Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ομαδικό… σκονάκι!


Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ερευνά τις καταγγελίες ότι περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι του πανεπιστημίου, πληροφορία που, αν επαληθευτεί,θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του ιδρύματος.

Σχεδόν οι μισοί από τους 250 φοιτητές ενδεχομένως να έχουν αντιγράψει.
"Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντρου Φοστ.

Οι ισχυρισμοί είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού.

Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τιμωρία, όπως για παράδειγμα την διαγραφή τους για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, ένα από τα πιο έγκριτα στη χώρα.
"Η ακαδημαϊκή αδιαφάνεια δεν μπορεί να επιτραπεί και δεν θα επιτραπεί στο Χάρβαρντ", δήλωσε ο Μάικλ Ντ. Σμιθ, κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Ο Σμιθ δεν κατονόμασε το μάθημα στο οποίο μπορεί να σημειώθηκε η απάτη. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν επιτρέπουν την δημοσιοποίηση από τις πανεπιστημιακές αρχές των ονομάτων των φοιτητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δυο μήνες αναμονή στον ΕΟΠΥΥ


Σε καθημερινή βάση καταφθάνουν οι καταγγελίες των ασφαλισμένων από το Ηράκλειο για την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ. Η προσπάθεια να κλείσουν ένα ραντεβού με γιατρό έχει μετατραπεί σε πραγματικό Γολγοθά ενώ μετά την παραχώρηση των τηλεφωνικών γραμμών σε ιδιώτες έχει εκτιναχθεί στα ύψη και το κόστος για να κατορθώσουν απλά να επικοινωνήσουν.

Αυτό όμως ίσως είναι το λιγότερο, αφού οι ιστορίες που περιγράφουν ασφαλισμένοι είναι... καθημερινής τρέλας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ραντεβού κλείνονται με ορίζοντα διμήνου(!) και όταν φτάσει η ώρα ο ασθενής να επισκεφθεί το γιατρό του, τότε (κατά κύριο λόγο την παραμονή του ραντεβού) ενημερώνεται ότι ο γιατρός δε θα βρίσκεται στη θέση του με αποτέλεσμα το ραντεβού να αναβάλλεται.

Το χειρότερο είναι πως τα ραντεβού που ακυρώνονται δεν μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες, αλλά χρειάζεται να περάσει ξανά το διάστημα των δύο μηνών.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον ασφαλισμένο που παραμονή του ραντεβού του, ενώ περίμενε πρώτα δύο ολόκληρους μήνες, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι ο γιατρός που θα τον εξέταζε συνταξιοδοτήθηκε: ''Περίμενα τόσες εβδομάδες για να με δει ο γιατρός και μια ημέρα πριν με ειδοποίησαν πως ο συγκεκριμένος βγήκε στη σύνταξη. Δεν το ήξεραν νωρίτερα για να με ειδοποιήσουν, έπρεπε να περάσουν δύο μήνες για να καταλάβουν πως ο γιατρός την ημέρα που μου έκλεισαν το ραντεβού θα έχει συνταξιοδοτηθεί;'' λέει στο flashnews εμφανώς αγανακτισμένος ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος ο οποίος πρέπει να περιμένει ξανά δύο μήνες για να βρει(;) γιατρό.

Σε άλλη περίπτωση ο ασφαλισμένος ενημερώνεται, (πάντα την παραμονή) ότι ο γιατρός πήρε άδεια ή για οποιονδήποτε απίθανο λόγο δε μπορεί να είναι στη θέση του.

Η κατάσταση εκθέτει τους διοικητικούς προϊσταμένους του Οργανισμού τοπικά, την ώρα που οι ασφαλισμένοι φαίνεται πως φτάνουν στα όρια τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Προκρίθηκε ο Πρώτος



Τερμάτισε δεύτερος στα 400μ. κατηγορίας Τ13.

Την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής (2/9, 22:41) των 400μ. της κατηγορίας Τ13 πανηγύρισε ο Γιάννης Πρώτος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στον δεύτερη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς, κάνοντας χρόνο 50.73 με το προσωπικό του ρεκόρ να είναι 49.51.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ιρακινό Χουσεΐν Καντίμ.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν της δίνουν απόσπαση


Αναγνώτρια του enikos.gr, καταγγέλλει ότι έχει έναν γιο ο οποίος πάσχει από μια σοβαρή νόσο με ποσοστό αναπηρίας 80%, και βρίσκεται στην Λάρισα, ενώ η ίδια δεν μπορεί να τον φροντίσει καθώς εργάζεται ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο Ελάτειας, στη Φθιώτιδα. Η αναγνώστρια καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν της έδωσε απόσπαση, παρά το σοβαρό πρόβλημα του γιου της.

Διαβάστε την καταγγελία

"Ονομάζομαι Βουλτσίδου Δήμητρα και είμαι φιλόλογος από τη Λάρισα. Η οργανική μου θέση είναι στο Γυμνάσιο Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας, 200 περίπου χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας μου. Έχω τρία παιδιά (τρίδυμα) 11 ετών και το ένα από τα αυτά, ο γιος μου, πάσχει από μια σοβαρή νόσο των νεφρών με ποσοστό αναπηρίας 80%.Το παιδί έχει ανάγκη από τη συνεχή φροντίδα μου καθώς πρέπει να κάνει καθημερινές ιατρικές εξετάσεις και ειδική διατροφή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πάρει απόσπαση και τη Δευτέρα 3/9/2012 θα πρέπει να βρίσκομαι στο σχολείο που ανήκω, δηλαδή στην Ελάτεια Φθιώτιδας, για να αναλάβω υπηρεσία.

