Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Παναιτωλικός ανάβει τη φλόγα...


Η 11η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Αγρίνιο.

Την αφή της φλόγας της 11ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών θα φιλοξενήσει ο Παναιτωλικός στο γήπεδό του, στο ημίχρονο του ματς κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι Αγρινιώτες θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στο έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, σκοπεύοντας στο να διαδοθεί σε όλη την πόλη το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου του Αγρινίου:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης του έργου που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο διάφοροι φορείς, θα φιλοξενήσει στο γήπεδο Παναιτωλικού την αφή της φλόγας της 11ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Συγκεκριμένα, στο ημίχρονου του αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιηθεί η αφή της φλόγας, σε μια λιτή και σύντομη τελετή σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Επιθυμούμε αυτή η συμβολική πράξη να δυναμώσει το μήνυμα που στέλνει σε όλη τη χώρα η Λαμπαδηδρομία. Η φλόγα που θ’ ανάψει στο γήπεδο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και θα ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης μας, να θυμίσει σε όλους την υποχρέωσή μας απέναντι στον συνάνθρωπο, τον φίλο, τον συγγενή, τον ίδιο μας τον εαυτό.

Θέλουμε να προβάλλουμε το έργο του Συλλόγου και να καλέσουμε τον κάθε φίλαθλο της ομάδας μας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια που καταβάλλει. Με τη δική του συμμετοχή!
Γιατί,
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται...
Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται...
Μόνο ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ... »
Ο Παναιτωλικός ανάβει τη φλόγα...


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε χρόνια για ασέλγεια ανήλικου αγοριού


31χρονος είχε οδηγήσει σε ξενοδοχείο της Πάτρας ανήλικο Ρομά.

Σε 5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας έναν 31χρονο από την περιοχή της Πάτρας, για ασέλεγεια ενός 13χρονου τότε, αθίγγανου αγοριού.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ήταν να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του σε 5 χρόνια και τη συγκεκριμένη χρηματική ποινή.

Ο 31χρονος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωινή» φέρεται να γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε με την οικογένειά του, βρίσκονταν κοντά στο σημείο που ζούσαν.

Ο 31χρονος οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 2012 σε ξενοδοχείο της Πάτρας τον ανήλικο, λέγοντας στο δικαστήριο ότι του το είχε ζητήσει το παιδί για να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανήλικος φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται να κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπτει στην κατηγορία του βιασμού. Ο καταδικασθέντας ήταν προφυλακισμένος και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση με τα καροτσάκια στην Πάτρα


Η υπόθεση αφορά την προμήθεια και τη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων σε μεγάλο αριθμό.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση με τα αναπηρικά αμαξίδια στο ΙΚΑ Πάτρας.

Η πρώτη μάρτυρας του κατηγορητηρίου (υπάλληλος του ΙΚΑ και εκ των συντακτών της έκθεσης ελέγχου) χρειάστηκε 12 συνεδριάσεις για να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, καθώς η εξέτασή της από τα μέλη του δικαστηρίου υπήρξε εξονυχιστική, ο τρίτος μάρτυρας-η δεύτερη δεν κατέθεσε λόγω προβλήματος υγείας- άρχισε και τελείωσε την κατάθεσή του, την ίδια μέρα.

Οι επόμενες δικάσιμοι έχουν ανακοινωθεί και για όλη την τρέχουσα εβδομάδα προγραμματίστηκαν δικάσιμοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στη σημερινή συνεδρίαση, σειρά να καταθέσει έχει ο Χαράλαμπος Μπονάνος, πρόεδρος των Γιατρών ΙΚΑ Πάτρας και Γραμματέας της ΠΟΣΕΥΙΠΙΚΑ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια από το Ίδρυμα και τη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων σε αριθμό κατά πολύ μεγαλύτερο αυτού που ήταν απαραίτητος. Ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου για μετατροπή αρκετών αδικημάτων από κακουργήματα σε πλημμελήματα και τη συνεπακόλουθη παραγραφή τους, στο εδώλιο έχουν πια απομείνει μόλις τέσσερις γιατροί και προμηθευτές του ΙΚΑ Πάτρας.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Νιώθω οργή για την τρόικα!»


Ο Διονύσης Χιώτης για το«κούρεμα» σε λογαριασμό εράνου για τη σωτηρία μικρού κοριτσιού στην Κύπρο.

Την απίστευτη ιστορία της μικρής Μαρίας Μόκα και την εμπλοκή της τρόικας που «κούρεψε» τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για το πρόβλημα υγείας της, ανέλυσε ο έλληνας τερματοφύλακας, Διονύσης Χιώτης, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ τόνισε πως παρά τα δικαιολογητικά που κατέθεσε δεν μπόρεσε να πείσει την τρόικα πως πρόκειται για έρανο και όχι για προσωπικό λογαριασμό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Διονύσης Χιώτης:

«Σίγουρα νιώθω οργή, ο κόσμος έκανε θυσίες έβαλε από το υστέρημά του λεφτά για αυτό τον σκοπό και έρχονται μετά και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Όταν έγινε αυτή η εξέλιξη με το «κούρεμα» στείλαμε τα αποδεικτικά, μέχρι και αποκόμματα από εφημερίδες αλλά τελικά δεν πείστηκαν. Και ειδικά τις τελευταίες μέρες μπήκα στον λογαριασμό και είδα το ποσό που έμεινε.

Έκριναν ότι έπρεπε να κουρευτούν, είχαν μαζευτεί περίπου 560.000 ευρώ μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό και τελικά έμειναν 122.000 δολάρια. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον ότι η μικρή έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Οι γονείς της ζουν στη Γερμανία και η μητέρα της δουλεύει και αν μη τι άλλο είναι εντάξει από ασφαλιστικής άποψης. Η ουσία είναι ότι καταλάβαμε ότι η τρόικα είναι αμείλικτη.

Το θέμα είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για έρανο. Ότι υπάρχουν πολλοί καταθέτες που έχουν βάλει από 5ευρώ μέχρι 100, δεν είναι προσωπικός λογαριασμός. Ίσως το μοναδικό λάθος μας ήταν ότι δεν είχα μετατρέψει τον λογαριασμό σε ερανικού χαρακτήρα καθώς τότε πριν από τρία χρόνια μου είπαν ότι δεν χρειάζεται.

