αστρικό σύστημα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν παρατηρήσεις από ένα τεράστιο τηλεσκόπιο στη Χιλή και διαπίστωσαν, ότι ένα δίσκος που περιβάλλει ένα νεαρό άστρο –στο δρόμο για να γίνει ένας πλανήτης- είναι γεμάτος με μεθυλο-κυανίδιο (methyl cyanide). Πρόκειται για ένα σύνθετο μόριο με βάση τον άνθρακα, το οποίο βρίσκεται σε τεράστιες ποσότητες γύρω από το άστρο.

Οι κομήτες και αστεροειδείς, όπως αυτοί που κατέχουν τα μόρια πιστεύεται ότι «έφεραν» το νερό και άλλα υλικά στην πρόωρη Γη, βοηθώντας στη δημιουργία των συνθηκών για τη δημιουργία της ζωής.

Οι ανακαλύψεις των επιστημόνων δείχνουν ότι τέτοιου είδους υλικά –που ενδέχεται να είναι απαραίτητα για τη δημιουργία της ζωής οπουδήποτε- υπάρχουν και αλλού στο σύμπαν, αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού Independent. Επίσης, υπάρχουν σε παρόμοιες συγκεντρώσεις με αυτά που βρέθηκαν στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Ο δίσκος που περιβάλλει το νεαρό αυτό άστρο –γνωστό ως MWC 480- έχει διπλάσιο μέγεθος από αυτό του Ήλιου και βρίσκεται σε απόσταση 455 ετών φωτός μακριά από τη Γη. Εξακολουθεί να αναπτύσσεται και δεν είναι ακόμη σε θέση να φιλοξενήσει ζωή από μόνο του.

Ωστόσο –σημειώνει το δημοσίευμα- η ανακάλυψη αυτή δείχνει, ότι οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία της ζωής στη Γη δεν είναι μοναδικές και είναι πιθανό να υπάρχουν και αλλού στο Σύμπαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μοντέλο που κάνει μπάνιο με… αίμα γουρουνιών


Δηλώνει χορτοφάγος.

Το 19χρονο μοντέλο από την Καλιφόρνια, στην απελπισμένη προσπάθειά της να μείνει για πάντα νέα, επιλέγει να κάνει μπάνιο με αίμα γουρουνιών, παρά το γεγονός ότι είναι και χορτοφάγος.

Στο τελευταίο επεισόδιο του MTV, True Life, με τον τίτλο «έχω εμμονή με το να μείνω νέα», η Σανέλ αποκάλυψε τους μεγαλύτερους φόβους της: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να γεράσω, να βγάλω ρυτίδες και να κρεμάσει το δέρμα μου. Για να το αποτρέψω αυτό θα κάνω ότι χρειάζεται», ανέφερε.

Η νεαρή, δικαιολόγησε τη πράξη της, λέγοντας ότι η μέθοδος αυτή, ακολουθείτο πριν από εκατοντάδες χρόνια και πως είχε αποτέλεσμα.

Η ίδια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια γήρανσης τα οποία είναι πεπεισμένη ότι θα βάλουν φρένο στην καριέρα της.

Όπως αποκάλυψε, ότι παίρνει το αίμα από έναν κρεοπώλη, ακολούθως το ρίχνει στη μπανιέρα όπου βυθίζεται μέσα σε αυτή φορώντας μόνο τα εσώρουχά της. «Ακόμη και οι πιο δύσκολες περιοχές του σώματος, όπως οι αγκώνες γίνονται μαλακοί και αυτό οφείλεται στο αίμα», σημειώνει.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιγάντιο κύμα κατάπιε γυναίκα στην Ιρλανδία!


Τη γλίτωσε με ελαφρά τραύματα - Δείτε το βίντεο.

Πολύ ακριβά παραλίγο να πληρώσει μια γυναίκα από την Ινδία την αγάπη της για τις φωτογραφίες της θάλασσας. Την ώρα που φωτογράφιζε τα άγρια κύματα από βράχο περίπου 12 μέτρων στην Ιρλανδία, ένα τέτοιο κύμα- γίγας την… κατάπιε, ρίχνοντάς τη στη θάλασσα.