Η δική μου παραμονή μακριά από την οικογένεια ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία του παιδιού μου. Επικοινώνησα με κάποια αρμόδια άτομα από το Υπουργείο πριν ανακοινωθούν τα σημερινά ονόματα (της Β φάσης των αποσπάσεων) και ισχυρίζονταν ότι δεν έχει δοθεί κανένα κενό στο νομό Λάρισας για φιλολόγους. Όμως, εγώ έχω δει επτά τουλάχιστον ονόματα φιλολόγων που έχουν αποσπαστεί στο νομό Λάρισας κατά προτεραιότητα(π.χ. σύζυγοι στρατιωτικών).

Διαπιστώνω με λύπη ότι για το Υπουργείο Παιδείας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι αποσπάσεις συζύγων στρατιωτικών από ότι οι αποσπάσεις που αφορούν περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας παιδιών.

Φυσικά, δεν είμαι εναντίον αυτών των αποσπάσεων για να διευκολύνονται οι συνάδελφοι αλλά το θεωρώ άδικο να γίνονται σε βάρος αποσπάσεων που λογικά θα έπρεπε να προηγούνται. Πιστεύω, πως τέτοιες περιπτώσεις, που αφορούν την υγεία και τη ζωή παιδιών θα πρέπει να εξετάζονται από ανθρωπιστική πλευρά".


Διαβάστε περισσότερα...

Έδινε «μαϊμού» επιδόματα


Αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων για την οφθαλμίατρο του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, Λεμονιά Βαρκάρη μετά από απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Υ.

Η αναστολή εκτέλεσης για την κ. Βαρκάρη ξεκινάει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι να αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Υ. αν συντρέχει λόγος να τις επιβληθούν κυρώσεις δεδομένου ότι πριν από 2 περίπου μήνες η ίδια είχε ισχυριστεί στον τηλεοπτικό φακό του www.politischios.gr ότι παραχωρούσε πιστοποιητικά τυφλότητας με large διαδικασίες.

Επιπλέον τα αποτελέσματα των ελέγχων των Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας έδειξαν ότι μόνο το 40% όσων έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας στη Χίο, ήταν πραγματικά τυφλοί.

Την είδηση πάντως επιβεβαίωσε τηλεφωνικά και ο διοικητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, Π. Μπουμπάρης, που αρκέστηκε μόνο στο να επιβεβαιώσει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ε.Σ.Υ.


Διαβάστε περισσότερα...

Στιγμές των Παρολυμπιακών


Η προσπάθεια των αθλητών των Παρολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, συμβολίζει το θρίαμβο της θέληση, παρά τις αντιξοότητες.

Καθένας από αυτούς, έχει βρει τον δικό του τρόπο ώστε να ξεπεράσει την αναπηρία του, να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει το χειροκρότημα του κοινού.












Διαβάστε περισσότερα...

Έμεινε έγκυος στα 5 της!


Σήμερα είναι 78 χρονών και ζει σε ένα χωριό στο Περού, ψηλά στις Άνδεις. Αποφεύγει να μιλήσει στους δημοσιογράφους και να δώσει έστω και μια μικρή συνέντευξη. Η Lina Medina, έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιατρική ιστορία, σαν η μικρότερη μητέρα που υπήρξε ποτέ. Γέννησε το πρώτο της παιδί όταν εκείνη ήταν 5 χρονών.

Στα 3 της, έβλεπε το στήθος της να αναπτύσσεται σαν να ήταν έφηβη και ένα χρόνο αργότερα είχε ήδη το στήθος μιας φυσιολογικής γυναίκας. Την ίδια χρονιά της ήρθε και περίοδος. Οι γονείς, οι συγγενείς, και ο περίγυρος του χωριού, δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.




Δεν πρέπει να είχε κλείσει καλά καλά τα 5 της χρόνια, όταν η κοιλιά της άρχιζε να φουσκώνει. Οι “σαμάνοι” του χωριού την εξέτασαν, κανένα γιατροσόφι τους όμως δεν κατάφερε να μειώσει τον όγκο της κοιλιάς της. “Έχει έναν όγκο στην κοιλιά, σατανικό, που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά”, είπαν στον πατέρα της. “Πάρ'την και πήγαινε την στο νοσοκομείο της πόλης. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Ο πατέρας της με δισταγμό, ξεκίνησε ένα πρωί με τα πόδια και αφού διέσχισε τα περάσματα των Άνδεων, την πήγε στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης, στο Πίσκο. Βρισκόμαστε ήδη στο 1939. Ο γιατρός Geraldo Lozada, εξέτασε την μικρή και τα έχασε. Ήταν έγκυος, και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Έμπαινε κιόλας στον 8ο μήνα της. Τελικά, η μικρή γέννησε ένα αγοράκι, και μάλιστα με καισαρική, αλλά ο Lozada, ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό. Ο πατέρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση και βιασμό της ίδιας του της κόρης.



Το αγοράκι ονομάστηκε Geraldo και νονός του ήταν ο γιατρός που ξεγέννησε τη μάνα του. Ο παππούς του Geraldo όμως, αθωώθηκε τελικά στο δικαστήριο, λόγω μη επαρκών στοιχείων.

