Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Υπ. Οικονομίας: Η κυβέρνηση προχώρησε σε εξυγίανση και επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013


«Θα διασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωσή τους, παρά τα εγκληματικά λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε εξυγίανση και επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα διασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωσή τους, παρά τα εγκληματικά λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση». Αυτό υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας με αφορμή το πως παρουσιάστηκαν στοιχεία της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Πάλι αδιάβαστη πιάνεται η κ. Σπυράκη, δείχνοντας να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο ρόλος του Ευρωβουλευτή απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την μανία να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον προηγουμένως να προετοιμάζεται καλύτερα. Για παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να έχει προσέξει ότι η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου χρησιμοποιεί στοιχεία του Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις του Υπουργείου, καθώς αναφέρεται στις καθυστερήσεις/ολιγωρίες του συνόλου της προγραμματικής περιόδου 2007-13 αλλά και έργων που έρχονται από το Γ' ΚΠΣ (2000-06) και όχι βεβαίως του εξαμήνου Φεβρουαρίου - Σεπτέμβρη 2015».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι βενζινοπώλες


Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και τη λήψη μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), χαρακτηρίζοντας ως «ψίχουλα» το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, το ήδη ισχνό επίδομα θέρμανσης μειώθηκε δραματικά και τέθηκαν κριτήρια περιορισμού των δικαιούχων με αποτέλεσμα να απέχει ακόμη περισσότερο από την κάλυψη ελαχίστων βασικών αναγκών για θέρμανση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προϋποθέσεις για την επιλογή των διευθυντών


Την εγκύκλιο για την επιλογή των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις επιλογής και τοποθέτησης των στελεχών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις.

Η εγκύκλιος αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και των δανειστών μας, ενώ ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έχει απαντήσει ότι το κράτος πρέπει να νομοθετεί για θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Έτσι χτες εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 του μήνα.

Η προκήρυξη θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τη μελετήσουν προσεχτικά, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη διαδικασία επιλογής.

Δικαιολογητικά
Οι αιτήσεις θα περιλαμβάνουν τα εξής δικαιολογητικά:


  • Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας.
  • Βιογραφικό σημείωμα.
  • Αντίγραφα τίτλων σπουδών και μετεκπαίδευσης.
  • Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.
  • Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.
  • Αντίγραφα άλλων σχετικών τίτλων που τυχόν έχει αποκτήσει ο υποψήφιος.
  • Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, στην καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.
  • Υπεύθυνες δηλώσεις για μη καταδίκη για πειθαρχικά παραπτώματα.
Ως Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας, με 12ετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για 10 τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον 7 σε σχολεία της οικείας βαθμίδας.

Συνέντευξη
Όσον αφορά στη διαδικασία της συνέντευξης, για την οποία έχουν προκληθεί και οι περισσότερες αντιδράσεις, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής: Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, οι υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη ενώπιον του οικείου συμβουλίου επιλογής από την Υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα υποστήριξης του έργου του οικείου συμβουλίου επιλογής.

Στην αίθουσα που θα γίνει η συνέντευξη θα υπάρχει σύστημα μαγνητοφώνησης, που θα τηρηθεί ως ηχητικό αρχείο.

Τα μέλη του Συμβουλίου υποβάλλουν ερωτήσεις, με σκοπό να μορφώσουν γνώμη για την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης για την οποία κρίνεται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο γραμματέας του συμβουλίου έχει την ευθύνη της τήρησης των πρακτικών της διαδικασίας, τα οποία περιλαμβάνουν την προσέλευση των υποψηφίων με τη σειρά και την ώρα που έχουν κληθεί, τα έντυπα με την αιτιολογημένη βαθμολογία των μελών και, τέλος, τη λήξη των εργασιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εκκλησάκια της Ανταρκτικής


Τα νοτιότερα σημεία λατρείας του κόσμου.