Για καλή της τύχη το περιστατικό είδε ένα ζευγάρι που έκανε βόλτα στην περιοχή κι έτσι άμεσα ειδοποιήθηκε η ακτοφυλακή.

Η γυναίκα διασώθηκε και τη γλίτωσε μόνο με σπασμένο τον ένα της αστράγαλο, αμυχές και μώλωπες από την πτώση.

Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου ανάρρωσε χωρίς προβλήματα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με τα μάτια της Google στο διασημότερο μουσικό στούντιο του κόσμου


Η Google μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το εσωτερικό του διασημότερου μουσικού στούντιο του κόσμου, το Abbey Road Studios.

Στο συγκεκριμένο στούντιο ηχογραφήθηκαν πολλά γνωστά κομμάτια από αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως οι Beatles, οι Pink Floyd και ο Michael Jackson.





Η Google μας προσφέρει μία διαδραστική ξενάγηση στο θρυλικό στούντιο ηχογράφησης με τρισδιάστατες λήψεις.



Πατήστε εδώ και ξεκινήστε την διαδραστική ξενάγηση

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τρομακτική πλευρά ενός πιγκουίνου


Η τέλεια φωτογραφία, στην καλύτερη στιγμή.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός πειράματος για τους ωκεανούς κοντά στον Σταθμό Casey στην Ανταρκτική, ο φωτογράφος Gordon Trait βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή καταγράφοντας έναν πιγκουίνο σε… αυτή τη κατάσταση.

«Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις το GoPro έξω στον πάγο», είπε ο Tait «συχνά μας επισκέπτονται ομάδες από πιγκουίνους για να δουν τι κάνουμε. Ο συγκεκριμένος προσπάθησε να τσιμπήσει την κάμερα», λέει.

«Αντί για δόντια, το στόμα ενός Adelie πιγκουίνου είναι επενδεδυμένο με σκληρά αγκάθια που δείχνουν προς τα πίσω, σε όλη τη διαδρομή μέχρι το λαιμό. Αυτό τους βοηθά να καταπίνουν ζωντανά θηράματα, καθώς και να… τρομάζουν τους ανθρώπους».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύστημα της Nissan στην εξερεύνηση των ωκεανών


Η τεχνολογία AVM θα βοηθήσει στην αποκάλυψη των «μυστικών» των θαλασσών.

Η Nissan παρέχει τη μοναδική τεχνολογία του Around View Monitor (AVM) στον Οργανισμό Ωκεανογραφίας - Γεωλογίας και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, στη βάση ενός κοινού σχεδίου ανάπτυξης που αναμένεται να βοηθήσει στην αποκάλυψη των «μυστικών» που κρύβουν οι ωκεανοί.

Το όλο εγχείρημα, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του συγκεκριμένου οργανισμού στην προσπάθεια εξερεύνησης των θαλασσών, σε συνεργασία και με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα - βαθυσκάφη (ROVs).

Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία AVM της Nissan, οι χειριστές των ρομποτικών οχημάτων θα μπορούν να αποφύγουν τα εμπόδια και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας στα μεγάλα βάθη των ωκεανών, προκειμένου να επιτύχουν το έργο τους πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo σύστημα AVM, είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες της ιαπωνικής φίρμας και στο κομμάτι της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, κάτι που αναμένεται να λανσάρει εμπορικά το 2020. Το AVM έκανε το ντεμπούτο του σε αυτοκίνητο της Nissan το 2007. To συγκεκριμένο σύστημα παρέχει μια εικόνα 360 μοιρών του αυτοκινήτου με άποψη από ψηλά.

Η τεχνολογία αυτή βοηθά τους οδηγούς να επιβεβαιώσουν με ακρίβεια τη θέση του οχήματος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης που έχουν επιλέξει, πραγματοποιώντας με ευκολία και ασφάλεια τους σχετικούς ελιγμούς. Το 2011 η Nissan πρόσθεσε στα μοντέλα που διαθέτουν AVM και το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει και άλλες συναφείς τεχνολογίες ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας AVM της Nissan στη μελέτη των ωκεανών, δείτε το βίντεο...






