Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γυναίκα έκοψε το πέος του εραστή της με ψαλίδι


Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας - Σε σταθερή κατάσταση το θύμα.

Έντρομος, αιματοβαμμένος και φορώντας μόνο τα εσώρουχά του ένας άνδρας πετάχτηκε έξω από ξενοδοχείο στην περιοχή Hangzhou της ανατολικής Κίνας.

Είχε μόλις προηγηθεί μια τραγωδία καθώς η ερωμένη του του είχε κόψει το πέος χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι!

Ο άνδρας δέχθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα ενώ η γυναίκα δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το περιστατικό συνέβη γύρω στις δύο το μεσημέρι στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο άνδρας, που εκτιμάται πως είναι γύρω στα 50, είχε κανονίσει να συναντήσει μια γυναίκα στο ξενοδοχείο. Το ζευγάρι γνωριζόταν για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο άνδρας, οι δυο τους είχαν ερωτική σχέση για περίπου ένα χρόνο παρότι η γυναίκα ήταν παντρεμένη και είχε παιδί.

Όπως περιέγραψε, ήταν πολύ κουρασμένος το μοιραίο απόγευμα και η γυναίκα του έδωσε ένα χαπάκι, που εκ των υστέρων πιστεύει πως ήταν υπνωτικό.

Κοιμήθηκε πολύ βαριά και ξύπνησε από πολύ έντονο πόνο. Όταν κοίταξε κάτω, ένα κομμάτι του πέους του έλειπε.

Ο άνδρας πίστευε πως η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του και έγινε έξω φρενών όταν άρχισε να νιώθει ανασφαλής. Παραδέχθηκε επίσης πως εκείνος είχε γνωρίσει μια άλλη γυναίκα, κάτι που μπορεί να πυροδότησε την ανασφάλειά της.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να τρέχει έξω από το ξενοδοχείο προς ένα στενάκι φορώντας μόνο τα εσώρουχά του ενώ προσπαθούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα από το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια έτρεξε πίσω στο ξενοδοχείο.

Τα πόδια του ήταν γεμάτα αίματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άνδρας έτρεξε στο στενάκι για να βρει το μέρος του πέους του που έλειπε.

Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αντίκρισε το δωμάτιο του ζευγαριού γεμάτο αίματα.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ενώ η γυναίκα παραμένει άφαντη.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθετε να… βρίζετε σε 12 γλώσσες


Αχρείαστες να είναι...

Το να γνωρίζει κανείς μια ξένη γλώσσα είναι ένα επιπλέον προτέρημα με πολλά πλεονεκτήματα, ειδικά αν αυτός που τις ομιλεί ταξιδεύει διαρκώς. Για να επικοινωνήσετε πάντως με τους ντόπιους μιας χώρας, δε χρειάζεται να γνωρίζετε άπταιστα τη γλώσσα τους.Αν και πρέπει ο κάθε άνθρωπος να είναι ευγενικός, εντός και εκτός της χώρας του, εντούτοις μερικές φορές οι καταστάσεις βγάζουν όλους μας εκτός ελέγχου.

Αν λοιπόν βρεθείτε σε μια χώρα και ακούσετε τις παρακάτω λέξεις, όπως στο παρακάτω βίντεο που ανέβασαν στο YouTube οι παραγωγοί του Cut Video, τότε μάθετε ότι πρόκειται για αθυροστομίες. Για να μην σας πιάνουν, λοιπόν, στον… ύπνο, μάθετε διάσημες βρισιές από 12 χώρες του κόσμου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη και έβαλε φωτιά


Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε δάσος της Ρόδου.

Τέλος στη ζωή του προσπάθησε να βάλει ένας 50χρονος, ο οποίος περιλούστηκε με ένα μπιτόνι γεμάτο βενζίνη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε δάσος της Ρόδου.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Η φωτιά, που εξαιτίας του περιστατικού επεκτάθηκε στο δάσος, στους πρόποδες της Φιλερήμου, βρίσκεται υπό έλεγχο, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού και των εθελοντών που έσπευσαν επιτόπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Frontex ξόδεψε 350.000 ευρώ για εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις


«Όργιο» σπατάλης σε γιορτή στην Πολωνία τον Μάιο.

Μπορεί η Μεσόγειος να γίνεται υγρός τάφος για χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και άλλοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να πορεύονται μέσα στην Ευρώπη, σε συνθήκες κάποτε καλές κι άλλοτε από δύσκολες έως απάνθρωπες, η Frontex ωστόσο φαίνεται πως διαθέτει τόσους πόρους που μπορεί, σε τέτοιους καιρούς, να ξοδεύει περίπου 350.000 ευρώ σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Για τους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας συνοριοφυλάκων, τον Μάιο, η Frontex ξόδεψε το απίστευτο αυτό ποσό, με τα 56.300 ευρώ να δίνονται για ένα δείπνο που κράτησε έως τις 2 το πρωί.

Σύμφωνα με το Bureau of Investigative Journalism (BIJ), που αποκάλυψε την υπόθεση αυτή, 800 αντιπρόσωποι ταξίδεψαν στην Πολωνία με τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία τους πληρωμένα.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών έγιναν και συζητήσεις για το πώς θα περιοριστεί η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη. Αλλά έγιναν επίσης επιδείξεις με σκύλους και παρέλαση από την πολωνική Border Guard Representative Orchestra.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του BIJ 22.000 ευρώ δόθηκαν για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαζομένων της Frontex σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Βαρσοβίας.

Για τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της η Frontex πλήρωσε άλλα 17.500, για να εισάγει οκτώ δερμάτινες καρέκλες από τη Φινλανδία.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, την τελευταία διετία η Frontex είχε στον προϋπολογισμό της 9100 ευρώ για 400 στυλό και μολύβια Parker ειδικά φτιαγμένα γι’ αυτήν και 5.160 ευρώ για 4000 μπρελόκ με το λογότυπό της.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απογοητευμένες Γιαπωνέζες προσλαμβάνουν σέξι άντρες για παρηγοριά


Σκοπός τους είναι να σκουπίζουν τα δάκρια της απογοητευμένης.

Έχετε ποτέ θελήσει έναν σέξι άντρα, να… πεταχτεί μέχρι το γραφείο όπου εργάζεστε και να σας παρηγορήσει; Να σκουπίσει τα δάκρυά σας, έπειτα από μια στενάχωρη ημέρα στο γραφείο; Αυτή τη φαντασίωση, λέμε τώρα, έκανε πράξη μια εταιρεία στην Ιαπωνία!

Η υπηρεσία ονομάζεται «Ikemeso Danshi» όπου ένας όμορφος άντρας (ikemen) φτάνει στο χώρο εργασίας της ενδιαφερόμενης και σκουπίζει με μαντίλι τα δακρυσμένα μάτια της… Οι γυναίκες που εργάζονται υπό πίεση, σε ένα ανδροκρατούμενο κυρίως περιβάλλον, θέλουν να κάνουν κάτι «παραδοσιακά γυναικείο», όπως το να βάλουν τα κλάματα, γράφει το Japantrends. Οπότε, έτσι απογοητευμένες που είναι, επαγγελματικά και κοινωνικά, μισθώνουν όμορφους νεαρούς για συμπαράσταση.

Η υπηρεσία ιδρύθηκε από έναν άντρα ονόματι Hiroki Terai, ο οποίος πριν από δυο χρόνια λάνσαρε εναλλακτικές θεραπείες κλάματος και είχε παράλληλα εκδόσει ένα λεύκωμα με πανέμορφους άντρες να κλαίνε. Μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να διαλέξουν από τους παρακάτω έξι άντρες οι οποίοι φτάνουν λίγη ώρα αφότου κληθούν-κάτι σαν υπηρεσία κούριερ.