Τουλάχιστον μέσα σε όλο το κακό βρέθηκε ένας άνθρωπος που μου είπε ότι αναλαμβάνει όλα τα δικηγορικά έξοδα για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια κάρτα γενεθλίων για το μικρό Henry


Ο 4χρονος που πάσχει από καρκίνο έλαβε πάνω από 700 απ’ όλον τον κόσμο.

Ο Henry Hallam από το Plymouth είναι μόλις 4 ετών και πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στην παιδική ηλικία (νευροβλάστωμα).

Κι ενώ άλλα παιδιά στην ηλικία του έχουν το νου τους μόνο στο παιχνίδι, εκείνος πέρασε τον τελευταίο χρόνο στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bristol Royal Hospital και μάλιστα δεν ήταν καν σε θέση να χαρεί τα γενέθλιά του, που ήταν στις 30 Αυγούστου, καθώς υποβαλλόταν σε μια πολύ εντατική θεραπεία.

Μετά από παράκληση της μητέρας του ο Henry έλαβε περισσότερες από 700 ευχετήριες κάρτες γενεθλίων από όλον τον κόσμο.

Συγκινητικές ευχές και μηνύματα συμπαράστασης έφτασαν από μέρη μακρινά όπως η Φινλανδία, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.



Η στοίβα με τις κάρτες ήταν τόσο μεγάλη που πήρε στην οικογένειά του δύο ολόκληρες μέρες για να τις ανοίξουν όλες.

Άγνωστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των γονιών, διαβάζοντας την ιστορία του μέσω της καμπάνιας Hugs for Henry.

Η Elisabeth και ο Mike ζητούσαν από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να τού προσφέρουν τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του, κάνοντας ένα νέο ρεκόρ Γκίνες παραλαβής καρτών. Συνολικά έλαβαν 737 κάρτες.



Ο Henry κατάφερε τελικά να δει τις κάρτες που τού είχαν στείλει την περασμένη Κυριακή, όταν οι γιατροί τού επέτρεψαν να πάει για λίγες ώρες στο σπίτι του για να γιορτάσει τα γενέθλιά του με φίλους και συγγενείς.



Τον επόμενο μήνα οι γονείς του θα ξέρουν αν χάρη στη θεραπεία που υποβλήθηκε ο οργανισμός του Henry έχει νικήσει τον καρκίνο, ωστόσο ακόμη κι αν συμβεί αυτό υπάρχουν 60-80% πιθανότητες να εμφανιστεί και πάλι, προσθέτει το δημοσίευμα.



Κάθε χρόνο προσβάλλονται από νευροβλάστωμα περίπου 100 παιδιά στη Μ. Βρετανία, ενώ σε αυτό οφείλεται το 15% των θανάτων από καρκίνο σε παιδιά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις σε ΙΕΚ και ΣΕΚ για εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα


Αρβανιτόπουλος: Όλοι αποκτούν οργανική θέση, για να τελειώνει το άγχος 50 ετών.

Τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο ανταποκρινόμενο στο αίτημα της κοινότητας, κατοχυρώνει και διασφαλίζει με άρθρο που θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, την οργανική θέση των εκπαιδευτικών δίνοντας τέλος στην σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι «925 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ και στις νεοϊδρυθείσες ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) θα διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα», ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν οργανική θέση, «για να τελειώνει το άγχος 50 ετών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στο θέμα αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας είναι σε διάλογο με τα πανεπιστήμια διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα.

«Όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζουμε ότι δύο - τρία πανεπιστήμια έκαναν αθρόες μονιμοποιήσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να ζητήσουμε οριζόντια μέτρα. Αξιοποιούμε το προσωπικό και θα υπάρξει συνεργασία με τα ιδρύματα για να δούμε που υπάρχουν υπεράριθμοι και που υπάρχουν κενά για να τα καλύψουμε», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Αθηναίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Αθηναίων, με την υπογραφή από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης της πρόσληψης 326 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Βρεφοκομείο Αθηνών.

Πλέον, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, θα μπορούν να φιλοξενηθούν και τα 5.500 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων είχαν υποβάλλει αίτημα για φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο είχε, ήδη, προβεί από τον περασμένο Μάρτιο στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί από δημότες και κατοίκους της Αθήνας.

Η ανταπόκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν έγκαιρη και άμεση. Δυστυχώς, όπως σημειώνεται, η κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών που ακολούθησε είναι η αιτία που αρκετές οικογένειες θα ταλαιπωρηθούν για έναν ακόμη μήνα, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις αρχές Οκτωβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρεσβευτές της Κιβωτού οι Scorpions


Το θρυλικό συγκρότημα Scorpions βρίσκεται στην Ελλάδα εν όψει των συναυλιών που θα δώσει τις επόμενες ημέρες και χθες επισκέφθηκε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» αναλαμβάνοντας μάλιστα τον ρόλο των πρεσβευτών της παγκοσμίως.

«Οι Scorpions μάς έστειλαν -μέσω της γερμανικής πρεσβείας- στις 9 Αυγούστου ένα email, το οποίο μας ενημέρωνε ότι θα έρθουν στη χώρα μας για τρεις συναυλίες στον Λυκαβηττό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ήθελαν να επισκεφτούν την “Κιβωτό του Κόσμου” για να μας γνωρίσουν. Υπήρχε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να τους ενημερώσουμε. Οι άνθρωποι της “Κιβωτού” επικοινώνησαν μαζί τους και τους είπαν ότι δεχόμαστε με πολύ μεγάλη αγάπη την πρόσκλησή τους» δήλωσε στην «Espresso» ο πάτερ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου».