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει αν πεθάνει αστροναύτης


Οι διεθνείς κανονισμοί απαγορεύουν το να πεταχτεί η σορός στο διάστημα.

Ο πρόεδρος Νίξον είχε προετοιμαστεί για ενδεχόμενο θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ και των άλλων αστροναυτών που συμμετείχαν στην αποστολή Apollo 11 που πήγε στο φεγγάρι το 1969. Το memo είχε τίτλο «σε περίπτωση καταστροφής στο φεγγάρι» και ήταν η ομιλία του τότε Προέδρου προς τα μέσα ενημέρωσης για την περίπτωση που συνέβαινε το μοιραίο.

Η ομιλία ξεκινούσε ως εξής: «Η μοίρα αποφάσισε αυτοί οι άντρες που πήγαν στο φεγγάρι εν ειρήνη να αναπαυθούν στο φεγγάρι εν ειρήνη».

Ευτυχώς, ο Νίξον δε χρειάστηκε να εκφωνήσει εκείνη την ομιλία.

Όμως τώρα, για πρώτη φορά μετά τις αποστολές Apollo, που έχει αρχίσει και πάλι η συζήτηση για περισσότερες επανδρωμένες αποστολές και γεννάται το ερώτημα: Όταν κάποιος πεθάνεις στο διάστημα, τι πρέπει να γίνει με το πτώμα;

Μία αποστολή στον Άρη θα χρειαζόταν αρκετούς μήνες για να φτάσει. Και αν ξεκινήσουν επανδρωμένες αποστολές, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα πεθάνει στο διάστημα. Και κανείς δεν έχει σκεφτεί το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση.

Αυτή τη στιγμή, οι αστροναύτες μένουν στο διάστημα το πολύ για έξι μήνες και έχουν περάσει από λεπτομερείς εξετάσεις. Κανείς δεν έχει πεθάνει μέχρι στιγμής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Και παρότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο, η αλήθεια είναι ότι οι αστροναύτες έχουν προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο.

Η πρώτη ερώτηση που τίθεται είναι ποιος θα ενημερώσει την οικογένεια του αστροναύτη που πέθανε;

Το επόμενο ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει με τη σορό του νεκρού αστροναύτη. Προφανώς η πιο απλή απάντηση θα ήταν να ανοίξουν την πόρτα του διαστημοπλοίου και να στείλουν τη σορό του στο διάστημα, όπως έγινε με την κηδεία του Σποκ στο Star Trek.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ένας από τους περίεργους διεθνείς κανονισμούς του κόσμου το απαγορεύει αυτό. Συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΗΕ απαγορεύει να πετά κανείς κάτι στο διάστημα και σε αυτό περιλαμβάνονται και τα πτώματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα πτώμα μπορεί να συγκρουστεί με κάποιο διαστημόπλοιο ή ακόμη και να φτάσει σε κάποιον μακρινό πλανήτη και να τον αποικήσει με ανθρώπινα βακτήρια με μικροοργανισμούς που έχουν μείνει ζωντανά πάνω στο πτώμα.

Οπότε χρειάζεται να βρεθεί μία άλλη λύση. Η πιο σοβαρή πρόταση είναι η πράσινη ταφή, κάτι που θα μπορούσε να φτιάξει μία εταιρεία για λογαριασμό της NASA.

Αλλά και πάλι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για το τι θα γίνει με ένα πτώμα, αφού οι άνθρωποι αποικήσουν τον πλανήτη Άρη, για παράδειγμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δέκα χώρες με τους πιο όμορφους ανθρώπους


Οι συνήθεις ύποπτοι...