Η υπηρεσία κοστίζει περίπου 65 δολάρια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με την επαναφορά του επίορκου γιατρού


Κατακραυγή της ΟΕΝΓΕ για την επιστροφή επίορκου γιατρού στον Ευαγγελισμό

Ευθύνες στη Δικαιοσύνη επιρρίπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Αλγεινή εντύπωση» προκάλεσε στην Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπύρου Κοκκινάκη να άρει την αυτοδίκαιη αργία που είχε επιβληθεί σε γιατρούς οι οποίοι συνελήφθηκαν να χρηματίζονται, επικαλούμενος διατάξεις πρόσφατου νόμου. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι οι διατάξεις αυτές «προφανώς δεν ισχύουν σε περιπτώσεις χρηματισμού» και καλεί την υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το θέμα. Αναφέρει ότι κατ’ επανάληψη έχει λάβει σαφή θέση στο ζήτημα της διαφθοράς στο ΕΣΥ, χαρακτηρίζοντας τον χρηματισμό ως «κοινωνικό έγκλημα».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν, επίσης, την ηγεσία της Δικαιοσύνης «να πάψει την παρελκυστική τακτική στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων, ώστε επιτέλους να ελεγχθούν οι εκατοντάδες περιπτώσεις που λιμνάζουν στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ».

Πρόσφατο περιστατικό επιστροφής στη θέση του, καρδιοχειρουργού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος βρισκόταν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2014, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει "φακελάκι" με 500 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή. Δυστυχώς ο ασθενής είχε χάσει τη ζωή του.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο ωστόσο, δεν είχε αποφασίσει μέσα σε έναν χρόνο, με αποτέλεσμα ο γιατρός να κάνει χρήση του νόμου Κατρούγκαλου και να επιστρέψει στη θέση του.

Έντονα ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπηρεσιακός υπουργός Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει εξηγήσεις για τη διαπιστωτική πράξη επιστροφής, από τον γενικό γραμματέα Σπύρο Κοκκινάκη.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν και άλλες περιπτώσεις επιστροφής επίορκων στο ΕΣΥ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δικαιοσύνη, που όπως λέει «διορίζει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο δικαστές λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα αυτό να έχει παραλύσε και να έχουν συσσωρευτεί αρκετές περιπτώσεις προς εξέταση».

-----------------

Τι απαντά το υπουργείο για την επαναφορά του επίορκου γιατρού

Ο καρδιοχειρουργός είχε συλληφθεί να παίρνει «φακελάκι».

Απάντηση μετά την κατακραυγή για την επιστροφή στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» του καρδιοχειρουργού που συνελήφθη να λαμβάνει «φακελάκι» από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει, δίνει το υπουργείο Υγείας. Όπως σημειώνει, «η επαναφορά του γιατρού στα καθήκοντά του αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν αποτελεί πράξη αθώωσής του».

Η πειθαρχική υπόθεση του γιατρού εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, το οποίο θα πρέπει επίσης να γνωμοδοτήσει για τη θέση του γιατρού σε δυνητική αργία, στην οποία βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο αποτελεί διοικητικό μέτρο.

Όπως εξηγεί το υπουργείο Υγείας, έως σήμερα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ, δεν εξέδωσε γνωμοδότηση και σύμφωνα με πρόσφατο νόμο, «η αναστολή άσκησης καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως αν το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της προθεσμίας των τριάντα ημερών».

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με έγγραφό του ενημέρωσε τον Αύγουστο την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, ότι δεν συνεδριάζει διότι από 1-7-2015 ο πρόεδρος απώλεσε την ιδιότητα (συνταξιοδοτήθηκε) με την οποία ορίσθηκε στο Συμβούλιο, και σύμφωνα με τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση η 15η Σεπτεμβρίου, αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για την επάνοδο των υπαλλήλων που τέθησαν στο καθεστώς αναστολής άσκησης καθηκόντων.

Μητσοτάκης: Επικίνδυνα πειράματα

Σε αφορμή την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» που «επαναφέρουν το καθεστώς ανομίας στη δημόσια διοίκηση», συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει την απελθούσα κυβέρνηση ότι «η αδρανοποίηση του θεσμού της αυτοδίκαιης αργίας "κλείνει" το μάτι στη διαφθορά».

«Η περίπτωση του γιατρού του "Ευαγγελισμού" που συγκλόνισε πέρυσι το πανελλήνιο όταν ένας άτυχος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του αρνούμενος να πληρώσει το φακελάκι που του ζητήθηκε, έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ενώ κατηγορούνται και έχουν παραπεμφθεί για πολύ σοβαρά αδικήματα, τελικά επιστρέφουν στις θέσεις τους, εκμεταλλευόμενοι το "νόμο Κατρούγκαλου" και την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποσό "νέο και προοδευτικό" είναι να συμβάλλεις στην πλήρη αποδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης».

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, μέσα από την απειρία και τις παλινωδίες της, μας γυρνάει στις σκοτεινές σελίδες του χθες. Δεν θα τους αφήσουμε όμως να ολοκληρώσουν το έργο τους. Την Κυριακή θα λάβουν την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

-----------------

«Να τον χαίρεται ο Κατρούγκαλος το νόμο που έβγαλε»

Οργή για τον γιατρό που δεν χειρουργούσε επειδή δεν έπαιρνε φακελάκι και επέστρεψε στον «Ευαγγελισμό».

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην οικογένεια του ασθενή που έφυγε από τη ζωή έπειτα από φακελάκι που του ζήτησε ο γιατρός προκειμένου να τον χειρουργήσει, απειλώντας τον με αναβολή της επέμβασης. Τελικά, ο ασθενής κατέληξε, έπειτα από τετραπλό bypass που υπεβλήθη, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του γιατρού.

«Να τον χαίρεται ο κ. Κατρούγκαλος το νόμο αυτόν που έβγαλε. Αν ο κ. Κατρούγκαλος είχε το παιδί του και του είχε συμβεί αυτό, θα τον έβγαζε αυτόν το νόμο;», λέει ο ανιψιός του 66χρονος άτυχου άντρα.

Ο66χρονος ασθενής βίωνε επί 18 ημέρες τον εκβιασμό από καρδιοχειρουργό που ζητούσε επιτακτικά φακελάκι 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργούσε!

Ο γιατρός του Ευαγγελισμού, μετά τη σύλληψη τού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και το θάνατο του ασθενούς, τέθηκε σε αργία. Από την περασμένη Τρίτη όμως και κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου επέστρεψε στα καθήκοντά του. Ο νέος πειθαρχικός κώδικας που θέσπισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιτρέπει την επιστροφή του γιατρού από τη στιγμή που η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, μετά από 1 χρόνο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας


Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Με ένα δυναμικό πρόγραμμα, πλούσιο σε αφιερώματα και με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας» έρχεται μετεκλογικά για να συστήσει στο ελληνικό κοινό μέσα από τα δέκα διαφορετικά τμήματά του, τους μεγάλους σκηνοθέτες και τις σύγχρονες τάσεις του σινεμά, τόσο μέσα από την μυθοπλαστία όσο και από την τεκμηρίωση.

Η «Νιότη» («Youth») του Πάολο Σορεντίνο -που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες- θ' ανοίξει στις 23 Σεπτεμβρίου τις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ, στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στη Τεχνόπολη Δ.Α.-INNOVATHENS.

«Δεν κάναμε περικοπές στις ταινίες», ξεκαθάρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει 239 ταινίες (όπως και πέρυσι) από κάθε γωνιά του κόσμου (από τις οποίες 102 ελληνικές -μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους).

Ντοκιμαντέρ, ελληνικές πρεμιέρες και δώδεκα ξένες ταινίες στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα

Από τις ιδιαίτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης είναι το αφιέρωμα στην ιστορική τηλεοπτική εκπομπή «Παρασκήνιο» -θα προβληθούν 20 επεισόδια και θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία στους δημιουργούς της, Λάκη Παπαστάθη και Τάκη Χατζόπουλο. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και ειδικά αφιερώματα στους Νίκολας Ρεγκ, Σίρλεϊ Κλαρκ και Έιταν Φοξ. Ξεχωριστή θέση κατέχει και η μαραθώνια προβολή διάρκειας 9 ωρών του ντοκιμαντέρ «Shoah» του Κλοντ Λανζμάν με τις μαρτυρίες από επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Στις εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης συγκαταλέγεται και το προκλητικό «Love» του Γκασπάρ Νοέ, το οποίο θα προβληθεί σε ειδική προβολή (22/9) πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, παρουσία του σκηνοθέτη.

