Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δράση κατά του "bullying"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, αποφασιστικότερη δράση κατά του "bullying" - διαδικτυακού και μη-ζητάει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, συνεχίζοντας την εκστρατεία κατά του διαδικτυακού και μη εκφοβισμού και της βίας μεταξύ νέων, η οποία ξεκίνησε με την πρωτοβουλία για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Hμέρας κατά του "bullying", καταθέτει σήμερα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας αποφασιστικότερες και αποτελεσματικότερες δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού που τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονη μάστιγα.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του:

«Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και η κοινωνία των πολιτών ζητούν μεγαλύτερη εγρήγορση, περισσότερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των νέων», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την καθιέρωση Eυρωπαϊκής Hμέρας κατά του Bullying .»

«Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφετηρίας και επιστροφής στο σχολείο. Όμως, η 14χρονη Χάνα από την Αγγλία, ο 15χρονος Μπαρτ από την Πολωνία και ένας ακόμη 14χρονος μαθητής από τη Ρώμη δε θα επιστρέψουν φέτος στο σχολείο τους. Και οι τρεις αυτοκτόνησαν τον περασμένο Αύγουστο.

Ακόμα τρία τραγικά θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού. Όλο και περισσότερα παιδιά στην Ευρώπη- και όχι μόνο- εγκλωβίζονται στα δίχτυα του νοσηρού αυτού φαινομένου. Oι επιπτώσεις του δηλητηριάζουν τη ζωή των παιδιών όχι μόνο σήμερα, αλλά και στην ενήλικη ζωή τους» ανέφερε ο ευρωβουλευτής, για να καταλήξει ότι:

«Είτε 'οff line' είτε 'online', ο εκφοβισμός και η βία σκοτώνουν. Όχι μόνο όνειρα και προσδοκίες, αλλά παιδιά. Οφείλουμε λοιπόν να πράξουμε πολλά περισσότερα από όσα κάνουμε σήμερα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.