Λένε ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και ότι η ομορφιά είναι μέσα μας. Όπως και να΄χει πάντως, η ομορφιά αφορά σαφώς και στα άψογα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Η ιστοσελίδα γνωριμιών Beautifulpeople.com, έδωσε μια λίστα με τις δέκα χώρες με τους πιο όμορφους ανθρώπους, όπως διαμορφώθηκε από τους χρήστες του site. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επισκέπτες ορισμένων εθνικοτήτων είναι πιο δημοφιλείς από όλους τους άλλους.

Να ποιες είναι οι χώρες που θεωρείται ότι έχουν τις πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο.

- Βραζιλία
- Γαλλία
- ΗΠΑ
- Νορβηγία
- Αργεντινή
- Καναδάς
- Δανία
- Ισπανία
- Ιταλία
- Σουηδία




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραστηριότητες που κόβουν την ανάσα


Αναρρίχηση στον «Προφήτη», ποδήλατο στο μονοπάτι του θανάτου...

Γιατί ο άνθρωπος κατέκτησε τα πιο επικίνδυνα και τρομακτικά φυσικά τοπία του πλανήτη και τα μετέτρεψε σε χώρους αθλητικής δραστηριότητας;

Γιατί η δίψα για αδρεναλίνη είναι ακόρεστη και οι λάτρεις των extreme sports είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα για να τη ζήσουν!

Για τα άκρα αυτά θα μιλήσουμε λοιπόν, με τις δραστηριότητες βέβαια που περιλαμβάνουν να μην είναι για τον αρχάριο και τον αμύητο.

Ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε βήμα και το μότο αυτό συνοψίζει τα σπορ στις εσχατιές της οικουμένης...

Ορειβασία και πεζοπορία στο βουνό Huashan - Επαρχία Shaanxi, Κίνα



Το βουνό Huashan σκαρφαλώνει σε ύψος 2.100 μέτρων πριν χαθεί στα σύννεφα. Οι απίστευτα απόκρημνες πλαγιές του και τα κατσάβραχα κάνουν την ορειβασία σχεδόν αδύνατη. Γι' αυτό και υπάρχει το τρομακτικότατο αυτό μονοπάτι, που κατασκευάστηκε στα 1800, που μοιάζει βέβαια περισσότερο με εφιάλτη παρά με πραγματικότητα. Το ξεχαρβαλωμένο σύστημα των σανίδων πλάτους 60 εκατοστών τυλίγει το βουνό, επιτρέποντας στους τολμηρούς πεζοπόρους να το διαβούν, την ώρα που είναι δεμένοι με αλυσίδες προχείρως προσαρμοσμένες στα μαλακά ιζηματογενή πετρώματα του βουνού, με τον γκρεμό των 900 μέτρων να καραδοκεί σε κάθε λάθος. Η διαβόητη φήμη του βουνού σε ανθρώπινες ζωές του έχει κολλήσει το παρατσούκλι «το βουνό του θανάτου»...

Αναρρίχηση στον «Προφήτη» - Καλιφόρνια, ΗΠΑ



Ένας βράχος που δεν έχει ίχνος ελέους, ο φοβερός και τρομερός «Προφήτης» μπορεί εύκολα να προβλέψει το μέλλον του ορειβάτη που θα δοκιμάσει να τον δαμάσει χωρίς τόνους εμπειρίας και κατάλληλου εξοπλισμού. Ο σχεδόν κατακόρυφος ορεινός όγκος με τη λεία επιφάνεια σκαρφαλώνει σε ύψος 550 μέτρων, κάνοντας την αναρρίχησή του έργο για λίγους και εκλεκτούς...

Scuba diving σε υποθαλάσσιο σπήλαιο - ΗΠΑ



Γιατί να μην πάμε ένα ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της Γης; Η τελευταία λέξη στα extreme sports ακούει στο όνομα «scuba diving σε υποθαλάσσιο σπήλαιο»: κολύμβηση δηλαδή σε κατασκότεινα σπήλαια και πλημμυρισμένα περάσματα εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους! Και βέβαια οι σήραγγες του υποβρύχιου σπηλαίου Phantom Cave & Peacock Springs έχουν χαρτογραφηθεί στα πρώτα τους 400 μέτρα, αφήνοντας ανεξερεύνητο το μεγαλύτερο μέρος τους στον ατρόμητο εξερευνητή, που αν παρακάμψει την αίσθηση κλειστοφοβίας (όπως τα 60 εκατοστά πλάτος των περασμάτων), το σκοτάδι και το ενδεχόμενο του πνιγμού, θα ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα από τη θέα...