Μία από τις ενότητες του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι και η «Ευρώπη, έτος μηδέν» με ταινίες που δείχνουν τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα στη σύγχρονη Ευρώπη. Ανάμεσά τους και ο Χρυσός Φοίνικας του 68ου Φεστιβάλ Καννών, το «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ (που στρέφει το βλέμμα σε μια ιστορία επιβίωσης μεταναστών από τη Σρι Λάνκα στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού), ταινία λήξης του Φεστιβάλ.

Ακόμη, μία σημαντική πρωτοβουλία, είναι ότι οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται φέτος προσβάσιμες σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Οι περισσότερες ελληνικές ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρύκοους, ενώ ο Παντελής Βούλγαρης παραχώρησε τη «Μικρά Αγγλία» για μία ειδική προβολή που θα επιτρέπει την καθολική πρόσβαση. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, η ταινία θα προβληθεί με ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Στα εικαστικά του Φεστιβάλ με γενικό τίτλο «Moving Future» ο Δημήτρης Αλειθηνός, επιλέγει να παρουσιάσει μία σειρά έργων (11 ταινίες μεσαίου και μικρού μήκους) που θα δείχνουν την ώσμωση των τεχνών. Παράλληλα, η Μπιενάλε της Αθήνας -η οποία φέτος θα έχει τίτλο «Ομόνοια»- θα παρουσιάσει το κινηματογραφικό πρότζεκτ «Κατάληψη, Αντίσταση, Παραγωγή» σε σκηνοθεσία και παραγωγή των Ντάριο Αζελίνι και Όλιβερ Ρέσλερ. Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Ντοκουμέντα (τη μεγαλύτερη έκθεση εικαστικών στο κόσμο) το Φεστιβάλ θα προβάλλει, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Άνταμ Τσίμτσικ, ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ για τη «Documenta 4» του 1968 σε σκηνοθεσία του Τζεφ Κορνέλις.

Τέλος, με αφορμή τη λέξη που κάθε χρόνο κρύβεται στην αφίσα του Φεστιβάλ και φέτος είναι «το μυστικό», η εικαστικός Κλειώ Γκιζελή πραγματοποιεί εικαστική παρέμβαση με κατασκευές εμπνευσμένες από το «Κινητοσκόπιο» του Τόμας Έντισον, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες και στις 4 αίθουσες των προβολών καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Μέσα από ένα «ματάκι» -που παραπέμπει σε κλειδαρότρυπα- ο θεατής θα ανακαλύπτει το μυστικό που κρύβουν. Παράλληλα, η κ. Γκιζελή θα εκθέσει στην Ταινιοθήκη πέντε μικροεγκαταστάσεις που συνδυάζουν μικρογλυπτική με ήχο, φως, animation και κίνηση και αφηγούνται καθημερινές στιγμές φανταστικών χαρακτήρων.

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

Δώδεκα ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και θα μπουν στην κρίση της επιτροπής νέων που θα απονείμει τη φετινή Χρυσή Αθηνά αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ. Αυτές είναι το «Sleeping Giant» του Άντριου Σιβιντίνο από τον Καναδά που συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, το βραβευμένο για τη σκηνοθεσία του στο Φεστιβάλ του Σάντανς «The Summer of Sangaile» της Αλαντέ Καβαϊτέ από τη Λιθουανία, το «How to Win at Checkers (Every Time)» του Τζος Κιμ, το «You're Ugly Too» του Μαρκ Νούναν από την Ιρλανδία, το «Degrade» από την Παλαιστίνη των Αράμπ και Τάρζαν Νάσερ, το «Im Labyrinth des Schweigens» του Τζούλιο Ρικιαρέλι από τη Γερμανία, το υβριδικό sci-fi ντοκιμαντέρ «Above and Below» του Νίκολας Στάινερ, το «El Incendio» του Χουάν Σνίτμαν από την Αργεντινή, το «Songs my Brother Taught Me» της Κλοέ Ζάο από το Φεστιβάλ του Σάντανς, το «Bridgend» του Γιέπε Ρόντε από τη Δανία, το ντοκιμαντέρ «The Wolfpack» του Κρίσταλ Μοζέλ με βραβεία σε Σάντανς και Εδιμβούργο και το «La Mujer de los Perros» των Λάουρα Σιταρέλα και Βερόνικα Λίνας από την Αργεντινή.

Ελληνικό σινεμά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ελληνικό σινεμά δίνει το «παρών» στις Νύχτες Πρεμιέρας. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το «Σύμπτωμα», η νέα, τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, η «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, το «Short Fuse» των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα, το «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα και οι «Μαριονέτες» του Παντελή Καλατζή. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλαστίας, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν και ντοκιμαντέρ, όπως μεταξύ άλλων η «Ολυμπία» του Σταύρου Ψυλλάκη, το «Αρκαδία, Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή, τα «Καλιαρντά» της Πάολας Ρεβενιώτη και τα «Ο Άμλετ στο Μυαλό του Γιάννη Χουβαρδά», και «Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Εργαστήρι του Φάουστ» του Ηλία Γιαννακάκη.

Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και μουσικά ντοκιμαντέρ

Το ντεμπούτο τους στις αίθουσες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα κάνουν μερικές από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, όπως το «Life» του Άντον Κορμπέιν με τον Ρόμπερτ Πάτινσον και τον Ντέιν Ντε Χάαν για μια από τις άγνωστες στιγμές στη ζωή του Τζέιμς Ντιν, το «Black Mass» με τον Τζόνι Ντεπ και το βραβευμένο για τη σκηνοθεσία του στο 68ο Φεστιβάλ Καννών «Η Σιωπηλή Δολοφόνος» του Χου Χσιάο-Χσιέν. Το αγαπημένο του κοινού τμήμα «Μουσική και Φιλμ» προτείνει μεταξύ άλλων το «Fresh Dressed» της Σάσα Τζένκινς που αναρωτιέται πως η χιπ χοπ μουσική μετακόμισε από τα γκέτο των μεγαλουπόλεων στις πιο ακριβοθώρητες πασαρέλες μόδας στον κόσμο και το «My Friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη για την παράξενη και γοητευτική περίπτωση του Larry Gus.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύγχρονοι χρυσοθήρες "οργώνουν" τα βουνά για λίρες


Οι περισσότεροι το κάνουν κρυφά, ωστόσο κάποιοι ζητούν και παίρνουν τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές, όπως στην περίπτωση του θησαυρού της "Ανάβρας" στα σύνορα Φθιώτιδας - Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" το "κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού" που έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια στην ορεινή κοινότητα της Ανάβρας, από μια παρέα σύγχρονων χρυσοθήρων συνεχίζεται.

Μάλιστα, έχουν εξασφαλίσει και όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις ανεύρεσης του θησαυρού.

Πρόκειται για υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του 2013, όταν μια ομάδα ατόμων από την Καρδίτσα, την Κοζάνη και την Ελασσόνα εξασφάλισαν την πρώτη άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επέμβαση έξω από το χωριό Ανάβρα για την εξεύρεση κρυμμένου θησαυρού.

Η πρώτη ωστόσο προσπάθεια δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, με την ομάδα των σύγχρονων χρυσοθήρων, όμως, να επιμένει και να ετοιμάζεται πλέον να προχωρήσει σε νέα επέμβαση στην περιοχή.

Ήδη από πέρυσι το φθινόπωρο η ομάδα των έξι ατόμων είχε επανεκκινήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της σχετικής άδειας και μετά και την θετική εισήγηση του Δασαρχείου Αλμυρού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην έκδοση απόφασης που επιτρέπει την επέμβαση στην θέση "Γούρα" της τοπικής κοινότητας Ανάβρας και στο σημείο που προσδιορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που έχει κατατεθεί.

Η άδεια επέμβασης που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, έχει ισχύ για ένα χρόνο από την έκδοσή της και για διάστημα 7 ημερών από την εγκατάσταση και έναρξη επέμβασης.