Η Ανταρκτική θεωρείται και επίσημα μια από τις πιο παγωμένες ερήμους του κόσμου. Αλλά ακόμα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι εξερευνητές και οι επιστήμονες που βρίσκονται σε αυτό το μέρος και υπομένουν αυτό το «τραχύ» περιβάλλον, βρίσκουν πάντα χρόνο για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Παρακάτω, δείτε 7 παρεκκλήσια που αποτελούν τα νοτιότερα σημεία λατρείας του κόσμου όπως τα παρουσιάζει το messynessychic.com.

1.Το παρεκκλήσι του χιονιά (Chapel of the Snows)





Βρίσκεται σε έναν αμερικανικό επιστημονικό σταθμό στο νησί Ross . Παρά το γεγονός ότι έχει χτιστεί σε ένα απομονωμένο παγωμένο τοπίο, η εκκλησία έχει καταστραφεί δυο φορές από φωτιά.

2.Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας





Αυτή η Ορθόδοξη εκκλησία χτίστηκε στη Ρωσία το 1990 από ξύλο κέδρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ένα πλοίο ανεφοδιασμού στο νησί King George στον Νότιο Πόλο.

3.Το καθολικό εκκλησάκι από πάγο στη βάση Belgrano





Η εκκλησία, οι τοίχοι της οποίας είναι από πάγο, είναι το νοτιότερο σημείο λατρείας του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1955 στο νησί Coat.

4.Το παρεκκλήσι του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης





Ο ναός βρίσκεται στην ερευνητική βάση της Αργεντινής The Esperanza Base Station.

5.Το παρεκκλήσι του Ivan Rilski





Βρίσκεται στο νησί Livingston και είναι εκκλησάκι της βουλγαρικής ερευνητικής βάσης. Χτίστηκε το 1988.

6.Εκκλησάκι της Santa Maria de la Paz



Βρίσκεται στο νησί king George στη χιλιανή στρατιωτική βάση στην Ανταρκτική.

7.Καθολικό παρεκκλήσι της αγιοτάτης Παρθένου του Lujan



Βρίσκεται στην αργεντίνικη βάση Marambio.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έπεσε» η πρώτη υπογραφή για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη


Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα υπέγραψε χθες την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη διακήρυξη της κατασκευής του, βάζοντας μπροστά τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική υπογραφή αντιδημάρχου στη χώρα μέχρι στιγμής, ενώ μετά από εισήγηση της κας Ρανέλλα, το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη και εφόσον εγκριθεί, θα εισαχθεί προς έγκριση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά ακινήτου, με το ποσό να φθάνει τις 400.000 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τα έσοδα που έχει ο δήμος από τα κοιμητήρια. Ως πιθανότερη τοποθεσία είναι η έκταση στη ΒΙΠΕ Σίνδου, κάτι που παραμένει όμως στον αέρα, καθώς υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος αντιδρά στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στα όρια του δήμου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Δέλτα, σε δηλώσεις του, έχει χαρακτηρίσει "αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού" την εξαγγελία δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο από τον κ. Μπουτάρη. "Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας. Και δεν δεχόμαστε κανείς να τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους επιβάλλοντας με το έτσι θέλω καταστάσεις. Ας ψάξει ο κ. Μπουτάρης οικόπεδο αλλού...", τόνισε τις προηγούμενες μέρες για το ζήτημα ο κ. Φωτόπουλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιo χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ευρώπης


Σε όλο τον κόσμο τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτάζονται δεόντως με στολισμούς, δέντρα, λαμπάκια και διάφορες δράσεις που λαμβάνουν χώρα τις μέρες αυτές.

Υπάρχουν όμως κάποιες πόλεις στην Ευρώπη που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις γιορτές.

Βιέννη, Αυστρία



Κοπεγχάγη, Δανία



Νυρεμβέργη, Γερμανία



Πράγα, Τσεχία



Βρυξέλλες, Βέλγιο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας 2χρονος… μποξέρ


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο στο όποιο ένα 2χρονο αγοράκι από την Αγγλία παίζει μποξ σαν σωστός επαγγελματίας.