Το δημοφιλές συγκρότημα και ειδικά ο τραγουδιστής του δεν μπορούσαν στιγμή να κρύψουν τη συγκίνησή τους για την επίσκεψη αυτή. «Ο Κλάους Μάιν μας είπε ότι γνώριζε το έργο της “Κιβωτού” στη Γερμανία και ήθελε να μας γνωρίσει από κοντά» λέει ο πάτερ Αντώνιος, ο φύλακας-άγγελος των παιδιών, και συνεχίζει: «Ηταν όλοι τους συγκινημένοι, τους καλωσορίσαμε. Η αίθουσα ήταν γεμάτη εθελοντές και παιδιά που δεν σταμάτησαν στιγμή να τους χειροκροτούν. Κάποια στιγμή τα τρία μέλη του γκρουπ πήγαν δίπλα στη χορωδία και τραγούδησαν όλοι μαζί το κομμάτι “Wind of change”. Για δέκα συνεχόμενα λεπτά τραγουδούσαν». Μάλιστα, τα παιδάκια θέλοντας να ευχαριστήσουν τους διάσημους φίλους τους ερμήνευσαν ένα παιδικό τραγουδάκι στα αγγλικά και τους το αφιέρωσαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας κατώτατος μισθός για σχολικά είδη


Έναν κατώτατο μισθό μπορεί να φτάσει το κόστος των σχολικών ειδών για ένα παιδί, αν οι γονείς επιλέξουν ν' αγοράσουν τα μοντέρνα προϊόντα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κατόπιν τιμοληψιών που διενήργησε στην αγορά, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο. Αντίθετα, αν οι γονείς επιλέξουν φθηνότερα προϊόντα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί εντυπωσιακά λιγότερο.

Αναλυτικότερα, με βάση τις τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το κόστος για την αγορά των σχολικών, για ένα παιδί, κυμαίνεται από 18,19 έως ...505,59 ευρώ στο δημοτικό και από 21,16 έως 548,75 ευρώ στο γυμνάσιο - λύκειο.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί η διαφορά τιμών ανά κατηγορία προϊόντων (ακριβά- φθηνά) μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 2.679,49% για το Δημοτικό και στο 2.493,34% για το Γυμνάσιο – Λύκειο.

Παράλληλα, τα ακριβά και εξεζητημένα σχολικά, με τα οποία οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τους θα προβληθεί θετικά, ενδέχεται να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσουν ακόμη και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης για τον μαθητή. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών, το ΚΕΠΚΑ δεν έλαβε υπόψη τις ακραία υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίες ωστόσο αξίζει να αναφερθούν: ένα μολύβι 14,94 ευρώ, ένα στυλό 65,01, ένας διαβήτης 45,20 ευρώ, ένα ντοσιέ 23,90, ξυλομπογιές 41,20 ευρώ, κασετίνα 39 ευρώ, τσάντα νηπιαγωγείου 108 και τσάντα δημοτικού 190 ευρώ.

"Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Πρέπει να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών. Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχεται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας", καταλήγει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 1/4 των Ασιατών έχει βιάσει γυναίκα


Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

"Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων", δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

"Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες", σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπτει, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ


Πριν από το 2019 απελευθερώνονται οι υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ) με την αναδιάρθρωση του κλάδου, σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων χθες στη Βουλή.

Πρόκειται για αναδιάρθρωση που αφορά μία αγορά, ύψους 550 εκατ. ευρώ, ετησίως, αλλά και 30.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτήν είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως οδηγοί.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι φορείς των υπεραστικών οδικών συγκοινωνιών θα επιλέγουν ελεύθερα την εταιρική μορφή οργάνωσης των επιχειρήσεών τους, με την προϋπόθεση να δημιουργηθούν οικονομικώς βιώσιμα εταιρικά σχήματα, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς.

Όσον αφορά στις τιμές, θα καθορίζονται τα ανώτατα όρια χρέωσης επιβατών ανά χιλιόμετρο, ενώ θα είναι ελεύθερη η τιμολογιακή πολιτική εκπτώσεων.

Προβλέπεται η δημιουργία τριών κατηγοριών υπεραστικών γραμμών, οι οποίες θα ανατεθούν με βάση σχετικούς διαγωνισμούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών


Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και φέτος μαθητές στα Χανιά, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών που υλοποιούν από κοινού ο δήμος της πόλης και ο σύλλογος ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Η πρωτοβουλία αφορά παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ τα κριτήρια επιλογής θα είναι κοινωνικά και οικονομικά. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η επιλογή των παιδιών θα γίνει από ειδική επιτροπή.

«Με τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης υπογράφοντας σήμερα με την πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Ελένη Βλαζάκη, το πρωτόκολλο συνεργασίας δήμου και συλλόγου.

Όπως δήλωσε η κ. Βλαζάκη, «τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ενταχθούν σε κανονικά τμήματα ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός, ενώ ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, πέρυσι δωρεάν μαθήματα είχαν παρακολουθήσει 81 παιδιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Δράση κατά του "bullying"


Με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, αποφασιστικότερη δράση κατά του "bullying" - διαδικτυακού και μη-ζητάει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, συνεχίζοντας την εκστρατεία κατά του διαδικτυακού και μη εκφοβισμού και της βίας μεταξύ νέων, η οποία ξεκίνησε με την πρωτοβουλία για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Hμέρας κατά του "bullying", καταθέτει σήμερα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας αποφασιστικότερες και αποτελεσματικότερες δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού που τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του:

«Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και η κοινωνία των πολιτών ζητούν μεγαλύτερη εγρήγορση, περισσότερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των νέων», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την καθιέρωση Eυρωπαϊκής Hμέρας κατά του Bullying .»

«Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφετηρίας και επιστροφής στο σχολείο. Όμως, η 14χρονη Χάνα από την Αγγλία, ο 15χρονος Μπαρτ από την Πολωνία και ένας ακόμη 14χρονος μαθητής από τη Ρώμη δε θα επιστρέψουν φέτος στο σχολείο τους. Και οι τρεις αυτοκτόνησαν τον περασμένο Αύγουστο.

Ακόμα τρία τραγικά θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού. Όλο και περισσότερα παιδιά στην Ευρώπη- και όχι μόνο- εγκλωβίζονται στα δίχτυα του νοσηρού αυτού φαινομένου. Oι επιπτώσεις του δηλητηριάζουν τη ζωή των παιδιών όχι μόνο σήμερα, αλλά και στην ενήλικη ζωή τους» ανέφερε ο ευρωβουλευτής, για να καταλήξει ότι:

«Είτε 'οff line' είτε 'online', ο εκφοβισμός και η βία σκοτώνουν. Όχι μόνο όνειρα και προσδοκίες, αλλά παιδιά. Οφείλουμε λοιπόν να πράξουμε πολλά περισσότερα από όσα κάνουμε σήμερα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ κλήσεων για έλεγχο δικαιολογητικών


Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των φορολογουμένων που καλούνται στην Εφορία για έλεγχο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν τη φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, 330.000 δηλώσεις έχουν παραπεμφθεί στις ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών, καθώς ορισμένα από τα στοιχεία που ανέγραψαν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις αυτές (φορολογητέα ποσά εισοδημάτων, παρακρατηθέντες και αναλογούντες φόροι, δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος κ.λπ.) δεν συμφωνούν με αντίστοιχα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΔΕ.