Αν και το κόστος της όλης διαδικασίας και των επεμβάσεων είναι αρκετά υψηλό, η ομάδα των χρυσοθήρων επιμένει στις προσπάθειές της καθώς θεωρεί ότι στην περιοχή υπάρχει κρυμμένος θησαυρός. Μάλιστα στην περιοχή της Ανάβρας έχουν γίνει δεκάδες παράνομες ανασκαφές τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ο "μύθος" θέλει να υπάρχουν κρυμμένες λίρες από αντάρτικες οργανώσεις, αν και αρκετοί αποδίδουν χρονολογικά τον "κρυμμένο θησαυρό" στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Οργανώνουν τα βουνά

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" η αναζήτηση ωστόσο του "κρυμμένου θησαυρού" δεν περιορίζεται μόνο στις οργανωμένες και αδειοδοτημένες προσπάθειες.

Αντίθετα οι παράνομες ανασκαφές που αποτελούν εδώ και δεκαετίες ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα βουνά της Φθιώτιδας αλλά και ολόκληρης της χώρας έχουν αποκτήσει πλέον μια διαφορετική διάσταση, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν διέξοδο στην οικονομική κρίση σε "κρυμμένες" λίρες των αντάρτικων ομάδων.

Οι μαρτυρίες των γερόντων και οι "χάρτες" που έδειχναν σημεία όπου είχαν κρυφτεί κιβώτια με λίρες και έδιναν το κίνητρο για την αναζήτηση έχουν αντικατασταθεί πλέον με σύγχρονα μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων.

Εξοπλισμένες ομάδες ατόμων ακόμη και από μακρινές περιοχές "οργώνουν" τα βουνά αφήνοντας πίσω τους τρύπες και σκάμματα. Μάλιστα στον στόχο παραμένουν τα ορεινά εξωκλήσια, αλλά και περιοχές που αποτελούσαν σημεία πολεμικών συγκρούσεων.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι "έρευνες" έχουν επεκταθεί και μέσα σε χωριά καθώς ιδιοκτήτες σπιτιών σε μικρά ορεινά χωριά της Φθιώτιδας έχουν βρει τα "σημάδια" των χρυσοθήρων στα θεμέλια και τις αυλές.

Στη συντήρηση του "μύθου" για τα χωμένα κιβώτια με λίρες συμβάλλουν και οι φήμες για ανθρώπους που βρήκαν και "φτιάχτηκαν" οικονομικά. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις οι επίδοξοι χρυσοθήρες ανακαλύπτουν ότι ο θησαυρός που "χτυπούσε" το μηχάνημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από κάποιο παλιό σίδερο ή κάποιο κιβώτιο με σκουριασμένες σφαίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τιτανικός του "έκρυβε" μία μεγάλη και συγκινητική ιστορία


Έκανε έρευνα για τον Τιτανικό και τον βιολιστή παππού του που χάθηκε στο τραγικό ναυάγιο κι ανακάλυψε πως είχε… και δεύτερη οικογένεια στη Τζαμάικα.




Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βρετανός συγγραφέας, Τζοκ Χιουμ, ξεκίνησε μία έρευνα για τον Τιτανικό προκειμένου να μάθει περισσότερα για τον βιολιστή παππού του που χάθηκε στο τραγικό ναυάγιο.



Οι τελευταίοι επιζώντες είχαν εγκαταλείψει τον Τιτανικό με τις σωσίβιες λέμβους μια ώρα νωρίτερα. Στο κατάστρωμα που έγερνε καθώς το νερό έφτανε στα πόδια τους, οκτώ μουσικοί έπαιζαν έναν θρησκευτικό ύμνο για να καθησυχάσουν τους 1.500 εναπομείναντες επιβάτες που θα συνόδευαν σε λίγο στα παγωμένα βάθη του Ατλαντικού.

Ένας από αυτούς τους μουσικούς ήταν και ο Τζοκ Χιουμ, παππούς του συνονόματου συγγραφέα και τη μοιραία νύχτα του ναυαγίου ήταν μόλις 21 ετών. Παίζοντας τις τελευταίες νότες στο βιολί του, ήδη γνώριζε ότι δεν θα ξανάβλεπε την αγαπημένη του Μέρι Κοστίν που ήταν έγκυος στο παιδί του και περίμενε να γυρίσει για να παντρευτούν μετά το ταξίδι.


 

Ο συγγραφέας Τζοκ Χιουμ ανέκαθεν είχε γοητευτεί από την ιστορία του νεαρού παππού του, ο οποίος έπαιζε σε επιβατικά πλοία από τότε που ήταν 15. Ωστόσο, ψάχνοντας λίγο περισσότερο την ιστορία του ανακάλυψε πτυχές της ζωής του παππού του, που ίσως ούτε η γιαγιά του δε γνώριζε.

Νωρίτερα φέτος, ο συγγραφέας έμαθε ότι ένας συλλέκτης αναμνηστικών του Τιτανικού είχε αποκτήσει λίγες σελίδες από κάποια παλιά βιβλία. Σε αυτά αναγράφονταν τα ονόματα όσων είχαν λάβει αποζημιώσεις από το ταμείο μετά το ναυάγιο του Τιτανικού.



Περίεργος να δει αν τα αρχεία αυτά είχαν το όνομα της γιαγιάς του, ο Τζοκ Χιούμ, έψαξε να βρει το συλλέκτη. Πράγματι υπήρχε μία καταχώρηση για τη γιαγιά του: Η ανύπαντρη Μέρι Κοστίν λάμβανε ένα ποσό το μήνα για το ορφανό βρέφος της. Ωστόσο στα χαρτιά ανακάλυψε και κάτι πολύ παράξενο. Τα αρχεία περιείχαν και μια αναφορά μηνιαίας αποζημίωσης σε μια γυναίκα που ονομαζόταν Έθελ ΜακΝτοναλντ και κάθε μήνα λάμβανε το ίδιο ακριβώς ποσό με τη γιαγιά του, αλλά από την Colonial Bank, στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Επιπλέον ο αριθμός πρωτοκόλλου της υπόθεσης της ήταν 689, ίδιο με εκείνο της υπόθεσης της γιαγιάς του.



Αμέσως ο Τζοκ Χιουμ κατάλαβε τι σήμαινε αυτό. Ο παππούς του, που ο Τζοκ γνώριζε ότι είχε επισκεφθεί την Καραϊβική, ήταν επίσης πατέρας ενός παιδιού με κάποια Έθελ στην Τζαμάικα. Άρα το παιδί αυτό ήταν μισός αδελφός της μητέρας του, και μεγαλώνοντας έκανε δικούς του απογόνους, που θα ήταν ξαδέλφια του Τζοκ.

Έτσι ο Τζοκ ξεκίνησε να εντοπίσει τους χαμένους του συγγενείς. Για το λόγο αυτό ζήτησε τη βοήθεια ενός γενεαλόγου, ονόματι Ντόναλντ Λίντο στην Τζαμάικα και του είπε τα λίγα στοιχεία που ήξερε: ότι πριν τον Τιτανικό, ο παππούς του είχε περάσει τρεις μήνες στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, παίζοντας στην ορχήστρα του Constant Spring Hotel.

Είχε φτάσει εκεί την ημέρα των Χριστουγέννων του 1910 και έφυγε τον επόμενο Απρίλιο, οπότε ο συγγραφέας μπορούσε να δώσει στον Ντόναλντ ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα για τη γέννηση του παιδιού της Έθελ Μακ Ντόναλντ.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο Λίντο επικοινώνησε με τον συγγραφέα και του έστειλε μέσω email ένα αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης για ένα παιδί ονόματι Κιθ Νέβιλ Μακ Ντόναλντ, που γεννήθηκε από την Έθελ στις 2 Νοεμβρίου, 1911. Το επάγγελμα της μητέρας ήταν μπαργούμαν, και το όνομα του πατέρα ήταν κενό. «Αντιλαμβάνεστε, ότι η Έθελ είναι μάλλον έγχρωμη. Καμία λευκή γυναίκα δεν εργαζόταν ως μπαργούμαν στην Τζαμάικα του 1911» πρόσθεσε ο Λίντο στο mail.