Ο πατέρας του αγοριού, που είναι πρώην επαγγελματίας μποξέρ και κάτοχος διακρίσεων στο άθλημα, φαίνεται πως έχει μεταδώσει στο γιο του την αγάπη του για το μποξ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γάτα με τα δύο πρόσωπα που έχει τρελάνει το διαδίκτυο


Το χαριτωμένο γατάκι που βλέπετε έχει πάνω από 900.000 followers στο Facebook και είναι περιττό να πούμε πως είναι 100% αληθινή.

Αυτή η μοναδική γάτα έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο εξαιτίας του πρωτότυπου χρώματός της. Συγκεκριμένα, το πρόσωπό της είναι μισό μαύρο και μισό καφέ και παράλληλα τα δυο ματάκια της είναι και αυτά διαφορετικά, το ένα πράσινο και το άλλο γαλάζιο.

Δεδομένου ότι η γατούλα έχει τη δική της σελίδα στο Facebook, η Βένους απαντάει σε όσους την ρωτούν αν έχει γατάκια πως δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είναι μανούλα.

Να σημειωθεί πως το όνομα "Βένους" της το χάρισε η οικογένεια που την περιμάζεψε όταν τη βρήκε αδέσποτη.

Η διαχειρίστρια της σελίδας της Βένους μεταξύ άλλων επισημαίνει πως δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή, αντιθέτως είναι υγιέστατη και 100% φυσική.

«Δεν χρησιμοποιώ καθόλου make up. Ούτε καν eyeliner», προσθέτει περιπαιχτικά η διαχειρίστρια της σελίδας που "εκπροσωπεί" τη γάτα.

Δείτε τις φώτο εδώ:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρακοτάγκος ξεκαρδίζεται στα γέλια με μαγικό τρικ


Η απίστευτη ομοιότητα με τους ανθρώπους.

Τι κι αν είναι πίσω από το τζάμι ενός κλουβιού, ο συγκεκριμένος ουρακοτάγκος έχει καλή διάθεση αλλά και πολλές ομοιότητες, όπως αποδεικνύεται, με τους ανθρώπους. Εργαζόμενος του ζωολογικού κήπου στη Βαρκελώνη, παίρνει ένα πλαστικό κύπελλο, βάζει μέσα σε αυτό ένα αντικείμενο, το κουνάει και επιμελώς το εξαφανίζει κρυφά. Δευτερόλεπτα αργότερα, δείχνει το κύπελλο στο ουρακοτάγκο ο οποίος, αντέδρασε απίστευτα: ξεκαρδίζεται στα γέλια!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες μαθητές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που έχει οριστεί η 11η Δεκέμβρη, 250 μαθητές-εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού» που συμμετέχουν στο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile», διοργάνωσαν και υλοποίησαν δράσεις για να στηρίξουν άλλα παιδιά, εγκαινιάζοντας την ευρωπαϊκή λειτουργία του Δικτύου.

Οι νεαροί εθελοντές μοίρασαν δώρα και έπαιξαν με νοσηλευόμενα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, ενώ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λάρισα, Χανιά, Κέρκυρα, Κόρινθο και Χαλκίδα, με στόχο την ενημέρωση των συνομιλήκων τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 για κάθε καταγγελία σχολικού εκφοβισμού, κακοποίησης, ασφάλειας στο ίντερνετ κλπ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από ομάδα μαθητών εθελοντών του YouSmile στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για την ενημέρωση των δράσεων του Δικτύου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και της έναρξης δραστηριοποίησης του YouSmile στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συνομίλησαν με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Πάνο Καρβούνη, εκπροσώπους του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο. Τα παιδιά-εθελοντές παρουσίασαν τις δράσεις τους και έλαβαν τη θετική υποστήριξη της αντιπροσωπείας της ΕΕ και του γραφείου της Ευρωβουλής, ώστε να εξαπλωθούν οι εθελοντικές του δράσεις και συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη.