Να σημειωθεί πως από τους 330.000 φορολογούμενους στις δηλώσεις των οποίων εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες, οι 175.000 ειδοποιήθηκαν για έλεγχο αυτόματα, με την οριστική ηλεκτρονική αποστολή των δηλώσεών τους, ενώ οι υπόλοιποι 155.000 εντοπίστηκαν κατά την τελευταία εκκαθάριση δηλώσεων και σύντομα θα λάβουν μήνυμα για προσκόμιση των δικαιολογητικών τους στις ΔΟΥ προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Εξάλλου επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2012 καλείται να πληρώσει φέτος σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους που λαμβάνουν ήδη τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 5.248.557 δηλώσεις από την επεξεργασία των οποίων προκύπτουν τα εξής:

1 Το 48,65% των φορολογουμένων ή 2.553.468 νοικοκυριά πληρώνουν επιπλέον φόρους (φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012. Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα ανέρχεται σε 19.424 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που προκύπτει φθάνει τα 1.295 ευρώ.

2 Επιστροφή φόρου έχουν 1.023.141 φορολογούμενοι ή το 19,49%, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό των 297 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας. Συνολικά στους φορολογούμενους αυτούς το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει 304,53 εκατ. ευρώ.

3 Για 1.671.968 φορολογούμενους ή το 31,86% το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης ήταν μηδενικό.

4 Το συνολικό μέσο εισόδημα των 5.248.557 φορολογουμένων έφθασε μόλις στα 14.175 ευρώ.

5 Τα καθαρά έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο από την εκκαθάριση 5.248.577 δηλώσεων ανέρχεται σε 2,97 δισ. ευρώ.

6 Από τους 780.495 φορολογούμενους προς τους οποίους ταχυδρομούνται τα εκκαθαριστικά της τελευταίας 12ης αποστολής, οι 508.565 (ποσοστό 65,16% του συνόλου) θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους συνολικού ύψους 743,3 εκατ. ευρώ, σε δύο δόσεις, την πρώτη εκ των οποίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Στον καθέναν από τους φορολογούμενους αυτούς αντιστοιχεί κατά μέσον όρο το ποσό των 1.461,59 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία: 8 συλλήψεις για το κρέας αλόγου


Οκτώ άνθρωποι, πρώην στελέχη της γαλλικής εταιρείας Spanghero, που ήταν στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου το οποίο πωλείτο ως βόειο το οποίο έλαβε ευρωπαϊκές διαστάσεις, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την έρευνα.

Οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο στο Παρίσι για «απάτη, διακεκριμένη απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων», διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Η Spanghero, που πλέον έχει μετονομαστεί La Lauragaise, πωλούσε εν γνώσει της κρέας αλόγου ως βόειο σε εταιρείες που παρασκεύαζαν έτοιμα γεύματα, όπως λαζάνια.

Η εταιρεία, όπου εργάζονταν 360 άνθρωποι πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ήλπιζε να αποκαταστήσει τη φήμη της αφού ανέκτησε την υγειονομικής της άδεια. Όμως αργότερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στις αποθήκες της 57 τόνους βρετανικού πρόβειου κρέατος, η εισαγωγή του οποίου απαγορευόταν.

Μετά το σκάνδαλο η Spanghero έχασε τους πελάτες της και στο τέλος Ιουνίου τέθηκε σε δικαστική εκκαθάριση. Αργότερα επαναλειτούργησε με το όνομα La Lauragaise.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο διοικητής του ΙΚΑ για το μπάχαλο με τις συντάξεις


Σάλος έχει προκληθεί μετά από έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ από το οποίο προκύπτουν μεγαλύτερες περικοπές σε χιλιάδες συντάξεις από εκείνες που έπρεπε να γίνουν λόγω του μνημονίου. Μιλώντας στον Real Fm, ο διοικητής του ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αρνείται ότι έχουν υπολογιστεί λάθος οι συντάξεις, την ώρα που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι επιβεβαιώνουν το αλαλούμ και καλούν το ΙΚΑ να διορθώσει άμεσα τα λάθη.
«Η νέα διαδικασία καταργεί τη γραφειοκρατία και διασφαλίζει απόλυτα τον έγκυρο και ακριβή υπολογισμό των συντάξεων. Διαφορετικές ερμηνείες για αυτή τη διαδικασία αδικούν την πραγματικότητα», ανέφερε στον Real Fm, ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακούστε το ρεπορτάζ της Δήμητρας Πανανού:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρτογράφηση εργαζομένων


Την έναρξη απογραφής των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις 16 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης μέσω του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη", η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου (Ε8) από τις επιχειρήσεις, για την γνωστοποίηση της πραγματοποιηθείσας υπερωριακής απασχόλησης.

Ειδικότερα, για το θέμα γνωστοποίησης υπερωριακής απασχόλησης, σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εστάλη προς όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις, απο την προηγούμενη Παρασκευή (6-9-2013) δύνανται προαιρετικά να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο, μέσω της σχετικής φόρμας που υπάρχει στο Πληροφοριακπο Σύστημα Εργάνη, ενώ από την Τρίτη 01-10-2013 η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου (Ε8) καθίσταται υποχρεωτική. Κατά τη μεταβατική περίοδο (από 06-09-2013 έως 30-09-2013) οι Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ εξακολουθούν να παραλαμβάνουν τα έντυπα που κατατίθενται με προσέλευση και να τηρούν το σχετικό πρωτόκολλο, ενδείκνυται ωστόσο να ενημερώνουν τους εργοδότες για τη σχετική τους υποχρέωση.

Με την εγκύκλιο, ωστόσο, προβλέπεται η δυνατότητα και μετά από την 1η Οκτωβρίου, να παραλαμβάνουν οι υπηρεσίες το έντυπο Ε8 όταν κατατίθεται με προσέλευση από εργοδότες οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» εξ' αιτίας του ιδίου του Πληροφοριακού Συστήματος.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται επίσης ότι, τόσο κατά τη μεταβατική περίοδο όσο και αφότου καταστεί υποχρεωτική, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε8 δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εφόσον έχει παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία του πρώτου δεκαπενθημέρου του μήνα.