Η Lina παντρεύτηκε, όταν πάτησε τα 20. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα, δεν αποκάλυψε τον πατέρα του παιδιού της. Ο Geraldo, πέθανε όταν ήταν 40 χρονών (και η μητέρα του 45) από μια ασθένεια του μυελού των οστών. Η Lina σήμερα ζει με τον δεύτερο της σύζυγο στο χωριό της στις Άνδεις.

Μετά τη γέννα της, έγινε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης από διάφορα πανεπιστήμια. Ο δρ Edmundo Escobel της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Λίμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από μια ορμονική διαταραχή, η Lina, άρχισε να γίνεται γυναίκα από όταν ήταν μόλις 8 μηνών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

18.000 περισσότερα παιδιά


Αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.

Η οριστική λύση στο πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών, δόθηκε έπειτα από την συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, έγιναν δεκτές οι προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και τον εξορθολογισμό των τροφείων.



Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ποιες συντάξεις μειώνονται



Το νέο τσουνάμι των μέτρων προβλέπει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.

Διαβάστε περισσότερα...

Σοκολάτα εναντίον εγκεφαλικού


Εάν είστε άνδρας και καταναλώνετε τακτικά, σοκολάτα, τότε έχετε λιγότερες πιθανότητες -συγκεκριμένα 17%- να πάθετε εγκεφαλικό, σε σχέση με κάποιον που έχει εκτός διατροφής τη σοκολάτα. Αυτό υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες που μελέτησαν για 10 χρόνια, 37.000 άνδρες και δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους στην επιθεώρηση "Neurology".

Η μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει την κατανάλωση σοκολάτας με τα οφέλη για το καρδιοαγγειακό σύστημα, καθώς αρκετές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις της σοκολάτας κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.

"Η ευεργετική επίδραση από την κατανάλωση σοκολάτας, αναφορικά με το εγκεφαλικό, μπορεί να συνδέεται με τα φλαβονοειδή που περιέχει", γράφει η επικεφαλής της μελέτης, Σουζάνα Λάρσον του Karolinska Institute της Στοκχόλμης.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποίησε η ίδια τον περασμένο χρόνο κατέληξε σε παρεμφερή συμπεράσματα για τις γυναίκες.

Τα φλαβονοειδή -μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχεται σε φρούτα, λαχανικά, στη μαύρη σοκολάτα και στο κόκκινο κρασί- μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα της χοληστερόλης και την αγγειακή λειτουργία, σύμφωνα με μελέτες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, 37.000 Σουηδοί ηλικίας 49 με 75 κατέγραψαν τη συχνότητα με την οποία καταναλώνουν σοκολάτα και άλλα τρόφιμα. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, 1.995 από αυτούς υπέστησαν για πρώτη φορά εγκεφαλικό.

Ανάμεσα στο 25% εκείνων που ανέφεραν την περισσότερη κατανάλωση σοκολάτας, το ποσοστό των εγκεφαλικών επεισοδίων που σημειώθηκαν ήταν 73% ανά 100.000 άνδρες τον χρόνο--σε σύγκριση με ποσοστό 85% ανά 100.000 που ισχύει για τους άνδρες που κατανάλωναν την μικρότερη ποσότητα σοκολάτας.

Η ομάδα της Λάρσον έλαβε υπ' όψιν τις πληροφορίες που αφορούν άλλους παράγοντες, όπως το βάρος των ανδρών και άλλες διατροφικές τους συνήθειες, το αν ήταν καπνιστές και αν είχαν υπέρταση. Ακόμη και λαμβανομένων υπ΄όψιν αυτών των παραγόντων, οι άνδρες που κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα διέτρεχαν 17% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Ωστόσο, άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα είναι η αιτία για τον μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Όπως υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Λίμπμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος Νευρολογίας στο Cushing Neuroscience Institute στο Μανχάσετ της Νέας Υόρκης, η θεωρία ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο, παραμένει απλά μια θεωρία, ενώ μια ευρεία κατηγορία πολύ πιο υγιεινών τροφίμων, επίσης περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, όπως τα μήλα, τα λάχανα, τα μπρόκολα, η σόγια και τα καρύδια.

"Δεν μπορεί να αρχίσουμε να συμβουλεύουμε τον κόσμο να καταναλώνει σοκολάτα με βάση αυτό. Αναλογιστείτε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2", σημειώνει ο ίδιος.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση



Τα στατιστικά των μηχανογραφικών.

Σημαντική αύξηση των πρώτων προτιμήσεων σε τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Ψυχολογίας και αντίστοιχη μείωση στα Παιδαγωγικά καταγράφηκε στα φετινά μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σχολή με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις είναι η Νομική Αθήνας με 2.631, ακολουθεί η Ιατρική Αθήνας με 1.863 και έπεται η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ με 1.840.
Αναφορικά με τις Αστυνομικές Σχολές, δεν υπήρξε η αύξηση στις προτιμήσεις που αναμενόταν.

Ως εκ τούτου, η κατακόρυφη άνοδος των βάσεων που σημειώθηκε οφείλεται κυρίως στη μείωση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το τμήμα Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας επιλέχθηκε ως πρώτη προτίμηση από 1.161 υποψηφίους έναντι 1.158 πέρυσι, ενώ στη Σχολή Αστυφυλάκων σημειώθηκε μείωση στις προτιμήσεις των υποψηφίων από 1.048 σε 806.

