Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τα τηγανητά προκαλούν κακές επιδόσεις στο σχολείο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλης κλίμακας μελέτη σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει πως η κατανάλωση τηγανητών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 10.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 6- 16 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 45% αποκαλύφθηκε πως είναι εθισμένα στη ζάχαρη. Η έρευνα διαπίστωσε μία σημαντική σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης τροφής των παιδιών, της συμπεριφορά τους, των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων και της κατάστασης της υγείας τους.

Παράλληλα, προχώρησαν και σε μία πολύ σημαντική -σύμφωνα με τους επιστήμονες- αποκάλυψη σχετικά με τη σύνδεση της διατροφής με την ψυχική υγεία των μαθητών. Ένας στους τρεις μαθητές δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης προσοχής, αδυναμίας συγκέντρωσης, εναλλαγές της διάθεσης ή ξεσπάσματα.

Η έρευνα αναφέρει ότι το μέσο παιδί λαμβάνει μόνο μια μερίδα πράσινων λαχανικών την εβδομάδα, αλλά 3,5 μερίδες τροφίμων την ημέρα οι οποίες περιέχουν ζάχαρη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που τρώνε τηγανητά τρόφιμα και τα τρόφιμα σε πακέτο μαγειρεμένα σε ζεστό λίπος είναι τρεις φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν κακή συμπεριφορά σε σχέση με τα παιδιά που ακολουθούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

Ο Patrick Holford, επικεφαλής της μελέτης υποστηρίζει πως η διατροφή που είναι πλούσια σε ξηρούς καρπούς, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λιπαρά ψάρια και νερό μεταφράζονται σε βελτιωμένη ακαδημαϊκή επίδοση.Ο εγκέφαλος μας είναι κατά 60% λίπος. Τα παιδιά που τρώνε καλά λίπη από τους ωμούς ξηρούς καρπούς και τα λιπαρά ψάρια διπλασιάζουν τις πιθανότητες για υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Τα παιδιά που τρώνε λίπη από τα τηγανητά και τα φαστ φουντ είναι δύο φορές πιο κακότροπα και έχουν μειωμένη απόδοση στο σχολείο. Κατά μία έννοια αυτά τα λίπη κάνουν το μυαλό σας παχύτερο, λιγότερο ευέλικτο και φυσικά παχαίνουν τα παιδιά πάρα πολύ.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.