Δύο μέρες αργότερα ο συγγραφέας πέταξε για το Κίνγκστον και το μυαλό του ήταν γεμάτο με ερωτήσεις. Άραγε ο παππούς του είχε αναλάβει την ευθύνη για το παράνομο παιδί που απέκτησε στην Τζαμάικα; Λογικά αυτό θα συνέβη, διαφορετικά το Ταμείο Αρωγής του Τιτανικού δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει εγκρίνει τις αποζημιώσεις της. Επίσης άραγε η γιαγιά του γνώριζε για το νόθο Τζαμαϊκανό γιο του Τζοκ που γεννήθηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν από την κόρη της; Ίσως αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το βλέμμα αποδοκιμασίας στο πρόσωπο της γιαγιάς του στη μοναδική σωζόμενη φωτογραφία.

Ο συγγραφέας έφτασε τελικά στην Τζαμάικα, όπου συναντήθηκε και από κοντά με τον γενεαλόγο Ντόναλντ Λίντο, ο οποίος ήταν ένας εύθυμος 82χρονος και μαζί ξεκίνησαν εκ νέου την αναζήτηση στη Τζαμάικα.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση: Το σπίτι της Έθελ είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 1969. Η κοινωνία του Αγίου Βικεντίου ντε Πολ, μια χριστιανική οργάνωση που αναφέρεται στο βιβλίο ως ενδιάμεσος για τις πληρωμές και κάποτε βοηθούσε ανύπαντρες γυναίκες, ήταν πλέον οίκος ευγηρίας.

Μετά από δέκα ημέρες παραδέχτηκαν την ήττα τους. Φαίνεται ότι η Έθελ και ο Κιθ είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αλλά πριν από την επιστροφή στο σπίτι, ο Τζοκ αποφάσισε να επισκεφθούν το κτίριο που κάποτε ήταν το Constant Spring Hotel, όπου δούλευε ο παππούς του και η Έθελ.

Το 1910, το ξενοδοχείο ήταν στο απόγειο της δημοτικότητας του. Μέσα σε 130 στρέμματα, είχε έναν Γάλλο σεφ, μια αίθουσα συναυλιών και «την καλύτερη μουσική ψυχαγωγία στην Καραϊβική».

Με το πέρασμα των χρόνων όμως η φήμη του ξεθώριασε και τελικά, οι Φραγκισκανοί μοναχοί το μετέτρεψαν σε θρησκευτικό γυμνάσιο θηλέων. Μπορεί οι τελευταίοι επισκέπτες του ξενοδοχείου να έφυγαν πριν από 70 χρόνια, ωστόσο το κτίριο διατηρούσε ακόμα την αίγλη της αποικιακής περιόδου του.



Ο Τζοκ επισκέφθηκε το σχολείο και ζήτησε να δει την τραπεζαρία, όπου άλλοτε η ορχήστρα έπαιζε κάθε βράδυ. Φανταζόταν τον Τζοκ με το βιολί κάτω από το πηγούνι του και την Έθελ με ένα δίσκο με ποτά, να τον κοιτάζει από την άλλη πλευρά της σάλας.

Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες του Τζοκ τον έδειχνε ως όμορφο άνδρα με γκέτες στο στυλ του Μπάγκσι Μαλόν και ένα λευκό γιλέκο. Αργότερα, όπως περπατούσε μέσα στους εξωτικούς κήπους με την αδελφή Κλάρε, κατάλαβε ότι η φωτογραφία είχε τραβηχτεί σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Καθώς φτάσανε στο τέλος της ξενάγησης στο σχολείο, το μουσικό θέμα της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής» ακούστηκε από την ορχήστρα του σχολείου, που έκανε πρόβες για μια συναυλία. Με μεγάλη του χαρά, ο συγγραφέας προσκλήθηκε στις πρόβες και γνώρισε τις μαθήτριες.

Τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο:

«Είπα στα κορίτσια πώς ο παππούς μου ονομαζόταν Τζοκ Χιούμ και ότι το ταλέντο του στο βιολί τον είχε φέρει εδώ. Καθώς ετοιμαζόμουν να πάω σπίτι, μία όμορφη έφηβη με πλησίασε. “Τι παράξενη σύμπτωση. Το όνομά μου είναι επίσης Χιούμ. Γκάμπι Χιούμ. Ο πατέρας μου συχνά μιλούσε για τη σύνδεση της οικογένειάς μας με τον Τιτανικό. Και ακόμα πιο περίεργα, τα μάτια σας μοιάζουν με του πατέρα μου” είπε. Ένιωσα τις τρίχες στο πίσω μέρος του λαιμού μου να σηκώνονται. “Ποιο είναι το χριστιανικό όνομα του πατέρα σου;” τη ρώτησα. “Νέβιλ” μου απάντησε. “Αλλά πέθανε όταν ήμουν οκτώ”. Φανερά σοκαρισμένος τη ρώτησα και το όνομα του παππού της για να πάρω την απάντηση: “Νομίζω ότι ήταν Κιθ. Ναι, Κιθ Νέβιλ Χιούμ” Ο Ντόναλντ κι εγώ κοιταχτήκαμε. Πώς μπορέσαμε να παραβλέψουμε την πιθανότητα ο Κιθ Μακ Ντόναλντ να άλλαξε το όνομά του σε Κιθ Χιούμ, προς τιμήν του νεκρού πατέρα του;».



Την επόμενη μέρα ο Τζοκ Χιούμ συνάντησε τη μητέρα της Γκάμπι, Τάνια. Αποφάσισε να μην αποκαλύψει όσα ήξερε τουλάχιστον όχι μέχρι να ακούσει την δική της πλευρά της ιστορίας και να κάνει κάποια περισσότερη έρευνα.

Η Τάνια ήταν επιτυχημένη επιχειρηματίας. Συνάντησε τον πατέρα της Γκάμπι, Νέβιλ Χιούμ το 1988 - «μια καταστροφική χρονιά για την Τζαμάικα, όταν ο τυφώνας Gilbert είχε σαρώσει το νησί» όπως είπε η ίδια.

Στο πρώτο ραντεβού τους, ο Νέβιλ αστειεύτηκε ότι οι καταστροφές δεν ήταν τίποτα νέο στην οικογένειά του: ο παππούς του ήταν μουσικός στον Τιτανικό.

Ποιος του το είχε πει αυτό, ρώτησε ο συγγραφέας την Τάνια: «Ο πατέρας του, ο Κιθ. Πέθανε τον Οκτώβριο του 1970, χρόνια πριν γνωρίσω τον Νέβιλ. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ διέσχιζε το δρόμο στο Κίνγκστον. Ήταν 59 ετών» του απάντησε.

Ο συγγραφέας ανατρίχιασε. Η ημερομηνία και η ηλικία θανάτου έδειχναν ότι ο Κιθ Νέβιλ Χιουμ γεννήθηκε το 1911, όπως υπολόγιζε. Επιπλέον, η Τάνια του είπε ότι και ο Νέβιλ και ο Κιθ έπαιζαν τρομπέτα και πώς όλοι στην οικογένεια είχαν το «μικρόβιο» της μουσικής.

Αμέσως ο συγγραφέας πήγε στο Μητρώο και επιβεβαίωσε ότι όντως ο Κιθ Νέβιλ Χιούμ ήταν το χαμένο παιδί του παππού του. Έτσι αποφάσισε να πει όλη την αλήθεια στην Τάνια και τα παιδιά της.



«Όλοι τους έλαμψαν από υπερηφάνεια όταν τους είπα για την οικογενειακή μας σύνδεση. Ο πατέρας τους, όπως είπαν, τους έλεγε συχνά (λανθασμένα) ότι ο παππούς του ήταν “ο αρχιμουσικός” του Τιτανικού και διεύθυνε την ορχήστρα με το βιολί του. Πλέον, η οικογένεια μου αυξήθηκε κατά τρεις χαριτωμένους και πανέξυπνους έφηβους από τη Τζαμάικα. Όταν τους ρώτησα “αφού ο ετεροθαλής αδελφός της μητέρας μου ήταν παππούς σας, εγώ τι σας είμαι;” Όλα μαζί φώναξαν “είσαι ο θείος μας” και με έκαναν αγκαλιά. Όσο για τα δικά μου παιδιά, πίσω στη Βρετανία, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για οικογενειακές διακοπές στην Τζαμάικα ώστε να γνωριστούν με τα νέα ξαδέλφια τους».
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέλαβαν μουσουλμάνο μαθητή διότι είχε… ψηφιακό ρολόι - Πρόσκληση Ομπάμα στον 14χρονο


Το πέρασαν για εκρηκτικό μηχανισμό!