Αντίθετα, περισσότερες πρώτες προτιμήσεις καταγράφηκαν σε Στρατιωτικές Σχολές, όπως Ευελπίδων και Ικάρων.

Εντυπωσιακή, πάντως, ήταν η άνοδος των προτιμήσεων στα Νομικά Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε στην κορυφή του μηχανογραφικού δελτίου από 2.631 υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης έναντι 2.173 την περσινή χρονιά.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήσεις-φωτιά στις τιμές εισιτηρίων των ΜΜΜ



Ακριβότερα κατά 25% από τις αρχές του 2013.

Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα από τα μέτρα που προβλέπεται στο βασικό σενάριο των 11,5 δισ. ευρώ που έχουν ήδη στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

Από την αρχή του 2013, τα εισιτήρια θα ακριβύνουν κατά 25%, και το ενιαίο εισιτήριο (για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς) θα κοστίζει 1,75- 1,80 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα.

Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ, θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια με μειωμένη τιμή (φοιτητών, πολυτέκνων, κ.ά.), θα ακριβύνουν σε 0,90 ευρώ από 0,75 ευρώ σήμερα.

Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν στα εισιτήρια του προαστιακού σιδηρόδρομου και των τρένων του ΟΣΕ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αθάνατοι» συνταξιούχοι στο ΤΕΑΔΥ



Νέες περιπτώσεις είσπραξης συντάξεων από συγγενείς νεκρών.

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για την καταβολή συντάξεων σε νεκρούς ασφαλισμένους, καθώς μόνο στο ΤΕΑΔΥ (επικουρικό του Δημοσίου) ήρθαν στο φως 5.518 περιπτώσεις.

Η καταβολή των συγκεκριμένων συντάξεων έχει σταματήσει και ήδη οι πρώτες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το Έθνος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ταμείου παρέπεμψε πρόσφατα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο υποθέσεις απάτης από παράνομη είσπραξη συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες:

Στην πρώτη περίπτωση η δικαιούχος της επικουρικής σύνταξης είχε πεθάνει από το 2002. Ωστόσο, ο γιος της συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξή της μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Η είσπραξη των χρημάτων γινόταν από τραπεζικό κατάστημα με χρήση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προ 20ετίας και υπεύθυνη δήλωση ότι το πληρεξούσιο ισχύει και η εντολέας (δηλαδή η μητέρα του) βρίσκεται στη ζωή.

Στη δεύτερη περίπτωση αποδείχτηκε πως ο συνταξιούχος είχε πεθάνει τον Σεπτέμβριο του 2009. Ωστόσο, την επικουρική σύνταξη εισέπραττε μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 η συνδικαιούχος του λογαριασμού, η οποία μάλιστα είχε συμμετάσχει σε απογραφή για λογαριασμό της θανούσης μητέρας της.

Το επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων αναζητά πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ για συντάξεις που δόθηκαν σε μη δικαιούχους και έχει προχωρήσει σε διασταύρωση στοιχείων με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων έχει επιστραφεί στο Ταμείο το 52% των χρημάτων (δηλαδή 6,6 εκατομμύρια) και... αναζητούνται ακόμα άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στο «μέτωπο» των κύριων συντάξεων, με βάση τα στοιχεία από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, έχουν ξεπεράσει τις 8.500 οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που δεν έχουν απογραφεί. Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί υπολογίζονται σε 7.500 και έχει ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων (από τους ελέγχους μέχρι τώρα διαπιστώθηκε πως 2.500 έχουν πεθάνει).


Διαβάστε περισσότερα...

Ασυνήθιστες αιτίες θανάτου!



Οι πιο περίεργοι τρόποι που έχουν καταγραφεί.

Ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και διάφορες άλλες σοβαρές ασθένειες, αποτελούν αιτία θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους κάθε ημέρα.

Ωστόσο, ανατρέχοντας σε στατιστικά δεδομένα μπορεί κάποιος να συναντήσει ιδιαίτερα περίεργες αιτίες που οδηγούν ανθρώπους στο θάνατο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές.

Διαβάστε 10 από τις πιο ασυνήθιστες αιτίες θανάτου…



Θάνατος από ιπποπόταμο: Όσο παράξενο και αν ακούγεται, θεωρείται ένα από τα πλέον θανατηφόρα ζώα της Αφρική. Περισσότεροι από 200 θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο στην ήπειρο εξαιτίας του ιπποπόταμου.



Θάνατος από ασφυξία κατά τη διάρκεια σεξουαλικής αυτοϊκανοποίησης: Η «ερωτική ασφυξία» πρόκειται για μια μέθοδο αυτοϊκανοποίησης που περιλαμβάνει την πρόκληση προσωρινής ασφυξίας προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η σεξουαλική απόλαυση. Πρόκειται για αρκετά διαδεδομένη μέθοδο και φυσικά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από 250 έως και 1.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.



Ο ηθοποιός David Carradine, γνωστός από τις ταινίες «Kill Bill» έχασε τη ζωή του το 2009 με τον τρόπο αυτό.