Το YouSmile συστάθηκε το 2012 από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Βασικός γνώμονας υλοποίησης της δράσης είναι η Διεθνής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού και όλα όσα αυτή ορίζει για την ελευθερία έκφρασής του, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μέσω του YouSmile (δράσεις εθελοντισμού, webtv, webradio, site) κάθε παιδί μπορεί να εκφράσει χωρίς την παρέμβαση κάποιου «μεγάλου» τις απόψεις και τα προβλήματά του, και να ασχοληθεί εθελοντικά με όλα όσα το ενδιαφέρουν (αθλητισμός, μουσική, σινεμά, θέατρο, παιχνίδια, ταξίδια, εθελοντική προφορά σε όσους έχουν ανάγκη κλπ.).

Αρχή του YouSmile, είναι ότι τα παιδιά έχουν φωνή και απόψεις, που οι ενήλικες οφείλουν να ακούν και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Η παραπάνω δράση στην Ελλάδα, σήμερα αναπτύσσεται με στόχο τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ευρώπη, και έτσι το YouSmile φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών. Οι δράσεις θα προσαρμόζονται στην κουλτούρα αλλά και τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά σε κάθε χώρα. Πολλά θα είναι διαφορετικά, όμως ο εθελοντισμός και η προσφορά, είναι μία κοινή «γλώσσα» που θα ενώσει όλα τα μέλη του Δικτύου.

Τα παρακάτω σχολεία, φροντιστήρια και οι καθηγητές τους βοήθησαν τα παιδιά να υλοποιήσουν τις δράσεις τους:

Αθήνα: Ευρωγνώση Πεύκης, Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Γυμνάσιο κωφών και βαρήκοων, Λάρισα: 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, Θεσσαλονίκη: 13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Πύργος: 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Κόρινθος: φροντιστήριο Αγγλικών Παπαλεξίου, Αγρίνιο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Κρήτη:1ο ΔΣΧ Αγροκηπίου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα «hotspot» του κόσμου σύμφωνα με το Facebook


Εκεί που τα check in έδωσαν και πήραν - Δείτε φωτογραφίες.

Την εποχή που οι καρτ- ποστάλ τείνουν να εκλείψουν ως μέσο γνωστοποίησης του τόπου διακοπών των ανθρώπων, ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσουν διαδικτυακά τους φίλους τους σχετικά με το πού βρίσκονται.

Άλλοτε ανεβάζοντας μια φωτογραφία κι άλλοτε κάνοντας check in.

Με βάση τα check in αυτά το Facebook αναδεικνύει τα «hotspot» του πλανήτη για το 2015. Φαίνεται πως τα περισσότερα τσεκ ιν έγιναν από τα πιο χαρούμενα μέρη του κόσμου, τα πάρκα της Disney που συνδυαστικά αναδείχθηκαν στον πιο checked-in προορισμό του Facebook για φέτος.

Ακολουθούν από κοντά τα πάρκα της Universal Studios αλλά και τα εκτυφλωτικά φώτα της Times Square της Νέας Υόρκης.

Δείτε τα δέκα μέρη με τα περισσότερα τσεκ ιν στο Facebook


Πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο

Πάρκα της Universal Studios

Times Square, Νέα Υόρκη

Παρίσι

Καταρράκτες Νιαγάρα, ΗΠΑ- Καναδάς

Siam Paragon, το εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ασίας

Γκραν Κάνιον

Εθνικό Πάρκο Yosemite

Λούβρο, Παρίσι

Central Park, Νέα Υόρκη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζεται αποτεφρωτήριο νεκρών στην Πάτρα


Εξετάζονται τρεις περιοχές για την εγκατάσταση από το Δήμο.

Αποφασισμένη μέσα στον επόμενο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.

Να σημειωθεί πως παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Αιτία το γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατείας , αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που εκ των αρπαγμάτων θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη και στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί και εξετάζονται για τη σχετική χωροθέτηση του τρείς περιοχές.