Και στην περίπτωση αυτή, όπως διευκρινίζεται, η γνωστοποίηση της υπερωριακής απασχόλησης πραγματοποιείται με προσέλευση και κατάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία του ΣΕΠΕ του σχετικού εντύπου, ενώ, στη συνέχεια, οι υπηρεσίες προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία για την περίπτωση εκπρόθεσμης κατάθεσης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι και για το έντυπο Ε8 διορθώσεις δεν μπορούν να γίνουν με νέα ηλεκτρονική υποβολή. Για το σκοπό αυτό, σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρισης στοιχείων στο υποβληθέν έντυπο, ο εργοδότης εκτυπώνει το ηλεκτρονικά υποβληθέν έντυπο, συνοδεύοντάς το με:

α) γραπτή επιστολή με διευκρινίσεις ως προς την επιθυμητή διόρθωση και εφόσον είναι αναγκαίο,
β) συμπληρωμένο έντυπο με τα ορθά στοιχεία, και τα υποβάλλει με προσέλευση στην αρμόδια υπηρεσία ΣΕΠΕ.

Εν τω μεταξύ, με την υπ' αριθ. 28153/126/28-08-2013 Απόφαση (ΦΕΚ Β΄2163/30.08.2013) του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τροποποιείται και συμπληρώνεται η υπ' αριθ. 5072/6/25.02.2013 όμοια (ΦΕΚ Β΄449/25.02.2013) με την οποία επανακαθορίζονταν οι όροι και προϋποθέσεις ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων για θέματα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού

Απασχολήσεως Εργατικού

Ειδικότερα, θεσπίζεται η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη», για κάθε εργοδότη που απασχολεί εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα που απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένης σχέση εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου ή αόριστου χρόνου.

Οκτώ έντυπα

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα οκτώ ηλεκτρονικά έντυπα που θα υποβάλλουν οι εργοδότες με τα στοιχεία των εργαζομένων, των συμβάσεων και των όρων εργασίας και αμοιβής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά έντυπα αφορούν : Αναγγελία πρόσληψης, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση), δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, γνωστοποίηση πραγματοποιηθείσας υπερωριακής απασχόλησης, σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μαζί με τα έντυπα θα υποβάλλονται στοιχεία που αποδεικνύουν τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, τα έγγραφα ατομικής σύμβασης μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας και οι επιχειρησιακές συμβάσεις με τις υπογραφές και των εργαζομένων.

Εξαιρέσεις

Με τη σχετική υπουργική απόφαση, προβλέπεται εξαίρεση ως προς την εφαρμογή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεων περί εκπρόθεσμης ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων, σε ενδεχόμενο δυσλειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» όπως προαναφέρεται και, επιπλέον, καθορίζονται οι ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιούνται από πλευράς Διοίκησης ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, όταν λόγω τεχνικών προβλημάτων ή ανωτέρας βίας διαπιστώνεται δυσλειτουργία του ΠΣ «Εργάνη»», το ΣΕΠΕ και ο ΟΑΕΔ θα εκδίδουν οδηγίες προς τις περιφερειακές Υπηρεσίες, οι οποίες καθορίζουν, κατά περίπτωση, προθεσμίες υποβολής των εντύπων, με προσέλευση στην αρμόδια υπηρεσία.

Άλλη ρύθμιση παρέχει στους Επιθεωρητές Εργασίας τη δυνατότητα πρόσβασης στα απαραίτητα στοιχεία του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στα πλαίσια της διάγνωσης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, της εφαρμογής του αρ. 19 του Ν. 4144/2013 και της διασταύρωσης στοιχείων που αφορούν την επιβολή των προστίμων - ποινών και κυρώσεων.

Παράλληλα , με άλλες διατάξεις προβλέπει τη συγκρότηση Κεντρικής ομάδας διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος, αποτελούμενη από υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, του ΣΕΠΕ, του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ συγκροτούνται στο ΣΕΠΕ και στον ΟΑΕΔ Επιχειρησιακές Ομάδες Υποστήριξης του Πληροφορτιακού Συστήματος «Εργάνη».

Στις εξαιρέσεις από την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή εντύπων περιλαμβάνεται η περίπτωση εργοδοτών που διαθέτουν ΑΜΟΕ (Αριθμός Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου) και προβλέπεται ότι για τους εν λόγω εργοδότες εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία κατάθεσης εντύπων με προσέλευση στην αρμόδια υπηρεσία, μέχρι τον ηλεκτρονικό συγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη».

Με την ανάπτυξη του σχεδίου ηλεκτρονικής χαρτογράφησης όλων των εργαζομένων της χώρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στοχεύει στον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά σήμερα το 40%.

Μετά τη σημερινή παρουσίαση του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των εργαζομένων, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και νέος τρόπος λειτουργίας του ΣΕΠΕ.

Με αιχμή ειδική ομάδα "ράμπο" -κλιμάκιο έμπειρων υπηρεσιακών έμπειρων υπαλλήλων από το υπουργείο, το ΣΕΠΕ, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ-, θα παρακολουθεί τις μεταβολές στην αγορά εργασίας σε πραγματικό χρόνο μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων "Εργάνη" και "Άρτεμις" και θα προχωρεί σε στοχευμένους ελέγχους.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Δεν έχω να αγοράσω τα φάρμακά μου"


Στο περίμενε εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται ο 63χρονος Θανάσης Αλεξανδρόπουλος από τη Βάλμη Πηνείας, ο οποίος, αν και έχει υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και δεν μπορεί να εργαστεί, δεν έχει περάσει ακόμη από επιτροπή, για να του χορηγηθεί εκ νέου αναπηρική σύνταξη, ενώ πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπος και με ένα ακόμη πρόβλημα, αφού το βιβλιάριο ασθενείας του δεν είναι πλέον σε ισχύ και είναι αναγκασμένος να καταβάλει 150 ευρώ το μήνα στο φαρμακείο, για να προμηθευθεί τα φάρμακά του.

Ο 63χρονος, τα τελευταία χρόνια, βιώνει τη μία καταστροφή μετά την άλλη, αφού πρώτα έμεινε άστεγος, εξαιτίας του σεισμού του 2008, ενώ, στη συνέχεια, η υγεία του κλονίστηκε και, όπως όλα δείχνουν, τα προβλήματα δεν έχουν τέλος.