Θάνατος από μυρμήγκια: Το είδος μυρμηγκιών που φέρει την ονομασία Myrmecia pilosula, και απαντάται στην Τασμανία, είναι σαρκοφάγα και δηλητηριώδη. Μάλιστα το δηλητήριό τους, θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο των εντόμων. Στην Τασμανία, μάλιστα 0ροκαλούν περισσότερους θανάτους απ΄ ό,τι οι αράχνες, τα φίδια, οι σφήκες και οι καρχαρίες μαζί!



Θάνατος από σταλακτίτες πάγου: Σε κρύες περιοχές είναι συχνό φαινόμενο η δημιουργία σταλακτιτών από πάγο που με το ιδιαίτερο σχήμα μπορούν να φανούν επικίνδυνοι για άτυχους περαστικούς που θα βρίσκονται από κάτω, την ώρα που θα πέσουν. Το χειμώνα του 2010, 5 άνθρωπο έχασαν τη ζωή του και 150 τραυματίστηκαν εξαιτίας της πτώσης τέτοιων σταλακτιτών στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας.



Θάνατος από μέδουσα: Ορισμένα εξαιρετικά τοξικά είδη μέδουσας μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο έναν άνθρωπο μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Μόνο στις Φιλιππίνες, κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι χάνουν τη ζωή τους 20 με 40 άνθρωποι.



Θάνατος από SMS: Έρευνα του πανεπιστημίου North Texas Health Science Center κατέδειξε ότι από το 2001 μέχρι και το 2007 περίπου 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αποστολής γραπτών μηνυμάτων από κινητό κατά την οδήγηση.



Θάνατος από πέσιμο από κρεβάτι: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, στη χώρα καταγράφονται 1,8 εκατ. επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά και 400.000 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται εξαιτίας της πτώσης από κρεβάτι. Υπάρχουν αναφορές που μιλούν για 400 θανάτους ετησίως, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, άνω των 65 ετών.



Θάνατος από ρόλερ κόστερ: Αν και οι μηχανισμοί ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι, τα ρόλερ κόστερ έγιναν αιτία θανάτου για 40 ανθρώπους από το 1994 μέχρι και το 2004 μόνο στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 2 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας των ρόλερ κόστερ.



Θάνατος από επίθεση σκύλου: Εάν και ο αριθμός των σχετικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί είναι αρκετά περιορισμένος, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, από την επίθεση σκύλων. Το 2010 ο αριθμός των θυμάτων ήταν πάνω από 30.



Θάνατος από… αυτόματο πωλητή: Αν και οι θάνατοι από πτώση μηχανών αυτόματης πώλησης που έχουν καταγραφεί δεν είναι πολλοί, εντούτοις παραμένει μια αιτία θανάτου που κάθε χρόνο υπολογισμοί θέλουν να σκοτώνει 2 ανθρώπους. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο να διαβάσει κανείς σε τέτοιες μηχανές σχετικές προειδοποιήσεις…




Διαβάστε περισσότερα...

«Κούρεμα» στα εποχικά επιδόματα ανεργίας



Από την περικοπή εξοικονομούνται 50 εκατ. ευρώ.

Το «κούρεμα» των ειδικών εποχικών επιδομάτων που κάθε χρόνο εισπράττουν, επιπλέον του τακτικού επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, περίπου 160.000 επιδοτούμενοι άνεργοι (ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, δασεργάτες, ηθοποιοί, μουσικοί κ.ά.) βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και εντάσσεται στο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ.

Η αναθεώρηση των ειδικών εποχικών επιδομάτων σχεδιάζεται να γίνει είτε μέσω του συμψηφισμού του εποχικού επιδόματος με το καταβαλλόμενο μηνιαίο επίδομα ανεργίας, είτε με την κατάργησή τους.

Δηλαδή, θα αφαιρείται το επίδομα ανεργίας τουλάχιστον τα 360 ευρώ που είναι το κατώτερο, από τις εφάπαξ εποχικές επιδοτήσεις οι οποίες κυμαίνονται, ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος, από 458 ευρώ έως 916,30 ευρώ τον χρόνο (εμμέσως, ο δικαιούχος θα χάνει ένα ή και δύο επιδόματα ανεργίας)

Το συνολικό κονδύλι που θα εξοικονομηθεί με την περικοπή των εποχικών επιδομάτων είναι πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι φέτος είχαν ήδη μειωθεί κατά 22% (σε συνέχεια της μείωσης του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, με το οποίο υπολογίζονται τα επιδόματα του ΟΑΕΔ).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη δίνει γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ



Φωτογραφίες της άτυχης Tanya St-Arnauld.

Για ημέρες παρέμενε σε κώμα η 29χρονη Tanya St-Arnauld από τον Καναδά μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον σύντροφό της Nikolas Stefanatos, ο οποίος της έριξε οξύ. Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 70% του σώματός της.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί και η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας. Το ζευγάρι τσακωνόταν και ο Stefanatos περιέλουσε τη γυναίκα με κέτσαπ και μουστάρδα. Στη συνέχεια πήγε σε γειτονικό διαμέρισμα κι επέστρεψε με το καυστικό υγρό το οποίο έριξε στην άτυχη γυναίκα πριν εξαφανιστεί.

«Ξέρουμε πως το υγρό αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το δέρμα αν δεν διαλυθεί», σημείωσε η αστυνομία.

