Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η Welt για τον "θαμμένο θησαυρό" της Μήλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ πλούσια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σε δημοσίευμά της που αναφέρεται στον ορυκτό πλούτο της χώρας και συγκεκριμένα σε πετρώματα του νησιού της Μήλου.



«Η Ελλάδα είναι στον… πάτο, ωστόσο σε ένα νησί η οικονομία ‘τρέχει’: Στη Μήλο υπάρχουν ειδικά πετρώματα, τα οποία εκτός των άλλων είναι σημαντικά και για τη Γερμανία. Στο έδαφος του νησιού ‘κοιμάται’ ένας θησαυρός» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Έχει 2,02 μέτρα ύψος, είναι αρκετά όμορφη και τόπλες. Η Αφροδίτη της Μήλου είναι μάλλον ένα από τα καλύτερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης ενώ έχει κάνει το όνομα του νησιού στο οποίο βρέθηκε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Λιγότερο γνωστό είναι ωστόσο ότι υπάρχει και μια άλλη εκδοχή ελληνικών εξαγωγών που επίσης… κατάγονται από τη Μήλο.



Στο μικρό νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται θαμμένος ένας θησαυρός που αν και δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρει να φτάσει στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, εντούτοις, χρόνο με το χρόνο σκαρφαλώνει στην κορυφή των γερμανικών εισαγωγών: Ελληνική πέτρα.

Και συγκεκριμένα, στην κορυφή των γερμανικών εισαγωγών βρίσκεται ένα πέτρωμα που ονομάζεται ‘Περλίτης’. Ένα ηφαιστειακό πέτρωμα, με τη μορφή κόκκων, που χρησιμεύει κυρίως σε κατασκευαστές κατοικιών για την εσωτερική μόνωση των σπιτιών. Περισσότερους από 100.000 τόνους εισάγει κάθε χρόνο η Γερμανία. Σχεδόν 100.000 τόνοι προέρχονται από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα από ένα πολύ πλούσιο νησί της Ελλάδας, τη Μήλο» αναφέρει η Welt.

Στη συνέχεια παραθέτει χάρτη, με τα διάφορα πετρώματα και τις περιοχές στη Μήλο όπου βρίσκεται το καθένα. Στον χάρτη, σημειώνονται συγκεκριμένα οι περιοχές όπου βρίσκονται τα εξής πετρώματα, μέταλλα και χημικά στοιχεία: Μπεντονίτης, Καολίνη, Ζεόλιθος, Βαρυτίνη, Περλίτης, Θείο, Πυρίτιο, Ποζολάνη, Μαγγάνιο, Τραχίτης, Οψιδιανός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.