Ένας μουσουλμάνος μαθητής ηλικίας 14 ετών συνελήφθη στις νότιες ΗΠΑ αφού έφερε μαζί του στο σχολείο ένα ψηφιακό ρολόι το οποίο είχε κατασκευάσει ο ίδιος και, σύμφωνα με την αστυνομία, έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Η υπόθεση προκάλεσε σήμερα σάλο στο Διαδίκτυο και οι αστυνομικοί από το Τέξας (νότια) που εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται ότι επέδειξαν υπέρμετρο ζήλο που οφείλεται στα ισλαμοφοβικά τους αισθήματα.

Ο Άχμέντ Μοχάμεντ, μαθητής στην τρίτη γυμνασίου, είχε φέρει τη Δευτέρα μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, την οποία ήθελε να δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.

Η συσκευή άρχισε να χτυπάει κατά τη διάρκεια ενός άλλου μαθήματος, ένας καθηγητής αγγλικών την κατάσχεσε, προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου για τον μαθητή, που είναι γνωστός στο σχολείο του ως ο μικρός «εφευρέτης».

«Ο διευθυντής και οι αστυνομικοί με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο όπου 5 αστυνομικοί με ανέκριναν, μου έκαναν σωματικό έλεγχο, κατάσχεσαν τον υπολογιστή μου και την εφεύρεσή μου» περιέγραψε ο έφηβος στην εφημερίδα Dallas Morning News.

«Κατόπιν με οδήγησαν σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων, όπου μου έκαναν σωματικό έλεγχο, μου πήραν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και τράβηξαν φωτογραφίες μου» συνέχισε ο 14χρονος, που παραχώρησε συνέντευξη στο δωμάτιό του, όπου το γραφείο είναι καλυμμένο με ηλεκτρικά καλώδια.

Ο επίδοξος εφευρέτης, που διαμένει στο Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, επισήμανε επιπλέον ότι του απαγόρευσαν να τηλεφωνήσει στους γονείς του κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Όταν τελικά τον άφησαν ελεύθερο, πήρε αποβολή τριών ημερών από το σχολείο του.

«Αυτή η σύλληψη αποτελεί μια ανησυχητική ένδειξη» αντέδρασε ο Άλια Σάλεμ, ένα στέλεχος στο Τέξας του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Σύμφωνα με το CAIR, αυτό το περιστατικό δεν θα εκτυλισσόταν εάν ο έφηβος δεν είχε το όνομα Άχμεντ Μοχάμεντ.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν σήμερα, καταγγέλλοντας την, ισλαμοφοβική σύμφωνα με τους ίδιους, συμπεριφορά της αστυνομίας του Τέξας.

«Ω Θεέ μου! Κάποιος τοποθέτησε μια τεράστια βόμβα σε αυτόν τον πύργο!» ειρωνεύτηκε ένας χρήστης που ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μία φωτογραφία του Μπιγκ Μπεν, του διάσημου πύργου με το ρολόι του παλατιού του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Σε μια επιστολή που απεστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής του λυκείου Μακάρθουρ στο Ίρβινγκ, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε πάντα όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου το σχολείο μας ναι είναι όσο το δυνατόν ασφαλές» έγραψε ο Ντάνιελ Κάμινγκς.

-----------------

Έλαβε μήνυμα και από τον «μοϊκανό» της NASA, Μπόμπακ Φερντόουσι.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού λένε κι όπως αποδεικνύεται το ρητό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του 14 χρονου Αχμέντ Μοχάμεντ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι είναι ισλαμιστής τρομοκράτης που κατασκευάζει βόμβες και αποδείχτηκε πως το μόνο που είχε κατασκευάσει ήταν ένα ρολόι. Μέσα σε λίγες ώρες όμως από το ατυχές περιστατικό ο 14χρονος δέχθηκε πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και από τον «μοϊκανό» της NASA, Μπόμπακ Φερντόουσι, για επαγγελματική συνεργασία.

Ένας έφηβος που συνελήφθη στο σχολείο του στη περιοχή του Ντάλας αυτή την εβδομάδα γιατί έφερε μαζί του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που οι αρχές του σχολείου θεώρησαν αυτοσχέδια βόμβα, κέρδισε μια προσωπική πρόσκληση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα χθες να συμμετάσχει σε μια βραδιά αστρονομίας στο Λευκό Οίκο.

Ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου, που φορούσε μια μπλούζα της NASA, απομακρύνθηκε από το σχολείο MacArthur με χειροπέδες τη Δευτέρα γιατί έφτιαξε κάτι με σκοπό να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές και δασκάλους τους. Η αστυνομία τον προσήγαγε στο τμήμα, πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον φωτογράφησε. Αφέθηκε ελεύθερος όταν ήρθαν οι γονείς του να τον πάρουν. Μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού το Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων ανέφερε πως η περίπτωσή του αποτελεί παράδειγμα θρησκευτικής προκατάληψης.

Χθες έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο.

«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ομπάμα. Το γραφείο του προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην «μηνιαία βραδιά αστρονομίας» με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα».

ImageHandler

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια. «Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να χτίσει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Άχμεντ» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο.

Το επεισόδιο εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση δημοφιλών θεμάτων της μέρας στο Twitter, με το ξεκίνημα της καμπάνιας του κοινωνικού δικτύου με όνομα #IStandWithAhmed (Υποστηρίζω τον Άχμεντ), με 600.000 άτομα να το παρακολουθούν, πολλά από αυτά ασκώντας κριτική στο τοπικό σχολικό σύστημα και την αστυνομία.

Ο ίδιος ο 14χρονος δήλωσε πως «το χόμπυ του είναι να εφευρίσκω πράγματα», στην εφημερίδα Dallas Morning News σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι του αρέσει η ρομποτική και θα ήθελε να συνεχίσει στο λύκειο, γι' αυτό και έδειξε το ρολόι - που είχε ψηφιακή οθόνη και πίνακα κυκλώματος - στη δασκάλα του, η οποία τον κατήγγειλε στις αρχές.

Όσο για το περιστατικό περιέγραψε: «Με πήγαν σ΄ένα δωμάτιο με πέντε αστυνομικούς».

Εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας Έρβινγκ ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν μπορούσαν να συζητήσουν το θέμα γιατί ήθελαν να προστατέψουν την ιδιωτικότητα του μαθητή. Η αστυνομία από πλευράς της ανέφερε ότι δεν έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ότι θεωρεί πως η υπόθεση έχει λήξει, ενώ εξήγησε ότι επειδή η συσκευή ήταν σε βαλιτσάκι μπορούσε κανείς εύκολα να θεωρήσει πως είναι βόμβα. Τέλος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζέιμς Μακ Λέλαν προσέθεσε ότι η θρησκεία του Μοχάμεντ δεν είχε τίποτα να κάνει με την αντίδραση των αστυνομικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπεται για όσους φοιτητές Αρχιτεκτονικής δεν πήραν μετεγγραφή


Ποιες είναι οι επιλογές που έχουν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγγραφής των επιτυχόντων σε θέση εισαγωγής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 στις Σχολές ή τα Τμήματα Αρχιτεκτονικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 1 έως 6 του άρθρου 22 του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α΄), οι Σχολές ή τα Τμήματα Αρχιτεκτονικής, αποστέλλουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τον οριστικό κατάλογο των φοιτητών, στους οποίους χορηγήθηκε μετεγγραφή.

Όσοι εκ των αιτούμενων φοιτητών δεν μετεγγραφούν, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας, στην οποία δηλώνουν εάν επιθυμούν:

α) Να μετεγγραφούν σε άλλη Σχολή ή Τμήμα στον τόπο, που επιθυμούν, μεταξύ αυτών που έχουν δηλωθεί στο μηχανογραφικό δελτίου υποψηφίου κατά το σχολικό έτος 2013−2014, και στην οποία οι υποψήφιοι είχαν δυνατότητα εισαγωγής με βάση τα μόρια, που συγκέντρωσαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013−2014.

β) Να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα και κατ’ εξαίρεση των σχετικών διατάξεων, η στέγαση και η σίτισή τους στις φοιτητικές εστίες και στις υποδομές σίτισης, που διαθέτουν τα Τμήματα ή οι Σχολές επιτυχίας τους.