Ο αδελφός της 27χρονης, Maxime Gosselin, ελπίζει ο Stefanatos να τιμωρηθεί αυστηρά. «Της έριξε το υγρό στο πρόσωπο, στο στήθος, παντού. Ούρλιαζε. Κρύφτηκε στο μπάνιο και το δέρμα της άρχισε να λιώνει, κυριολεκτικά, να διαλύεται και να πέφτει, υπέφερε», τόνισε.

Η αστυνομία βρήκε τον Stefanatos ώρες μετά τη διαφυγή του.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο βίαιο ξέσπασμά του καθώς είχε καταδικαστεί για επίθεση και πριν από έξι χρόνια ενώ είχε ξαναφερθεί με αγριότητα κατά της συντρόφου του, σύμφωνα με τον αδελφό της.

Δείτε τις φωτογραφίες...







Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους πέντε φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση



Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται.

Το 18% των φορολογουμένων, που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ είπε πως «οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%».

Μέχρι και τον Ιούλιο τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.

Αναφορικά με τις δόσεις πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις, ακόμη, ενώ προανήγγειλε από το Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Όλη η λίστα των επώδυνων μέτρων




- Ο λογαριασμός των 11,87 δισ
- Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες
- Στο στόχαστρο και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι
- Στις 12:00 συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο
- Καταργούν τα δώρα για να σώσουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ
- “Κόβονται” μισθοί σε ΔΕΚΟ και ειδικά μισθολόγια
- “Παίζει” η εφεδρεία και αύξηση ορίων για σύνταξη κατά 1 ή 2 χρόνια
- Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς
- Παγίδα στις συντάξεις του ΟΓΑ - Δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται οι εισφορές για την υγεία!
- ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ



 

Την μάλλον τυπική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου θα πάρουν σήμερα τα μέτρα-σοκ, ενώ τη Δευτέρα όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες θα “κλειδώσουν” στη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Τα όρια αντοχής των Ελλήνων θα αγγίξουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και τα δώρα, ψαλίδι στις εφάπαξ αποζημιώσεις των αποστράτων, ενώ περικοπές αναμένονται και στα εποχικά επιδόματα, αλλά και τα αναπηρικά και τα οικογενειακά.

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

Πόσα "κοβονται" και από που


Μονάχα οι περικοπές στο Δημόσιο θα αγγίξουν τα 3,3 δισ. ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα προέλθουν από το τσεκούρι 12% στα ειδικά μισθολόγια και την εξοικονόμηση 360 εκατομμυρίων, ενώ άλλα 339 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι θα είναι το κέρδος του κράτους (και οι αντίστοιχες απώλειες των πολιτών) από την περικοπή των δώρων (13ος και 14ος μισθός)

Παράλληλα οι περικοπές μέσω νέου μισθολογίου θα έρθουν έναν χρόνο νωρίτερα και έτσι με την αύξηση των ορίων ωρίμανσης και τις μειώσεις στα υψηλόβαθμα κλιμάκια θα εξοικονομηθούν, λέει το οικονομικό επιτελείο, άλλα 120 εκατομμύρια.

Οι μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ κατά 30% θα σημάνει μείωση των αποδοχών 68.000 ατόμων ενώ παράλληλα αναμένεται μείωαη κατά 274 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μαζί με τη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Μένει στο τραπέζι η εφεδρεία 30.000-35.000 υπαλλήλων και το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι με τη μείωση κατά 25% στους μισθούς αυτών των ατόμων θα εξοικονομήσει άλλα 167 εκατομμύρια ευρώ.

Στα σώματα ασφαλείας (Στρατός Αστυνομία) θα παγώσουν όλες οι μισθολογικές προαγωγές, θα παγώσουν δηλαδή όλες οι αυξήσεις και έτσι το κράτος υπολογίσει κέρδη περί τα 165 εκατομμύρια.

Με την περικοπή των επιδομάτων θέσεις ανώτερων υπαλλήλων (διευθυντές τμηματάρχες) που είναι σήμερα στα 900, 450 και 250 ευρώ το κράτος υπολογίζει μεγάλη εξοικονόμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 4.598 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


- Περικοπές δώρων σε ΟΛΕΣ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις kαι για τον ιδιωτικό και για τον δημόσιο τομέα

- Μειώσεις αθροίσματος συντάξεων κύριων και επικουρικών άνω των 1.000 ευρώ

Από 1.000 έως 1.500 ποσοστό 2%
Από 1.500 έως 2.000 ποσοστό 5%
Από 2.000 και πάνω ποσοστό 10%

- Αν περικοπούν τα δώρα στις συντάξεις τότε οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 1.000 ευρώ. Εαν όμως δεν περικοπούν τότε μπορεί να ξεκινήσουν και από τα 700 ευρώ!