Ποδήλατο στο μονοπάτι του θανάτου - Ιρλανδία



Δεν είναι απλά ένα στενό μονοπάτι ποδηλάτου, είναι το πιο επικίνδυνο δρομάκι του κόσμου! Οι περίφημοι ορεινοί όγκοι του Moher περικυκλώνονται από ένα στενό πέρασμα, τόσο στενό που και με τα πόδια ακόμα δύσκολα το περνάς. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να το διαβείς με το mountain bike σου! Δεν είναι μόνο ο γκρεμός που καραδοκεί σε κάθε παραπάτημα, είναι και το γεγονός ότι το δρομάκι συρρικνώνεται σε κάποια σημεία σε μόλις 10 εκατοστά πλάτος. Και ένα φτέρνισμα αρκεί...

Καγιάκ σε καταρράκτες - Ουάσιγκτον, ΗΠΑ



Όποιος δεν ξέρει από φόβο προσεγγίζει προσεκτικά το χείλος των καταρρακτών Palouse και αφήνεται με το καγιάκ του στα ορμητικά νερά, σε μια πτώση από ύψος 60 μέτρων! Η επιβίωση είναι βέβαια αμφίβολη...



Κωπηλασία με τον μεγάλο λευκό καρχαρία - Νότια Αφρική και ΗΠΑ



Το paddle boarding, κωπηλασία δηλαδή πάνω σε ιστιοσανίδα, είναι πλέον ένα δημοφιλές σπορ παγκοσμίως, το οποίο δεν κατατάσσεται φυσικά στα extreme sports. Ο διψασμένος για αδρεναλίνη ωστόσο μπορεί να το κάνει σαφώς πιο ακραίο, μετατρέποντάς το σε περιπέτεια για γερά νεύρα: εξασκεί το χαλαρό σπορ συνοδεία του μεγάλου λευκού και το πράγμα παίρνει άλλη τροπή!



Ορειβασία στο Βουνό Plunger - Αλάσκα



Εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια κατακόρυφη κορυφογραμμή, αλλά για απόκοσμο ορεινό πυργίσκο που όμοιό του δεν έχει σε όλο τον πλανήτη. Ο ορειβάτης θα πρέπει πρώτα να διαβεί τον τεράστιο παγετώνα που φωλιάζει στη βάση του βουνού πριν επιχειρήσει την αναρρίχηση στον θεόρατο βράχο. Εννοείται ότι δεν είναι για τον αρχάριο...

Αναρρίχηση σε παγωμένους καταρράκτες - Καναδάς



Τα πλέον ακραία και επικίνδυνα σπορ του κόσμου περιλαμβάνουν έναν καλό συνδυασμό ρίσκων και κινδύνων, μπλέκοντας αρμονικά μια σειρά από παραδοσιακές δραστηριότητες. Γιατί λοιπόν να αναρριχηθείς σε μια παγωμένη βουνοκορφή όταν μπορείς να περάσεις στην επόμενη πίστα και να δοκιμάσεις να ανέβεις σε έναν παγωμένο καταρράκτη; Αυτό είναι το σκεπτικό των ακραίων ορειβατών που συρρέουν στα Rocky Mountains του Καναδά για να ζήσουν την εμπειρία της αναρρίχησης στους παγωμένους ορεινούς καταρράκτες των 180 μέτρων! Νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν στην περιπέτεια, καθώς ο πάγος αυτός δεν έχει τίποτα κοινό με τον σταθερό αλπικό πάγο, κάνοντας την επιλογή της κατάλληλης ώρας παράγοντα αποφασιστικής σημασίας για την ίδια την επιβίωση του ορειβάτη...