Προβλήματα, χωρίς τέλος

Όπως ανέφερε στo patrisnews.com, ο κ. Αλεξανδρόπουλος, παντού συναντά εμπόδια και, ενώ περιμένει εδώ και έναν χρόνο να περάσει από επιτροπή, για να του χορηγηθεί αναπηρική σύνταξη, «ξέμεινε» και από βιβλιάριο ασθενείας, αφού δεν κατέστη εφικτό να θεωρηθεί, κατά συνέπεια δεν μπορεί να γράψει τα φάρμακά του, τα οποία είναι απαραίτητα να λαμβάνει σε καθημερινή βάση.

«Μου έκαναν έκπτωση στο φαρμακείο και τα πήρα γι’ αυτό το μήνα, τον άλλο μήνα, όμως, πού θα βρω εγώ 150 ευρώ, για να πάρω τα φάρμακά μου;», διερωτάται ο κ. Θανάσης και συνεχίζει: «Ζούμε με το επίδομα της Πρόνοιας που παίρνει η σύζυγός μου. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα έτσι;».

Αβάσταχτη η διαβίωση

Η σύζυγος του 63χρονου η κα Μερόπη Χούμου, δεν κρύβει την αγανάκτησή της για όλα όσα περνά η ίδια και ο σύζυγός της, από το 2008, καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα λυόμενο, με υποτυπώδεις κατασκευές, χωρίς καν τα απαραίτητα, με τον 63χρονο να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας και την ίδια να δίνει μάχη καθημερινά για όσο το δυνατόν αξιοπρεπή διαβίωση.

Το σπίτι της οικογένειας χάθηκε με το σεισμό του 2008 και τα χρήματα που έλαβαν ως βοήθεια, έφτασαν μόνο για την έκδοση της άδειας ανέγερσης νέας κατοικίας και της πρώτης πλάκας. Μετά τίποτα και η οικογένεια από τότε απλώς περιμένει.

«Από το 2008, η ζωή μας έχει γίνει εφιάλτης. Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε ώρα πλέον κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν αντέχουμε άλλο και είμαστε και άρρωστοι. Απαιτούμε ένα δωμάτιο, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι», λέει η κα Χούμου.

Από την πλευρά του, ο 63χρονος ζητά από την πολιτεία να δείξει ανθρωπιά και να δώσει λύση στο πρόβλημά του.

Εάν δεν λάβει εγκαίρως τη σύνταξή του, όπως είπε, δεν θα μπορέσει ούτε τα φάρμακά του να αγοράσει ούτε να ζήσει, γι’ αυτό και κάνει έκκληση να βρεθεί επιτέλους λύση.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τράπεζα φαρμάκου για ανασφάλιστους


Με στόχο την δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου, τόνισε ότι από τους 34.000 πολίτες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 10.500. Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο, η συζήτηση άνοιξε και για το θέμα των γενοσήμων. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να μειώσει περισσότερο τις τιμές των γενοσήμων και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, ώστε να αυξηθεί η χρήση τους και να αγγίξει το 60%, ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και οι ασφαλισμένοι να τα χρησιμοποιούν.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας «δεχόμαστε κριτική από την τρόικα για τη χαμηλή συμμετοχή (25%) των ασφαλισμένων στο φάρμακο όταν στην Πορτογαλία η συμμετοχή είναι 38%. Παρότι έχει τεθεί, είναι ένα θέμα που δεν συζητάμε» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Γεωργιάδης. Τα γενόσημα φάρμακα ελέγχονται από τον ΕΟΦ και το ποσοστό που κρίνονται ακατάλληλα είναι μόλις 4%, όσο και στα πρωτότυπα, είπε. Όπως τόνισε, εξάλλου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης «εμείς δεν διαφωνούμε με τη χρήση γενοσήμων αρκεί τα φάρμακα αυτά να ελέγχονται και να είναι ασφαλή για τους πολίτες».



Διαβάστε περισσότερα...

Η τροχαία για την ασφάλεια των μαθητών


Σειρά μέτρων για την προστασία των μαθητών και την ασφαλή μετακίνησή τους, ανακοίνωσε η τροχαία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.

- Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

- Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.

- Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ), για την αποκατάστασή τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την οδική ασφάλεια των μαθητών, αύριο, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Φακελάκι» για να χειρουργήσει


Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 58χρονος γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος ιατρός, απαίτησε από 83χρονη ασθενή, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγείται εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 15 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά


Χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

«Τα εγκαίνια θα είναι λιτά και απέριττα. Δεν θα έχουν υπερβολές, θα έχουν ποιότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό για τη βοήθειά του να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της ουσιαστικής χρηματοδότησης για την επανεκκίνηση του θεάτρου.

«Επιτέλους. Αυτό το στολίδι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ανήκει εκ νέου, πλήρως ανακαινισμένο, στον ιδιοκτήτη του, τον Πειραϊκό λαό» πρόσθεσε ο Β. Μιχαλολιάκος.

Χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς. Ο Πειραιώτης σκηνοθέτης έχει ήδη καταθέσει πρόταση για το πρόγραμμα της χρονιάς.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσχεσαν 840 κιλά πατάτες οι ελεγκτές τροφίμων στον Πειραιά


Σχεδόν δύο τόνοι χουρμάδες κρίθηκαν ακατάλληλοι προς κατανάλωση.

Στην απαγόρευση εισαγωγής 1.950 κιλών χουρμάδων προέλευσης Αιγύπτου, και 15,5 τόνων λυσίνης από την Κίνα, μιας πρόσθετης ύλης που χρησιμοποιείται σε σιτηρέσια ζωοτροφών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι χουρμάδες κρίθηκαν ακατάλληλοι προς κατανάλωση, καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας και θα καταστραφούν παρουσία γεωπόνου ελεγκτή της υπηρεσίας ή θα επιστραφούν εντός εξήντα ημερών στη χώρα προέλευσής του. Επίσης στη λυσίνη, απουσίαζε η απαιτούμενη σήμανση από τη συσκευασία.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, όπου κατασχέθηκαν 840 κιλά πατάτες.

Το προϊόν ήταν αναμεμειγμένο από διάφορες παρτίδες σε διχτυωτούς σάκους και με παντελή έλλειψη σήμανσης.

Επίσης η συσκευασία πραγματοποιείτο στο χώρο του καταστήματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούνται εθελοντές για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης


Χρειάζονται την προσφορά δέκα ατόμων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά εθελόντριες και εθελοντές για τα μαθήματα στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, το χειμερινό εξάμηνο του 2013-14 (από τέλη Οκτωβρίου μέχρι τέλη Ιανουαρίου).