- Εξορθολογισμός εφάπαξ για το 2013 – 2014 αλλά και αναδρομικά

- Εκτακτη εισφορά 2% σε όσους έχουν πάρει εφάπαξ μεγαλύτερο από τις εισφορές που έδιναν ενώ εργάζονταν

- Περικοπές στις συντάξεις στρατιωτικών και αστυνομίας λόγω κατάργησης της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής

- Έλεγχος όλων των δικαιούχων των συντάξεων – Επανέλεγχος όλων των συντάξεων

- Αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων από 4.500 σε 6.000 προκειμένου να θεμελιωθεί δικαίωμα ελάχιστης πλήρους σύνταξης

- Μείωση της σύνταξης των ανύπαντρων θυγατέρων μέσω του καθορισμού ανώτατου ορίου 720 ευρώ

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΚΟΒΕΤΑΙ ΠΟΣΟ 913 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ


- Προσαρμογή οικογενειακών επιδομάτων

- Αναπροσαρμογή αναπηρικών επιδομάτων

- Ιατρική επανεξέταση όλων των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων

- Αναπροσαρμογή της σύνταξης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων

- ΕΚΑΣ στους άνω των 65

- Κατάργηση εποχιακών επιδομάτων

Κατάργηση ειδικών επιδομάτων ανεργίας

Αναπροσαρμογή δαπάνης μετακίνησης νεφροπαθών

Εισαγωγή επιδόματος μακροχρόνια ανέργων

Νεα προγράμματα ΟΕΕ

Πιλοτική εφαρμογή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

ΔΕΚΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 274 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

- Αύξηση εσόδων από την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 25%

- Σχέδια αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ και μείωση των λειτουργικών δαπανών

- Πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων

- Μείωση επιχορηγήσεων στις ΔΕΚΟ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΣΟΥ 1.321 ΔΙΣ

- Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων

- Μείωση δώρων δημοσίων υπαλλήλων

- Εργασιακή εφεδρεία (πιθανότατα με άλλο όνομα)

- Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

- Νεο μισθολογικό καθεστώς για τους υπαλλήλους της Βουλής

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΣΟΥ 1.274 ΔΙΣ

- 25% Μείωση των ΜΗ μισθολογικών δαπανών υπουργείων ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ

- Περικοπή βουλευτικών προνομίων και μείωση επιχορηγήσεων στα κόμματα

- 50% μείωση των επιδομάτων για τμηματάρχες διευθυντές και γενικούς διευθυντές

- Κατάργηση επιτροπών και οριζόντια μείωση των μισθωμάτων του Κράτους

ΟΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 735 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

- Συγχώνευση ή κατάργηση ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ

- Αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες

- Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας

- Ενιαία αρχή προμηθειών ανα Δήμο

ΥΓΕΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 1.387 ΔΙΣ

- Περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων

- Μείωση του λειτουργικού κόστους του ΕΟΠΥΥ

- Μείωση της δαπάνης των νοσοκομείων για τα φάρμακα (γενόσημα)

- Αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ

ΑΜΥΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 517 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

- Μετάθεση πληρωμής των εξοπλιστικών προγραμμάτων

- Κλείσιμο / αξιοποίηση στρατοπέδων – νοσοκομείων

- Μείωση όλων των λειοτουργικών εξόδων

ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 389 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

- Συγχωνεύσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ

- Προμήθειες συγγραμμάτων

- Επιβολή διδάκτρων (σε αιώνιους φοιτητές)

- Μείωση προσωπικού σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

- Αύξηση των ωρών διαδασκαλίας

- Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 450 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

- Αύξηση των παραβόλων για τις μηνύσεις

- Μείωση επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες από το 11% στο 7%

- Μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα



Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαχαίρωσε την 4χρονη κόρη της μέχρι θανάτου



Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλακή.

Σε 12ετή φυλάκιση καταδικάστηκε μία νοσοκόμα στη Βρετανία, η οποία μαχαίρωσε και σκότωσε την 4χρονη κόρη της αφότου συνελήφθη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ασθενών.

Η 35χρονη Dawn Makin, που είναι σήμερα καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα τραύματα που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της καθώς επιχειρούσε να θέσει τέλος στη ζωή της, βρισκόταν σε ένα «σπιράλ απελπισίας» που την οδήγησε στο φόνο, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Η γυναίκα έχασε τη δουλειά της όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος της στη διοχέτευση απόρρητων πληροφοριών ασθενών στο σύντροφό της, που εργαζόταν για μία εταιρεία αντιμετώπισης τραυμάτων.

Επτά μήνες αργότερα σήκωσε το χέρι της και στέρησε τη ζωή της 4χρονης Chloe Burke πριν κόψει τις φλέβες της και πιει αντιψυκτικό υγρό, στις 14 Φεβρουαρίου πέρσι.

Το κοριτσάκι είχε βρεθεί νεκρό στο κρεβάτι της 35χρονης, φορώντας τις πιτζάμες του και με λούτρινα ζωάκια να τη συντροφεύουν, ενώ η μητέρα της κειτόταν αναίσθητη δίπλα του.

Η Chloe είχε βαθιά τραύματα στο λαιμό και το στήθος της και οι εξετάσεις έδειξαν πως πιθανώς να παρέμενε ζωντανή για αρκετές ώρες μετά την επίθεση. Οι μαχαιριές στα χέρια της έδειχναν πως είχε προσπαθήσει να προστατευτεί από τη μήνη της μητέρας της.

Ο δικαστής είπε πως η Makin έπασχε από κατάθλιψη την εποχή του φονικού. Εκείνη έκλαιγε καθώς άκουγε την ετυμηγορία. «Τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης είναι σοκαριστικά. Θύμα ήταν ένα 4χρονο παιδί, που σε εμπιστευόταν. Υπέφερε σωματικά και συναισθηματικά. Τα τραύματα που προκάλεσες στον εαυτό σου είναι μόνιμα και η γνώση πως σκότωσε το ίδιο σου το παιδί θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή», είπε.