Μετά την παραλαβή των αιτήσεων το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αποστέλλει πίνακα με τους προς μετεγγραφή φοιτητές στα αρμόδια Ιδρύματα, καθώς και αντίστοιχο πίνακα με τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους σίτισης και στέγασης στους αρμόδιους φορείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων


Έγινε αποδεκτή η με αριθμό 266/2014 ομόφωνη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

Ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους έγινε αποδεκτή η με αριθμό 266/2014 ομόφωνη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία αφορά σε ζητήματα εφαρμογής διατάξεων του ν. 682/197 «Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων», ο οποίος αποτελεί νομοθέτημα που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 16 παρ. 8 του Συντάγματος.

Ειδικότερα η Γνωμοδότηση αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 29 του ν.682/1977 στο οποίο ρυθμίζεται η πρόσληψη του διδακτικού προσωπικού των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και προβλέπεται ρητώς ότι αυτή συντελείται με την έκδοση της σχετικής διοικητικής πράξης (διοριστήριο έγγραφο από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης).

Η Γνωμοδότηση αναφέρεται επίσης σε ζητήματα διάρκειας των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού αυτού και στην κατάργηση με την παράγραφο Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014, των άρθρων 30 και 33 του ν. 682/1977 και της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 1351/1983. Ειδικότερα, όπως έγινε ομόφωνα δεκτό , στις συναφείς ρυθμίσεις του άρθρου 1 του ν. 4046/2012, της υποπαραγράφου ΙΑ.12 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και της ΠΥΣ 6/2012, προβλέπεται ότι αυτές έχουν ως στόχο την αφαίρεση όρων «μονιμότητας» υπό την έννοια της «μεταμόρφωσης» συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες ορίζονται ως έχουσες λήξη κατά το όριο ηλικίας ή την σύνταξη , σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κατά συνέπεια, οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα εμπόδιζαν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών η διάρκεια των οποίων δεν συγκεντρώνει τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά και η οποία δεν μπορεί να υπολείπεται του σχολικού έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών τους


Προειδοποιούν ότι θα διευρυνθούν περαιτέρω τα κενά τους.

Με αριθμητικά στοιχεία ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών τονίζει το πρόβλημα των ελλείψεων των νηπιαγωγών, ζητώντας με επιστολή του προς την υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Στο κείμενο του ΣΑΝ γίνεται λόγος για 1.899 υπάρχοντα κενά τα οποία θα διευρυνθούν περαιτέρω λόγω των πάσης φύσεως αδειών που δίνονται τον Σεπτέμβριο (αναρρωτικές, γονικές, μητρότητας, επαπειλούμενες κυήσεις, άνευ αποδοχών).

Ιδιαίτερα τονίζεται το γεγονός ότι η λειτουργία των Τμημάτων Νηπιαγωγείων εξαρτάται, και μόνο, από την τοποθέτηση Νηπιαγωγών και δεν μπορεί να λειτουργήσει οποιοδήποτε τμήμα νηπιαγωγείου (είτε είναι κλασικό είτε είναι ολοήμερο) αν απουσιάζει η/ο Νηπιαγωγός.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμη κα Κιάου,

Εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών σας εφιστούμε την προσοχή στις δομές Προσχολικής Αγωγής και πιο συγκεκριμένα στα οργανικά και λειτουργικά κενά των Νηπιαγωγείων τα οποία ανέρχονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Υ. του ΥΠΟΠΑΙΘ, σε δομές Γενικής και Ειδικής Αγωγής, σε 1899 ήτοι 1660 (Γενικής) + 239 (Ειδικής).

Τα κενά αυτά είναι επίσημα και προέκυψαν μετά την Α' Φάση αποσπάσεων που έγινε στις 28/08/2015, δεν περιλαμβάνουν όμως πάσης φύσεως άδειας που δίνονται τον Σεπτέμβριο (αναρρωτικές, γονικές, μητρότητας, επαπειλούμενες κυήσεις, άνευ αποδοχών,...).

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό τα 1899 κενά θα εκτιναχτούν. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε περιοχές όπου τα κενά είναι υπερμεγέθη. Στην Αιτωλοακαρνανία 131 κενά, στην Ανατολικά Αττική 83 κενά, στο Ηράκλειο 202 κενά, στις Κυκλάδες 89 κενά, στην Κέρκυρα 78 κενά, στο Λασίθι 72 κενά, στον Πειραιά 54 κενά, στο Ρέθυμνο 53 κενά και στα Χανιά 53 κενά.

Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πρωτοφανές και επειδή, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η λειτουργία των Τμημάτων Νηπιαγωγείων εξαρτάται, και μόνο, από την τοποθέτηση Νηπιαγωγών και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει οποιοδήποτε τμήμα νηπιαγωγείου (είτε είναι κλασικό είτε είναι ολοήμερο) αν απουσιάζει η/ο Νηπιαγωγός.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση κάλυψη αυτών των κενών, τόσο για την στελέχωση των ολοήμερων τμημάτων όσο και για την στελέχωση των κλασικών τμημάτων. Παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Μετά τιμής

Για το Σ.Α.Ν

Μαρία Σπανού


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις μετεγγραφών στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


Διαδικασία υποβολής αίτησης.

Οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Τ.Ε.Ι., εφόσον είναι φοιτητές Τ.Ε.Ι., που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.

Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο Α.Ε.Ι. της πόλης όπου υπηρετούν.

Τα παραπάνω ορίζονται σε απόφαση την οποία υπέγραψε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας ενώ μεταξύ των άλλων καθορίζεται και η διαδικασία υποβολής αίτησης μεταφοράς θέσης φοίτησης.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για τη μεταφορά της θέσης φοίτησης από την 15η Σεπτεμβρίου έως και την 15η Οκτωβρίου εκάστου έτους, στη Σχολή ή στο Τμήμα του ΑΕΙ υποδοχής. Η αίτησή τους θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό σπουδών ή βεβαίωση εγγραφής στο Τμήμα επιτυχίας ή φοίτησής τους, και από πρόσφατο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, στο οποίο θα αναγράφεται η πόλη, όπου υπηρετούν ή πρόσφατη βεβαίωση από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο. Αφού διαπιστωθεί η ύπαρξη αντιστοιχίας σύμφωνα με τις με αρ. 139804/B1/4−9−2014 (ΦΕΚ 2492 Β΄) και 140277/ Ε5/5−9−2014 (ΦΕΚ 2435 Β΄) υπουργικές αποφάσεις και η συνδρομή των προαναφερόμενων προϋποθέσεων, η Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος υποδοχής ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για τη μεταφορά της θέσης φοίτησής του, και προβαίνει στην εγγραφή του, εφόσον αποσταλεί υπηρεσιακά ο φάκελος του με τη βεβαίωση διαγραφής από το Τμήμα προέλευσης κατόπιν σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου.

Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (Α΄ 24).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυο εκατομμύρια Ινδοί απάντησαν σε αγγελία για θέση γραφείου


Θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για τις συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Οι αρχές της πιο πολυπληθέστερης πολιτείας της Ινδίας, Uttar Pradesh, λένε ότι έχουν κατακλυσθεί από την παραλαβή 2,3 εκατομμυρίων αιτήσεων για 368 θέσεις υπαλλήλων σε κυβερνητικά γραφεία. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι να έχουν απολυτήριο δημοτικού και να γνωρίζουν να οδηγούν ποδήλατο.

Αλλά για τη θέση, έκαναν αίτηση και δεκάδες χιλιάδες άλλοι με πτυχία και διδακτορικά, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν εκατομμύρια αιτήσεις. Το γεγονός έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους κυβερνητικούς υπαλλήλους, οι οποί θα χρειαστούν χρόνια για να πάρουν συνεντεύξεις από τους υποψήφιους.