Ζητούνται δέκα άτομα που θα προσφερθούν εθελοντικά να παρακολουθήσουν κάποιον από τους κύκλους του ανοικτού πανεπιστημίου του δήμου (ανά δύο) με τα εξής καθήκοντα:

• σύνδεση προβολικού με Η/Υ

• καλωσόρισμα των ανθρώπων που παρακολουθούν τις διαλέξεις

• μικρή εισαγωγή για τον ομιλητή (θα έχετε ένα βιογραφικό στα χέρια σας), επίδοση επιστολής από αντιδήμαρχο και επίδοση μικρού δώρου

• μέτρημα των ατόμων που παρακολουθούν

• αναφορά με mail στην υπεύθυνη του κύκλου.

Οι εθελοντές θα λάβουν συστατική επιστολή από τον αντιδήμαρχο Παιδείας.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεά του κοινωνικού φαρμακείου Σερρών στις φυλακές Νιγρίτας


Εκατοντάδες φάρμακα παραχωρήθηκαν στους κρατούμενους.

Ο δήμος Σερρών θα δωρίσει εκατοντάδες φάρμακα προς τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Τρεις μεγάλες κούτες φαρμάκων πρόκειται να σταλούν την ερχόμενη Τετάρτη στις φυλακές, για τις ανάγκες των 379 κρατουμένων τους, εκ των οποίων οι 202 είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας Π. Ραδόπουλο, «ο αυξημένος αριθμός των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στις φυλακές έχει συντελέσει στην εξάπλωση πολλών ασθενειών, για τις οποίες είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη φαρμάκων και μοναδική πηγή εύρεσής τους, αποτελεί το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Σερρών».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντζης, δήλωσε πως το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών είναι το μόνο που τροφοδοτεί τις φυλακές με φάρμακα, ενώ παράλληλα αποστέλλει πολλές ποσότητες φαρμάκων σε απομονωμένα νησιά και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθήνα και σε περισσότερους από διακόσιους Σερραίους που καθημερινά απευθύνονται σ' αυτό.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, «το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών αποτελεί πηγή ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας και στηρίζεται στο έπακρο από όλους τους Σερραίους που ανταποκρίνονται καθημερινά δίνοντας φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται».



Διαβάστε περισσότερα...

Μετέτρεψαν τη θλίψη σε προσφορά προς το συνάνθρωπο


Γονείς ιδρύουν στη μνήμη της κόρης τους φιλανθρωπικό σωματείο για εγκαταλειμμένα παιδιά.

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που έχασαν πρόωρα την κόρη τους, κατάφεραν να μετατρέψουν τη θλίψη σε προσφορά προς το συνάνθρωπο, ιδρύοντας μια ομάδα για τη βοήθεια ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 19χρονη Αναστασία, στις 5 Αυγούστου του 2000, άφησε την τελευταία της πνοή, χτυπημένη από τον καρκίνο. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε ξεκινήσει να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας), στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη της, ιδρύθηκε η Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας (Ο.Φ.Α.) ένα σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από οποιονδήποτε κρατικό φορέα, που στηρίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού.

«Τον Αύγουστο του 2000 χάσαμε το παιδί μας. Ζητήσαμε από συγγενείς και φίλους να μην υπάρχουν στεφάνια στην κηδεία και συγκεντρώσαμε όλα τα χρήματα. Ξέραμε ότι η κόρη μας είχε ξεκινήσει πρακτική στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, θέλοντας να προσφέρει αγάπη, αλλά μέχρι τότε ήμασταν στον "κόσμο" μας. Η πρακτική κράτησε μόλις δύο μήνες, καθώς στη συνέχεια διαγνώστηκε η ασθένεια» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Ομάδας Φίλων Αναστασίας και μητέρα της νεαρής κοπέλας, που τόσο πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής της, Ελεονώρα Καλαμπίδου.

«Μόλις καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας από την απώλεια, πήραμε τα χρήματα και πήγαμε στο Φίλυρο, στο οικοτροφείο που παρέχει ειδική αγωγή σε παιδιά με νοητική υστέρηση. Μας ήταν δύσκολο... Αγοράσαμε εσώρουχα για τα παιδιά και δώσαμε λεφτά για να φτιαχτούν τα παράθυρα στο ΙΝ.Α.Α. Δεθήκαμε αμέσως με τα παιδιά που ήταν εκεί και είχαν ανάγκη από μια αγκαλιά, καθώς οι γονείς τους δεν βρίσκονται στο πλευρό τους για να τα βοηθήσουν. Θυμήθηκαν και αυτά την κόρη μου...» συνεχίζει η κ. Καλαμπίδου.

Μετά τις πρώτες επισκέψεις και δειλά - δειλά, η 52χρονη, σήμερα, Ελεονώρα Καλαμπίδου και ο σύζυγός της Θεμιστοκλής, σκέφτηκαν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της κόρης τους. Ίδρυσαν την Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας, μετέτρεψαν το σπίτι τους σε γραφεία της ομάδας και την αποθήκη τους σε χώρο συγκέντρωσης αγαθών για άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, για ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά που χρειάζονται αγάπη και φροντίδα.

«Έχασα ένα παιδί, αλλά τώρα έχω δεκάδες άλλα. Έχω το Γρηγόρη, το Χρήστο, την Αλεξάνδρα, τη Δέσποινα, που δεν έχουν σημείο αναφοράς με τους γονείς τους. Είναι όλα παιδιά μου κι εγώ είμαι η μαμά τους» λέει η 52χρονη.

«Χρήματα δεν παίρνουμε από κανέναν. Θέλουμε παπούτσια, ρούχα και άλλα αγαθά που έχουν ανάγκη αυτά τα παιδιά. Μπορούν να μας ρωτήσουν τι χρειάζονται και όποιος ενδιαφέρεται να τα πάει κατευθείαν στο Φίλυρο. Η αποθήκη μας πλέον δεν φτάνει. Εκεί συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και σακούλες με τρόφιμα για οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας. Ο Δήμος Ελευθερίου - Κορδελιού μας έχει παραχωρήσει και μια αποθήκη για να βάζουμε κρεβάτια, αναπηρικά καροτσάκια, οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο» επισημαίνει η κ. Καλαμπίδου.