Η μια βρίσκεται σε έκταση κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο . Οι άλλες δύο επίσης στο Ανατολικό διαμέρισμα, σε περιοχή η οποία δεν συνορεύει με κατοικίες και η άλλη προς την πλευρά του Πανεπιστημίου επίσης σε περιοχή που δεν έχει θέα και επαφή με κατοικίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα άγνωστα ζώα πολύ παράξενα και άκρως ενδιαφέροντα


Μερικά ίσως δεν ξέρεις ότι υπάρχουν.

Πιθανώς δεν έχετε δει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα είδη που αξίζουν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο που ακολουθεί.

Εδώ είναι 10 από τα πιο ενδιαφέροντα ζώα που πιθανόν δεν ξέρετε...


1. Οκάπι



Το οκάπι είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που όμως έχει και ρίγες παρόμοιες με τη ζέβρα. Το σώμα του και ιδιαίτερα ο λαιμός του μοιάζουν με άλογο. Αυτό το περίεργο ζώο, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ανακαλύφθηκε στα δάση του Κονγκό και μπορεί να ζήσει 30 χρόνια, φτάνοντας τα 250 κιλά σε βάρος. Έχουν απομείνει 10.000-20.000 τέτοια ζώα στον πλανήτη.

2. Μαϊμού με προβοσκίδα



Αυτές οι μαϊμούδες όσο γερνούν, τόσο οι μύτες τους ή αλλιώς οι προβοσκίδες τους μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελκυστικές. Αυτές οι μύτες των αρσενικών χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

3. Αντιλόπη Saiga



Αυτό το απίστευτο ζώο έχει μια παράξενη μύτη η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη και το βοηθά να φιλτράρει τη σκόνη που δημιουργείται από το κοπάδι που μεταναστεύει. Θεωρείται ότι αυτό το είδος υπάρχει από την εποχή των παγετώνων.

4. Γκάριαλ



Το γκάριαλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ερπετών με μήκος που φτάνει μέχρι και 6,25 μέτρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός του κροκόδειλου γκάριαλ θεωρείται ότι είναι μικρότερος από 235.

5. Καπιμπάρα



Το καπιμπάρα ή αλλιώς υδρόχοιρος είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από ένα μέτρο. Το καπιμπάρα μοιάζει λίγο στην όψη με τον τεράστιο αφρικανικό ιπποπόταμο και συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο.

6. Μαρκόρ



Το Μαρκόρ είναι το εθνικό ζώο του Πακιστάν και το μεγαλύτερο είδος αγριοκάτσικου. Συναντώνται στα ορεινά εδάφη, με υψόμετρο μεταξύ 600 και 3.600 μέτρων.

7. Ρινόκερος-βουκερώς



Τα πουλιά «Ρινόκερος-βουκερώς» φαίνονται τόσο παράξενα, επειδή μοιάζουν να έχουν ένα επιπλέον ράμφος επάνω από το δικό τους. Ο σκοπός του «δεύτερου ράμφους» είναι να κάνει τους ήχους που παράγουν πιο δυνατούς. Μπορεί να ζήσει έως και 90 χρόνια.

8. Ντιγκόνγκ



Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ είναι ένα θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων ή σειρηνοειδών. Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα της θάλασσας εδώ και καιρό θηρεύονται για το κρέας και το λάδι τους.

9. Slender Loris



Ο Slender Loris περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, κινούμενος με αργές και ακριβείς κινήσεις. Έχει μεγάλα μάτια τα οποία του προσφέρουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

10. Σηφάκα diademed



Το είδος αυτό είναι ένα από τα είδη λεμούριου με το υψηλότερο μέσο όρο ζωής. Το ενήλικο είναι περίπου 105 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Από το έτος 2002, ο πληθυσμός του εκτιμάται μεταξύ 6.000 και 10.000 παγκοσμίως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...