«Η όλη διαδικασία, ίσως πάρει μέχρι και τέσσερα χρόνια ακόμα και αν 10 υπάλληλοι, παίρνουν συνεντεύξεις από 200 υποψήφιους την ημέρα», λέει ο ανώτερος υπάλληλος, Prabhat Mittal στο BBC. Εκείνοι που τελικά θα προσληφθούν, θα έχουν μηνιαίο μισθό περίπου 240 δολάρια.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην παραπάνω πολιτεία των 215 εκατομμυρίων, είναι ότι σε αυτή ζουν 13,2 εκατ. άνεργοι νέοι.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ειδικότητες με τις περισσότερες αιτήσεις αναπληρωτών


Φιλόλογοι 1 στους 5 αναπληρωτές.

Ξεπέρασαν τις 92.000 οι φετινές αιτήσεις των αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης σε Α/θμια και Β/θμια σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσαμε. Ο μεγαλύτερος όγκος των αιτήσεων αφορούσε και φέτος τους φιλολόγους που ακολουθήθηκαν από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς.

Οι φιλόλογοι αύξησαν φέτος τις αιτήσεις τους κατά 2.163, οι δάσκαλοι κατά 1.670 και οι νηπιαγωγοί κατά 767. Φέτος οι αιτήσεις ήταν περισσότερες κατά 13.000 περίπου ενώ σημειώνουμε ότι επέστρεψαν στους πίνακες και ειδικότητες που είχαν καταργηθεί, γεγονός που συντέλεσε ως ένα βαθμό και στη σημαντική αύξηση των αιτήσεων.

Στις δέκα ειδικότητες με τις περισσότερες αιτήσεις καταγράφεται σχεδόν το 75% του συνολικού αριθμού των αναπληρωτών



Εκτός από τις ειδικότητες με χιλιάδες αιτήσεις υπάρχουν και ειδικότητες όπου ο αριθμός των αιτήσεων ήταν μονοψήφιος. Πρόκειται κυρίως για ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ τα αιτήματα κατ’ εξαίρεση πρόσληψης 1.800 δημοσίων υπαλλήλων


Τι ζητούν δήμοι και υπουργεία από το ανώτατο δικαστήριο.

Νέα αιτήματα για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη περίπου 1.800 ατόμων κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα:

- Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την πρόσληψη για 8 μήνες 1.549 πτυχιούχων φυσικής αγωγής για την στελέχωση των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ προς υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για όλους έτους 2015-2016».

- Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί την πρόσληψη 128 υπαλλήλων με 8μήνη σύμβαση για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης καθώς και την πρόσληψη 8 διοικητικών υπαλλήλων με 8μήνη και πάλι σύμβαση εργασίας.

- Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ζητεί την πρόσληψη 34 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με 9μήνη σύμβαση για τις 6 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» ανά την Ελλάδα (Ιωάννινα, Λάρισα, Νεμέα, Καλαμάτα, Κρήτη και Συγγρού).

- Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας ζητεί την πρόσληψη 64 ωρομισθίων εκπαιδευτικών (καλλιτεχνικό προσωπικό) για την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και για το δημοτικό ωδείο του ίδιου Δήμου.

- Ο Δήμος Βάρης - Βούλας ζητεί για τον Οργανισμό Αθλητισμού - Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής την πρόσληψη 4 βρεφοκόμων, βοηθών βρεφοκόμων, παιδοκόμων, μαγείρων, καθώς και την πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού.

- Ο Δήμος Πρέβεζας ζητεί την πρόσληψη 7 καθηγητών μουσικών για το ωδείο Πρεβέζης, καθώς και την πρόσληψη ενός διευθυντή για το ίδιο ωδείο.

- Ο Δήμος Σερρών ζητεί την ανανέωση της συμβάσεως ενός υπαλλήλου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του κλάδου οικονομικού – διοικητικού προκειμένου να απασχοληθεί για τις ανάγκες του προγράμματος προώθηση του μαζικού αθλητισμού στην διασυνοριακή περιοχή στο Δήμο Petrich (Βουλγαρία) και στo Δήμο Σερρών «Sports for all» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2913».

- Ο Δήμος Τήνου ζητεί την πρόσληψη μιας βοηθού βρεφοκόμου.

- Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού του συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του εν λόγω Δήμου.

Τέλος, ο Δήμος Πολυγύρου υπέβαλε ερώτημα στο ΣτΕ εάν λόγω της αναστολής των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, μπορεί να προχωρήσει ή όχι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μουσικών οι οποίοι θα επανδρώσουν το δημοτικό ωδείο Πολυγύρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήση πινάκων αναπληρωτών για προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ


Αφορά ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χρήση των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων του ΥΠΟΠΑΙΘ και των πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2015-2016 για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο των ακόλουθων Πράξεων

1.«Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΑΠ1» (MIS 520570), «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΑΠ2» (MIS 485624), «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΑΠ3» (MIS 485625),

2.«Ολοήμερο Νηπιαγωγείο – ΑΠ1» (MIS 520585),

3.«Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία – ΑΠ1» (MIS 520592),

4.«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1» (MIS 520707), «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ2» (MIS 485613), «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ3» (MIS 485614),

5.«Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1» (MIS 520705),

6."Πρόγραμμα Μέτρων Εξατομικευμένης Υποστήριξης Μαθητών με Αναπηρίες ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - ΑΠ1" (MIS 520704), «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού - ΑΠ3» (MIS 453706),

7.«Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία – Τάξεις Υποδοχής- ΑΠ1» (MIS 520706), «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία – ΑΠ2» (MIS 491764), «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία – ΑΠ3» (MIS 491765) στο ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», καθώς

8. και στο πλαίσιο των Πράξεων «ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΑΠ6, 8 & 9» (MIS 5000042),

9.«ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΠ6, 8 & 9» (MIS 5000041),

10.«Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ6, 8 & 9» (MIS 5000043),

11.«Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ6» (MIS 5000044) στο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκε ένας τόνος φρούτων


Δεν έφεραν την απαραίτητη σήμανση.

Στη δέσμευση φρούτων συνολικού βάρους 1.656 κιλών προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Ειδικότερα οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 70 χαρτοκιβώτια με ακτινίδια συνολικού βάρους 820 κιλών και 71 πλαστικά κιβώτια μιας χρήσης με δαμάσκηνα συνολικού βάρους 836 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί των μέσων συσκευασίας. Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγραφή στοιχείων για την πρόσληψη αναπληρωτών


Μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Λόγω σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εισαγωγή και επικαιροποίηση στο σύστημα Myschool σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1) Ο/η Διευθυντής/ντρια κάθε σχολικής μονάδας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν. 3848/2010 έχει την ευθύνη της καταγραφής και εισαγωγής των στοιχείων που αφορούν τη μονάδα ευθύνης τους στο σύστημα καταγραφής MySchool, καθώς και την επικαιροποίησή τους.

2) Οι Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και την οριστικοποίηση των ανωτέρω στοιχείων.

3) Οι Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης βάσει του άρθρου 7 παρ. 5 του Ν. 3848/2010 ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, προσδιορίζουν τις κενές θέσεις και τις λειτουργικές ανάγκες αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010.

Κατόπιν τούτων και επειδή για την πλήρωση των κενών η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων MySchool παρακαλούμε μέχρι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 να γίνει καταγραφή στο σύστημα όλων των στοιχείων κάθε σχολείου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης που στάλθηκε προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας των τεσσάρων νομών του νησιού.

Σημειώνουμε ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει γνωστό πως για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των παραπάνω Περιφερειακών Διευθυντών, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήθος παραβάσεων σε σχολικά λεωφορεία


Συνελήφθη οδηγός που δεν διέθετε άδεια οδήγησης.

Ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου. Για τις ανάγκες των ελέγχων διατέθηκαν 337 τροχονόμοι σε σχολικά συγκροτήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής, ελέγχθηκαν 1.758 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 238 παραβάσεις.

Ειδικότερα: 13 για φθαρμένα ελαστικά, 48 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 2 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 98 για παραβίασης της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 3 για στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και74 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, χθες συνελήφθη ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, διότι στερούνταν της απαιτούμενης αδείας οδηγήσεως και ο οποίος με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης, το όχημα ακινητοποιήθηκε προκειμένου να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ΚΤΕΟ για τη διενέργεια έκτακτου τεχνικού ελέγχου, καθόσον διαπιστώθηκαν τεχνικές ελλείψεις που σχετίζονται με την ασφαλή κυκλοφορία του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...