«Μπορεί -προσθέτει- όποιος ενδιαφέρεται να έρθει να μας ρωτήσει για τις ανάγκες αυτών των παιδιών, που δεν έχουν τους γονείς στο πλευρό τους. Να πάει ο ίδιος να δώσει στην Αλεξάνδρα, στη Δέσποινα το παγωτό και τις καραμέλες τους».

Η κ. Καλαμπίδου, ο σύζυγός της και άλλα πέντε μέλη απαρτίζουν το 7μελές Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα αριθμεί γύρω στα 270 μέλη, μεταξύ των οποίων ψυχολόγοι και καθηγητές, οι περισσότεροι από τη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα, με τη βοήθεια του γέροντα Βασιλείου από το Άγιο Όρος, έχτισαν ένα εκκλησάκι μέσα στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης. Έτσι, κάθε δεύτερη Κυριακή, τα παιδιά μπορούν να εκκλησιάζονται μέσα στο χώρο τους και να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία.

«Θυμάμαι τον Πέτρο, με πολλά ψυχολογικά προβλήματα το παιδί... Με πλησίασε και με φώναξε μάνα. Τον ακολούθησα σε όλη του την πορεία, ταξίδευα στα οικοτροφεία στον Μακρύγιαλο Πιερίας και στον Ασκό Θεσσαλονίκης για να τον βλέπω. Τον έχασα πριν από λίγα χρόνια κι αυτόν. Όμως πρέπει να παλέψω για τους υπόλοιπους», καταλήγει η 52χρονη.

Στοιχεία επικοινωνίας και επιπλέον πληροφορίες για την Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας, μπορούν να βρεθούν στον επίσημο ιστότοπο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ημερομηνίες παρουσίασης στις στρατιωτικές σχολές


Πότε καλούνται να παρουσιαστούν οι επιτυχόντες σε κάθε τμήμα των ενόπλων δυνάμεων.

Όσοι μαθητές είναι επιτυχόντες σε στρατιωτικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών οφείλουν να παρουσιαστούν στις σχολές τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που ανακοινώνει η κάθε σχολή. Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων παραθέτουμε τις ημερομηνίες παρουσίασης σε κάθε τμήμα των ενόπλων δυνάμεων.

1. Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Οι Σπουδαστές-τριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων για το έτος 2013 σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή (Θεσσαλονίκη , Πλήθωνος Γεμιστού 1-2, τηλ. 2310962177-91-12) τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.ssas.gr/images/ANAKOINWSEIS/2013/Odhgies_Kataksis.pdf

1.Αριθμητικός Πίνακας Επιτυχόντων ανά Φύλλο.

2.Αριθμητικός Πίνακας Βάσει Επιτυχόντων Υπουργείου Παιδείας.

3.Κατάσταση Βαθμολογίας Πρώτου και Τελευταίου Εισαχθέντος.

4.Ονομαστική Κατάσταση Επιτυχόντων ανά Κατηγορία και Τμήμα.

2. Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Η κατάταξη των επιτυχόντων πρωτοετών θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00 στο Στρατόπεδο Σακέττα Α΄ στο Βύρωνα.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο που παραθέτουμε http://san.army.gr/images/PDF/prosklisi_epityxontwn_san_2013.pdf

3. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού
Οι επιτυχόντες στη ΣΜΥ θα παρουσιαστούν στα Τρίκαλα στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφτούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.smy.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82/

4. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Η κατάταξη θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο στη Βάρη Αττικής. Η διαδικασία κατάταξης ξεκινά στις 7.30 το πρωί. Περισσότερα μπορούν να βρουν οι επιτυχόντες στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.sse.gr/files/plirofories-1.pdf

5. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Η παρουσίαση θα γίνει Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 πρωινή στο στρατόπεδο της σχολής οδός τέρμα Χατζηκυριάκου στον Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιτυχόντες μπορούν να επισκεφτούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.hna.gr/snd/Docs/invit_instr_2013_2014.zip

6. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)

Καλούνται οι επιτυχόντες στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως παρουσιασθούν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 07:00 στη Σχολή, που εδρεύει στο Ναυτικό Οχυρό ΔΝΕ (Σκαραμαγκάς Αττικής). Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο που παραθέτουμε: http://www.hellenicnavy.gr/smyn/

7. Σχολή Ικάρων

Οι επιτυχόντες στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), θα παρουσιαστούν Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

8. ΣΤΥΑ

Οι επιτυχόντες στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

9. ΣΥΔ

Οι επιτυχόντες στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00, στο Αεροδρόμιο Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις σχολές της Αεροπορίας στο σύνδεσμο που παραθέτουμε: http://www.haf.gr/el/career/asei_assy/2013/Apaitoumena_Dikaiolog_Epityx.pdf



Σχολή
Ημερομηνία Παρουσίασης
Διεύθυνση στοιχεία επικοινωνίας
Σ.Σ.Α.Σ
16/9/2013 ώρα 8.00
Θεσσαλονίκη , Πλήθωνος Γεμιστού
 1-2,
τηλ. 2310962177-91-12
Σ.Α.Ν
11/9/2013 ώρα 8.00
Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής-Στρατόπεδο Σακετά Ά ,Βύρωνας, Γραμματεία : 2107675609

Σ.Μ.Υ
16/9/2013 ώρα 7.30
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
Στρατόπεδο “Καβράκου”
Β. Τσιτσάνη 63 – Τρίκαλα
ΤΚ 42100, 24310-23950 24310-23951
Σχολή Ευελπίδων
11/9/2012 ώρα 7.30
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
16673, Βάρη

Τηλ. +30 2108904000, +30 2108970216, 2108970219, 2108970229
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
9/9/2013 ώρα 8.00
Τέρμα Χατζηκυριάκου Πειραιά
Τηλ.2104581337
Σχολή Ικάρων
16/9/2013 ώρα 8.00
Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής
Τηλ. 210-8192003, 210-2460811
ΣΤΥΑ
18/9/2013 ώρα 8.00
Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής, Τηλ. 210-8192003, 210-2460811
ΣΥΔ
16/9/2013 ώρα 8.00
Αεροδρόμιο Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, Τηλ. 210-8192003, 210-2460811, 2310485399
ΣΜΥΝ
10/9/2013 ώρα 7.00
Ναυτικό Οχυρό ΔΝΕ (Σκαραμαγκάς Αττικής)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...