Ηφαιστειακή ορειβασία - Χιλή, Γουατεμάλα



Για τον ορειβάτη που βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, υπάρχει η επιλογή του συνδυασμού των στοιχείων της φωτιάς και του αέρα σε ένα extreme sport που όμοιό του δεν έχει! Ο απόλυτος προορισμός για αυτούς που αναζητούν την εμπειρία δεν είναι άλλος από το ενεργό Ηφαίστειο Pacaya της Γουατεμάλας, το οποίο σκαρφαλώνει σε ύψος 2,4 χιλιομέτρων και έχει δείξει τη δύναμή του σε τουλάχιστον 23 καταγεγραμμένες φορές από τα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας. Ποτάμια λάβας, αφόρητη ζέστη, καπνοί, ακόμα και λιωμένα παπούτσια συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό, ενώ γι' αυτούς που θέλουν την ηφαιστειακή ορειβασία τους πιο δροσερή, μπορούν να τη συνδυάσουν με πάγο στο Villarica της Χιλής, ο πάγος του οποίου διακόπτεται από τα διάσπαρτα ποτάμια λάβας...



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός αφηρημένος και... επικίνδυνος


Η έλλειψη προσοχής έστω και λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να αποβεί μοιραία για τους οδηγούς. Μια διαφημιστική πινακίδα ή το κινητό τηλέφωνο είναι οι κυριότερες αιτίες που οι οδηγοί παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο με καταστροφικές συνέπειες πολλές φορές.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει καταγράφει από κάμερα που υπήρχε στο κράνος ενός μοτοσικλετιστή φαίνεται για μια ακόμη φορά πως η έλλειψη προσοχής μπορεί να δημιουργήσει τροχαία ατυχήματα.

Ο μοτοσικλετιστής βρίσκεται ακινητοποιημένος πίσω από ένα όχημα καθώς τους έχει «πιάσει» κόκκινο και εντελώς ξαφνικά βλέπει ένα άλλο αυτοκίνητο να καβαλάει το πεζοδρόμιο να περνά ανάμεσα από δύο οχήματα πριν προσκρούσει σε ένα φανάρι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΕ: Έκτακτη σύνοδο ΥΠΕΞ - ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "βαθιά συγκλονισμένη" από το νέο ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες σήμερα στη Μεσόγειο, για το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι στοίχισε τη ζωή 700 ανθρώπων, και ανακοίνωσε την προσεχή πραγματοποίηση μιας συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα.

"Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει", υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καταστρώνει τη νέα στρατηγική για τη μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί στα μέσα Μαΐου.

Ωστόσο, επιπλέον της στρατηγικής αυτής, "είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσο οι χώρες προέλευσης και οι χώρες διαμετακόμισης δεν λαμβάνουν μέτρα για να αποφευχθούν αυτοί οι απελπισμένοι διάπλοι, άνθρωποι θα συνεχίζουν να βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ένα μεγάλο μέρος της προσέγγισής μας έγκειται στη δουλειά με τις τρίτες χώρες", επέμεινε η Επιτροπή.

Με το στόχο αυτό θα οργανωθεί κοινή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, ανακοίνωσε η Επιτροπή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα. Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνόδου ήταν ήδη στα σκαριά και προβλεπόταν να διεξαχθεί "πριν από τον Ιούλιο", σύμφωνα με έναν ευρωπαίο διπλωμάτη.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, αποφάσισε να περιλάβει το ζήτημα αυτό στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο.

"Θα παρουσιάσω σειρά προτάσεων αναφορικά με τη Λιβύη, μία από τις κύριες οδούς της παράνομης διακίνησης μεταναστών", πρόσθεσε η Μογκερίνι σε χωριστή ανακοίνωση.

"Έχουμε πει πολλές φορές 'φτάνει πια'. Είναι πλέον καιρός για την ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να περιμένει άλλο", τόνισε η Μογκερίνι, η οποία χαρακτήρισε το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο "απαράδεκτο" σε "μια ένωση βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας για όλους".