Δείτε τος φωτογραφίες














Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφεραν οι Ελληνίδες αθλήτριες



Συμμετείχαν στον τελικό ποδηλασίας πίστας στην ατομική χρονομέτρηση.

Στην τελευταία θέση του τελικού ποδηλασίας πίστας στην ατομική χρονομέτρηση (tandem) ενός χιλιομέτρου στην κατηγορία Β τερμάτισαν οι Ελληνίδες, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Αργυρώ Μηλάκη.

Οι αθλήτριες ξεκίνησαν πρώτες ωστόσο δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν τις αντιπάλους τους, κάνοντας τον τελευταίο χρόνο (1:17.619).

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στις αθλήτριες από την Αυστραλία, οι οποίες μάλιστα έκαναν και Παραολυμπιακό ρεκόρ.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι βρετανίδες- ΜακΓκλιν και Σκοτ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι αθλήτριες από τη Νέα Ζηλανδία.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 πιο έξυπνοι του κόσμου


Η έγκυρη ιστοσελίδα superscolar. org κατάρτησε κι έδωσε στην δημοσιότητα, κατάλογο με τους 10, κατά την άποψή της, πιο έξυπνους ανθρώπους στο κόσμο αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως η λίστα δεν είναι αντικειμενική, αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Δείτε τη λίστα

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός

Ο ορισμός του «παιδιού - θαύματος» : στα 2 του χρόνια μπορούσε να εκτελέσει περίπλοκες μαθηματικές πράξεις, στα 9 του μπήκε στο κολέγιο, στα 20 του πήρε διδακτορικό από το Πρίνστον και στα 24 του έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του UCLA. Ο 37χρονος διαθέτει ΙQ 230.

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός

Ακόμη μια περίπτωση παιδικής ιδιοφυΐας, που στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Ο 30χρονος διαθέτει IQ 225.

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός

Με επιβεβαιωμένο ΙQ 210 είναι ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες από όταν ήταν παιδί, κάτι απόλυτα αναμενόμενο, όταν ο 50χρονος επιστήμονας πριν ακόμη κλείσει τα 2 του χρόνια μιλούσε ήδη τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά).

4. Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος

Με IQ 190 ο 52χρονος σεναριογράφος βγάζει τα προς το ζην γράφοντας κείμενα σε αμερικάνικες εκπομπές όπως το διάσημο σώου του Τζίμι Κίμελ, ενώ παλιότερα είχε εργαστεί ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος.

5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής

Ο νεότερος που κέρδισε ποτέ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια, έχει αποσυρθεί από το άθλημα εδώ και αρκετά χρόνια, γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις. Διαθέτει IQ 190.

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, είναι όντως ο αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Γουντς, πρωταγωνιστής σε ταινίες όπως «Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Στην Αμερική». Ο 65χρονος, που διαθέτει IQ 180, γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου.

7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας

Ο 59χρονος συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ, διαθέτει IQ 170. Ταυτόχρονα είναι και ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της υφηλίου.

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια

Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία (μόλις 15 ετών, ένα μήνα νεότερη από τον Μπόμπι Φίσερ) διακρίθηκε χάρη στην ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που θέλει τα παιδιά ικανά για μεγάλα επιτεύγματα, αν εκπαιδευτούν από νωρίς σε ένα και μόνο πεδίο γνώσης. Διαθέτει ΙQ 170.

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός

Ο Βρετανός καθηγητής του φημισμένου πανεπιστήμιου Πρίνστον κατάφερε το 1995 κι έλυσε το «τελευταίο θεώρημα του Φερμά», το αποκαλούμενο και «δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία» που απασχολούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια. Το ΙQ του 59χρονου μαθηματικού είναι 170.

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός

Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στην λίστα με IQ 160, συγγραφέας 7 βιβλίων και, κατά πολλούς, διάδοχος του Αλβέρτου Αϊνστάιν, ο οποίος μας βοήθησε να κατανοήσουμε τα μυστήρια της αστροφυσικής και της δημιουργίας του σύμπαντος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση στα κρούσματα φυματίωσης


Επιστήμονες διαπίστωσαν έναν ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων φυματίωσης στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική η οποία είναι ανθεκτική μέχρι και σε τέσσερα ισχυρά αντιβιοτικά φάρμακα.

Σε μια μεγάλη διεθνή μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, ερευνητές βρήκαν ότι η αναλογία τόσο της πολυανθεκτικής φυματίωσης (MDR-TB) όσο και της εξαιρετικά πολυανθεκτικής φυματίωσης (XDR-TB) είναι υψηλότερα απ' ό,τι πιστευόταν και απειλούν τις παγκόσμιες προσπάθειες για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου.
"Οι περισσότερες διεθνείς συστάσεις για τον έλεγχο της φυματίωσης έχουν γίνει με προϋπόθεση ότι η MDR-TB θα βρίσκεται γύρω στο 5%. Όμως τώρα το ποσοστό της είναι 10 φορές υψηλότερο σε ορισμένα μέρη, όπου σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς ... μεταδίδουν στελέχη της MDR", αναφέρει σ' ένα σχόλιό του στη μελέτη ο Σβεν Χόφνερ του Σουηδικού Ινστιτούτου Ελέγχου Μεταδιδόμενων Νόσων.

Η φυματίωση είναι ήδη μια πανδημία που κατά το 2010 έπληξε 8,8 εκατ. ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή σε 1,4 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα...