Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Τρόποι για να προλάβετε την οστεοαρθρίτιδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα συνιστούν τους κυριότερους παράγοντες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις. Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί «κλειδί» για την ίαση, η οποία επέρχεται στις περισσότερες μορφές αρθρίτιδας μέσω της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία και μετά θα πρέπει κάποιος να προσέχει τις αρθρώσεις του. Η καλή κατάστασή τους εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες που υιοθετεί το άτομο κιόλας από την παιδική του ηλικία. Παρ' όλα αυτά, οι υγιεινές επιλογές στην καθημερινότητά μας λειτουργούν ως βασικοί παράγοντες για της πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας. Συγκεκριμένα καταλυτικό ρόλο παίζουν:
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παχυσαρκία προσθέτει τουλάχιστον 5 χρόνια ηλικίας. Ετσι, η πρόωρη γήρανση προκαλεί φθορά η οποία αντι­μετωπίζεται με αρθρο­πλαστικές.

Η υγιεινή διατροφή
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως αυτές που περιέχονται στο πράσινο τσάι, λειτουργούν προληπτικά, ενώ δυναμωτικά των αρθρώσεων λειτουργούν είναι, επίσης, τα βιοφλαβονοειδή τα οποία περιέχονται σχεδόν σε όλες τις φυτικές τροφές. Σημαντικά βοηθά η μείωση της κατανάλωσης λιπαρών οξέων και η πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που περιέχονται σε τροφές όπως ο σολομός. Τέλος, η βιταμίνη C -πλούσια πηγή της οποίας είναι τα εσπεριδοειδή- υψώνει προστατευτικό τείχος έναντι των φλεγμονών.

Η διατήρηση σωστού σωματικού βάρους
Τουλάχιστον 5 χρόνια ηλικίας προσθέτει στις αρθρώσεις μας η παχυσαρκία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η πρόωρη γήρανση προκαλεί φθορά η οποία συνήθως αντιμετωπίζεται με αρθροπλαστικές.

Η τακτική άσκηση
Η γυμναστική δυναμώνει τα οστά, αυξάνει την ευελιξία, ενισχύει τους μυς που στηρίζουν τις αρθρώσεις και χαρίζει ενέργεια. Η πιο φιλική στις αρθρώσεις άσκηση είναι η κολύμβηση. Η άσκηση βοηθά ακόμη και σε περιπτώσεις ενυπάρχουσας αρθρίτιδας, όμως οι πάσχοντες επιβάλλεται να συμβουλευτούν τον γιατρό τους σχετικά με το είδος της γυμναστικής και την ένταση που επιτρέπεται να εφαρμόσουν.

Συμπληρώματα, όπως πόσιμο κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και σκευάσματα με αλόη βέρα.

Για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας οι γιατροί συνιστούν να υιοθετηθεί ο τρόπος ζωής που προτείνεται κατά των καρδιοπαθειών και του διαβήτη, καθώς οι παθήσεις αυτές αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης του συγκεκριμένου είδους αρθρίτιδας.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.