Κατά συνέπεια, οι Ευρωπαίοι οφείλουν "να συνεχίσουν να εργάζονται σχετικά με τα βαθιά αίτια της μετανάστευσης και ιδιαίτερα αναφορικά με την αστάθεια στην περιοχή, από το Ιράκ έως τη Λιβύη", πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πάνω-κάτω στις παραλίες


Μια νέα υπουργική απόφαση ανατρέπει τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα σχετικά με τις ξαπλώστρες, τα τραπεζάκια, τη μουσική αλλά και τις κατασκευές αναψυχής στις παραλίες, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Welt για τον "θαμμένο θησαυρό" της Μήλου


«Που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ πλούσια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σε δημοσίευμά της που αναφέρεται στον ορυκτό πλούτο της χώρας και συγκεκριμένα σε πετρώματα του νησιού της Μήλου.



«Η Ελλάδα είναι στον… πάτο, ωστόσο σε ένα νησί η οικονομία ‘τρέχει’: Στη Μήλο υπάρχουν ειδικά πετρώματα, τα οποία εκτός των άλλων είναι σημαντικά και για τη Γερμανία. Στο έδαφος του νησιού ‘κοιμάται’ ένας θησαυρός» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Έχει 2,02 μέτρα ύψος, είναι αρκετά όμορφη και τόπλες. Η Αφροδίτη της Μήλου είναι μάλλον ένα από τα καλύτερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης ενώ έχει κάνει το όνομα του νησιού στο οποίο βρέθηκε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Λιγότερο γνωστό είναι ωστόσο ότι υπάρχει και μια άλλη εκδοχή ελληνικών εξαγωγών που επίσης… κατάγονται από τη Μήλο.



Στο μικρό νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται θαμμένος ένας θησαυρός που αν και δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρει να φτάσει στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, εντούτοις, χρόνο με το χρόνο σκαρφαλώνει στην κορυφή των γερμανικών εισαγωγών: Ελληνική πέτρα.

Και συγκεκριμένα, στην κορυφή των γερμανικών εισαγωγών βρίσκεται ένα πέτρωμα που ονομάζεται ‘Περλίτης’. Ένα ηφαιστειακό πέτρωμα, με τη μορφή κόκκων, που χρησιμεύει κυρίως σε κατασκευαστές κατοικιών για την εσωτερική μόνωση των σπιτιών. Περισσότερους από 100.000 τόνους εισάγει κάθε χρόνο η Γερμανία. Σχεδόν 100.000 τόνοι προέρχονται από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα από ένα πολύ πλούσιο νησί της Ελλάδας, τη Μήλο» αναφέρει η Welt.

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτη, με τα διάφορα πετρώματα και τις περιοχές στη Μήλο όπου βρίσκεται το καθένα. Στον χάρτη, σημειώνονται συγκεκριμένα οι περιοχές όπου βρίσκονται τα εξής πετρώματα, μέταλλα και χημικά στοιχεία: Μπεντονίτης, Καολίνη, Ζεόλιθος, Βαρυτίνη, Περλίτης, Θείο, Πυρίτιο, Ποζολάνη, Μαγγάνιο, Τραχίτης, Οψιδιανός.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο εθελοντισμός... άνθισε στο Ηράκλειο


Εκατοντάδες Κρητικοί δενδροφυτεύουν την πόλη τους στο πλαίσιο της καμπάνιας «Let’s Do it».

«Πλημμύρισε» σήμερα το Ηράκλειο από εθελοντές που καθαρίζουν και δευνδροφυτεύουν την πόλη, στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας «Let's Do it», στην οποία συμμετέχει και η περιφέρεια Κρήτης.

Η ελληνική δράση υπό τον τίτλο «Let's Do it Greece» είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες εθελοντικές καμπάνιες, που καταφέρνει να συντονίσει πολλές εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Στο Ηράκλειο, φορείς, σχολεία, σύλλογοι, συντροφιές συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρίζοντας τα περισσότερα σημεία της πόλης, πάρκα, τα Ενετικά τείχη, παραλίες, το αεροδρόμιο, το Ενετικό λιμάνι, τον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσό, τις εργατικές κατοικίες Μπεντεβή, την εκβολή του ποταμού Καρτερού, γειτονιές κ.α.

Την προσπάθεια συντονίζει η εθελοντική ομάδα των Minoistas, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Ηρακλείου και το Europe Direct.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα


«Ένα υπέροχο συναίσθημα και ένα μεγάλο σοκ», λέει η περήφανη μαμά!

Από πατέρα μισό-Τζαμαϊκανό και μητέρα λευκή, γεννήθηκαν δυο μη πανομοιότυπα δίδυμα που μπορεί να ήρθαν στη ζωή μαζί αλλά κληρονομήσαν διαφορετικά γονίδια.

Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα

Με γονείς την 28χρονη Ρεμπέκα Χόρτον και τον 24χρονο Κέρτις Μάρτιν, θα περίμενε κανείς ένα μείγμα από μαύρα και άσπρα γονίδια να δώσουν στα υγιέστατα και πανέμορφα κορίτσια Κέντάλ και Μπέιλι ένα παρόμοιο τόνο δέρματος.

Κι όμως, αψηφούν τις πιθανότητες σε γέννα-φαινόμενο και έχουν η καθεμιά όχι μόνο τη δική της προσωπικότητα, αλλά και εμφάνιση. Παρόλα αυτά ντύνονται το ίδιο, όπως άλλωστε συνηθίζουν τα δίδυμα.

«Ένα πράγμα που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι η οικογένεια και οι φίλοι ποτέ δεν θα δυσκολευτούν να τις ξεχωρίσουν», θα πει ο ακόμη σοκαρισμένος αλλά ταυτόχρονα τρισευτυχισμένος πατέρας.

Όπως είναι γνωστό τα δίδυμα μπορούν να δημιουργηθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Είτε με ένα σπερματοζωάριο, ένα αυγό, το οποίο στη συνέχεια χωρίζεται σε δύο έμβρυα, ή από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια, δύο διαφορετικά αυγά.

Η Κέντάλ και Η Μπέιλι είναι διζυγωτικά δίδυμα, γεγονός που εξηγεί τις αντιθέσεις στον τόνο του δέρματος τους, αν και δίδυμα. Μια τέτοια δραστική διαφορά στο χρώμα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σπάνια. Το γεγονός ότι μοιράζονται ένα φύλο είναι τελείως τυχαίο.

Οι δυο δίδυμες προτίμησαν να κάνουν από… μικρές τη διαφορά.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλατοπορεία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων


«Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ποδηλατοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το πρωί η Ένωση Αρμενίων Αθλητών της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915.

Η ποδηλατοπορεία, που είχε σύνθημα «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής» και ελεύθερη συμμετοχή, ξεκίνησε από την αρμενική εκκλησία της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Διαλέτη και Τσιμισκή.

Οι ποδηλάτες μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης κατέληξαν και πάλι πίσω στην εκκλησία, για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο αρμενικό μνημείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυρπόλησε τη σύζυγό του επειδή δεν έμενε έγκυος


Η νεαρή γυναίκα υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Εξοργισμένος που η σύζυγός του δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου και επειδή τον παράκουγε, την πυρπόλησε!

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά την Παρασκευή στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή του Πακιστάν.

Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της την χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

«Συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της νεαρής γυναίκας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κα τρομοκρατία», μια κοινή κατηγορία στο Πακιστάν, δήλωσε ο Ράι Ζάμιρ-ουλ-Χακ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Ο σύζυγός της Σαμπάνα την χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, δήλωσε ο αδελφός της Μουχάμαντ Αζάμ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Στο Πακιστάν οι γάμοι γίνονται συνήθως έπειτα από προξενιό. Στην περίπτωση μάλιστα που παρακούν τις εντολές τους, θεωρείται ότι «ατιμάζουν» την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Aurat, μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερες από 3.000 Πακιστανές έχουν δολοφονηθεί από το 2008 σε «εγκλήματα τιμής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...